maruda.r 25.01.10, 07:21 "Gretka odpowiada: - Przecież wiadomo, że to nie będą kafelki do toalety." ************************* Skąd wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszlong Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 08:51 "Gretka odpowiada: - Przecież wiadomo, że to nie będą kafelki do toalety. Poza tym obraz czy zdjęcie mogą się zniszczyć, a taka płytka przetrwa nawet 500 lat. Powiedziane jest, że gdziekolwiek ktoś robi dobro, będzie dotykał zła. Nie będziemy się przejmowali. Głupi nie zrozumie, a mądry kupi, bo kto na Kościół łoży, tego głód nie zmorzy..." A taki ładny obrazek kontemplacyjny na tej płytce. Jak nie do łazienki czy ubikacji, to po kiego sprzedają?? Chyba nie do salonu na ścianę? A te powiedzonka, to niech Gretka przemilczy. Takiej taniej propagandy dawno nie widziałem. Czyżby po zakupie JP II dawali poświadczenie, które można okazać w Caritasie czy schronisku brata Alberta i dostać jedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
utrata1947 Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 09:23 Zaczyna się cyrk zJPII.I taka idiotyczna promocja Centrum JPII jest popierana przez kard.Dziwisza.Swiadczy to o poziomie naszego kleru-ciemnota do potęgi-glazura z papieżem w ubikacjii Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka34 Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 09:46 To ja mam wątpliwości następującej natury. Ile tych centrów myśli i czynów i zasług JPII będzie w Polsce Wilanów to jedno "muzeum" na które przeznaczane są pieniądze z budżetu państwa. No trzeba muzeum za pieniądze podatnika postawić bo inaczej nie da rady. Następne centrum w Łagiewnikach no tutaj to będzie centrum, żeby się nie lękać i piękne kafelki. Niedługo ktoś wpadnie na pomysł nadruku papieża na umywalce i jeszcze na innym łazienkowym elemencie aż strach pisać jakim. Pomników mamy dużo bardzo dużo i będzie więcej. Czy to nie objaw jakiegoś dziwnego kultu nie mającego żadnego związku z realnością życia Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 09:50 Po śmierci Jana Pawła II było już bardzo wielu, którzy chcieli na jego śmierci zarobić (wystarczy przypomnieć sobie ile książek o papieżu nagle pojawiło się na rynku). Takiego pomysłu jeszcze nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Ręce opadają kolejny raz :) 25.01.10, 10:10 Nowy pomysł - kafelki. Masakra. Czy to nie ironia losu, że ci, którzy tak mówią wiele o swej miłości do JPII najbardziej tego człowieka ośmieszają? Ostatnie zdanie w tym artykule zawiera w sobie czysty rdzeń 'wiary' takiego polskiego katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 10:20 Do tej pory znałam tylko : Kto ma księdza w rodzie, tego bieda nie ubodzie. " Kto na kościół łoży, tego głód nie zmorzy " jest znacznie lepsze i bardziej do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 11:12 I teraz jakis "artysta" ułózy kafelki na posadzce a na środku postawi tron z porcelitu podłączony do instalacji wodkan. I wszyscy będą oburzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 11:17 jesteś pomyslowy, masz punkt u pani_bozi :) Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 12:21 ja twój pomysł zrealizuję u siebie w łazience zeskanowałam już fotkę dżejpitu i wysłałam e-mailem zamówienie do drukarni na 16 nalepek foliowych o wymiarach 15 x 25 (ładnie wykadrują mi się na terakocie w ubikacji dookoła sedesu) dzięki za pomysł Wszędzie w życiu człowieka widać rękę boską - kiedy wybierałam jasną terakotę(wszyscy mówili "wybierz ciemny kolor") - panbuk nade mną czuwał, to wszystko pięknie się skomponuje. Może nawet kolor terakoty w moim kiblu sam panbuk wybrał. Niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
emilly_davisson Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 11:31 Ja za kafelek dziękuję - ja mam w domu góralski drewniany talerz "papieski" : z wypalanymi wzorkami na brzegach i zdjęciem Papieża w czerwieni i bieli na środku. Wszystko ładnie polakierowane. Od lat doskonale się trzyma. Mam też zwykły obrazek ze zdjęciem Papieża, który niedawno dostałam od miłego chłopca przy Metrze Ratusz. Zupełnie ZA DARMO. Z drugiej strony jest tylko modlitwa za Papieża - chłopiec powiedział, żeby ją odmawiać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 12:19 Paskudztwo... Gdzie te czasy, kiedy dla kościoła obrazy i rzeźby wykonywali wybitni artyści, a muzykę pisali najwięksi kompozytorzy? A na kafelkach - obojętne czy do toalety, salonu czy na piec - może sobie być cokolwiek, kafel równie dobre medium dla sztuki jak każde inne (może gugle są w stanie pokazać zdjęcia pięknych kafli np. renesansowych czy secesyjnych). Tylko niech to będzie sztuka a nie kicz... -- Scribere necesse est O sztuce u dawnych Odpowiedz Link Zgłoś
godeep Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 12:22 Ja mam papier toaletowy w Jana Pawła II. Oczywiście nie używam, gdyż jest zapachowy, a ja mam na takie alergię. Kicham potem okrutnie odbytem. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_english Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 13:25 ...bo kto na Kościół łoży, tego głód nie zmorzy... trochę ta propaganda średniowieczem trąci, ale że ciemnogrodu u nas nie brak, to durny lud łyknie... aż dziw, że ten tłusty złodziej z Torunia jeszcze nie wpadł na pomysł kafelków ze swoją podobizną... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany JP2 góra !!! 25.01.10, 14:42 Hurrrrrrrrrrrrrrra !!! jp2 jest już większy od mb i wyżej od niej postawiony !!! I tak trzymać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
megafon.bloog.pl Re: Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 18:40 Gdzie to cudo można kupić? Jeśli ktoś pierwszy znajdzie niech wrzuca link ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Jan Paweł II na kafelkach 25.01.10, 22:10 Nie szkoda forsy? I do tego pójdzie na kler... Pomyśl Znajdź adres jakiejkolwiek drukarni cyfrowej, zeskanuj fotkę,przygotuj plik, wypełnij specyfikację na stronie www drukarni,w mailu napisz o co chodzi (nalepka), zrób przelew, czekaj na przesyłkę! A co, jak szlaeć to szaleć, ale z głową ludzie, z glową. Poza tym foliowaną naklejkę można odkleić. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Jan Paweł II na kafelkach 27.01.10, 01:37 Paranoja. To teraz czas na tapetę, a potem... Lepiej nie mówić na co... Żałosna próba zarobienia paru złotych więcej, o braku szacunku nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś