loppe 13.01.10, 17:14 Pomóżmy! Wysyłam pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loppe mamy dług Rodacy 13.01.10, 17:27 Na początku 19. wieku polscy legioniści tłumili tam anyfrancuskie powstanie niewolnikow murzyńskich - mamy dług do spłacenia Rodacy! Odpowiedz Link Zgłoś
paramo Re: Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 13.01.10, 17:52 I ja wysłałem. Wysyłajmy nawet niewielkie kwoty. W jedności siła, Bracia. Odpowiedz Link Zgłoś
tejon23 Pomóżmy !!! 13.01.10, 20:08 Wpłacajmy nawet po kilkanaście złotych, wysyłajmy sms-y. To nasza ludzka powinność. "and the world will be as one" Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 13.01.10, 20:17 Pomogę, ale nie przez tak skompromitowaną organizację jak UNICEF ( zwłaszcza w Polsce ) Janina Ochojska to dla mnie marka, której mogę powierzyć swój datek. Zresztą uważam, że zbiórka w tej chwili, bez certyfikazji kont, na które ma się przesyłać pieniądze jak dla mnie mija się z celem. Póki ktoś kompetentny nie zapewni mnie o prawdziwości kont i celowości zbiórki, nie będę płacić w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 13.01.10, 20:41 A ja pomogę, jak w końcu zobaczę całościowe sprawozdanie i efekty tego, co zostało zrobione! Od dawna daję tylko na WOŚP - może dlatego że daje i pomoc i zabawę za szczodrość! Resztę mam w głębokim poważaniu. Jest masa dokumentów (różnych) o pomocy, która trafia w prywatne ręce! mam dość robienia za moje pieniądze mnie samego w ch..a! Mam dość. Nic nie dam, dopóki wszystkie agencje, i wszyscy w nich pracujących nie będą jawnie prześwietlani! Chcesz pomagać, masz być czysty jak łza!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mlotkowy2 Re: Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 13.01.10, 20:54 Może mają ci dać zabawę za to, że wyślesz eska za 3 pln? Tysiące ludzi pod gruzami a ty wyjeżdżasz z WOŚP. Może pojedź na Haiti i sam pomóż tym ludziom odgrzebując ich z gruzów? Będziesz miał PEWNOŚĆ, że twoja pomoc nie poszła na darmo i żadna organizacja nie zrobi cię jak piszesz, w ch... Żal mi takich sępów. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 13.01.10, 21:28 Słuchaj młotkowy, jeśli ktoś prosi o pomoc, to ja wymagam aby on tą pomoc udowodnił, a nie kupował przeloty samolotem. jak ci się nie podoba moje podejście, to napisz, a wytłumaczę jaśniej a nie insynuujesz mi jakieś dziecinne zabawy! I dziecinną radość! Jak pisałem wcześniej, jest masa przykładów na to, że kasa którą ludzie przelewają/wysyłają przepada - i temu mówię dość! > Może pojedź na Haiti i sam pomóż tym ludziom odgrzebując nie zrozumiałeś, ja nie nawołuję do pomocy i przelewów, jak będę chciał się zabawić w pomagiera, to zapytam jak można się tam dostać na koszt pomocy (bo chyba nie płacą ci co pomagają za swoje!) > Żal mi takich sępów. Wal się! Nie jestem sępem, ale nie lubię jak jakiś k..s dorabia się na mojej kasie! Zrozumiałeś?! Odpowiedz Link Zgłoś
melisa28 Re: Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 14.01.10, 12:37 Po twoim zapalczywym języku już widać, jak bardzo ci leży na wątrobie twoja kasa. Nawet jakby ci opłacili przelot i mieszkanie w jedynym może ocalałym hotelu, to nie kiwnąłbyś palcem. Po prostu są ludzie, którzy nie widzą dalej niż czubek własnego f...a Ciekawe, czy na co dzień też tak wszystkim patrzysz na ręce. W sklepie, na ulicy... Musisz mieć bardzo smutne życie Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 14.01.10, 08:11 cillian1 napisał: > Od dawna daję tylko na WOŚP - może dlatego że daje i pomoc i zabawę za > szczodrość! Resztę mam w głębokim poważaniu. A ile kosztuje ta zabawa? Ile kosztują "światełka do nieba", nagłośnienie, oświetlenie i obsługa techniczna koncertów, "zwroty za dojazdy" wykonawców, Owsiaka podróże samolotem, itp., itd... Zastanawiałeś się ile milionów trzeba wydać na 'zabawę' aby zebrać 36 milionów w "na dzieciaczki"? Kto za to płaci i z czyich pieniędzy? Prześwietliłeś już WOŚP? Wrzasnąłeś już Owsiakowi: "Chcesz pomagać, masz być czysty jak łza!!!!!!!!"? Odpowiedz Link Zgłoś
godeep Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 13.01.10, 20:44 Proponuję wsparcie duchowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mlotkowy2 Re: Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 13.01.10, 20:54 tak typowo po katolicku Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 13.01.10, 21:31 > tak typowo po katolicku to dzieci w sierocińcach chodzą głodne! Odpowiedz Link Zgłoś
melisa28 Re: Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 14.01.10, 12:39 To ile na nie dałeś? No i czy sprawdziłeś, czy aby nie marnotrawią tych pieniędzy? A może po prostu zacznij leczyć paranoiczną nieufność. Odpowiedz Link Zgłoś
andowc Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 13.01.10, 21:56 W dzisiejszych czasach (przesiąkniętych kapitalizmem) pomagają Ci co mają w tym "interes" (aby zniewolić poddanych). "Samarytanie" wyginęli (wybili ich w "pień"). Odpowiedz Link Zgłoś
klara321 Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 14.01.10, 06:57 Potworna tragedia, współczujemy bradzo, wysyłajmy sms'y internauci. Odpowiedz Link Zgłoś
buwybaw Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 14.01.10, 09:15 wplacilem 50 euro. to niewiele ale jesli kazdy wplaci choc troche to bedzie wiecej. jestem po prostu wstrzasniety tym co sie tam dzieje. mamy szczescie ze zyjemy w europie, mysle ze dopiero takie sytuacje nam uswiadamiaja jak naprawde jestesmy szczesliwi. teraz tylko wierzyc ze jak najszybciej uda sie ustabilizowac sutuacje na Haiti. Odpowiedz Link Zgłoś
pyskata666 Re: Pomóż ofiarom trzęsienia ziemi na Haiti 14.01.10, 09:58 loppe napisał: > Pomóżmy! Wysyłam pieniądze! Ja tez chce wyslac, czy ktos zna numery IBAN tych rachunkow? Jest to konieczne do dokonania wplaty z zagranicy Odpowiedz Link Zgłoś