szulgan Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Europie 25.09.09, 16:41 Należy także bliżej przypatrzeć się polskim księżom, przodują oni w pedofilii i propagandzie, no ale oni robią to po bożemu Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Eur 25.09.09, 17:19 szulgan napisała: > Należy także bliżej przypatrzeć się polskim księżom, przodują oni w pedofilii > i propagandzie, no ale oni robią to po bożemu Udowodnij to któremu, a nie anonimowo pieprzysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Eur 25.09.09, 18:20 nie tylko, ostatnio nawet zajeli sie napadami :) wyborcza.pl/1,76842,7068236,Ksiadz_musial_utrzymac_rodzine__to_napadl_na_bank.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Same leki to za mało ..... 25.09.09, 19:28 "Psycholog seksualny ostrzega przed fałszywymi nadziejami co do rezultatu kastracji. - Nawet wykastrowani mężczyźni mogą wrócić do przestępczych nawyków. Chodzi o to - uważa - by leki były częścią profesjonalnej psychoterapii." http://www.polityka.pl/mlot-na-pedofilow/Text01,1466,269403,18/ Odpowiedz Link Zgłoś
mielis To msze będą odprawiane falsetem ! 25.09.09, 16:42 Znowu prześladowanie duchowieństwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi !!! Głos przeciw !!! 25.09.09, 18:17 Uważam ta ustawe za wyjatkowo populistyczne posuniecie rzadu, ktory zapowiadal sie byc rzadem prawdziwych reform a nie bezmyslnych ustaw. - Po pierwsze moim zdaniem kazdy pedofil wiedzacy, ze jego dolegliwosc mozna wyleczyc lekami (przez kastracje) bedzie usprawiedliwial swoje dzialanie myslac o nim jako o chorobie a nie przestepstwie. Paradoksalnie, pedofile chcacy wyrwac sie ze swojego przeklenstwa moga swiadomie i z premedytacja popelniac gwalty w nadziei, iz zostana zlapani i poddani terapii. - po drugie, kastrujac pedofili automatycznie umywamy rece od problemu powstawania pedofilii i zapobiegania aktom pedofilii. Teraz podejscie jest takie, ze jak ktos jusz zgwalci dziecko to sie go wykastruje i po sprawie. Niestety przestajemy sie w tym momencie martwic jakie przyjac rozwiazania, aby to dziecko nie zostalo zgwalcone. - po trzecie, czy wykastrowany pedofil naprawde przestaje byc pedofilem, czy jest nadal pedofilem tylko niezdolnym do stosunku. Czy nie beda oni w inny sposob odreagowywac swojej nieleczonej choroby? (bo kastracja nie jest w zadnym wypadku leczeniem) Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: !!! Głos przeciw !!! 25.09.09, 18:29 P.S. Dzis stracilem szacunek do PO Odpowiedz Link Zgłoś
brychter5 Lepiej późno niż wcale. 25.09.09, 20:30 Myśl dalej, jest jeszce wiele partii. Odpowiedz Link Zgłoś
smukly.jaroslaw Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Eur 25.09.09, 16:47 Dlaczego tylko pedofilów kastrować? Nie rozumiem tego. Czy gwałciciel recydywista dorosłych też nie zasługuje na kastrację? Odpowiedz Link Zgłoś
pa-pe Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Eur 25.09.09, 17:26 smukly.jaroslaw napisał: > Dlaczego tylko pedofilów kastrować? Nie rozumiem tego. Czy > gwałciciel recydywista dorosłych też nie zasługuje na kastrację? Popieram w całej rozciągłości. Tylko nasuwa się pytanie:czemu chemiczna kastracja? Czy w Polsce już pieńków i siekier zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Eur 25.09.09, 18:30 >Czy w Polsce już pieńków i siekier zabrakło? No wlasnie! A stosy gdzie sa, ja sie jeszcze pytam?! Bez oczyszczajacego chore jedynostki ognia, nigdy nie zbudujemy w tym kraju przodujacej Cywilizacji!! Amen Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Europie 25.09.09, 16:50 Ciekawe, ze inny artykuł na ten sam temat spadł z wokandy i został zastąpiony nowym. Tu już nie ma słowa o propagowaniu komunizmu. Ta ustawa jest nie tylko na temat pedofilii. Jest tam też trochę innych rzeczy uderzających w wolność słowa. Na razie będzie to martwe prawo - pełno tego w naszej legislacji. Ożyje, gdy zajdzie potrzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Europie 25.09.09, 16:51 Polska staje sie coraz szybciej zbiorowiskiem śmiesznych, a czasami szkodliwych idiotów. Czy ktoś się zająknął choćby jednym słowem, kto za to zapłaci? A to nie są groszowe sprawy, bo miesięczna "kuracja" jednego pacjenta kosztuje 600-800 zł, a kiedy koncerny farmakologiczne wyczują koniunkturę, to zapewne podniosą cenę. Produkuje się takie gnioty prawne w sytuacji, kiedy szpitale już od sierpnia/września nie przyjmują pacjentów na planowe zabiegi. To może pójść za ciosem i niech Sejm uchwali, że każdemu pacjentowi przysługuje oddzielny pokój szpitalny i indywidualna pielęgniarka. Też byli byśmy pierwszym krajem na świecie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana zamknij sie lubacie! 25.09.09, 16:56 siejesz defetyzm i wstrzymujesz budowe imperium. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Dobrze mówi. 25.09.09, 16:59 Jak zwykle chcemy byc naj... Tylko kto da na to kasę. Imperium niedługo szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: Dobrze mówi. 25.09.09, 17:11 mikewodzowski napisał: > Jak zwykle chcemy byc naj... jak to chcemy? my jestesmy juz naj - mamyb globalne interesa w Iraku, Afganistanie a teraz walczymy z Iranem. mamy bojowego prezydenta, ktory wprawdzie jest kruduplem ale pdoaje za to do sadu. Coz wielcy ludzie maja wady. Wielcy? oops > Tylko kto da na to kasę. Imperium niedługo szlag trafi. o kase sie chlopie nie martw, mzona zabrac wiecej dzieciom na dozywianie, emerytom czy szkolom. Na GWiazde smierdzi zawsze bedzi nas stac jak mawia darth Kaczadoopa Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Eur 25.09.09, 17:36 Jest jeszcze inna sprawa. Znając poziom naszego sadownictwa i ogromna ilość pomyłek sądowych mozna sie spodziewac wielu bogu ducha winnych, a wykastrowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz dzis pedofil pozostawia swoja ofiarę żywą ale 25.09.09, 18:43 w sytuacji gdy będa mu chcieli jaja zatruć to czy pozwoli swojej ofierze przezyć czy tez raczej bedzie sie starał zminimalizowac ryzyko wpadki i po wykorzystaniu zabije swoja ofiarę? Panie Czuma czy pan o tym pomyslał zanim zaczął publicznie bredzić? Odpowiedz Link Zgłoś
brychter5 Osoby współżyjące przed ślubem zostaną wyeliminowa 25.09.09, 19:57 Posłowie dążą do wyeliminowania takich grzeszników ze zdrowego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Szkoda, że w tym, panie Czuma 25.09.09, 16:55 Czemu mam wrażenie, że to nie jest dobry pomysł? Tak czuję. To się nazywa sumienie. A jak się zastanowić, to trochę strach, żyć w takim kraju. Co jeszcze panie Czuma? Jakieś inne pomysły władzy na to, co robić obywatelom?? Odpowiedz Link Zgłoś
makary64 Re: Szkoda, że w tym, panie Czuma 25.09.09, 17:12 "A jak się zastanowić, to trochę strach, żyć w takim kraju." Właśnie, mam powoli dość kraju w którym jedynym sposobem walki z jakimś zjawiskiem jest kodeks karny. Tylko mi nie piszcie, że popieram pedofilię i nie myślę o ofiarach. Brzydzę się pedofilią i współczuję ofiarom tak samo jak ofiarom każdego przestępstwa. Ale walką ze złodziejstwem nie może być odcinanie ręki, walką z zabójstwami nie powinny być publiczne egzekucje, a karą za gwałt - kastracja. Dobrze przynajmniej, że ta "nasza" nie jest mechaniczna i nieodwracalna. Jakoś nie odczuwam satysfakcji, że jesteśmy "pierwsi w Europie"... Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Może być 25.09.09, 17:23 makary64 napisał: > (...) walką ze złodziejstwem nie może być odcinanie ręki, walką z > zabójstwami nie powinny być publiczne egzekucje, a karą za gwałt - > kastracja. (...) Mogą być i w różnych kodeksach były. Złodziej po odcięciu ręki (zwłaszcza drugiej) nie kradnie, skasowany zabójca nie zabija już więcej, a wykastrowany gwałciciel przestaje gwałcić. Nie "nie może być" tylko "nie chcę żeby było". Odpowiedz Link Zgłoś
ja_z_chelma Pogwalcenie Powszechna Deklaracje Praw Czlowieka 25.09.09, 17:17 To ze nikt inny nie wpadl na taka ustawe prawna byc moze swiadczy o tym ze ustawa proponuje "Cruel and unusual punishment" ktorego zabrania na przyklad Powszechna Deklaracja Czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Deklaracja jest dla ludzi, pedofile to nie ludzie 25.09.09, 17:20 możesz mi zarzucić nietolerancje ale skoro nie chcą sie leczyc to trudno. podobnie z gwałcicielami recydywistami nalęzy postąpić. Szkoda naszych podatków na więzienia dla nich Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Deklaracja jest dla ludzi, pedofile to nie lu 25.09.09, 17:38 nicka masz odpowiedniego do poziomu umyslowego. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Deklaracja jest dla ludzi, pedofile to nie lu 25.09.09, 20:27 bronisz sprawy jak by ciebie dotyczyła ;))))) coś zbyt wielu tu obrońców wolności i demokracji na forum. Krzyk i lament bo biedni miłośnicy dzieciaków zagrożeni Zaraz ktoś gotów wypisac o dobrej pedofilii i jej zaletach A od mojego nicka się odfanzol bo styliskiem przyłożyc potrafię I łapki od dzieciaków z dala trzymaj Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Deklaracja jest dla ludzi, pedofile to nie lu 25.09.09, 20:37 .... ideologia odbiera rozsądek ;-) tacy jak ona uwielbiają otaczać swą troską wszelkiej maści narkomanów, pijaczków, pedofilów i inne tego typu społeczne mendy, tylko dlaczego z naszej kieszeni albo kosztem naszych dzieci ? www.polityka.pl/ile-kosztuje-pijak/Lead10,483,189526,1/ Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Larum, demokracja zagrożona !!!!!!! 25.09.09, 21:05 połowa na tym forum to obrońcy pedofilii. Aż w oczy to kłuje. Mendy i odpady społeczne mi nie przeszkadzają ( o ile mi w drogę nie wchodzą ), do gejstwa i podobnych nabralem dystansu i nauczyłem się tolerancji dzięki zjawiskom jednojajowym ;))) Większość wypowiadających się albo nie wie co pisze albo robi to celowo. Cała dyskusja przypomina mi taką sprzed wielu lat , z czasów hippisowskich; czym się różni wolna miłość od wolnego ruchańska ;))))) Jedyny aspekt negatywny to polskie sądownictwo które działa jak działa. Reszta ustawy o zakazie nagrywania i upowszechniania bez wiedzy, zakazie dystrybucji symboli totalitarnych jakoś umyka uwadze większości. choć i ktoś napisal wywód o rodowodzie swastyki bo to niby nieszkodliwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
trinte Re: Deklaracja jest dla ludzi, pedofile to nie lu 25.09.09, 18:15 A ja się dalej będę czepiać pomyłek naszego (doskonałego przecież, jak wszyscy wiedzą) sądownictwa. Łatwo powiedzieć - trudno, koszty wprowadzenia prawa. A jeśli tą pomyłką będziesz TY albo ktoś Tobie bliski?... Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Deklaracja jest dla ludzi, pedofile to nie lu 25.09.09, 18:37 takie wątpliwosci powinien miec kazdy normalny czlowiek. Niestety, nie w panstwie wyznaniowym, katolickom, jak Polska, gdzie dominuje zasada oko za oko. Widze, ze Czuma niewiele rozni sie od swojego poprzednika, skoro za sukces uwaza uchwalenie po raz kolejny prawa wyjątkowo restrukcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
brychter5 Wraca średniowiecze opakowane w demokrację. 25.09.09, 19:10 Dotąd sądy czarownic, stosy, inkwizycja zdawały mi mozliwe tylko w powszechnej ciemnocie. Faszyzm czy komunizm też wyrosły na ciemnocie motłochu. Jednak dopiero tzw demokracja daje prostakom szansę niszczenia wszystkiego co przekracza ich poziom rozumienia. Wybierają do władzy prymitywów na swoje podobieństwo ci zaś dostarczają im igrzysk. Radość trwa krótko - do czasu gdy z trybun wylądują na arenie. Lament i skowyt nasila sie proporcjonalnie do czasu od wyborów. Tu jest jeszcze gorzej. Stanowienie prawa sprzecznego z elementarną sprawiedliwościa musi słuzyć tylko zwiększeniu zamordyzmu. W komunie kto krytykował przodujący ustrój trafiał więzienia a jak sie dalej upierał na leczenie do psychiatryka. Donosy zawistnych sąsiadów, kolegów w walce o awans o przydział mieszkania... I prokuratura MUSZĄCA wykazać sie realizacją planów zwalczania wrogów ustroju. Obecnie ten sam szablon. Zmienne to nazwa PRZESTĘPSTWA i sposób LECZENIA. Dochodzi zwyczajna omylność sądów tym wieksza im biedniejszy i prymitywniejszy kraj. Efekt. Totalne zastraszenie ludzi jak za komuny. Każdego można posądzić i LECZYĆ. Ze strachu przed tym wielu sie skoorwi tak jak wielu zeszmaciło sie za komuny. Ta uchwała sejmu świadczy o tym że rządzą ci sami ludzie co za komuny. A i ten sam motłoch szykuje sobie pieski los. Z radościa merdają na widok nowego kagańca. "Pies im morde lizał" Odpowiedz Link Zgłoś
ja_z_chelma Re: pedofile to nie ludzie 25.09.09, 18:38 Pewnie, pewnie... Homoseksualiscie to tez nie ludzie. Ruscy tez jacys podejrzani. Zaraz, zaraz, czy Hitler nie mowil ze polacy to nie na 100% arianie. Ludzie, czy wy nie macie troche rozumu w glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
trinte Re: pedofile to nie ludzie 25.09.09, 18:40 To nie do mojego posta jak sądzę? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l do tego z chełma 25.09.09, 20:20 ja człek prosty ale tak sobie w swym prostackim mózgu ułozyłem: homo to może inny ale człowiek, ruskich znam sporo i wierz lub nieniczym się nie róznią od Polaków a często sa lepsi jako ludzie i uczciwsi, hitlera w to nie mieszaj a o Arianach sobie poczytaj w wikipedii jak cie na encyklopedie nie stać. (Rasa aryjska yntelygiencie po 7 klasach to zupełnie cos innego ) poza ty życze ci żeby twojego dzieciaka przeleciał ksiądz dzieciojeb w zakrystii, wtedy zmienisz podejście do tematu Odpowiedz Link Zgłoś
ja_z_chelma Zgadzam sie 26.09.09, 05:19 Ma kolega racje. Pomylem slowa. Jakkolwiek nie wydaje mi sie aby osobista reakcja na zbrodnie byla dobrym moterem do ukladania prawa, zgodnie z ktorym tysiace nauczycieli z okresu PRL powinno teraz odsiedzic dwa lata za kratkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: Deklaracja jest dla ludzi, pedofile to nie lu 25.09.09, 18:34 r0b0l napisał: > Szkoda naszych podatków na więzienia dla nich. Teraz będziemy płacić i za więzienie, i za chemiczną kastrację. O ile mi wiadomo, kastracja taka nie pozbawia libido w sposób trwały. Lek działa tylko wtedy, gdy człowiek go zażywa. A zmusić do zażywania leku można tylko kogoś, kto przebywa w zakładzie zamkniętym. Gdy pedofil wyjdzie z więzienia lub szpitala, nikt nie będzie w stanie na nim tego wyegzekwować. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Deklaracja jest dla ludzi, pedofile to nie lu 25.09.09, 20:14 > Teraz będziemy płacić i za więzienie, i za chemiczną kastrację. O > ile mi wiadomo, kastracja taka nie pozbawia libido w sposób trwały. > Lek działa tylko wtedy, gdy człowiek go zażywa. A zmusić do > zażywania leku można tylko kogoś, kto przebywa w zakładzie > zamkniętym. Gdy pedofil wyjdzie z więzienia lub szpitala, nikt nie > będzie w stanie na nim tego wyegzekwować. ważniejszy jest potencjalny bat na dzieciojebów bo i tak nie będzie mozliwosci praktycznych wyegzekwowania czy kastracji chemicznej czy jakiejkolwiek innej, może w jakimś stopniu groźba wymusi na świrach dobrowolną - w jakimś stopniu - chęć leczenia. poza tym nie ma tu mowy o dobrowolności., klient dostanie zastrzyk lub serię w warunkach bezpośredniego przymusu i będzie wisiał na ewidencji u kuratora, podobnie jak zwykli przestępcy z zawiasami Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Pogwalcenie Powszechna Deklaracje Praw Czlowi 25.09.09, 18:56 ja_z_chelma napisał: "Cruel and unusual punishment" ktorego > zabrania na przyklad Powszechna Deklaracja Czlowieka. I juz mamy jednego nawiedzonego co broni pedofilow,,no chyba ze siebie uwzglednia,;-) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l tu większośc postów piszą miłośnicy dzieci 25.09.09, 20:40 larum bo demokracja zagrożona, ratuj się kto może zaraz jeden z drugim patafian zacznie wywody o dobrej pedofilii ech, dorwałbym paru tych pedagogów z bożej łaski i przynajmniej miał szacun pod celą za dobre uczynki Odpowiedz Link Zgłoś
trinte Re: Szkoda, że w tym, panie Czuma 25.09.09, 18:04 No właśnie. A poza tym, czy takie zmiany są aby zgodne z Konstytucją np. art 39 i 40? Odpowiedz Link Zgłoś
koballt wielki osobisty sukces premiera Tuska 25.09.09, 19:02 nowego lidera całej Europy Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert pozostałe zmiany 25.09.09, 17:01 Na temat pedofolii się nie wypowiadam bo to zbyt emocjonalny temat - dla mnie każdy gwałt to zbrodnia. Cieszy mnie natomiast rozwiazanie (oby, jeżeli nie ma żadnych bubli) kwestii umieszczania fotek/filmów w sieci przez byłych partnerów i inne tałatajstwo bez zgody osoby fotografowanej/filmowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Będzie kosztować dużo mniej niż więzienie 25.09.09, 17:25 Pomiędzy comiesięcznymi zabiegami bydlak będzie na własnym utrzymaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l jeszcze taniej i jednorazowo będzie brzytewką ;)) 25.09.09, 17:34 znam kilku ochotników którzy społecznie się podejmą takich zabiegów Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Co jeszcze panie Czuma? Cyklon B? 25.09.09, 17:08 Żeby schlebiać gustom sadystów, władza posunęła się do takiego ohydnego prawa. A w polityce jest tak, że sadystyczna hołota dziś tę władze popiera, a jutro poprze inną, która przyniesie jeszcze więcej krwi. Więc niech się pan nie cieszy panie Czuma. Oby tylko się pan nie zdziwił, gdy władza zacznie wymyślać inne rzeczy, które będzie robić obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Co jeszcze panie Czuma? Cyklon B? 25.09.09, 17:13 Uderz w stół, a pedofil się odezwie. Ohydne prawo, szmaciarzu? Chciałbyś bezkarnie molestować dzieci? kadykianus napisał: > Żeby schlebiać gustom sadystów, władza posunęła się do takiego ohydnego prawa. > A w polityce jest tak, że sadystyczna hołota dziś tę władze popiera, a jutro po > prze inną, która przyniesie jeszcze więcej krwi. Więc niech się pan nie cieszy > panie Czuma. Oby tylko się pan nie zdziwił, gdy władza zacznie wymyślać inne rz > eczy, które będzie robić obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Co jeszcze panie Czuma? Cyklon B? 25.09.09, 17:23 Oto przykładny obywatel. Władza daję ci michę ryżu to jeszcze się cieszysz, że powoli ci łańcuch skracają. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: Co jeszcze panie Czuma? Cyklon B? 25.09.09, 17:52 O właśnie, naziści dawno już to odkryli. Dowolne masakry można wprowadzać w imię "dobra dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
trinte Re: Co jeszcze panie Czuma? Cyklon B? 25.09.09, 18:18 Znaczy, że co - "kto nie skacze ten zomowiec"? Żal... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l a ty ksiądz czy wychowawca??? 25.09.09, 17:16 że protestujesz nie bój nic, bez jajek też będziesz mógł zyć ale dziecka już nie skrzywdzisz Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Re: a ty ksiądz czy wychowawca??? 25.09.09, 18:33 Pamiętaj, że dzisiaj się cieszysz z ostrego prawa jeśli ciebie osobiście nie dotyka. Ale ludzie, którzy sa zdolni takie prawa uchwalać, jutro uchwalą inne, które może - ironią losu - dotknie ciebie. Tu chodzi o to, jak daleko władza posuwa się w swej władzy. Boję się każdej władzy, która nie cofa się przed niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
brychter5 Problemem jest jak reagować na takich jak r0b0l 25.09.09, 19:31 Myślę że argumenty nie są w stanie naruszyć skorupy głupoty. Tylko czas, gdy smycz z której dzisiaj się cieszy, jutro zaciśnie mu się na gardle, wtedy zaskowyczy w przebłysku iluminacji - za późno. Komuniści mawiali, że kapitaliści sprzedadzą im sznurek na którym ich powieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Problemem jest jak reagować na takich jak r0b 25.09.09, 20:37 pieprzysz glupoty zamiast nazwać najobrzydliwszy proceder krzywdzenia dzieci po imieniu. O demokracji masz takie pojęcie jak komuniści o wolnm rynku. Smycz??? skoro powstała jakakolwiek ustawa - jeszcze nie raz będzie przekonstruowywana a i do wykonawstwa jeszcze bardzo daleko to zamiast się cieszyć że coś w ogóle się zaczyna krzyczysz o zagrożeniu wolności... to co to za wolność? Lubisz dzieci w ramach swojego anarchizmu ? jakoś o dziwo za głosowali niemal wszyscy posłowie wybrani w demokratycznych wyborach. Czyli moi i twoi reprezentanci również Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Re: Problemem jest jak reagować na takich jak r0b 25.09.09, 20:58 Ale przyznaj, że sam się zdziwiłeś, że coś takiego zostało uchwalone. Nie sądzę, by był ktoś, kto by się z tego autentycznie cieszył. Sam piszesz że to dopiero zręby, że będzie przekonstruowywana, że akty wykonawcze do niej złagodzą jej wydźwięk (negatywny). Słowem, mówisz: wyrosło coś brzydkiego ale może rozwinie się w ładne. A tak naprawdę, to niepotrzebnie to uchwalili. Jak ktoś gwałci ludzi, to idzie do więzienia. Jaki problem? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Problemem jest jak reagować na takich jak r0b 25.09.09, 21:17 zdziwilem sie że jesteśmy pierwszym krajem w Europie który coś takiego uchwalił. sadziłem że w utrwalonych demokracjach są jakieś sensowne narzędzia prawne przeciw pedofilii. Owszem, też podzielam obawy bo znam polskie sądownictwo Ale utrzymywać status quo polegający na eliminacji zboków pod celą nie można sobie pozwolić bo stawia to nasze więziennictwo na równi z afrykańskim, poza tym utrzymywanie każdego więźnia kosztuje miesięcznie więcej niż zarabiam i to mnie wkurza. Nie śledziłem dyskusji o obrożach ale pewnie też był krzyk o zagrożeniu intymności i demokracji. Więzienie akurat nie sądzę żeby było dla pedofili bo czytalem że to choroba. A jak choroba to dać lekarstwo i monitorować chorego, zamiast niego w pierdlu niech siedzą uczciwi złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
brychter5 Arystoteles zabrania dyskusji z takimi jak r0b0l 25.09.09, 21:04 Tylko sprostowanie. Za tym kompromitujacym Polskę knotem prawnym głosowali reprezentanci r0b0li - NIE MOI. Demokracja motłochu komunistycznego ani innego mnie nie bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l a kto to taki ten Aystoteles?? Lubił dzieci? 25.09.09, 21:22 bo nie kumam chyba że ci idzie o milość z nieletnimi chłopcami ;) > Za tym kompromitujacym Polskę knotem prawnym głosowali reprezentanci r0b0li - N > IE MOI. Demokracja motłochu komunistycznego ani innego mnie nie bawi. głosowali ci których wybraleś, no chyba że poparles tego jednego ktory pewnie lubi dzieci Jarzysz co to demokracja? nic lepszego jeszcze nie wymyslono więc masz szanse anarchia się nie sprawdziła w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l to kolejny atak liberałów na kościół katolicki 25.09.09, 17:14 i jego kapłanów. Teraz co drugi będzie kapłonem ;)))))))))))) a co do ekonomii to ja na ochotnika z brzytwą mogę pokurować zboków... Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniak78 Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Eur 25.09.09, 17:17 to przeciez zamach na kosciol... skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
gshegosh81 Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi w Europie 25.09.09, 17:17 To dość ciekawe, bo idąc tropem tego myślenia, Chiny ze swoim wykonywaniem kary śmierci też są w czołówce światowej w zwalczaniu przestępczości. Nie jestem za tym, by klepać pedofilów po główkach, ale czy nie lepiej tych najgroźniejszych jednak izolować od społeczeństa, zamiast "kastrować"? Czy ktoś robił naukowe badania, czy oby faktycznie wyłączenie "hardware'u" u pedofila spowoduje że jego psychika ulegnie i nie będzie czuł nadal potrzeby molestowania innych? Bo to że nie da się zgwałcić, nie znaczy że nie da się obmacywać czy wręcz z frustracji Odpowiedz Link Zgłoś
aldryg Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi w Euro 25.09.09, 17:28 gshegosh81 napisał: ... czy oby faktycznie wyłączenie "hardware'u" u pedofila spowoduje że jego psychika ulegnie i nie będzie czuł nadal potrzeby molestowania innych? Bo to że nie da się zgwałcić, nie znaczy że nie da się obmacywać czy wręcz z frustracji Odpowiedz Link Zgłoś
trinte Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi w Euro 25.09.09, 18:21 Święte słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikipiesdingo Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi w Euro 25.09.09, 18:24 Mądre stanowisko, niestety to tylko moje prywatne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Polacy to społeczeństwo przestępców? 25.09.09, 17:21 Udowadnia to POPiS przez ciągłe zaostrzanie przepisów karnych, wsadzanie ludzi do więzień (najwięcej więźniów w Europie). Zastanawiam się kiedy społeczeństwo uzna że lepiej zapobiegać przestępstwom niż leczyć skutki ? Przestaniemy wtedy wybierać między złem a śmiesznością, między PiS a PO. Oczywiście żadne społeczeństwo nie jest w stanie uchronić się przed przestępcami ale trzeba mieć rozsądek i znać umiar. Na przykład wsadzać wreszcie do więzienia prokuratorów podrabiających dokumenty które doprowadziły do samobójstwa B.Blidy. Prędzej można być wyrozumiałym dla złodzieja słoików z piwnicy niż dla prokuratora (albo ministra) cwaniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
makary64 Re: Polacy to społeczeństwo przestępców? 25.09.09, 17:25 "Zastanawiam się kiedy społeczeństwo uzna że lepiej zapobiegać przestępstwom niż leczyć skutki ?" Nigdy nie uzna. My potrafimy tylko szybko, spektakularnie i przeważnie głupio, a nie mozolną pracą i wysiłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Sie popisał Czuma 25.09.09, 17:22 Nie jest sztuką być pierwszym w Europie w dziedzinie zamordyzmu. Może tak byśmy byli pierwsi pod względem bogactwa albo sieci autostrad? No ale to jest dużo trudniejsze niż zapisać parę kartek papieru i przyklepać je, prawda panie Czuma? Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi w Europie 25.09.09, 17:23 Tak ! Jesteśmy pierwsi w Europie i ostatni ! Takiego rządu fachowców nikt nie ma. Wstydzę się, że głosowałem na tę partię i ten rząd. Zaś pedofilia jest tematem zastępczym. A nie gospodarka i praworządność. Komuniści też nas karmili cudownymi ustawami z których nic nie wynikało My naród mamy żywotne problemy a Wy nam pedofilów wciskacie jako jedyne zło. Kurna ! Ale sukcesy ! Za życia problemy pedofilskie a po śmierci wiekuiste zbawianie ! Pełnia szczęścia Polaka katolika ! Odpowiedz Link Zgłoś
tpepe Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Eur 25.09.09, 17:25 A złodziejom obcinać ręce. A jak uciekają przed policją to i nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi w Europie 25.09.09, 17:31 Generalnie ustawa jest dobra, poza tą kastracją. Najpierw spróbujmy terapii, bo na razie nikt jej nie stosuje. Polacy nie wiedzą co to terapia w ogóle, a ws. pedofilii szczególnie. Łatwo udawać, że to załatwi problem. Nie załatwi, tak samo jak i kara śmierci nie rozwiązuje sprawy zabójstw. Pedofilia jest w głowie a nie w ch...ju. Wykastrowany dalej będzie pedofilem, tyle, że sfrustrowanym, z żądzą zemsty na tych co chcą go kastrować. Owszem co innego 50-paroletni pedofil, taki już raczej dożyje reszty dni w więzieniu, ale młodszy mógłby zrobić jeszcze coś dobrego zamiast żyć w więzieniu na koszt podatnika. A skoro kastracja pedofili to dlaczego nie gwałcicieli? Nie wiem, czy jest się czym chwalić, Polska i tak w Europie uznawana jest za taliban, nowe kastracyjne prawo tylko ten pogląd utwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi w Euro 25.09.09, 17:38 Naprawdę nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać. Dziennikarze chlapną "kastracja" i każdy wyobraża sobie odpadające genitalia. A tu chodzi o CZASOWE ODWRACALNE pozbawienie popędu przez odpowiednie leki. Jak byłeś w wojsku w PRL-u, to z pewnością dodawali ci do kawy zbożowej takie leki, tylko się tym nie chwalili. Ludzie, tym pedofilom NIE ROBI SIĘ ŻADNEJ KRZYWDY! Prawdę mówiąc, nie wiem, czy nie powinno się chociaż trochę wkopać... Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi w Euro 25.09.09, 18:37 Sorry, ale to JEST kastracja. No i poza tym, na jakiej podstawie sąd, który zwykle ma zerową wiedzę nt. seksualności człowieka, będzie decydować komu i na jak długo podawać środki chemiczne? A może zrobi to biegły? ;) Nie wspominając, skutków ubocznych ws. których wykastrowani chemicznie pedofile będą skarżyć się w sądach i domagać odszkodowania. Ustawa pod publiczkę, nikt nie lubi pedofilów, a tłuszcza będzie zadowolona z kastrowania, nawet tylko chemicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi w Europie 25.09.09, 17:32 Zdecydowanie bym wolała, aby Polska była pierwsza w przestrzeganiu swojej Konstytucji i praw obywateli, bo z tym jest tragicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Kaleczenie ludzi będzie prawem w katolandzie. 25.09.09, 17:39 Następni będą geje i lesbijki. Potem myślący inaczej. A decydować o tym będzie sąd. Partyjny albo parafialny. Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 kaleczenie? 25.09.09, 18:03 cos ci sie pomylilo na skutek nadmiaru wyobrazni - CHEMICZNA kastracja (nie oznacza rowniez ze jajka po niej skurcza sie i odpadna) Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Re: kaleczenie? 25.09.09, 22:14 Kaleczenie człowieka nie polega tylko na ucinaniu, czy powodowaniu w inny sposób odpadania od ciała jakiś narządów. Kaleczeniem jest również pozbawienie naturalnych funkcjonalności organów człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
hrydz Kastracja pedofilów-NIE jesteśmy pierwsi w Europie 25.09.09, 17:40 news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7871783.stm Czesi nas ubiegli ;) i maja juz doswiadczenia jak wynika z powyzszego artykulu Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Kastracja pedofilów-NIE jesteśmy pierwsi w Eu 25.09.09, 17:42 Nieprawda.Czesi kastruja chirurgicznie a nie chemicznie Odpowiedz Link Zgłoś
makary64 Re: Kastracja pedofilów-NIE jesteśmy pierwsi w Eu 25.09.09, 17:44 > Nieprawda.Czesi kastruja chirurgicznie a nie chemicznie Ale z tego co wiem, nie przymusowo. Odpowiedz Link Zgłoś
baboch_z_nosa Proponuje wycinac jaja defraudantom z USA 25.09.09, 17:41 co zwiali stamdat bez placenia swoich dlugow. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi w Europie 25.09.09, 17:47 Czy ten środek chemiczny do kastracji chemicznej pochodzi ze spuścizny naukowej doktora Mengele ????? Czy może był sprawdzany na szczurach albo na przeciwnikach politycznych w Chinach ????? Odpowiedz Link Zgłoś
pogadaniec Re: Kastracja pedofilów - jesteśmy pierwsi na Eur 25.09.09, 17:48 Niepokoi mnie fakt, ze jestesmy pierwsym krajem, ktore chce chemicznie kastrowac pedofilow. Czy aby nie jest to lekkomyslne i niesprawiedliwe rozwiazanie? Polaczki sa znani z zacietrzewienia i emocjonalnego podchodzenia do spraw wymagajacych spokoju i rozwagi. Madre i postepowe idee nie maja w tym kraju szans na szybkie wejscie w zycie. Ale glupota odnosi czesto oszolamiajacy sukces. Gdyby wymagano zgody pedofila na kastracje to zupelnie inna sprawa. Watpliwosc wzbudza rowniez to, ze kara moze byc zasadzona po dokonaniu pierwszego przestepstwa. Czy to nie jest zbyt okrutne? Kastracja powoduje wielkie zmiany osobowosci i psychiki czlowieka. Nie znam sie na tym i nie jestem pedofilem. Ale musi byc jakis powod, dlaczego swiat wzbranial sie dlugi czas przed wprowadzeniem tego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś