Dodaj do ulubionych

PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześnie ...

01.04.10, 06:57
Słuszny wyrok - tyle,że odpowiedzialność finansową powinien ponieść pracownik
który zawinił, a nie firma. Bo dla firmy 150 zł (+ew.koszty sądowe) to pikuś .
A kara powinna być odczuwalna .
Obserwuj wątek
    • sai_mon PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześnie ... 01.04.10, 06:58
      Dzisiaj 1.04. To nie jest możliwe, aby pięknie-kuwra-pięknie płaciło
      komukolwiek za cokolwiek. To raczej pasażerowie płacą, za nic.
      • araya Re: PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześni 01.04.10, 07:26
        Racja, dziś 1.04. Przewozy Regionalne to nie PKP - ci za nic nie płacą oprócz
        artykułów szkalujących konkurencję.
        • laksmana Re: PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześni 01.04.10, 12:07
          Wiesz jaka jest różnica między sprawiedliwością a sprawiedliwością społeczną?
          Taka, jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym. Mam nadzieję ze rozumiesz aluzję.
          Za stratę faceta (150 zł + koszty sądowe) odpowiada właściciel pociągu i
          usługodawca a więc PKP, a z pracownikiem może się rozliczyć w postępowaniu
          dyscyplinarnym. Nie widzę powodu, żeby firma, narażając kogoś na stratę 150 zł,
          miała ponosić wyższe (odczuwalne/bolesne/społecznie sprawiedliwe) koszty.

88i88 napisał:

> Słuszny wyrok - tyle,że odpowiedzialność finansową powinien ponieść pracownik
          > który zawinił, a nie firma. Bo dla firmy 150 zł (+ew.koszty sądowe) to pikuś .
          > A kara powinna być odczuwalna .
          >
          >
    • wonderland nie tylko pkp 01.04.10, 07:03
      mnie wystarczył polecony - wysłany do spółki pks elbląg, w którym umieściłam
      skargę oraz dołączyłam bilety za przejazd za dojazd na następny dworzec, z
      przystanku na którym autobus się pojawił 10 min za wcześnie ani się nie
      zatrzymał. zwrócili. i też nie chodzi o pieniądze ale o zasadę, bo to nie był
      1wszy raz. także da się. jeśli tylko ktoś szanuje siebie swój czas i swoje
      pieniądze.
    • tr54 Nareszcie 01.04.10, 08:06
      Nareszcie nasze sądy potraktowały PKP jak trzeba. Więcej takich spraw a może
      na kolei się poprawi
      kliknij na filmik
    • mk72 PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześnie ... 01.04.10, 08:31
      Przewozy Regionalne nie są już w grupie PKP. To osobna spółka
      należąca do samorządów wojewódzkich. A co do meritum - oczywiście,
      słuszny wyrok, taka odpowiedzialność przewoźnika wynika z Prawa
      przewozowego.
    • kozaczek3 PKP tylko 1kwietnia odjeżdza przed czasem! 01.04.10, 10:00
      W pozostałe dni po czasie!
    • andrzejwilczak PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześnie ... 01.04.10, 10:38
      Amen
    • a_l_e_x Żart pierwsza klasa!! ! 01.04.10, 10:53
      Ale sie usmialem, do teraz boki zrywam po prostu. Ale mi psikusa zrobila GW -
      przesortowala pierwsza strone tak ze zupelnie odwrotnie sa ulozone
      wiadomiosci. W balona zrobila mnie podwojnie bo jak sobie naprawilem to znowu
      mam odwrotnie. Gratulacje drodzy gazeciarze, żart pierwszorzędny! Ide na rp.pl
      bo tutaj nie ma czego szukac z takim poziomem żartów
    • darkraj Pierwszy kwietnia. I tyle. 01.04.10, 11:22
      ---------------------------------------------
    • leon_z1 Re: PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześni 01.04.10, 17:56
      W latach 1965-66 byłem we Wrocławiu na 67 kursie Rsp (dyżurnych ruchu). Tam mnie nauczono podstawowego prawa PKP (tej prawdziwej): pociąg zawsze może się spóźnić, ale nigdy nie wolno mu odjechać z peronu przed czasem. Byłem dyżurnym ruchu przez 5 lat i zawsze tego przestrzegałem i o to byłem zawsze pytany na corocznych egzaminach kontrolnych i sprawdzających (na przemian, co drugi rok). Jak zmieniły się kolejowe obyczaje po tej szmatławej reformie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka