Dodaj do ulubionych

Kolejne spekulacje: 4 osoby zmarły po podaniu s...

05.11.09, 15:56
"- W jednym z krajów, który zakupił bardzo dużą ilość szczepionki,
dwie osoby zmarły z powodu A/H1N1, a cztery osoby zmarły - jak się
podejrzewa - kilka godzin po podaniu szczepionki - powiedział w
Sejmie wiceminister zdrowia Adam Fronczak. Spekulacje o "śmierci po
szczepionce" pojawiały się w szwedzkich portalach internetowych. "

Czyli szczepionka jest... dwa razy grozniejsza od zywego wirusa?!?
Cos jak leczenie skaleczen palcow za pomoca... amputacji calych
konczyn?
Dobre :)
(wiem ze szczepionka sie nie leczy, zeby zaden "madrala" mi tu nie
wyskoczyl, nie o to tu chodzi)
Obserwuj wątek
    • wera95 Re: Kolejne spekulacje: 4 osoby zmarły po podaniu 05.11.09, 16:04
      Aw Grudziądzu 30 na 200 zaszczepionych na ptasią
      • jimmyjazz Czy agora bierze % od każdej szczepionki??? 05.11.09, 20:37
        Od kilku dni dzień w dzień kilka artykułów z kategorii "Min. Zdrowia musi kupić szczepionki".

A ten art. to jakiś szczyt. We wstępie podaje pan/pani redktorzyna że owe osoby nie zmarły z powodu szczepionek, a klika akapitów niżej są cytaty ze źródeł, gdzie podają że to się dopiero bada.
        No ale agorzaści już wiedzą. Trzeba szybko wydać kilka setek mln zł na bezsensowne szczepionki bo na Ukrainie zmarło kilkadziesiąt osób (wciąż nie wiadomo na jaką odmianę grypy!!!). Co roku na grypę umiera tam kilka tys. a tutaj setki mln zł mają byc wydane z powodu kilkudziesięciu zgonów.
        • xl_nestor Re: Czy agora bierze % od każdej szczepionki??? 05.11.09, 21:19
          sam jestem w szoku.... GW opowiada się za moherami przeciwko PO... Michnik chyba nie wie co czyni :-( Przynajmniej ja od jutra przestaję kupować GW. Nie wiem co mysleć o nowej linii programowej GW... Nie sądzę, aby nagle GW pokochało oszołomów więc wychodzi na to, że to ostry skręt na lewo. Ale wzacnianie opozycji z pod znaku SLD to samobójstwo. Przecież oni są już prawie na wymarciu....
          Szkoda... bardzo rozczarowałem się reakcją GW na panikarski atak pisu na rząd. Dziś ostatni raz wydałem kasę na tą gazetę.

a pro po szczepionki.... jeśli jest ona TAKA BEZPIECZNA to dlaczego producenci tak się BOJĄ BRAĆ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA SKUTKI UBOCZNE ???

Przecież to obraża inteligencję przeciętnego obywatela: bezpieczna szczepionka, ale producent nie bierze za nią żadnej odpowiedzalności.

Do tej pory żana szczepionka nie miała takiego immunitetu prawnego:

pełne info: www.rmf.fm/fakty,164308,Immunitet,prawny,dla,producentow,szczepionek.html

We Francji wybuchła polityczna burza wokół „immunitetu prawnego”, który został zagwarantowany producentom szczepionek przeciwko świńskiej grypie przez rząd.
          Nadsekwańskie media ujawniły zaskakującą treść kontraktów podpisanych przez resort zdrowia.
          Najwięcej kontrowersji budzi zapis, że w razie komplikacji zdrowotnych, związanych z potencjalnymi skutkami ubocznymi szczepionek, nikt nie będzie mógł wytoczyć producentom procesu. Ci ostatni mają również prawo utajnić szczegóły dotyczące procesu opracowywania specyfików. Jeżeli więc okazałoby się po pewnym
          czasie, że szczepionki są groźne dla zdrowia, koncerny farmaceutyczne będą bezkarne. Tłumaczone jest to krótkim terminem przygotowania blisko stu milionów szczepionek zamówionych przez Francję. Opozycja żąda wyjaśnienia afery i protestuje przeciwko zakulisowym presjom lobbystów przemysłu farmaceutycznego.

„Le Point”: Skutki uboczne zostały utajnione. Według tygodnika „Le Point” w kontrakcie podpisanym z brytyjskim koncernem GSK,
          u którego francuski rząd zamówił 50 milionów szczepionek istnieje klauzula o utajnieniu skutków ubocznych tych specyfików – nie będą ich znali ani pacjenci, ani lekarze. Ludzie będą więc szczepieni „w ciemno”. Zdaniem stacji telewizyjnej France 24 producent dodał do tych specyfików rtęć. Znany epidemiolog Marc Girard twierdzi, że szczepionki przeciwko świńskiej grypie zabiją we Francji 60 tysięcy
          osób. Z góry wiadomo, że ludzie będą chorować z powodu tych szczepionek, bo producenci dodali do nich więcej substancji wzmacniających niż zwykle - twierdzi adwokat Jean Pierre Joseph, który wniósł skargę do sądu przeciwko francuskim władzom w imieniu grupy mieszkańców Grenoble.
          • the_qwert Jałowa dyskusja... 05.11.09, 22:54
            Skoro firma nie chce brać odpowiedzialności za swoje szczepionki, to nad czym
            się w ogóle zastanawiać. I bardzo dobrze że minister nie chce takiego czegoś
            zamawiać. A poziom argumentów ( niesprawdzonych i wyciągniętych z gazety ), no
            cóż, jacy politycy, takie argumenty. Żeby nie było słodko to na tle opozycji,
            ten parlamentarzysta i tak wypada dobrze. Opozycja zachowuję się tak jak 7
            letnie dziecko, które na złość mamie odmraża sobie uszy.
            • gdziekucharek6 Re: Jałowa dyskusja... 05.11.09, 23:08
              ja wole być polakiem, co umarł na H1N1, niż niemcem czy tam szwedem, co umarł od
              idiotycznej szczepionki
              • alicja.30.tysiecy ____ We Francji chcieli immunitet... ____ 05.11.09, 23:42
                We Francji firma robiaca szczepionki chciala miec immunitet na skutki uboczne,
                zeby nikt nie mogl pozwac jej za powiklanie poszczepienne.

To pokazuje, jak produkt jest przebadany i bezpieczny.
    • michalcolo Kopacz niech przestanie koncu z ludzi robic idioto 05.11.09, 16:15
      i opowiadac takie idiotyzmy.Niech zadba wkoncu o ludzi i kupi te szczepionki.
      "Ministerstwo zdrowia nie potwierdza, że chodzi o Szwecję i wstrzymuje się z
      oficjalnymi komentarzami do momentu, gdy informacje o domniemanych zgonach
      zostaną potwierdzone."
      Jak niema zadnych informacjopowtierdzonych i zbadanych to po co wogole o tym
      mowi?! zeby ludzi oglupic i wierzyli w to caly cyrk co robia.Na zachodzie juz
      sie smieja a w polsce w sejmie sie kluci i szczepionki i czy ratowac czy nie.
      • mikka8 Re: Kopacz niech przestanie koncu z ludzi robic i 05.11.09, 16:41
        michalcolo napisał:

> i opowiadac takie idiotyzmy.Niech zadba wkoncu o ludzi i kupi te szczepionki.
        > "Ministerstwo zdrowia nie potwierdza, że chodzi o Szwecję i wstrzymuje się z
        > oficjalnymi komentarzami do momentu, gdy informacje o domniemanych zgonach
        > zostaną potwierdzone."
        > Jak niema zadnych informacjopowtierdzonych i zbadanych to po co wogole o tym
        > mowi?! zeby ludzi oglupic i wierzyli w to caly cyrk co robia.Na zachodzie juz
        > sie smieja a w polsce w sejmie sie kluci i szczepionki i czy ratowac czy nie.

Jeszcze dzis osobisie napisze do pani minister Kopacz,aby ci te szczepionke sprowadzila,a wtedy komisyjnie cie zaszczepimy.Co ty na to?Bedziesz przemilusim szczurkiem laboratoryjnym:)pa
        • papa_s I to na dodatek "złoty strzał" 05.11.09, 18:08
          aby był skuteczny;)
        • jakrzy hehehe... 05.11.09, 18:33
          ...ale bzdura, szczepienia w krajach UE sa dobrowolne, ludzie musza
          miec wybor czy chca sie zaszczepic czy nie a nie jak w PLu murzynowie
          EU gdzie sluzba zdrowia jest najgorsza i nawet jak jest pandemia to
          minister zdrowia zgrywa idiotke, ze szepionka jest be - poprostu nie
          maja jaj sie przyznac, ze cala kasa idzie na pensje, bonusy i lipne
          przetargi urzedasow i ich pociotkow
          • nadgajowy Re: hehehe... 05.11.09, 18:34
            jakrzy napisał:

> ...ale bzdura, szczepienia w krajach UE sa dobrowolne, ludzie musza
            > miec wybor czy chca sie zaszczepic czy nie a nie jak w PLu murzynowie
            > EU gdzie sluzba zdrowia jest najgorsza i nawet jak jest pandemia to
            > minister zdrowia zgrywa idiotke, ze szepionka jest be - poprostu nie
            > maja jaj sie przyznac, ze cala kasa idzie na pensje, bonusy i lipne
            > przetargi urzedasow i ich pociotkow

jedź do Szwecji tam zaszczepią Cię za darmo !! Chyba Twoje życie jest
            więcej warte niż bilet na prom !!??
            Masz wybór !! Jesteś w Unii, pewnie tej znienawidzonej !!!!
            • xl_nestor osoby w Szwecji zmarły kilkanascie minut po szczep 05.11.09, 21:38
              Jak nieoficjalnie dowiedziała się reporterka RMF FM Kamila Biedrzycka, chodzi o Szwecję i Szwajcarię. W Szwecji zmarły cztery osoby, w Szwajcarii - prawdopodobnie jedna. Podejrzewa się, że śmierć miała bezpośredni związek z przyjęciem szczepionki na A/H1N1, bo zgon nastąpił kilkanaście minut po zaaplikowaniu preparatu.
              Z informacji naszej reporterki wynika, że Szwecja ogranicza już liczbę szczepień.
              pełne info na rmffm = to szok,że muszę powoływać się na konkurencyjne serwisy bo to co czytam w mojej ukochanej GW szokuje mnie niemiłosiernie i obraża moją inteligencję....
              • nadgajowy Re: osoby w Szwecji zmarły kilkanascie minut po s 05.11.09, 21:57
                xl_nestor napisała:

> Jak nieoficjalnie dowiedziała się reporterka RMF FM Kamila Biedrzycka, chodzi o
                > Szwecję i Szwajcarię. W Szwecji zmarły cztery osoby, w Szwajcarii - prawdopodo
                > bnie jedna. Podejrzewa się, że śmierć miała bezpośredni związek z przyjęciem sz
                > czepionki na A/H1N1, bo zgon nastąpił kilkanaście minut po zaaplikowaniu prepar
                > atu.
                > Z informacji naszej reporterki wynika, że Szwecja ogranicza już liczbę szczepie
                > ń.
                > pełne info na rmffm = to szok,że muszę powoływać się na konkurencyjne serwisy b
                > o to co czytam w mojej ukochanej GW szokuje mnie niemiłosiernie i obraża moją i
                > nteligencję....

Szwecja juz to dementuje, choć dziwi mnie jedna rzecz a druga nie. To że
                Minister Zdrowia Szwecji mówi że to super lek i trzeba się szczepić to było
                wiadomo i że będą podawać argumenty za bo kupili tego w "cholere", ale jak ona w
                kilka godzin po śmierci tych ludzi wie że na pewno przyczyna śmierci były ich
                wcześniejsze choroby to jakoś nie kumam.
                Tak czy siak, oznacza to że osoby chore i starsze nie powinny się szczepić gdyż
                szczepionka może być dla nich za silna. By wiedzieć że tak nie jest trzeba to
                przebadać.
                Co do tego że jest "wielkie zapotrzebowanie" na tą szczepionkę i dlatego będą
                sprzedawane one tylko rządom to jeszcze mogę przyjąć. Choć nie wiem co to
                zmieni, przecież rząd też będzie musiał je dystrybuować i nie może tylko do
                szpitali bo co z dostępnością dla wszystkich obywateli ??
                Tylko dlaczego pozbyły się koncerny odpowiedzialności za efekty uboczne i
                kazały w umowach zataić dane o takowych - w prasie francuskiej ujawniono warunki
                umowy zakupu szczepionki (czyli Pani Minister Kopacz nie kłamie że ma takie
                warunki w umowie) !!!!!
                • xl_nestor utajnienie ewentualnych skutków ubocznych to 05.11.09, 22:21
                  Nadgajowy - i to właśnie jest w tym wszystkim niesamowite. Producenci szepionek twierdzą, że są one bezpieczne, ALE
                  1) pierwszy raz w życiu NIE CHCĄ BRAĆ JAKIEJKOLWIEK ODPOWIEDZIALNOŚCI za skutki uboczne zastosowania tej szczepionki.
                  2) co więcej, pierwszy raz w historii przemysłu farmaceutycznego ZABRANIAJĄ INFORMOWANIA KOGOKOLWIEK ( LEKARZY I PAJENTÓW) O EWENTUALNYCH SKUTKACH UBOCZNYCH....

Przecież to śmierdzi na kilometry. Nie wolno mowić o skutkach ubocznych, ba! nawet nie można im przeciwdziałać, bo są tajne!

Mamy niesamowite szczęście że przy władzy jest PO, a nie PIS, czy SLD. Z dyskuji w sejmie mogę stwierdzić, że opozycja ma problemy z logicznym myśleniem....

info z rmf fm:
                  We Francji wybuchła polityczna burza wokół „immunitetu prawnego”, który został zagwarantowany producentom szczepionek przeciwko świńskiej grypie przez rząd. Nadsekwańskie media ujawniły zaskakującą treść kontraktów podpisanych przez resort zdrowia.
                  Najwięcej kontrowersji budzi zapis, że w razie komplikacji zdrowotnych, związanych z potencjalnymi skutkami ubocznymi szczepionek, nikt nie będzie mógł wytoczyć producentom procesu. Ci ostatni mają również prawo utajnić szczegóły dotyczące procesu opracowywania specyfików. Jeżeli więc okazałoby się po pewnym czasie, że szczepionki są groźne dla zdrowia, koncerny farmaceutyczne będą bezkarne. Tłumaczone jest to krótkim terminem przygotowania blisko stu milionów szczepionek zamówionych przez Francję. Opozycja żąda wyjaśnienia afery i protestuje przeciwko zakulisowym presjom lobbystów przemysłu farmaceutycznego.
                  Według tygodnika „Le Point” w kontrakcie podpisanym z brytyjskim koncernem GSK, u którego francuski rząd zamówił 50 milionów szczepionek istnieje klauzula o utajnieniu skutków ubocznych tych specyfików – nie będą ich znali ani pacjenci, ani lekarze. Ludzie będą więc szczepieni „w ciemno”. Zdaniem stacji telewizyjnej France 24 producent dodał do tych specyfików rtęć. Znany epidemiolog Marc Girard twierdzi, że szczepionki przeciwko świńskiej grypie zabiją we Francji 60 tysięcy osób. Z góry wiadomo, że ludzie będą chorować z powodu tych szczepionek, bo prodcenci dodali do nich więcej substancji wzmacniających niż zwykle - twierdzi adwokat Jean Pierre Joseph, który wniósł skargę do sądu przeciwko francuskim władzom w imieniu grupy mieszkańców Grenoble.

• sabrilla To akurat sciema. 05.11.09, 22:26
                Szczerze? Już mi się niedobrze robi od tych szczepionek, ale w te kilkanaście
                minut nie uwierzę. To musiałby ktoś do tych ludzi strzelać tą szczepionką.
                Jedyne wyjaśnienie to wstrząs anafilaktyczny, ale jeśli szczepieni byli w
                przychodni, gabinecie to personel medyczny by sobie z tym poradził. Nawiasem
                mówiąc reakcja anafilaktyczna to akurat nic nadzwyczajnego, zawsze się zdarzyć
                może...

xl_nestor napisała:

> Jak nieoficjalnie dowiedziała się reporterka RMF FM Kamila Biedrzycka, chodzi o
                > Szwecję i Szwajcarię. W Szwecji zmarły cztery osoby, w Szwajcarii - prawdopodo
                > bnie jedna. Podejrzewa się, że śmierć miała bezpośredni związek z przyjęciem sz
                > czepionki na A/H1N1, bo zgon nastąpił kilkanaście minut po zaaplikowaniu prepar
                > atu.
                > Z informacji naszej reporterki wynika, że Szwecja ogranicza już liczbę szczepie
                > ń.
                > pełne info na rmffm = to szok,że muszę powoływać się na konkurencyjne serwisy b
                > o to co czytam w mojej ukochanej GW szokuje mnie niemiłosiernie i obraża moją i
                > nteligencję....
                • xl_nestor Re: To akurat sciema. 05.11.09, 22:36
                  OK, to wytłumacz mi DLACZEGO producenci szczepionki rządają utajnienia skutków ubocznych i nie chcą brać na siebie żadnej odpowiedzialności za zastosowanie tych szczepionek? Mam nadzieję, że jesteś na tyle inteligentna, że znasz odpowiedź na te pytania..... jesteś?
                  • jakrzy tiaa... 05.11.09, 22:44
                    ...a WTC wysadzili zydzi

ps. zreszta to juz niewazne bo w 2012 zniszczy nas planeta x
                    • xl_nestor Re: tiaa... 05.11.09, 22:50
                      tylko moher może wypisywać takie idiotyczne teksty.

p.s.
                      z tego co wiem moherze to osama bin laden jest arabem.
                      • jakrzy Re: tiaa... 06.11.09, 12:09
                        stary twoje IQ mnie poraza, nie rozumiesz nawet jak ktos sie posluguje
                        sarkazmem, pisac ze WTC wysadzili zydzi i o planecie X wysmiewalem
                        twoje spiskowe podejscie do tematu szczepionek, przykro mi ze na
                        internecie udzielaja sie tacy troglodyci jak ty, ktorym trzeba wszystko
                        tlumaczyc jak 3 letniemu Kaziowi, a jak chcesz mnie nazywac moherem to
                        OK mnie to nie rusza
                  • sabrilla Re: To akurat sciema. 05.11.09, 22:58
                    Oj, nie wyjeżdżaj mi tu z inteligencją, bo mnie to akurat nie bierze i nie muszę
                    się tu siłować z anonimowym dyskutantem. Jeśli się mam pochylić nad Twoją
                    bystrością umysłu to sorry ale nie, bo nie wiem (zaznaczam-nie wiem) czy nie
                    jesteś pieniaczem i zwolennikiem wielce uproszczonej czyli spiskowej teorii
                    dziejów. Zostawmy kwestię przymiotów osobistych. Nie ma w zasadzie takiej
                    możliowości, żeby zejść śmiertelnie po podaniu szczepionki w ciągu kilkunastu
                    minut i to w placówce służby zdrowia. Wstrząs anafilaktyczny OK, ale i to dziwne.
                    Dlaczego koncerny tak postępują? Nie wiem, ja spiskowej teorii nie wyznaję-świat
                    jest odrobinkę bardziej skomplikowany. Ale podejrzewam, że sprawił to pośpiech i
                    fakt, że opierają się głównie na danych ze szczepionki H5N1 (poczytaj Skrócone
                    Charakterystyki Produktu). Czyli robili coś na szybko, bez dostatecznych danych
                    i nagle to coś ma trafić do milionów ludzi. Nie ma bata, żeby nie było działań
                    niepożądanych. Każdy kto ma choć minimalne pojęcie o lekach wie, że to po prostu
                    jest niemożliwe. Więc mam wrażenie, ze to trochę tak: chcieliście szczepionek?
                    Na chybcika? To macie, ale my umywamy ręce. Czy to jest etyczne czy nie to inna
                    rzecz, ale to jest biznes. Żadne pro publico bono, tylko biznes. Dlaczego rządy
                    krajów europejskich (i USA) też te szczepionki kupują?

xl_nestor napisała:

> OK, to wytłumacz mi DLACZEGO producenci szczepionki rządają utajnienia skutków
                    > ubocznych i nie chcą brać na siebie żadnej odpowiedzialności za zastosowanie ty
                    > ch szczepionek? Mam nadzieję, że jesteś na tyle inteligentna, że znasz odpowied
                    > ź na te pytania..... jesteś?
                    >
                    • xl_nestor Re: To akurat sciema. 05.11.09, 23:23
                      Jeśli nie wiadomo jakie są skutki uboczne to również nie wiadomo, czy ta szczepionka nie będzie groźniejsza od choroby. Zwróć uwagę, że na świecie co roku na powikłania pogrypowe umiera od 500tys do miliona osób. H1N1 to pryszcz w porównaniu do zwykłej grypy. Nawet na Ukrainie śmiertelność nie przekroczyła 0,5%....

OK, koncerny nie wiedzą jakich skutków ubocznych się spodziewać, ALE CZY KIEDYKOLWIEK SPOTKAŁAŚ SIĘ z sytuacją, aby koncern produkujący szczepionkę Z A K A Z Y W A Ł informowania pacjentów i innych lekarzy o ewentualnych skutkach ubocznych?!!?!!

-->
                      „Le Point”: Skutki uboczne zostały utajnione. Według tygodnika „Le Point” w kontrakcie podpisanym z brytyjskim koncernem GSK,
                      u którego francuski rząd zamówił 50 milionów szczepionek istnieje klauzula o utajnieniu skutków ubocznych tych specyfików – nie będą ich znali ani pacjenci, ani lekarze.
                      • kzet69 Re: To akurat sciema. 06.11.09, 06:47
                        ńsDziałania firm farmaceutycznych są akurat całkowicie jasne, pod
                        presją czasu i polityków wprowadzają na rynek produkt bez IV fazy
                        badań klinicznych, opierając się na charakterystyce produktów
                        pokrewnych, więc szansa że ten akurat produkt będzie "szatańsko"
                        szkodliwy jest minimalna, ale z drugiej strony bez tego immunitetu
                        to każdy doświadczony prawnik, jeśli dojdzie do nieprzewidzianych
                        powikłań poszczepiennych wyciągnie milionowe odszkodowanie....
                        Jeszcze jedno Nestor manipulujesz danymi porównując śmiertelnośc z
                        powodu powikłań pogrypowych (czyli tak naprawdę nie związaną z samą
                        grypą tylko z nadkażeniami bakteryjnymi i zaostrzeniem istniejących
                        chorób) ze śmiertelnością z powodu samego zakażenia A/H1N1 (gdzie
                        zgony następuja w wyniku wirusowego śródmiąższowego krwotocznego
                        zapalenia płuc).
              • elucidator Re: osoby w Szwecji zmarły kilkanascie minut po s 05.11.09, 23:17
                Nic w Szwecji nie odwolano. Szczepienia ida pelna para i zaszczepiono juz ok. 2
                miliony osob (ludnosc Szwecji to ok. 9 milionow).
            • jakrzy nadgajowy - tak sie sklada.. 05.11.09, 22:51
              ..ze mieszkam w UK i wraz z rodzina zamierzamy sie zasczepic na
              koszt krolowej, szkoda mi tylko rodakow w kraju, za ktorych jak
              zwykle urzedasy decyduja co jest dla nich najlepsze, a poza tym jak
              niewiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze, Polska sluzba zdrowia
              jest najgorsza w EU poczytaj sobie na necie jak w PLu np. traktuje
              sie chorych na SM (nawet chyba Bulgaria i Rumunia nas wyprzedza),
              wiec niech tu KOpacz nie sciemnia ze chodzi o dobro rodakow poprostu
              nie chce im sie na to wydac kasy - proste
          • business3 Witajcie ciule z PO !!! Dlaczego tyle kłamiecie??? 05.11.09, 21:49
            Witajcie ciule z PO !!! Dlaczego tyle kłamiecie???
        • michalcolo Re: Kopacz niech przestanie koncu z ludzi robic i 06.11.09, 04:36
          to napisales?tylko podaj swoj adres bo ja juz sie szczepilem misku.Zapytaj tez
          czy niema czegos na glupote moze ci pomoze.
      • rothschild Re: Kopacz niech przestanie koncu z ludzi robic i 05.11.09, 18:38
        michalcolo napisał:

> i opowiadac takie idiotyzmy.Niech zadba wkoncu o ludzi i kupi te szczepionki.
        > "Ministerstwo zdrowia nie potwierdza, że chodzi o Szwecję i wstrzymuje się z
        > oficjalnymi komentarzami do momentu, gdy informacje o domniemanych zgonach
        > zostaną potwierdzone."
        > Jak niema zadnych informacjopowtierdzonych i zbadanych to po co wogole o tym
        > mowi?! zeby ludzi oglupic i wierzyli w to caly cyrk co robia.Na zachodzie juz
        > sie smieja a w polsce w sejmie sie kluci i szczepionki i czy ratowac czy nie.

Czytaj ekspercie:

http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article201579/Szczepionke_na_ptasia_grype_testowali_na_bezdomnych.html

" Kilkanaście osób zmarło

środa 2 lipca 2008 03:09
        Szczepionkę na ptasią grypę testowali na bezdomnych

Za każde zaszczepienie nowym specyfikiem przeciwko grypie bezdomni z Grudziądza
        dostawali od przychodni po 5-10 złotych. Nie wiedzieli jednak, że nie chodziło o
        zwykłą grypę, a o siejącą na świecie spustoszenie ptasią grypę. Kilkanaście osób
        zmarło. Czy ich śmierć miała związek z testami? Do szokujących informacji dotarł
        reporter "Faktów" TVN. Zachowanie lekarzy potępiła minister zdrowia Ewa Kopacz.
        [...]"
      • business3 Chcę mieć wybór, i szczepionki w aptekach !!! 05.11.09, 21:52
        Chcę mieć wybór, i szczepionki w aptekach !!!
    • jankbh Kolejne spekulacje: 4 osoby zmarły po podaniu s... 05.11.09, 16:33
      Nie tylko w Szwecji, ale i w Danii trwa poważna dyskusja na temat
      masowych szczepień przeciw grypie, a Szwajcaria, jak podaje prasa,
      wycofała się ze szczepienia dzieci, kobiet ciężarnych i osób po
      60tce szczepionką Pandemrix ze względu na brak wystarczających
      danych o działaniach ubocznych w tych grupach.
      • annie_laurie_starr Re: Kolejne spekulacje: 4 osoby zmarły po podaniu 05.11.09, 18:08
        A Gazeta to nie tabloid. Bo strona internetowa wyglada jak tabloid, zlaszcza
        jesli wiadomosci z plotka trafija na najbardziej eksponowane miejca.
        • jankbh A to już nie plotka 05.11.09, 20:32
          Bern, 30 October. Swissmedic, the Swiss Agency for Therapeutic
          Products, granted authorisations for two vaccines against A(H1N1)
          swine flu on 23 & 27 October: Pandemrix A(H1N1) from GlaxoSmithKline
          and Focetria from Novartis.
          The Swissmedic authorisations mean that Switzerland now has vaccines
          against the A(H1N1) flu.

Pandemrix
          Swissmedic has data that show that a single shot with the A(H1N1)
          flu antigen, mixed with the AS03 adjuvant, leads to sufficient
          antibody formation.
          However, in the case of Pandemrix we mainly have data for adults,
          but still do not have any data for pregnant women and very little
          data for children. For this reason, Swissmedic has not yet
          authorised the administration of Pandemrix to pregnant women,
          children under the age of 18 and adults over 60.
          However, adults
          over 60 can be inoculated with Pandemrix under recommendations from
          the Swiss Federal Office of Public Health (FOPH).

Focetria
          Novartis submitted two authorisation applications for A(H1N1)
          vaccines in Switzerland. Both vaccines contain the MF59 adjuvant
          that has already been used in seasonal flu vaccines for some time.
          Similarly to Pandemrix, the Novartis vaccine now authorised by
          Swissmedic (Focetria) is produced using hens' eggs.
          As this vaccine was already authorised by the European Medicines
          Agency (EMEA) before the application was submitted in Switzerland,
          Swissmedic based its decision largely on the EMEA authorisation. In
          accordance with this, Focetria is recommended for use in adults and
          children over six months old. In the case of pregnant women and
          breastfeeding mothers the attending doctor must weigh up the
          potential advantages and disadvantages of an inoculation,
          in
          accordance with latest vaccine recommendations from the FOPH.

Celtura
          A second Novartis A(H1N1) vaccine (Celtura), with the same MF59
          adjuvant, is produced on the basis of cell cultures. Swissmedic is
          still currently testing this novel combination.

Adverse effects
          Patients are requested to consult their doctor or pharmacist in the
          event of severe or unusual symptoms following the vaccination.
          Swissmedic has set up a special on-line system so that medical
          professionals can report any adverse effects, and this will allow
          Swissmedic to monitor the safety of the A(H1N1) vaccines.

Swissmedic will provide regular information about other pandemic
          vaccine authorisations as soon as it becomes available. In doing so
          Swissmedic also takes into account any international developments in
          this field.

Further information for medical professionals can be found in the
          specialist information for both vaccines:
          www.swissmedic.ch/marktueberwachung/00091/01046/01079/index.html?lang=en

For information about the vaccination campaign and the FOPH
          recommendations, see: Link

• kokoroko09 powazna dyskusja? haha 05.11.09, 20:37
        > Nie tylko w Szwecji, ale i w Danii trwa poważna dyskusja na temat
        > masowych szczepień przeciw grypie
        To jest dyskusja miedzy powaznymi ludzimi jak lekarze i naukowcy
        (popieraja szczepionke) , a tropicielami spiskow (szczepionka ma
        doprowadzic niby do depopulacji swiata), rozhisteryzowanymi babciami
        i innymi ktorzy maja problemy z myslieniem.
        • nadgajowy Re: powazna dyskusja? haha 05.11.09, 20:50
          kokoroko09 napisał:

> > Nie tylko w Szwecji, ale i w Danii trwa poważna dyskusja na temat
          > > masowych szczepień przeciw grypie
          > To jest dyskusja miedzy powaznymi ludzimi jak lekarze i naukowcy
          > (popieraja szczepionke) , a tropicielami spiskow (szczepionka ma
          > doprowadzic niby do depopulacji swiata), rozhisteryzowanymi babciami
          > i innymi ktorzy maja problemy z myslieniem.

Sprawa przed amerykańskim Sądem też ??!!
          www.spreadthetruth.fr:80/wordpress27/?p=1769
          Amerykańska firma Baxter jest oskarżona o celowe wywołaniem pandemii grypy
          A/H1N1 w Meksyku.
          Ten facet też bredzi wraz z
          ludźmi których cytuje ??
          • kokoroko09 Re: powazna dyskusja? haha 05.11.09, 21:51
            p> Sprawa przed amerykańskim Sądem też ??!!
            Sprawa moze sobie byc, ale zostanie niedlugo oddalona.
            Tak jat sie tez stalo z innymi szczepionkami.
            A ten pan to wlasnie najlepszy przyklad za przedstawiciela grupy
            atropicielispiskow (szczepionka ma
            > > doprowadzic niby do depopulacji swiata) lol.
            Nikt z powaznych naukowcow nie przejmuje sie podobnymi bredniami.
            • nadgajowy Re: powazna dyskusja? haha 06.11.09, 00:40
              kokoroko09 napisał:

> p> Sprawa przed amerykańskim Sądem też ??!!
              > Sprawa moze sobie byc, ale zostanie niedlugo oddalona.
              > Tak jat sie tez stalo z innymi szczepionkami.
              > A ten pan to wlasnie najlepszy przyklad za przedstawiciela grupy
              > atropicielispiskow (szczepionka ma
              > > > doprowadzic niby do depopulacji swiata) lol.
              > Nikt z powaznych naukowcow nie przejmuje sie podobnymi bredniami.

Ja osobiście uważam, że mam tą szczepionkę w ..... Lepiej napisać nie będę jej
              stosował !! ;)) Przez tą całą dyskusję parę miesięcy temu zacząłem czytać i
              uważam , że tanie i bezpieczniej oraz dbając o inne schorzenia polecam:
              rozpuszczamy miód (np.spadziowy iglasty) w wodzie i po 12 godzinach dodajemy
              cytrynkę i pijemy. Do tego polecam witamine C, E i beta-karoten, ale w postaci
              naturalnej oraz czosnek!!!! Gdyby ktos nie lubiał/nie chciał czosnku mozna
              zastępować: cebulą , ale też awokadoo, szparagiami, brokułami, brukselką,
              kapustą (najlepiej stosować soki z tych warzyw), wszystkie mają coś wspólnego ;))))

I jakoś mam się dobrze, nic się mnie nie ima i objawy grypowe są po za moim
              organizmem :))))
              Jeśli chcesz się zaszczepić rób to. Sam uważam, że można się szczepić i należy
              na grypę sezonową, ale ryzykować szczepionką zrobioną "na czuja" nie polecam.
              Przyroda stworzyła całą masę naturalnych lekarstw a farmomafia produkuje je w
              postaci sztycznej i karze Ci sobie za to płacić. Twoja sprawa i wolna wola, ale
              zrozum że Twoja decyzja dotyczy Ciebie a decyzja minister Kopacz conajmniej
              kilku mln ludzi !!!!!!!!
        • gdziekucharek6 Re: powazna dyskusja? haha 05.11.09, 23:21
          masz jakąś tabelkę o tym kto popiera a kto nie?
          jak nie masz no to nie kłam.
    • grendal Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister ma da... 05.11.09, 18:05
      Przecież "Wybiórcza" zawsze marzyła o roli opiniotwórczej więc o co
      ten tytułowy krzyk, że minister oparł się na doniesieniach
      prasowych "manipulatora"?
      • haryhunter Re: Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister ma 05.11.09, 18:56
        Taa.... Nasz Dziennik jest bardzo opiniotworczy HaHaHA...
        • free_europe Re: Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister ma 05.11.09, 20:43
          Ty, harryhunter. Coś ci wyjaśnię: słowo opiniotwórczy oznacza ten ,
          który kreuje opinie a nie ten z którym ty się zgadzasz
    • yanfhowah Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister ma da... 05.11.09, 18:06
      znaczy minister czyta gazety,,a to dobra wiadomosc,,;-))
    • kruk51 Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister ma da... 05.11.09, 18:11
      Pan minister winien być dymisjonowany ! To za poważne stanowisko by się
      zajmować prasowymi plotkami. Pan Fronczak jest taki głupi jak jego sze
      fowa ! Cała Europa się szczepi a on ma odmienne zdanie. Szanowni ! Tu
      chodzi o nasze pieniądze. Jak kupią szczepionki za które i tak musimy
      zapłacić braknie im na coś o czym nie wiemy. Zaś Kolejne pałace, apana
      że i synekury. A to wszystko w imię rzekomo naszego dobra. Moja matka
      ma 97 lat. Od pięciu lat się szczepi i jest dobrze !
      • kitikitik Re: Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister ma 05.11.09, 18:22
        To niech się szczepi, ale tą starą, sprawdzoną szczepionką. Znajomego w
        Niemczech, który się zaszczepił tą nową ledwo uratowali.
      • arahat1 widac, slychac i czuc ze kruk slucha tylko radyja 05.11.09, 19:52
        maryja i czlonka pisuarowego...
    • hen.wlo Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister ma da... 05.11.09, 18:12
      Skandaliczna wypowiedz.Próba obrony swoich "okopów" nawet za cenę
      kompromitacji.Jak tak można...?
    • oneflesh Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister ma da... 05.11.09, 18:13
      Ludzie myślcie...
      Firmy wprodukowaly szczepionkę nie biorą za nią odpowiedzialności.
      Poprzez sprzedaży tych szczepionek za pośrednictwem rządów różnych
      krajów chronią się prawnie w razie zwiększonej liczby zgonów lub
      chorób.
      setki razy więcej osób umiera od grypy sezonowej, więc na którą
      grypę ewentualnie byście się zaszczepili ?
      • gdziekucharek6 Re: Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister ma 05.11.09, 23:24
        hey oneflesh! może byśmy tak sami wyprodukowali szczepionke, która zawiera
        niewiadomo co, i sprzedawali to rządom różnych krajów, które by kryły naszą dupę
        i wciskały swojemu ludowi populistyczne gadki
        co ty na to? :)
    • kitikitik A/H1N1? O co szum? 05.11.09, 18:17
      Badania nie zostały przeprowadzone i nie ma gwarancji firm produkujących o
      nieszkodliwości, to o czym tu jeszcze dyskutować. Będą badania, będzie
      odpowiedzialność producentów, to niech wpuszczą na nasz rynek. Koniec, kropka.
      • papa_s Nietrudno się domyśleć, że jak nie wiadomo 05.11.09, 19:04
        o co chodzi to chodzi o pieniądze:( Szczepionką może być woda destylowana, ważne że dla firm farmaceutycznych (i nie tylko) wpadnie kasiorka:)
    • kornel-1 Nazwę wstrętnym kłamcą każdego, kto powie, że... 05.11.09, 18:25
      Nazwę wstrętnym kłamcą każdego, kto powie, że te cztery osoby zmarły przed podaniem szczepionki!

Dla mnie to jest jasne jak słoń, iż zmarły one po podaniu szczepionki.

Kornel
      • m.malone Życie to śmiertelna choroba 05.11.09, 23:20
        przenoszona drogą płci

kornel-1 napisał:

> Nazwę wstrętnym kłamcą każdego, kto powie, że te cztery osoby zmarły przed poda
        > niem szczepionki!
        >
        > Dla mnie to jest jasne jak słoń, iż zmarły one po podaniu szczepionki.
        >
        > Kornel

Takie rozumowanie powadzi do wniosku, że najniechybniejszą przyczyną zgonu jest przyjście na świat. Gratuluję logiki, obojętne czyś ty nr 1, 2 czy inny
        • kornel-1 Jedynka z poczucia humoru :( 06.11.09, 01:55
          Z logiki zresztą też ;-)

k.
    • darkraj Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuchy 05.11.09, 18:27
      ============================== Kopaczowej.
      Widać, że chłopina stara się jak może, żeby moralnie wesprzeć swoją szefową i
      biedniutki (czy chytry???) rząd POThuske.
      To, że wychodzi przy tym na pajaca i niewiarygodnego vice-zarządcę służby
      zdrowia, nie ma dla niego znaczenia.
      Ale jak powszechnie wiadomo, tacy "usłużni" zawsze są pierwsi, tyle że
      do...wykopania z posady. Zawsze musi być w "zapasie" jakiś kozioł ofiarny, a
      "brak kompetencji" jest wytrychem przeciwko każdemu karierowiczowi.
      ---------------------------------------------------------------
      • nadgajowy Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 05.11.09, 18:34
        darkraj napisał:

> ============================== Kopaczowej.
        > Widać, że chłopina stara się jak może, żeby moralnie wesprzeć swoją szefową i
        > biedniutki (czy chytry???) rząd POThuske.
        > To, że wychodzi przy tym na pajaca i niewiarygodnego vice-zarządcę służby
        > zdrowia, nie ma dla niego znaczenia.
        > Ale jak powszechnie wiadomo, tacy "usłużni" zawsze są pierwsi, tyle że
        > do...wykopania z posady. Zawsze musi być w "zapasie" jakiś kozioł ofiarny, a
        > "brak kompetencji" jest wytrychem przeciwko każdemu karierowiczowi.
        > ---------------------------------------------------------------
        • darkraj Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 05.11.09, 19:20
          nadgajowy napisał:

> darkraj napisał:
          >
          > > ============================== Kopaczowej.
          > > Widać, że chłopina stara się jak może, żeby moralnie wesprzeć swoją szefo
          > wą i
          > > biedniutki (czy chytry???) rząd POThuske.
          > > To, że wychodzi przy tym na pajaca i niewiarygodnego vice-zarządcę służby
          > > zdrowia, nie ma dla niego znaczenia.
          > > Ale jak powszechnie wiadomo, tacy "usłużni" zawsze są pierwsi, tyl
          > e że
          > > do...wykopania z posady. Zawsze musi być w "zapasie" jakiś kozioł ofiarny
          > , a
          > > "brak kompetencji" jest wytrychem przeciwko każdemu karierowiczowi.
          > > ---------------------------------------------------------------
          • nadgajowy Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 05.11.09, 19:25
            darkraj napisał:

> nadgajowy napisał:
            >
            > > darkraj napisał:
            > >
            > > Masz wybór !! Jesteś w Unii, pewnie tej znienawidzonej !!!!
            > ==================== Dzięki zapóźnioną radę. Już się zaszczepiłem, chociaż
            > akurat nie w Szwecji.
            >
            Na świńską grypę się zaszczepiłeś czy na sezonową ??!!
            Czyżby następny emigrant mówiący co mamy w Polsce za nasze podatki robić a co nie ??
            • darkraj Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 05.11.09, 19:56
              nadgajowy napisał:

> darkraj napisał:
              >
              > > nadgajowy napisał:
              > >
              > > > darkraj napisał:
              > > >
              > > > Masz wybór !! Jesteś w Unii, pewnie tej znienawidzonej !!!!
              > > ==================== Dzięki zapóźnioną radę. Już się zaszczepiłem, chocia
              > ż
              > > akurat nie w Szwecji.
              > >
              > Na świńską grypę się zaszczepiłeś czy na sezonową ??!!
              > Czyżby następny emigrant mówiący co mamy w Polsce za nasze podatki robić a co n
              > ie ??
              ======================= Ubawiłem się do łez sformułowaniem: "...co mamy w Polsce
              za nasze podatki robić a co nie...".
              W sprawie "twoich" podatków masz tyle do powiedzenia, co Żyd w okupację.
              Podobnie jak i reszta ciemnogrodzkich podatników żyjących w fantasmagorycznych
              wizjach państwa sprawiedliwości i powszechnego dobrobytu.
              Daruj sobie dalsze dywagacje, i lepiej wracaj do książek.
              --------------------------------------------------------------
              • nadgajowy Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 05.11.09, 20:02
                darkraj napisał:

> nadgajowy napisał:
                >
                > > darkraj napisał:
                > >
                > > > nadgajowy napisał:
                > > >
                > > > > darkraj napisał:
                > > > >
                > > > > Masz wybór !! Jesteś w Unii, pewnie tej znienawidzonej !!!!
                > > > ==================== Dzięki zapóźnioną radę. Już się zaszczepiłem,
                > chocia
                > > ż
                > > > akurat nie w Szwecji.
                > > >
                > > Na świńską grypę się zaszczepiłeś czy na sezonową ??!!
                > > Czyżby następny emigrant mówiący co mamy w Polsce za nasze podatki robić
                > a co n
                > > ie ??
                > ======================= Ubawiłem się do łez sformułowaniem: "...co mamy w Polsc
                > e
                > za nasze podatki robić a co nie...".
                > W sprawie "twoich" podatków masz tyle do powiedzenia, co Żyd w okupację.
                > Podobnie jak i reszta ciemnogrodzkich podatników żyjących w fantasmagorycznych
                > wizjach państwa sprawiedliwości i powszechnego dobrobytu.
                > Daruj sobie dalsze dywagacje, i lepiej wracaj do książek.
                > --------------------------------------------------------------
                • kokoroko09 Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 05.11.09, 22:25
                  tak, tak nadgajowy. Sluchaj sie najlepiej tego opetanego kolesia z
                  Youtube.
                  Ktory zreszta tez nie mieszka w Polsce
                  • nadgajowy Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 05.11.09, 22:29
                    kokoroko09 napisał:

> tak, tak nadgajowy. Sluchaj sie najlepiej tego opetanego kolesia z
                    > Youtube.
                    > Ktory zreszta tez nie mieszka w Polsce

hahaha a może ulotki producenta ??
                    Ulotka
                    Pandemrix
                    a wniej cytat:
                    "Rzadko:
                    • Reakcje alergiczne prowadzące do niebezpiecznego spadku ciśnienia krwi, który
                    jeśli nie jest
                    leczony może zakończyć się zapaścią, śpiączką i śmiercią. Lekarze mają
                    świadomość takiej
                    możliwości i dlatego w takich przypadkach należy zapewnić odpowiednią pomoc
                    medyczną."
                    "• Zapalenie naczyń krwionośnych, które może powodować wysypki skórne, bóle stawów i
                    problemy z nerkami
                    • Choroby neurologiczne takie jak zapalenie mózgu, zapalenie nerwu i zespół
                    Guillain-Barré"

Coś może na ten temat i wiarygodności ??!!
                    Poczytaj sobie inne ulotki
                    • kokoroko09 Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 06.11.09, 00:01
                      po co mam niby czytac te ulotki? lol
                      • nadgajowy Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 06.11.09, 00:43
                        kokoroko09 napisał:

> po co mam niby czytac te ulotki? lol

nic nie musisz czytać. Łykaj wszystko !! Ale sam i na własna odpowiedzialność.
                        Ja czytam. Minister Kopacz widzę , że też czyta. Bo mądry człowiek uczy się na
                        błędach innych a głupi na własnych.
                        • kokoroko09 Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 06.11.09, 02:43
                          Widze ze czytasz wszystko, tylko ze inteligentnym mysleniem to juz
                          problem.
                          "Rzadko:
                          • Reakcje alergiczne prowadzące do niebezpiecznego spadku ciśnienia
                          krwi, który
                          jeśli nie jest
                          leczony może zakończyć się zapaścią, śpiączką i śmiercią"
                          To samo jest napisane na pudelku aspiryny lol.
                          Czyli, niech zgadne, wedlug ciebie aspiryna tez ma doprowadzic do
                          depolucji swiata? lol
                          Podobne ostrzezenia sa zreszta napisane na wszystkich lekach, bo nie
                          da sie przewidziec ja kazda z 6 000 000 000 osob na swiecie moze na
                          nie zareagowac.
                          Tak poza tym moj kolega jest uczulony na cebule i jej jedzenie jest
                          dla niego niebezpieczne
                          • nadgajowy Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 06.11.09, 02:52
                            kokoroko09 napisał:

> Widze ze czytasz wszystko, tylko ze inteligentnym mysleniem to juz
                            > problem.
                            > "Rzadko:
                            > • Reakcje alergiczne prowadzące do niebezpiecznego spadku ciśnienia
                            > krwi, który
                            > jeśli nie jest
                            > leczony może zakończyć się zapaścią, śpiączką i śmiercią"
                            > To samo jest napisane na pudelku aspiryny lol.
                            > Czyli, niech zgadne, wedlug ciebie aspiryna tez ma doprowadzic do
                            > depolucji swiata? lol
                            > Podobne ostrzezenia sa zreszta napisane na wszystkich lekach, bo nie
                            > da sie przewidziec ja kazda z 6 000 000 000 osob na swiecie moze na
                            > nie zareagowac.
                            > Tak poza tym moj kolega jest uczulony na cebule i jej jedzenie jest
                            > dla niego niebezpieczne
                            Poczytaj może jeszcze tu:
                            http://www.emea.europa.eu/
                            a najlepiej - Charakterystyka produktu leczniczego
                            np jedna z nich, cytat:"4.2 Dawkowanie i sposób podawania
                            Ta pandemiczna szczepionka przeciw grypie H1N1 została dopuszczona do obrotu w
                            oparciu o dane uzyskane dla szczepionki zawierającej antygen H5N1, uzupełnione
                            danymi uzyskanymi dla szczepionki zawierającej antygen H1N1.
                            Punkt dotyczący danych klinicznych będzie aktualizowany zgodnie z pojawiającymi
                            się dodatkowymi danymi.
                            Obecnie brak danych klinicznych dotyczących stosowania szczepionki Celvapan
                            (H1N1) u dorosłych, osób starszych, dzieci lub młodzieży.
                            Decyzja o stosowaniu Celvapan (H1N1) w każdej z poniżej zdefiniowanych grup
                            wiekowych powinna uwzględniać zakres dostępnych danych klinicznych dla wersji
                            szczepionki zawierającej antygen H5N1 i objawy występującej grypy pandemicznej.
                            Zalecane dawkowanie jest oparte na dostępnych danych dotyczących bezpieczeństwa
                            i immunogenności stosowania szczepionki zawierającej 7,5μg HA uzyskanych podczas
                            stosowania A/Vietnam/1203/2004(H5N1) w dniu 0 i 21 dla dorosłych, włączając
                            osoby w podeszłym wieku."

I CO ??!! DUPA !!!!!! z autorytetami jak Pan "iwabradyna" !!!!!!
                          • nadgajowy Re: Fronczak dostał polecenie wspierania kłamczuc 06.11.09, 02:53
                            kokoroko09 napisał:

> Widze ze czytasz wszystko, tylko ze inteligentnym mysleniem to juz
                            > problem.
                            > "Rzadko:
                            > • Reakcje alergiczne prowadzące do niebezpiecznego spadku ciśnienia
                            > krwi, który
                            > jeśli nie jest
                            > leczony może zakończyć się zapaścią, śpiączką i śmiercią"
                            > To samo jest napisane na pudelku aspiryny lol.
                            > Czyli, niech zgadne, wedlug ciebie aspiryna tez ma doprowadzic do
                            > depolucji swiata? lol
                            > Podobne ostrzezenia sa zreszta napisane na wszystkich lekach, bo nie
                            > da sie przewidziec ja kazda z 6 000 000 000 osob na swiecie moze na
                            > nie zareagowac.
                            > Tak poza tym moj kolega jest uczulony na cebule i jej jedzenie jest
                            > dla niego niebezpieczne

aha zapomniałem. możesz podać link do takiej informacji o Aspirynie ??!!
                • elucidator A w Szwecji... 05.11.09, 23:36
                  A moge byc ja?

Zaszczepilem sie tydzien temu w Szwecji na swinska grype, i mozesz mi wierzyc lub nie, jeszcze zyje. :)

W Szwecji mieszka nieco ponad 9 milionow ludzi. Wedlug ostatnich doniesien zaszczepiono juz ok. 2 miliony. Zaczeto od personelu sluzby zdrowia, potem szczepiono ludzi nalezacych do grup podwyzszonego ryzyka, a teraz szczepic sie moga wszyscy. Pod punktami szczepien sa kolejki, a organizatorzy maja problemy z dostarczeniem szczepionek do tychze punktow.

Co jeszcze chcesz wiedziec?
      • maksimum Szczepionki mozna podawac ludziom TYLKO 05.11.09, 18:41
        calkowicie zdrowym.
        Jesli masz stany zapalne i bierzesz antybiotyki na jakas inna
        chorobe,to szczepionka cie dobije.
        Raz sie zaszczepilem(3 lata temu),gdy nie bylem calkowicie zdrowym i
        nastepnego dnia rozchorowalem sie jak nigdy wczesniej.
        Wczoraj sie zaszczepilem przeciw normalnej grypie i nie mam zadnych
        objawow-i tak powinno byc.

PS.Jaka jest oficjalna wersja pisowni "nieporządanymi objawami" w GW?
        Bo raz jest napisane przez "z" raz przez "rz".
        Cudzoziemcy nie moga sie polskiego z polskich gazet uczyc?
    • iszkariota Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister Fronc... 05.11.09, 18:30
      Droga Gazeto, czyżbyś dostała polecenie od koncernów farmaceutycznych
      przekonania do szczepionek?
      Zmiłuj się, nie schodź do poziomu tabloidów. To schodzenie do ich poziomu w
      nagonce na słuszne postępowanie rządu jest żałosne.
      I żeby było jasne - nie jestem miłosnikiem PO, wrecz przeciwnie, ale minister
      zdrowia ma rację opierając się kampanii na rzecz wyłudzenia pieniedzy, naszych
      pieniedzy - z podatków.
      • leslaw_m Re: Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister Fro 05.11.09, 20:58
        hihi,hahaha1n1
        michniku drogi jakes mógł to uczynić iszkariocie ;)
        oj, obudziłeś się już z ręką... wiesz gdzie? czy pośpisz jeszcze
        troszkę?

p/s
        a przy okazji, ogromne słowa uznania dla ministerstwa zdrowia.
        az przecieram oczy ze zdumienia, po ludziach pelo sie nie
        spodziewalem zdrowego rozsadku. miło było sie pomylic w tym jednym
        przypadku. brawo!
    • nadgajowy Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister Fronc... 05.11.09, 18:32
      Ja podałbym każdemu szklankę wody z miodem i cytryna (miód rozpuszczony w
      wodzie min 12 godzin) i tez żadnych przeziębień czy grypy nie będzie. To
      tańsze niż wszystkie te leki szczepionki i inne chemiczne dyrdymały . Ta
      szklanka to nie jedyny sposób. Mimo chorych wokół mnie jakoś nie choruje ;))
      Ciekawe jak zwiększyły się teraz nagle budżety firm PRowych zasilonych od
      mafii farmaceutycznej bo z biznesem i etyką to ich działania nic wspólnego nie
      mają.
      WAŻNE PYTANIE : Czy ktoś z firmy Procter & Gamble lub sama firma została
      choć oskarżona o to samo za co został skazany były wiceminister zdrowia
      ??????!!!!!!!! Odp. CISZA WE WSZYSTKICH MEDIACH ??
    • rothschild czy korporacje farmaceutyczne zdymisjonują ministr 05.11.09, 18:34
      ministra?
    • corka_ksiezyca Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister Fronc... 05.11.09, 18:39
      a gazeta to nie tabloid?????
      • gdziekucharek6 Re: Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister Fro 05.11.09, 23:32
        Tak, Gazeta Wyborcza jest naszym polskim tabloidem.
    • pana.cea a skad ma wiedziec, jesli nie z mediow, 05.11.09, 18:41
      skoro farmamafie nalozyly pelna blokade informacji na ten temat? Cieszmy
      sie, ze w MZ mamy odpowiedzialnych ludzi, ktorym zalezy na zyciu POlakow.
      GW niezmiennie reprezentuje interesy globmafii.
      • kamel_65 Re: a skad ma wiedziec, jesli nie z mediow, 05.11.09, 18:44
        Ale jeśli informacje są np. zmyślone, to co? To minister czy inny polityk
        powinien roznosić plotki i głupoty na lewo i prawo?
        • pana.cea informacje te mozna przeczytac na amerykanskiej 05.11.09, 19:00
          rzadowej stronie CDC, na pewno nie sa zmyslone, ale sa zanizone 50 do 100
          razy, bo takie sa realia raportow do CDC wg. FDA. Farmamafie sa winne
          blokady informacji na ten temat, dzialaja jak nazisci czy stalinowski
          rezim.
    • pana.cea amerykanska rzadowa agencja CDC podaje ze 05.11.09, 18:42
      bylo zarejestriowanych 5 zgonow po swnskiej szczepionce (3 w USA), co
      znaczy ze bylo ich naprawde 250 - 500.
    • jkredman szczepić się czy nie - opinia dr Michaela Kochena 05.11.09, 18:43
      z Kliniki Uniwersyteckiej w Getyndze

www.dw-world.de/dw/article/0,,4860786,00.html
      • pana.cea focetria ma te same zarazy dodatkow co pandremix 05.11.09, 19:04
        te same toksyny.
    • epupecki Nie ufam rządowi! 05.11.09, 18:44
      W tej sprawie nie dowierzam w to co mówi min Kopacz i reszta rządu.
      To wszystko nie brzmi wiarygodnie. Być może oni mają rację nie
      kupując tych szczepionek gdyz jest to drogie a zagrożenie mniejsze
      od oczekiwań i pierwotnego strachu ale ich słowa nie brzmią
      uczciwie.
      Podejrzewam, że jest to gra jak przy braku interwencji państwa na
      początku kryzysu i może decyzja jwst słuszna ale argumenty nie
      przemawiają.
      • nadgajowy Re: Nie ufam rządowi! 05.11.09, 18:55
        epupecki napisał:

> W tej sprawie nie dowierzam w to co mówi min Kopacz i reszta rządu.
        > To wszystko nie brzmi wiarygodnie. Być może oni mają rację nie
        > kupując tych szczepionek gdyz jest to drogie a zagrożenie mniejsze
        > od oczekiwań i pierwotnego strachu ale ich słowa nie brzmią
        > uczciwie.
        > Podejrzewam, że jest to gra jak przy braku interwencji państwa na
        > początku kryzysu i może decyzja jwst słuszna ale argumenty nie
        > przemawiają.

Twoja logika mnie powala !!! hahahahahahahahaha.
        Czym więcej faktów "za" tym gorzej dla tych co mieli rację !! hahahahahahaha

Zaszczep się !! :DDDDD
      • pana.cea w szwecji szcepia Polkaow za armo,jedz tam 05.11.09, 19:05
        sie zaszczep.
    • darkraj A swoją drogą interesującą jest kwestia 05.11.09, 18:57
      ==================== pełnej odpowiedzialności firm farmaceutycznych za
      istniejące na rynku leki, od witamin grupy B począwszy, a na antybiotykach,
      wspomagających zwalczanie raka i specyfikach na określone schorzenia skończywszy.
      Czy należy rozumieć, że Ministerstwo (nie)Zdrowia posiada nie tylko atesty
      (też najróżniejszego pochodzenia), ale i definitywne zobowiązania producentów
      w zakresie odpowiedzialności cywilno-karnej? Śmiem bardzo w to wątpić.

Pozostaje zatem opcja "zaoszczędzenia" wydatków, które rząd zaplanował sobie
      inaczej.
      Przecież wiadomo nie od dzisiaj, że dostępność do importowanych leków (i
      sprzętu) od lat jest systematycznie ograniczana.
      I jakoś do tej pory nikt z rządzących ekip nigdy nie uzasadniał tego brakiem
      zobowiązań producentów. Zawsze chodziło o brak funduszy, należy więc sądzić że
      i teraz o nic innego nie chodzi.

Ludzka śmierć i cierpienie ma w Polsce wymiar czysto ekonomiczny. Niestety.
      I nikt przytomny temu nie zaprzeczy
      ------------------------------------------------------------
      • nadgajowy Re: A swoją drogą interesującą jest kwestia 05.11.09, 19:04
        darkraj napisał:

> ==================== pełnej odpowiedzialności firm farmaceutycznych za
        > istniejące na rynku leki, od witamin grupy B począwszy, a na antybiotykach,
        > wspomagających zwalczanie raka i specyfikach na określone schorzenia skończywsz
        > y.
        > Czy należy rozumieć, że Ministerstwo (nie)Zdrowia posiada nie tylko atesty
        > (też najróżniejszego pochodzenia)
        TAK !!! Niedokładnie Ministerstwo, ale podległa jej agencja, ale tak posiada na
        wszystkie !!!!
        >, ale i definitywne zobowiązania producentów
        > w zakresie odpowiedzialności cywilno-karnej? Śmiem bardzo w to wątpić.
        >

Twój brak znajomości prawa jest powalający począwszy od Kodeksu Cywilnego, ale
        typowy dla "wyznawców" Prawa i Sprawiedliwości !!!!
        Każdy sprzedawca odpowiada za towar który sprzedaje !!!!!!
        Co za infantylne wypowiedzi !!! Najwięcej do powiedzenia mają Ci co najmniej
        wiedzą !!
        • darkraj Re: A swoją drogą interesującą jest kwestia 05.11.09, 19:46
          nadgajowy napisał:

> darkraj napisał:
          >
          > > ==================== pełnej odpowiedzialności firm farmaceutycznych za
          > > istniejące na rynku leki, od witamin grupy B począwszy, a na antybiotykac
          > h,
          > > wspomagających zwalczanie raka i specyfikach na określone schorzenia skoń
          > czywsz
          > > y.
          > > Czy należy rozumieć, że Ministerstwo (nie)Zdrowia posiada nie tylko atest
          > y
          > > (też najróżniejszego pochodzenia)
          > TAK !!! Niedokładnie Ministerstwo, ale podległa jej agencja, ale tak posiada na
          > wszystkie !!!!
          > >, ale i definitywne zobowiązania producentów
          > > w zakresie odpowiedzialności cywilno-karnej? Śmiem bardzo w to wątpić.
          > >
          >
          > Twój brak znajomości prawa jest powalający począwszy od Kodeksu Cywilnego, ale
          > typowy dla "wyznawców" Prawa i Sprawiedliwości !!!!
          > Każdy sprzedawca odpowiada za towar który sprzedaje !!!!!!
          > Co za infantylne wypowiedzi !!! Najwięcej do powiedzenia mają Ci co najmniej
          > wiedzą !!
          ========================= Nie miotaj się, jak wesz na grzebieniu, zagrodowy
          prawniku.
          Jeżeli postanowienia Kodeksu Cywilnego są tak skutecznym instrumentem prawnym w
          egzekwowaniu odpowiedzialności firm farmaceutycznych w zakresie działania leków,
          to w czym Kopaczowa i reszta (nie)rządu ma problem? Przecież wyraźnie deklaruje
          brak zobowiązania jako powód odmowy zakupu szczepionek.
          No i co na takie dictum? We łbie ci się pofajdało "wszystko-wiedzący"
          chłopku-roztropku, czy rządzący łżą w żywe oczy? Bo właśnie zadałeś kłam
          Kopaczowej i jej dworzanina Fronczaka.

Sympatie światopoglądowe nie mają w tej sprawie żadnego znaczenia. Każdego może
          dopaść dowolne schorzenie, a jako ludziom, wszystkim pisany jest jeden, taki sam
          koniec. Może być jednak lżejszy lub bardziej dokuczliwy, w zależności właśnie od
          dostępności leków i wolnej decyzji lekarza w ordynowaniu ich. Jednak twoi
          POPiSowi wodzowie tego samego dla wszystkich końca nie zmienią, więc o co
          rzygasz żółcią?
          Teraz zrozumiałeś, oszołomku?
          -----------------------------------------------------------------
    • ecicha-3 Śmierć po szczepionce na A/H1N1? Minister Fronc... 05.11.09, 18:57
      A wezcie sie dziennikarze GW do roboty,i poczytajcie o
      szczepionkach,badaniach i rezultatach.Zareczam wam,ze nikt nic nie
      wie,"czeski film".Zreszta sami cytujecie dziwne wypowiedzi,ktore
      mowia o tym,ze sa robione badania przyczyn naglych smierci,ale sa
      nieukonczone,to co mowi nasze Ministerstwo Zdrowia,to nie
      populizm.Ostrozni Niemcy wcale nie chca sie szczepic,a Szwedzi za
      darmo szczepia Polakow,czemu nie,moze po zaaplikowaniu
      szczepionki,sa pod jakas obserwacja lekarska.Tak czy owak,sprawy
      szczepionek nie sa tak przejrzyste,jak powinny byc,w sytuacji,gdy
      chodzi o zdrowie.
    • obike86 Zgadzam sie 100% zobacz: 05.11.09, 19:16
      Polecem filmik na youtube:
      www.youtube.com/watch?v=giqxJOoyg80
      i 3 kolejne to moze zrozumiecie co jest na rzeczy z tymi szczepionkami.
      Naprawdę warto obejrzec, a jesli kogos to poruszy bądź nie,
      to polecam naprawde dobra serie pt ZAITGEIST.
      www.youtube.com/watch?v=kRDvbXaQvB8&feature=player_embedded
      (Sławny film dokumentalny o tym, jak manipulowane jest społeczeństwo.
      Cześć 1-sza z 12.)
    • blackowl Sprawdzał ktoś igły do szczepień 05.11.09, 19:18
      Jeśli szczepionka była podana igłami pewnych dwóch firm
      wyprodukowanymi w Chinach to jest to możliwe.
    • pana.cea niemal totalna blokada informacji jak za hiltera 05.11.09, 19:19
      znaczy globmafie szykuja ludzkosci holokaust, tyle ze szczepionkami./

www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1624%3Aswedish-media-desperately-
      fighting-against-readers-posting-comments-to-the-qswine-fluq-
      propaganda&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=en

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka