cillian1 11.09.09, 12:42 stołki czekają lewusy :D No dobra, niech będzie, kiedyś to się musi skończyć. PO olejcie te media, skupcie się na okręgach jednomandatowych. To jest ważniejsze! I więcej zmieni, niż ta wojenka o media! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miguell Wracają "ryje" 11.09.09, 12:50 Czarzasty i Kwiatkowski fotele na Woronicza czekają Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Na złość babci utnę sobie rękę:) 11.09.09, 15:29 Na złość babci utnę sobie rękę:) Tak najlepiej można skomentować debilne wypowiedzi zwolenników SLD (jak też PiSu). Z punktu widzenia SLD wygląda to tak: -my SLD twierdzimy że 2+2=4 -PO że 2+2=5 -zaś PiS że 2+2=6 Jasne więc że SLD i PiS wspólnie sprzeciwiają się temu że 2+2=5. Dla kogo jasne dla tego jasne, ale nie dla tępych wyborców:) Więc obie partie na tym stracą:) Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Ustawa medialna do kosza 11.09.09, 13:26 tymon99 napisał: > lewica się jednoczy.. > --------------------------------------- A to feler westchnal seler, Moj buraczku, moj czerwony, czyzbys nie chcial takiej zony? Pyta PiS SLD Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Ustawa medialna do kosza 11.09.09, 12:44 Całe szczęście, że jest SLD. Zapis o WC w ustawie medialnej to kpina ze świeckiego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Ustawa medialna do kosza 11.09.09, 12:57 Coś mi się wydaje, że w obecnej sytuacji to nawet lepiej. Głupi faszysta z komunistami będą siedzieli przy tubie. Dobrze, że nie nazikatobolszewia PIS, bo SLD przynajmniej nie ma paranoi maniakalnej no i z pewnością ma konta w bankach a więc myśli realistycznie bo myśli o pieniądzach a PIS to małpy z brzytwami. Abonamentu dostaną tyle co kot napłakał i cała ta rzecz gruchnie o ziemię. Gdyby przeszło finansowanie z budżetu to by znaczyło, że obywatela się siłą zmusza do płacenia na TVP. A tak możemy się wykręcić i pokazać co naród myśli o poziomie TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon.0 SLD wsparło swoich braci z PIS-u... 11.09.09, 12:50 Komunisci sie wspierają a Farfał nadal rządzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Napieralski nowy boyfriend Jarosława K. 11.09.09, 12:49 To już koniec SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
mkot2005 Obawiam się, że to prawda. 11.09.09, 13:52 Mam poglądy uchodzące za lewicowe i dopuszczałem dotąd myśl, że mógłbym głosować w następnych wyborach na SLD. Teraz już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Napieralski nowy boyfriend Jarosława K. 11.09.09, 14:06 extrafresh napisał: > > To już koniec SLD. Wspólny koniec czerwonych i brunatnych. Nigdy nie zapomnę jak Romaszewski, w sposób napastliwy nazwał Siwca niereformowalnym komuchem, spadkobiercą PZPR,...i jeszcze gorzej. Ciekawiło już wtedy, brak odzewu ze strony kierownictwa SLD. Teraz okazało się dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: cillian1 11.09.09, 12:49 Gdyby PO wprowadziła okręgi mandatowe i zmniejszyła liczbę posłów to z całą niechęcią do tej partii zagłosowałbym na nią w następnych wyborach, ale chyba sam niewierzysz w to co napisałeś cillian1 napisał: > PO olejcie te media, skupcie się na okręgach jednomandatowych. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon.0 profanum_vulgus,PO nie potrzebuje wsparcia SB... 11.09.09, 12:52 twój głos,to ryk bydlaka-chama..wracaj do swojego stada SB-PIS..won! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: 11.09.09, 12:54 w to akurat wierzę, ale..... boję się o kłody, duuuuuużo ich będzie, oj duużo. No o leszku-wecie nie wspomnę. To naprawdę by sporo zmieniło, na naszej scenie politycznej! Mam nadzieję, że zaczną o tym niedługo wspominać, bo ile można się żreć o media i historię!????? Jak nie, to u mnie tylko za to mogą czuć się spaleni (PO)! Odpowiedz Link Zgłoś
tobirson PIS poparł nsprawozdanie TVP za 2008 r. ! 11.09.09, 12:59 Tylko PIS poparł aferalny zarząd... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Jaka Ustawa? 11.09.09, 13:03 POpaprany bubel po prostu. I tyle. Akurat do kubła na smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Jaka Ustawa? 11.09.09, 13:27 W obecnej sytuacji budżetowej Platforma powinna się cieszyć z takiego rozstrzygnięcia. Radio i telewizja nadal będą finansowane poza budżetem z parapodatku zwanego abonamentem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio ale własnie SLD sisiorów poparł 11.09.09, 13:03 tak powstało osławione PiSLD Odpowiedz Link Zgłoś
tobirson czarny-misio ..PISLD.. nowa odmiana czerwonki ???? 11.09.09, 13:11 czarny-misio napisał: > tak powstało osławione PiSLD Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: czarny-misio ..PISLD.. nowa odmiana czerwonki 11.09.09, 13:14 raczej czarno-czerwoni. Coś nowego się wyłania, tylko jak oni pogodzą misję kościoła w TV :D Zaraz wszystko się rozpadnie, myślę że już po mszy w tą niedzielę. Pisiarnia zacznie się cofać do konfesjonału :D Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Faszysci i komuna za abonamentem 11.09.09, 13:17 Przez was mordy wy moje nie został zniesiony abonament. Zapłata czeka przy urnie... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Faszysci i komuna za abonamentem 11.09.09, 13:21 > Przez was mordy wy moje nie został zniesiony abonament. jeszcze złotówki nie zapłaciłem , i jakoś nie mam wyrzutów :D Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych I pzreciwko wartościom chrześcijańskim 11.09.09, 13:24 podobnie zresztą jak antykatolicki a co za tym idzie antypolski prezydent Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Faszysci i komuna za abonamentem 11.09.09, 13:58 także Andrzej Wajda i Krzysztof Penderecki, Agnieszka Holand czy wy ludzie jesteście spełna rozumu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Faszysci i komuna za abonamentem 11.09.09, 14:06 > czy wy ludzie jesteście spełna rozumu?:) oni są za, bo czeszą z tego kasę, to tak jak prezes ZUS i KRUS, nigdy nie da zlikwidować tych agencji :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Faszysci i komuna za abonamentem 11.09.09, 14:07 Ci państwo dybią na moją kasę, a zatem nie są zdrowi na umyśle. Darmocha rozpuszcza i nie ma dziwu, że jej bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica_alika JK z każdym pójdzie w koalicyanty 11.09.09, 13:20 byle od władzy raz uzyskanej nie dać sobie odebrać. Biedny hipokryta, związek z czerwonymi chyba na złość posłance, która z różą w zębach odstawiała taniec godowy. Towarzysze z Pissu oczywiście wsparli wodza. Niech żyją! Po trzykroć. Odpowiedz Link Zgłoś
tridentine NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 13:30 SLD tak zaglosowalo, bo PO po dlugich rozmowach ich oszukalo, a PiS bo tak uwazal za sluszne! To kolejny manewr konDonka, ktory zawsze jest oczywiscie niewinny .... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych PiS jest antykatolicki 11.09.09, 13:33 a więc antypolski-zagłosował przeciwko propagowaniu wucetów. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: PiS jest antykatolicki 11.09.09, 14:22 obraza.uczuc.religijnych napisał: > a więc antypolski-zagłosował przeciwko propagowaniu wucetów. Jasne, że tak. Popatrz na te "świętoszki w czasie mszy. To dewoty udające wiernych katolików.Że też hierarchowie KK nie poznali się na nich. Chyba potrafią odróżnić wiernego katolika, od tych co mają "diabła za skórą". Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 13:35 to była zemsta za niefajne zachowanie? Myślałem, że ich obchodzi dobro TV, a nie jakieś stołki :D Odpowiedz Link Zgłoś
