88i88 01.04.10, 06:57 Słuszny wyrok - tyle,że odpowiedzialność finansową powinien ponieść pracownik który zawinił, a nie firma. Bo dla firmy 150 zł (+ew.koszty sądowe) to pikuś . A kara powinna być odczuwalna . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sai_mon PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześnie ... 01.04.10, 06:58 Dzisiaj 1.04. To nie jest możliwe, aby pięknie-kuwra-pięknie płaciło komukolwiek za cokolwiek. To raczej pasażerowie płacą, za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześni 01.04.10, 07:26 Racja, dziś 1.04. Przewozy Regionalne to nie PKP - ci za nic nie płacą oprócz artykułów szkalujących konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześni 01.04.10, 12:07 Wiesz jaka jest różnica między sprawiedliwością a sprawiedliwością społeczną? Taka, jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym. Mam nadzieję ze rozumiesz aluzję. Za stratę faceta (150 zł + koszty sądowe) odpowiada właściciel pociągu i usługodawca a więc PKP, a z pracownikiem może się rozliczyć w postępowaniu dyscyplinarnym. Nie widzę powodu, żeby firma, narażając kogoś na stratę 150 zł, miała ponosić wyższe (odczuwalne/bolesne/społecznie sprawiedliwe) koszty. 88i88 napisał: > Słuszny wyrok - tyle,że odpowiedzialność finansową powinien ponieść pracownik > który zawinił, a nie firma. Bo dla firmy 150 zł (+ew.koszty sądowe) to pikuś . > A kara powinna być odczuwalna . > > Odpowiedz Link Zgłoś
wonderland nie tylko pkp 01.04.10, 07:03 mnie wystarczył polecony - wysłany do spółki pks elbląg, w którym umieściłam skargę oraz dołączyłam bilety za przejazd za dojazd na następny dworzec, z przystanku na którym autobus się pojawił 10 min za wcześnie ani się nie zatrzymał. zwrócili. i też nie chodzi o pieniądze ale o zasadę, bo to nie był 1wszy raz. także da się. jeśli tylko ktoś szanuje siebie swój czas i swoje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
tr54 Nareszcie 01.04.10, 08:06 Nareszcie nasze sądy potraktowały PKP jak trzeba. Więcej takich spraw a może na kolei się poprawi kliknij na filmik Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześnie ... 01.04.10, 08:31 Przewozy Regionalne nie są już w grupie PKP. To osobna spółka należąca do samorządów wojewódzkich. A co do meritum - oczywiście, słuszny wyrok, taka odpowiedzialność przewoźnika wynika z Prawa przewozowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 PKP tylko 1kwietnia odjeżdza przed czasem! 01.04.10, 10:00 W pozostałe dni po czasie! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwilczak PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześnie ... 01.04.10, 10:38 Amen Odpowiedz Link Zgłoś
a_l_e_x Żart pierwsza klasa!! ! 01.04.10, 10:53 Ale sie usmialem, do teraz boki zrywam po prostu. Ale mi psikusa zrobila GW - przesortowala pierwsza strone tak ze zupelnie odwrotnie sa ulozone wiadomiosci. W balona zrobila mnie podwojnie bo jak sobie naprawilem to znowu mam odwrotnie. Gratulacje drodzy gazeciarze, żart pierwszorzędny! Ide na rp.pl bo tutaj nie ma czego szukac z takim poziomem żartów Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Pierwszy kwietnia. I tyle. 01.04.10, 11:22 --------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
leon_z1 Re: PKP zapłaci za taksówkę, bo pociąg za wcześni 01.04.10, 17:56 W latach 1965-66 byłem we Wrocławiu na 67 kursie Rsp (dyżurnych ruchu). Tam mnie nauczono podstawowego prawa PKP (tej prawdziwej): pociąg zawsze może się spóźnić, ale nigdy nie wolno mu odjechać z peronu przed czasem. Byłem dyżurnym ruchu przez 5 lat i zawsze tego przestrzegałem i o to byłem zawsze pytany na corocznych egzaminach kontrolnych i sprawdzających (na przemian, co drugi rok). Jak zmieniły się kolejowe obyczaje po tej szmatławej reformie... Odpowiedz Link Zgłoś