konread Re: Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 08.02.10, 07:28 W sumie czy Komorowski czy Sikorski i tak będą lśnić na tle obecnego pana prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.lowicki Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 08.02.10, 07:40 Mam nadzieję, że Komorowski przegra i stanie się to tsunami dla tej POstkomunistycznej partyjki. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 08.02.10, 08:37 grzegorz.lowicki napisał: > Mam nadzieję, że Komorowski przegra i stanie się to tsunami dla tej > POstkomunistycznej partyjki. Jak miałem 15 lat też żyłem marzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
pisochlapus Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 08.02.10, 07:50 Moim skromnym zdaniem obydwaj kandydaci nadają się na stanowisko prezydenta, ale że Komorowski jest bardziej zakorzeniony i w Solidar- ności i w PO i ma wspaniałą przeszłość opozycyjną, a także i polityczną, jest świetnym i politykiem i człowiekiem i ma wygląd prezydencki oraz wszelkie kompetencje, jest zrównoważony, nie konflik towy itd. itp. powinien on być kandydatem PO na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
pisochlapus Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 08.02.10, 07:53 Mam nadzieję, że Komorowski wygra z kretesem i pokaże kaczkom dokąd powinny odlecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka_in_red Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 08.02.10, 07:57 Chciałabym choć raz pójść na wybory prezydenckie i nie wybierać tzw. "mniejszego zła". Nic nie mam do pana Komorowskiego - jest taki poprawny, poczciwy, łagodny;) Swój głos oddam z przyjemnością panu R. Sikorskiemu;)Choćby dlatego, ze nie ma poparcia "dołów". Odpowiedz Link Zgłoś
zi-k Re: Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 08.02.10, 08:09 Lech Kaczyński z Komorowskim ma duże szanse wygrać.Mam nadzieje że liderzy PO zdaja sobie z tego sprawę. Pan Sikorski na prezydenta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 08.02.10, 08:39 Kaczyński nie ma szans wygrać z nikim. No, może z Nelli Rokitą. Odpowiedz Link Zgłoś
zi-k Re: Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 08.02.10, 11:57 Nie mam nic do Komorowskiego ale czuję że poprzez swoja nijakość może naprawdę przegrać z Kaczyńskim bo ludziom nie bedzie sie chciało tyłka ruszyc do lokalu wyborczego żeby głosowac na takiego safandułę. Przed chwila widziałem jakiś sondaż gdzie Kaczyński jest na równi z Komorowskim-to chyba niepokojace?? Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 mówią: madrość z Góry 08.02.10, 09:10 Najbardziej irytuje mnie argument wieku -prezydent ma prezentować wszystkich-ma być do tańca i do różańca.I ma pociągnąć za sobą młodszych od siebie,np.mnie;) www.youtube.com/watch?v=elIZWU07yAo Uprzejmie informuję ,że nie bardzo mam ochotę współpracować z neutralnym figurantem,który będzie rezydentem,a nie prezydentem-niech zapanuje nade mną z tym swoim ciapowatym wyrazem twarzy:)I niech mi wyda jakiś rozkaz.:)...I to nie ważne czy ciapa jest z PO czy PiS. Nijakość -to nie jest dobre słowo.Wybiorę tylko Radka Sikorskiego:)Dla pozostałych -nie założę nawet butów,żeby ruszyć się do wyborów...I jeszcze jaki wystraszony-broni się włóczeniem po sądach:)zamiast po prostu jasno powiedzieć:''Dość i jazda do roboty!''To my wybieramy prezydenta,osobę z którą chcemy pracować.Współpracować.Walczyć o wspólne dobre.On musi nas porwać sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: mówią: madrość z Góry 08.02.10, 09:56 > Uprzejmie informuję ,że nie bardzo mam ochotę współpracować z neutralnym > figurantem,który będzie rezydentem,a nie prezydentem-niech zapanuje nade mną z > tym swoim ciapowatym wyrazem twarzy: No to albo zmienisz kraj, albo musisz czekać do zmiany konstytucji. Bp według obecnej prezydent to właśnie taki figurant. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 Komorowski nadaje się na prezydenta jak Kaczyński 08.02.10, 08:32 obaj mają 'piękną' przeszłość, obaj nie znają języków obcych i fatalnie się czują w środowisku międzynarodowym (w sytuacjach bilateralnych jako tako, na forach NATO, UE, ONZ - tragedia), nie potrafią przemawiać,obaj nie mają podmiotowości politycznej, ergo obaj są popychadłami szefów swoich partii Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Re: Komorowski nadaje się na prezydenta jak Kaczy 08.02.10, 09:15 kosa811 napisał: > obaj mają 'piękną' przeszłość, obaj nie znają języków obcych i > fatalnie się czują w środowisku międzynarodowym (w sytuacjach > bilateralnych jako tako, na forach NATO, UE, ONZ - tragedia), nie > potrafią przemawiać,obaj nie mają podmiotowości politycznej, ergo > obaj są popychadłami szefów swoich partii nie masz racji:) podyskutuję ,kiedy zapoznasz się z faktami tymczasem ''strzelasz'' i to niecelnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor Re: Komorowski nadaje się na prezydenta jak Kaczy 08.02.10, 09:54 należy się trochę doinformować, nie śledzę na bieżąco Sejmu, ale słyszałam kiedyś wystąpienie Komorowskiego, które dosłownie wbijało w fotel, jeszcze w poprzedniej kadencji on potrafi naprawdę, robi to świetnie, kiedy ma coś do powiedzenia Radzio natomiast nie panuje nad swą bujną fantazją i zawsze coś mu się wypsnie, jakieś zbyt dosadne metafory lub nieco przesadzone porównania, Sikorski to nie jest mąż stanu, to taki pustak, który lubi pomachać szabelką i poudawać trochę strasznie dzielnego wojaka Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Sikorski? 08.02.10, 10:31 e, tam fajny jest...:)I jak każdy facet lubi -niekoniecznie pomachać szabelką,ale w pintball'a to bym z nim pograła...Oj...dałabym mu czadu:P;),tylko ...kurcze chyba jest trochę lepszy w te klocki..:D ,ale patrząc na jego poczynania z marudna panią dziennikarz-jedna i drugą- dostałabym fory...Może być.:)...a po co komu szabelka w dzisiejszych czasach?No chyba,ze to bokken...mam tam ze dwa jeszcze;)...Jakieś RPG?...Zależy jak u niego ze strategią...raczej nie ale skoro jak mówisz coś ''palnie z głupia'' frant:)-czyli lubi się dobrze bawić po ciężkiej pracy i nie dyskutuje z zacietrzewionymi i przygłupami.To raczej zaleta niż wada.Da se chłopak radę:..jak mawia kaznodzieja:P ''odpowiedz głupiemu zgodzie głupotą jego ,żeby nie czuł się z tobą po równo'',albo inny mędrzec starożytny z Okolic Jordanii :D dla Żydów stałem się Żydem,dla Greków Grekiem ,dla głupców głupcem, z mądrymi się powymądrzam czasem...Toć to podstawowe zasady negocjacji:) I jaki ma uśmieszek...:P Łobuz.;) Odpowiedz Link Zgłoś
ryzyoszust Marszałek WSI Gbór Komorowski 08.02.10, 09:17 musi wyjaśnić swoje powiązania z oficerami WSI,aferę Szeremietiewa oraz swój udział w przetargu na zakup samolotów transportowych Kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor tylko Komorowski! 08.02.10, 09:47 Radzio jest trochę nieobliczalny, a to Pałac Kultury chce zburzyć, a to coś palnie z głupia frant o rurze bałtyckiej no i ta żona - nie chcę Amerykanki, czy ona choć trochę mówi po polsku? po tym kaczym horrorze przydałoby się trochę spokoju w Pałacu Prezydenckim, Komorowski gwarantuje spokojną, godną prezydenturę, ma mój głos Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Re: tylko Komorowski! 08.02.10, 10:10 blanzeflor napisała: > Radzio jest trochę nieobliczalny, a to Pałac Kultury chce zburzyć, a > to coś palnie z głupia frant o rurze bałtyckiej > no i ta żona - nie chcę Amerykanki, czy ona choć trochę mówi po > polsku? > po tym kaczym horrorze przydałoby się trochę spokoju w Pałacu > Prezydenckim, Komorowski gwarantuje spokojną, godną prezydenturę, ma > mój głos :) zapewne - czyli rozumiem,że nie lubisz tych co robią burzę mózgów-wolisz tych co zachowawczo--byle przetrwać?:)A mnie się marzy jednak rozwój zamiast ''rozbój'':P czyli polityka zaspokojonych potrzeb-powoli,sukcesywnie,ale zgodnie z potrzebami ,nie ściskać zakazami,ale dać szansę;) I myślę ,ze gdyby było na odwrót czyli stateczny ''ojciec'' Komorowski od czasu do czasu usadził ''syna'' Sikorskiego to byłoby to naturalne działanie Ducha Świętego :P ,ale ciężary dzwigać powinni młodsi ,a starsi służyć siwizną...A jak nie będzie rozwoju,to będzie rozbój...i po co to komu www.youtube.com/watch?v=R6Mdhd2DyIk Radosław Sikorski i już ;) Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 08.02.10, 10:29 PO w poprzednich wyborach wygrała dzięki młodszym wyborcom. Jeśli uwzględni zdanie starszych wystawiając Komorowskiego to przegra. I jeszcze jedno - prezydenta będą wybierać Polacy a nie "partyjne doły". To co one sądzą jest ważne ale w tym wypadku nie tak jak wyniki sondaży. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Test na demokrację w PO. 08.02.10, 10:32 No ciekawe na ile zPiSieli. Wybiorą tego co chce Tusk, czy tego co chce partia? A może Tusk spróbuje partię przekonać? Osobiście obaj mi się nie podobają. Kazdy za co innego. Jednak mimo, że są dennymi kandydatami to jednak unoszą się nad warstwą mułu pokrywającą dno. Kaczyński bulgocze z dołka poniżej średniej dna i mułu. Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Re: Test na demokrację w PO. 08.02.10, 10:50 maaac napisał: > No ciekawe na ile zPiSieli. Wybiorą tego co chce Tusk, czy tego co > chce partia? A może Tusk spróbuje partię przekonać? > > Osobiście obaj mi się nie podobają. Kazdy za co innego. Jednak mimo, > że są dennymi kandydatami to jednak unoszą się nad warstwą mułu > pokrywającą dno. Kaczyński bulgocze z dołka poniżej średniej dna i > mułu. Pan Prezydent Lech Kaczyński jest świetnym profesjonalistą w swojej specjalizacji i z całą pewnością cały PiS po lekkiej zmianie kierunku zarządzania Polską bardzo dobrze nadal będzie służył krajowi ,ponieważ nie jest to jakaś ogromna volta,a jedynie większe otwarcie się na potrzeby Polaków młodych,tych poza granicami kraju -w tym wielu prawników,którzy dziś już pracują dla Rządu Europejskiego,ekonomistów,humanistów,lekarzy-pozdrawiamy Szwajcarię;).My jesteśmy ekipą międzynarodową.I chcemy otwartego Prezydenta.Jesteśmy Polakami.I czasem żyjemy w mieszanych małzeństwach,a nasze rodziny kochamy do szaleństwa.Tradycyjnie;D Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Test na demokrację w PO. 08.02.10, 10:54 > Pan Prezydent Lech Kaczyński jest świetnym profesjonalistą w swojej > specjalizacji Tzn. jakiej? > z całą pewnością cały PiS po lekkiej zmianie kierunku > zarządzania Polską bardzo dobrze nadal będzie służył krajowi Nadal? A kiedy PiS zrobił coś dla Polski, a nie dla SIEBIE? > ponieważ nie jest to jakaś ogromna volta,a jedynie większe > otwarcie się na potrzeby Polaków młodych,tych poza granicami > kraju -w tym wielu prawników,którzy dziś już pracują > dla Rządu Europejskiego,ekonomistów,humanistów,lekarzy-pozdrawiamy > Szwajcarię;).My jesteśmy ekipą międzynarodową.I chcemy otwartego > Prezydenta.Jesteśmy Polakami.I czasem żyjemy w mieszanych > małzeństwach,a nasze rodziny kochamy do szaleństwa.Tradycyjnie;D Cholewa, w dzisiejszych czasach trudno rozróżnić kpinę od ślepej agitki. Ty kpisz, czy tak serio? Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Re: Test na demokrację w PO. 08.02.10, 12:02 :P :D ...no coś Ty,całkiem serio ...co mam kłamać ,że Pan Lech Kaczyński jest politykiem.Kłamstwo jest Fe... Ja powiedziałam raz ;/a bo to raz/:Sikorski.Bo on-owszem jest politykiem.I to świetnym:)Ktoś mógłby się tu czepiać ,ze Radosław zmienił klub partyjny ,ale uważam,że na tym właśnie polega polityka-jak mi coś nie po drodze i widzę ,że to ma od kłamstw nos jak trąba -to zmykam w ramach instynktu samozachowawczego ,bo to pewna bomba...;)I robię to z wdziękiem....Wtedy to jest polityka.I -tak grac ,żeby wygrać.No ja taka jestem.:)I nie bawię się w jakieś resentymenty.Ktoś chce ze mną pracować-ok,nie to niech spada.Ja chce pracy -dla siebie -PiS mi nie dał ,no to bay! :)Władza zaczyna się od kasy...jestem pragmatykiem a nie idiotką.I mam rodzinę na utrzymaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Szeremietiew, Farmus, WSI, 08.02.10, 12:43 Lichocki, WSW, Buła, Tobiasz, aneks, Macierewicz Odpowiedz Link Zgłoś
brat_biskupa Nie wybierają partyjnego lidera 08.02.10, 12:50 Partyjne 'doły' i 'góra' zdać sobie muszą sprawę z tego, że nie wybieraja partyjnego ulubieńca czy lidera tylko kogoś kto bedzie potrafił zyskać poparcie znacznie większej części Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiatime Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 09.02.10, 07:10 To głosowanie wewnątrz PO wygląda tak jakby urząd prezydenta miał być najlepszą fuchą dla zasłużonych członków partii. Mam nadzieję, że Tusk odstąpi od tego pomysłu, i będzie się kierować opiniami badań. Prezydent ma reprezentować Polaków a nie działaczy PO. Sikorski jest zwyczajnie lepszy na to stanowisko, bo prezydent ma konkretne zadania do wykonania w polityce zagranicznej. Sikorski będzie nas mocniej reprezentował na zewnątrz, a tego właśnie potrzebujemy, a nie spełnienia osobistych marzeń członków PO. Przy całym szacunku dla p. Komorowskiego, ten wybór powinien odzwierciedlać to co lepsze dla Polski. To, że Kaczyński przegra to prawie pewne, ale to czy wygra kandydat PO nie jest już tak oczywiste. Sikorski ma mój głos, w innym wypadku może będę głosować na trzeciego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Doły PO mówią: Komorowski. Góra czeka 17.02.10, 22:11 czlonkowie platformy sa raczej przeciw zmianom ,dlatego te prawybory nic nie daja ,bo wiekszosc poprze jowialnego komorowskiego .szkoda ,bo moglo byc nowe otwarcie z europejskim przystojnym sikorskim znanym w swiecie i polske reprezentowalyby dwie piekne pary sikorskich i tuskow .kompetencje ,uroda i wdziek robia wrazenie na zagranicy .musza byc takze przystojne i madre zony .tak byloby w tandemie :TUSK- SIKORSKI .zaluje ,ze nie moge zaglosowac w prawyborach . Odpowiedz Link Zgłoś