tridentine Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 13:45 PiSowi chodzi o dobro TV, a SLD sie nie chcialo zgodzic na taka tresc ustawy, bo im POco innego obiecywało. Ale to genetyczni klamcy wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 13:57 > PiSowi chodzi o dobro TV, :)))))) mocne, od razu mam pewność, że to będzie zabawny weekend :D Odpowiedz Link Zgłoś
tridentine Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 13:59 > > PiSowi chodzi o dobro TV, > > :)))))) mocne, od razu mam pewność, że to będzie zabawny weekend :D Moze brzmi to zabawne , ale to ostatnia duza telewizja nie opanowana przez klakierow PO. I to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 14:09 He he, klakierzy tam się zmieniają po każdych wyborach, teraz PO sobie dała spokój. Może z obrzydzenia do pisu?! Odpowiedz Link Zgłoś
tridentine Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 14:20 > He he, klakierzy tam się zmieniają po każdych wyborach, teraz PO sobie dała > spokój. Może z obrzydzenia do pisu?! Akurat TVP to jedyna obiektywna telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 14:28 > Akurat TVP to jedyna obiektywna telewizja. ROTFL nie kompromituj się człecze :)))))))) Znasz Alicję, tą od wiadomości, i jak bawiła się w co pokazać, a co nie? Jeszcze gdyby tą zabawę uprawiała z panem ZERO, to OK, ale ona to robiła z materiałem, który ma się pójść w wiadomościach. Myślisz, że te czasy minęły? Odpowiedz Link Zgłoś
tridentine Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 14:46 > ROTFL > nie kompromituj się człecze :)))))))) > > Znasz Alicję, tą od wiadomości, i jak bawiła się w co pokazać, a co nie? Jeszcz > e > gdyby tą zabawę uprawiała z panem ZERO, to OK, ale ona to robiła z materiałem, > który ma się pójść w wiadomościach. Myślisz, że te czasy minęły? Nie pamietam dobrze, bo wtedy jeszcze sie tak nie interesowalem, ale to bylo zdaje sie tak jak redaktor naczelny ustala w gazecie co sie pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 14:20 > PiSowi chodzi o dobro TV :-))) Yes, yes, yes! tridentine, pisz na forum jak najwiecej. Mozna ze smiechu peknac. Odpowiedz Link Zgłoś
tridentine Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 14:24 > :-))) Yes, yes, yes! tridentine, pisz na forum jak najwiecej. Mozna ze smiechu > peknac. To peknij, jednego Powskiego fanatyka mniej Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 14:39 tridentine napisał: > > > :-))) Yes, yes, yes! tridentine, pisz na forum jak najwiecej. Mozna ze sm > iechu > > peknac. > To peknij, jednego Powskiego fanatyka mniej Dla takiego kretyna nie warto pękać, śmiać się na pewno. Już niebawem cała Polska będzie się bawiła kabaretem stworzonym przez czerwono-brunatnych. I choć jesień będzie ponura/deszczowa/, to nam się rozpromieni bijatyką w tak stworzonym sojuszu. PISdzielce ich upokorzą, a oni ich, i będzie bardzo wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: NIE ma zadnej Koalicji! 11.09.09, 13:37 Ale za to jest podatek liniowy. I sprywatyzowana służba zdrowia. [Aferalny ZUS tez zlikwidowano] Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Kto wygra? Polska czy PO? 11.09.09, 13:46 wszyscy musza się zjednoczyć i obalić złe rządy Tuska i jego bandy. Odpowiedz Link Zgłoś
mkot2005 Kto wygra? POlska czy PiSLD? 11.09.09, 14:00 To lepiej postawione pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kto wygra? Polska czy PO? 11.09.09, 14:19 Na razie faszyści z komunistami podtrzymali abonament i istnienie propagandowej tuby aktualnie we władaniu ex-żydożercy Farfała. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Kto wygra? Polska czy PO? 11.09.09, 14:21 > wszyscy musza się zjednoczyć Na razie jednoczy sie lewica. Nowe PZPR juz majaczy na horyzoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 To godni siebie "koalicjanci" 11.09.09, 13:51 Jeszcze niedawno Jaruś zalkinał się że z czerwonymi nigdy nie skuma.. Odpowiedz Link Zgłoś
kutzowesz Ustawa medialna do kosza 11.09.09, 13:58 Proszę jeszcze głośniej kwiczeć PO-mroczne świnie PO kopie w zadek. Odpowiedz Link Zgłoś
aegnis_of_heart PiS to stare Komuchy 11.09.09, 14:02 Nikt inny jak bracia Kaczyńscy nie studiował z uwielbieniem dzieł Lenina a któryś z nich zrobił z tego doktorat na PRL-skim uniwersytecie. Obrzydzenie bierze jak się widzi te komunistyczne PiSowskie przefarbowane lisy. Nas nie oszukacie PiSowkie komuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
slaw-102 Ustawa medialna do kosza i bardzo dobrze 11.09.09, 14:03 SLD nie mógł zagłosować za ustawą,która nie zapewnia finansowania mediów publicznych i zmusza do propagowania wartości chrześcijańskich. Każdy prawdziwy lewicowiec to rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Ustawa medialna do kosza 11.09.09, 14:05 Sukces, największy sukces Jarka od czasu gdy mianował Leppera premierem. Zdrajcy rozumu wreszcie razem !. Teraz zbudują nam faszystowsko-komunistyczny ustrój nad którym unosiły się będą duchy rydzyka i dzierżyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa jakby przyjęli to byłaby koalicja PO+SLD? 11.09.09, 14:05 Czy tak twierdzi redakcja GW? a może GW chce wprowadzać standardy z Korei i Białorusi, czyli wszyscy muszą wspierać rząd Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: jakby przyjęli to byłaby koalicja PO+SLD? 11.09.09, 14:12 Pewnie tak, ale jest inaczej, z czego każdy się śmieje, bo akurat pisairnia to chyba najbardziej pluła na komunistów ;) Zwłaszcza bracia mniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: jakby przyjęli to byłaby koalicja PO+SLD? 11.09.09, 14:20 A co mamy wspierać opozycję, której w zasadzie należało by dać miotły, szmaty i kazać czyścić szalety? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: jakby przyjęli to byłaby koalicja PO+SLD? 11.09.09, 14:24 > jakby przyjęli to byłaby koalicja PO+SLD? Nie przyjęli, nie ma co gdybać. Skup się na faktach. A fakty sa takie, ze lewica polska się jednoczy. To musi być wielki dzień dla pisiów i komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
morwa8888 ja ja lubię forum 'gazety' - te wolną amerykankę:) 11.09.09, 14:19 żar i ogień !!! to lepsze od kina akcji z brucem lee !!! achhh żeby tak czasem w kolejce po salceson się jeden z drugim zwyzywał, pookładał pięściami !!! to by dopiero była frajda !!! ;) a tak już w temacie to dobrze że ustawa medialna przepadła (jak na razie)...bo jest niebezpieczna dla polskiej kultury wybaczcie ale ja nie chcę świata mediów w którym królują same tance z gwiazdami i przygłupie seriale telewizyjne...czy kretyńska muzyczka 'umc umc' lubie sobie posłuchać całkowicie nie rynkowego i nie zaradnego finansowo ''programu drugiego polskiego radia'' (bez reklam) ;) tak samo jak nie dbam o to że hołota spędza soboty w galeriach handlowych a nie galeriach sztuki - nie jest to argument na rzecz zamknięcia Muzeum Narodowego ;)... polskie radio i polska telewizja to takie same dobra narodowe jak własnie muzea itd. zaznaczam ze jestem zwolennikiem PO (ale nie bezkrytycznym) - mam nadzieję że poprzez tą deklarację wierności uchronię się przed pomyjami które mi grożą na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ja ja lubię forum 'gazety' - te wolną ameryka 11.09.09, 14:40 > jest niebezpieczna dla polskiej kultury no zobaczymy tą kulturę, poczekamy i zobaczymy ;) > poprzez tą deklarację wierności uchronię się przed pomyjami które mi > grożą na tym forum :) a ty co taki wierny i strachliwy, pomyje nie zabijają. Odpowiedz Link Zgłoś
saper_vodiczka Koalicja owszem jest: PO-SLD-GW 11.09.09, 14:25 W najważniejszych sprawach te trzy partie po cichu trzymają sztamę. Co przejadło się już trochę nap.lanie w prezydenta? To teraz "dla odmiany" ponap.lamy w PIS. A potem wrócimy do prezydenta. A potem w PIS. A potem może w prezydenta? A potem może by tak znowu w PIS...? I tak w kółko. Czytanie tego to męczarnie nudy. To tak jakby czytać codzień ten sam kryminał i wiedzieć, że mordercą jest kamerdyner. Nie ma faktów? Nie ma problemu, wykreuje się coś. Z tego, że dwie partie tak samo się odniosły do jednej ustawy - spróbujemy wykreować koalicję między nimi. Nie zestawimy przy tym w ilu sprawach PO też zdecydowało dokładnie tak samo jak SLD - bo to by psuło obraz. Za tydzień/dwa z niusa nic nie zostanie, ale swoje zrobi. Trochę ludu łyknie lipę. I tak w kółko. Ktoś w to naprawde wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Koalicja owszem jest: PO-SLD-GW 11.09.09, 14:37 bredzisz saper_vodiczka, jakoś SLD nie pcha się do popierania tych ustaw, które coś zmienią: KRUS, Okręgi JM. To że poparli ustawę oznacza jedno, nie zaszkodzi im w wyborach, a da stołki, ot co. Masz jeszcze jakieś pytania, "czytający kryminały"? Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Ustawa medialna do kosza 11.09.09, 14:28 SLDuPIS ??? to już po TVP - chyba najwytrwalsi przestaną płacić SLD zachowało by honor, jakby NIE ZAGŁOSOWAŁO, ale i też NIE WZIĘŁO POSADEK w radach w radiu i tv - a tak - to pajace Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Ustawa medialna do kosza 11.09.09, 14:29 Na fotce ilustrującej artykół mamy okazję obejrzeć twarze dwóch liderów ponadpartyjnego patriotycznego bloku wspierania "reform". Podpisanie paktu przed kamerami TV Trwam już wkrótce... Odpowiedz Link Zgłoś
hrkukus PiS z SLD - co w tym dziwnego 11.09.09, 14:40 Łączy ich wiele: 1 JK uwielbia wyjaśniać idiotom, czyli nam, świat. By tej możliwości nie stracić, zawrze sojusz z każdym. 2 Obie partie to czyste wydmuszki, bez programu, cierpiące na "impotentyzm" (nowe trudne słowo), łączy je populizm i wyborcy nań podatni. 3 Akolici przywódców na gwałt potrzebują stanowisk a przywódcy kija i marchewki. 4 Obie partie opierają swoje trwanie na wierze w sprawczą moc PR i pogardzie dla społeczeństwa, które - głupie - we wszystko uwierzy. Jak na razie nie mylą się. Problem nie w partiach, problemem są magicznie myślący wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: PiS z SLD - co w tym dziwnego 11.09.09, 14:48 > 1 JK uwielbia wyjaśniać idiotom, czyli nam, wypraszam sobie, ja go nie słucham, boję się że mi pomiesza w głowie swoją polszczyzną-wolszczyzną i będą na wieki przeklęty :D > Jak na razie nie mylą się. mylą się, bo dostają coraz mniej, nie piszę o pensjach i stołkach, ale o głosach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi PZPR - reaktywacja... 11.09.09, 14:57 w sumie nie dziwi sojusz 2 partii socjalistycznych.... ciekawe czy wrócą do dawnej nazwy? jak to szło? pi...wata zjednoczona partia rydzykowata? solusz kaczyńskiego z urbanem wywalił "Ustawa medialna do kosza" mam nadzieję ze zaraz za nią obydwie te partie tam się znajdą... Odpowiedz Link Zgłoś
fackir a nie zapisanie "wartości chrześcijańskich"? 11.09.09, 15:00 czy coś w tym rodzaju - to chyba było nr uno dla lewicy Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman pomysły dla ustawy konstytucyjnej 11.09.09, 15:06 www.rpo.gov.pl/pliki/12440254710.pdf Odpowiedz Link Zgłoś