trzymilionowy.post 14.01.10, 13:16 Panie Sakiewicz, demonstrację w obronie wolności słowa poproszę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzymilionowy.post Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasację 14.01.10, 13:18 Ale Terlikowski i Pięta pewnie i tak powiedzą, że geje ich napastują. Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 13:28 Jak radio co ma ryja lży i pomawia, to rada się nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 13:40 seydlitz napisała: > Jak radio co ma ryja lży i pomawia, to rada się nie interesuje. -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 13:57 A gdzie on napisał, że radio lży osobę ułomną? Radio lży różnych ludzi, bez względu na to czy są ułomni czy nie. Lży ich, bo jest prymitywne i chamskie. Oto cytaty: "popatrzcie, gdzie on się nie mył" - na czarnoskórego misjonarza "Ty czarownico" - do pani prezydentowej "Nie nazywajmy szamba perfumerią" - o spotkaniu dziennikarek z p. prezydentową Możesz podać przykład, gdzie Szczuka lży i pomawia Madzię Buczek? Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Pobłażliwość polskiego prawa dla RM jest faktem. 14.01.10, 15:41 Co nie zmienia faktu, że Szczuka zeszła poniżej pewnego poziomu, akceptowalnego dla cywilizowanych ludzi. Gdyby ta cała Madzia występowała w TVP, wyrok powinien być ten sam. Na drugi raz, jak chcesz się z kogoś pośmiać, to dowiedz się wcześniej czegoś o tym kimś. Tłumaczenie, że Kazia nie wiedziała o chorobie, jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
gamaja Re: Pobłażliwość polskiego prawa dla RM jest fakt 14.01.10, 15:45 Brawo Sąd! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Od kiedy satyra jest zakazana? 14.01.10, 16:13 Od kiedy to istnieje zakaz parodiowania osób publicznych? Względnie od kiedy wybrane osoby cieszą się w tym względzie szczególnymi przywilejami? Co się w tym kraju dzieje? A KRRiT to po prostu organ cenzorski, nie pierwszy i nie ostatni raz. Powinno to gó... zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy [...] 14.01.10, 16:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Jakby sparodiowała Michników,to byłaby afera 14.01.10, 16:39 A kim byli twoi przodkowie? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 III i IV wladza rzadzi 14.01.10, 16:58 battosai napisał: > A kim byli twoi przodkowie? M; widac, ze przodkowie wiekszosci z korporacji sedziowskiej wywodza sie ze stalinowskiego okresu PRL. Cenzurowanie kazdego medium jest ochyda bez wzgledu czy jest ona na lewo czy na prawo. Ale po Okraglym Stole "media" znalazly sie w objeciach POstkomunistrycznego ukladu ktory manipuluje "sondazami" czy zwyklym lgarstwem oczekujacy "cudow" tlumek. Zgodzil bym sie by zostawic ochydne szyderstwa Szczuki w spokoju gdyby po drugiej stronie nie bylo nagonki na niszczone sadowym terrorem publikatory patriotycznej prawicy. I to tylko za mowienie PRAWDY. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Polska krajem sądowych kretynów.Nie widzę w tym ża 14.01.10, 16:32 dnej logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Dziwne 14.01.10, 16:43 Z ułomności spieprzajdziada można się naśmiewać, a z radiomaryjowców nie. Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: Pobłażliwość polskiego prawa dla RM jest fakt 14.01.10, 15:58 laksmana napisał: >... Tłumaczenie, że Kazia nie wiedziała o chorobie, jest śmieszne. Szczuka nie tłumaczyła się w ten sposób - oświadczyła, że nie wiedziała i nie z tego sie śmiała. I mimo, że Szczuka swoim poczuciem humoru osiągnęła dno trudno jest nie przyznać jej racji - drwienie z tembru głosu ma sie nijak do naigrywania się z niesprawności ruchowej - bo na tym jak rozumiem polega niepełnosprawność pani Buczek. -- .. Kazimiera szczeka a Danuta stęka... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Głos jest wynikiem kalectwa 15.01.10, 11:57 quosoo napisał: I mimo, że Szczuka swoim > poczuciem humoru osiągnęła dno trudno jest nie przyznać jej racji - > drwienie z tembru głosu ma sie nijak do naigrywania się z > niesprawności ruchowej - bo na tym jak rozumiem polega > niepełnosprawność pani Buczek. Problem w tym ,iż ten tembr głosu jest właśnie wynikiem tej okrutmej choroby i kalectwa. Jest związany z niesprawnością ruchową. Pani Buczek porusza się tylko na wóżku , waży kilkanaście kg, malutkie , niemal sparalizowane ciało i duża głowa , głos jak u kilkuletniego dziecka . Te kółka różańcowe to jedyna radość jej zycia. I nie robi przecież nikomu krzywdy. W imie czego te drwiny? Pani Szczuka parodiując głos niestety (mam nadzieje nieswiadomie) zadrwiła z kalectwa. Jako profesjonalna zurnalistka powinna po prostu wcześniej "zapoznać się z tematem". No ale cóż , chciała byc trendy (bo jest moda na wysmiewanie się z "nawiedzonych katoli") i wyszlo jak wyszło. Cieszę się ,że Sąd wydał właściwy wyrok. Martwi mnie tylkko ,ze w tak oczywistej sprawie (drwina z kalectwa w celu uzyskania poklasku i popularnosci) wogóle doszło do tej rozprawy. No cóż jak widać ludzie Polsatu nie znaja słowa przyzwoitość. Liczy się tylko kasa. > Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Głos jest wynikiem kalectwa 15.01.10, 14:12 Czyli jak teraz któryś z satyryków będzie drwił sobie z wady wymowy Donalda Tuska, to też będziesz protestował i domagał się nałożenia na stację kary przez KRRiTV? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Głos jest wynikiem kalectwa 15.01.10, 14:36 trzymilionowy.post napisał: > Czyli jak teraz któryś z satyryków będzie drwił sobie z wady wymowy > Donalda Tuska, to też będziesz protestował i domagał się nałożenia > na stację kary przez KRRiTV? Wada wymowy to nie kalectwo. To po prostu "inna liga". Gdyby ktos drwił z tej wady Tuska uważał bym to za prostactwo. A satyryk drwiący z głosu , wzrostu , nosa , okularów , łysiny dla mnie nie jest satyrykiem tylko godnym politowania błaznem. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Głos jest wynikiem kalectwa 15.01.10, 14:48 remik.bz napisał: trzymilionowy.post napisał: Czyli jak teraz któryś z satyryków będzie drwił sobie z wady wymowy Donalda Tuska, to też będziesz protestował i domagał się nałożenia na stację kary przez KRRiTV? Wada wymowy to nie kalectwo. To po prostu "inna liga". Gdyby ktos drwił z tej wady Tuska uważał bym to za prostactwo. A satyryk drwiący z głosu , wzrostu , nosa , okularów , łysiny dla mnie nie jest satyrykiem tylko godnym politowania błaznem. Niby w porządku lecz Szczuka zakpiła sobie z barwy głosu, a nie łamliwości kości. Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: Głos jest wynikiem kalectwa 15.01.10, 16:26 > Niby w porządku lecz Szczuka zakpiła sobie z barwy głosu, a nie łamliwości kośc > i. Dokładnie. Ponadto, jeżeli ja nazwę czarnoskórego człowieka 'czarnuchem' to będzie to grubiaństwo (a nawet rasizm) jeżeli jednak ten (lub inny) czarnoskóry użyje tego sformułowania to oczywiście będzie to żart. Szczuka drwiąca z czyjejś wymowy to ten drugi przypadek. Można kwestionować poczycie humoru (moim zdaniem beznadziejne), ale też nie można uznać, że osoba o tak fatalnej artykulacji może się naśmiewac z czyjejś wymowy w sposób który tę osobę piętnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Pobłażliwość polskiego prawa dla RM jest fakt 14.01.10, 16:27 laksmana napisał: Tłumaczenie, że Kazia nie wiedziała o chorobie, jest śmieszne. Nie każdy ogląda Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
szurum-burum1 Re: Pobłażliwość polskiego prawa dla RM jest fakt 14.01.10, 16:41 laksmana napisał: > Co nie zmienia faktu, że Szczuka zeszła poniżej pewnego poziomu, akceptowalnego > dla cywilizowanych ludzi. > Gdyby ta cała Madzia występowała w TVP, wyrok powinien być ten sam. > Na drugi raz, jak chcesz się z kogoś pośmiać, to dowiedz się wcześniej czegoś o > tym kimś. Tłumaczenie, że Kazia nie wiedziała o chorobie, jest śmieszne. Rozumiem. Całe szczęście, że BBC nie nadaje w Polsce, ciekawe co tę stację spotkałoby za Monty Pythona. A ja się potrafię śmiać z każdej ułomności, od swoich poczynając. Więcej dystansu, bo póki co to cała ta szopka świadczy o tym, że gdzieś podskórnie uważa się, że bycie kaleką jest wstydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Pobłażliwość polskiego prawa dla RM jest fakt 14.01.10, 22:12 Mylisz się. Owa Madzia wygłasza dość infantylne teksty na antenie sekciarskiego radia. Jej choroba nie ma nic do tego, jako osoba występująca publicznie musi się liczyć z tym, że może być krytykowana, parodiowana czy cytowana w różnych kontekstach. Michnik się jąka, był w związku z tym parodiowany, jest często obrażany i co? I nic, jest osobą publiczną, musi się z tym liczyć. Madzia to wprawdzie inny kaliber, ale też bądźmy szczerzy - Szczuka jej nie obraziła, sparodiowała jedynie jej sposób mówienia. A to, że KRRiT nie rusza Rydzyka za antysemityzm, homofobię i nawoływanie do nienawiści, ściga zaś Szczukę świadczy jedynie o tym, że należałoby to "ciało" pogonić na cztery wiatry. W demokratycznym państwie prawa od orzekania o winie jest sąd, nie zaś jakieś "krajowe rady". Odpowiedz Link Zgłoś
cwdj Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 16:42 Ach, co za miła i mądra ta Szczuka na zdjęciu, jednak pozory mylą. Są granice, których nie wolno przekroczyć. Chyba długo musieliście takiego zdjęcia szukać. Już wy potraficie pokazywać wykrzywione twarze tych, z którymi wam nie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
trojanska Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 16:57 Zobaczcie teraz na Wirtualnej Polsce ta "przemiłą" panią jak naprawdę wyglądała, kiedy parodiowała kalekę Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:08 12.12a1 napisał: > seydlitz napisała: > > > Jak radio co ma ryja lży i pomawia, to rada się nie interesuje. > -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:23 > > A zdrowe może? -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:29 12.12a1 napisał: > Nie jestem tez sympatykiem Rydzyka,którego uwazam za zwyklego > szkodnika,ale tez zwyklym dranstwem jest nasmiewanie sie z osoby > ulomnej i bedacej nawózku(kiedys w tv pokazywali ja). Pod warunkiem, że się wie, że osoba słyszana w radio jest ułomna. Warto posłuchać co mówiła Szczuka zanim zabierze się głos. Tak czy owak wyrok sądu jest kuriozalny. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:39 Kuriozalny byłby może w innym kraju. W naszym, gdzie wszyscy drżą przed Kościołem i ludzie Koscioła są na specjalnych prawach - to juz niestety coś normalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 15:00 Czy Pani Szczuka wyśmiewała kalectwo i niepełnosprawnośc tej kobiety z Radia M? Nie słyszałem tej audycji, ale ztego co wyczytałem , to parodiowała ją, jej sposób wysławiania, a nie kalectwo. Jeżeli ktoś jest osobą publiczną i występuje w radiu to powinien zdawać sobie sprawę, że będzie potraktowany jak osoba publiczna. Czy fakt, że taka osoba np: jeżdzi na wózku inwalidzkim, daje jej inne prawa? Kiedyś trochę zajmowałem się ludźmi niepełnosprawnymi jeżdżącymi na wózkach. W moim odczuciu ci ludzie chcieli być traktowani normalnie, czyli tak jak ludzie zdrowi. Natomiast gdy kobieta z radia M. została potraktowana w taki sposób to zrobił się skandal ogólnopolski. I jeszcze kara. Czy ta kobieta osobiście wystąpiła ze skargą, czy KRRT sama z siebie? Skąd taka duża wysokość kary? Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 15:44 Wyobraź sobie mądralo, że sposób wysławiania kaleki, podobnie jak całe jej życie, wynika w dużym stopniu właśnie z kalectwa. Gdyby była zdrowa, Szczuka nie miałaby się z czego śmiać, taka jest prawda. pssz napisał: > ztego co wyczytałem , to > parodiowała ją, jej sposób wysławiania, a nie kalectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 16:03 laksmana napisał: > Wyobraź sobie mądralo, że sposób wysławiania kaleki, podobnie jak całe jej > życie, wynika w dużym stopniu właśnie z kalectwa. Gdyby była zdrowa, Szczuka ni > e > miałaby się z czego śmiać, taka jest prawda. To daleko idący wniosek. Idąc tym tokiem - Szczuka sama ma coś na kształt szczękościsku i fatalną wymowę - to fakt, ergo wszelka krytyka pod jej adresem jest nie na miejscu bo to osoba ułomna. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 16:40 laksmana napisał: > Wyobraź sobie mądralo, że sposób wysławiania kaleki, podobnie > jak całe jej życie, wynika w dużym stopniu właśnie z kalectwa. > Gdyby była zdrowa, Szczuka nie miałaby się z czego śmiać, taka > jest prawda. To przekonujące tłumaczenie. W ogóle rozumowanie ze słowem gdyby jest nie do obalenia. Gdyby Jezus nie był Żydem, to Polacy nie chcieliby, żeby był ich królem. Zapewne dlatego można bezkarnie parodiować styl mówienia redaktora największego ogólnopolskiego dziennika, bo nie dość że Mimimichnik, to jeszcze Żyd. No i nie występuje w Radio Maryja. Można także parodiować anielski głos p. posłanki Senyszyn. Z tego samego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lingus Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 17:36 A ja widziałem kiedyś film dokumentalny, o Okrągłym Stole, i tam pokazywali, jak Michnik wykłóca się o czas na przedstawienie stanowiska "strony solidarnościowej" (sam miał je referować). Wyraźnie słyszałem, jak z humorem żąda "dodatkowych 5 minut dla biednego jąkały", żeby nie było dyskryminacji niepełnosprawnych... Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 18:36 A ja słyszałem jak Szczuka przeprosiła, a Buczek oznajmiła, że nie ma pretensji. I to jest cud w wykonaniu "wymiaru sprawiedliwości" - przestępstwa nie było, a karę nałożono. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 17:45 12.12a1 napisał: > seydlitz napisała: > > > Jak radio co ma ryja lży i pomawia, to rada się nie interesuje. > ------------------------------------------------------------------- - Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Naruszenie wolności słowa 14.01.10, 13:40 To jest bardzo poważna sprawa, naruszenie wolności słowa: pół miliona kary za to, że ktoś się z kogoś śmiał. Wolność słowa polega właśnie na tym, że można się śmiać i krytykować, również świętości. Dodatkowo: - Kompletna niesprawiedliwość: Radio Maryja jest napastliwe bardzo często i jakoś dziwnie KRRiTV nic z tym nie robi. A tu uderzyła. - Kara została nałożona przez władzę polityczną, jaką jest KRRiTV. Tymczasem na straży wolności słowa powinny stać sądy. KRRiTV może robić różne rzeczy (np. wybierać prezeta TVP, przydzielać koncesje) ale karanie za sprawy związane z wolnością słowa nie powinno w ogóle być w jej rękach. Nie popieram żadnej ze stron. Poglądów pani Szczuki szczerze nie cierpię, a działalność Radia Maruja uważam za bluźnierczą - bo oni mieszają modlitwę z podżeganiem do nienawiści i z kłamstwami, a taka mieszanka, to bluźnierstwo. Ten wyrok budzi moją odrazę nie ze względu na to, że dotyczy takiej czy innej postawy, ale na to, że ogranicza wolność słowa. Tak samo jak budzi moją odrazę wyrok (na razie w pierwszej instancji) przeciwko księdzu Gancarczykowi, który bardzo ostro skrytykował Alicję Tysiąc. Nie chcę państwa, w którym nie wolno mówić, co myślimy o osobach walczących o aborcję (a wielu myśli o nich rzeczy bardzo, bardzo ostre). Nie chcę też państwa, w którym nie możemy się śmiać z osoby publicznej z tej przyczyny, że ta osoba jest rozmodlona albo radiomaryjna albo niepełnosprawna albo coś tam jeszcze. Nie życzę sobie, żeby ktoś decydował, co wolno mówić. www.skubi.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: Naruszenie wolności słowa 14.01.10, 13:51 >Tak samo jak budzi moją odrazę > wyrok (na razie w pierwszej instancji) przeciwko księdzu Gancarczykowi, który > bardzo ostro skrytykował Alicję Tysiąc. Ale trzeba przyznać że w tych przypadkach ograniczania wolności słowa jest pewna konsekwencja. Gorsza od cenzury ogólnej jest cenzura wybiórcza. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Ale cenzura jest wybiórcza ! 14.01.10, 14:17 Cenzura niestety jest wybiórcza: Gancarczyk w dobrze napisanym artykule wyraził swoje poglądy. Poglądy bardzo ostre, ale uzasadnione. Porównania do nazistów były, ale artykuł dobrze pokazuje, dlaczego i o co Gancarczykowi chodziło. I za wyrażenie osttrych, ale spójnych i sensownych poglądów Gancarczyk dostał wyrok. Za to Radio Maryja, które leje nienawiścią cały dzień, żadnego wyroku nie ma. Cenzura atakuje tych, którzy mają coś do powiedzenia, a zostawia w spokoju ziejące nienawiścią jełopy. Odpowiedz Link Zgłoś
tetratec Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 13:53 A co ma Terlikowski do wyśmiewania niepełnosprawnej osoby, która ma problemy z mówieniem. Wolność poglądów nie oznacza że można wyśmiewać czyjąś religijność, i piszę to jako ateista. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 13:59 Ułomność Buczek nie polega na trudności z mówieniem!!!! Ona jest inwalidką z powodu łamliwości kości. Szczuka nie wyśmiewała się z jej kości, czy tak trudno to zauważyć? Od kiedy to osoby niepełnosprawne podlegają we wszystkich aspektach ochronie większej niż pozostali ludzie? A gdzie zasady demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Zabroniono zabraniać. 14.01.10, 14:02 Możliwość wyśmiania czyjegoś zachowania (np. religijności) daje nam wolność słowa zapisana w konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
saper_vodiczka Re: Zabroniono zabraniać. 14.01.10, 14:12 Tak z ciekawości. Dotyczy to również judaizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Zabroniono zabraniać. 14.01.10, 14:19 A ktoś zabrania? Jest radio rabina, w którym występuje jakiś rozmodlony żyd? Odpowiedz Link Zgłoś
saper_vodiczka Re: Zabroniono zabraniać. 14.01.10, 14:27 To można się śmiać tylko z tych żydów, którzy mają radio?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Zabroniono zabraniać. 14.01.10, 14:33 Ale twoja głupota, niewykształcenie i frustracja są niezależne od tego czy można się z żydów śmiać czy nie. W ogóle twoje nieudane życie jest nieudane przez ciebie, a nie przez żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Zabroniono zabraniać. 14.01.10, 14:35 saper_vodiczka napisała: > To można się śmiać tylko z tych żydów, którzy mają radio?? :) Oczywiście. Za wyśmiewanie żydów nikt nikogo w tym kraju nie ukarał. Problem w tym, że Szczuka też nie wyśmiewała tej inwalidki. Raban zrobili ci, którzy nie rozumieją co słyszą, nie rozumieją co czytają, bo języka ojczystego nie znają. Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Re: Zabroniono zabraniać. 14.01.10, 14:31 A jakże! Wszelkie dogmaty religijne są zabawne per se. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Zabroniono zabraniać. 14.01.10, 14:35 saper_vodiczka napisała: > Tak z ciekawości. Dotyczy to również judaizmu? ...co się tego judaizmu przyczepił. Czyś ty proboszcz (polski) jaki? Chrześcijaństwo to też religia o proweniencji judaistycznej, na teologii tego nie uczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Wyrok za niepełnosprwaną Szczukę utrzymany 14.01.10, 13:29 Jeśli za Szczukę 0,5mln zł to za przygłupów Wojewódzkiego i Majewskiego ponad 20... Oni są niewinni,podobnie jak Szczuka, bo nie zdają sobie sprawy ze swojej ułomności. Należy karać alfonsów politycznych, którzy ich utrzymują... Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Wyrok za niepełnosprwaną Szczukę utrzymany 14.01.10, 13:33 Oni ze swych ułomności akurat zdają sobie doskonale sprawę bo to inteligentni ludzie lecz nie wiem czy mogę o tobie powiedzieć to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Wyrok za niepełnosprwaną-trzymilionowemu 14.01.10, 15:33 Trzymilionowy, jest zasada nie pytany nie odpowiada, choc sam się zniżyłeś do poziomu ułomnych, co w Twoim przypadku nie jest szkodliwe, ale oni szkodzą i za Szczukę została właśnie ukarana TVN Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post :-))) 14.01.10, 15:44 slavik222 napisał: Wyrok za niepełnosprwaną-trzymilionowemu Trzymilionowy, jest zasada nie pytany nie odpowiada, choc sam się zniżyłeś do poziomu ułomnych, co w Twoim przypadku nie jest szkodliwe, ale oni szkodzą i za Szczukę została właśnie ukarana TVN Pomylić TVN z Polsatem nie jest tak łatwo mogłoby się wydawać ale jednak udało ci się. Do reszty bełkotu nawet nie zamierzam się odnosić. Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpania170909 Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasację 14.01.10, 13:33 Niech żyją krają , które bronią wiary i moralności. Obrażać i szydzić można tylko z niewiernych i niemoralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 16:43 Których niewiernych? Bo np. dla takiego muzułmanina to katolicy są niewiernymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kongregacja Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 13:35 dla mnie to zadna parodia, a jedynie cytat z kogos, kogo sie nawet nie zna. umowmy sie, to bylo zabawne, a na pewno nie mialo na celu obrazac kogokolwiek. mam nadzieje, ze polsat odwola sie do strasburga. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 13:43 kongregacja napisała: > dla mnie to zadna parodia, a jedynie cytat z kogos, kogo sie nawet nie > zna. umowmy sie, to bylo zabawne, a na pewno nie mialo na celu obrazac > kogokolwiek. mam nadzieje, ze polsat odwola sie do strasburga. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:16 12.12a1 napisał: >------- Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:28 oby.watel napisał: > 12.12a1 napisał: > > >------- Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasację 14.01.10, 13:36 Teraz Polsat powinien wyegzekwowac te pieniazki od tej feministki z ptasim mózgiem i od idola cpunów -Powiatowego. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 13:38 Polsat w ogóle nie powinien zostać ukarany. Odpowiedz Link Zgłoś
okulele99 to absurd. 14.01.10, 13:36 radio maryja kar zadnych nie otrzymuje mimo swojej faszystowskiej dzialalnosci. po drugie - ze ktos jest niepelnosprawny to nie mozna z niego zartowac ? a niby dlaczego ? jak sie uzalac nad takimi zle, zartowac tez nie wolno. a dzieci z "kolek podworkowych rozancowych" wyslalbym na madagaskar bo nam rosnie nastepne pokolenie rydzykowcow. -- i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
saper_vodiczka Re: to absurd. 14.01.10, 14:18 GW żadnych kar nie otrzymuje mimo swojej pro-komunistycznej działalności polegającej na rehabilitowaniu "ludzi honoru". Po drugie - że ktoś jest żydem to już nie można z tego żartować? Jak się użalać nad takimi to dobrze, ale żartować nie wolno? A spadkobierców czerwonej burżuazji wysłałbym na Kołymę, bo tam rośnie kolejne pokolenie idiotów i lemmingów. I wszystko jasne. PS. Sprawdź najpierw w słowniku słowo faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: to absurd. 14.01.10, 16:56 Wnioskując z jadu, jaki wylewa się z twojego posta, stawiam dolary przeciw orzechom, że religia, którą wyznajesz, również ma żydowskie korzenie. Z tą świadomością pozostał ci już chyba tylko lot koszący z wieżowca. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: to absurd. 14.01.10, 14:46 okulele99 napisał: po drugie - ze ktos jest niepelnosprawny to nie mozna z niego zartowac ? a niby dlaczego ? W momencie parodiowania Szczuka nie wiedziała, że Buczkowa jest kaleka. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: to absurd. 14.01.10, 16:45 > W momencie parodiowania Szczuka nie wiedziała, że Buczkowa jest > kaleka. znaczy się 100% idiotka z niej,... każdy normalny by sobie zdał sprawę słysząc B., że to mente-kaptus ale nie intelektualistka-inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: to absurd. 14.01.10, 18:05 b52h napisała: W momencie parodiowania Szczuka nie wiedziała, że Buczkowa jest kaleka. znaczy się 100% idiotka z niej,... każdy normalny by sobie zdał sprawę słysząc B., że to mente-kaptus ale nie intelektualistka-inaczej... Ty potrafisz ocenić kto jest kaleką, a kto nie ze słuchu. Świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasację 14.01.10, 13:37 pieprzony ciemnogród! wprawdzie na biednych nie trafiło, to Polsat płaci, a nie Szczuka, ale świadomość, że wszyscy związani z radiem maryja to cholerne święte krowy, musi budzić oburzenie przecież osoby publiczne, a "Madzia" taką niewątpliwie jest, skoro występuje w radiu, muszą się liczyć z krytyką czy innymi nieprzychylnymi opiniami czy Szczuka powiedziała: głupia chora kaleka? nie! mówiła tylko coś o niesamowitym czy dziwnym głosie dziewczynki, o ile pamiętam, SN dał ciała, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
saper_vodiczka Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:24 > ale świadomość, że wszyscy związani z radiem maryja to cholerne > święte krowy, musi budzić oburzenie Tak, tak ewidentnie święte krowy. Najlepiej dowodzi tego całokształt programu rozrywkowego i publicystycznego niemal wszystkich polskich mediów z ostatnich lat, ze szczególnym uwzględnieniem programów Wojewódzkiego, Majewskiego, Figurskiego, "Szkła Kontaktowego" et consortes. Rydzyk i spółka to raczej dyżurny bęben do walenia ku uciesze tępawej gawiedzi, która sama nie potrafi myśleć, oceniać, analizować krytycznie faktów i przekazów medialnych, ale wystarcza, że ktoś im pokaże jak Peja: wiecie co macie robić? Rośnie pokolenie kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:37 blanzeflor napisała: > pieprzony ciemnogród! > SN dał ciała, szkoda ...wcale się nie dziwię, że dał ciała, pieprzony kraj, zastraszony przez czarną mafię. Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent JPII uczył wybaczania. Nadaremnie. 14.01.10, 13:37 Wcześniej Szczuka wyleciała z TVN, bo nie pozwoliła obrażać się Jagielskiemu Szczuka kontra Jagielski Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Przykro mi 14.01.10, 13:39 Że żyję w takim zakłamanym kraju. forum.nie.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasację 14.01.10, 13:39 Teokracja w Polsce dyktuje takie wyroki.Gratulacje dla SN.:( Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster też mi szczuka! 14.01.10, 13:41 palnąć coś; (na mieście mówią, że z "krytyczką" to nawet do mlecznego baru nie da się iść, momentalnie dopisują do rachunku, t a k a s z t u k a) Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Cóż - głupota kosztuje 14.01.10, 13:41 Swoją drogą to ma baba tupet krytykować kogokolwiek. Nie dość że brzydka jak noc, to ma wadę wymowy i spaczone poglądy na świat. W dodatku z jakiegoś tam teleturnieju pamiętam, że chamstwo z niej aż tryska. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Cóż - głupota kosztuje 14.01.10, 16:57 To jest dopiero tupet, gdy cham zarzuca chamstwo innym. Odpowiedz Link Zgłoś
terminatorbzdur yes, yes, yes! 14.01.10, 13:42 oj szczuko sprawilas mi - rzecz jasna posrednio - wielka radosc ta wiadomoscia Odpowiedz Link Zgłoś
future76 Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasację 14.01.10, 13:46 Skoro Pani Szczuka niemal dosłownie cytowała tekst jaki mówi Buczek, to znaczy, że słuchała jej nie raz. Pytanie jest zatem typu: - Czego Kazia szuka w Radiu Maryja, może pokrzepienia swojej feministycznej osamotnionej duszy? - Czy może została zatrudniona jako tropiciel wszystkiego, z czego można się ponabijać, przede wszystkim w Radiu Maryja. Jesli to pierwsze, to znaczy, że słucha Radia Maryja, bo tego potrzebuje może dla pokrzepienia duszy, a może dla pokrzepienia wlasnego egoizmu, jeśli zas to drugie to jest takim starym potworem, który dla z cała premedytacja wysmiewa sie z ludzkich slabosci, ktorych niekoniecznie osoby je posiadające są winni. Zresztą skoro Kazia powiedziała z przekąsem zachęcona cynicznym stylem Wojewódzkiego: "taka młoda STARA dziewczynka" to jako osoba prowadząca teleturniej, kreująca się na piekielnie inteligentną babkę, na 100% wiedziała o chorobie Magdy Buczek. Zapieranie się potem o niewiedzy tego jest w jej przypadku niewiadygodne i smieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 13:53 > Zresztą skoro Kazia powiedziała z przekąsem zachęcona cynicznym > stylem Wojewódzkiego: "taka młoda STARA dziewczynka" to jako osoba > prowadząca teleturniej, kreująca się na piekielnie inteligentną > babkę, na 100% wiedziała o chorobie Magdy Buczek. BREDNIE. Nie ma żadnego związku. "Stara dziewczynka" jest cholernie trafnym stwierdzeniem - Buczek mówi głosem małego dziecka, ale treści które wypowiada są treściami osoby dorosłej. Ergo: nie trzeba NIC wiedzieć o jej inwalidztwie, żeby takiego określenia użyć. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar czy "taka młoda STARA dziewczynka" jest obraźliwe? 14.01.10, 14:29 Po pierwsze nie widzę w tym zdaniu nic obraźliwego. Po drugie twoje pytania nie mają nic wspólnego ze sprawą bo Szczuka może sobie nawet wkładać w D radio podczas słuchania audycji radiomaryjnych. Nie zmienia to faktu, że nie ma w jej wypowiedzi znamion obrażania kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasację 14.01.10, 13:51 Ten wyrok będzie się wspominało kiedyś jak ks z 1965 r. w aferze mięsnej. Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:31 Tak. I to własnie radio Maryja i tv Trwam w y k o r z y s t u j e nienaturalny sposób wysławiania pani Buczek. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Tak jest. Tv Trwam wykorzystuje kalectwo p. Buczek 14.01.10, 16:52 P. Buczek jest dorosłą osobą (pełnoletnią), a w Tv Trwam z powodu jej głosu, który podobno jest skutkiem inwalidztwa, kreuje się ją na małą dziewczynkę. Także samozwańczy obrońcy p. Buczek piszą o niej "dziewczynka", moim zdaniem to jest właśnie poniżanie dorosłej osoby - traktowanie jej, z powodu jej inwalidztwa, jak osoby infantylnej. Szczuka, parodiując wypowiedzi p. Buczek, potraktowała ją jak kogoś sobie równego, obrońcy p. Buczek robią z niej dziecko specjalnej troski. Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Sądzić się w Europie! 14.01.10, 13:52 A nie w Polsce, gdzie kuriozalne kary nakładają durnie z KRRiT! Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Szczuka parodiowała niepełnosprawną 14.01.10, 13:53 Parodiowała inną osobę "publiczną" . Jak najbardziej słusznym będzie odwołanie się Polsatu (chyba że dla innych celów nic nie zrobi -potulność czasami popłaca-)do Strasburga . Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Skandaliczny wyrok... 14.01.10, 13:56 jak katole w radiu maryja sugerują najgorsze intencje wszystkim dookoła, nazywają innych mordercami to nie ma problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasację 14.01.10, 13:59 odnoszę wrażenie,że polskim wymiarem sprawiedliwości coraz częściej rządzi dewocja,strach przed proboszczami,głupota,służalczość wobec koscioła i jego urzędników oraz brak kwalifikacji moralnych niektórych sędziów. Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Chore 14.01.10, 14:01 Przeciez ona nie wiedziala, kogo parodiuje, a jak sie dowiedziala, to publicznie przeprosila. Zachowala sie lepiej niz Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasację 14.01.10, 14:06 Bardzo dobrze. Z Żydów nie wolno się śmiać, z Muzułmanów nie wolno, z homoseksualistów nie wolno, ale za to można się śmiać z moherów i katoli? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:12 Przypomnij mi, kto ostatnio zapłacił pół miliona kary za to, że śmiał się z Żydów, Muzułmanów albo homo. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:51 pe1 napisał: > Przypomnij mi, kto ostatnio zapłacił pół miliona kary za to, że śmiał się z > Żydów, Muzułmanów albo homo. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 14:58 12.12a1 napisał: > niepoprawny Cejrowski zaczyna kpic z homoseksualistów.Pewnie i ty na forum tez > sie tak popisujesz. ...aha, to dlatego SN ma bronić czarną mafię, że ten galant Cejrowski się swoją głupotą popisuje? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 15:09 japico napisał: > 12.12a1 napisał: > > > niepoprawny Cejrowski zaczyna kpic z homoseksualistów.Pewnie i ty na foru > m tez > > sie tak popisujesz. > ...aha, to dlatego SN ma bronić czarną mafię, że ten galant Cejrowski się > swoją głupotą popisuje? ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 16:02 12.12a1 napisał: >---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
birmin Re: Wyrok na Polsat utrzymany. Sąd odrzucił kasac 14.01.10, 19:26 No ale Cejrowski nabija sie z "homoseksualnosci", z cech, ktore sie homoseksualistom w ramach stereotypu przypisuje. Trudno natomiast powiedziec, ze oazowy glos Madzi B. jest wlasciwy osobom chorujacym na lamliwosc kosci. No chyba, ktos moze to jakos udowodnic?! Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Jasiu! 14.01.10, 14:11 - Jasiu, co mówi krówka? - Krówka mówi mu! - Jasiu, zostaniesz ukarany za parodiowanie chorej krówki. Odpowiedz Link Zgłoś