jerjar Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymisja 14.10.09, 18:15 Twórcy tej ustawy, i konstytucji w ogóle, nie przewidzieli możliwości, że prezydentem zostanie człowiek, który obrazi się na wynik wyborów parlamentarnych, gdyż klęskę poniesie jego brat. W związku z tym zastosuje on obstrukcję, sprzeciw, ewentualnie weto. Jeśli jest napisane "prezydent podpisuje", to on mówi "nie muszę", kiedy napisane "mianuje" to on mówi "niekoniecznie", gdy "wydaje opinie", to mówi "poczekam". Akty prawne rzeczywiście tego nie przewidziały, ale jak mogły przewidzieć, jeśli to się, używając metaforyki Wałęsy, "w pale nie mieści"? Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymisja 14.10.09, 18:47 Mój Dobry i Kaczy "all_kocurze"! Michała Prota Mineyko, zamordowali bolszewicy w 1918 w Dniepropetrowsku. A ja, ciągle proszę, Pana jako znakomitego historyka, o historię, willi imć Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 ..dlaczego nie podają Tuska do Trybunału ? 14.10.09, 19:00 To jest ciekawe , krzyczą , ale udają , że zapominają o możliwości postawienia Tuska przed Trybunał Stanu ? PiS tak samo jak Platforma udaje tylko ruch w interesie, ale nie chcą Tuska wyeliminować z gry politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
resurrector Tuskaszenko 14.10.09, 19:03 Nie da się. Potrzebna wiekszość 3/5 więc nawet jakby PSL + wszyscy inni poza PO głosowali za to i tak by nie starczyło. Kapiszi? Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymisja 14.10.09, 19:01 Byłbym zapomniał, przemiły "all_kocurze". Czy ta inkryminowane przez Pana przypadkowe zbieżności nazwisk (np. Mineyko z kimś tam), dotyczy także nazwiska Wyszyński? Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymisja 14.10.09, 19:15 Mój Boże, pan "all_kocur" się zmęczył. A tak się nam miło dyskutowało. Jak Pan odpocznie, to bardzo proszę, ze swej skarbnicy wiedzy oświecić nas w sprawie tej willi. Domyśla się Pan, tej na Żoliborzu! Z góry dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Prezydent PIS- pieprzy jak Rydzyk w RM.. 14.10.09, 19:49 Niech zaskarży Tuska do Sądu !Po co sie mądrzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy8-net Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymisja 14.10.09, 20:10 Pominac znaki interpunkcyjne i mamy cala prawde : "prezydent baz podstaw". Brak zdecydowania plus wszystkie " fobie", swiadcza dobitnie o nieudolnosci tego czlowieka i braku kompetencji. Wydaje mi sie, ze ta prezydentura przynosi wiecej strat Polsce - niz zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
all_kocur Kto nie broni prawa?Kolesie Mineyko,Dzierżyńskiego 14.10.09, 20:13 Kto nie broni prawa?Kolesie Mineyko, Dzierżyńskiego i pejsaci!Bo jak ktoś, kto miał w rodzinie komucha i komisarza Dzierżyńskiego może bronić elementarnego prawa do obowiązującego prawa. Takim typem jest wysłannik wybiórczej na te forum o nicku "mineyko". Idol tych nicości swego czasu powiedział:"Kto raz się sku...ł kurwą zostaje na zawsze", ale do tych joloPOw i PiSmaków nigdy to nie dotarło i nigdy nie dotrze! Więcej o historii rodziny szukaj na stronach polskich, ruskich, ukraińskich, litewskich, greckich. Odpowiedz Link Zgłoś
manicstreetpreachers Fantasmagorie jakieś... 14.10.09, 21:37 Dajcie na luz pełomatołki. Prawda nie jest taka prosta jak się Wam wydaje. Monopol jednej partii jest złem, połączcie to z zakazem finansowania partii politycznych lansowanym przez PO, to może Wam coś się rozjaśni... Przypomina mi się tutaj kawałek Akurat i "...tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty" Wygląda na to, że Tusk i PO to cieniasy tylko, że w lepszych garniturach. Przykre, to ale prawdziwe... :( Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Fantasmagorie jakieś... 14.10.09, 21:40 manicstreetpreachers napisała: > Dajcie na luz pełomatołki. Prawda nie jest taka prosta jak się Wam > wydaje. Monopol jednej partii jest złem, połączcie to z zakazem > finansowania partii politycznych lansowanym przez PO, to może Wam > coś się rozjaśni... ************* Jaki masz w Polsce monopol jednej partii? Oświeć nas. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymisja 14.10.09, 22:12 ale ta pałacowa niedojda jest bezradna, każda wypowiedź musi być napisania przez głupka bliźniaka, nic od siebie..... ja nie wiem czy na portiera by się nadał. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymis 14.10.09, 22:18 Chyba ze uważa ze PiS jest przestępczą organizacja, bo na to wszystko wskazuje a inne partie klubami godowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Prezydent ws. 14.10.09, 23:07 tadjan napisał: > ale ta pałacowa niedojda jest bezradna, Niejeden Ali Baba już zaciera ręce - dobry Donek, dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Ty sie nadajesz na portiera ale ..... 15.10.09, 08:24 w dworcowym kiblu. tadjan napisał: > ale ta pałacowa niedojda jest bezradna, każda wypowiedź musi być > napisania przez głupka bliźniaka, nic od siebie..... ja nie wiem czy > na portiera by się nadał. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Odwołanie zasadne w pełni !!!! :))))) 15.10.09, 08:22 Bo przecież CBA z Mariuszem Kamińskim mogło dojść w badaniu afer do ...,,szefa szefów''-idola GW,TVN,Superstacji iwarszawki oraz przyjaciela Putina:))) Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymisja 15.10.09, 08:34 Gdyby Kamiński był człowiekiem Tuska - dymisja byłaby zasadna jak najbardziej. Prezydent, "strażnik Konstytucji", broni człowieka, który przygotowywał zamach stanu na zamówienie prezydenckiego braciszka... Odpowiedz Link Zgłoś
resurrector Re: Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymis 15.10.09, 11:47 Przecież rząd Kaczyńskiego upadł po ujawnieniu afery gruntowej. Przecież CBA Kamińskiego przyczyniła się do aresztownia pisowskiego ministra sportu Lipca...I nikt nie próbował Kamińskiego wtedy odwoływać. To PO łamie reguły i reaguje nienormalnie broniąc każdej mendy która ma jakieś zarzuty. Nawet Sawicką bronicie, Sikorski nawet Polańskiego bronił...instynkt stadny wami kieruje, a nie pragmatyzm czy uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymis 15.10.09, 11:50 CBA czekała 3 miesiące z aresztowaniem Lipca byle tylko sprawa nie wyszła przed wyborami. Afera gruntowa miała na celu uwalenie Leppera i przejęcie jego elektoratu, a więc służyła partyjnym celom PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
resurrector Re: Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymis 15.10.09, 12:08 Ale PiS którego wcale nie jestem fanem, jednak stracił na wcześniejszych wyborach i to są fakty. A w twoim myśleniu widać kalkulacje - wszystko traktujesz jak polityczne gierki. Trzeba w Polsce myślenia propaństwowego a nie propartyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymis 15.10.09, 12:26 Jak to przegrał jak podobno otrzymal więcej głosów niż 2 lata wcześniej? Można byłoby mówić o propaństwowości gdyby takie instytucje jak CBA nie myślały propartyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymis 15.10.09, 20:38 Przecież CBA, ABW jak i IPN są zbrojnymi ranieniami Kaczyńskich jak i PiS, przecież widzi to się gołym okiem, ta naiwność, ten prymitywizm, ta głupota małolatka a nie fachowca. Te urzędy Kaczyńskich powinno się rozgonić na cztery wiatry. PiS'owska inteligencja prymitywów i żadnej praworządności, żadnej fachowości czyli prywatne wojsko Kaczyńskich. Przypomnijmy sobie tylko jak byli rekrutowani ludzie do tych organizacji. Przecież był to cyrk na kolkach. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymis 15.10.09, 20:32 resurrector napisał: Trzeba w Polsce myślenia propaństwowego a nie propartyj > nego.[/b] *************************** A właśnie, a co robi PiS? PiS jest obojętnie jakie szkody (bez nich się nie obędzie) państwu przyniesie ta ich rozróba dalej brużdżą i niszczą opinię Polski w świecie. Nie dość ze po dojściu ich (to znaczy Kaczyńskich z PiS) do władzy, zrujnowali opinie Polski w świecie, sprowadzili ja do rynsztoka, to jeszcze nie wystarczy im. Nie wyciągnęli nauczki ani wniosków z lekcji danej im przez świat (izolacja Polski za czasów władzy Kaczyńskich), rujnują doszczętnie powracanie Polski do normalności. Działają tak zdrowi psychicznie ludzie? -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymisja 15.10.09, 11:37 TO przecież wiadomo że chcą założyć kaczolandje. Jagrudz Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymis 15.10.09, 20:42 Juz przed wyborami Kaczyńskich podczas kampanii wyborczej było wiadomo ze ci dążą do totalitarnego państwa, tylko Polacy nie chcieli przyjmować tego do wiadomości jak się im pisało. Typowy polski wyborca, co tu mówić - żadnej świadomości polityczno-gospodarczej kierujący się populizmem jak i obiecankami. --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Prezydent ws. Kamińskiego: Bezpodstawna dymisja 16.10.09, 15:56 nie falszuj szujo wypadkow : forum.hotnews.pl/fswiat,0,1100,2569.html#all Odpowiedz Link Zgłoś
mireczekb Kim jest premier ? 17.10.09, 21:52 Dlaczego w moim kraju odwołuje się policjanta,który złapał złodziei ? Kim jest premier ? No,kim ? Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Re: Opinia prezydenta. "Bezpodstawna dymisja" 18.10.09, 00:21 PREZYDENT STRACIL W RZADZIE KONIA TROJANSKIEGO PIS I NIE MOZE SIE Z TYM POGODZIC.KAMINSKI BYL PRZECIEZ PO TO,BY NISZCZYC OPOZYCJE .CZY ZNALAZL COS NA PIS? NIEMOZLIWE! PREZYDENT JEDNAK MA BARDZO WREDNY CHARAKTER NIE MOWIAC JUZ O NADPREZYDENCIE JARKU .SAMA ZAWISC,NIENAWISC I JAD . Odpowiedz Link Zgłoś