everettdasherbreed 24.02.10, 15:32 Pozostałych siedmiu pasażerów golfa (zapewne powrót z dyskoteki) impet wyrzucił poza linię horyzontu, więc policja nie wpisała ich do protokołu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yuly Nastolatek nie żyje, dwaj ranni - tragiczny fin... 24.02.10, 15:48 No i policjanci na drugi raz się nie ruszą bo po co im kłopot z prokuraturą? Odpowiedz Link Zgłoś
volim Kolejna sprawa do Strasburga? 24.02.10, 16:52 Tylko żeby tym razem polski rząd udzielił Trybunałowi jakichś wyjaśnień. Odpowiedz Link Zgłoś
derwisz1970 Ciagle te same sensacyjne komentarze, 24.02.10, 17:01 może prasa nie powinna tak siemasturbowac cudzą tragedią ??? ładnie jest ten mechanizm opisany tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Super, że w latarnię............. 25.02.10, 09:18 .......a nie w inny samochód. Pewnie chopaki mieli swiadectwa "z paskiem" Odpowiedz Link Zgłoś
derwisz1970 Zgineli i tyle, 25.02.10, 09:23 ci tutaj - kliknij - też zeszli z tego żwiata tragicznie i teżsie prasa epatowała :( Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt-123 Nastolatek nie żyje, dwaj ranni - tragiczny fin... 25.02.10, 09:26 uciekali przed policja?sami winni ze nie zyja mniej debili na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
ft-35 Nastolatek nie żyje, dwaj ranni - tragiczny fin... 28.02.10, 13:46 Panowie policjanci jesteście po to by ścigać tych co naruszają prawo. I chała Wam za to . Ale na litość boską nie stosujcie a jeśli już to nie piszcie o tych pościgach za bandytami [ nieraz niewinnymi]na ulicach miast. Bo to wygląda jak w tych amerykańskich firmach gangsterskich. Za kierownicą nieraz i tych przykładów jest więcej siedzą przypadkowi , nieświadomi ludzie jak w tym przypadku nie zdający sobie sprawy że naruszają przepisy. Przy dzisiejszych sposobach namiaru sprawdzania , nawigacji spokojnie można było za nimi jechać , do tego poprosić o wsparcie tym bardziej że jechaliście nie oznakowanym samochodem. Każdy kierowca by miał wątpliwości gdyby go zatrzymywali osobnicy w nieoznakowanym samochodzie o 4 nad ranem A to że włączyliście światła migania i dawaliście znaki, to już oni tego nie musieli widzieć . Czy warto, było by to przyczyniło się do śmierci młodych ludzi. Przecież i wy przy takich pościgach narażeni jesteście . Jeszce raz powiem ,jestem za jak najbardziej surowymi karami dla ludzi zagadującymi za kierownicą . To większości samobójcy i zagrażający śmiercią innym. I z tym trzeba bezwzględnie walczyć. Sam jestem kierowcą od 50 lat prowadzący samochód , i denerwują mnie jak piraci drogowi nie zważają na znaki drogowe, ,zajeżdżający przed nosem nie pokazując żadnego znaku itd. Ale urządzanie pościgów w mieście musi być bardzo wyważone i traktować jako ostateczność W tym musi być umiar. Bo to nie wpływa dobrze na szacunek do policji. Jeszcze raz zaznaczę włączyłem się w tę dyskusje nie by potępiać policję, tyko po to by odbiór działań przez policję był pozytywnie postrzegany przez obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś