olias 19.02.10, 13:26 będą tam również mieszkańcy warszawy, którzy odwracali wzrok od mordowanego człowieka? coś się nam pop.... nasza zabawa w cywilizację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loppe Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Struja 19.02.10, 13:27 Cześć Prawdziwemu Bohaterowi Warszawy! Apelujmy do władz o zadbanie o przyszłość dzieci Andrzeja Struja i o nadanie warszawskiej ulicy jego imienia! To może być Polczyńska. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dzięki takim ludziom to państwo funkcjonuje. 19.02.10, 13:48 Państwo powinno natychmiast wprowadzić 100% pewne wysokie nagrody i odszkodowania dla Polaków którzy utracą zdrowie lub życie walcząc z bandytami na ulicach polskich miast. To jedyna szansa - niepewna zresztą - w tym chorym zdezintegrowanym!!! społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: loppe 19.02.10, 14:08 loppe napisał: > Państwo powinno natychmiast wprowadzić 100% pewne wysokie nagrody i > odszkodowania dla Polaków którzy utracą zdrowie lub życie walcząc z > bandytami na ulicach polskich miast. To jedyna szansa - niepewna > zresztą - w tym chorym zdezintegrowanym!!! społeczeństwie. Zapomniales o rzeczy najwazniejszej - o karze smierci dla tego typu bandytow. Dlaczego spoleczenstwo ma ich utrzymywac we wiezieniu dopoki nie zdechna??? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: loppe 19.02.10, 14:14 Priomo. Szukam rowzwiązań realnych, bo niestety KS jest podobno nierealna (regulacje Unii). Po drugie nawet z KS-em najpierw cię zaje.... taki debil a dopiero potem pójdzie wisieć, bo zdemoralizowany debil tak "kalkuluje" swoje akcje - trzeba to zrozumieć - NIKT nie jest bezpieczny bo zdemoralizowany debil zaatakuje wszędzie, nawet w środku miast w środku dnia, dla byle powodu i jeszcze "mysląc" że popełnia zbrodnię doskonałą". Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
critto wprowadzić model amerykański 25.01.11, 23:38 niestety ale Mumia Europejska jest głównym źródłem degeneracji prawa w Europie. Ale myślę, że prędzej czy później to się skończy - w USA też był okres, w którym patyczkowali się z mordercami i Kary Śmierci nie było, ale została przywrócona w 1976. Ale masz rację, że kara śmierci nie zastąpi innych braków systemowych; przede wszystkim powinny się zmienić procedury działania policji; funkcjonariusz powinien najpierw wyciągać "klamę" i wymierzać ją w podejrzanego, a potem rozmawiać. Całym sercem jestem za wprowadzeniem modelu amerykańskiego: "maska/kajdany/gleba". I prawo do natychmiastowego strzelania, jeśli zatrzymany choćby palcem tknie funkcjonariusza. Uprzedzając pytania - tak, wolałbym sam zostać tak potraktowany (i przeproszony jako porządny obywatel), niż żeby po ulicach krążyły bezkarne bandziory. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Cholernie to smutne jak ginie wartościowy człowiek 19.02.10, 14:15 który wiele dla ludzi chciał jeszcze zrobić. My tych dwóch debili będziemy utrzymywać przez kilkadziesiąt lat a taka osoba nie żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
mineteman A ja mam pytanie do kolegow Strusia 19.02.10, 18:32 Dlaczego nadal pozwalaja, zeby takie scierwo jak "pan j__w doope nozownik" chodzilo jeszcze po tym padole? Dlaczego nie zalatwiaja tego tak, jak zalatwiliby ich koledzy np. z USA? Co boja sie ambitnych prokuratorow? Odpowiedz Link Zgłoś
mags777 Re: A ja mam pytanie do kolegow Strusia 19.02.10, 22:25 Ja też się nad tym zastanawiam. W innych sprawach zdarzają się ''dziwne'' przypadki samobójstw w celi, nie odebranych sznurowadeł itp., Policja powinna postawić sobie za punkt honoru unicestwić te ludzkie ścierwa. Kodeks Hammurabiego. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: loppe 20.02.10, 02:33 > Zapomniales o rzeczy najwazniejszej - o karze smierci dla tego typu > bandytow. karę to proponuje dla ludzi, którzy udają, że nic nie widzą a później tylko płaczą nad bohaterami i udają sprawiedliwych. 2-3 normalnych ludzi w tym pie...nym tramwaju i ten policjant pewnie by żył. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Dzięki takim ludziom to państwo funkcjonuje. 19.02.10, 14:11 A ja uwazam ze panstwo powinno przestac wysylac na ulice niewyszkolonych "malolatow" i zamiast na nagrody przeznaczyc kase na szkolenie. Bo sorki ale to co czytam to mnie zalamuje ..... 2 nastolattkow pobilo policjanta .... 2 nastolatkow zabilo itp. no sorki swiadczy to o poziomie wyszkolenia policji, bo nie bili i zabijali ich wyszkoleni najemnicy i nie zabici zostali z broni palnej (no bo na to to raczej wyszkolenie nie bardzo pomoze) ale wszystko sie dzialo podczas tzw. walki wrecz. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dzięki takim ludziom to państwo funkcjonuje. 19.02.10, 14:17 jesteś niesprawiedliwy - liczy się wynik 1000 starć z bandziorami dla oceny wyszkolenia, a nie bierzesz jeden przypadek, wielkie zaskoczenie - że agresywny debil chętny jest iśc na 26 lat nie wiadomo po co itd. itp. a w której to branży panuje taki 100% perfekcjonizm i czy w ogole możliwy jest 100% perfekcjonizm w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Re: Dzięki takim ludziom to państwo funkcjonuje. 19.02.10, 14:18 Ale co ty wypisujesz!!!? Te "nastolatki" to dwa byki z nożami których chcą użyć! Gdyby nie mieli noża, albo gdyby człowiek wiedział że będą go dźgać, to pewnie inaczej by się to skończyło. Myślisz że 17-letni furiat rzucający w amoku kubłem w szybę to dzidziuś?! Odpowiedz Link Zgłoś
ajszabk Re: Dzięki takim ludziom to państwo funkcjonuje. 19.02.10, 14:35 kaczynksi napisał: > Ale co ty wypisujesz!!!? Te "nastolatki" to dwa byki z nożami których chcą użyć > ! > Gdyby nie mieli noża, albo gdyby człowiek wiedział że będą go dźgać, to pewnie > inaczej by się to skończyło. Myślisz że 17-letni furiat rzucający w amoku kubłe > m > w szybę to dzidziuś?! ...Obejrzyj video z zatrzymania Ci 17 latkowie to zadne ABS to zwykle drobnej budowy ciala nastolatki,a policjant jakby był profesjonalista to wytraciłby mu nóz zanim tamten zdazyłby go uzyc,jakos drugi potrafił to zrobic...Ja mam jak najgorsze zdanie o polskiej policji,nieudolnosc i jeszcze raz nieudolnosc i fizyczna i intelektualna(pomijam juz robienie ort w protokołach),ale nieumiejetnosc zakwalifikowania czymu do odpowiedniego art....Dobrze,ze nie jestem skazana na zycie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Re: Dzięki takim ludziom to państwo funkcjonuje. 19.02.10, 14:47 To "wytrącanie noża" ładnie wygląda na filmach z Bondem ale nie w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Dzięki takim ludziom to państwo funkcjonuje. 19.02.10, 15:44 Jak czytam takie rzeczy, to mnie po prostu krew zalewa. Ty nawet nie wiesz, jak to było, prawda ? A mimo to piszesz zamiast ryja zamknąć i uszanować czyjąś pamięć ? Struj obezwładnił napastnika, co przypuszczam nie było dla niego trudne, bo był fachowcem. Drugi napastnik złapał go wtedy z tyłu i trzymał, żeby ten który już leżał na ziemi, mógł wyjąć nóż i wbić go odpowiednio mocno, trafnie, kilka razy. Oglądaj mniej gó...anych filmów akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
dandar Re: Dzięki takim ludziom to państwo funkcjonuje. 19.02.10, 15:53 Czy do Waszej świadomości dotarło że ten policjant interweniował będąc na urlopie? Nie miał broni, nie miał wsparcia więc nie oceniajcie sprawności policji po tym. Wczoraj TVN pokazywał materiał z zatrzymania szefów ustawkowiczów Lecha Poznań - byki, które od lat trenują sztuki walki nawet nie pisneły, kiedy ich wywlekano w gaciach - ponieważ to była PRZYGOTOWANA akcja. Wracając do wcześniejszej sytuacji - jeśli dwóch nastolatków jest gotowych użyć noża - to po pierwsze mogli zabić każdego z nas, po drugie - na ile realne jest to że takie gnojki zasztyletują człowieka w biały dzień - w ciągu kilku godzin ich zwinięto i, oby, posiedzą długie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Dzięki takim ludziom to państwo funkcjonuje. 19.02.10, 14:22 15 lat pracy w policji i nie był wyszkolony? "Sorki" ale głupoty Szanowny Młodzian wypisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ajszabk [...] 19.02.10, 14:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Dzięki takim ludziom to państwo funkcjonuje. 19.02.10, 16:15 A dizęki tym, którzy się tylko przypatrywali - tacy ludzie giną... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 14:55 loppe napisał: > Cześć Prawdziwemu Bohaterowi Warszawy! > > Apelujmy do władz o zadbanie o przyszłość dzieci Andrzeja Struja i o > nadanie warszawskiej ulicy jego imienia! To może być Połczyńska. Podpisuję się pod tekstem <*> Odpowiedz Link Zgłoś
syn_wojtyly a ilu takich anonimowych policjantow opluwa prasa? 19.02.10, 13:28 to sa ludzie ktorzy ryzykuja dla nas zycie Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Doceńmy odważnych policjantów 19.02.10, 13:46 Prasa i internauci opluwają w komentarzach niekompetentnych i tchórzliwych policjantów, ale dziś nie czas i miejsce na uzasadnienia. Apelujmy do premiera o bardzo godne renty dla żony i dzieci zamordowanego policjanta. Jeśli chcemy innej policji, musimy przynajmniej pokazać, że za odważne, czy nawet bohaterskie zachowanie rodzina policjanta nie zapłaci oprócz wszystkiego innego, życiem w biedzie. Warto też byłoby wprowadzić rozwiązania pozwalające sowicie nagradzać i promować policjantów robiących takie rzeczy, niekoniecznie z tragicznym finałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ba-26 Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Struja 19.02.10, 13:28 Niech spoczywa w pokoju........ [*] Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 13:29 Ten kraj się stacza - nie pozwólmy na to Odpowiedz Link Zgłoś
jantos51 Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Struja 19.02.10, 13:29 Szkoda że był na polu bitwy z bandytami sam, obserwatorzy siedzieli w tramwaju i patrzyli jak bandziory mordują człowieka i oni są współwinni jego morderstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kieliszki Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 13:47 Z tego co podawała prasa, ale nie wiem, bo nie widziałem, to ten policjant pierwszy się na tych kolesi rzucił. Bynajmniej nie było tak, że to oni podeszli do policjanta i go dźgnęli. Facet musiał być strasznie pewny siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 14:13 No naogladal sie filmow z czasow kiedy na widok policyjnej "blachy" bandyci albo uciekali albo grzecznie sie poddawali. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 14:21 nastepny mądry inaczej (sorry no ale tak wypadłeś!) - ten facet nie potrzebował oglądac filmów! on był gliną i miał 15 lat doświadczeń codziennych Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 14:30 No to chyba powinien wiedziec ze nikt z gapiow mu nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 14:37 "normalni" chuligani nie idą za psi ch... do więzienia na 25 lat tylko albo dają się zatrzymać albo uciekaja, a nie dźgaja jak ten debil może teraz zajarzysz choć watpię Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz [...] 19.02.10, 14:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 16:44 Ilu chuliganów wybijających okno w tramwaju zamiast jak napisałem uciec lub poddac się zabija człowieka i idzie na 25 lat do więzienia? Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 14:57 Zacytuje tutaj fragment bloga, w ktorym jego autor doskonale okreslil, dlaczego on by nie zareagowal. "Sam nie zareaguję choćby się waliło i paliło. Z trzech prostych powodów, z których jeden wszystkim wołającym o znieczulicy jakoś umknął. Powód pierwszy, najbardziej oczywisty, to strach o własne zdrowie albo, jak w tym przypadku, życie. Gnojarnia chodzi z kosami, wyłapać trzy płaskie na klatę jest łatwiej niż wyrwać w klubie laskę, bo te debile są całkowicie pozbawione umiejętności logicznego myślenia i tworzenia związków przyczynowo-skutkowych. Zresztą dla niektórych śmieci więzienie to pewnie nobilitacja, więc sytuacja jest bardzo niesymetryczna. Powód drugi to wbudowana w moją głowę głęboka awersja do czynienia drugiej osobie krzywdy fizycznej. Mam poważny opór przed uderzeniem kogoś w twarz, kopanie leżącego wchodzi w rachubę wyłącznie podczas jazdy na ostrej adrenalinie. I to pierwsza rzecz, która wszystkim komentatorom umyka - w takich sytuacjach druga strona najczęściej dąży do konfrontacji, bo nie po to się wrzuca śmietnik przez okno tramwajowe żeby później wycofać się po usłyszeniu kilku ostrych słów. Oni się lubią bić, przemoc sprawia im przyjemność, nie mają żadnych oporów przed kopaniem człowieka po twarzy. Sytuacja jest zatem jeszcze bardziej niesymetryczna. I wreszcie powód trzeci, który zdecydowanie umyka wszystkim, którzy potępiają w czambuł niechętnych do pomocy. Mam na myśli późniejsze jazdeczki z prokuraturą i policją. [...] Dopóki w tym kraju będą istniały debilne uwarunkowania, obywatel będzie poniewierany przez system i mielony w jego licznych, ostrych trybach, nikt nie będzie reagował. Bo nikt nie jest tak pojebany żeby sobie dobrowolnie fundować ostrą jazdę bez trzymanki. Nie chciałbym też żeby kolesie, którym zrobiłem ewentualnie krzywdę wiedzieli jak się nazywam i znali dokładnie mój adres zameldowania albo zamieszkania. A gdybym stał się stroną w sprawie, poznaliby go od razu, bo takie mamy prawo. Dlatego mam do was wszystkich prośbę - jak ktoś się do was przypieprzy, to nie patrzcie w moją stronę i radźcie sobie sami. Przepraszam. " Wiecej: radkowiecki.blox.pl/2010/02/I-tylko-czlowieka-szkoda.html Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 16:42 To jest dobry tekst. W zasadzie po przewróceniu takiego łacha należy go dwa razy kopnąć z całej siły w głowę (zasady juijtsu) - żeby już nie wstał i nie zabił cię nożem. I tak jak to opisujesz - ja i większośc ludzi będzie miała z tym problem wewnętrzny, łach-debil nie ma problemów wewnętrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
swiss78 Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 17:14 >Nie chciałbym też żeby kolesie, którym zrobiłem ewentualnie > krzywdę wiedzieli jak się nazywam i znali dokładnie mój adres >zameldowania albo zamieszkania. A gdybym stał się stroną w sprawie, >poznaliby go od razu, bo takie mamy prawo. Dokładnie. Parę lat temu dwóch dresów bez słowa zaczęli mnie bić, walić w głowę i chcieli kasę. W efekcie poobijany, ze złamanym nosem, zdezorientowany, przerażony, uciekałem ile sił przed siebie. Dwu krotnie jeden mnie dogonił...ale ciągle uciekałem....udało się. Zadzwoniłem na policję. Jednego w trakcie akcji złapali. Jeden z dresów zostal zatrzymany na 3 miesiące. Była sprawa w sądzie, dostał kilka lat w zawieszeniu. Wszystko pięknie ładnie, ale jakie było moje zdziwienie jak pewnego dnia w południe ktoś puka do drzwi - otworzyłem i patrzę a przede mną ten gość z jakimś kumplem... Spytał skąd ma mój adres, powiedział, że, cytuję: "dostałem od psów". Po latach kilka razy widziałem jak ktoś kogoś bije, nigdy nie miałem odwagi pomóc. Tak jestem tchórzem, ale w myślach widziałem obraz jak gość staje przed moimi drzwiami i się śmieje. Mam być bohaterem w Polsce??? Nie dziękuje, wybaczcie, ale na to mnie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
swiss78 Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 17:19 miało być: "Spytałem skąd ma mój adres..." Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 17:28 > Mam być bohaterem w Polsce??? Nie dziękuje, wybaczcie, ale na to mnie nie stać. Dokladnie, ja to tez pie.... Mam rodzine na utrzymaniu. Co sie stanie jak to mi wbija noz miedzy zebra, albo chociaz poobijaja tak, ze przez rok bede dochodzil do zdrowia? Co sie stanie z zona, dziecmi, kto za nich splaci kredyt na dom, itd.? Czy moj pracodawca bedzie taki wyrozumialy jak przez miesiace bede dochodzil do siebie? Ja nie mam ochoty tego sprawdzac na sobie, dosc przykladow dookola, ktore mowia, ze nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 20.02.10, 02:44 kaaarooll napisał: > Co sie stanie z zona, dziecmi... co sie z nimi stanie jak nikt nie będzie reagował jak będą one bite/okradane/gwałcone/mordowane?? Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 20.02.10, 02:41 podążając tym tokiem rozumowania rozumiem, iż nie będziesz miał nic przeciwko jak będę obserwował i nie reagował gdy będą Ci gwałcić córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_ Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 16:40 jantos51 napisał: > Szkoda że był na polu bitwy z bandytami sam, obserwatorzy siedzieli w tramwaju > i patrzyli jak bandziory mordują człowieka i oni są współwinni jego morderstwa. No szkoda że był sam. Jednak jak ich nazwałeś obserwatorzy nie są tutaj winni. Raczej system w którym pracował. To na pomoc swoich współpracowników powinien móc liczyć . Jest jednak inaczej. Przestępcy działają szybko i uciekają stąd ich przewaga, a Policja ma zawsze czas. Poproś ich o interwencję. To się dowiesz. Wszyscy zajęci, wszyscy w terenie itp itd. On tam pracował . Pewnie wiedział że niema co liczyć na szybką pomoc. I sam sam interweniował, bohatersko. Ale czy potrzebne jest nam takie bohaterstwo. Może po prostu potrzebne są profesjonalnie zorganizowane siły szybkiego reagowania w policji . Nie wyjazd za godzinę tylko NATYCHMIAST. Podobnie jak przy ratowaniu życia i tutaj cenna jest każda sekunda. Szybka interwencja może też ratować życie. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 20.02.10, 02:51 nie masz pojęcia o czym piszesz, parę razy w niebezpiecznych sytuacjach dzwoniłem po psy i nigdy dłużej niż 10 min nie czekałem. no ale jak dzwonisz w sprawie babci sprzedającej czosnek to nie dziw się, że 'wszystkie załogi są zajęte'. Odpowiedz Link Zgłoś
lactum Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Struja 19.02.10, 13:30 Mam nadzieje, ze twoja smierc byla dla wszystkich Warszawiakow, zarazonych znieczulica nauczka i nie pojdzie na marne. Kondolencje dla zony i dzieci. Obym nie spotkal na mojej drodze tych dwoch. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 14:15 To masz marna nadzieje ta smierc poza jego rodzina nikogo nie obchodzi ani spoleczenstwa, ani jego przelozonych, ani rzadu a prase obchodzi o tyle ze ma o czym pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Dzieci zamordowanego zostaną zmuszone przez Polskę 19.02.10, 13:32 do oddawania części swoich zarobków, by zapewnić jego mordercom dach nad głową, ciepłe obiadki, rozrywki, by opłacić kogoś, kto im ugotuje, wypierze... Odpowiedz Link Zgłoś
zkrajewski Re: Dzieci zamordowanego zostaną zmuszone przez P 19.02.10, 15:56 Tak trzymać ALLe luja i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
brouli Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Struja 19.02.10, 13:34 To straszne co się stało. Zareagował pomimo , że był na urlopie. Zgadzam się z jednym z policjantów(kolegą z pracy zamordowanego policjanta) : "Policjantem się nie bywa , ale policjantem się jest , a Andrzej zawsze był policjantem." Odpowiedz Link Zgłoś
wietke pytanie? gdzie była wtedy policja 19.02.10, 13:41 ? gdzie była wtedy policja -dlaczego nie poprosił o jakieś posiłki myślał że jest supermenem czy jak? chciał zgrać bohatera lub kozaka no i wersja już jest taka ! -nie można mówić tu o niewidzących tu przechodniach i że też są winni bo w takim wypadku trupów mogło być więcej no i co wtedy byście powiedzieli że po co się wtrącali nie !! z drugiej zaś strony to 10 lat dla zabójcy to chyba minimum Odpowiedz Link Zgłoś
wietke Re: pytanie uważam za debilne 19.02.10, 15:47 też tak uważam bo nigdy ich prawie nie ma tam gdzie są najbardziej potrzebni Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: pytanie uważam za debilne 20.02.10, 02:55 jak nie dzwonisz i informujesz to nie dziw się, że ich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
zawszemagda Re: pytanie? gdzie była wtedy policja 19.02.10, 14:00 Miał wzywać posiłki będąc na urlopie do zwrócenia uwagi chuliganom rzucającym śmietnikami w tramwaj? Czy może sekundę później, kiedy jeden go trzymał, a drugi zadawał ciosy? A może powinieneś spytać, dlaczego nie zareagowali inni ludzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: pyt 19.02.10, 14:11 Niektórzy ludzie nie mają za grosz empatii, wyobraźni etc. i PO zabójstwie wymądrzają się - a przecież codziennie wiele osób nieuzbrojonych gdzieś wchodzi w utarczkę z chuliganem, po prostu rzadko zdemoralizowany debil zabija bez sensu by pójść na 25 lat do więzienia. Podobny koncert idiotyzmu był po tej akcji w Magdalence gdzie policja poniosła straty ale wygrala z bandydatami a idioci szczuli tak jakby za każdym razem można było czołgiem jechac na zatrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wietke Re: pyt 19.02.10, 15:50 loppe napisał: > Niektórzy ludzie nie mają za grosz empatii, wyobraźni etc. i PO > zabójstwie wymądrzają się - a przecież codziennie wiele osób > nieuzbrojonych gdzieś wchodzi w utarczkę z chuliganem, po prostu > rzadko zdemoralizowany debil zabija bez sensu by pójść na 25 lat do > więzienia. > > Podobny koncert idiotyzmu był po tej akcji w Magdalence gdzie > policja poniosła straty ale wygrala z bandydatami a idioci szczuli > tak jakby za każdym razem można było czołgiem jechac na zatrzymanie. odpowiedzią jest odpowiednie przeszkolenie policji do tego typu zadań wiadomo że takie żeczy nie zdażają się codziennie że bandziory się zaminują w domu i będą napażać ale zawsze trzeba mieć to na uwadze a przed akcją jakiś wywiad przeprowadzić przecież nie trzymali tam zakładników więc pośpiechu nie było Odpowiedz Link Zgłoś
antykaczka bo policja sie boi lub nie chce interweniować 19.02.10, 14:11 bo policja sie boi lub nie chce interweniować. lepiej w inny sposób (łatwiejszy) nabijać statystyki a to że strach wyjść na miasto już nie tylko wieczorem ale i w biały dzień to fakt. Niech się gliny wezmą za solidna robotę a nie chwalą się sprawami załatwionymi przy pomocy AT. Prewencji nie ma! Dla niebieskich nierobów lepiej jest czekać na przestępstwa niż im zapobiegać. Ośmielę się twierdzić, że część winy za śmierć tego dzielnego policjanta ponoszą jego koledzy co teraz idą za nim w ostatniej drodze. CHwała Wam Dzielni Policjanci Odpowiedz Link Zgłoś
wietke Re: bo policja sie boi lub nie chce interweniować 19.02.10, 16:01 antykaczka napisał: > bo policja sie boi lub nie chce interweniować. lepiej w inny sposób (łatwiejszy > ) > nabijać statystyki a to że strach wyjść na miasto już nie tylko wieczorem ale i > w biały dzień to fakt. Niech się gliny wezmą za solidna robotę a nie chwalą się > sprawami załatwionymi przy pomocy AT. Prewencji nie ma! Dla niebieskich nierobó > w > lepiej jest czekać na przestępstwa niż im zapobiegać. Ośmielę się twierdzić, że > część winy za śmierć tego dzielnego policjanta ponoszą jego koledzy co teraz id > ą > za nim w ostatniej drodze. > CHwała Wam Dzielni Policjanci Dokładnie sami biorą do swoich szeregów wyrzutków(nie tylko) społecznych z których się śmiali w dzieciństwie to tacy umią przykozaczyć dopiero wtedy jak widzą że obywatel bezbronny a tak to srają w majteczki nawet jak spluwe-byłem światkiem jak jeden kolo znany u nas rozrabiaka ale do obezwładnienia bez problemu przez dwóch funkcjonariuszy co umieją to robić skopał drugiego tak że tamten skończył na wózku inwalidzkim -to podjechać musiał drugi radiowóz bo tamci się bali wyjść z radiowozu(było 4) i zareagować choć widzieli całe zdażenie-a jak już tamci dojechali to podeszli do tamtego i mu tylko przemówili do rozsądku a sprawa niewiadomo czy się nawet skończyła w sądzie -bronią się nawzajem mendy piepszone- mafia pi...na Odpowiedz Link Zgłoś
wietke Re: pytanie? gdzie była wtedy policja 19.02.10, 15:45 to zaatakowali jego czy tramwaj bo czytać umie pewnie wiedział że istnieje telefon komórkowy na urlopie to powinien wydaje mi się odpoczywać i pozostawić to tym do których takie zadanie należy no chyba że był ich ojcem w co wątpie po co mam zadawać głupie pytanie skoro każdy się bał zareagować bo posiada wyobrażnię która widać w tym momencie ocaliła im życie bo mógł zginąć ktoś jeszcze (na pewno sprawa jest karygodna i widzę tu surowy wyrok by inni mieli się na przestrodze) nie bronię przestępców ale od tego są jednostki uzbrojone za które się płaci podatki więc dlaczego niby ja mam się rzucać na przestępców czy inny przechodzień -chyba nie pojmujesz kobito świata w którym żyjemy więc lepiej idż umyj naczyńka i obejrzyj sobie złotopolskich może w tym świecie się bardziej odnajdziesz a resztę pozostaw logice Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Struja 19.02.10, 13:42 jakich słów tu użyć aby można było dosadnie określić takich wasali,morderców z pre medytacją,ich brutalność i zwierzęcość ? są to dzikie zwierza odziani w ludzką postać,nic ich nie łączy z człowieczeństwem,dlatego z tego miejsca zwracam się do Sądu Najwyższego Polski Rzeczpospolitej o skazanie tych wasali na śmierć przez powieszenie, bez prawa odwołania się,wykonanie natychmiastowe. pozdrawiam przyjaciół. adamdark. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 Nie zapomnijcie o jego rodzinie bo krzyż to ma 19.02.10, 13:42 na trumnie.Wielkim człowiekiem był ,a te śmieci do szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
kieliszki Re: Nie zapomnijcie o jego rodzinie bo krzyż to m 19.02.10, 13:51 bergman1 napisał: > na trumnie.Wielkim człowiekiem był ,a te śmieci do szamba. Dokładnie, czyli dokładnie zachować się tak jak oni. Nie różnić się niczym od zabójców i uwazać się jednocześnie za kogoś lepszego; schizofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Nie zapomnijcie o jego rodzinie bo krzyż to m 25.01.11, 23:35 ech, naprawdę uważasz, że życie takiego bandyckiego śmiecia jest warte tyle samo co życie policjanta? Ze ten kto zgodnie z prawem zabija winnego zbrodni jest taki sam, jak ten, kto bezprawnie zabija niewinną osobę? Zastanów się nad sobą i to poważnie... Dla mnie różnica między policjantem a takim bandziorem jest równie oczywista, jak między deratyzatorem a szczurem. I przyznam, że bardziej żal mi zabijanych szczurów, bo to tylko niewinne zwierzęta, niż wieszanych przez kata morderców. Odpowiedz Link Zgłoś
alesieporobilo Zycie za zycie 19.02.10, 13:43 Gnoj ktory to zrobil powinien zostac potraktowany tak jak jego ofiara. Szmaciarz jeden.. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 13:53 Nikt nie jest bezpieczny bo zdemoralizowany debil może zaatakowac każdego i wszędzie, nawet w środku miasta za cenę 25 lat w pierdlu Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Struja 19.02.10, 13:55 Gdyby ludzie wiedzieli czym jest piekło, to nie byłoby tego pogrzebu. Warto poświęcić trochę czasu dla wieczności póki jeszcze jest. tradycja-2007.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wietke Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 16:06 piekło jest właśnie tutaj a przynajmniej dla jego rodziny i bliskich niebo też jest tutaj dla tych którym się udało-niestety z tym wszystkim spotykamy się na co dzień i będziemy tak długo jak żyjemy a potem panie tadziu to albo pustka albo zaczynamy afterparty Odpowiedz Link Zgłoś
bamjozia Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Struja 19.02.10, 13:58 Wyrazy współczucia dla rodziny i bliskich zamordowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
shadir Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Struja 19.02.10, 13:58 Nasz wspaniały rząd, zamiast zajmować się pierdołami powinien zastanowić się nad zmianą prawa!!! JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI DLA TAKICH ZWYRODNIALCÓW, KTÓRZY MYŚLĄ, ŻE WSZYSTKO IM WOLNO I MORDUJĄ CZŁOWIEKA, OJCA, MĘŻA, SYNA - A ZA CO...BO INTERWENIOWAŁ, GDY INNI ODWRACALI GŁOWY W DRUGĄ STRONĘ UDAJĄC, ŻE NIC SIĘ NIE DZIEJE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wietke Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 16:10 shadir napisała: > Nasz wspaniały rząd, zamiast zajmować się pierdołami powinien zastanowić się > nad zmianą prawa!!! JESTEM ZA KARĄ ŚMIERCI DLA TAKICH ZWYRODNIALCÓW, KTÓRZY > MYŚLĄ, ŻE WSZYSTKO IM WOLNO I MORDUJĄ CZŁOWIEKA, OJCA, MĘŻA, SYNA - A ZA > CO...BO INTERWENIOWAŁ, GDY INNI ODWRACALI GŁOWY W DRUGĄ STRONĘ UDAJĄC, ŻE NIC > SIĘ NIE DZIEJE!!!! bez względu na to co się z nami stanie śmierć za śmierć to nie jest rozwiązanie-to tak jak byśmy społecznie też byli za mordowaniem- błędne koło się zamyka Odpowiedz Link Zgłoś
juliana76 Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Struja 19.02.10, 13:59 Cześć Jego pamieci, ale w swietle uroczystego pożegniania i w kontekście tego, że nikt z obecnych nie wesparł Jego działań, rodzi sie bardzo smutna refleksja i nie dziwi mnie brak reakcji ze strony obywateli, a to dlatego, że: - jak zginie, obywatel który interweniował w obronie prawa, lub zycia innego człowieka, to nikt nie urzadza mu tak uroczystego pogrzebu, i nie zatroszczy sie o jego rodzinę, - jak zostanie kaleką, to nikt nie zatroszczy się żeby szybko ukarać bandytów, a Jemu zapewnić właściwą opiekę, rehabilitację i rentę umozliwiajacą rodzinie zaoopiekowanie się inwalidą. vide pokazywany w telewizji przypadek młodego człowieka, który stanął w obronie kobiety i został tak pobity, że leży sparalizowany i znikąd nie otrzymuje pomocy. I nie był tak jak policjant, przygotowywany na wypadek spotkania sie z agresją bandytów. Tak więc nie dziwcie się, że policja nie będzie miała wsparcia ze strony obywateli. Juliana76 Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_i_jego_worek Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 19.02.10, 14:10 juliana76 napisała: > Cześć Jego pamieci, ale w swietle uroczystego pożegniania i w > kontekście tego, że nikt z obecnych nie wesparł Jego działań, rodzi > sie bardzo smutna refleksja i nie dziwi mnie brak reakcji ze strony > obywateli, a to dlatego, że... Ja jednej rzeczy nie rozumiem. Jak można kogoś wesprzeć w takiej sytuacji. Przecież ta akcja mogła trwać najwyżej minutę.Prawdopodobnie zaczęło się od wyzwisk, potem jakieś przepychanki a potem tragedia. Samo wbijanie noża to musiały być sekund,przechodnie mogli nawet nie zdążyć zareagować. Bardzo mnie to irytuje, że się oskarża przechodniów i właściwie robi się z nich współwinnych tej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 20.02.10, 03:09 kwestia wrażliwości. ktoś zwraca komuś uwagę, bo się niewłaściwie zachowuje - nie reagujesz, bo już ktoś zwrócił uwagę - ok. ktoś atakuje kogoś/wybija szybę, popełnia inne przestępstwo - pomagasz zatrzymać sprawcę, albo nie reagujesz i udajesz, że nic złego się nei stało (bo w tej sytuacji jest to jednoznaczne)... w tej sytuacji była to kwestia życia i śmierci, zazwyczaj jest to kwestia utraty zdrowia, ciężkiego pobicia dlatego nikt nie mówi o tym głośno, prasa o tym nie informuje i nikt nie zwraca na to uwagi, a wystarczyłoby kilka osób które nie są obojętne... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Struja 19.02.10, 14:05 Zginal porzadny czlowiek, a spoleczenstwo bedzie teraz utrzymywalo bandziora dopoki ten nie zdechnie. A wszystko to dlatego, ze nasz system sadownictwa cuchnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Setki osób żegnają zamordowanego Andrzeja Str 20.02.10, 03:11 wet3 napisał: > A wszystko to dlatego, ze nasz > system sadownictwa cuchnie!!! a wszystko to dlatego, że nikt poza jednym nie zareagował kiedy powinien! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: cerambyx 21.02.10, 14:31 cerambyx napisał: > wet3 napisał: > > > A wszystko to dlatego, ze nasz > > system sadownictwa cuchnie!!! > > a wszystko to dlatego, że nikt poza jednym nie zareagował kiedy powinien! Stuknij sie porzadnie w dekiel. Ja tez bym nie zareagowal. A wiesz dlaczego? - Ano dlatego, ze mamy takie beznadziejnie glupie prawo wedlug ktorego ten oprych moglby mnie zaskarzc o brutalnosc i pobicie!!! Ludzie nie sa obojetni. Oni wiedza, ze nasze prawo chchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: cerambyx 21.02.10, 14:48 Oczywiscie, zamiast "chchnie" powinno byc CUCHNIE. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
strom Miejmy nadzieję, że ci wszyscy wstrząśnięci nie 19.02.10, 14:07 poprzestaną na byciu wstrząśniętymi tylko zrobią coś aby Policja była dobrze wyposażona, Policjanci sprawni i zdecydowanie, celnie używający broni wobec każdego kto ignoruje interwenjującego Policjanta. Żeby znowu nie trzeba było być wstrząśnietym czyjąś śmiercią - takie bycie wstrząśniętym zawsze łatwo przychodzi i mija ... Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Miejmy nadzieję, że ci wszyscy wstrząśnięci n 20.02.10, 03:13 strom napisał: > takie bycie > wstrząśniętym zawsze łatwo przychodzi i mija ... niestety i nikt w związku z tym nie poczuwa się do odpowiedzialności Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2273 "Zachowanie Andrzeja Struja przywraca nadzieję ... 19.02.10, 14:14 Szkoda tylko,że przez takich zbirów Rodzina Policjanta przeżywa tragedię. Moje kondolencje-współczuję Żonie i Córkom. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: "Zachowanie Andrzeja Struja przywraca nadziej 20.02.10, 03:12 szkoda, ża to zdarzenie przywraca wiarę w policjanta, a niestety nie człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
non_logos Smierć za śmierć 19.02.10, 14:19 To nie byli huligani,to byli zwykli bandyci,dla których powinna być tylko jedna kara - kara śmierci. Pokój duszy Andrzeja Struja Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smierć za śmierć 19.02.10, 15:16 Oni w więzieniu długo nie pożyją a i to sporo doświadczą . Odpowiedz Link Zgłoś