jurek4491 10.01.10, 13:13 Przeprosiny na zielonym tle oznaczają wielkie zwycięstwo Ziobry jak można się domyślać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaperak Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 10.01.10, 13:38 A takie wiadomości to tylko w Gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 10.01.10, 14:32 > A takie wiadomości to tylko w Gazecie raczej "wiadomości", czerskie wiadomości to coś w rodzaju "demokracji socjalistycznej" Odpowiedz Link Zgłoś
mada.kinhcim A podtytul, TVP zatrudnia trenrow z GW 10.01.10, 19:47 chyba taki powinien byc. Nie wiem czy to prawda co piszecie czy nie, bo nie ogladam TV, a TVN ani TVP, ale opis jakbym GW czytal, szczegolnie przyklad nr1, jakby z gazety wyciety. Brawo, po wielu latach pismactwo made in gw, staje sie w naszym kraju standardem. Tak trzymac Adam!!!!! Gratulacje!!!! Bamboszki Adama Odpowiedz Link Zgłoś
utas46 Re: A podtytul, TVP zatrudnia trenrow z GW 11.01.10, 09:58 Jest taka telewizja zawsze prawdziwa; All dzazira,radze ogladac. Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Nazwisko prowadzącego 10.01.10, 14:18 Recenzując Wiadomości podawajmy zawsze nazwisko prowadzącego, żeby miał powód dodumy z dobrze wykonanego zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 10.01.10, 14:22 Ja ma prostą sprawę. Tak jak za PRL TVP była partyjna i kłamie, tak i teraz jest partyjna i wiem, że kłamie. Przy czym działacze obu partii są identyczni mentalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 10.01.10, 14:33 > Ja ma prostą sprawę prosta gazeta dla prostych ludzi, teraz widać kto czyta TrybunęLudu Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Ależ Pani Agnieszko! 10.01.10, 14:34 Dokładnie tak samo oceniają sondaże w GW i TVNie, tylko w drugą stronę. A wogóle to jak Kali kraść to dobrze ale Kalemu już nie wolno ukraść?? Dlaczego media publiczne mają być oceniane przez skrajnie stronnicze media prywatne?? Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski media publiczne 10.01.10, 16:40 Z prostej przyczyny, z prostej przyczyny dziecinko! Bo są p u b l i c z n e ! Są utrzymywane z płaconego przez nas abonamentu (podatku? datku na partyną telewizję PIS? -niepotrzebne skreślić) Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: media publiczne 10.01.10, 19:55 Nie zrozumiałeś smarkaczu więc wyjaśniam. Jakie prawo do oceny ma ktoś kto na codzień na żywca manipuluje informacjami? Skąd oni mogą wiedzieć, które informacje są prawdziwe? Oni tylko wiedzą, które są słuszne. Gdyby BBC nadawało z Polski też by ich oskarżyli o manipulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
evenemento Re: media publiczne 10.01.10, 20:57 Przede wszystkim w artykule nie podało stwierdzenie ot tym, że wiadomości podają nieprawdziwe informacje tylko nimi manipulują - a to jest różnica. Media publiczne manipulują - każde w swoją strone - GW w swoją, RZ w swoją. I to jest ok. TO czyje zakłamanie mi się podoba bardziej wybieram ja sam - płacą za gazetę taką bądź inną. W przypadku mediów publicznych sprawa jest trochę inna ponieważ kasa z na nie idzie z moich podatków i na to nie mam wpływu. Wiec jeśli jestem zmuszony do płacenia haraczu na mierne media to przynajmniej nie chciałbym przy okazji finansować kampanii medialnej tylko jednego ugrupowania (bez względu czy jestem jemu przychylny czy nie [akurat temu nie jestem:->]) Porównywanie BBC z wiadomościami jest bezsensu. Bo bbc to korporacja. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: media publiczne 11.01.10, 08:15 Też próbuję oceniać stopień zmanipulowania sam, próbuję jednak dociec skąd krytykujący Wiadomości wiedzą że podane informacje są zmanipulowane? Bo nie odpowiadają jedynie słusznej linii rozkładania akcentów na źli, dobrzy? Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: media publiczne 11.01.10, 07:33 hieronim_kowalski napisał: > Z prostej przyczyny, z prostej przyczyny dziecinko! Bo są > p u b l i c z n e ! Są utrzymywane z płaconego przez nas abonamentu > (podatku? datku na partyną telewizję PIS? -niepotrzebne skreślić) TVP JEST MIMO WSZYSTKO TELEWIZJO OBIEKTYWNĄ-w przeciwieństwie do TVN,Polsatu.Nie mówiąc już o gadzinówce-Pana Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 a jaakie numery, są z Kublik ? 10.01.10, 15:05 Takie numery są również w GW ? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Cieszy wysoka ocena red. Kublik, 10.01.10, 15:27 kto jak kto, ale pani redaktor to jest mistrzynia manipulacji. Pozdrowienia dla Stefanka z Uppsali i dla pana/pani administrator za surowe przestrzeganie netykiety. Odpowiedz Link Zgłoś
cubasz Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 10.01.10, 15:28 chce podziekowac dziennikarzom gazety wyborczej za rzetelne sprawozdania z ogladanych przez nich dziennikow telewizyjnych w TVP. wspolczuje im, że musza to robic ze swojego zawodowego obowiazku. ja nie dałbym rady (i nie daje), ale dzieki tym sprawozdaniom gazetowym wiem jak wyglada manipulacja i propaganda na bieżąco. dzieki za poswiecenie. dla mnie caly antourage, wszelacy prowadzący, cala ta TVP budzi obrzydzenie. nie wlaczam knalow publicznej telewizji od czasu kiedy dorawal sie tam jeden faszyzujacy gnojek a teraz mi juz tak zostalo i z tego co czytam w opracowankach chyba slusznie. tak trzymac, telewizjo publiczna! prezydent milczy, jaroslaw tez niewiele bąka ale wyrecza ich TVP i obrzydza pisiarnie ludziom coraz bardziej. supciogicior. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-316 Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 10.01.10, 15:46 W obawie o swoje zdrowie psychiczne przestałam oglądać wiadomości, choć próbowałam . Dawno dziennik nie był tak tendencyjny i zmanipulowany. Szczyt pisiego luzusostwa bije reporter owdzięcznym nazwisku PYZA , ten nawet nie udaje neutralności, no i ta jego śmieszna, nadęta mina, domyślam się z kogo wziął wzór :( Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 11.01.10, 07:15 ewa-316 napisała: > W obawie o swoje zdrowie psychiczne przestałam oglądać wiadomości, > choć próbowałam . Dawno dziennik nie był tak tendencyjny i > zmanipulowany. Szczyt pisiego luzusostwa bije reporter owdzięcznym > nazwisku PYZA , ten nawet nie udaje neutralności, no i ta jego > śmieszna, nadęta mina, domyślam się z kogo wziął wzór :( Tendencyjna jest na pewno-TVN i GW.Tu jest dopiero lizusostwo PO.A Wiadomości w jedynce najczęściej są oglądane,czym nie mogą się poszczycić ani TVN ni Polsat.TVInfo natomiast bije wszelkie popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 10.01.10, 16:01 Podane przykłady w artykule, w porównaniu z informacjami w GW i TVN-24, to szczyt obiektywizmu, niedosięgłego przez w/w. I jeszcze p. Kublik, wzorzec obiektywizmu GW, błędy zdemaskowała, i teraz serdecznie jej dziękujemy i liczymy na to że odchyły od prawdy w GW, będzie równie zaciekle zwalczać. Odpowiedz Link Zgłoś
rdabr Ale po co szukać manipulacji tak daleko? 10.01.10, 16:15 Oto po wyborach do Europarlamentu GW wieszczy rozłam w PiS, zwłaszcza rozdmuchuje wypowiedź Ziobry. Przeprowadza sondaż w którym Ziobro konkuruje z Kaczyńskim o fotel prezydenta. Tylko głupi nie zauważy że dziennikarze GW zauważyli rysy, pęknięcia w partii PiS i zaczęli twardo uderzać w te pęknięcia, bo a nuż PiS się rozwali? Jak dziennikarz może ukatrupić osobę której nie lubi? To proste: czyhać na potknięcie tej osoby, na jakąś niefortunną wypowiedź, którą potem rozdmuchuje się, cytując ją dzień w dzień, tygodniami, do obrzydzenia. Tak było z Ziobrą, tak było z Rydzykiem. Potknięcia wśród lubianych polityków są traktowane o wiele bardziej łagodnie. Jeśli już wytykacie numery Wiadomościom to przyznajcie że pierwszym powodem jest ten że nie lubicie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
szechter-ezada na PiS szczekanie to tylko w GWnianym UBekistanie 10.01.10, 16:21 freeyourmind.salon24.pl/145822,dlaczego-nalezy-odrzucic-iii-rp Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Znów ten płatny najemnik !!! 10.01.10, 16:42 Znów ten płatny najemnik !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szechter-ezada jad panią zabije, a nienawiść zgubi pani Kubik 10.01.10, 17:04 dlaczgo Polaków tak pani nie lubi? Nie dziw, że was tu przeklinają, Wszak to już mija prawie wiek, Jak z Moskwy w Polskę POsyłają Samych POłganych łajdaków stek! Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 10.01.10, 16:44 od dawna mówię że TVP trzeba sprywatyzować i sprzedać Murdochom i Turnerom. Miliardy za to g... przydadzą się na drogi Odpowiedz Link Zgłoś
czargi Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 10.01.10, 16:56 Cieszy mnie że poziom tvp dorównuje już perelowskiej gadzinówce.Teraz oczekuję takiego końca dla wiernych koalicjantów w budowie tego dzieła jakie miało już miejsce w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
szechter-ezada Takie numery, równie mogą być w GWnie! 10.01.10, 17:07 W takiej sytuacji nie ma innej rady, jak odwołać się do nauk wiecznie żywego Lenina, a zwłaszcza – do tej o „organizatorskiej funkcji prasy”. Zgodnie z tymi nieśmiertelnymi wskazaniami i rodzinną tradycją, środowisko „Gazety Wyborczej” wystosowało niedawno ostry protest. „O tę Polskę, o Ojczyznę, najboleśniej zatroskani, uroczyście protestują wszyscy niżej podpisani”. Kogóż tam nie ma! I niezawodny Marek Edelman i Andrzej Wajda i Agnieszka Holland i Kazimierz Kutz i Julia Hartwig i Joanna Szczepkowska i Małgorzata Szumowska i Jan Nowicki i Wojciech Węglewski i Jan Klata i nawet Andrzej Saramonowicz. Szkoda, że na liście nie ma Bonży ze słynnego poematu Janusza Szpotańskiego, bo na pewno by pryncypialnie stwierdziła, że „faszyzm nie przejdzie przez to łoże, ja się z faszyzmem nie położę!” PO, pan Kutz powinni jeszcze powołać Ministerstwo Prawdy. Ustalałoby ono obowiązujące wersje rozmaitych „legend”, a potem niezawisłe sądy, zgodnie z instrukcjami wiedeńskiej centrali, ukrywającej się pod skromnym szyldem Agencji Praw Podstawowych, okrutnie karałyby tak zwane „kłamstwa” – od „oświęcimskiego” poprzez „klimatyczne” i „transformacyjne” – że, dajmy na to, w Magdalence niczego nie ustalono, że nie było żadnego spisku, tylko pełny spontan i odlot – aż po „legendarne” - dzięki czemu pani minister Hallowa mogłaby do programów szkolnych dla sześciolatków wprowadzić budujące powiastki o życiu naszych „skarbów narodowych”, najlepiej w stylu księcia Karola Radziwiłła „Panie Kochanku”, zaś pani minister Kudrycka – obowiązujący katalog hagiograficznych prac magisterskich. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 szechter-ezada,wyskoczyłaś z gaci Rydzyka,mendo!? 10.01.10, 17:56 szechter-ezada napisała: > W takiej sytuacji nie ma innej rady, jak odwołać się do > nauk wiecznie żywego Lenina, jak tow.L.Kaczynski w swojej pracy doktorskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
szechter-ezada wypie...j do kibucu ty bucu 10.01.10, 20:05 »próżnoś repliki się spodziewał nie dam ci prztyczka, ani klapsa. nie powiem nawet pies cię jebał, bo byłby to mezalians dla psa«. Odpowiedz Link Zgłoś
marslaw1 Re: wypie...j do kibucu ty bucu 10.01.10, 21:12 szechter-ezada napisała: > »próżnoś repliki się spodziewał > nie dam ci prztyczka, ani klapsa. > nie powiem nawet pies cię jebał, > bo byłby to mezalians dla psa«. Kto cię tu DEBILU nasłał, jaruś? > Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: wypie...j do kibucu ty bucu 11.01.10, 07:21 marslaw1 napisał: > szechter-ezada napisała: > > > »próżnoś repliki się spodziewał > > nie dam ci prztyczka, ani klapsa. > > nie powiem nawet pies cię jebał, > > bo byłby to mezalians dla psa«. > Kto cię tu DEBILU nasłał, jaruś? > > NIE BARANIE-MICHNIK Odpowiedz Link Zgłoś
krokus24kr TVPIS wraca do korzeni..TVPZPR... 10.01.10, 17:09 Dziennikarzom TVPIS, brakuje tylko mundurków, jak ich ojcom w stanie wojennym... Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 10.01.10, 17:08 Kaczynscy sie wychowali na PRLowskiej TV,,,wiec czego mozna sie spodziewac po tych karlach-komuny Problem PiSu polega na tym ze,, to juz bylo......narod zna te podchody-odchody PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 W TVPIS komuna i SBcja, trzyba się mocno ! 10.01.10, 17:53 Koalicja komuchów PISLD rozkrada majątek Polaków.. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta POlikot TV 10.01.10, 19:08 się będzie działo :))) a gejzeta będzie piała z radości :) Odpowiedz Link Zgłoś
awe spoko Kubicka, czytaj codziennie Wybiórczą 10.01.10, 20:40 tu dopiero są numery :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szechter-ezada spoko Kibucka twoja manipulacja to cymes-rewelacja 10.01.10, 20:47 Dezinformacje Gazety Wyborczej pl.indymedia.org/pl/2006/03/19643.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
marslaw1 Re: spoko Kibucka twoja manipulacja to cymes-rewe 10.01.10, 21:16 szechter-ezada napisała: > Dezinformacje Gazety Wyborczej > pl.indymedia.org/pl/2006/03/19643.shtml > A kysz PSYCHOLU DO Tworek ! Odpowiedz Link Zgłoś
gruss.aus.peru Dlaczego dyrektor gabinetu TUSKa powiesił się w Wi 10.01.10, 20:56 gilię? A może się nie powiesił? Odpowiedz Link Zgłoś
ccc-bbb Propaganda a'la czerska - przykłady. I co Kublik? 10.01.10, 21:24 Kilka przykładów manipulacji cyngli z Gaziety Wybiórczej: 1. "Gwiazdy i skandaliści w europarlamencie" (...) Jak pracowali polscy europosłowie? "Gazeta" prezentuje raport Instytutu Spraw Publicznych. Najskuteczniejsi byli politycy Platformy - Jerzy Buzek i Janusz Lewandowski... No tak, PO jest The Best! Oczywiście o tym, że szefem ISP była wtedy Prof. Lena Kolarska-Bobińska - kandydatka PO do europarlamentu! Gazieta nie napisała ani słowem! (...)"Raport krytykuje polityków, którzy zrezygnowali z posłowania w ciągu kadencji: to kandydujący ponownie Michał Kamiński (PiS) oraz Wojciech Wierzejski (LPR), Anna Fotyga (PiS), Bogdan Klich i Barbara Kudrycka." No tak, oczywiście Klich i Kudrycka są z PO, ale cóż o tym Gazieta nie napisze! Co innego sprawa się ma z ludźmi z PiS-u. 2. "PiS wziął się za bohatera Wajdy" - tytuł linka na gazeta.pl. A w artykule czytamy: "PO i PiS zmieniły nazwę placu w krakowskiej Nowej Hucie" "Bartłomiej Garda z PO zażądał zmiany nazwy." Pomysł PO, ale na czerskiej tylko PiS zawsze winien. 3. "Student ranny w metrze apeluje do prezydenta" (...) Filip Zagończyk, niewidomy student dziennikarstwa, ranny w wypadku w warszawskim metrze zwraca się z apelem do premiera i prezydenta. Prosi ich w nim o zaangażowanie się w sprawę zapewnienia odpowiedniego bezpieczeństwa wszystkim pasażerom warszawskiego metra.(...) Czyli jednak pisze do Kaczyńskiej, ale również do Tuska! A de facto chodzi mu o bezpieczeństwo w metrze warszawskim, które podlega ... Hannie Gronkiewicz-Waltz (PO), prezydent Warszawy! No ale w tytule jest napisane, że do prezydenta...! Jesteście Kublik żałosna! Sama jesteś wychowanką szkoły propagandowej Urbana, propaganda Wiadomości przy propagandzie Gaziety Wybiórczej to mały pikuś! Odpowiedz Link Zgłoś
ccc-bbb Oficerzy polityczni PO pracują w Wybiórczej! 10.01.10, 21:46 Autor tekstu np: „Migalski: Lech Kaczyński odbija się od dna" zamieszczonego w serwisie Politbiuro, podpisany „prot” to Michał Protaziuk z Młodych Demokratów, czyli młodzieżówki PO. Były członek Regionalnej Komisji Rewizyjnej Mazowieckiego SMD. mariusz.jelonki.net.pl/biuletyn_numer_7.html Obecnie pracuje dla mediów „niezależnych” – Agora, jako apolityczny dziennikarz! Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Red. Kublik 10.01.10, 22:06 Czytajac komentarze pod Pani artykulem moze by sie Pani cos o sobie dowiedziala? Odpowiedz Link Zgłoś
cymbalontko Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 10.01.10, 22:33 TVN i Gazeta Wyborcza to prywatne firmy i mogą pisać inadawać co tylko chcą.Jak się komuś nie podoba , to nie kupuje Gazety i nie ogląda TVN.Jestem emerytem i od lat opłacam abonament i mam prawo do rzetelnych informacji w TVP. W 2010 roku nie opłaciłem abonamentu i nie opłacę- niech mnie skarżą. Programy i filmy - za wyjątkiem jednego- są beznadziejne, a podawane wiadomości nierzetelne. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 To dowiedz się cymbałku 10.01.10, 23:19 Że kilkadziesiąt procent nakładu gazety rozchodzi się w abonamencie dla szkół, bibliotek, instytucji rządowych i samorządowych, i teraz sobie policz ile tych instytucji jest i jak to ma się do nakładu gazety. Więc z moich podatków jest utrzymywana również Gazeta. Innym ukrytym źródłem finansowania gazety są reklamy, zamieszczane przez państwowe firmy i instytucje. A więc widzisz cymbałku to nie jest takie oczywiste, że to prywatna Gazeta i może robić co chce, bo ja i inni mogą jej nie kupować, a ona i tak będzie świetnie prosperować. Kiedyś zrobiłem sobie prywatny sondaż wśród kioskarzy na polskiej prowincji. Wyszło od 1 do 2 egzemplarzy na punkt sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: To dowiedz się cymbałku 11.01.10, 07:39 myslacyszaryczlowiek1 napisał: > Że kilkadziesiąt procent nakładu gazety rozchodzi się w abonamencie dla szkół, > bibliotek, instytucji rządowych i samorządowych, i teraz sobie policz ile tych > instytucji jest i jak to ma się do nakładu gazety. Więc z moich podatków jest > utrzymywana również Gazeta. Innym ukrytym źródłem finansowania gazety są > reklamy, zamieszczane przez państwowe firmy i instytucje. A więc widzisz > cymbałku to nie jest takie oczywiste, że to prywatna Gazeta i może robić co > chce, bo ja i inni mogą jej nie kupować, a ona i tak będzie świetnie > prosperować. Kiedyś zrobiłem sobie prywatny sondaż wśród kioskarzy na polskiej > prowincji. Wyszło od 1 do 2 egzemplarzy na punkt sprzedaży. NAWET OCZERNIAĆ I PISAĆ KŁAMSTWA? > Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 11.01.10, 00:46 A ja czytam GW, bo to jedyna w miarę obiektywna i rzetelna gazeta w tym chorym kraju, w którym i tak niezbyt życzliwa wobec siebie część społeczeństwa, dała się jeszcze dodatkowo skłócić partii frustratów i małych podżegaczy - Kaczorów. Wolę wydać parę złotych na GW, bo to jest mój wybór, niż płacić przymusowy haracz na pisowskie radio i telewizję. Priorytetem normalnej partii, po wygraniu wyborów powinna być polityka i gospodarka kraju, a nie rzucanie się z pazurami na publiczne media po to, żeby sączyć z nich jad nienawiści, tworzyć sztuczne podziały w narodzie i przelewać na niego swoją paranoję. Odpowiedz Link Zgłoś
hyba79 Re: Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 11.01.10, 08:01 Mail autora antropoid został wygenerowany automatycznie przez aplikację serwerową i_love_gw.exe a jego treść została zaakceptowana przez kolegium GW. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 14.01.10, 14:27 hyba79 - za to ciebie wygenerował chyba Jarek do spółki ze swoim kotem... Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Takie numery, to tylko w "Wiadomościach" 11.01.10, 06:56 >na ekranie pokazują się słupki, widać, że 38 proc. uważa tę decyzję za słuszną, ale niewiele mniej - 32 - za niesłuszną. czyli Polacy są w większości za, podzieleni też są ... jak zawsze >wbrew przyjętym w mediach standardom - nie podały ani daty sondażu, ani wielkości próby, ani sposobu jego przeprowadzenia. U nas standardem jest nie podawać.... Oj, coś nie wyszło z tym artykulikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
rekmare Daleko mi do "ideałów" PiS, ale 11.01.10, 10:15 - tak szczerze Pani Redaktor Kublik - niewiele odstajecie od modelu TVP. Jeśli Pani tego nie dostrzega to proponuję, choćby spróbować, poczytać GW jako czytelnik niezaangażowany. Lub, jeśli może mieć Pani z tym kłopoty, porozmawiać z ludźmi dla których polityki nie wyznacza standardów. Ale, co jak piszę, przecież Pani zna zapewne wyniki badań... GW nie dość, że poziomem zbliża się do tabloidów (są oczywiście prawdziwe perełki, których w brukowcach się nie uświadczy) to w zakresie propagandy (też tej nachalnej) z pewnością nie ma się czego wstydzić. Kilka dni temu ukazał się wywiad w Wojciechem Waglewskim, człowiekiem, który zdaje się jedną z ostatnich rzeczy na jakie miałby ochotę, to publiczne roztrząsanie jego preferencji politycznych. Sprawa dotyczyła odwołania pani Jeton... Waglewski w wywiadzie z Panią mówi o tym, że sposób w jaki przeprowadzono te operację jest - z jego punktu widzenia - nie do przyjęcia. Jednak cała otoczka tego wywiadu, materiały z nim sąsiadujące sprawiają, że oto WW staje się pionkiem na pani szachownicy. W ten sposób GW wkręciła Artystę w politykę. Nieładnie. Bardzo nieładnie. Reasumując: Wiadomości TVP to z pewnością jeden z najbardziej chamskich programów propagandowych jakie można oglądać, ale GW ze swoją nachalnością w propagowaniu własnych idei, może śmiało z nią rywalizować o palmę pierwszeństwa. Dlatego warto oglądać i czytać dużo, by nie dać się porwać, której z jedynie słusznych opcji. Czego i widzom TVP, TVN, Polsatu i czytelnikom GW, RP serdecznie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś