Dodaj do ulubionych

Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład...

21.12.09, 10:11
Szkoda,że migalski okazał się zwykłym....żenujące i prymitywne wpisy na blogu
jedynie potwierdzają,że trafił do właściwej partii. Na marginesie-jestem
przeciwny zabranianiu mu wykładów,to było przerażające ograniczenie wolności
naukowej,natomiast myślę,że studenci sami zagłosują nogami...
Obserwuj wątek
    • ar.co Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 10:12
      Migalski kandydował pod hasłem "Wiedza i odwaga"? Jeśli wykaże taką
      odwagę, jak do tej pory wykazywał wiedzę, to trudno liczyć, aby
      dobrowolnie zrzekł się immunitetu.
      • venus99 Re: Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykł 21.12.09, 10:17
        typowy produkt pisuarowy.nie mogę wyjść ze zdumienia,że były takie
        tv które wysłuchiwały z wielkim namaszczeniem jego bełkotu.
        • kaczynksi Karany za kłamstwa-idealny do PiS... 21.12.09, 11:00
          • jureker Z Migalskiego wyszedł zwykły pisowski cham...A był 21.12.09, 13:32
            takim "niezależnym" analitykiem, teraz "tyka się" ze swoim zwierzchnikiem z
            uczelni. Gbur, cham i prostak.
            • mirmat1 SBecy na forum wyja jak pokazano SBeka"profesorka" 21.12.09, 19:52
              Wypelniajac instrukcje Schetyny dla trolli: (…kilka razy dziennie odwiedzic
              portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz…nie wdawanie sie w
              dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny….Prosze jednak w tym informowaniu o
              nalezyta dyskrecje:
              www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html?service=print)
              jureker napluł:

> takim "niezależnym" analitykiem, teraz "tyka się" ze swoim zwierzchnikiem z
              uczelni. Gbur, cham i prostak.
              M: wudac, ze posel Migalski trafil bolszewikow w samo sedno bo wycie jakie sie
              rozleglo swiadczy, ze mial racje. No i mamy nastepny "autorytet" bolszewikow
              osmieszony...
              Naukowe kariery uniwersyteckich agentów
              www.dziennik.pl/opinie/article42094/Naukowe_kariery_uniwersyteckich_agentow.html
              sobota 28 lipca 2007 00:06
              esbecy profesorowie

Uniwersytet Śląski, a zwłaszcza niektóre jego wydziały, to prawdziwa kuźnia kadr
              aparatu partyjnego. Tajnymi współpracownikami byli wybitni dziś profesorowie i
              autorytety w wielu dziedzinach - pisze DZIENNIK.
              Niemal wszyscy naukowcy Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach znajdowali się pod
              czujnym nadzorem Służby Bezpieczeństwa. Większość oficerów SB doskonale znała
              śląską uczelnię, jej wykładowców i studentów. Niektórzy z funkcjonariuszy mogli
              się nawet pochwalić stopniem magistra zdobytym podczas studiów na filologii
              polskiej czy prawie.
              Uniwersytet Śląski nie był bowiem typową uczelnią. Założony w 1968 roku z
              inicjatywy ówczesnego I sekretarza Komitetu Wojewódzkiego PZPR Edwarda Gierka
              miał być kuźnią partyjnych kadr. Tu - w odróżnieniu od innych uczelni - trudno
              było znaleźć niepokornych profesorów. Ba, w pierwszych latach istnienia nawet ci
              partyjni nie za bardzo chcieli tu wykładać.
              Plotka głosi, że aby zajęcia mogły odbywać się normalnie, sprowadzono doraźnie
              wykładowców z ZSRR. Nie trudno więc zrozumieć, dlaczego akurat ta uczelnia
              cieszyła się szczególnymi względami bezpieki. Zwłaszcza wydziału III SB. "W
              kwietniu 1985 roku w szkołach wyższych na Śląsku było <tylko> 183 tajnych
              współpracowników, pół roku później - już ponad 200. Do tej pory znamy nazwiska
              jedynie kilku szczególnie gorliwych donosicieli. Współpracowali z SB, z własnej
              woli donosili na kolegów i w większości przypadków brali za to pieniądze" - mówi
              Adam Dziuba, historyk IPN, który bada inwigilację Uniwersytetu Śląskiego przez
              Służbę Bezpieczeństwa.
              (...)
              "Piotr" jest wartościowy
              Profesor Jan Iwanek, dyrektor Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa, był
              agentem SB o pseudonimie "Piotr" od 1972 roku. Na współpracę zgodził się
              dobrowolnie jako student III roku prawa UŚ. W aktach zachowała się
              charakterystyka TW "Piotr" z 14 lutego 1976 roku: "[.] W trakcie współpracy
              okazał się jednostką wartościową o dużej wiedzy teoretycznej, posiadający
              szerokie kontakty w środowisku studenckim. Przekazał szereg ciekawych informacji
              o głównych działaczach młodzieżowego ruchu studenckiego. Od listopada 1974 roku
              jest członkiem PZPR. W związku z powyższym proponuję wyeliminowanie go z czynnej
              sieci
              TW, a materiały przekazać do archiwum wydziału >C<. Otrzymał kwotę 5700 zł
              tytułem współpracy" - raportuje kierownik sekcji IV Wydziału III SB w Katowicach
              - kapitan Chmielewski.
              W IPN zachowały się dwa pokwitowania odbioru pieniędzy podpisane TW "Piotr". -
              To było bardzo dawno, bo ponad 30 lat temu, dlatego niewiele pamiętam. Nikomu
              chyba nie wyrządziłem krzywdy? - pyta retorycznie Iwanek, zagadnięty o tę część
              swojego życiorysu. Służby jednak pamiętały o swoim dawnym współpracowniku. "Po
              powrocie z Panamy w 1984 roku, na prośbę wywiadu MSW, napisałem ekspertyzę na
              temat sytuacji politycznej w tym kraju" - przyznaje profesor.
              • kazik_b4 mirmat, czy ty przypadkiem nie jestes 21.12.09, 20:06
                UBekiem, ktory sie znienawidzil i wydaje mu sie ze jest psem?
                Biegasz po forum jak wsciekly pies i szczekasz ciagle tak samo!
                • mirmat1 byłes w ZOMO byłes wORMO tero jezdes za Platformą 21.12.09, 20:13
                  Wypelniajac instrukcje Schetyny dla trolli: (…kilka razy dziennie odwiedzic
                  portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz…nie wdawanie sie w
                  dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny….Prosze jednak w tym informowaniu o
                  nalezyta dyskrecje:
                  www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html?service=print)
                  kazik_b4 napluł:

> UBekiem, ktory sie znienawidzil i wydaje mu sie ze jest psem?
                  > Biegasz po forum jak wsciekly pies i szczekasz ciagle tak samo!
                  M: widac, zes nie mogl sobie ulzyc w Szkle Kloakowym wiec krzyknij sobie haslo
                  KłamTuskowatych...
                  byłem w ZOMO byłem w ORMO tero jezdem za Platformą!
                  • kaczynksi A ty mirmat jesteś ciemną, szczekającą PiSdą. 22.12.09, 22:43
                    Razem z tym chamem i prostakiem migalskim.
                    • kaczynksi I jak masz dowody,leź PiSdo do sądu i go oskarż o 22.12.09, 22:46
                      fałszywą deklarację a nie PiSdzielcu szczekaj do księżyca. Teraz
                      będzie sprawa, i jak się okaże że Migalski łgał jak i ty, szmato,
                      zajmie się sprzątaniem biura Jarka.
        • dokto Re: Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykł 21.12.09, 11:31
          TVPisss słuchał pissss experta.
        • zarejestruj_sie Re: Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykł 21.12.09, 12:02
          typowa wesz pisowska jak jego wódz
      • business3 Przecież ten I..nek gada i działa jak UB kapuś... 21.12.09, 10:57
        Przecież ten I..nek gada i działa jak UB kapuś...

ar.co napisała:

> Migalski kandydował pod hasłem "Wiedza i odwaga"? Jeśli wykaże taką
        > odwagę, jak do tej pory wykazywał wiedzę, to trudno liczyć, aby
        > dobrowolnie zrzekł się immunitetu.
      • citaobscura A co na to M.i.g.a.l.s.k.i...................... : 21.12.09, 12:16
        Wczoraj wieczorem wpłynął do przewodniczącego Buzka list adwokata Jana Iwanka
        (TW "Piotr") w sprawie uchylenia mi immunitetu. Jak Państwo zapewne wiecie
        Iwanek w latach 70-ych kapował na kolegów ze studiów i donosił na SB, a dziś
        ściga mnie po sądach za pomówienie. W razie przegranej nie będę mógł pracować w
        żadnej uczelni wyższej, bo nie będę miał nieposzlakowanej opinii koniecznej do
        wykonywania zawodu nauczyciela akademickiego. Iwanek będzie mógł spokojnie
        nauczać młodzież i sprawować wszelkie funkcje na uniwersytecie (pozwala mu na to
        prawo i koledzy o fachu, którzy w jego donosicielstwie w czasach PRL nie widzą
        niczego zdrożnego).

Sprawa uchylenia mojego immunitetu ma dwa wymiary - polityczny i ludzki. W tym
        pierwszym jest to gratka dla PO - prokuratura właśnie występuje o uchylenie
        immunitetu dwóm europosłom Platformy - Krzysztofowi Liskowi i Sławomirowi
        Nitrasowi. I nagle, jak gwiazdka z nieba, pojawia się wniosek o uchylenie
        immunitetu pisowcowi . Mamy więc zachowaną równowagę i zawsze będzie można
        powiedzieć, że obie partie mają cos za uszami. Dlatego przypominam, że ja
        oskarżony jestem za rzekome pomówienie, bo wypominałem Iwankowi jego przeszłość
        i uważałem, jako jego podwładny, że nie powinien zajmować stanowiska szefa
        Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa Uniwersytetu Śląskiego (nota bene -
        w czasie tajnego głosowania poparło go 22 naukowców, przeciw było jedynie 2, w
        tym ja). No i Iwanek zaciął się w sobie i gania mnie po sądach. Nie mam pojęcia
        czy swoje poczynania konsultuje z PO (pewnie nie, bo nawet oni nie chcieliby z
        nim gadać), ale obiektywnie robi prezent partii miłości, wpychając mnie na
        proscenium, razem z Liskiem, Nitrasem i Siwcem (który niedawno uratował swój
        immunitet). Tak więc wszystkie partie mają swojego "przestępcę" - w PiS za
        takiego będę robił ja!!! Równowaga uratowana.

Jest i aspekt drugi, ludzki. Zadaję sobie pytanie - po co to wszystko Iwankowi?
        Na forum PE będziemy debatować o jego współpracy z esbecją, o jego donosach, o
        tym, że przez 20 lat nie napisał żadnej samodzielnej książki (ostatnią była jego
        habilitacja). Po co to temu chopkowi? O UŚ będzie się znowu pisać jako o
        uczelni, w której esbeccy kapusie zasiadają na eksponowanych stanowiskach, o nim
        osobiście jako o TW "Piotr". Iwanek, opętało cię? Siedź na czterech literach i
        pisz książki, a nie pisma procesowe. Chyba że brakuje ci mojego widoku i chcesz
        mnie koniecznie parę razy zobaczyć? W takim wypadku tylko powiedz - podeślę ci
        parę fotek. A serio, ktoś może mi powiedzieć, po co mu to?
        • robstork Re: A co na to M.i.g.a.l.s.k.i................... 21.12.09, 12:31
          No i po co cytować chama?
        • q_vw Re: A co na to M.i.g.a.l.s.k.i................... 21.12.09, 12:33
          To jest bardzo chamski tekst... niegodny naukowca...
          • iq58 Re: A co na to M.i.g.a.l.s.k.i................... 26.12.09, 04:30
            To jet bardzo chamski tekst, niegodny nawet chama.
        • bagdo no jak to po co mu to 21.12.09, 21:38
          'Być może zadziałały emocje lub mój temperament" - powiedział nam Iwanek.'
          Emocjonlny jest wielce :-))))))))))))

Spoko, sprawa i tak przy drzwiach zamknietych. Iwanek poczeka na zakonczenie
          kadencji Migala, bo nikt mu immunitetu nie uchyli.

Ale swoja droga Iwanek jest bardzo msciwy, robil swoje, Migalski skomentowal, to
          tera zemsta wszechczasow. Obstawiam jednak, ze I. przegra. Wspolczuje kolegow z
          uniwerku Latajacy Ornitologu, jednak zawisc tak dziala. Teraz bedzie widowisko
          co I. moze w sadzie. Obrzydliwa sprawa.
          Naprawde wspolczuje.
          • pissonu no jak to po co mu to 21.12.09, 22:24

bagdo napisał:

> 'Być może zadziałały emocje lub mój temperament" - powiedział nam
            > Iwanek.'
            >Emocjonlny jest wielce :-))))))))))))
            > Spoko, sprawa i tak przy drzwiach zamknietych.
            > Iwanek poczeka na zakonczenie kadencji Migala, bo nikt mu
            > immunitetu nie uchyli.

> Ale swoja droga Iwanek jest bardzo msciwy, robil swoje, Migalski
            > skomentowal, to tera zemsta wszechczasow.
            > Obstawiam jednak, ze I. przegra. Wspolczuje kolegow z
            > uniwerku Latajacy Ornitologu, jednak zawisc tak dziala.

> Teraz bedzie widowisko co I. moze w sadzie. Obrzydliwa sprawa.
            > Naprawde wspolczuje.

Migalski na nasze szczęście się wymiga a Iwan Groźny pogrozi i na tym sie skończy!

Sprawa karna?

A co on takiego "karnego" Migalski zrobił, spojżał prawdzie w oczy i po prostu
            przykrą prawdę wytoczył!

Prawdziwa cnota prawdy się nie boi, A Iwan Grozny na cienkim lodzie stoi!

Na nasze szczęscie lód się załamie a Grożny Iwan juz nie wypłynie i pod nim
            zostanie!

Platforma Obywatelska to dla polski prawdziwa klęska!

Magik z Gdańska czyli kolejna prowokacja chamska!
        • kibic_rudego Matolkowata klika IIIRP nic nie umie wiec sie w 22.12.09, 02:40

gow... babra. Kogo obchodzi kto kim byl. Wazne kto kim jest dzisiaj.
          Panie Migalski rozumiem Kqwczorow ale pan mlody, wstyd po prostu. Nota bene
          gdzie sa te 3 mln mieszkan ?
          O autostradach to nie wspomne.
    • ar.co Re: Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykł 21.12.09, 10:14
      Jeżeli ma zajęcia obowiązkowe, to studenci nie mają "prawa głosu"
      (nogami) - po prostu muszą je zaliczyć.
    • kocis1 Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 10:32
      Coż ... skoro orzekać w tej sprawie będą ubeccy kapusie wyrok mże być tylko jeden.
      • szama3 Re: Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykł 21.12.09, 11:37
        kocis1 napisał:

> Coż ... skoro orzekać w tej sprawie będą ubeccy
        kapusie wyrok mże być tylko jed
        > en.
        jasne Macierewicz do sądu najwyższego
      • wan20_3 Re: Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykł 21.12.09, 13:23
        Otóż! A nóż! Orzekać będą prawi i sprawiedliwi, na kaczych łapach i z piórkami w d.... (przepraszam w kuprze). Faceci na kontakcie w CBA i do tego nominowani przez Irasiada vel Maluszka. Toż dopiero będzie szczęście dla tego tam Migalskiego. Wymiga na się jak za przeproszeniem jedno pisie Ziobro.
    • w111mil pan profesor Iwanek donosił dla SB 21.12.09, 10:33
      w trakcie wspolpracy SB wypalciła mu 5700 zł
      • kaczynksi Może jakiś dowód, tow. Migalski? 21.12.09, 11:01
        • mirmat1 Re: Może jakiś dowód, tow. Migalski? 21.12.09, 20:46
          W ramach wypelniania instrukcji Schetyny dla trolli: (…kilka razy dziennie
          odwiedzic portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz…nie wdawanie
          sie w dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny….Prosze jednak w tym
          informowaniu o nalezyta dyskrecje:
          Może jakiś dowód, tow. Migalski?
          SBek podpisujacy sie jako "kaczynksi" zapytal... Może jakiś dowód, tow. Migalski?
          Poczytaj sobie bolszewiku o ile jestes czytaty...
          Były agent SB wstrzymał lustrację na Uniwersytecie Śląskim
          wtorek 31 lipca 2007 00:16
          Jak prof. Iwanek walczył z ustawą
          www.dziennik.pl/polityka/article42353/Byly_agent_SB_wstrzymal_lustracje_na_Uniwersytecie_Slaskim.html
          Były współpracownik Służby Bezpieczeństwa zainicjował i lansował powstanie
          uchwały, która wstrzymała lustrację na dwóch wydziałach Uniwersytetu Śląskiego.
          Chodzi o prof. Piotra Iwanka, dyrektora Instytutu Nauk Politycznych i
          Dziennikarstwa UŚ, który w archiwach IPN figuruje jako TW "Piotr" - pisze DZEINNIK.
          Jego agenturalną przeszłość opisywaliśmy w weekendowym wydaniu DZIENNIKA. Po tej
          publikacji otrzymaliśmy informacje od zbulwersowanych pracowników uczelni,
          którzy opisali nam kulisy wstrzymania lustracji na Wydziale Nauk Społecznych.
          "Prof. Iwanek sugerował, że forma lustracji zaproponowana przez prezydenta jest
          najpoważniejszym naruszeniem autonomii uczelni od 1989 r., co więcej,
          bagatelizował też sprawę wyrzucania w czasie stanu wojennego naukowców, którzy
          krytykowali peerelowski reżim" - powiedział nasz informator. Według niego, prof.
          Iwanek miał stwierdzić, że za poglądy wyrzucono z uczelni zaledwie pięciu
          pracowników naukowych i wszystkim wyszło to na dobre. Czterech bowiem wyjechało
          na Zachód, gdzie kontynuowało swoje kariery, piąty zaś został w Polsce i jako
          pracownik stacji benzynowej zarabiał o wiele lepiej niż na uczelni.
          Czy to prawda? Iwanek w rozmowie z DZIENNIKIEM zasłania się słabą pamięcią.
          Przyznaje jednak otwarcie, że w latach 70. spotykał się z oficerami bezpieki.
          Potwierdzają to akta IPN. Iwanek na współpracę zgodził się dobrowolnie w 1972
          r., był wtedy studentem III roku prawa. Oficer prowadzący scharakteryzował go
          jako "jednostkę wartościową o dużej wiedzy teoretycznej, posiadającą szerokie
          kontakty w środowisku studenckim. Przekazał szereg ciekawych informacji o
          głównych działaczach ruchu studenckiego". Iwanek za współpracę otrzymywał
          wynagrodzenie. W sumie dostał 5700 zł.
          "To miało związek z organizacją studencką, której byłem członkiem. Kiedy
          skończyłem studia, przestałem zajmować się polityką i nie było więcej takich
          spotkań" - tłumaczy dziś Iwanek. Dopytywaliśmy go, czy nie miał oporów
          etycznych, by jako były TW bojkotować lustrację. "Być może to nie ja powinienem
          to robić, ale nikt inny w tej sprawie nie chciał zabrać głosu. Być może
          środowisko czuło się zagrożone, a ja do osób, które da się zastraszyć, nie
          należę. Być może zadziałały emocje lub mój temperament" - powiedział nam Iwanek.
          Zaraz zastrzegł, że jest gorącym zwolennikiem lustracji.
          "W mojej ocenie powinno upublicznić się cały katalog IPN, bez żadnych wyjątków.
          Nie polemizowałem z lustracją, tylko z jej formą. Tę władzę cechuje daleko idące
          niechlujstwo. Rządzący przygotowali bowiem bubel prawny, co potem udowodnił
          Trybunał Konstytucyjny. Właśnie temu się sprzeciwiała duża cześć środowiska
          akademickiego" - dodał.
          Dla senatora PiS Zbigniewa Romaszewskiego sytuacja jest kompromitująca. "Takie
          działania uderzają w całe środowisko akademickie, bo mogą sugerować, że
          większość kadry naukowej ma coś za uszami, że ulegała peerelowskiemu ustrojowi w
          zamian za paszport, awans czy mieszkanie" - ocenia.
          Były członek kolegium IPN, prof. Andrzej Friszke uważa, że ta cześć naukowców,
          która ma coś na sumieniu, zręcznie manipuluje swoimi kolegami, by ukryć własną
          przeszłość. "Duża cześć kadry naukowej nie zna szczegółów lustracji i nie wie,
          czy na przykład rozmowa z urzędnikiem w wydziale paszportowym oznacza
          współpracę. Do tego dochodzą informacje, że lustracja ma uderzać w autonomię
          uczelni i ma na celu skłócić środowiska naukowe. To wszystko działa na
          niekorzyść lustracji" - przekonuje prof. Friszke.
          O ocenę działań prof. Iwanka próbowaliśmy zapytać władze uczelni. Zarówno rektor
          Uniwersytetu Śląskiego, jak i dziekan Wydziału Nauk Społecznych są na wakacjach.
          "Komentarza w tej sprawie należy spodziewać się po wakacjach" - poinformowała
          nas rzecznik uczelni Jolanta Talarczyk.
          Artur Grabek

• wojciechste Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 10:37
      Migalski to tak jak caly PIS karly moralne.
      Obrazac ludzi tylko potrafi i nic wiecej !!!!
      Do diabla z nimi wszystkimi !!!!
    • mus-zek0 Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 10:49
      Powinien odpowiadać przed sądem jak każdy inny i sam powinien zrzec się
      immunitetu.Jest takim samym arogantem jak reszta jego pisowskich kumpli z
      którymi się skumał.
    • jerjar Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 10:55
      Co innego pan Migalski jako całokształt, a co innego głęboko totalitarne prawo do odebrania mu możliwości wykonywania pracy wykładowcy. To prawo powinno być zmienione.
      • ar.co Re: Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykł 21.12.09, 11:07
        Podczas promocji doktorskiej "doctorandus" składa przysięgę, w
        której przyrzeka m.in. zachowywać się godnie itp. Trudno nazwać to,
        co robi Migalski, "godnym zachowaniem" (pomijając nawet knajacki
        język, jakim się posługuje). W czasach II RP, tak uwielbianej przez
        partyjnych idoli Migalskiego, zdarzało się odbieranie tytułu
        doktorskiego ludziom karanym sądownie za przestępstwa pospolite;
        jeśli w tej sprawie wyrok zapadnie - nie widzę powodu, aby nie
        wrócić do tych "szczytnych" tradycji.
        • spokojny.zenek Re: Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykł 21.12.09, 11:40
          Trzeba zadać pytanie: na co czeka rzecznik dyscyplinarny UŚ?
    • drabinahaha1 Państwowe uczelnie służą do utrzymywania komuchów 21.12.09, 10:56
      Nauka jest tam na szarym końcu, najważniejsze to karmienie PZPRu
      • sharn.1 drabinahaha1. Ty tak z pamięci ? 21.12.09, 11:05
        skończyłeś chociaż zawodówke ?

drabinahaha1 napisał:

> Nauka jest tam na szarym końcu, najważniejsze to karmienie PZPRu
      • bagdo oj tam nie pierwszy US 21.12.09, 21:43
        na moim wydziale tez byly pewne plotki [...]
    • szasza7 Ten idiota może wykładać ...ale ubokacje kafelkami 21.12.09, 10:58
      i montować pisuary.PiS musi lignąć skoro ma takich zwolenników o małpich
      mózgach.Sam jego widok przyprawia o odruchy wykrztuśne.Jak
      Wróbel,Macierewicz,Gosiewski,Kurski,Kempa i wielu wielu innych.
    • wyksztalciunio Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 11:00
      Migalski dr.Udawadnia,że nie tylko jest durniem.Ale zwykłym
      chamidłem.Jego miejsce jest rzeczywiście,jedynie w PiSie.
    • extrafresh typowy pisior... 21.12.09, 11:02
      • sharn.1 Migalski to już polityczny trup.. 21.12.09, 11:04
        A jako człowiek, to stracił ten przydomek już dawno..
        • wilhelm4 Re: Migalski to już polityczny trup.. 21.12.09, 11:46
          To kopia kanalii kurzydly (="grazynskiego").
    • conrad11 zabawna manipulacja 21.12.09, 11:06
      Artykuł jest przezabawny. Nie ma w nim ani słowa o tym, ze ten cały Iwanek był
      rzeczywiście agentem SB - TW "Piotr". Bez tej informacji można odnieść
      wrażenie, że Migalski to jakiś pieniacz oczerniający Bogu ducha winnych ludzi.
      Drodzy redaktorzy GW, jeśli zamieszczacie manipulacje, to błagam nie tak
      prymitywne...
      • sharn.1 conrad11, to nie prawda, to gó...prawda! 21.12.09, 11:22
        conrad11 , dowody,świnio!
        • ollo2005 Re: conrad11, to nie prawda, to gó...prawda! 21.12.09, 11:29
          Dowody? Bez trudu znajdziesz w necie przeszłośc TW Piotra bardziej znanego jako
          Iwanek
          • canisparvus dowody? 21.12.09, 13:40
            lustronauki.wordpress.com/2008/12/04/jan-piotr-iwanek/

www.youtube.com/watch?v=TCKzoCwJrBA

tosz.blogspot.com/search?q=Iwanek
            (wpisać "Iwanek" w okienko)

Może nie był potworem, ale agentem był.

• kocis1 On palił ale 21.12.09, 11:26
        sie nie zaciągał ... czego chcesz od człowieka .. ;) ;)
    • arahat1 siano z butow zawsze wyjdzie nawet jezeli zalozyl 21.12.09, 11:06
      krawatke...
    • kociewiak2 Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 11:09
      Migalski to typowy czlonek parti PIS,nafaszerowany nienawiscia,checia
      do napietnowania wszystkich z poza PIS-u,to nauki GURU Kaczynskich,
      oj.RYDZYKA i innych.
    • drasyr Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 11:11
      Migalski nie jest godzien być wykładowcą na uczelni. Wygląda na to, iż jest
      prymitywnym pisowskim pieniaczem a jego charakterek nie licuje z wzorcem
      wychowawcy młodzieży.Profesorze o ile Migalski nie ma racji niech Pan nie
      idzie na ugodę ten nawiedzony aparatczyk powinien być sprawiedliwie osądzony
      aby odczuł życiową nauczkę w sprawie nieodpowiedzialnego swojego postępowania.
      Widzę, że Migalski stał się ostatnio "wyrocznią" w sprawach społecznie ważnych
      nie mając ku temu predyspozycji ani wyczucia politycznego.
    • xsawer Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 11:17
      Migalski to współczesny "docent marcowy"!
      • sharn.1 Migalski,łobuzie, przedstaw dowody ! 21.12.09, 11:20
        Jeżeli komuś sie coś zarzuca, trzeba przedstawić twarde dowody.
        w innym wypadku, są to pomówienia starej brudnej maglary !!!
        • tony.c Sharn jedzie od ciebie jabyś bez wazeliny Donkowi 21.12.09, 12:57
          wlazła w odbycik
      • tony.c Albo nie rozumiesz co znaczy "docent marcowy" albo 21.12.09, 12:54
        jesteś czerwonym .... tu wstaw co uważasz za stosowne
    • wicary Z Migalskiego naukowiec jak z mysiej dupy parasol 21.12.09, 11:21
      Ten PiS-dzielski pieniacz i przydupas kurdupli to naukowiec jak z mysiej dupy
      parasol. Ten kmiotek nie zdołał zrobić habilitacji a to minimum aby tani
      agitator mógł się nazwać naukowcem. Taki z niego naukowiec jak ze złodzieja i
      przydupasa Wildsteina dziennikarz. Wildsteina wyparli się nawet kaczorki bo
      kompromitował ich swoją NADGORLIWOŚCIĄ
      • fields1 Re: Z Migalskiego naukowiec jak z mysiej dupy par 21.12.09, 11:25
        A jakie ty masz kwalifikacje, żeby jego dokonania oceniać ?
        • szama3 Re: Z Migalskiego naukowiec jak z mysiej dupy par 21.12.09, 11:31
          fields1 napisał:

> A jakie ty masz kwalifikacje, żeby jego dokonania
          oceniać ?
          o wiele wyższe niż ten bliźniak, co jest surogatem
          prezesa, keretynie
    • fields1 Kapusie na katedry ! 21.12.09, 11:23
      Migalski do więzienia. Na 10 lat. Albo 20 (co tam). Aha, Zbynio i Daro na
      ołtarze.
    • szama3 Proces Marka Migalskiego. Grozi mu zakaz wykład... 21.12.09, 11:28
      a czy tvn24 będzie miało prawo zaprasać gona wykłądy do
      siebie? bo to właśnie ta stacja wypromowałą tego
      agresywnego symbałą na miesce z którego teraz spogląda w
      przepasner wyżyny wej kariery, tvn24 ma kilku takich
      ulubieńców
    • loppe Wielka kultura... 21.12.09, 11:32
      Pamiętam jak S.Niesiolowski 9 razy Mu przerwał u T.Lisa, a pan
      Migalski ani razu nie przerywał gdy mówił Niesiłowski. W ogóle
      politycy PiSu mają własnie tę cechę lepiej rozwiniętą niż inni, a
      zatem przyczyniają się do podnoszenia kultury w Polsce.
      • spokojny.zenek Taa... 21.12.09, 11:41
        Politycy PiS wzorcem kultury.... To już nawet śmieszne nie jest.
        • loppe Re: Wielka kultura 21.12.09, 11:44
          Podałem bardzo konkretny i bardzo ważny i bardzo codzienny przejaw -
          bo przerywanie w telewizji gdy ktoś inny próbuje skomunikować się z
          nami spoleczeństwem to przejaw niesłychanie niskiej kultury
          intelektualnej i etycznej, i politycznej.
          • dokto Re: Wielka kultura 21.12.09, 11:58
            To już TVPisss Info chyba w ogóle nie włączasz?
            Skuteczniejszych przerywaczy jak Pietrasik albo Holecka to ze świcą szukać.
            • loppe Re: Wielka kultura 21.12.09, 12:00
              TVP Info nigdy nie widziałem, powyższe na podstawie setki dyskusji
              polityków wszystkich partii w TVN24 i TVP
          • iq-ok Ależ masz absolutna rację:):). 21.12.09, 13:17
            Mnie też drażni chamstwo w rozmowie.
            Sądze jednak, że przejście od szczegółu (zachowanie Migalskiego) do
            ogółu (polityków PiS cechuje wielka kultura) jest dość karkołomne i
            w niedostatecznie poparte empirią.
            Polecam w wolnej chwili przyjrzeć się zachowaniu Kurskiego, Kempy,
            Brudzyńskiego czy Giżyńskiego przed kamerami a będziesz musiał
            zgodzić się ze mną , że chamy zdarzają sie po każdej stronie sceny
            politycznej a kto wie czy w PiS akurat nie częściej niż u
            konkurencji.
    • sylwester.r Proces Marka Migalskiego. Grozi mu ubecja.... 21.12.09, 11:33
      Tak grozi mu ubecja w osobie p.Iwanka tym bardziej że ma za sobą takie
      AUTORYTETY jak TW Bolek, TW Alek, ludzie honoru np.Jaruzelski, Kiszczak i cały
      układ związany z dawnymi służbami specjalnymi.
      Ma racje p.Migalski mówiąc żeby p.Iwanek zajął się pisaniem książek a nie
      donosów, tych ostatnich swego czasu napisał sporo a to że sympatykom PO i
      SB-ecji wypowiedź p.Migalskiego się nie podoba to tylko świadczy o ich
      czerwonych korzeniach.
    • zgryzliwyzenek Marek Migalski - odbicie wyborcow 21.12.09, 11:34
      Jacy wyborcy, tacy (euro) poslowie,

I taka sama Partia.

Warto rozwijac ?

• loppe Wielka kultura, doktorat 21.12.09, 11:52
        Obawiam się że nie podołasz z tym rozwiajaniem.
    • wilhelm4 Info dla Polaków : 21.12.09, 11:42
      Do naszych szanownych Sasiadów Polaków:

1) Migalski nie jest Slazakiem.

2) Migalski nie jest reprezentantem Slaska.

3) Wiekszosc Górnoslazaków jest zdania,
      ze ten iwan gosiewski nr 2
      jest tylko czlekopodobnym:) gosciem(sic!).

PS: pis = smród, piss off ze Slonska !!!
    • brzezie76 Ubek w gazecie i w polskim rządzie. 21.12.09, 11:52
      Ubek się chowa i na uczelni i w polskim sądzie.Bolek i Alek ubecki układ
      popiera bo ich ten układ mocno wybiela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka