karul 27.03.10, 19:17 Otarlem sie przed laty o tego faceta. Byl to po prostu smieszny, nawiedzony aparat i trzydziesci kilka lat pozniej nic sie nie zmienilo. Jak juz ktos sie urodzi taki, to uplyw lat tylko bufonade poglebia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flat-ower Jestem przeciwnikiem mitomaństwa 27.03.10, 21:43 No, to już pełen odlot. Facet nawet przebija słynnego anarcho- syndykalistę Gwiazdę. Z wywiadu słodko wynika, że ta jego organizacja to kompletnie nic nie zwojowała, chciała ale się bała a ponadto nie mieli ani tetetki ani głupiego Uzi. No , ale byli cholernie groźni chociaż Urban z Kiszczakiem o tym nie wiedzieli i ich specjalnie nie ścigali.... A co do orderów, to s'il vous plait tylko najwyższe polskie. Że też Francuzi się zgapili i Legii nie przypieli . Odpowiedz Link Zgłoś
fafik_wielki Re: Jestem przeciwnikiem mitomaństwa 27.03.10, 22:14 może i człowiek jest odjechany, ale przecież w ciemnych latach 80. to właśnie tacy dawali nadzieję - chylę czoła! Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Jestem przeciwnikiem mitomaństwa 28.03.10, 14:57 Jakiej, kuźwa, nadziei? Takim oszołomom "zawdzięczamy" 10 lat biedy i poniżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Jestem przeciwnikiem mitomaństwa 28.03.10, 20:21 Możesz sprecyzować, o które 10 lat ci chodz? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_polska Morawiecki to oszołom.Więcej pewnie ryzykował niż 09.04.10, 12:07 jakiś Gałązkiewicz czy inny palant Guzikiewicz, bo ci nic nie robili a teraz są aparatczykami, ale to wszystko egzotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora dla "scibor3" 29.03.10, 16:48 "scibor3" wyjśnij o jakie 10 lat Ci chodzi. Jeżeli o lata 80-te to idź się powieś palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred ordery 29.03.10, 11:08 Jak koniecznie pragnie akurat orderu ustanowionego przez Augusta II, jedną z największych zakał wśród królów RP, to proszę bardzo ... Odpowiedz Link Zgłoś
elsby Morawiecki był nieocenionym 28.03.10, 19:44 dla komunistów użytecznym i całkowicie niegroźnym idiotą, pokazywanym celem ośmieszania podziemia przez Urbana jako niezbity dowód na istnienie "ekstremy". Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Rudolf Kastner był nieocenionym realistą dzięki 28.03.10, 20:34 któremu Eichamnnowi udało się sprawnie zagazować 400 tys pobratymców ww. Kastnera... Wolę takich jak Morawiecki niż Kastner en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Eichmann Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Jestem przeciwnikiem elity 28.03.10, 21:15 Prowadzacy wywiad jak gdyby przestraszyl sie, ze jakis mniej wyrobiony poliycznie czytelnik GW moglby ulec argumentacji Kornela Morawieckiego, pomimo usilnych staran, by wyszedl on na idiote. Stad ta konstatacja: Alez Pan ma tupet! Niezaleznie od tego, jakie sie ma poglady na jakakolwiek sprawe, takie zachowanie dziennikarza nie powinno miec miejsca. W koncu bohaterem wywiadu jest Kornel Morawiecki, on prezentuje swoje poglady, a jego rozmowca powinien przynajmniej udawac neutralnosc. Mogl przeciez zapytac: Czy nie uwaza Pan, ze stawiajac poprzeczke tak wysoko w gruncie rzeczy nie sluzy Pan dobrze sprawie swojej organizacji, bo nawet przyjecie orderu nizszej rangi byloby jakas zaplata za trud i niebezpieczesnstwo tysiecy dzialaczy SW? Czy i w jakim stopniu konsultowal Pan z nimi te decyzje? Niestety w GW jakze czesto juz nawet tytul sugeruja czytelnikowi, albo nawet nakazuje mu jak ma myslec. Waclaw Timoszyk Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane eh, Morawiecki 28.03.10, 21:15 jeden z takich którym marzyło się strzelanie do komunistów i krawy przewro. Taki radykalny odpowiednik partyjnego betonu z drugiej strony. Bardzo dobrze że tacy ludzie byli marginalizowani. Bez kompromisów zmiany w Polsce nie mogłyby nastąpić. Chciałoby się napisać oszołom, ale robić tego nie należy chociażby ze względu na szacunek za odwagęprzeciwstawienia się systemowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jac.k panie morawiecki, w 2007 startowł pan z list pisu 28.03.10, 22:03 do senatu. Jest pan niewiarygodny, nie nadaje się pan na senatora, a tym bardziej na prezydenta RP. Rozumiem w 2005 z list pis, wielu dało się nabrać, ale w 2007 , pytanie czy to głupota, czy też taki właśnie pan jest, drugi kamiński, natchniony? Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Jestem przeciwnikiem elity 28.03.10, 22:31 Honor zapewne ma. Ale w dobie lansu telewizyjnego nie ma szans w "referendum" prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku sam honor nie wystarczy 28.03.10, 22:42 w kraju naszym funkcjonuje generalnie brak spotkania honoru z rozumem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Nie dziwota, że on taki pokręcony! 28.03.10, 23:31 Biedne dziecko alkoholika, pewnie ma FAZ. PS. Choć historia jego życia b. ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Elity to ci, którzy potrafią i którym się chce 28.03.10, 23:58 W interesie ogółu! A kto to jest ogół? Czy większość, czy tylko myślący tak samo jak my? Czy ci, którzy idą do wyborów (choć czasami przegrywa ich pomysł), czy ci którzy zostają w domu, bo im się nie chce podejmować decyzji, jakiejkolwiek decyzji, nawet wyborczej. Może są to ci, którym się wydaje, że wiedzą lepiej, że by to wszystko lepiej zrobili, ale są tylko na nie, a nie chce im się, albo nie potrafią przekonać większości do swoich pomysłów. A może te ich pomysły, to tylko pobożne życzenia. Marzenia, których nie da się przełożyć na życie codzienne rzeczywistego o g ó ł u . Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Takich to tu nie lubią 29.03.10, 00:16 Jak to tak? Esbecja zła i koniec ? Żadnego srania w bambus ? Żadnego że Kiszczak to w "pewnym sensie tragiczny bohater" ? I że kablowanie to syf? I soviety to syf ? I on przeżył ? Jak zrobi 10% poparcia to utopi się na rybach jak ci którzy chcieli wyłapać kanalie z FOZZ ... Taka to kraina . Odpowiedz Link Zgłoś
j0la_dywity Morawiecki to porządny i uczciwy człowiek 09.04.10, 14:44 Wiec zadbają o niego jak o Leppera. Polska jest krajem bezprawia tak było tak jest i tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
raddy Re: Morawiecki to porządny i uczciwy człowiek 19.04.10, 00:29 podoba mi sie ta niesmiala i lekko zawoalowana konstatacja, ze lepper to "porzadny i uczciwy czlowiek" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek Gra GWnianej 29.03.10, 01:39 Wiadomo, ze na Kornela towarzysze nie zaglosuja. Jesli ktos zaglosuje, to bedzie to z tzw. twardego elektoratu Kaczynskiego. Wec GWno mysli: nawet jeden glos, ktory sie wymknie Kaczynskiemu jest dobry, dlaczego wiec nie naglosnic prezydenckiej kandydatury Kornela. Ot i cala GWniana. Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Re: Gra GWnianej 09.04.10, 10:54 witaschek napisał: > Wiadomo, ze na Kornela towarzysze nie zaglosuja. Jesli ktos > zaglosuje, to bedzie to z tzw. twardego elektoratu Kaczynskiego. Wec > GWno mysli: nawet jeden glos, ktory sie wymknie Kaczynskiemu jest > dobry, dlaczego wiec nie naglosnic prezydenckiej kandydatury Kornela. > Ot i cala GWniana. Jesteś gIeNJ a L Ny jak GWniana???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Jestem przeciwnikiem elity 29.03.10, 10:15 Dosyć przerażające. Jak się czyta wypowiedzi tego człowieka w prawie 30 lat po stanie wojennym, to można tylko dojść do przekonania, że Jaruzelski rzeczywiście nie miał wyjścia i musiał wprowadzić stan wojenny. Lekkość, z jaką Morawiecki mówi o możliwości "spływania krwią" pokazuje, jak mogłaby wyglądać Polska pod rządami SW. Jedyna pociecha, że w wyborach będzie miał poparcie w granicach Leszka Bubla. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku przypomina mi to wywiad udzielony przez oficera 29.03.10, 16:48 Bundeswehry w latach 80tych miał siwe włosy i mówił lekko "my się wojny nie boimy, my znamy wojnę" wszędzie są tacy "jastrzębie kosztem synów innych ludzi" Odpowiedz Link Zgłoś
naiuco fotografia K.Morawieckiego - gdzie zrobiona? 29.03.10, 10:27 Może ktoś z Was orientuje się, gdzie została zrobiona zamieszzona tu fotografia K.Morawieckiego? Chodzi o zdjęcie pośród pomników postaci? Z góry dziękuję za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: fotografia K.Morawieckiego - gdzie zrobiona? 29.03.10, 11:14 Wrocław. Skrzyżowanie Piłsudskiego i Świdnickiej. Te postacie to Pomnik Anonimowego Przechodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Dziś to się chyba żulią nazywa: 29.03.10, 10:38 I wtedy Dulemba z całej siły przywalił mu w twarz. Ja przestraszony myślę, co dalej, ale ojciec wstał, skłonił głowę i powiedział: "Romek, bardzo cię przepraszam". Gęba mu spuchła i pili dalej. ... Młodzi mężczyźni mieli wtedy charakter, czuli wewnętrzną niezależność. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Wspaniały facet! Szkoda, że sam się marginalizuje 29.03.10, 14:44 Do tych co zarzucają mu radykalizm to chciałem przypomnieć, że w Solidarności Walczącej i po za nią było mnóstwo ludzi o wiele radykalniejszych od niego. To dzięku niemu (nie jakimś tam miękkim fajom w stylu Michnik, Gieremek czy Kuroń) nie doszło w Polsce do krwawego powstania. KOR nie miał na środowiska radykalne absolutnie żadnego wpływu. Pradoksalnie to dzięki Morawieckiemu władza trafiła do rąk "reformatorów", którzy w zasadzie mieli za złe komunistom nie niszczenie Polski co odejście od prawdziwej idei komunizmu. Przecież zarówno Michnik, Kuroń jak i Geremek to zadeklarowani socjaliści wyznające idee komunistyczne. Życzę p. Morawieckiemu wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Wspaniały facet! 20.04.10, 11:41 Tak, dzisiaj możemy powiedzieć, że Morawiecki był i jest wspaniały. Trzeba tylko pamiętać, że kiedyś był groźny, że za jego mrzonki ludzie mogli zapłacić najwyższą cenę. Na szczęście to już tylko stara historia. Dobrze, że w opozycji były różne opcje, różne pomysły, także zwariowane. Historia co prawda przyznała rację realistom, ale przekornie w sposób, którego ci realiści nie przewidzieli. Ważne, że wszystkie opcje były obstawione, każdy możliwy i niemożliwy scenariusz miał ludzi gotowych go realizować. Niezależnie od wszystkiego Morawiecki to bardzo odważny człowiek, który robił co potrafił, by Polska była wolna. Takich ludzi w wolnej Polsce powinniśmy szanować, choć niekoniecznie musimy na nich głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
gottmituns Błagam, wyjaśnijcie mi jedną rzecz... 29.03.10, 21:48 PRZED KIM ten gość się ukrywał między czerwcem 89 a lipcem 90???? Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Jestem przeciwnikiem nawiedzonych swirów... 29.03.10, 23:07 Dziękujmy Bogu, że w Solidarności oprócz takich świrów lubiących kąpać się w cudzej krwi znaleźli się normalni, zrównoważeni ludzie, którzy potrafili doprowadzić nas do wolności bez morza ofiar. Dziecko alkoholika z urazami z dzieciństwa chciało decydować o życiu lub śmierci tysięcy ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
karul Po paru dniach 31.03.10, 04:29 musze dodac, ze byl to aparat bardzo podobny do Szeremietiewa, innego zajoba, ktory przewinal sie przez Uniwersytet im. Boleslawa Bieruta. Czemu ten Boleslaw tak sie zawzial na ten biedny kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
higienista1 Jestem przeciwnikiem elity 31.03.10, 09:10 Być przeciwnikiem elity w ogóle to anarchizm.Elity sa kreatywne gdy sa częścią prawdziwie demokratycznego , rozwiniętego , dynamicznego spoleczeństwa, w ktorym istnieja i sa istotne drogi awansu przez kompetencje.Gdy w poszczególnych klasach spolecznych odbywa sie ciągla wymiana krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Jestem przeciwnikiem meneli 31.03.10, 09:33 Jaki Morawiecki miał przyklad z rodziny? Wieczne balangi rozrywkowego tatusia w domu. Po liceum nie dostał się na studia w Warszawie bo był zwyczajnie słaby. Pojechał do Wrocławia, gdzie w tym czasie łatwo było być orłem w stadzie wróbli. Wtedy Wrocław dosłownie "produkował" magistrów i doktorów ze względów politycznych bo liczyły się liczby i wskaźniki. Potem obijanie się w uczelni, ukrywanie się w konspiracji, działaność polityczna. Kolejny człowiek, który w swoim zyciu nigdy uczciwie nie pracował za to sądził, że dobrze będzie jak odbierze się bogatym i pracowitym a da obibokom no bo wszyscy mają równe żoładki. Może do alkoholu, choć mój żoładek akurat go nie trawi. Dla mnie Morawiecki reprezentuje menelską filozofię: nic nie mam, niczym nie ryzykuję więc należy zburzyć wszystko a potem w ruinach może cos się uda wyszabrować dla siebie. Nie po drodze mi z takimi "politykami"... Odpowiedz Link Zgłoś
epox84 Jestem przeciwnikiem elity 31.03.10, 11:59 Przez ile jeszcze lat w polskiej polityce będą oszołomy żyjące przeszłością?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kakanek81 Jestem przeciwnikiem elity 03.04.10, 08:59 Honor zwykle rozmija się z rozumem,a u nas w Polsce "HONOR,BÓG,OJCZYZNA".Podobno Napoleon B. powiedział kiedyś "pokażcie Polakowi przepaść,a on natychmiast w nią skoczy"(cytuję z pamięci).P.Morawiecki nie jest moim ulubionym bohaterem i należy spuścić zasłonę milczenia na jego chwalebne czyny.Dobrze się stało,że przejście z jednego systemu do drugiego było takie jakie było z jedną tylko uwagą. SOLIDARNOŚĆ BYŁA RUCHEM LEWICOWYM.Niestety za sprawą takich ludzi jak prof.L.Balcerowicz,dr.Jan Krzysztof Bielecki,europoseł Janusz Lewandowski,mgr.Donald Tusk i in...Polska zafundowała sobie system będący hybrydą "dzikiego kapitalizmu" i "pseudodemokracji".Piszę pseudodemokracji,bo prawdziwa demokracja bez społeczeństwa obywatelskiego nie funkcjonuje.A u nas 20 lat po przełomie frekwencja w wyborach kandydata na Prez.RP w rządzącej partii tj. PO wynosi około 47%.To zastanawiające i tragiczne. Słyszę,że innej drogi nie było.Nie chce mi się dyskutować ale moim skromnym zdaniem BYŁA i ją jak zwykle spapraliśmy.Ja też podobnie jak p.Morawiecki jestem przeciwko elitom,bo polskie elity są wyjątkowo niekreatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Jestem przeciwnikiem elity 07.04.10, 00:26 Aż dziwne, że GW dopuściła taki wywiad. Wiele mówi o ich idolach. Odpowiedz Link Zgłoś
carcharodon_carcharias I pomyśleć że płacimy na takich buraków ! 09.04.10, 09:57 Chory kraj :( Odpowiedz Link Zgłoś