funny5 12.01.10, 16:35 A kto ma na to pytanie odpowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pos3gacz Znowu polskie prawo dało "ciała" 12.01.10, 16:44 Ci którzy skazali Urbana, najpewniej kończyli prawo "kanoniczne", zupełnie nieprzydatne w takich sprawach. Teraz znowu za głupotę sędziów i reszty tego "kółka rózańcowego" zapłacimy wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Znowu polskie prawo dało "ciała" 12.01.10, 17:04 pos3gacz napisał: > Ci którzy skazali Urbana, najpewniej kończyli prawo "kanoniczne" Sędzia musi być magisterem prawa. Nie wiedziałeś? > Teraz znowu za głupotę sędziów i reszty tego "kółka rózańcowego" > zapłacimy wszyscy. Jasnowidz? Odpowiedz Link Zgłoś
clr Re: Znowu polskie prawo dało "ciała" 12.01.10, 17:25 Mr Urban - najwyzszy czas starzec sie z godnoscia jako ze niewiele czasu Ci pozostalo. Beda Ci zawsze pamietac Stan Wojenny i to co zrobiles wtedy i potem. Dla wielu pozostaniesz nieciekawa ale inteligentna, oblesna itd. kreatura, ktora byc moze wejdzie do historii ale podle... Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Znowu polskie prawo dało "ciała" 13.01.10, 15:00 clr napisał: > Mr Urban - najwyzszy czas starzec sie z godnoscia jako ze niewiele > czasu Ci pozostalo. Beda Ci zawsze pamietac Stan Wojenny i to co > zrobiles wtedy i potem. Dla wielu pozostaniesz nieciekawa ale > inteligentna, oblesna itd. kreatura, ktora byc moze wejdzie do > historii ale podle...AMEN To twoja modlitwa ? "Katolicką etykę doskonale oddaje; Kiedy byłem dzieckiem modliłem się do boga o rower. Kiedy dorosłem zrozumiałem, że bóg nie zajmuje się rowerami, ukradłem rower a teraz modlę się o wybaczenie". Odpowiedz Link Zgłoś
clr Re: Znowu polskie prawo dało "ciała" 13.01.10, 16:16 Ucza ze sie ponosi konsekwencje na tym lub innym swiecie. To nie ma nic wspolnego. A pamiec bedzie mial podla.. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Falsz! 12.01.10, 17:45 A Ty nie masz pojecia o ZADNYM prawie. Informuje ze wolnosc jest zwiazana z odpowiedzialnoscia. Za niezgodne z prawem korzystanie z wolnosci nalezy poniesc konsekwencje. Urban zostal skazany (na niewielka dla niego kare) za chamskie ponizanie drugiego czlowieka i wyrok byl co do zasady sluszny choc uwazam ze i tak zbyt lagodny, bez wzgledu na to kogo obrazanie by dotyczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskadoks Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 16:46 urlik.pl/wiadomosci-z-kraju/ wlasnie kto? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał znie... 12.01.10, 16:48 ty paskudo ty ty (ale się cieszę) Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah [...] 12.01.10, 16:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
thelowfatyogurt Stary kawalarz z tego Urbana :) 12.01.10, 16:55 Skrajna prawica się miota, a Urban się cieszy. Zresztą, o to mu właśnie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Stary kawalarz z tego Urbana :) 12.01.10, 17:20 thelowfatyogurt napisał: > Skrajna prawica się miota, a Urban się cieszy. Zresztą, o to mu właśnie chodziło **************************** W istocie. Skarga do Strasburga okazuje się skutecznym odgrzaniem kotleta. Gdyby nie sprawa sądowa, to mało kto wiedziałby o tym artykule w "Nie". Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Stary kawalarz z tego Urbana :) 13.01.10, 15:04 aruda.r napisał: > thelowfatyogurt napisał: > > > Skrajna prawica się miota, a Urban się cieszy. Zresztą, o to mu właśnie c > hodziło > > **************************** > > W istocie. Skarga do Strasburga okazuje się skutecznym odgrzaniem kotleta. > > Gdyby nie sprawa sądowa, to mało kto wiedziałby o tym artykule w "Nie". To świadczy o inteligencji Katoprawicy tylko:) Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał znie... 12.01.10, 16:59 Dlaczego Żydzi tak nienawidzą katolików, że gotowi są na wszelkie plugastwa byle obrazić, poniżyć czy dopiec katolikom, czy moze mi ktos wytłumaczyc ich chorą nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:01 Ochlapia łajnem katolika i wrzeszca ze jest wolność słowa a jak ktos Żydowi zwróci uwagę to ten chowa sie za cenzurę antysemityzmu. Cwane to jest ale w końcu luzdie sie zorientują ze ktos tu nie gra fer. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:22 Właśnie, kto tu nie gra fer? :D Może jakiś fetyszysta ze świętym pejczykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 13.01.10, 14:46 drabinko....przeczytaj sobie co napisałeś bo to całkiem jest odwrotnie chociaż takich jak ty jest na szczęście mało Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:04 Jak słyszę takie kretyńskie pieprzenie, to jakiem Eskimos, też zbiera mi się na "chorą nienawiść". Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:10 Jak wolnosć słowa to wolność, a nie cenzura w jedna stronę ty cwaniaczku Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 13.01.10, 15:09 ks17 napisał: > Jak słyszę takie kretyńskie pieprzenie, to jakiem Eskimos, też zbiera mi się na > "chorą nienawiść". A ja wyznania muzycznego jestem i mam ochotę pałeczkami po tych pustych łbach pograć. Z miłości do muzyki oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadzmercedes [...] 12.01.10, 17:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:21 Obawiam się niestety, że Tobie nikt niczego nie może wyjaśnić, a wina tego stanu rzeczy leży po Twojej stronie. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 18:03 drabinahaha1. Nie darzę miłością Urbana, moim zdaniem przesadził, delikatnie mówiąc, pomijam już sam fakt, że dotyczyło to papieża, ale naigrywając się ze starszego człowieka przekroczył wszelkie podstawowe normy. Ale to nie powód by wyciagać tak rasistowskie wnioski w stosunku do Żydów. Może poczytaj sobie coś niecoś o sytuacji Żydów - polskich obywateli podczas niemieckiej okupacji w Polsce, gdzie jedni Polacy starali sie ich ratowac a inni w liczbie wielokrotnie większej wszystkich ich denuncjowali, tych ratujących i tych ratowanych. Żydzi z gett nie uciekali na aryjską stronę bo mieli pewność, że ich katoliccy sąsiedzi, nie dość że im nie pomogą to natychmiast wydadzą. Albo sami zamordują dla paru groszy. A możesz siegnąć jeszcze do historii Żydów z przełomu XV i XVI wieku kiedy wyrzucono Żydów z ultrakatolickiej Hiszpanii i co tam wówczas z nimi wyrabiano. Może zastanawisz ile w tym katolicyźmie jest chrześcijaństwa? I kto tu kogo nienawidzi? Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 18:47 Takim karmieniem sie przeszłoscią i nienawiscią nakrecają przyszłe konflikty, bo nawet przychylny człowiek w pewnym momencie ma dosyć plucia na siebie tylko dlatego ze jest katolikiem, ja nie poczuwam się do zbrodni, moja KATOLICKA rodzina walczyła przeciw Hitlerowi a i tak ciagle słysze o swoim faszyzmie, dosyc jeżeli nie nauczą sie wybaczać i zostawic za soba całe karmienie sie swoim nieszczęściem to tylko wywołają nastepne nieszczęście, ale oni jak widać niczego sie nie nauczyli nie nauczą. Karmia sie swoimi krzywdami mod czasów Egiptu do teraz i żyja z nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 13.01.10, 15:11 "Katolicką etykę doskonale oddaje; Kiedy byłem dzieckiem modliłem się do boga o rower. Kiedy dorosłem zrozumiałem, że bóg nie zajmuje się rowerami, ukradłem rower a teraz modlę się o wybaczenie". Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 13.01.10, 13:57 drabinahaha1 napisał: > Dlaczego Żydzi tak nienawidzą katolików, że gotowi są na wszelkie > plugastwa byle obrazić, poniżyć czy dopiec katolikom, czy moze mi ktos > wytłumaczyc ich chorą nienawiść. A czy na odwrót możesz to wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał znie... 12.01.10, 17:00 Wolność słowa rzeczywiście nie ma prawa absolutnego, zwłaszcza w obliczu umierającego starca, który wypełnia nałożone na niego obowiązki. Sam Karol Wojtyła nie mógł się pozbawić tych praw a grzebanie mediów i nagłaśnianie tego typu spraw jest właśnie przekroczeniem tej granicy absolutnego prawa człowieka do śmierci w godnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:02 Możesz jaśniej Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:27 > Wolność słowa rzeczywiście nie ma prawa absolutnego, Pierwsza sprawa należy rozdzielić treść merytoryczną wypowiedzi od jej formy. Bardzo często tą samą myśl można wyrazić plugawie, albo całkiem kulturalnie. Nie mam najmniejszej wątpliwości, że język Urbana JEST PLUGAWY. O ile uważam, że ma prawo do własnej oceny ostatnich lat Jan Pawła 2, to nie powinien tego tak robić jak to zrobił. Podkreślam to zwłaszcza, że uważam, że Urban mógł mieć rację co do meritum sprawy. Nie przesądzam czy miał, ale MÓGŁ mieć. I wolałbym, by zamiast WYŁĄCZNIE plucia na Urbana zastanowić się nad sensem jego przekazu po odsianiu urbanowskich plugastw. > zwłaszcza w obliczu umierającego starca, który wypełnia nałożone > na niego obowiązki. Sam Karol Wojtyła nie mógł się pozbawić tych > praw Pytanie tylko CO było tymi obowiązkami? Służba jako papież? Tak, o ile się nie mylę NIE MÓGŁ abdykować. Uważam, że nie jest to rozsądne prawo ale JEST i trzeba się z nim pogodzić, albo go zmieniać, ale póki jest aktualne należy go dotrzymać. Zupełnie czym innym są pielgrzymki. One były obowiązkiem, który JP2 nałożył sam na siebie. Żaden inny papież przed nim tego nie robił (przynajmniej w takim stopniu), więc nikt mi nie udowodni, że to był obowiązek. Gdy ciało już osłabło MÓGŁ zaprzestać pielgrzymek, albo je baaardzo wyraźnie ograniczyć. I tu się pojawia BARDZO ważne pytanie. Na ile ciągnięcie dalej takiego reżimu podróż międzynarodowych (co zdrowemu człowiekowi potrafi dać w kość) było decyzją WŁASNĄ JP2, a na ile jego otoczenia nie chcącego (przepraszam za wyrażenie) utracić takiego "markietingowego produktu" (tylko niech mi ktoś nie imputuje że tak Papieża nazwałem, to chodzi o Jego pielgrzymki, a nie Jego osobę). Potrafi ktoś dać głowę, że nie doszło do tego drugiego wypadku? Zwłaszcza jak zdarzały się przypadki takiego "eksploatowania" osób chorych - ot chociażby ostatnio dziwna śmierć Michaela Jacksona czy wspominany przez Urbana Breżniew. > a grzebanie mediów i nagłaśnianie tego typu spraw jest właśnie > przekroczeniem tej granicy absolutnego prawa człowieka do śmierci > w godnych warunkach. Problem w tym, że Urban po chamsku, bo po chamsku, ale właśnie broni prawa do godnej starości i godnej śmierci. IMHO tak odbieram jego artykuł. Zamiast pozwolić JP2 spokojnie w Zamku Gandalfa dożywać swoich ostatnich lat, "na siłę ciągano Go po świecie" (oczywiście to mogła być świadoma decyzja JP2, który wolał żyć krócej, ale do ostatniej chwili robić to co pragnął). Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 18:57 > Służba jako papież? Tak, o ile się nie mylę NIE MÓGŁ abdykować. Papież jak najbardziej może dobrowolnie odejść ze stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 19:29 > > Służba jako papież? Tak, o ile się nie mylę NIE MÓGŁ abdykować. > > Papież jak najbardziej może dobrowolnie odejść ze stanowiska. Jesteś pewien? Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał znie... 12.01.10, 17:00 urban to "gebels" PZPR-u,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 18:13 yanfhowah napisał: > urban to "gebels" PZPR-u,,,, Może wystarczy tym ze Strasburga to właśnie napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 13.01.10, 12:51 yanfhowah napisał: urban to "gebels" PZPR-u,,,, Na pewno w duuużżżżoooo mniejszym stopniu niż Terlikowskie, Semki, Ziemkiewicze i inne oszołomy Katoprawicy obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eman_man Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:03 Niech Strasburg spyta Polskę dlaczego niejaki ks. Trytek, który namawiał do palenia homoseksualistów na stosie i powrotu epoki religii miłości nie stanął przed sądem. Niech Strasburg spyta Polskę dlaczego polska prokuratura nie zajęła się groźbami pod adresem dwóch nastolatków, którzy mieli czelność walczyć o świecką szkołę bez krzyży. Niech Strasburg spyta Polskę według jakiego świeckiego prawa artystka, na którą fundamentaliści katoliccy urządzili nagonkę była ciągana w kajdankach po sądach przez kilka lat, niech spyta dlaczego za wystawienia sztuki siedziała w więzieniu. Niech Strasburg nie udaje głupa bo tu nie ma o co pytać, tu trzeba działać. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 [...] 12.01.10, 17:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:26 Ich, czyli kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
fifi_macaffee [...] 12.01.10, 17:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:16 fifi_macaffee napisał: > Jerzy Urban komunistyczna pejsata kanalia. **************************** Ale gdzie u niego pejsy, jak on łysy jest? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:30 Heh. To pewnie był post jednego z tych młodocianych "antykomunistów" co w życiu ani komunizmu, ani Urbana nie widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 18:24 maaac napisał: > Heh. To pewnie był post jednego z tych młodocianych "antykomunistów" > co w życiu ani komunizmu, ani Urbana nie widzieli. Co do Urbana, to wystarczy popatrzeć na zdjęcie przy artykule: łysa pała w całej okazałości i ani śladu pejsów. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 19:32 A myślisz, że on przeczytał/widział ten artykuł? IMHO 90% "antysalonowców", "prawicowców" czy jak ich tam zwać czyta tylko tytuły. Jakieś 5% potrafi jeszcze przeczytać to co wytłuszczonym drukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 13.01.10, 10:52 maaac napisał: > A myślisz, że on przeczytał/widział ten artykuł? IMHO > 90% "antysalonowców", "prawicowców" czy jak ich tam zwać czyta tylko > tytuły. Jakieś 5% potrafi jeszcze przeczytać to co wytłuszczonym > drukiem. A ilu spośród nich - zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 13.01.10, 13:24 "Zrozumieć" są jedynie poprzedniego dyktatora watykanowa. Jako, że jego nikt nie jest w stanie zrozumieć mieli przewagę nad jeszcze głupszymi, wymyślali co mógł mieć na myśli i tłumaczyli to na język "wrogów prezerwatyw" - to cała ich ideologia. No i język nienawiści łapią błyskawicznie - dlatego też czytają sami siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
cymbalontko Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał znie... 12.01.10, 17:17 Może nareszcie polscy sędziowie i prokuratorzy zrozumieją,że oni też muszą w swojej pracy przestrzegać obowiązującego prawa w Polsce. Dzięki Ci Boże, że mamy Trybunał w Strasburgu.Może sędziowie i prokuratorzy przestana się bać " Czarnych". Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 [...] 12.01.10, 17:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 13.01.10, 13:27 drabinahaha1 napisał: > Tu chodzi o zwykłą kulturę ale co ty mozesz o tym wiedzieć bolszewiku. Taką jaka ma brutalnie gwałcący dzieci kler ? Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Twoj podpis to nomen omen 12.01.10, 17:44 Informuje ze wolnosc jest zwiazana z odpowiedzialnoscia. Za niezgodne z prawem korzystanie z wolnosci nalezy poniesc konsekwencje. Urban zostal skazany (na niewielka dla niego kare) za chamskie ponizanie drugiego czlowieka i wyrok byl co do zasady sluszny choc uwazam ze i tak zbyt lagodny, bez wzgledu na to kogo obrazanie by dotyczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie licz na to 12.01.10, 18:27 cymbalontko napisał: > Może nareszcie polscy sędziowie i prokuratorzy zrozumieją,że oni też > muszą w swojej pracy przestrzegać obowiązującego prawa w Polsce. > Dzięki Ci Boże, że mamy Trybunał w Strasburgu.Może sędziowie i > prokuratorzy przestana się bać " Czarnych". Przynajmniej - jeszcze nie prędko... W końcu odszkodowań (po wyrokach Strasburga) z własnej kieszeni nie płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
absbls Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał znie... 12.01.10, 17:29 Przepraszam wszystkie spasione wieprze za to, ze porownalem je do polskich biskupow. Porownanie to jest wysoce obrazliwe i krzywdzi te pozyteczne zwierzaki. Wojtyla zrobil katopolakom wode swiecona z mozgu. Odwrocenie tego procesu potrwa jeszcze jakis czas. Ale nastapi! Niech bedzie pochylony. Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 13.01.10, 13:34 I krzyż mu na drogę. "Katolicką etykę doskonale oddaje; Kiedy byłem dzieckiem modliłem się do boga o rower. Kiedy dorosłem zrozumiałem, że bóg nie zajmuje się rowerami, ukradłem rower a teraz modlę się o wybaczenie". Odpowiedz Link Zgłoś
adrian_ck Panie Urban, z takim językiem to do rynsztoka. 12.01.10, 17:30 Czasem mam wrażenie, że Urban wychowuje internetowych forumowiczów. Ten sam poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał znie... 12.01.10, 17:32 Jedyne na co Żydzi jeszce nie położyli łapy to Watykan, i to ich martwi najbardziej, za pomocą pożytecznych idiotów mają nadzieję na zniszczenie i przejecie ostatniego wolnego od ich łap majątku, haha Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 18:19 drabinahaha1 napisał: > Jedyne na co Żydzi jeszce nie położyli łapy to Watykan To najlepszy zart 2000-lecia! Czy ty nie wiesz kto jest tworca i jakie ma z tego zyski? Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Przygłupy? Pytają Polskę o Urbana? 12.01.10, 17:32 To nie wiedzą,ze urban był gebelsem stanu wojennego? Uniewinnić urbana to tak jakby uniewinnic gebelsa.... Odpowiedz Link Zgłoś
2berber To jest nieuczciwe! Odwracanie uwagi. 12.01.10, 17:36 Polskie sądy a raczej sędziowie odbierają noworodki matkom. Wątpie by takie wyroki zdarzały się po wojnie w innym normalnym europejskim kraju. Dziennikarze, politycy uznają to za dolegliwość ale nie protestują. Inaczej jest w tej sprawie. Rozumiem i wierzę że skazanie Jerzego Urbana to nieprzyzwoitość i przyjdzie nam za to zapłacić. Wymiar sprawiedliwości będzie się z tego śmiał - "i co nam sędziom zrobicie?" Jednak bardziej ważne dla społeczeństwa jest - co zrobić i jak działać aby sędziowie na mocy swoich wykładni prawa nie popełniali takich zbrodni jak odbieranie noworodków matkom. Jerzy Urban sam się obroni - jest dobrym dziennikarzem, noworodek się nie obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster z kajecika nami.., ups, mani-pulatora 12.01.10, 17:42 "miał znieważyć", rzekomo, jakoby, podobno, może, ale czy aby, a zresztą o co tyle krzyku Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał znie... 12.01.10, 17:49 Czy papież Jan Paweł II odniósł się do tych rewelacji? Czy poczuł się obrażony? Nadgordliwośc jest gorsza od śmierci. Oskarżycielom brak odwagi przyznać .że artukuł obrażał ich osobiście. Chowają się za osobą papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo to o ten artykuł chodzi ? 12.01.10, 17:54 ale to przecież prawda www.nie.com.pl/art1013.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: to o ten artykuł chodzi ? 12.01.10, 19:05 > www.nie.com.pl/art1013.htm To jest bardziej drwina z otoczenia i wyznawców papieża niż jego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: to o ten artykuł chodzi ? 12.01.10, 19:38 IMHO większość przeciwników tego artykułu nawet go nie przeczytała. Tak samo jak większość "słuchających" Papieża nie słyszała jego słów co im między innymi Urban zarzuca. PS. Co nie zmienia mojego negatywnego zdania na temat FORMY tego co Urban napisał za co "kopniak prawny" się mu się w zupełności należał. Szkoda tylko, że sądy/prokuratura nie są konsekwentne w tropieniu obraźliwej formy wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: to o ten artykuł chodzi ? 13.01.10, 13:47 maaacu nie przesadzaj z ta formą. Urban pisze w jezyku w jakim większość katolików zwraca się do żon, dzieci i przyjaciół, to zakłamane środowisko dlatego uważa to za wulgarne bo sami najlepiej wiedzą z jakimi emocjami związane są one u nich samych - po części nienawidzą samych siebie. Wulgarność jako środek ekspresji artystycznej uwypukla tylko prawdziwą wulgarność i zezwierzęcenie praktyków wulgarności. "Katolicką etykę doskonale oddaje; Kiedy byłem dzieckiem modliłem się do boga o rower. Kiedy dorosłem zrozumiałem, że bóg nie zajmuje się rowerami, ukradłem rower a teraz modlę się o wybaczenie". Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 17:57 A ja lubię Urbana, wolę "Nie" od "GW". oczywiście nie jestem komuchem, ale lubię jego styl i brak świętości. Bo jak wiadomo świętości na Ziemi nie ma! A przynajmniej nie udowodniono (do świętości nie zaliczam: uczciwości, sprawiedliwości, kultury, tolerancji, szacunek do bliźniego itp.) A on to mocno nagina (olewa) i opisuje tak, jak coś widzi. Ech... gdyby tak kaczki potrafiły! Oj... to może i by umieli zrozumieć to, co ich otacza! Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 13.01.10, 13:49 "psy służą, wilki są wolne" :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 13.01.10, 13:37 gnago napisał: > Czy papież Jan Paweł II odniósł się do tych rewelacji? Czy poczuł się obrażony? > > Nadgordliwośc jest gorsza od śmierci. Oskarżycielom brak odwagi > przyznać .że artukuł obrażał ich osobiście. Chowają się za osobą > papieża. BINGO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Podmienić Wojtyłę na Wiesenthala... 12.01.10, 17:52 ...i Trybunał od razu zamknie mordę. Nieprawdaż? Bo wolność słowa jest bardzo wybiórcza. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan Trybunał pyta Polskę o Urbana...? 12.01.10, 17:53 A co na to Polska? Co Polska odpowie Trybunałowi? Swoją drogą jest to dobrą lekcją pojmowania prawa dla wielu. Bo dla Trybunału jest osoba Jerzego Urbana mało ważna. Jest tylko obywatelem, tak samo równym wobec prawa, jak każdy. Swoją drogą ciekawe, czy za teksty o podobnym zabarwieniu, ale zajmujące się głowami innych państw, np. tych nielubianych (Rosja, Białoruś, Kuba, Libia, Korea Północna, Serbia, Wenezuela, itp.) też ściaganoby ich autorów? Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Obraził każdego niepełnosprawnego 12.01.10, 17:54 takim tekstem towarzysz Urban. Najgorsze to powiedzieć niepełnosprawnemu, że się do czegoś nie nadaje bo jest niepełnosprawnym. Podobnym złem jest usiłować nadmiernie pomagać/wspierać niepełnosprawnego tym samym przypominając mu, że jest niepełnosprawny. Ten tekst dał światło dzienne na "humanitaryzm" i "miłosierdzie" towarzysza Urbana i współtowarzyszy z jego sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Obraził każdego niepełnosprawnego 12.01.10, 18:11 chwila, chcesz posadzić niewidomego za kierownicę busa? Fakty są faktami, a tylko głupiec obraża się za fakty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Fakty rzeczywiście są faktami 13.01.10, 02:05 Karol Wojtyła pełnił urząd papieża a niepełnosprawność mu w tym nie przeszkadzała. Dawał przykład innym niepełnosprawnym aby mimo wszystko nie poddawać się niepełnosprawności. Teraz ktoś wyraża się o niepoddającym się niepełnosprawnym: "Obwoźne sado-maso". Tym samym zniechęca, wyśmiewa wszystkich niepełnosprawnych, którzy nie poddają się, zastanawiają się czy nie poddać się, tych co się poddali. Istotne jest to dla tej drugiej a szczególnie dla trzeciej grupy. Artykułem towarzysz Urban przedstawił swój "humanitaryzm" czym zniechęcił nawet swoich niektórych idoli. Towarzysz Urban jest chory na nienawiść czyli chory psychicznie. Często choroba psychiczna prowadzi do niewłaściwego postępowania względem innych osób. Ta zaprowadziła. Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Fakty rzeczywiście są faktami 13.01.10, 14:01 Karol Wojtyła pełnił urząd papieża a niepełnosprawność mu w tym nie przeszkadza > ła. Wojtyła był normalnym człowiekiem, chcesz go obrazić ?. Mój szewc więcej od Wojtyły wiedział na temat życia, ludzi i ich problemów, też był normalnym człowiekiem. Żałuję go, nowy źle naprawia buty i "sprzedaje" mi swoje podejrzane "prawdy", do tego jest drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas Re: Obraził każdego niepełnosprawnego 13.01.10, 06:25 Nie, nikt przy zdrowych zmyslach nie posadzil by niewidomego za kierownica busa. Przyklad jest co najmniej nietrafny. W swoim paszkwilu tow. Urban odmowil prawa w uczestnictwie w zyciu publicznym osobam takim jak JP2 jak i S. Hawking. Tak naprawde obrazil w nich te cech, ktore czynia ich wiekszymi od przecietnego czlowieka. Urban zachowal sie jak biblijny Cham. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Obraził każdego niepełnosprawnego 13.01.10, 15:09 Przynajmniej nie byl lewacko politpoprawny. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush 85-letni zchorowany starzec w świetle kamer 12.01.10, 18:41 papa_s napisał: > takim tekstem towarzysz Urban. Najgorsze to powiedzieć niepełnosprawnemu, że si > ę do czegoś nie nadaje bo jest niepełnosprawnym. Podobnym złem jest usiłować na > dmiernie pomagać/wspierać niepełnosprawnego tym samym przypominając mu, że jest > niepełnosprawny. tv-show: 85-letni obłożnie chory starzec w świetle kamer brrr... to było niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Re: 85-letni zchorowany starzec w świetle kamer 13.01.10, 02:17 To zależy po co ten tv-show. Jeśli by to było dobre przeznaczenie to jak najbardziej. Zdrowym puszczają wtedy nerwy (zwłaszcza młodym, nawet lekarzom znam ze swojego doświadczenia) to inna sprawa. Może i dobrze, że puszczają nerwy. Trochę się zaczną zastanawiać nad życiem i odpowiedzialnością. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Papież nie był niepełnosprawny. 13.01.10, 06:56 Był stary i schorowany. Takie podróże męczą zdrowych ludzi. Jak więc muszą męczyć schorowaną osobę w podeszłym wieku. Po coś emeryturę jednak wymyślono. Cały problem tkwi w czym innym. Czy to jego wola pchała go do pielgrzymek czy wpływ otoczenia. Jeśli jego - to miał do tego prawo. Kazdy może robić ze swoim życiem co chce. Nawet popełniać w ten sposób samobójstwo na raty. Co innego jak były to naciski otoczenia. Ciekawe ilu z was by chciało by tak na stare lata męczono ich rodziców? Odpowiedz Link Zgłoś
pan-dzikus Re: Obraził każdego niepełnosprawnego umysłowo 13.01.10, 13:52 takim tekstem towarzysz Urban. Najgorsze to powiedzieć niepełnosprawnemu, że si > ę do czegoś nie nadaje bo jest niepełnosprawnym. Podobnym złem jest usiłować na > dmiernie pomagać/wspierać niepełnosprawnego tym samym przypominając mu, że jest > niepełnosprawny. > Ten tekst dał światło dzienne na "humanitaryzm" i "miłosierdzie" towarzysza Urb > ana i współtowarzyszy z jego sekty. > Obraził każdego niepełnosprawnego umysłowo. Robi to od wielu lat z powodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Obraził każdego niepełnosprawnego 13.01.10, 19:28 papa_s napisał: > takim tekstem towarzysz Urban. Najgorsze to powiedzieć niepełnosprawnemu, że si > ę do czegoś nie nadaje bo jest niepełnosprawnym. Podobnym złem jest usiłować na > dmiernie pomagać/wspierać niepełnosprawnego tym samym przypominając mu, że jest > niepełnosprawny. > Ten tekst dał światło dzienne na "humanitaryzm" i "miłosierdzie" towarzysza Urb > ana i współtowarzyszy z jego sekty. > Jeszcze jedno można dodać . Najgorzej jest durniowi powiedzieć że jest durny. Odpowiedz Link Zgłoś
adam1762 Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał znie... 12.01.10, 18:00 "Urban nazwał też papieża m.in. "Breżniewem Watykanu", "żywym trupem" i "sędziwym bożkiem". I dobrze go nazwał, widać nawet Pan Urban czyta Biblię. Odpowiedz Link Zgłoś
adam1762 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 18:03 No przesadziłem z tym czytaniem Biblii. Ale kto wie nie znam człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Strasburg pyta Polskę o Urbana, który miał zn 12.01.10, 18:18 myślę że czytał. Nie można napisać krytyki na temat np. filmu, nie oglądając go. A to co pisze Urban (groby "wieloupychaczowe" ksiądz każe ubijać trumny tak, żeby do jednego grobu weszło ich jak najwięcej - biorąc kasę od pochówku) to chyba nie jest zgodne z "biblioprawem"! Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 [...] 12.01.10, 18:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś