Dodaj do ulubionych

Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA

04.06.09, 17:14
PiS MAFIA ZŁODZIEJE !
Obserwuj wątek
    • funny5 Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 17:14
      Piss-senator popiera prokurature?
      • mirmat1 "PiSowska" CBA zamyka syna senatora PiS !!!!!!!!!! 04.06.09, 17:45
        funny5 napisała:

> Piss-senator popiera prokurature?
        M: widac, ze w pale krymianlichy z elektoratu Tuska nie miesci sie by PiS-wskie
        sluzby specjalne czyscily swoje szeregi z korupcji.
        No bo POstKomuna chroni swoich jak Blida, POlikot czy Sawicka.
        • adela_30 **** Libertas = LPR = mundurki i obciach :)) *** 04.06.09, 17:50
          Nie dajcie się nabrać !!! Giertych z Wierzejskim znowu straszą :))
          • piglowacki Wpiszccie w google > afera PKP Kogut < itp. ... 04.06.09, 19:05

... kombinacje, a szok gwarantowany.

Niedaleko padło jabłko ... od Stasia, a aferzyści Millera to malutkie pikusie
            przy łobuzkaxh łoBuzka.

;-)))
            • cudotfurca_z_iralandii PO zdemoralizowalo CBA wykorzystuje sluzby do 05.06.09, 03:57
              walki przedwyborczej mozna bylo sie tego spodziewac, przestepcy maja byc tylko w
              PiS przed wyborami
        • maaac Widać zaczęli bać się PO. 04.06.09, 17:50
          Bo do tej pory pracowali jak policja polityczna. No ale czas mija i
          zaczęli racjonalnie patrzeć na spadek popularności ich mocodawców.
          • mirmat1 POstKomuna bronila korupcji nawet w rzadzie PiS !! 04.06.09, 17:54
            maaac zabelkotał:

> Bo do tej pory pracowali jak policja polityczna. No ale czas mija i
            > zaczęli racjonalnie patrzeć na spadek popularności ich mocodawców.
            M: zapomniales, ze Tuskowaci bronili i bronia korupcji WSZEDZIE! Toz to
            POstkomuna bronila Leppera, Kaczmarka kiedy dobieralo sie do nich CBA. Bronia
            tez patronki wszystkich aferzystow, barbare Blide, ktorej Mafia Weglowa zlozyla
            propozycje nie do odrzucenia. Bronia oczywoscie swoich jak POlikota czy Sawicka.
            • maaac Re: POstKomuna bronila korupcji nawet w rzadzie P 04.06.09, 17:57
              Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Lepper?
              Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Kaczmarek?
              Jakie przestępstwo korupcyjne popełniła Blida?
              Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Palikot?
              Jakie przestępstwo korupcyjne popełniła Sawicka, zanim zaczęło przez
              rok nad nią pracować CBA?

No właśnie. Mnóstwo szumu medialnego, a tak naprawde ziobro dowodów.
              • mirmat1 Nie PO to kryminalisci glosowali na Tuska by byc.. 04.06.09, 18:03
                ...skazanym !!!!
                maaac napisał:

> Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Lepper?
                > Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Kaczmarek?
                > Jakie przestępstwo korupcyjne popełniła Blida?
                > Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Palikot?
                > Jakie przestępstwo korupcyjne popełniła Sawicka, zanim zaczęło przez rok nad
                nią pracować CBA?
                >
                > No właśnie. Mnóstwo szumu medialnego, a tak naprawde ziobro dowodów.
                M: Hmmmmm! doskonale posumowanie osiagniec "Consigliere" UBmafii tow.
                Ćwiąkalskiego (w PZPR od 1972 do 1981 a
                potem według dokumentów IPN został zarejestrowany jako kandydat na tajnego
                współpracownika Służby Bezpieczeństwa) oraz "mediow" jak Tusk Vision Network 24
                Godzin Lgania Na PiS, PO-lsatu PO-lityki czy tutejszego szmatlawca. Kto ma w
                reku III i IV wladze ten nie martwi sie o sprawiedliwosc.
                Przeiez nie PO to kryminalichy glosowali na Tuska by ich Tusek scigal....
                Wybory w więzieniach: PO 76,2 proc., PiS 2,8 proc. 2007-10-23 14:32
                www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/
                76,2 proc. osadzonych w aresztach i zakładach karnych w całym kraju zagłosowało
                na PO, a 7,6 proc. na LiD; PiS z wynikiem 2,8 proc. znalazło się pod progiem
                wyborczym - podała rzeczniczka Centralnego Zarządu Służby Więziennej Luiza Sałapa.

• maaac Zamiast faktów następna porcja PiSpropagandy. 04.06.09, 18:06
                  Prosiłem o fakty dostałem propagandę. No i to by było na tyle w
                  kontekście PiS, jego fanów i merytoryczności.
                  • zibiwrocek Może nie fakty ale trochę informacji 04.06.09, 19:29
                    Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Lepper?
                    Był podejżewany przez CBA o branie łapówek za wyłączanie gruntów
                    rolnych z urzytkowania za łapówkę (procedura jest standartowa ale
                    czas to pieniądz i to miało być przedmiotem gratyfikacji - czy było
                    warto dać łapówkę - zapytaj tych co nie sprzedali terenów pod
                    supermarkety, bo sprzedali inni). Samoobrona wprost sprzedawała
                    miejsca w parlamencie za kasę (także do kieszeni prezesa - choć to
                    dziś niedowodowe ale były takie informacje także w GW). Jeśli to nie
                    jest zjawisko korupcyjne to chyba Ci nie dogodzę?
                    Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Kaczmarek?
                    Wszystko wskazuje na to, że w celu ochrony intersów jednego z
                    oligarchów (oczywiście możesz wierzyń że za piekne oczy),
                    uniemożliwił udowodnienie korupcji wyżej opisanemu Lepperowi. Czy to
                    nie jest utrudnianie postępowania? Czy ktoś zarzucał Kaczmarkowi
                    korupcję?
                    Jakie przestępstwo korupcyjne popełniła Blida?
                    Jak przyjżysz się przetargom i jakości "domków powodziowych" to może
                    wzbudzi to twoje wątpliwości. A w dodatku chyba nie była
                    w "ministrach" u Kaczora? A zatrzymać chciano ją w związku z
                    zeznaniami innej śląskiej "żelaznaj damy". Że te pieniądze tam
                    przepływały poza oficjalnymi rozrachunkami - to udowodniono.
                    Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Palikot?
                    On też nie z tego rzadu - jak hama i prymitywa chcesz bronić to ok..
                    PiS mu korupcji nie zarzucał.
                    Jakie przestępstwo korupcyjne popełniła Sawicka, zanim zaczęło
                    przez
                    rok nad nią pracować CBA?

I jak kazdy porzadny poseł PO wzięła łapówkę. A po zastanowieniu
                    drugą ratę. Gratuluję bochaterki!
                    • zibiwrocek Re: Może nie fakty ale trochę informacji 04.06.09, 19:32
                      i nie rżyj z mojej ortografi - bom dyslektyk a moja przeglądarka nie
                      sprawdza ortów
                      • parszywe-intryganckie-szuje Re: Może nie fakty ale trochę informacji 04.06.09, 21:22
                        zibiwrocek napisał:

> i nie rżyj z mojej ortografi - bom dyslektyk a moja przeglądarka nie
                        > sprawdza ortów

jestes tuman i nieuk oraz półanalfabeta a nie dyslektyk. a przegladarka to chyba
                        z pakistanu na korbkę?
                    • misfire01 Re: Może nie fakty ale trochę informacji 04.06.09, 20:55
                      zibiwrocek napisał:

> Jakie przestępstwo korupcyjne popełniła Sawicka, zanim zaczęło
                      > przez
                      > rok nad nią pracować CBA?

> I jak kazdy porzadny poseł PO wzięła łapówkę. A po zastanowieniu
                      > drugą ratę. Gratuluję bochaterki!

Hmm... to ilu tych porządnych posłów PO mamy w kraju? A, i nad pisownią
                      popracuj. Nie wypada, żeby pispatriota nie umiał pisać po polsku.
                    • maaac Re: Może nie fakty ale trochę informacji 04.06.09, 21:42
                      > Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Lepper?
                      > Był podejżewany przez CBA o branie łapówek za wyłączanie gruntów
                      > rolnych z urzytkowania za łapówkę (procedura jest standartowa ale
                      > czas to pieniądz i to miało być przedmiotem gratyfikacji - czy
                      > było warto dać łapówkę - zapytaj tych co nie sprzedali terenów pod
                      > supermarkety, bo sprzedali inni). Samoobrona wprost sprzedawała
                      > miejsca w parlamencie za kasę (także do kieszeni prezesa - choć to
                      > dziś niedowodowe ale były takie informacje także w GW). Jeśli to
                      > nie jest zjawisko korupcyjne to chyba Ci nie dogodzę?
                      A. Korupcja Leppera - "był podejrzewany" ok fajnie. Równie dobrze ja
                      Cię podejrzewam, że jesteś 70 letnią, ortodoksyjnie mozaistyczną
                      Murzynką. Mam na to dowody? Nie bo i po co? Wystarczy że cię
                      podejrzewam. CBA też nie miała żadnych dowodów. Więcej CBA NIE
                      MOGŁO MIEĆ DOWODÓW
                      bo za tą sprawę - tzn za odrolnienie w
                      ministerstwie był odpowiedzialny wiceminister z PiS.
                      B. Korupcyjne kupczenie miejscami w Sejmie przez Samoobronę - "A ty
                      zającu znów bez czapki". O czym mówimy? O przestępczej działalności
                      Samoobrony czy o braniu łapówek przez Leppera, które miało
                      rzekomo "udowodnić CBA". No ale wracając do tego "kupowania" - no
                      fajnego sobie koalicjanta wybrał PIS by wprowadzać "prawo i
                      sprawiedliwość" - pogratulować.

> Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Kaczmarek?
                      > Wszystko wskazuje na to, że w celu ochrony intersów jednego z
                      > oligarchów (oczywiście możesz wierzyń że za piekne oczy),
                      > uniemożliwił udowodnienie korupcji wyżej opisanemu Lepperowi. Czy
                      > to nie jest utrudnianie postępowania? Czy ktoś zarzucał
                      > Kaczmarkowi korupcję?
                      ???????????? Jakie interesy, jakiego oligarchy były związane z
                      korupcją Leppera, której nigdy nie było, a którą próbowało
                      sprokurować CBA? Człowieku to się zupełnie niczego nie trzyma. Jeden
                      bełkot.
                      Przy okazji jakbyś nie wiedział - organizowanie prowokacji
                      przeciwko urzędującemu premierowi jest przestępstwem ocierającym się
                      o próbę zamachu stanu. Powiadomienie o tym nie jest nie tylko
                      przestępstwem a wręcz obowiązkiem każdego praworządnego obywatela.
                      Nawet jak tym wicepremierem jest takie indywiduum jak Lepper. Jeżeli
                      Premier Kaczyński miał uzasadnione podejrzenia wobec Leppera, że
                      popełnia przestępstwo jego obowiązkiem było ZDYMISJONOWANIE go. Do
                      tego nie potrzeba dowodów na papierze - wystarczą podejrzenia. Co
                      innego z zorganizowaniem prowokacji. Tu nie mogą być tylko
                      podejrzenia tu potrzeba dowodów ale o charakterze nieprocesowym.
                      Rozumiesz tą różnicę? Jak premier go nie zdymisjonował widać nie
                      miał uzasadnionych podejrzeń, więc akcja CBA była nielegalna, jak
                      miał i akcja była legalna to premier z pełną świadomością trzymał
                      przestępce na tym stanowisku. Tak czy inaczej PiS wychodzi głupio.

> Jakie przestępstwo korupcyjne popełniła Blida?
                      > Jak przyjżysz się przetargom i jakości "domków powodziowych" to
                      > może wzbudzi to twoje wątpliwości. A w dodatku chyba nie była
                      > w "ministrach" u Kaczora? A zatrzymać chciano ją w związku z
                      > zeznaniami innej śląskiej "żelaznaj damy". Że te pieniądze tam
                      > przepływały poza oficjalnymi rozrachunkami - to udowodniono.
                      Jakie "domki powodziowe"? Znów masz jakieś problemy z kojarzeniem?
                      Zeznania Aleksis w sprawie Blidy okazały się wyssane z palca co
                      zostało udowodnione. Prowadzący sprawę Aleksis prokurator nie
                      widział powodu by Blidę w całą sprawę wciągać co TEŻ zostało
                      udowodnione. A że pieniądze przepływały - to co ma to wspólnego z
                      Blidą? Nie była "ministrem" no i co z tego? To nie ja o niej
                      pisałem. Zobacz post wyżej o "obronie", na który odpowiadam.

> Jakie przestępstwo korupcyjne popełnił Palikot?
                      > On też nie z tego rzadu - jak hama i prymitywa chcesz bronić to
                      > ok.. PiS mu korupcji nie zarzucał.
                      I znów nie bardzo wiesz o czym piszesz. Spójrz na post na który
                      odpowiadam. A co do chama i prymitywa to.... osobiście bardziej mi
                      przeszkadza były Premier i obecny Prezydent. Zachowanie w stylu
                      Palikota, a o niebo wyższe stanowisko i zerowa samokrytyka - bo
                      Palikot w przeciwieństwie do nich jest świadom swojego chamskiego
                      zachowania. Tłumaczy to tym że "grzecznego" Palikota nikt nie chciał
                      słuchać. No ale wracajmy do meritum. To co w końcu przeskrobał
                      NAPRAWDĘ Palikot? Nie wiesz? No to po co się wypowiadasz?

> Jakie przestępstwo korupcyjne popełniła Sawicka, zanim zaczęło
                      > przez rok nad nią pracować CBA?

> I jak kazdy porzadny poseł PO wzięła łapówkę. A po zastanowieniu
                      > drugą ratę. Gratuluję bochaterki!
                      I znów kłopoty z rozumieniem tekstu. Nie neguję popełnienia
                      przestępstwa przez Sawicką pod wpływem ROCZNEJ działalności CBA na
                      co wydali mnóstwo kasy. Pytam się CO było przyczyną zapoczątkowania
                      tej akcji. Dała/wzięła jakąś łapówkę zanim zaczęło się nią CBA
                      zajmować? Brak dowodów. Więc wygląda że do momentu akcji CBA była
                      tylko idiotką, po niej dzięki im usilnym staraniom została
                      łapówkarką.. i dalej idiotką bo była gotowa dawać łapówki
                      za "niderlandy". Bo ani ta działka na Helu nie mogła być za łapówkę
                      sprzedana, ani sprywatyzowany szpital nie można było drugi raz
                      sprywatyzować.

PS.
                      Mam też dysgrafię ale.... rany ja jestem jej świadom i coś z tym
                      próbuję robić. Kopiuj teksty do jakiegoś edytora tekstów. Używaj
                      google toolbar ze słownikiem ort. tak jak ja. "Bochater" to już
                      przegięcie. Bo coś mi się wydaje że nie tylko z dysgrafią ale i
                      polityką podchodzisz do sprawy "jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
                      nawet jak inni mnie słusznie krytykują".
                      • jurasmysz Re: Może nie fakty ale trochę informacji 05.06.09, 06:26
                        zalatwiles gostka intelektem i teraz musi chyba nick zmienic, no bo
                        pod wlasnym wstyd.
                        Palikot przeskrobal rzeczywiscie, nadepnal na odcisk preziowi pytajac
                        o stan zdrowia...................!
                        I bawi sie w polityke za swoje! To jest niewybaczalne.
                        Chociaz troche sympatii kurdupli, za niszczenie "Dziennika", powinien
                        miec?!
                  • mirmat1 Wideo nagrania demoluja PO i wywoluja ich wycie 05.06.09, 03:08
                    wlasnie pokazales dlaczego wideokonferencjaprokuratorow byla konieczna i
                    dlaczego POstKomuna wyje na ich temat.
                    maaac napisał:

> Prosiłem o fakty dostałem propagandę. No i to by było na tyle w
                    > kontekście PiS, jego fanów i merytoryczności.
                    M:wybacz ale dyskutuje nie tylko z toba ale tez nozyczkami cenzora GWna. Kazdy,
                    kto pamieta wideo demonstracje Prokuratury nie ma watpliwosci co do faktow.
                    Ale z prezentacja jaka pokazalo CBA w sprawie Sawickiej i Kaczmarka trudno
                    dyskutowac. Dlatego POstKomuchy tak wyja, ze ujawniono nagrania i fakty w tych
                    sprawach. Jezeli kts probuje zakrzyczec fakty to robia to POstKomuchy w sprawie
                    Sawickiej i Kaczmarka !
                • a.k.traper Czy głosowanie na Tuska jest przestepstwem? 04.06.09, 19:28
                  Czy osadzeni sa pozbawieni praw publicznych, czy wolno im wyrażać
                  swoje zdanie? spamujesz facet non stop bez jednego zdania włąsnych
                  przemysleń, normalnie zasmiecasz dyskusję. Forum ma tę zalete że
                  wszelkie niewydarzone indywidua moga sobie poszczekać, w normalnym
                  zyciu nikt by cię nie słuchała wręcz by cie olewano bo nie masz do
                  powiedzenia nic nad czym można dyskutować. Czy za kilka lat gdyby (w
                  co wątpię) podobna do PiS formacja wygrała wybory zasiądziesz w
                  komisji czystości i będziesz wydawał certyfikaty ze ten i ów nie był
                  sympatykiem PO? Bo gdyby było odwrotnie i jakiś głupek tak chciał
                  postapic to ja będe przeciw.
                  • zibiwrocek To przeczytaj co prezydent Legnicy mówi o zasadach 04.06.09, 19:37
                    dzielenia funduszy unijnych pod żądami PO i napisz jeszcze jeden
                    post.
                  • mirmat1 Ja ciesze sie, ze przestepcy wyrazaja swe POparcie 05.06.09, 03:15
                    a.k.traper napisał:

> Czy osadzeni sa pozbawieni praw publicznych, czy wolno im wyrażać
                    > swoje zdanie?
                    M: a gdzie ja napisalem, ze nie maja ?????
                    > spamujesz facet non stop bez jednego zdania włąsnych
                    > przemysleń, normalnie zasmiecasz dyskusję.
                    M: rozumie, ze w "dyskusji" potrzebne sa takie "wypowiedzi"...
                    Kownacki to nie czlowiek, to lgarz pisdecji
                    Autor: rybka9915 01.05.09, 20:06
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=94760232&a=94761640
                    takie pis-bolszewickie kreatury trzeba nazywac po imieniu, i bez najmniejszych
                    skrupulow. Toz te pisbolszewickie gnidy bez chamstwa i lgarstwa - bylyby niczym.
                    Dzieki tym "zaletom" znalazly robote u pisdenta, podwladnego swego zaklamanego
                    blizniaka kurdupla.

Kownacki sbecki wieprzu
                    Autor: wiedmak 01.05.09, 19:35
                    Na moj rozkaz, na moj! Odezwal sie zapijaczony obciagacz swojego zarzyganego
                    pana. Kto to scierwo wybral?!
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=94760232&a=94760785
                    Kownacki,tępy ćwoku ! pacyfikacji ????
                    Autor: pierot6 01.05.09, 19:22
                    co ten palant wygaduje!..Cała Polska widziała tę "pacyfikacje" !
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=94760232&a=94760410
                    Kownacki, to zakłamany kundel, komusze scierwo...
                    Autor: pierot6 01.05.09, 19:32
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=94760232&a=94760691

Panie Kownacki............. Kłamać też trzeba umieć. Nawet jeśli wazelina jest
                    Pańskim materiałem napędowym.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=94760232&a=94760499
                    Kownacki sbecki wieprzu
                    Autor: wiedmak 01.05.09, 19:35
                    Na moj rozkaz, na moj! Odezwal sie zapijaczony obciagacz swojego zarzyganego
                    pana. Kto to scierwo wybral?!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=94760232&a=94760785
                    > Forum ma tę zalete że wszelkie niewydarzone indywidua moga sobie poszczekać, w
                    normalnym zyciu nikt by cię nie słuchała wręcz by cie olewano bo nie masz do
                    powiedzenia nic nad czym można dyskutować. Czy za kilka lat gdyby (w co wątpię)
                    podobna do PiS formacja wygrała wybory zasiądziesz w komisji czystości i
                    będziesz wydawał certyfikaty ze ten i ów nie był sympatykiem PO?
                    M: wydaje sie mi, ze taki certyfikat jest wymagany by wejsz na linie Szkla
                    Kloakowego i sie wyrzygac u Miecugowa!!!!
                    > Bo gdyby było odwrotnie i jakiś głupek tak chciał
                    > postapic to ja będe przeciw.
                    M: no to masz moj "certyfikat" !
                • marek99az1 Re: Nie PO to kryminalisci glosowali na Tuska by 04.06.09, 23:26
                  M: Hmmmmm! doskonale posumowanie osiagniec "Consigliere" UBmafii tow.
                  > Ćwiąkalskiego (w PZPR od 1972 do 1981 a
                  mirmat1 napisał

> potem według dokumentów IPN został zarejestrowany jako kandydat na
                  tajnego
                  > współpracownika Służby Bezpieczeństwa) oraz "mediow" jak Tusk
                  Vision Network 24
                  > Godzin Lgania Na PiS, PO-lsatu PO-lityki czy tutejszego
                  szmatlawca. Kto ma w
                  > reku III i IV wladze ten nie martwi sie o sprawiedliwosc.

maac1 zadał konkretne pytania. mirmat1 rzadko potrafi odpowiedzieć
                  na nawet proste pytania, więc zwykle pieprzy nie na temat. Tym razem
                  także, o czym każdy może się przekonać.
              • leon9910 Re: POstKomuna bronila korupcji nawet w rzadzie P 04.06.09, 20:43
                maaac nie wiem czy pamiętasz ale sejm uchwalił ustawę o prowokacji!!!A kaczmarek
                to pospolity konfident,kret jak większość działaczy PO!!!Zresztą czego można się
                spodziewać po partii nieudaczników, szumowin i ścierw!!!
                • maaac Re: POstKomuna bronila korupcji nawet w rzadzie P 04.06.09, 21:59
                  > maaac nie wiem czy pamiętasz ale sejm uchwalił ustawę o
                  > prowokacji!!!
                  Ok dobra. No i co ta ustawa mówi? Zapoznałeś się z nią? Kiedy można
                  stosować prowokację?

> A kaczmarek to pospolity konfident,kret jak większość działaczy
                  > PO!!!Zresztą czego można się spodziewać po partii nieudaczników,
                  > szumowin i ścierw!!!
                  Kaczmerek to był człowiek PiSu - nigdy PO. Tyle, że nagle
                  stwierdził, że mu się dalej udział w tej PiSowej zabawie przestał
                  podobać. Można się dziwić tylko dla czego tak późno bo każdy wie
                  że "czego można się spodziewać po partii nieudaczników, szumowin i
                  ścierw!!!"
                  Nieudaczników? Konto, samochód, mieszkanie u mamy.
                  Szumowin - polecam konflikt Dorn-Gosiewski
                  Ścierw - poseł z mojego okręgu - działacz PiSu - przedtem UD, a
                  jeszcze przedtem pracownik KM PZPR. Nigdy bym takiego słowa
                  przeciwko niemu nie użył jak Ty. Ale skoro już padło to inaczej nie
                  da się określić takiego zachowania - ok rozumiem że można być w KM
                  PZPR i w UD - ale przejhść później do partii która programowo
                  zwalcza te dwie poprzednie... szkoda słów.
          • sralimuchibedziewiosna brednie 04.06.09, 17:54

CBA od początku swego istnienia zajmowało się ściganiem przestępców niezależnie
            od "barw partyjnych" - także związanych z PiS

sztandarowy przykład Lipca

niestety nie można tego powiedzieć o służbach kontrolowanych przez PO

maaac napisał:

> Bo do tej pory pracowali jak policja polityczna. No ale czas mija i
            > zaczęli racjonalnie patrzeć na spadek popularności ich mocodawców.
            • maaac Re: brednie 04.06.09, 18:04
              sralimuchibedziewiosna napisał:

>
              > CBA od początku swego istnienia zajmowało się ściganiem
              przestępców niezależnie
              > od "barw partyjnych" - także związanych z PiS
              >
              > sztandarowy przykład Lipca
              >
              > niestety nie można tego powiedzieć o służbach kontrolowanych przez
              > PO
              No właśnie. Sztandarowy. Facet który był przestępcą - nielegalny
              doping - a mimo wszystko mianowany ministrem sportu.
              Afera kiedy wybuchła? - 2 lipca. Kiedy został zdymisjonowany? 9
              lipca po tym jak 4 lipca PO zagroziło złożeniem wotum nieufności.
              Kiedy aresztowany - 25 października na skutek krytyki medialnej.
              Ot "walka z korupcją". Pech wpadł i pech że się o tym media i
              opozycja dowiedzieli inaczej nigdy CBA go by nie zwinęła. No ale co
              tam fakty. Jest nadzieja że nikt ich już dziś nie pamięta a "ciemny
              lud" kupi bajkę o walce CBA z korupcją w szeregach PiSu.
              • sralimuchibedziewiosna i znowu brednie 04.06.09, 18:23
                maaac napisał:

>
                > No właśnie. Sztandarowy. Facet który był przestępcą - nielegalny
                > doping - a mimo wszystko mianowany ministrem sportu.
                > Afera kiedy wybuchła? - 2 lipca. Kiedy został zdymisjonowany? 9
                > lipca po tym jak 4 lipca PO zagroziło złożeniem wotum nieufności.
                > Kiedy aresztowany - 25 października na skutek krytyki medialnej.
                > Ot "walka z korupcją". Pech wpadł i pech że się o tym media i
                > opozycja dowiedzieli inaczej nigdy CBA go by nie zwinęła. No ale co
                > tam fakty. Jest nadzieja że nikt ich już dziś nie pamięta a "ciemny
                > lud" kupi bajkę o walce CBA z korupcją w szeregach PiSu.

po pierwsze - stosowanie dopingu nie jest przestępstwem
                po drugie w 1994 roku Lipiec został oczyszczony z zarzutu stosowania dopingu

po trzecie - "afera wybychła" 2 lipca - tak, wówczas aresztowano dyrektorów cosu
                ale nie Lipca , który to zostal wezwany przez Jarkacza do złożenia dymisji i tyle
                • maaac i znowu brednie sralimuchibedziewiosna napisał 04.06.09, 18:35
                  > po pierwsze - stosowanie dopingu nie jest przestępstwem
                  W sensie karnym możliwe - dyskutować nie będę - w sensie moralnym bez
                  wątpienia "nie jest".

> po drugie w 1994 roku Lipiec został oczyszczony z zarzutu
                  > stosowania dopingu
                  Przez kogo? Może tak szczegóły?

> po trzecie - "afera wybychła" 2 lipca - tak, wówczas aresztowano
                  > dyrektorów cosu ale nie Lipca , który to zostal wezwany przez
                  > Jarkacza do złożenia dymisji i tyle
                  Kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem

No i dziękuje, że sam raczysz z góry tytułować swoje posty bredniami
                  by nikt nie miał wątpliwości co w środku.
        • cillian1 Re: "PiSowska" CBA zamyka syna senatora PiS !!!!! 04.06.09, 17:54
          > M: widac, ze w pale krymianlichy z elektoratu Tuska nie miesci sie by

nie złapałeś ironii?! Wyjaśniam, zawsze stali murem za swoimi, może zaczęli się
          uczyć od PO? Że nie warto ze swoimi iść na dno?!
          • sralimuchibedziewiosna Re: "PiSowska" CBA zamyka syna senatora PiS !!!!! 04.06.09, 17:56
            cillian1 napisał:

> > M: widac, ze w pale krymianlichy z elektoratu Tuska nie miesci sie by
            >
            > nie złapałeś ironii?! Wyjaśniam, zawsze stali murem za swoimi, może zaczęli się
            > uczyć od PO? Że nie warto ze swoimi iść na dno?!

standardy PO to transparentny Misiak i przejrzysty Palikot oraz frymarczcząca
            świadectwami moralności dla sponsorów Pitera
            • maaac Re: "PiSowska" CBA zamyka syna senatora PiS !!!!! 04.06.09, 18:08
              Ok no to powiedz mi jakie to przestępstwo popełnił Misiak. Też
              jestem, baaardzo ciekawy. Jak nie przestępstwo to chociaż co on
              takiego złego zrobił.
            • leon9910 Re: "PiSowska" CBA zamyka syna senatora PiS !!!!! 04.06.09, 20:49
              cillian jeszcze trzeba dodać finansowanie kampanii HGW na prezydenta warszawki
              przez ITI!!oczywiście bufetowa się odwdzięczyła!!!
              • cillian1 Re: "PiSowska" CBA zamyka syna senatora PiS !!!!! 04.06.09, 21:10
                gdybyś nie wiedział, to sprawa ITI jest za czasów kaczek ;) Ale i tak nie
                weźmiesz tego pod uwagę :))))
                • maaac Re: "PiSowska" CBA zamyka syna senatora PiS !!!!! 04.06.09, 21:48
                  cillian1 napisał:

> gdybyś nie wiedział, to sprawa ITI jest za czasów kaczek ;) Ale i
                  > tak nie weźmiesz tego pod uwagę :))))
                  A co ich tam fakty obchodzą - PiSowscy fanowie wiedzą lepiej - bo
                  nikt ich nie przekona że białe jest białe, a czarne jest czarne.
    • zibiwrocek Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 17:15
      Jaka różnica pomiędzy senatorem PiS a prezydentem Sopotu z PO.
      Czy ja widzicie?
      • maaac Re: Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 17:44
        zibiwrocek napisał:

> Jaka różnica pomiędzy senatorem PiS a prezydentem Sopotu z PO.
        > Czy ja widzicie?

Różnica? Ja się zastanawiam gdzie Ty widzisz jakieś podobieństwo w
        tych dwóch sprawach?
        • zibiwrocek Nie chodzi o podobieństwa sytuacji a o postawę wob 04.06.09, 18:58
          ec zarzutów.
          W przypadku POpaprańców - zblokowana obrona - typowe dla każdej
          mafii.
          W przypadku PiS - spokojna (choć pewnie nie bez bulu - w końcu
          ojciec o synu) konstatacja, ze zło powinno być ukarane.
          • cillian1 Re: Nie chodzi o podobieństwa sytuacji a o postaw 04.06.09, 19:09
            hahahhah! Żałosna manipulacja. Prawie uwierzyłem :D a jak znamy prawie....

Co oznacza zablokowana obrona - możesz to jaśniej opisać, tak z wyższej półki
            (tą "półkę" muszę załadować do schowka - przydatna)
            • zibiwrocek Re: Nie chodzi o podobieństwa sytuacji a o postaw 04.06.09, 19:59
              Pisałem zblokowana a nie zablokowana.

Chodziło o szereg oświadczeń np. ministra sprawiedliwosci
              podważających winę jeszcze przed poznaniem faktów, czy manewry
              POwskich radnych uniemozliwiajacych odwołanie prezydenta.

Ja nie pisałem o żadnych półkach. Jak masz problemy z meblami to
              zerknij do jakiejś książki tel pod chasło stolarz.
              • cillian1 Re: Nie chodzi o podobieństwa sytuacji a o postaw 04.06.09, 20:04
                > Pisałem zblokowana a nie zablokowana.

fakt :)))

co oświadczenia mają do śledztwa? Może list żelazny załatwia sprawę, ale
                oświadczenia.... nic nie zmieniają a zwłaszcza nie blokują postępu śledztwa ;)

to mój sarkazm - opisująca wyższości pana z pisu, do reszty obywateli ;)
                • zibiwrocek Re: Nie chodzi o podobieństwa sytuacji a o postaw 04.06.09, 20:21
                  Nie wiem czy masz szefa?
                  Ale jak szef oświadcza, że nie lubi Kowalskiego i z nim nie
                  handluje - to kto rozsądny w firmie handluje z Kowalskiem - jak szef
                  na końcu podpisuje kontrakty?
                  Każdy w jakimś stopniu jest podatny na sugestie - zwłaszcza szefa -
                  prokuratorzy także.
                  • cillian1 Re: Nie chodzi o podobieństwa sytuacji a o postaw 04.06.09, 20:26
                    eeee. upraszczasz... i tego właśnie nie lubię. Nie tak działają sądy, od zera i
                    komuny tak nie działają. Nawet lepper i łyżwa ma problemy (za pisiarni jakoś
                    mieli lżej, teraz naprawdę się boją) kilki z PO też ma ciepło. Zresztą... czas
                    pokaże ;) Polityka to spora zadyma... ale zobaczymy
          • maaac By porównywać postawy porównywalne muszą być 04.06.09, 20:58
            wydarzenia. Te zaś NIE są porównywalne bo o sytuacji syna tego
            senatora z PiS nic nie wiemy, za to wiemy że oskarżenia Julke wobec
            Karnowskiego mocno śmierdzą.

Przy okazji KŁAMSTWEM jest twierdzenie że PO broni Karnowskiego.
            Wbrew faktom Tusk Karnowskiego potępił. Bronili go za to radni z PO
            znający go osobiście czym podpadli zwierzchnim władzom i... co
            udowodniły wyniki referendum mieszkańcy Sopotu.
    • sirseb interesujacy komentarz senatora 04.06.09, 17:18
      rzadko mozna przeczytac czy uslyszec takie rzeczy. ladnie. calkiem odmienny
      przypadek do sprawy engela.
      • 19790222x Re: interesujacy komentarz senatora 04.06.09, 23:32
        sirseb napisała:

> rzadko mozna przeczytac czy uslyszec takie rzeczy. ladnie. calkiem odmienny
        > przypadek do sprawy engela.

Nie rzadko, ale najczęściej w takiej sytuacji, za 5 w pół do wyborów
    • wrojoz W końcu zabieraja się do PiSu! 04.06.09, 17:25
      grabarz_pis napisał:

> PiS MAFIA ZŁODZIEJE !
    • jurek4491 Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 17:26
      Zaraz zacznie się wrzask że jest to atak na pis, tak samo było jak aresztowali
      tego oszusta od Kurskiego.
      • mirmat1 Kryminalny elektorat PO zdumiony !!!!!!! 04.06.09, 17:50
        jurek4491 napisał:

> Zaraz zacznie się wrzask że jest to atak na pis, tak samo było jak aresztowali
        tego oszusta od Kurskiego.
        M: Cytuje: "Syn jest dorosły. Jeśli jest winny, powinien ponieść
        odpowiedzialność - mówił nam senator Kogut."
        Kryminalnemu elektoratowi Tuska to sie w pale nie miesci !!!!

Wybory w więzieniach: PO 76,2 proc., PiS 2,8 proc. 2007-10-23 14:32
        www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/
        76,2 proc. osadzonych w aresztach i zakładach karnych w całym kraju zagłosowało
        na PO, a 7,6 proc. na LiD; PiS z wynikiem 2,8 proc. znalazło się pod progiem
        wyborczym - podała rzeczniczka Centralnego Zarządu Służby Więziennej Luiza Sałapa.
        • cillian1 Re: Kryminalny elektorat PO zdumiony !!!!!!! 04.06.09, 20:11
          > Wybory w więzieniach: PO 76,2

takie wtrącenie co do więzień mirmat1 :)))

www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-47923.html
          dlatego PiS miał taki mały % w więzieniach, bo pewnie ten z linku był/jest ich
          wodzem - zresztą mądrym jak prezydent :))))
      • koballt Re: Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 18:25
        jak to? przecież tu zawsze się wrzeszczy na CBA :))
    • secesja44 Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 17:40
      Panie Senatorze współczuję sytuacji w jakiej Pan się znalazł a jednocześnie
      dziękuję za postawę bardzo prawą i rzadką w Polsce. Jest Pan Wielkim Człowiekiem.
      • elkoguto11 Re: Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 17:48
        secesja44 napisała:

"Panie Senatorze współczuję sytuacji w jakiej Pan się znalazł a jednocześnie
        dziękuję za postawę bardzo prawą i rzadką w Polsce. Jest Pan Wielkim Człowiekiem."

czy Ty czasem nie przesadzasz??? Pokłony jeszcze zacznij bić przed ojcem, syna
        przestępcy. Jak wychował tak ma, a poczekamy zobaczymy jak daleko jabłko spadło
        od jabłoni... Teraz to dla ojca problem, walczy o lepszą posadkę, ale wcześniej
        lub puźniej, problemu może by wcale nie było??
      • piglowacki Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 19:49

secesja44 napisała:

> dziękuję za postawę bardzo prawą i rzadką w Polsce.
        > Jest Pan Wielkim Człowiekiem.

Wpisz w google > afera PKP Kogut < itp. kombinacje n/t tego "Wielkim Człowieka",
        a szok gwarantowany.

;-)))
    • maaac Co ten człowiek robi w PiSie? 04.06.09, 17:48
      Zachował się w sposób odbiegający od zachowania jego kolegów.
      Dziwne i sympatyczne.
    • slarwar Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 18:31
      I tak Rydzyk rozgrzeszy . . . Tatuś na pewno będzie naciskał
      wszystkie możliwe "sprężyny".
      • maaac Re: Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 18:36
        A może nie? Może jeden z nielicznych uczciwych w PiS?
    • yaicarz Ten pan w środowisku kolejarzy to "semafor Kogut" 04.06.09, 19:01
      Kogut, były zadymiarz strajkowy w środowisku kolejarskim, jest bardzo uznanym
      "ekspertem" kolejowym w Radyju MaRyja. Jak tylko miną wybory (a
      najprawdopodobniej już od soboty) rozpocznie się kampania obrony juniora
      patryjotycznego rodu, czyli niejakiego Kogucika ;) Podobnie jak niejakiego
      europosła Tomczaka ("obrońca" pomnika papieża na wystawie rzeźby).
    • greg-7 Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 19:03
      Połowę PO powinni zamknąć z marszu, ale dopóki prokuratora jest
      polityczna to złodzieje mają wolną rękę.
      • cillian1 Re: Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 19:55
        a ocieplenie to wina człowieka :D Ot tyle co do twych teorii z wyższej półki :D
      • parszywe-intryganckie-szuje Re: Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 21:17
        greg-7 napisała:

> Połowę PO powinni zamknąć z marszu, ale dopóki prokuratora jest
        > polityczna to złodzieje mają wolną rękę.

a połowe pisd powiesic ew . załadowac na statek, wyprowadzic go na srodek oceanu
        i storpedowac... szkoda mi tylko rekinów bo by sie trujacego miecha nazarły.
    • jkredman a co z krakowskimi radnymi 04.06.09, 19:08
      i co z pożyczką dla Instytutu Studiów Strategicznych, czy Pan Klich ma więcej
      takich znajomych
      • tomy.c Następny "uczciwy" z PIS-komuny... 04.06.09, 19:16
        Szambo -PIS przelewa sie...
        • tomy.c który to z kolei ? Po J.Kaczynskim,Lipcu, itd.... 04.06.09, 19:18
          www.bankier.pl/forum/temat_dlaczego-pis-to-postkomuna-43-suche-fakty,6428122.html
          • pierot9 GW się nie wścieka? To polityczne, jak Sawickiej 04.06.09, 20:23
            tej z PO, od macherów i frontmannów, która 50 tys. przed kamerą wzięła?
    • akwilon_stg Stare 04.06.09, 19:49
      Ludzie, to było wczoraj rano i wszystkie serwisy rozpisywały się o trójce
      zatrzymanych przez cały dzień, dlatego nie widzę podstaw by "Newesweek", a za
      nim gazeta.pl robiły sensację. No chyba, że naprawdę zależy ich władzom, by
      dowalić towarzyszom.
    • bandycki.uklad.po.wrocil Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 19:57
      Typowe dla mendnowatych mediów.Olejnik nie cofnie się przed przepytywaniem
      nieletniej córki znienawidzonego polityka, wybiórcza nie cofnie się zacytować
      że ktoś jest ciotkiem pociotkiem znajomym kogoś z PiS.Tylko jakoś dziwnie
      milczy o rodzinach, ciotkach znajomych ludzi PO i czerwonych bandytów.
      • cillian1 Re: Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 20:01
        > nieletniej córki znienawidzonego polityka

wiesz co to jest głąbie żart! Jak twoja (jak masz) mała córka powie, że mój tata
        to głupek. też będziesz miał żal do słuchacza? :D

> milczy o rodzinach, ciotkach znajomych ludzi P

jakieś namacalne dowody tego milczenia, nie piszę rzeczowe, bo tego słowa chyba
        nie rozumiecie!
      • tomy.c bandycki.uklad.SB.PiS.po.wrocil 04.06.09, 20:01
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=96217765&a=96221133
        • pierot9 dlaczego piszesz "po" a nie PO? Szacunku nie masz 04.06.09, 20:25
          dla partii Tuska -
    • zalganiugwnanicniedorowna dlaczego nie napiszecie: Monika O. córka UBowca 04.06.09, 20:00
      albo: Adam M. syn i brat zbrodniarzy komunistycznych?
      • tomy.c zalganiugwnanicniedorowna.Albo tatuś Kaczynskich.. 04.06.09, 20:02
        www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=96217765&a=96221133
        • pierot9 Re: zalganiugwnanicniedorowna.Albo tatuś Kaczynsk 04.06.09, 20:26
          spokojnie, nerwusie komuszy, spokojnie
      • parszywe-intryganckie-szuje Re: dlaczego nie napiszecie: Monika O. córka UBow 04.06.09, 21:08
        zalganiugwnanicniedorowna napisała:

> albo: Adam M. syn i brat zbrodniarzy komunistycznych?
        Lech i Jarosław K. synowie Romualda agenta NKWD i UB>
      • jan-ru Re: dlaczego nie napiszecie: Monika O. córka UBow 05.06.09, 00:00
        zalganiugwnanicniedorowna napisała:

> albo: Adam M. syn i brat zbrodniarzy komunistycznych?
        bo piszą o Kogucie,a jak będą o tobie co powinni napisać?
    • executioner Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 20:26

Toż to spisek przeciwko prawym i sprawiedliwym!...

• leon9910 Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 20:36
      A jak tam syn waszego trenera engela ???jak tam krewni działaczy koru ,którzy
      zawłaszczyli polski majątek???
    • parszywe-intryganckie-szuje kiedy reszte tych smieci pisowskich zamkna? 04.06.09, 21:05
      mam nadzieje ze to poczatek czyszczenia Polski z tego szamba pisowskiego? i ze
      doczekamy sie Trybunału Stanu dla 2 ober szambiarzy ???
    • tadjan Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 21:16
      ło, napewno Tusk z Palikotem namówili wschodzący pisowski narybek do
      korupcji. Po senatorze pis do 10-tego pokolenia będzie prawo i
      sprawiedliwie.....
    • j-50 Syn senatora PiS zatrzymany przez CBA 04.06.09, 21:20
      Wygląda na to, że poszukiwany przez Ziobrę "układ" to same pisiory.
    • kin-iu nowa jakość 04.06.09, 22:10
      he he
      ale jak prezes w odbyt wpuszcza to co sie dziwić że się partia
      pogubiła
    • guru133 Niedaleko pada jabłko od jabłoni. Senator Kogut, 04.06.09, 22:56
      przewodniczący kolejarskiej Solidarności za pieniądze wyprowadzone z PKP
      rozwinął pod przykrywką charytatywnej działalności bardzo dochodowy prywatny
      interes.
    • wybolki GW długo trzyma na 1 strone -element kampan do PE? 04.06.09, 23:48
      Afery PO to miały łagodne tytuły - o ile się pojawiały.
      A czas ich na 1 stronie krótki
      ot g wybiórcza
      • guru133 Boli cie pisuarze to że wasze przekręty późno, bo 05.06.09, 00:05
        późno, ale jednak wychodzą na jaw i że Kamiński chroniąc swoją d..ę poszedł na
        współpracę z rządem?:)))
        • wybolki To ci afera jak z jak z laptopami 05.06.09, 00:26
          Dorosły niezależny facet - syn senatora z PISu w trzeciej lidze
          dogadał sie o mecz. OJ pogrzebie to pis jak rachunek za śledzie i
          laptopy...
        • wybolki Pitera: powołać komisje śledczą- WIELKA AFERA 05.06.09, 00:30
          Na szfa komisji Nesioła - bo niezależny gołąbek pokoju
          Palkota na błazna - bo znknął coś ostatno z tv
    • diver77 A cóż to za korupcja 4 lata temu w 3 lidze ! 05.06.09, 02:33
      Ja wiem że musi być równośc wobec prawa przynajmniej teoretycznie ale polska
      prokuratura o cała jej maszyneria jest chyba jedną z najbardziej zajętych na
      świecie bo co tylko się otworzy jakieś media to najczęstszym zwrotem jest
      "zgłoszenie zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa do prokuratury" !

Polacy chyba nic nie robią tylko zgłaszają do prokuratury ?

A tu 3 liga, 4 lata temu to mogliby sobie już dać spokój... jakieś polskie FBI
      nad tym pracuje, kosztuje to pieniądze podatnika a szkodliwość społeczna
      znacznie mniejsza niż wiele przekrętów znacznie świeższej daty choćby w sferze
      gospodarczej....

Bo w PZPN powinnin zrobić amnestię na wszystkie fakty sprzed 2007 bo wiadomo
      że było to generalne wszędzie a oni będą jeszcze za 10 lat ścigać jakąś 3-cią
      ligę że ktoś komuś dał 500 złotych żeby nie miał lekkiego gwizdka do gwizdania
      karnych....

Zaznaczam że nie jestem z PiS-u i nigdy na PiS głosował nie będę... na głowę
      jeszcze nie upadłem !

Idźcie głosować ludzie.... na kogo chcecie ale idźcie głosować w niedzielę !
    • zigzaur Po co tyle drobiowych nazwisk? 05.06.09, 08:03
      Kogut, Kaczyński, Gęsicka, Kurski. Brakuje chyba tylko Indykowskiego i
      Brojlerskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka