bez122 10.12.09, 20:28 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlaskota Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 20:30 ...a TVP zaliczyło milionowe straty...kraj wielkich możliwości , ech!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum wali mnie to 11.12.09, 00:21 Wali mnie to. Dziś próbowałem słuchać ich w samochodzie, ale dali jakieś brzdąkanie, że wolałem puścić CD Odpowiedz Link Zgłoś
bartoo Re: Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 20:43 Radio OK, ale słuchając go cały dzień, można było odnieść wrażenie, że niektórzy jego dziennikarze wpadli w samouwielbienie. W kółko o Trójkowym Znaku Jakości, o Klubie Przyjaciół Trójki - czasami prawie cały dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.wielonickowiec Żebractwo metodą na przetrwanie? No, litości... 11.12.09, 14:19 . Odpowiedz Link Zgłoś
apolis Faktycznie: rozmowy o literaturze, inf. o nowościa 10.12.09, 20:44 ch kulturalnych, muzyka prezentowana m.in. przez Waglewskich czy Wojciecha Manna, książki czytane na antenie, dyskusje z zaproszonymi gośćmi czy słuchaczami, wspieranie "rokujących" twórców czy inicjatyw - masakra... No i bardzo "polityczne" (cokolwiek to znaczy) informacje - "niepolityczne" były za b.prezesa Skowrońskiego wysyłającego reporterów na "jeden gwizd" do siedziby pisu na rozmowę z wodzusiem... Faktycznie - "najgorsze radio" - nie ma to jak wawy, zetki i inne stacje "hitowe" i "na czasie"... Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Faktycznie: rozmowy o literaturze, inf. o now 10.12.09, 20:47 :) no bo to nie jest stacja dla ludzi lubiacych sie w dresach czy 18 letnich vw golfach z 17" felgami, nie ma umpa umpa to stacja do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Faktycznie: rozmowy o literaturze, inf. o now 10.12.09, 22:16 błąd , to nie wiadomo dla kogo jest stacja , muzyka dla młodych rockujących , a tematy dla ludzi w wieku 30 - 50, do tego samouwielbienie i masło maslane , radio nieporozumienie, dla ludzi umpa-umpa są inne stacje , ale jest też np. chilli zet itd. Odpowiedz Link Zgłoś
musiszsiezalogowac2 "odkryłem trójkę" po latach niesłuchania, od 2 lat 10.12.09, 23:49 jest to dla mnie stacja numer 1. Oczywiście nie wszystkie audycje mnie interesują, ale 80% jest ok. Pomijając treść, słuchając trójki przez dłuższy czas, nie jest się w stanie później słuchać stacji typu rmf czy zet, drażnią. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdurny Tylko PR 3 oraz PR Euro (dawniej Bis) 11.12.09, 00:56 Trójki słucham od zawsze, słuchali jej również moi rodzice. Jeżeli akurat nie pasują przegadane czasem audycje PR3 to można się przełączyć na PR Euro lub jeśli lubimy muzykę klasyczną to na PR2. A dla kmiotów zawsze zostają bezabonamentowe eski, zetki i inne eremefy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejzwawy Re: Faktycznie: rozmowy o literaturze, inf. o now 10.12.09, 20:58 A ja myślę, że w kwestii upolitycznienia, przedmówcy raczej chodziło o to, że PRIII zupełnie odbiega od "rzetelności", "obiektywności" i "kunsztu dziennikarskiego" radia TOKFM. A na serio mówiąc. Cieszy podana dziś wiadomośc, że znowu wzrosła słuchalność zwłąszcza wśród młodych ludzi. I że naprawde nie warto sie załamywać opiniami jak tego człowieka który zaczął dyskusję bo są tacy, którzy cenią oryginalnośc w muzyce, pełen przegląd opinii nawet tych skrajnych z jednej czy drugiej strony (vide: mistrz Bogdan z "Za a nawet przeciw") czy choćby "Karp" i jego działalnośc na rzecz dzieciakow z rodzinnych domów dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
jotdee He he, nie porównuj s TOKiem 10.12.09, 21:57 ... promującym feminizm, homoseksualizm, apostazję, aborcję, wolne związki i syjonizm. Rzetelnie i po dziennikarsku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.syta Re: Faktycznie: rozmowy o literaturze, inf. o now 10.12.09, 21:57 muza może być, acz na jedno kopyto, za to blok przedpołudniowy jest na poziomie Radia Pogoda, niestety. Czyli debilnie i głupio, aż przykro słuchać. Ale faktycznie każdy słucha to co chce, tylko dlaczego każą za to płacić abonament. Może wyznawcy z Rodziny Radia 3 pokryją w całości utrzymanie swojego radia jak to robią dajmy na to słuchacze pewnej rozgłośni z Torunia, a nie wyciągają łapki po kasę od całego społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Faktycznie: rozmowy o literaturze, inf. o now 11.12.09, 00:05 > Radia Pogoda, niestety. Czyli debilnie i głupio, aż przykro słuchać. Ale > faktycznie każdy słucha to co chce, tylko dlaczego każą za to płacić abonament. Akurat w ostatnich latach Trojka jako jedyna rozglosnia polskiego radia wiecej sama zarabiala niz kosztowala, a wiec argument w stylu strzal w plot. Odpowiedz Link Zgłoś
bblazej80 Re: Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 20:46 Totalnie się z Tobą nie zgodzę, muzyka to kwestia gustu - nie wnikam w Twój... Politycznych audycji jest strasznie mało, a jeśli już są - choćby za a nawet przeciw - P Kuba prowadzi w sposób obiektywny, gorzej z słuchaczami - duże tendencje prawicowe, ale mi to nie przeszkadza - słucham zdania innych. Trójka promuje kulturę, młodych wykonawców, ambitne zespoły wchodzące na rynek. Do tego Studio im. Agnieszki Osieckiej.. Palce lizać. Jedyne ambitne radio gdzie każdy o różnych poglądach i właśnie różnych gustach powinien coś dla siebie znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 21:51 Niestety,kiedy słucham aud.red.Kuby (per pana Kuby).,co mnie zawsze trafia,jak słuchacze sie do Niego zwracaja,to myslę,że dzwonia do 3-ki kierowcy TiRów i zblazowani emeryci,renciści niedowartościowani.Tak wg.ich "poezji" telefonicznej, oceniam.Muzyke to sama sobie wybieram,Radio żadne mi do tego nie służy.Inf.3-kowych też nie zaliczam do pełnych,obiektywnych i ciekawych. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn777 Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 20:52 Nikt nie każe wam słuchać "Trójeczki" . Ja słucham tego radia od 23 lat z małą przerwą na Zetkę i RMF i powiem wam, że gorszej sieczki muzycznej nie słyszałem jak w okresie mojej "zdrady". I już się nie mogę doczekać piątkowej audycji z Panem Mannem, dla którego wstaję w piątek o 6 rano mimo, że w piątek mam wolne, ale czego nie robi się dla takiego radia, dziennikarza i takiej muzyki :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 20:57 Może jakoś to uzasadnisz? Trójka to radio dla ludzi inteligentnych, gdzie jest sporo kultury, ciekaw rozmów, wogóle slowa i do tego dobra muzka (nie jakieś łupu cupu). Ale nie martw się zawsze pozostają ci inteligentne stacje typu "Eski" Zetki" itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
edgar92 Re: Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 21:17 Słucham Trójki od 20 lat i za nic w świecie nie zmienię stacji. W pracy katują mnie Bzdetką, na szczęście w telefonie komórkowym jest radio i słucham Trójki. A tak w ogóle porównywanie Zetki (czy innego łupu-cupu) z Trójką jest śmieszne. Zetki-Bzdetki i eremefy są dla wtórnych analfabetów! Odpowiedz Link Zgłoś
kakanek81 Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 21:17 Witam!!! Ja to się tylko trochę znam na...ale Swoje powiem.Każdy ma takie radio na jakie zasługuje,a słucha takiej stacji jakiej chce.Nie ma przymusu słuchać "Trójki".A jak nie ma takiego przymusu (pamiętam,że kiedyś takie przymusy były)to po co tę stację opluwać.Wystarczy przełaczyć się na taką,którą się lubi.JA TAM TRÓJKĘ LUBIĘ I JEJ SŁUCHAM.Nie uważam się za inteligenta ale nie trzeba od razu być inteligentem ażeby słuchać "TRÓJKI". Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 a w miedzyczasie z innej puli wladza wyplacala 10.12.09, 21:19 sobie premie i oplacali kolesiowo/polityczne spolki....hhahha naiwnych nie sija..sami sie rodza... Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 21:41 I niech tak będzie,że to słuchacze na konkretną stację radiową , czy telewizyjną płaca dobrowolnie ,ile tylko kieszeń im pozwala.Abonament wyrzucic z Ustawy i będzie przynajmniej zdrowa konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 22:04 tak jest, tak trzymac! Normalna stacja radiowa nadajaca to co ci ktorzy placa na nia zycza sobie miec w radiu. Tak byc powinno, tylko jesli juz wyjda z dlugow itd., to ja bym bardzo chciala zeby te reklamy wykastrowali. Ja rozumiem ze jak sie raz chyci to trudno wypuscic, ale jednak w procesie rozwojowym trzeba nauczyc sie tez wypuszczania, a nie tylko chwytania i trzymania sie kurczowo tego co sie posiadlo. Co do Kydyrynskiego i Manna, tez uwazam ze przydaloby sie wieksze zroznicowanie, a nie ciagla blusomannia, albo stingowanie po portugalsku z feministycznym maskulinista. Wiadomo, najlepsza potrawa konsumowana zbyt czesto, moze sie znuzyc. Mozna dostac odruchow wymiotnych na jej widok, albo dzwiek. Mzyczka poranna tez jest nieco agresywna. Nie wszyscy rano potrzebuja kopa zeby wynurzyc sie z madejowego loza, niektorzy chca polezakowac i porelaksowac sie, a nie ciagle w podrygi i rechoty kabaretowe. No ale widac taka tuba jaka publika. Niemniej pomimo tych wszystkich brakow, trojka jest najlepsza stacja radiowa w Polsce w tych czasach panoszacej sie miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
phhappy A Dwójka...? 11.12.09, 04:20 Jest "lepsza" Dwójka. Bardziej zróżnicowana muzycznie: nie jest to radio jedynie z muzyką klasyczną, ale też folkową i jazzowa(dobra odtrutka na Kydryńskiego), elektroniczną i współczesną. Ba! Nawet z muzyką tak niezwykła i dziwną jak choćby: La Monte Young w muzyce rockowej czy metalowej; inspiracje muzyką współczesną w muzyce stricte popularnej; muzyka świata(m.in. "polskie odkrycie" Beirutu przez duet redaktorski HCH, audycje Matwiejczuka); kompozycje Radiohead(..i Depeche Mode) w wykonaniach klasycystycznych; Diamanda Galas, tu poznałem jej obrazoburcze(satanistyczne) piosenki bleusowo-noisowe(i jej 4-oktawowy głos) etc. A poza tym Dwójka to wielka kultura słowa - polska mowa budząca zachwyt nad samym jej językiem i stylem w misternie skonstruowanych audycjach, które prócz muzyku Mozarta, Bacha czy Haydna olśniewają samym słowem prowadzących(vide: Piotr Orawski czy Matwiejczuk). Nie można też zapominać o pozamuzycznej działalności Dwójki poprzez promowanie przeróżnych festiwali, Teatru Polskiego Radia, prozy i poezji czytanej na antenie, audycji dokumentalnych, zawsze intrygujących spotkań ludzi nauki i kultury w Klubie Ludzi Ciekawych Wszystkiego, filozofii i jakkolwiek pojętej sztuki. Wbrew mylnym wyobrażeniom o tym radiu, jest to stacja także dla ludzi młodych, gdyż jest to jedyne radio "prawdziwie" alternatywne(gdzie to słuchanie tak zwanej alternatywy w Trójce przyprawia nieraz o ból zęba - całe szczęście zauważono to i ściągnięto z Dwójki duet redaktorski Hawryluk - CHacinski). Aczkolwiek, jest słuchane przez ludzi w "późniejszym" wieku, i też ludzi starszych, i także kojarzonych z Radiem Maryja(choć ciekaw jestem jak reagują na częste wizyty w Dwójce, Dehnela czy innych znanych homoseksualistów oraz promocje<i obronę> kontrowersyjnej sztuki, a także liczne rozmowy z przedstawicielami Islamu w Polsce czy protestantów na antenie;). Prócz tego słuchając Dwójki można odpocząć od polityki, bo jej tu po prostu nie ma. Brak też ciągłych serwisów informacyjnych(jeden dziennie), brak reklam(nie biorę pod uwagę nienachalnych reklam wydarzeń kulturalnych oraz innych audycji Polskiego Radia) - można zwyczajnie odciąć się od nudnej, pędzącej rzeczywistości i popłynąć na Nowych Falach Kultury, czyli 2 Programu Polskiego Radia. PS. And last but not least, w Dwójce brak megalomanii. Dzwoniąc nie spotkamy się ani z burkliwym głosem Kaczkowskiego czy Stelmiego, ni z samouwielbieniem Marcina K., lecz z wyrazami szacunku do słuchacza, niespotykanym w żadnym innym radiu w Polsce. Choć przyznam tu także padają głosy uwielbienia na antenie wyrażane przez odbiorców Dwójki, ale reakcja prowadzących jest inna niż w Trójce, gdzie to słychać pruderyjne "ależ proszę Pana/Pani!"(w głosie redaktora słychać uśmiech samozadowolenia, vide: sytuacje p. Kuby). Tu albo jest to nie komentowane(i czasami przyjmowane z pewnym niesmakiem, gdy tym samym odchodzi się o treści audycji) albo szczerze dziękuję się za ten głos(tak mało jest słuchaczy..), ale zazwyczaj taki głos peszy, i redaktorów i innych słuchających(przynajmniej tych których ja znam i mnie samego). Zastrzegam wielce doceniam także działalność Trójki jako promotora sztuki niezależnej czy działalność charytatywną(uwielbiam słuchać corocznych grudniowych licytacji w piątkowe późne popołudnie - niestety sam nie uczestnicząc). Pozdrawiam słuchaczy Trójki i Dwójki Piotr student matematyki Odpowiedz Link Zgłoś
takikushi Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 22:09 to może ci wspaniali słuchacze kupią to swoje tak ukochane radio? ja chciałbym np. mieć wybór co wspieram, i nie tracić czasu na wysłuchiwanie jaka to 3 jest wspaniała, bo dla mnie już od dawna nie jest, media publiczne to samo zło i strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 22:13 zgadzam się , radio nudne grające dla siebie , najgorsza muzyka i polityczny skręt w jedną stronę do tego ten mentorski ton , obrzydliwe ... mnie zastanawia jak to jest , że gdy zbiera pieniądze na siebie Trójka jest to ok przez duże OK , a jak Rydzyk na Radio Maryja to jest to be! Odpowiedz Link Zgłoś
peter_1000 Re: Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 11.12.09, 00:32 To zdecyduj się koleżanko czy w końcu muzyka jest "dla młodych rockujących" czy też jest to najgorsza muzyka. No chyba że muzyka dla "młodych rockujących" jest z natury najgorsza? Gdzieś tam coś bąknęłaś o słuchaniu chilli zet jako lepszej alternatywy. Rozumiem więc że dla fanki jazzu, chilloutu i trip-hopu lepsza jest rmfofowa i eskowa sieczka niźli trójkowa muzyka dla "młodych rockujących" Tak w ogóle to gratuluję...gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
nil739 Re: Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 11.12.09, 14:16 anna-76 napisała: > zgadzam się , radio nudne grające dla siebie , najgorsza muzyka i > polityczny skręt w jedną stronę do tego ten mentorski ton , > obrzydliwe ... > mnie zastanawia jak to jest , że gdy zbiera pieniądze na siebie > Trójka jest to ok przez duże OK , a jak Rydzyk na Radio Maryja to > jest to be! Wygląda na to że masz bardzo prosty wybór, nadal wspieraj Twoje radio z Torunia. ;))) Na szczęście słuchanie go nie jest obowiązkowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Co bedzie za te pieniadze promowane? 10.12.09, 22:16 Czy za te pieniadze bedzie promowana takze audycja Baety Michniewicz "Sniadanie w "Trojce',nadawana w kazda sobote w godz 9:00-11:00? Audycja ta ,nieslychanie nieudolnie i tendencyjnie prowadzona (Beata Michniewicz -to Joanna Lichocka "Trojki"), powinna sie nazywac "Przy sobocie po robocie", tak bardzo przypomina audycle PRL-owska. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Co bedzie za te pieniadze promowane? 10.12.09, 22:28 Polska coraz częściej przypomina PRL , a już pomysły rządzących to istne KC. Nie zauważyłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
poczesia Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 23:06 No to teraz dziennikarze TRóJKI będą mogli taksówkami jeżdzić do pana prezesa PiS na wywiad na żywo.My teraz na tę stację mówimy PiStrójka.... Odpowiedz Link Zgłoś
mlody2009 Re: Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 23:31 trojka to nuda, poranna audycja powinna byc jajcarska, bez wstawek reporterskich i polityki, wole rano sluchac zetki, chociaz mają za dużo reklam Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 23:25 Jest Trójka, różna wieczorem / w nocy też radzę sprawdzić co grają ;] Do tego Radio Euro i Dwójka. Ilość i różnorodność naprawdę bardzo dużo z zachowaniem odpowiedniej jakości, której próżno szukać w innych stacjach. A gdybym chciał zapuścić winampa to wybrałbym jedną z nudnych, bezbarwnych stacji Ze...czy RF...Co to za sztuka wybrać 100-150 kawałków i wrzucić w ciągle odtwarzanie? Bo tak to mniej więcej wygląda. Bo przecież dziennikarz, który cokolwiek wie na dany temat, zna twórców, nowości itd. to za dużo dla innych rozgłośni. A ludzie jak M.N. w Radio Z.P. to POrażka, bo ile można w kółko to wałkować?! 3 - dla starych? Może dla dojrzałych i faktycznie sporo tematów nie podchodzi osobom, które mają w głowie zupełnie inne problemy. Ale jeśli nawet usilnie się starając nic nie znajdą w Trójce to polecam www.polskieradioeuro.pl/ może nie takie jak Bis, ale da się znaleźć ciekawe propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Trójkowy pomysł na niedzielny poranek... 10.12.09, 23:33 ... to Mann i blues Może ktoś lubie smętne niedziele, ale słuchać to się tego nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszbk Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 10.12.09, 23:52 Czytam te mądre wpisy i śmiać mi się chce poziom K.Powiatowego (czy jak mu tam).Nikt was nie zmusza do słuchania.Ja słucham od 15. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa146 Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 11.12.09, 00:03 Za dnia trudno słuchać Trójki, szczególnie w tygodniu. Czasem autorskie audycje wyśmiewają ogólno pojętą komercję a za chwile słyszę tego debila z reklamy media markt. Kiedyś był gość w popołudiowej audycji który właśnie narzekał na poziom publicznej TV, że komercja goni reklamę i na wzajem. Redaktor popierał, i przerwa na reklamy i słyszymy o 3 decybele (co jest zabronione) głośniejsze reklamy sklepu dla debili. I jak tu można żyć i funkcjonować w takim kraju? Tego nie powinno być w radio za które płacimy abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
heritage czytam i niedowierzam 11.12.09, 00:22 Trójka to jedna z najlepszych stacji radiowych w naszym kraju - wielu wywodzących się z niej redaktorów zrobiło świetną karierę - a i ci ze stacji komercyjnych pokazali ludzką twarz i dobry gust muzyczny - patrz Piotr Metz samouwielbienie razi strasznie - lubię włączać radio dopiero w okolicach godziny 16 - popołudniowa audycja zapraszamy do Trójki audycje autorskie są rewelacyjne, ale poranki z Baronem i jego manierą słowną są nudne jak pogaduszki Kużniara w tvn24 czy innych w pasmach porannych stacji informacyjnych TVP Info czy Polsat News co innego piątki z Mannem :) aż chce się zyć słysząc klimaty ze starej dobrej Trójki fatalną pomyłką jest CEJROWSKI - kiedyś w swoim w.c. szambie /w.c. kwadransie/ wyśmiał jak to do dziś robi w swoich programach ze swoimi gośćmi - niezapomnianego Tomasza BEKSIŃSKIEGO - występującego w roli wampira, szkoda, że wyśmiany przez Kazika Cejrowski znalazł się w zaszczytnym gronie dziennikarzy Trójki TRZYMAM KCIUKI ZA TRÓJKĘ - SAM TROCHĘ GROSZA DORZUCIŁEM :) Odpowiedz Link Zgłoś
anglo Dres nie lubi Trójki. 11.12.09, 00:40 Może to lepiej dla jakości Trójki, że jej nie słuchasz. Popularność Elemefefefu, Sgretki i innych komercyjnych stacji to dowód na muzyczny analfabetyzm w Polsce. Widocznie Tobie jaki i pozostałym 25% społeczeństwa wystarczy do szczęścia 300 melodii. Jesz, robisz kupę, myjesz ręce słuchając na zmianę Celine Dion, Lady GaGa i Rotary z jakimś tam przebojem sprzed 15 lat. I tak codziennie od kilku lat. Wiem, bo katują mnie tą stacją na 3 litery w pracy. Równie dobrze można załączyć muzykę z playlisty w Winampie. No ale ty pewnie nawet nie wiesz co to oznacza słowo "audycja", w której prowadzący nie jest kierowany muzycznymi sondażami wcześniej realizowanymi drogą telefoniczną. A co do newsów - widocznie wolisz kolejną informację rozpoczynającą się od zdania: "według brytyjskich naukowców". Ja wolę sobotnie śniadanie w trójce gdzie każda ze stron może ze sobą rozmawiać i to jest dowód, że Trójce daleko jest do PiS, SLD, PO, PSL itd. MANN, KACZKOWSKI, KYDRYŃSKI, ORZECH, DOBROŃ, BARON... Jeśli nic nie mówią ci te nazwiska, lepiej nie wypowiadaj się o Trójce, ponieważ niewiele mamy już idei na poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
737ng Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 11.12.09, 07:06 Trojka ma wzloty i upadki, lepsze i gorsze audycje, ale wciaz slucham jej z zainteresowaniem i przyjemnoscia, podczas gdy rmf lub zet sa po prostu irytujace. Ale to moj gust, nie lubie wiec sie nimi nie katuje. Uwielbiam Ciemna Strone Mocy, Minimax (panie Piotrze, wroc!), Wolna Strefe, Manna. Lubie LP3, sobotnie i niedzielne poranki, popoludniowe zapraszamy. Jaka by nie byla, jest Trojka czescia mojego zycia od lat nastoletnich. Pamietam jak uczylem sie lub czytalem i sygnalem, ze czas isc spac byl koniec audycji :) Pamietam tez "sluchanie" listy z moja dziewczyna, mmm... :) "dla dorosłych i dla dzieci - zaczynamy Program Trzeci" :))) Ech, chyba sie starzeje :) Pozdrawiam Trojkowiczow, K. Odpowiedz Link Zgłoś
korzkwy Re: Słuchacze "Trójki" zebrali 600 tys. zł 11.12.09, 16:16 Kiedy czytam wpisy na tym Forum czuję się nagle bardzo stary (64).Czyżby nikt nie pamiętał skąd się "trójka" wzięła i jak wyglądały programy Polskiego Radia w czasach "przedtrójkowych"?! Godzi się więc przypomnieć, że ten program powstał przede wszystkim dla młodych słuchaczy szukających, na początku lat 60-tych nowej muzyki pop, nadawanej wówczas przez Radio Lyxembourg i pirackie rozgłośnie zainstalowane na statkach, na Morzu Północnym. Trójka od początku wypracowała sobie własny styl, pomiędzy koturnową "jedynką" i "dwójką", a przenikającą z wymienionych wyżej, zachodnich rozgłośni modą na wyluzowanych, paplających "didżejów". Ten styl "trójka" stara się utrzymywać, choć moda na paplanie do mikrofonu - zwłaszcza po zniesieniu rygorów cenzury - sprawiła, że większość młodych słuchaczy postrzega "trójkę" jako mało "wyluzowaną(?!)"... Z mojej perspektywy widzę "trójkę" jako dobrą, dziennikarską robotę, konkretnie zaadresowaną i wychowującą - bez mizdrzenia się - wciąż nowe roczniki słuchaczy. Dlatego zupełnie nie rozumiem PT Władz Polskiego Radia, które stworzyły temu właśnie programowi sytuację zagrożenia, prowokując akcję zbierania kasy wśród słuchaczy - zwolenników. Trochę mi to pachnie pomysłami PT Ojca Dyrektora (oby nie z takim samym finałem)... Myślę, że - wyjąwszy przypadki karygodnej niegospodarności (które zdarzają się przecież nie tylko w tej redakcji) - Polskie Radio powinno doceniać i pielęgnować dorobek "trójki" tak znakomicie ukształtowany i kontynuowany przez zdolnych Redaktorów, z adresem do konkretnego odbiorcy... Odpowiedz Link Zgłoś
jag66 Trójka od zawsze i tak juz chyba pozostanie 11.12.09, 11:00 po prostu nie da się słuchac eremefu czy radia bzdet czy eski czy innej nachalnej komerchy z ich obrzydliwą, sieczkowatą muzyką. Hasło "rmf fm najlepsza muzyka" uważam za najbardziej kuriozalne albo kpiarskie hasło jakie można wymyśleć. Oczywiście nie wszystko jest super hiper w trójce, zgadza się, czasem smęcą, ale w zasadzie nie ma ambitnej alternatywy o tak zróżnicowanej muzyce, ambitnym reportażu, dobrej rozrywce. Z innych to czasem słucham tylko Chillizet albo Roxy. Odpowiedz Link Zgłoś