ronicykor "Trójka" broni się przed polityką 04.01.10, 09:44 Wielki PE: www.youtube.com/watch?v=nXX0rRmL25A Do Radia BIS też przyszedł redaktor Sobala. I jak się skończyło?? Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 GW broni koleżankę Farfała. 04.01.10, 09:45 Magda Jethon, a wcześniej były neonazista, uwaliła Cejrowskiego! * Tagi: * cejrowski * jethon * trójka * farfał Najpierw Piotr Farfał zawiesił program Boso przez świat, a teraz... nowa szefowa Trójki, Magda Jethon (ta która usunęła zdjęcia ze wspólnej imprezy z D.Tuskiem i liścik dziękczynny, po którejś z audycji, który rzeczony jej przysłał) podjęła decyzję, że W.Cejrowski znika z anteny. Szefowa Trójki wraz z Zarządem stwierdziła, że W.Cejrowski uczestniczy w komitecie wyborczym, a jest to niezgodne z wewnętrznymi przepisami Polskiego Radia, które mówią, że jej pracownicy nie mają do tego prawa. Na sprzeciw podróżnika, że ani nie jest w komitecie wyborczym (tylko wystąpił w spocie), ani nie jest pracownikiem Polskiego Radia (zewnętrzna firma dostarcza audycje Trójce, wynajmując do tego W.C.) usłyszał, że nie jest to istotne. Trudno żeby było to istotne, bo ważne że znalazł się jakiś pretekst i można wyrzucić W.Cejrowskiego z anteny, a na ile coś jest istotne... jest nieistotne. p.s. a tak lubiłem audycje podzwrotniko Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: GW broni koleżankę Farfała. 04.01.10, 09:58 brzezie76 napisał: > Magda Jethon, a wcześniej były neonazista, uwaliła Cejrowskiego! > p.s. a tak lubiłem audycje podzwrotniko Może tak posłuchaj radia - Cejrowski wrócił i dobrze się ma Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Kolejny "stały słuchacz" się kompromituje ;) 05.01.10, 23:58 . Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: GW broni koleżankę Farfała. 04.01.10, 11:08 Bardzo dobrze się stało że tego chama i prostaka Cejrowskiego posunęli,on nie powinien być dopuszczony do żadnych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula_pl Nie płaczę po Jethon, czyli reguły gry 04.01.10, 09:45 "Niestety, nie jestem w stanie wykrzesać ubolewanie nad jego losem. Ot, wydaje się kolejnym przykładem starej prawdy. Kto jest politycznym nominatem, musi się liczyć z tym, że los jego jest kruchy i niepewny. Kto sprzedaje się politykom, musi liczyć na to, że szybko stanie się towarem przeterminowanym." wyborcza.pl/1,75515,6340485,Sprawa_Skowronskiego__Honor_czy_honorarium_.html Tak, po odwołaniu Skowrońskiego, czyli niecały rok temu, pisał Paweł Wroński w Gazecie Wyborczej... Panie Pawle, czekam na podobny tekst, napisany po odwołaniu Jethon. paczula Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: a ja płaczę 04.01.10, 10:52 paczula_pl napisała: > Tak, po odwołaniu Skowrońskiego, czyli niecały rok temu, pisał > Paweł Wroński w Gazecie Wyborczej... > Panie Pawle, czekam na podobny tekst, napisany po odwołaniu Jethon. Jest zasadnicza różnica między mianowaniem Jethon, a mianowaniem Sobali. Jethon jest fachowcem i pokazała to, utrzymując wysoki poziom Trójki. Też miałem obawy, gdy ją powoływano, ale potrafię oddać jej sprawiedliwość i przyznać się, że obawy te nie potwierdziły się. Natomiast Sobala to zwykły szkodnik, który ma już na swoim koncie rozwalenie radia Bis, gdzie likwidował autorskie audycje zastępując je wszechobecną plejlistą. Oczywiście, dla politykierów nie liczy się fachowość, ważne jest tylko, żeby na odpowiednim stanowisku był nasz człowiek - mierny, bierny, ale wierny. Ty słuchasz Paczulo w ogóle Trójkę? Jeżeli tak, to powinnaś zauważyć, że nie było żadnych merytorycznych powodów do odwołania Jethon - udało jej się nawet w ciągu tych 10 miesięcy dyrektorowania osiągnąć rekordową słuchalność bez zaniżania poziomu. Za takie osiągnięcia powinno się premiować, a nie wywalać. Chwaliłem PiS za mianowanie Skowrońskiego, któremu jako dyrektorowi udało się naprawić to, co zepsuł w Trójce jego poprzednik, natomiast mianowaniem Sobali PiS strzela sobie w kolano. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
paczula_pl Re: a ja płaczę 04.01.10, 12:08 Witaj Jura! Słucham Trójki od lat (na niej się wychowałam), dlatego też serce mi się kroiło, kiedy widziałam jak bardzo skomercjalizowała się za czasów Laskowskiego (nb współpraca z Laskowskim, pani Jethon, nie przeszkadzała, ze Skowrońskim - tak). Zmianę dyrektora powitałam z nadzieję i stał sie cud - wróciła stara Trójka bez hałaśliwych dżingli i playlisty, z autorskimi programami i polityką komentowaną przez dziennikarzy wszystkich opcji, powróciły teatr, powieść czytana w odcinakach i poezja spiewana ... Jedne programy podobały mi się mniej, inne bardziej, ale był wybór. A potem odwołano Skowrońskiego. Zrobiono to ze szczególnym okrucieństwem, bo czyniąc z niego malwersanta i niemalże złodzieja, choć wszyscy wiedzieli, że była to decyzja polityczna. Pani Jethon również. Pani Jethon, rzeczywiście, Trójki bardzo mnie zepsuła, choć brakuje mi Jachowicza, Wasowskiego, Cejrowskiego. Ale pani Jethon przyszła na gotowe, słuchalność Trójki, czyli główny argument, którego dziś uzywają obrońcy Jethon, wzrosła dzięki Skowrońskiemu i - paradoksalnie - jego odwołaniu, gdyż burza wokół tego zdarzenia zrobiła Trójce reklamę. Nie wiem jakim dyrektorem będzie Sobala, ale płakać po Jethon nie będę, wszystkie łzy wylałam po odwołaniu Sklowrońskiego. Pozdrawiam paczula Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: a ja płaczę 04.01.10, 13:15 Oj, Paczulo, czyba jednak mało słuchasz, jesli brakuje Ci Cejrowskiego :) Cejrowski i jego Audycja Podzwrotnikowa mają się bowiem dobrze - sa do posłuchania co sobotę o jedenastej. Wiesz, co Sobala wyprawiał w Bisce? To samo, co Laskowski w Trójce. Wywalał muzyczne audycje autorskie i wszędzie wciskał plejlistę. To nie jest fachowiec, chyba że od psucia radia. Jeżeli PiS już koniecznie chciał wcisnąć do Trójki swojego człowieka (a nie było takiej potrzeby, bo Jethon wbrew moim obawom radziła sobie bardzo dobrze), to dlaczego nie sięgnęli po jakiegoś fachowca, choćby Skowrońskiego, albo Kubę Strzyczkowskiego? Sobala zaraz po wejściu do Biski wywalił np. doktora Wilczura z jego "Strefą rokendrola wolną od angola". Dobrze, że Skowroński przygarnął tę audycję, dzięki temu Trójka wzbogaciła się nie tylko o powroty poprzednich ludzi Trójki, ale także o nowe twarze i to doskonale do Trójki pasujące. Teraz mam jak najgorsze przeczucia, że Sobala jak poprzednio w Bisce wywali tę genialną audycję. Sobala po prostu nie umie robić radia i jest mi dokładnie obojętne, jaką opcję polityczną reprezentuje. Poza tym ta zmiana to także policzek dla słuchaczy wspierających Trójkę. Ludzie ci zebrali pieniądze poza abonamentem na audycje z trójkowym znakiem jakości, a tu ktoś w imię politycznych interesów psuje to, co jest im drogie. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
paczula_pl Re: a ja płaczę 05.01.10, 11:04 jureek napisał: > Oj, Paczulo, czyba jednak mało słuchasz, jesli brakuje Ci Cejrowskiego :) > Cejrowski i jego Audycja Podzwrotnikowa mają się bowiem dobrze - sa do > posłuchania co sobotę o jedenastej. Tak? to znaczy, że pani Jethon poszła po rozum do głowy i go przywróciła. > Wiesz, co Sobala wyprawiał w Bisce? Nie wiem, ale nie o nim jest ten watek, więc ocenę jego pracy sobie daruję. > Poza tym ta zmiana to także policzek dla słuchaczy > wspierających Trójkę. Jura, czy kiedy odwołano Skowrońskiego pisałeś o policzku dla słuchaczy? Mam nadzieję, że tak. Lubię Cię i chciałabym wierzyć, że patrzysz na to, co dzieje sie wokół Trójki w miarę obiektywnie. Pozdrawiam paczula Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Re: Wiesz, co Sobala wyprawiał w Bisce? 05.01.10, 15:58 > Nie wiem "Nie mam więcej pytań, Wysoki Sądzie" Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator "Trójka" broni się przed polityką 04.01.10, 09:49 Może jakieś wyniki finansowe za dyrektorowania pani Jethon? Najłatwiej zrobić zbiórkę publiczną; btw. 700k PLN było zaskoczeniem dla Pani Dyrektor. Raczej in minus ... Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnyszaryobywatel "Trójka" broni się przed polityką 04.01.10, 09:51 przez ponad 30 lat słuchałem trójki ale nie mogę już znieść mieszanki hart rocka i pisowskich wiadomości .pozdrawiam -Soul Dracula ha ha ha... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Podręcznikowy przykład hipokryzji 04.01.10, 10:03 Dlaczego tak nie protestowali przy odwoływaniu Skowrońskiego? Powód był ten sam - polityczny, tyle że zwalniało PO. Mierzi mnie taka hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneus1 "Trójka" broni się przed polityką 04.01.10, 10:05 Réce opadadajá jeszcze nie podniesione po wczorajszym temacie wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7415346,Zakazany_w_Polsce_film_o__lowcach_skor__mozna_zobaczyc.html. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester.r "Trójka" broni się przed polityką 04.01.10, 10:09 A p.Śledzinska -Katarasinska dziwnym sposobem wymigała się od sprawy karnej gdy swego czsu coś popiła i pisząc czy wypowiadając swoje zdanie w różnych kwestiach to wygląda tak jakby jeszcze nie wytrzeźwiała. Ludzi niepolitycznych nie ma, mogą być najwyżej debilni i dyspozycyjni z PO /vide komisja hazardowa/. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekd47 "Trójka" broni się przed polityką 04.01.10, 10:10 Zaraz zarz to przecierz w waszej stacji tokfm sobala robil karjere a teraz jest be gazeto opanuj sie MICHNIK WRACAJ I ZROB ZE SCIERWOJADAMI W NASZJ GAZECIE PORZADEK Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Ten protest pozwala wierzyć, że są 04.01.10, 10:23 jeszcze w Polsce odważni i niezależni dziennikarze, którzy nie boją się różnych PiSowsko-SLDowskich klientów i agitatorów. Liczę na to, że w tym roku takich protestów będzie w mediach publicznych więcej i autentyczni dziennikarze będą nieustannie przypominać społeczeństwu o politycznych hucpiarzach z PiSoLewu, którzy zagarnęli publiczne media jak w systemie totalitarnym. Protestujmy i my, odbiorcy, czynnie i biernie, i również dzięki temu wyślijmy "genialnego stratega" (wraz z bratem) na "zieloną trawkę" - w sposób ostateczny i nieodwołalny - dla dobra Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 "Trójka" broni się przed polityką 04.01.10, 10:41 Ani mnie to grzeje ani ziębi. Przeciez w tych rozgrywkach o media publiczne Platforma niczym sie nie różni od Pisu ani Sojuszu. Nie wiem dlaczego zgrywaja świętych mając diabołka pod pazuchą. Teraz się im to nie podoba bo przez chytrość, pychę swoją stracili to, co mogli dostać. Teraz narzekają na uklad PiS - SLD a mieli szanse utworzyć układ PO-SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 "Trójka" broni się przed polityką 04.01.10, 11:01 TVN i PR już dawno powinno zostać sprywatyzowane i byłby w końcu spokój i porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: "Trójka" broni się przed polityką 04.01.10, 11:13 mus-zek0 napisał: > TVN i PR już dawno powinno zostać sprywatyzowane i byłby w końcu spokój i > porządek. Z tego, co wiem, to TVN od początku jest prywatna. Nie chciałbym też jako słuchacz prywatyzacji Polskiego Radia, bo wtedy nie byłoby już w ogóle czego słuchać. Wszystkie programy upodobniły się do szaf grających typu zetka, eska czy inny erefem. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
alab51 WON PiSie z Trojki !!! 04.01.10, 11:26 WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś