Dodaj do ulubionych

TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p...

08.04.10, 08:07
Pierwszy z operatorów świadczących usługi dla klientów Telekomunikacji
Polskiej w oparciu o BSA zareagował na nową ofertę narodowego operatora. Jest
nim eTop, działający pod marką eTlink w kilku strefach numeracyjnych wokół
Warszawy.

Aktualne ceny usługi:

1 Mb/s - 1/2/3 lata : 35 zł
2 Mb/s - 1/2/3 lata : 42 zł
6 Mb/s - rok : 53 zł, 2/3 lata: 44 zł,
10 Mb/s - rok: 59 zł, 2/3 lata : 48 zł
20 Mb/s - rok: 63 zł, 2/3 lata: 53 zł
Instalacja
59 zł (29 zł dla obecnych klientów eTlink)

Ceny usług przy umowie na 2 i 3 lata nie różnią.

Usługa jest dostępna w strefach numeracyjnych 22, 23, 24, 25, 29 oraz,
częściowo, w 42, 46 i 83. Więcej szczegółów na stronie eTlink.pl

TP niech się schowa z taką promocją...
Obserwuj wątek
    • mppmpp To jest dobry krok 08.04.10, 08:14
      To jest dobry krok, ale traktowanie klientów jest nadal straszne.
      A przy okazji! Czy wiecie, że nie można odliczyć w zeznaniu internetu w
      pakiecie z TV? Niespodzianka. Nasz super operator, nie jest wstanie podać na
      fakturze dwóch pozycji, co skutecznie zamyka drogę do skorzystania z
      odliczenia. Dobrej zabawy z US.
      • kufel78 to jest malutki kroczek 08.04.10, 09:55
        dopóki nie przestaną się wygłupiać z tą opłatą za utrzymanie łącza dopóty będą tracić rynek. Ja w Netii, na łączu TP, w ramach tzw. LLU czyli sam internet bez telefonu mam 8Mbit za średnią cenę ~60 PLN w ramach dwuletniej umowy.
        • dupa2_1 Re: to jest malutki kroczek 08.04.10, 11:41
          Płacisz za 8Mb, a ile masz realnie?
          A telefon stacjonarny to masz w TP?
          • kufel78 Re: to jest malutki kroczek 08.04.10, 11:49
            dupa2_1 napisała:

> Płacisz za 8Mb, a ile masz realnie?
            tu jest spora niespodzianka. Ponoć jestem jedynym który ma LLU na tej centrali
            przez co mam 14 Mbit według speedtest.net. I ponoć tak będę miał dopóki kogoś
            jeszcze nie dopną.
            > A telefon stacjonarny to masz w TP?
            Nie. Nawet w domu gniazdka nie miałem. Instalator z Netii musiał z kladki kabel
            pociągnąć. Czyli żadnych ukrytych kosztów - właśnie na tym polega bajer LLU w Netii/
            • manhu Re: to jest malutki kroczek 08.04.10, 12:28
              > tu jest spora niespodzianka. Ponoć jestem jedynym który ma LLU na tej centrali
              Mylisz się, to nie ma nic do rzeczy, do rzeczy ma to że masz blisko do centrali oraz że brałeś w promocji bez ogranicznika downloadu, niestety to się skończyło, ale i tak jest taniej niż w TP.

Co do cen TP to fajnie, ale ... :):):) ... zwróćcie uwagę, że to tylko duże prędkości i to jak bardzo się ceny zbliżyły:) teraz każdy będzie chciał 20 Mb/s:)
              I to jest kruczek, bo mało kto ma tak dobrą linię, większość ma linie dla 1 i 2 Mb/s a tu ceny ani drgnęły, 20 Mb/s dotyczy ok.1% ludzi (z których większość będzie musiała zaakceptować że np. 18=20), a 10 Mb/s ok 10% (ci dla odmiany poznają kłopoty z uploadem, który u wielu uniemożliwi wzięcie 10-tki).
            • bmwariat Re: to jest malutki kroczek 08.04.10, 17:57
              masz po prostu Szybki Internet bez Ograniczeń od 8 M wzwyż
      • dupa2_1 Re: To jest dobry krok - autor nie zna umowy TP z 08.04.10, 11:48
        - autor nie zna umowy TP z UKE.
        Na najbliższe dwa lata cena hurtowa intenetu nie zmienia się - jest
        stała. Tak więc obniżki w TP nie przekładają się na obniżkę cen
        hurtowych. To pozwala TP rozwinąć skrzydła i zrobić nowe inwestycje.
        I oczywiście zmodrnizować 1.2 miliona łączy.

Poziom dziennikarzy jest poniżej stanów niskich i dalej spada. ;-(
      • darekow07 Re: To jest dobry krok 08.04.10, 11:52
        To fakt, to jest dosć kłopotliwe, ale słyszałem, że pracują nad tym, aby w
        przyszłości takie rozdzielenie usług było możliwe. A jeżeli chodzi o obsługę
        klienta, to wydaje mi się, że generalnie jest spoko.

• frankyy Radykalna obniżka!!!! 08.04.10, 16:04
        To nie artykuł tylko reklama TP SA. Nieuczciwe praktyki w GW. Wstyd!
    • kelderek Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 08:52
      Co? w strefach 33 i 32 nie ma promocji - jaja se robią.
      Trzeba jeszcze:
      - zagwarantować symetryczność łącza
      - wypieprzyć dodatkowe opłaty dla nie posiadających telefonu stacjonarnego.
      • skullder Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 11:32
        > Trzeba jeszcze:
        > - zagwarantować symetryczność łącza

Nierealne. Przecież TP oferuje Internet w technologii ADSL.
        Podniesienie uploadu powyżej pewnej granicy jest możliwe tylko
        kosztem zmniejszenia przepustowości downloadu, więc dostęp 20/20 lub
        nawet 10/10 jest nieosiągalny.
        • dupa2_1 Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 11:43
          Jest, ale wtedy to nie ADSL (asymetryczny), tylko xDSL i w innej
          cenie.
    • ajaskolski A Aster jest 2 razy drozsza 08.04.10, 09:02
      Konkurencja obniza ceny, a Aster jest jeszcze droższa

• remnekro Re: A Aster jest 2 razy drozsza 08.04.10, 09:17
        "Netia, największy alternatywny operator, na razie nie widzi takiej możliwości.

- Na łączach TP oferujemy w tej chwili internet o szybkościach 1 Mb/s i 2 Mb/s..."

Cóż mam Netię i teraz zastanawiam się, czy nie zostałem nabity w butelkę... gdyż
        jako były neo ... oferują mi max 2 Mb/s a SWOIM 8 Mb/s ?!! Dyskryminacja?! Muszą
        poczytać, czy w umowie mam to zawarte, jak nie to skarga pójdzie do UOKiK, co
        będzie pewnie skutkowało zerwaniem umowy. Poproszę o wypowiedź przedstawicieli,
        co mieli na myśli o tzw.. ZMIANIE USŁUGI NA LEPSZĄ w czasie trwania umowy!!!

Poza tym UPC rządzi i miejscowi operatorzy mający usługi na światłowodach oraz w
        miarę symetryczne łącza.
        • manhu Re: A Aster jest 2 razy drozsza 08.04.10, 12:35
          > co mieli na myśli o tzw.. ZMIANIE USŁUGI NA LEPSZĄ
          Jak to brzmi w regulaminie?
          Ogólnie chodzi o to, że jeśli np. wziąłbyś 6 Mb/s za 92, a teraz jest za 67 to mógłbyś to zrobić podczas gdy w TP, ci co wzięli kilka dni temu będą bulić dużo drożej przez np. 2 lata.

Jeśli np. masz 2 to możesz wziąć 2 w nowej cenie (o ile jest lepsza).

> jako były neo ... oferują mi max 2 Mb/s a SWOIM 8 Mb/s ?!! Dyskryminacja?!
          Żadna dyskryminacja, LLU nie jest dostępne wszędzie (w mniejszości), a na liniach TP mogą dać tylko prędkości TP, dziwne że nie dają 6,10,20 (ale to chyba wina tego że to mało komu chodzi, a potem muszą płacić TP za "naprawy").
          • remnekro Re: A Aster jest 2 razy drozsza 08.04.10, 16:05
            Słuchaj, skoro jestem klientem Netii i proponuje mi się 2 Mbit/s za 59 zł, a dla
            "swoich" mają 8 Mbit/s za 59 zł to tak, TO JEST DYSKRYMINACJA.

Stosunek jest 1:4. Sory, ale tym powinien zainteresować się UOKiK, tym bardziej,
            że w umowie, chyba nie mam takiej klauzuli o limicie prędkości, a już na pewno
            nie ma informacji, że dla byłych klientów TPSA, oferują tylko max 2 Mbit/s

Porównaj sobie chociażby MultiPlay i co masz za kwotę 60 zł.
        • jaclew71 Re: A Aster jest 2 razy drozsza 08.04.10, 13:50
          to nie jest tak do końca
          netia na łączach tpsy proponuje max 2mb
          ale z kolei tam gdzie może podpiąć cię do swojej centrali za tą samą cenę daje
          ci 8mb.
          tak niestety jest i nic na to nie poradzimy - możemy trzymać kciuki jedynie aby
          jak najszybciej netia postawiła swoją centralkę w okolicy i nas podpięła - bo
          tak będzie kicha z linią tpsy
      • welcometopoland Aster także wiedzie prym we współpracy z org. ścig 08.04.10, 14:48
        .. ścigania, ZAIKS, DUPEKS, FOTA, itd.
        Powodzenia.
      • michal1401 Re: A Aster jest 2 razy drozsza 08.04.10, 16:40
        ajaskolski napisał:

> Konkurencja obniza ceny, a Aster jest jeszcze droższa

co prawda droższa, ale za to... jeszcze gorsza;)
        Fatalny dostawca, niestabilny internet, zaś kontakt z działem technicznym i ich
        rady typu "niech pan wypnie wszystkie kable z modemu i poczeka parę minut to
        może sygnał się polepszy"... paranoja
      • z-zgrzyt Re: A Aster jest 2 razy drozsza 08.04.10, 17:29
        Aster najdroższy, złodzieje
    • venus99 Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 09:20
      TP SA to już trup.na całe szczęście nie mam z nimi nic
      wspólnego.wszystko mam z tv kablowej i jestem szczęśliwy.
    • arkalionxp telefon stacjonarny zabija TPse 08.04.10, 09:30
      Może ta oferta nie byłaby taka zła,ale nie wyobrażam sobie zakładać w domu
      telefonu stacjonarnego,który jest takim przeżytkiem jak np. maszyna do pisania
      w dobie drukarek laserowych.Na co mi telefon stacjonarny?Do tego te ceny
      połączeń,gdy przez komórkę płacę 5 groszy za minutę dzwoniąc na stacjonarne,to
      chyba nie wykonałbym nawet 1 połączenia mając w domu taki telefon.A ta opłata
      za utrzymanie łącza?To istne kuriozum,która odstrasza potencjalnych
      klientów.TPsa nie zdaje sobie sprawy ,jak negatywne skojarzenia ma ta firma i
      wątpię czy znajdzie nowych klientów,a na pewno nie wśród tych co kiedyś
      zrezygnowali z jej "usług".
      • krzysiozboj Re: telefon stacjonarny zabija TPse 08.04.10, 09:47
        Jest też trochę takich co mają do wyboru albo TPSA albo Netia, byłem dość długo
        na neostradzie, skusiła mnie Netia niższą ceną i jestem jednym z tych ... którzy
        wrócą do TP SA. Jak komuś się wydaje że nie może być gorzej niż w tpsa to
        zapewniam że może być :))
        • xaveri Re: telefon stacjonarny zabija TPse 08.04.10, 10:20
          Mam linię TP, abonament socjalny na telefon, a internet z Netii 16Mbps i nie mam
          powodu do narzekań...
          • krzysiozboj Re: telefon stacjonarny zabija TPse 08.04.10, 10:50
            Szczęściarz? ;) I obyś nie musiał mieć do czynienia z działem technicznym Netii,
            oby nadal wszystko działało bez problemu, oby nie trzeba było zmieniać
            radykalnie zdania :))
            A gdyby kiedyś pojawiły się problemy to moja rada dla każdego - unikać an ile to
            możliwe zgłoszeń przez telefon, starać drogą internetową, z tych zgłaszanych
            przez telefon wypierają się, z "emailowych" już trudniej to zrobić.
        • usmiech_nocy Re: telefon stacjonarny zabija TPse 08.04.10, 10:46
          Nie mow o Netii. W grudniu wypowiedzialam umowe a oni nie chca uznac
          wypowiedzenia - raz mowia,ze nie wplynelo, w lutym, ze nie wiedza czy wplynelo,
          bo nie mają w systemie, potem 3 osoba stwierdzila,ze wplynelo bez podpisu, a
          4,ze nie moga uznac, bo podpis byl nieczytelny.
          Mija miesiac od zlozenia 2 reklamacji, minely 2 tygodnie od pisma Miejskiego
          Rzecznika Konsumentow a Netia straszy, że jak nie zaplace to mi wypowiedza umowe.

Wypowiadajcie umowe poki czas, bo potem sie mozecie sie obudzic w reka w nocniku.
          • krzysiozboj Re: telefon stacjonarny zabija TPse 08.04.10, 11:00
            O Netii niestety moim zdaniem trzeba mówić, wchodzą agresywnie reklamą, cenowo
            są lepsi niż TPSA ale przydzwonić w ich obsługę jak coś nie tak to bolesne
            doświadczenie, bardzo bolesne. Jeśli ktoś się zastanawia "czy warto przepłacać
            za to samo u TPSA" to powiem że warto, TPSA to moloch, w zasadzie monopolista,
            drożyzna i wolno się rozwijają ale w porównaniu do Netii zapewniam że mają
            normalną pomoc techniczną, dla wielu może wyglądać to jak kpina ale TPSA po
            doświadczeniach z Netią można nawet polubić ;)
            Zresztą jaką to niby konkurencją jest Netia? działają na łączach TPSA, coś
            walnie to jest spychologia, szkoda że nie ma kilku całkiem niezależnych od tpsa
            i działających na szeroką skalę dostawców netu, wtedy i być może tpsa byłaby
            bardziej przyjazna konsumentowi.
    • artystycznyartysta TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 08.04.10, 09:43
      BŁĄD Panie - każdy mówi ze 6, 10 czy 20Mb - ale w umowach jest nie
      20 Mb tylko DO 20 Mb - czyli taki gość może znajomym się pochwalić
      że ma 20 Mb na papierku. Jak będzie miał kiepską linię, obciążoną
      szafę to tp cz etop czy inne bydle powie - paragraf nr prędkość DO
      xx Mb i dowidzenia /nie mówiąc o uplinku typu 512k/
      • remnekro Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 09:59
        Błąd... do 20 Mb/s to ma tyle szacunkowo być.
        Chyba, nie sądzisz, że kupując 20 będziesz miał realne 2,4 czy 6? Prędzej Ci
        operator po prostu powie, że nie dla pana ten luksus...
        Najbardziej mnie drażni, że często na linii mogą podpiąć 2 Mb/s max 4 a już
        rarytasem jest 6... taka to struktura Tepsy.
        • manhu Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 12:43
          > Chyba, nie sądzisz, że kupując 20 będziesz miał realne 2,4 czy 6? Prędzej Ci
          > operator po prostu powie, że nie dla pana ten luksus...
          Są widełki w zakresie od niższej prędkości do wyższej, czyli 20 musi być >=10:), a 2,000001 to jest w sam raz na 6:) Tyle że to synchronizacja, mogą być tez przeciążenia sieci.

> Najbardziej mnie drażni, że często na linii mogą podpiąć 2 Mb/s max 4 a już
          To są prawa fizyki, choć złe kable bardzo je osłabiają, jednak nie licz 5 km od centrali na 6 Mb/s (zwykle i 3 km to za dużo:). Koło o promieniu 1 km ma aż 25 razy mniejszą powierzchnię niż koło o promieniu 5 km (choć w tym mniejszym kole gęstość zaludnienia zwykle jest większa).
    • prof_s_jonalizm TP SA obniża ceny - i co z tego? 08.04.10, 09:52
      co z tego że obniża ceny skoro całą promocję kładzie na łopatki "opłata za
      utrzymanie łącza" lub konieczność posiadania abonamentu telefonicznego za min
      50 PLN.
      to już lepiej nawet przenieść numer do ery czy orange i u nich wziąć internet.
      i tak wyjdzie taniej.
    • e.robson34 TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 08.04.10, 09:52
      Dobry krok, wiadomo, że konkurencja zmusza tp do poprawiania oferty, ale
      trzeba przyznać, że faktycznie te ostatnie obniżki naprawdę konkretne.
    • deutschkurs.pl TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 08.04.10, 09:57
      Niestety ale nie oznacza to jeszcze rewolucji, a to dla tego, że bardzo duża
      liczba abonentów posiada właśnie sieci do 1 Mb i nie ma innych możliwości.
      Ograniczeniem są oczywiście łącza TPSA. Polityka cenowa w dalszym ciągu wydaje
      się być bardzo cyniczna i ewentualne ustępstwa są robione tak aby sama TPSA
      straciła na tym najmniej.
      • remnekro Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 10:06
        DOKŁADNIE!

Dlatego będą pasożytami tam gdzie inni nie dają rady, sami olewają i nie tworzą
        nowej struktury, tam gdzie im się to nie opłaca.
        Gorzej, że większość ich struktury to może uciągnąć max 2 Mb/s na "końcówce".

Do tego musisz mieć linię tel., czyli kolejny "bonus".

Sprzedaliśmy Francuzom to teraz mamy... XXI wiek, haha
      • pinionzek Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 10:07
        dokładnie, dobrze że się obudzili i widzą potrzebę zmian, lepiej późno niż
        wcale, ale nadal są zbyt mało konkurencyjni jak dla mnie.
      • e.robson34 Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 10:11
        No wiesz, ciężko żeby firma prowadziła politykę nastawioną na straty. Ale fakt
        jest taki, że rozmiary tych obniżek są całkiem spore, chociaż wiadomo, że zawsze
        mogłoby być lepiej,
    • jim19 TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 08.04.10, 10:03
      Paranoja, w obecnej dobie chwalenie się wprowadzaniem oferty do 6 , 10, 20
      Mb/s przy prędkościach obecnie stosowanych na świecie znacznie
      przekraczających 100Mb/s przypomina chwalenie się osiągnięciem typu: "do
      naszego najnowszego modelu hulajnogi montujemy gumowe oponki".
      W@arto tez wspomnieć o dodatkowych kwiatkach - umowa min. na 2 lata , prędkość
      określona jako do bez określenia prędkości minimalnej, dodatkowe opłaty, czy w
      końcu abonament telefoniczny.
      Tak szeroko zachwalana pani Prezes Streżyńska (przepraszam jeśli pomyliłem
      nazwisko) poza szumem medialnym nie wiele osiągnęła.
      • remnekro Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 10:17
        Najnowsze to już operują w GB dla normalnych użytkowników...
        Przecież 120 to oferuje UPC już w Polsce za 200 zł
        MultiPlay 60 Mb/s za 60 zł...

TEPSA jak widać nie ma się czym szczycić, a uważa się, że największego... cóż
        taka mentalność, kupić, doić i pierniczyć, przecież to nie nasz kraj, nie?
        • skullder Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 11:56
          > Najnowsze to już operują w GB dla normalnych użytkowników...
          > Przecież 120 to oferuje UPC już w Polsce za 200 zł

LOL, w ilu miastach? 4? 5? A w tych miastach w ilu lokalizacjach?
          Świetna oferta, z której może skorzystać raptem max. kilka tysięcy
          osób.

> TEPSA jak widać nie ma się czym szczycić, a uważa się, że
          największego... cóż
          > taka mentalność, kupić, doić i pierniczyć, przecież to nie nasz
          kraj, nie?

TP nie musi uważać się za największego operatora w naszym kraju, bo
          nim jest - taki jest fakt. Teraz pytanie - lepiej postawić na
          internet wolniejszy ale powszechny, czy megaszybki ale celowany w 1-
          2% użytkowników sieci?
          Taka mentalność - g... robić, narzekać, przecież co mnie to
          obchodzi - JA chcę mieć szybki Internet.
      • endruuu Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 11:05
        A wiesz jaka jest prędkość na Białorusi? 128kb 256kb
        Ja wiem ze lepiej porównywać się do Japonii czy Holandii ale popatrzmy tez ze
        inni mają gorzej. Ja mam łącze do 8 Mb w Vectrze i jestem zadowolony rzadko jest
        8MB ale co najmniej 6Mb jest prawie zawsze
        mi to wystarcza
      • skullder Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 11:49
        Jak ci tak źle to się przeprowadź do kraju, w którym jest szybszy
        Internet. Narzekać każdy potrafi. Zwróć uwagę, że kraje przodujące w
        telekomunikacji nie były przez kilkadziesiąt lat w głębokim
        komunizmie. U nas szerokopasmowy dostęp do Internetu raczkował
        dopiero w późnych latach 90, więc już na starcie byliśmy "trochę" z
        tyłu. Wybudowanie infrastruktury pozwalającej na hulanie powyżej
        100Mb/s to nie jest "hop-siup". Nikt poważny nie będzie też
        inwestował w taką technologię chociażby z uwagi na niestabilny rynek
        (głównie z powodu naszego "regulatora"). W naszym kraju tylko TP
        konkretniej inwestuje w sieć, reszta tzw. "operatorów
        alternatywnych" głównie czeka aż będzie mogła się "podpiąć".
    • naopak81 Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 10:10
      20 mb na łączu tpsa? słyszałem,żę to niemożliwe. Chyba ze na światłowodach. na
      normalnej lini można mieć do 6 mb, podobno..Brat cioteczny na lini tpsa ma w
      porywach 512 kb mimo umowy na 2 mega, co prawda mieszka na wsi, 10 km od 20 tys
      miasta...wiec jak to jest z prędkościach na tych łączach?
      • manhu Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 12:49
        > 20 mb na łączu tpsa? słyszałem,żę to niemożliwe.
        Jak najbardziej możliwe, zwykle 0,5 km od centrali warto próbować, (choć może się udać 1 km, a nie udać na 70 m), tym bardziej przy cenie 82,70, nawet jeśli to będzie tylko 16 Mb/s to i tak warto.
    • yogini1 Ręka "w nocniku" już dawno zgniła... 08.04.10, 10:15
      Tutaj nawet powiedzenie "obudzili się z ręką w nocniku" na nic się zda....po
      prostu TP SA już gnije i żaden zabieg tego procesu nie powstrzyma.....
      Całe szczęście...;)
    • gregsmile TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 08.04.10, 10:15
      O! it to jest normalna cena za szybki internet. Ja od
      kilkudziesięciu lat płacę 22 eur za stałe łącze 20MB/s. Finlandia
    • dolorata w Sokołowie Podlaskim nie ma TPSA, nie ma Neti ... 08.04.10, 10:25
      To taka biała wyspa gdzie nie można skorzystać z innych operatorów, może ktoś
      wie jak to jest czy aby telekomunikacja polska nie powinna obejmować swoim
      zasięgiem całej Polski?
      • gandalf38 Re: w Sokołowie Podlaskim nie ma TPSA, nie ma Net 08.04.10, 10:30
        Teoretycznie nie ma takiego wymogu, usługą powszechną jest telefon stacjonarny,
        a internet nie, ale jeżeli chodzi o dotarcie to i tak większym zasięgiem niż tp
        nie może pochwalić się chyba żaden operator.
      • beatrix13 a kiedy obudzi się dziadowska UPC? 08.04.10, 13:22

• takajednaania TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 08.04.10, 10:42
      W Warszawie w pakiecie UPC internet 30 Mb + TV cyfrowa max koszt internetu
      wynosi efektywnie (10% zniżki na cały pakiet)82 zł. przy umowie rocznej.
    • wedry TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 08.04.10, 10:58
      W sumie niezla cena.
    • paszcz TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 08.04.10, 11:26
      Mieszkam w centrum stolicy, więc jak się łatwo domyślić usługi UPC,
      Netii i innych dostawców są dla mnie niedostępne. Wybór mam jedynie
      pomiędzy TP i tanią ofertą ASTER - 107 PLN za 6 Mb.....
      • michal1401 TP SA to ludzka rzecz... okradać 08.04.10, 14:45
        paszcz napisał:

> Mieszkam w centrum stolicy, więc jak się łatwo domyślić usługi UPC,
        > Netii i innych dostawców są dla mnie niedostępne. Wybór mam jedynie
        > pomiędzy TP i tanią ofertą ASTER - 107 PLN za 6 Mb.....

Mam ten sam problem, poza dostępem UPC skazany tylko na Aster (fatalny dostawca)
        albo TPsa... Stolica dużego europejskiego kraju, osiedle blisko centrum, zdawać
        by się mogło że można wybierać i przebierać w ofertach.
        • bmwariat Re: TP SA to ludzka rzecz... okradać 08.04.10, 18:00
          Miałem to samo - Aster tylko kablówka, TP nie chciałem(opłata za utrzymanie
          łącza) i odkąd jest LLU w Netii tak założyłem to. Mam 6 M i działa od roku
          elegancko.
    • 25000zl obnizka niezła tylko trzeba doliczyć aktywację 08.04.10, 12:45
      na tle poprzednich ruchów ten wygląda dobrze. Może rozrusza to konkurencje. Tylko do średniej miesięcznej opłaty autor powinien dodać opłatę aktywacyjną.
    • herbapol2 TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 08.04.10, 13:11
      Psioczenie na operatorów jest zjawiskiem powszechnym w całym znanym mi
      świecie.Jeden lepszy,drugi gorszy.Ten ma dobry serwis,tamten gorszy.Bywa
      różnie.Mój jest doskonały,ale to także kwestia przypadku.Narzekanie na niską
      przepustowość,też bez sensu.Przepustowość zależna jest od bardzo wielu
      czynników i żaden operator przy zdrowych zmysłach nie zagwarantuje stałej
      przepustowości.Zawsze będzie "do ... Mb/sek".W miarę stabilną przepustowość
      gwarantują operatorzy telewizji kablowej,jeżeli taką usługę oferują.
    • kashubka TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 08.04.10, 13:21
      no to Pan prezes sie obudził.. a jeszcze 2 lata temu mowil, ze nie bedzie TP (Neostrada) konkurowac z innymi sprzedajac taniej... strategia produktow plus do podstawowej uslugi nie sprawdzila sie, klient chce po prostu kupic dostep do internetu, nie obchodza go drukarki, tv, czy inne bajery...
      Klient decyzje o wyborze operatora nie wybiera w oparciu o dodatki a o dwa podstawowe parametry: 1) cena 2) jakość transferów (ilość danych transferowanych na sek).
      reszta to tylko opakowanie.
    • bacowa Przenigdy żadnych wieloletnich umów 08.04.10, 13:43
      Mam w promocji net 1 Mb/s + TV (podstawowy pakiet) za 92 zł - płakac i płacic; te promocje po roku okazują się dwa razy droższe od bieżących stawek; klienci już ,,złapani" płacą za te nowe stawki; tylko umowy krótkoterminowe z możliwością natychmiastowego rozwiazania; czekam jak na zbawienie końca umowy
      • nexttt Re: Przenigdy żadnych wieloletnich umów 08.04.10, 17:48
        @25000zł od jakiegoś czasu TP rzeczywiście zaczęła wprowadzać niezłe oferty
        dobrze że coś robią, (dali nowe opcje TV z neo 6, 10 i 20mb/s, teraz w samym
        internecie),... no ale zastanawiam się czy oferta Netii, Dialogu nie jest lepsza
        jednak
    • paulch TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 08.04.10, 18:47
      A jak oni t w ogole policzyli? A moze ja jestem w bledzie?

Ale:
      6Mb 6x1 + 18x 99.90= 75.18 srednio przy umowie 24 miesiace
      10Mb 6x1 + 18x129.90= 97.68 srednio przy umowie 24 miesiace
      20Mb 6x1 + 18x149.90= 112.68 srednio przy umowie 24 miesiace.

Chyba,ze na stronie tpsa jest stara oferta w co raczej watpie. To
      chyba "matematycy" z gazeta.pl
      • zyx989 Re: TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na 08.04.10, 23:41
        ano policzyli od opcji premium czy jakoś tak, a wtedy nie dostajesz promocyjnego
        zająca, aparatu czy innego badziewia za 10 zł za miesiąc, co cię kosztuje więcej
        niż prezent który dają.
    • alineusz775 Net w TP może być -> Uwaga na Multimo, NIE polecam 08.04.10, 23:02
      Kiedyś przed laty miałam Neostradę i było OK, potem korzystałam z kablówki w Chello aż w końcu, pech chciał, że trafiłam do Multimo (brand GTS-u).

Niestety Multimo stosuje (na pewno robili tak w 2009) specyficzną praktykę wystawiania faktur 3-miesięcznych - można się na tym nieźle przejechać. Gdy kończy się umowa bez żadnej informacji zaczynają naliczać opłaty miesięczne w pełnych cenach z cennika (a nie w promocyjnych). Jako klientka nie jestem zainteresowana sprawdzaniem co miesiąc kiedy kończy mi się promocyjna umowa podpisana na rok.

Mechanizm działa tak: gdy klientowi kończy się umowa na początku owego trój-miesięcznego okresu to może go spotkać 'niespodzianka' w postaci faktury za minione trzy miesiące, już nie w promocyjnej cenie z umowy, lecz w pełnej cenie, która średnio jest 2-3x wyższa od ceny promocyjnej. W wyniku tego Multimo domaga się zapłaty za pare miesięcy prawie takiej kwoty jak w promocji za cały rok! Oczywiście naliczają pełną kwotę z automatu również za kolejne miesiące. Po kilku fakturach na kilkaset złotych i nieudanej próbie rozwiązania sprawy miałam dość i przeszłam do innego dostawcy. Jak na razie, jestem zadowolona z jakości netu a zwłaszcza z obsługi oraz podejścia do klienta.

Oczywiście nikt w Multimo nie zadał sobie trudu żeby skontaktować się ze mną przed wygaśnięciem umowy. Coż, niektórzy długo muszą się uczyć, że bardziej opłaca się utrzymać zadowolonego klienta niż pozyskiwać nowego z ulicy.

Pytanie czy postępowanie Multimo to zamierzona praktyka pozostawiam bez odpowiedzi...
      • fajny-fakir uwaga na zakręconych klientów 17.10.10, 15:10
        alineusz775, wszędzie wklejasz te swoje brednie o multimo. i jeszcze się kompromitujesz (Jako klientka nie jestem zainteresowana sprawdzaniem co miesiąc kiedy kończy mi się promocyjna umowa podpisana na rok) - normalny człowiek zapisuje sobie datę, kiedy należy umowę wypowiedzieć i tyle w temacie. podpisując umowę ponadto zobowiązałaś się, ze znasz treść Regulaminu, a tam jest mowa, jak są naliczane opłaty po okresie promocyjnym.
    • hubercior7 TP SA obniża ceny internetu stacjonarnego. Na p... 14.10.11, 15:44
      Szukając taryfy Neostrady natknąłem się na różne blogi, strony www. itp. Może przyda się komuś to info?

Tekst linka
      Tekst linka

Nic nadzwyczajnego ale można zajrzeć. Może wyjaśnią się niektóre pytania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka