Dodaj do ulubionych

Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha...

19.04.10, 13:44
to nie są żadne teorie spiskowe tylkop próba dojsacia do prawdy którzy chcą co niektórzy za wszelką cenę ukryć
Obserwuj wątek
    • szlag_mnie_trafi Pospieszalski, to sam jest jeden wielki spisek 19.04.10, 13:45
      przeciwko zdrowemu rozsądkowi
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Przecież to KGB 19.04.10, 13:58
        Przecież to KGB odpaliło wulkan!
        ;-)
        • ohayoo Re: Przecież to KGB 19.04.10, 14:27
          jeśli nawet nie KGB, to ktoś pewnie za tym stoi - olbrzymie straty dla
          przewoźników, ktoś na tym zarobił ... ciekawe czy można obstawiać, który wulkan
          będzie następny ;)
          • rysiopysio następny odpali wulkan intelektu Pospieszalski 19.04.10, 14:56
            ohayoo napisał:

> jeśli nawet nie KGB, to ktoś pewnie za tym stoi - olbrzymie straty dla
            > przewoźników, ktoś na tym zarobił ... ciekawe czy można obstawiać, który wulkan
            > będzie następny ;)
            • renifer_lopez Spisek podchorążych (1830) a teoria spiskowa 19.04.10, 15:47
              :)

Według teorii spiskowej, rozpowszechnianej przez poważną brytyjską prasę,
              rosyjski dysydent Litwinienko został w Londynie w 2006 roku otruty
              radioaktywnym Polonem przez znanego z nazwiska agenta rosyjskiego KGB. Teoria
              teorią, ale Litwinienko istotnie od 4 lat nie żyje, a w jego organizmie
              znaleziono ślady radioaktywnej substancji. Według innej teorii spiskowej
              prezydent Ukrainy Juszczenko miał być otruty dioksynami i cudem przeżył, choć
              z widocznymi śladami na twarzy. Ale generalnie to spisków nie ma, świat jest
              taki jak w kreskówkach lub bajkach, które się dobrze kończą.
              • fajnybanqier Re: Spisek podchorążych (1830) a teoria spiskowa 19.04.10, 16:06
                Kogo jak kogo, ale Rosji pod wodzą agenta KGB o spisek podejrzewać w
                ogóle nie sposób... Skoro premier Rosji skazał, że śmierć prezydenta
                Polski w niewyjaśnionych okolicznosciach była wypadkiem, to nie ma
                nawet powodów, żeby polscy prokuratorzy przeprowadzili rzetelne
                śledztwo. Toczka. Jak tu nie wierzyć chłopu, który jeszcze pare dni
                temu w pismie do ETSu zaprzeczał zbrodni katyńskiej...
                • kosmiczny_swir stara rzymska zasada 19.04.10, 17:41
                  Stara rzymska zasada - winien jest ten, kto najbardziej skorzystał. Rosjanie
                  jakoś za bardzo na tym nie skorzystali. Bardziej już skorzystała PO przepychając
                  pod radarami ustawy które Komorowski skrzętnie podpisuje.
                  • robertw18 Rosjanie na tym korzystają... 19.04.10, 18:16
                    Po pierwsze, p. Tusk przyjazny "partnerstwu strategicznemu" Niemiec i
                    Rosji i PO będą mieć teraz większą swobodę działania.
                    Po drugie, Rosjanie rozpoczęli według wzoru niemieckiego "pojednanie"
                    z Polakami pod hasłem: "Cierpieliśmy my i cierpieliście wy - za
                    sprawą Stalina". To przypomina niemieckie wspomnienia o złych:
                    Hitlerze i hitlerowcach oraz ich żydowskich i niemieckich
                    ofiarach... Oczywiście, Rosjanom był potrzebny p. Tusk jako
                    przedstawiciel "współcierpiących".
                    Pozdr.
                    • wj_2000 Re: Rosjanie na tym korzystają... 19.04.10, 21:28
                      Nie Rosjanie korzystają na tragedii, a PiS!!!!!!!!!!!!!

Naród, z lekka ogłupiały, wziął współczucie dla ludzkiej tragedii
                      wielu polityków (i dziennikarzy) wcześniej bardzo krytycznych wobec
                      prezydentury kaczyńskiego, za jakby, odwołanie dawnej krytyki,
                      ergo
                      , za jej pochwałę.
                      Teraz droga dla prezydentury Jareczka jest szeroko otwarta. Bez
                      wypadku, jak pamietamy sondaże, Lechu szans żadnych nie miał!!!
                      Wygląda na to, że dla dobra "sprawy" t.j. PiSu, brata i swojej
                      legendy Lech popełnił sepuku! Bo cała ta wyprawa tak była
                      przeprowadzona, że aż prosiła się o katastrofę!
                      • ojciecrydzyk1 Re: Rosjanie na tym korzystają... 20.04.10, 00:14
                        Dokładnie, na fali współczucia akcje kandydata PiS poszły do góry i
                        ma jakie takie szansę w wyborach w przeciwieństwie do normalnego
                        terminu na jesieni gdzie kandydat PiSu przegrał by z kretesem i o
                        tym dobrze Rosjanie wiedzieli . Nie ma powodów usuwać kogoś kto
                        dawno sam siebie usunął a ten wypadek zrobił z prezydenta
                        Kaczyńskiego męczennika.
                  • beatrix13 Re: stara rzymska zasada 20.04.10, 00:29
                    kosmiczny_swir napisał:

> Stara rzymska zasada - winien jest ten, kto najbardziej
                    skorzystał. Rosjanie jakoś za bardzo na tym nie skorzystali.
                    Bardziej już skorzystała PO przepychając
                    > pod radarami ustawy które Komorowski skrzętnie podpisuje.

......................
                    najbardziej na tym skorzystał Jarosław Kaczyński, który przez PiS
                    jest uważany za naturalnego kandydata na przeydenta,a PiSowi już w
                    sondażach wzrosło, bierze ludzi na litość
                  • szmul.bender Re: stara rzymska zasada 20.04.10, 01:37
                    kosmiczny_swir napisał:

> Stara rzymska zasada - winien jest ten, kto najbardziej
                    skorzystał. Rosjanie
                    > jakoś za bardzo na tym nie skorzystali. Bardziej już skorzystała
                    PO przepychają
                    > c

No wlasnie - kto skorzystal ? - Czy nie pewna organizacja,
                    posiadajaca duzo strzelistych budynkow, personelou naziemnego
                    ubranego w dlugie suknie pojawiajacego sie na kazdej uroczystosci ?
                  • akkj Re: stara rzymska zasada 20.04.10, 03:07
                    Najbardziej skorzystał Jarosław Kaczyński i Rydzyk.

kosmiczny_swir napisał:

> Stara rzymska zasada - winien jest ten, kto najbardziej skorzystał. Rosjanie
                    > jakoś za bardzo na tym nie skorzystali. Bardziej już skorzystała PO przepychają
                    > c
          • vicky-lara Re: Przecież to KGB 20.04.10, 03:01
            no i PiS
        • johnny-kalesony Ależ oczywiście - wystarczy odwrócić głowę ... 20.04.10, 01:56
          Ależ oczywiście - wystarczy odwrócić głowę od faktów i fakty znikają, prawda?

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
      • ideefiks :D 19.04.10, 14:00
        bardzo celnie powiedziane. :))
        • zigzaur Wy się śmiejcie, ale... 19.04.10, 15:17
          ...ale wyobraźmy sobie lata pięćdziesiąte lub sześćdziesiąte.
          Przewaga "układu warszawskiego" w wojskach lądowych. Dowodzą starzy marszałkowie
          Koniew i Malinowski, którym jest wszystko jedno już. Potężny wybuch wulkanu
          uziemia lotnictwo NATO.
          Czy w Moskwie nie byłoby wtedy pokusy, aby uderzyć?
      • da-do Re: Pospieszalski, to sam jest jeden wielki spise 19.04.10, 23:58
        szlag_mnie_trafi napisał:

> przeciwko zdrowemu rozsądkowi
        > właśnie.Pospieszalski niech pracuje u o.Rydzyka a nie w TV
        państwowej.Ciekawe,kto go oddelegował w tak ważnych dniach do prowadzenia
        wywiadów i pokazywać to.Też mnie szlag trafiał.
    • velvet_demon Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 13:46
      Masz dziwne pojęcie na temat prawdy. Wypisz wymaluj jak Pospieszalski, który
      chyba w czasie żałoby zapomniał że ma leki brać.
    • pandzik Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 13:47
      Pospieszalski to kawał drania. Tylko tvp (poza rydzem) może zatrudnić taką żmije.
      • ferro2 Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 13:52

• drniehabil Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:02
          Ile lat minelo od wypadku z Sikorskim w Gibraltarze? I wciz nie znamy prawdy...
          Brytyjczycy wciaz sie nie przyznaja i wciaz zamkaja dostep do swych akt.
          • mracek Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:13
            drniehabil napisała:
            > Ile lat minelo od wypadku z Sikorskim w Gibraltarze? I wciz nie znamy prawdy...
            > Brytyjczycy wciaz sie nie przyznaja

Do czego powinni się przyznać?
            • lamerka Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:30
              Mracek, jak Ty niec nie rozumiesz.
              Skoro nie ma dowodow swiadczacych o winie Brytyjczykow, tzn. ze
              zostaly zniszczone!
              Przeciez to pisowska szkola prawnicza tak mowi.
        • cleryka Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:34
          Polski naród w 1/3 - to dziki naród. Pan Bóg przeszkodził w tym
          cyrkowym pogrzebie...ja w Niego wierzę,że jest sprawiedliwy.
          • zigzaur Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 15:18
            Skoro mieszasz Boga do polskiej polityki, to widocznie był On wielce
            niezadowolony z nikczemnego przebiegu poprzedniej kampanii prezydenckiej, np.
            numeru "na dziadka z Wehrmachtu".
      • cromio Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że jest .. 19.04.10, 13:53
        ... niezrozumiały w swoich uprzedzeniach itd. Ale spróbuj nie mówić, że jest
        draniem i żmiją. Takie myślenie brudzi nas samych, tzn. myślących w ten sposób.
        PS.
        Mnie on oczywiście też nie podoba się :)
        • invalid.cursor Re: Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że je 19.04.10, 13:57
          cromio napisał:

Jest niezrozumiały w swoich uprzedzeniach jednak mnie to nie dziwi. Może być tak?
          Mnie on też się podoba i to bardzo.

> ... niezrozumiały w swoich uprzedzeniach itd. Ale spróbuj nie mówić, że jest
          > draniem i żmiją. Takie myślenie brudzi nas samych, tzn. myślących w ten sposób.
          > PS.
          > Mnie on oczywiście też nie podoba się :)
        • malarysa Re: Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że je 19.04.10, 14:25
          czy dlatego, że jest szczególny czas musimy wszystko zamiatać pod dywan
          ? Już dawno nie widziałem tak ostrej propagandy jak podczas ostatniego
          tygodnia. Dlaczego boimy się powiedzieć, że przez politykę zginęło CAŁE
          dowództwo wojska polskiego.
          • lamerka Re: Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że je 19.04.10, 14:33
            malarysa napisał:

> czy dlatego, że jest szczególny czas musimy wszystko zamiatać pod
            dywan
            > ? Już dawno nie widziałem tak ostrej propagandy jak podczas
            ostatniego
            > tygodnia. Dlaczego boimy się powiedzieć, że przez politykę zginęło
            CAŁE
            > dowództwo wojska polskiego.

Zginelo cale dowodztwo, bo komus zamarzylo sie miec efektowna swite.
          • simera16 Re: Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że je 19.04.10, 14:36
            malarysa napisał:

> czy dlatego, że jest szczególny czas musimy wszystko zamiatać pod dywan
            > ? Już dawno nie widziałem tak ostrej propagandy jak podczas ostatniego
            > tygodnia. Dlaczego boimy się powiedzieć, że przez politykę zginęło CAŁE
            > dowództwo wojska polskiego.

A nie jest czasem rolą BBN, by normować takie sprawy?
            • lamerka Re: Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że je 19.04.10, 15:06
              BBN zajmowal sie wszystkim, tylko nie tym co powinien.
              Sniadek po katastrofie mowil, ze byl z szefem BBN umowiony na
              spotkanie w sprawie sluzby zdrowia.
      • mus-zek0 Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 20.04.10, 06:52
        pandzik napisał:

> Pospieszalski to kawał drania. Tylko tvp (poza rydzem) może zatrudnić taką żmi
        > je.
        To normalne,TVP jest w rękach PIS-u,zwłaszcza program pierwszy.
      • mr.beautiful Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 21.04.10, 14:36
        Nie tyle kawal drania co swira. Zgadzam sie z przedmowca ze odstawienie leków
        nie wyszlo mu na dobre.
        A wracajac do kwestii prezydenury: Jesli szef PISu mialby zostac prezydentem,
        wojne z Rosja (a w efekcie pewnie III wojne swiatowa mamy gwarantowana...) Ale
        mam nadzieje ze ten przyplyw poparcia dla PISu jest przejsciowy, i minie rownie
        szybko jak sie pojawil.
    • ergo13 Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 13:51
      Pośpieszlski typowy slugus pisowski przeszedł sam Siebie, ten zły
      muzyk /saxofon/ próbuje szczęscia teraz na innych instrumentach,tyle
      że żle nastrojone grają z tworząc dysonans!
      • holyboy_666 Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:36
        piszesz brzydko i mylisz fakty
        akurat muzykiem jest dobrym - w dodatku jest basistą (był)
        pomyliło ci sie z mateuszem
    • olias Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 13:52
      niech mi kto napisze bo ja już tracę rozeznanie. Niemcy to nasz przyjaciel?
      Sojusznik? Jesteśmy razem w NATO i UE? Te szukanie u nas sensacji, te drwiny w
      katastrofy i z nas w tv niemieckiej to nic nie znaczą, to tylko taka próba
      rozbawienia nas? Żebyśmy tacy smętni nie byli? Merkel to rządzi w Rosji i
      daleko miała, zresztą czemu Rosja miałaby kogoś ważnego wysyłać do Polski? Ani
      sojusznik, ani wspólnota gospodarcza. Co innego Miedwiediew, szef Niemiec.
      Przeżegnał się wsiadł w samolot i niech się dzieje wola nieba - przyleciał do
      Polski. całkiem się pogubiłem - gdzie wróg, gdzie przyjaciel. Albo zapisaliśmy
      się nie do tego paktu co trzeba, bo jakby co ... zachód za Gdańsk umierał nie
      będzie. Na zachodzie bez zmian.
      • grundol1 Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:01
        > niech mi kto napisze bo ja już tracę rozeznanie. Niemcy to nasz przyjaciel?

Przyjaciel czy nie, obecnie większość infrastruktury w Polsce budowana jest za
        pieniądze niemieckich podatników
      • m4dm3n Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:06
        Mysle, ze piszac wrog-przyjaciel itp. idziesz troche za daleko - w koncu kazdy w
        perwszej kolejnosci dba o siebie i swoje interesy, niemniej jednak daje do
        myslenia kto na uroczystosci dotarl, a kto nie.

pozdrawiam
      • y.y Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:18
        olias napisał:

> niech mi kto napisze bo ja już tracę rozeznanie. Niemcy to nasz przyjaciel?

Nie wiem kogo masz na myśli? Rząd niemiecki? Społeczeństwo niemieckie? Media
        niemieckie? Jednym uogólnieniem się tutaj nic nie wskóra.

> Sojusznik? Jesteśmy razem w NATO i UE?

No jesteśmy, nie da się ukryć.

> Te szukanie u nas sensacji, te drwiny w katastrofy i z nas w tv niemieckiej to
        nic nie znaczą, to tylko taka próba rozbawienia nas?

W której TV? Pytam poważnie, po prostu nie wiem. Wiem, że drwiła jakaś
        południowoamerykańska gazeta, ale o niemieckiej TV nie słyszałem.

>Merkel to rządzi w Rosji i daleko miała, zresztą czemu Rosja miałaby
        kogoś ważnego wysyłać do Polski? Ani sojusznik, ani wspólnota gospodarcza. Co
        innego Miedwiediew, szef Niemiec.

Ech? Albo coś Ci się niemożebnie poplątało albo nie łapię co masz na myśli?
    • macrow Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 13:53
      Czy może Kaczyński stał komuś na drodze do jakiegoś celu?

Wszystkim Polakom stal na drodze do normalizacji stosunkow z Rosja!
      • drniehabil Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:03
        Nie tylko Polakom, ale takze USA i UE, a wiec i UK.
        • jazzman1979 Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:15
          I nie mogli poczekać do wyborów, podczas których nikt zdrowy na umyśle nie
          zagłosuje na Lecha ? :)
          • drniehabil Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 15:04
            Widac miarka sie przelala juz teraz...
      • paseo Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:52
        Nie tylko !
        Byl glownym hamulcowym ,caly jego wysilek szedl w przeszkadzanie
        PO ,blokowanie wszelkich reform w nadziei ze to obnoizy notowania
        Platformy,w popieranie swojego brata i jego partii,w rozdymanie
        kancelarii do niewiarygodnych rozmiarow.W zabawe za nasze,wspolne
        pieniadze.
    • szoszan Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 13:57
      Chciałabym,aby te zbiorowo przeżywane emocje smutku,straty czy żalu wyrobiły
      też w nas,ale przede wszystkim u dziennikarzy czy komentatorów,ekspertów od
      mediów,opinii itd wiecej odpowiedzialności za słowo pisane czy wypowiadane, bo
      wywoluje ono w odbiorcach bardzo rózne emocje.
      Dla mnie ta żaloba narodowa była pewną lekcją postaw,lekcją tolerancji i
      poszanowania czyiś poglądów,uczuć, narodowości,ale tez lekcja
      wstrzmięźliwości(powstrzymywania się od wypowiadania własnych przemyśleń)i
      milczenia.Ale była tez lekcją identyfikacji narodowościowej.Ja poczułam się
      przez ten tydzień gorzej niż poprzednio,bo jeszcze bardziej pomyślałam,że nie
      pasuję i że między prawdziwymi Polakami nie ma dla mnie miejsca.Nie chodzi o
      orientację polityczną,seksualną czy wyznaniową.Raczej poczułam się obca pod
      względem emocjonalnym,bo jakby poczucie obowiązku zawodowego(konieczność
      pracy)i rodzinnego wymusiła na mnie wygaszenie emocji.
      Ale jednego przestraszyłam się na serio:nienawiści do myślących inaczej i tego
      jak bardzo trudno nam pogodzić się z tym,że ktoś się znami nie zgadza choć ma
      do tego zupełne prawo.
      • net_friend Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:15
        Spokojnie. Społeczeństwo potrafi się porozumieć natomiast jego wrogiem są
        tendencyjne media. Słyszymy o narodzie, który odebrał lekcję, tymczasem to
        właśnie media powinny wyciągnąć wnioski i zastanowić się nad swoim poziomem,
        rzetelnością informacji i wyważeniem opinii. Większość mediów ma odbiorcę za
        idiotę, nie zauważając, że samemu już prezentuje imponujący poziom zidiocenia.
        • szoszan Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:24
          Może i masz rację,ale ja nie napisałam tego odnosząc się tylko do dzinnikarzy i
          mediów, bo ja w czasie tych 9 dni załoby doświadczyłam w pracy(szpital)i na
          ulicy niejednomyślności Polaków i chęci elminacji tych,którzy mają inne niż
          konserwatywne,tradycjonalistyczne poglądy lub otwarcie przyznali,że odczuwają
          coś innego niz zal i smutek.
          • net_friend Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:34
            Demokraja skupia różne grupy społeczne. Także te, które nie potrafią zaakceptować odmiennych zdań. Dlaczego mimo żałoby decydują się wykrzyczeć swoje racje? Bo są w mniejszości i to dla nich jedyna szansa na bycie usłyszanym. Poza tym zwróć uwagę, że są ludzie, którzy dużo krzyczą i nic nie osiągają.
            • eruve.elen Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 15:38
              Zwróć uwagę, że dosyć poważnym problemem demokracji - przynajmniej w polskim
              wydaniu - jest fakt, że wyważenie jest cechą 'cichą' i ma niewielkie przebicie
              wśród krzykaczy i najróżniejszych radykalnych aktywistów.

Zostało to zniwelowane w ostatnich wyborach parlamentarnych ponadprzeciętnym
              wysiłkiem społeczeństwa (ponadprzeciętnym, bo głównie za sprawą ludzi, którzy
              zwykle się nie angażują), ale taki 'bunt racjonalnych' nie będzie miał miejsca
              stale.
              • eruve.elen Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 15:42
                tzn przywołuję aspekt polityczny, bo w 'normalnym' życiu trudno o tak sugestywne
                przykłady.
                • net_friend Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 16:40
                  Miejmy nadzieję, że grupa, która zaniosła swój rozsądek do urn wyborczych zdała
                  sobie sprawę ze swojej skuteczności. Najgorsze co można to zignorować własne
                  zdanie. Jesteśmy młodą demokracją i uczą się jej wszyscy.
    • plorg Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 13:59
      oszolom.z.radia.maryja napisał:

> to nie są żadne teorie spiskowe tylkop próba dojsacia do prawdy
      > którzy chcą co niektórzy za wszelką cenę ukryć
      -------------------
      A jaka jest ta "prawda", co i którzy "niektórzy" chcą ukryć?
      • darthmaciek plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskowej?? 19.04.10, 14:00
        coraz więcej cudów wokół tej katastrofy..)))))))
        • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:07
          Kiedy teoria ma podstawy w faktach to nie jest już teorią.
          Pytam zatem o podstawy tej teorii, że ktoś - nie wiadomo kto,
          ukrywa coś - nie wiadomo co.
        • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:22
          plorg dzieli teorie spiskowe na dwie kategorie, związane z USA są prawdziwe,
          związane z Rosją nieprawdziwe, proste ?

"Dokładnie - jawnie forsuje się absurdalne w świetle dowodów wersje wskazane "na
          oko" przez Rosjan w chwilę po katastrofie. Podsumujmy te ich "pewne przyczyny
          wypadku":

- Kaczyński naciskał na lądowanie - według oficjalnych już wypowiedzi czarne
          skrzynki wskazują na brak kontaktu pilotów z osobami trzecimi i takich nacisków
          nie było

- Brak znajomości przez załogę rosyjskiego - Pilot Protasiuk biegle w mowie i
          piśmie operował tym językiem

- Brak znajomości przez pilota Tupolewa i stąd katastrofa - Pilot Protasiuk
          wylatał na Tupolewie imponujące 2937 godzin, znał Tupolewa doskonale, lepiej od
          większości rosyjskich pilotów

- Brak znajomości przez pilota terenu - Pilot Protasiuk kilkadziesiąt razy
          lądował właśnie na tym lotnisku, ostatnio dwa dni wcześniej

Przyczyną katastrofy był zbyt niski lot, a powód tego to faktyczny powód śmierci
          tych osób. Natrafiłem w mediach na kolejne interesujące informacje:

- JAK z dziennikarzami wylądował na godzinę przed katastrofą Tupolewa. Podobno,
          miał po przyziemieniu według wskaźników jeszcze 60 metrów powietrza pod
          kołami... Zabawne, że właśnie tyle zabrakło Tupolewowi do bezpiecznego lądowania?

- Zaraz po katastrofie młodzi rosyjscy żołnierze mówili polskim dziennikarzom,
          że przeżyły trzy osoby, że trzech Polaków wyciągnięto z Tupolewa ale są w bardzo
          złym stanie i lekarze się nimi zajmują. Żołnierze Ci mieli ich dopiero co
          widzieć. Wyglądali śmiertelnie poważnie i z pełnym szacunkiem i zaaferowaniem
          informowali o tym fakcie. Po co mieliby tak kłamać? A według wersji oficjalnej
          nikt nie przeżył.

- Rosjanie od pierwszej chwili wiedzieli, że nikt nie przeżył. Szybko też podali
          prawidłową liczbę zabitych, choć przez następny tydzień dopiero szukali zwłok i
          ostatnich paru długo nie mogli znaleźć, a podana przez nich (zgodna z prawdziwą)
          liczba ofiar nie zgadzała się ani z maksymalną ładownością Tupolewa ani z
          planowaną liczbą pasażerów (do odprawy nie podeszła sekretarka prezydenta i
          Jarosław Kaczyński, więc gdyby tylko szacowali liczbę zabitych powinna być o 2
          większa). "

dodam do tego "nagłą mgłę" po wylądowaniu Jaka-40 z dziennikarzami i wyłączone
          światła, naprowadzające na pas lądowania
          www.youtube.com/watch?v=lpBBoEBPJ0E
          • grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:35
            > Przyczyną katastrofy był zbyt niski lot, a powód tego to faktyczny powód śmierci

Przyczyną katastrofy była samobójcza decyzja pilota, żeby lądować w ekstremalnie
            trudnych warunkach.
            • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:48
              coś na temat ?
              • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:51
                Pilot był pod hipnozą Rosjan.
                • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:54
                  plorg napisał:

> Pilot był pod hipnozą Rosjan.

a ty hipnoty-zerem
                  • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:59
                    Wybacz moc mojej hipnozy nie sięga tak daleko, a zerowe to są twoje
                    teksty jak zwykle.
                  • grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:03
                    abhaod napisał:
                    > a ty hipnoty-zerem

poza obrażaniem potrafisz coś jeszcze ?
              • grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:54
                > coś na temat ?

Kwestionujesz fakt, że warunki były ekstremalnie trudne?
                • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:55
                  nie, zrobiono je ekstremalnymi
                  • grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:05
                    abhaod napisał:
                    > nie, zrobiono je ekstremalnymi

No i wracamy do pytania dlaczego pilot zdecydował się lądować w ekstremalnych
                    warunkach.
                    • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:08
                      Co to jest Trolling, trollowanie, trolowanie, trolling, troling?
                      - pojęcie trollowania wywodzi się od angielskiego określenia trolling,
                      stosowanego w rybołóstwie. Pewien rodzaj ludzi (tzw. troll) lubi krążyć po
                      grupach dyskusyjnych czy forach trollując, czyli wywołując kłótnie i bezsensowne
                      dyskusje. Postują tylko po to, by wkurzyć innych.

Wdawanie się w dyskusje z trollem pozbawione jest sensu z dwóch powodów:
                      - prowokuje go do dalszego trollowania

- trollowi zależy tylko na wywołaniu zamieszania; nie interesuje go temat
                      dyskusji, a więc i wnioski z tejże.
                      • grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:13
                        Jestem pod wrażeniem, cóż za samokrytyka.
                      • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:19
                        Tak kończy się każda dyskusja z abhaodem. W kolejnym etapie jest
                        wklejanie grafiki. Swoją drogo aż dziwne, że w tym wątku jeszcze
                        Putina nie było.
                        Rozumiem wszystko przez tę żałobę.
                        • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:27
                          pochrząkajcie chłopaki jeszcze
                          funny.coven.vmh.net/jokes/erewan.html
                          • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:41
                            A coś na temat?
                            • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:44
                              forum.gazeta.pl/forum/w,902,110260302,110265713,Re_plorgu_niemozliwe_TY_przeciw_teorii_spiskow.html
                  • czterdziestyiczwarty Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 03:35
                    abhaod napisał:

> nie, zrobiono je ekstremalnymi
                    Abhaod - podzielam twoje spostrzezenia i watpliwosci co do
                    okolicznosci katastrofy. Tez uwazam,ze mgla byla sztucznie
                    wytworzona.Modyfikowanie pogody do celow militarnych,w tym oslony
                    lotnisk przed szpiegostwem satelitarnym stosuje sie od lat 80-tych
                    XX wieku. Lotnisko Siewiernyj bylo (oficjalnie) obiektem militarnym
                    i byc moze nadal nim jest(nieoficjalnie). Stad obecnosc wojskowych
                    transportowco na plycie lotniska ,ktorych juz tam ponoc od roku nie
                    bylo.
            • lulinka Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 22:07
              dokładnie! Warunki fatalne- pilot miał prawie 100 osób i to jak
              ważnych! I na oślep lądował! Jego EGO mu podpowiedziało? Totalny brak
              odpowiedziaslności za Tych ludzi...to nie zabawa ani gra playstation!
              Za młody był......gdyby wzięli pilota z pasażerskich linii lotniczych
              a nie wojskowego- w życiu nie doszłoby do takiej katastrofy.....i
              jeszcze jedno, gdy prawie szurał po ziemi to po co dodał mocy?! To
              dlatego zginęli tak tragicznie -bo podryw ich brak skrzydła spowodował
              obrócenie samolotu......to niestety PILOT zawalił a nie jakieś tam
              teorie spiskowe......czarne skrzynki - to dowody! Rosjanie czekali na
              otwarcie skrzynek - aż pojawią się polscy prokuratorzy.......swoją
              drogą ....mamy taki zdolny naród! zacznijcie pisdać scenariusze filmowe-
              dobrze wam idzie , a w tym względzie mamy deficyt!!!
              • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 10:56
                poderwał samolot bo zorientował się, że do pasa jeszcze daleko, zapis czarnych
                skrzynki można manipulować bez ich otwierania, reszta to jakiś gimnazjalny bełkot
          • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:35
            abhaod napisał:

> plorg dzieli teorie spiskowe na dwie kategorie,
            ------------------
            Nie. Są teorie spiskowe i są fakty. Bez względu na położenie
            geograficzne.

> - JAK z dziennikarzami wylądował na godzinę przed katastrofą
            ------------------
            No i co z tego?

> - Zaraz po katastrofie młodzi rosyjscy żołnierze mówili polskim
            > dziennikarzom,
            ------------------
            Gdzie ci dziennikareze? Biorą udział w spisku?

> dodam do tego "nagłą mgłę" po wylądowaniu Jaka-40 z dziennikarzami
            ------------------
            Tak, zapewne wyprodukowali ją Rosjanie, na zlecenie Putina. Tylko po
            co sugerowaliby Polakom lądowanie na innym lotnisku? Dobrze znali
            polską butę i przekorę?
            • cree-is-me Zapomniałeś o drzewie 19.04.10, 14:42
              demotywatory.pl/1396900/Czyzby
            • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:42
              plorg napisał:

> Tak, zapewne wyprodukowali ją Rosjanie, na zlecenie Putina. Tylko po
              > co sugerowaliby Polakom lądowanie na innym lotnisku? Dobrze znali
              > polską butę i przekorę?

tylko tyle? cieniutko plorek, skąd wiesz, że proponowali ?

"Te incydenty spowodowały, że do Gdyni sprowadzono włoski batalion zadymiania
              "Nebiogino Bataglione" (2 Italienischer Nebel-Batallion) - dowództwo oraz 1
              kompania stacjonowały w Gdyni Grabówku, natomiast pozostałe dwie kompanie
              skierowano do Kłajpedy i Piławy (obecnie Bałtijsk)29. Był on w stanie w ciągu 15
              minut od ogłoszenia alarmu przeciwlotniczego, przy pomocy specjalnych agregatów
              rozmieszczonych w różnych punktach miasta, postawić sztuczną mgłę,
              uniemożliwiającą identyfikację celu oraz celne bombardowanie30. Właśnie
              skuteczną akcję tej jednostki można uznać za jedną z przyczyn niskiej
              efektywności amerykańskiego nalotu z października 1943 roku."
              • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:48
                Cienko odhodziku. Powinieneś płakać a nie marnować czas na pisanie
                bzdur na forum.
                Ruskie zadymiają, a polscy doświadczeni piloci walą "jak w dym",
                licząc że MatkaBoskaCzęstochowska ich poprowadzi.
                • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:50
                  poza obrażaniem potrafisz coś jeszcze ?
                  • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:54
                    Obraża cię zejście do twego poziomu. Zaprawdę zadziwiające.
                    • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:58
                      a gdzie ja cię obraziłem ? twoje odpowiedzi wymagają odpowiedniego poziomu
                      • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:17
                        Wiesz, bardzo trudno zejść do aż tak niskiego poziomu, który by cię
                        usatysfakcjonował.
                        Operowanie zdrobnieniami nie jest chyba obrażające, więc jeżeli sam
                        ich używasz, to możesz się spodziewać odwzajemnienia.
                        • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:29
                          plorg napisał: Operowanie zdrobnieniami nie jest chyba obrażające, więc jeżeli sam
                          > ich używasz, to możesz się spodziewać odwzajemnienia.

rozumiem, że zdrobnienie od abhaoda to nie abhaodek ? jesteś cham i troll na dodatek
                          • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:44
                            Cóż, ze zdrobnieniami każdy ma własną "licenctię poeticę".
                            A coś na temat?
                            • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:46
                              plorg napisał:

> Cóż, ze zdrobnieniami każdy ma własną "licenctię poeticę".

Nie dyskutuje się z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
                              a potem pokona doświadczeniem.
                              • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:55
                                abhaod napisał:
                                > Nie dyskutuje się z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do
                                > swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
                                ----------------
                                Dzięki za radę. Skorzystam i dalej z idiotą nie będę dyskutować.
                                Swoją drogą dziwna jest ta rzekoma wyższość doświadczenia idioty nad
                                mądrością mędrca. Cóż, chyba każdy sposób jest dobry aby poczuć się
                                lepszym.
                • zz26 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:04
                  plorg napisał:

> Cienko odhodziku. Powinieneś płakać a nie marnować czas na pisanie
                  > bzdur na forum.
                  > Ruskie zadymiają, a polscy doświadczeni piloci walą "jak w dym",
                  > licząc że MatkaBoskaCzęstochowska ich poprowadzi.

hipoteza
                  kontrola lotow: jest mgla ale was sprowadzimy
                  a potem podmienili czarne skrzynki
                  fakt ze to rosjanie serwisuja ten samolot tylko im to ulatwia
                  • plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:13
                    Hipotez można wysnuć bez liku. Tylko co z tego wynika? NIC.
                    Bez konkretnych namacalnych dowodów, to całkowicie bez znaczenia.

> fakt ze to rosjanie serwisuja ten samolot tylko im to ulatwia
                    ---------------------
                    Hipoteza: Podczas serwisu mogli zainstalować w samolocie całkowicie
                    dowolne urządzenie zdalnie sterowane. No ci co z tego, w dalszym
                    ciądu NIC. To, że ktoś mógł coś zrobić nie dowodzi, że zrobił.
                    • zz26 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:23
                      > Hipotez można wysnuć bez liku. Tylko co z tego wynika? NIC.
                      > Bez konkretnych namacalnych dowodów, to całkowicie bez znaczenia.

rozumiem ze masz jakies dowody do teorii spiskowej 9/11 bo zawsze powtarzasz ze
                      to robota cia

• plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:33
                        Dowodów są tony, ale to nie temat na to forum. Nie posiadam ich
                        osobiście, a są ogólnie dostępne.
                  • prawdziwypragmatyk Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 00:00
                    Czy nikomu z tych zwolenników spiskowej teorii dziejów nie przyszło do głowy, że
                    to tragiczne zdarzenie może być także rozpatrywane w kategorii
                    nieprawdopodobnego zbiegu niesprzyjających okoliczności? <pikorababcd>
                    • fajnybanqier Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 00:32
                      prawdziwypragmatyku! Analizujmy zatem różne alternatywne scenariusze
                      prawdziwych przyczyn katastrofy, jako ewentualny "n i e p r a w d o
                      p o d o b n y zbieg niesprzyjających okoliczności" ale r ó w n o c
                      z e ś n i e pod kątem ewentualnego, wcale nie wykluczonego zamachu.
                      Dlaczego wykluczać zamach i z góry zakładać "nieprawdopodobny zbieg
                      niesprzyjających okoliczności", szczególnie, że zamachy w Rosji to
                      nie rzadkość...
                    • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 10:58
                      nie może, fakty przeczą
              • grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:50
                A polski pilot w rzeczywistości był rosyjskim szpiegiem-kamikadze.
                • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:52

grundol1 napisał:

> A polski pilot w rzeczywistości był rosyjskim szpiegiem-kamikadze.

poza tym leciał na drzwiach od stodoły
                  • grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:02
                    > poza tym leciał na drzwiach od stodoły

coś na temat ?
              • wj_2000 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 22:14
                abhaod napisał:
                > tylko tyle? cieniutko plorek, skąd wiesz, że proponowali ?

Czytałem, że nasz kontrwywiad cały czas kontrolował lot samolotu i
                ma nagrane (niezależnie od "czarnych skrzynek", czy nagrań
                rosyjskich) wszystkie rozmowy samolotu z Ziemią.
                W takiej sytuacji ryzykowanie kłamstwa (twierdząc, że się
                ostrzegało, a nie robiło tego) byłoby idiotyzmem!
                Amerykanie z kosmosu mają też nagrane tego typu rozmowy!
                Wreszcie, korzyści z katastrofy odnosi PiS. Droga Jarosława stoi
                otworem na fali współczucia okazanego przez wielu (także
                przeciwników politycznych Lecha), co dla słabo zorientowanego w
                niuansach "ciemnegoludu" jest równoznaczne z przyznaniem racji
                polityce Lecha i odwołaniem własnych zastrzeżeń!
                Według odniesionych korzyści, to należy obwiniać PiS.
                Mam teorię, że Kaczyński wszedł do kabiny i zastrzelił obu pilotów.
                Był to jedyny sposób unikniecia kompromitacji wyborczej, przejścia
                do historii (Wawel) i danie bratu szansy na świetlaną przyszłość :)
                To równie sensowna "teoria spiskowa" jak ta z Rosjanami w roli
                głównej ( a może nawet sensowniejsza!)
                • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 11:03
                  tu nie chodzi o ostrzeganie, zamknęli by lotnisko i cześć, a rozmowy ? pilot
                  Protasiuk biegle w mowie i piśmie operował tym językiem

Oto ta wypowiedź w wersji oryginalnej:

-, W jaki sposób wyglądała wasza wczorajsza rozmowa z załogą?

- Zaproponowano im udanie się na zapasowe lotnisko. Odmówili.

- Wy im zaproponowaliście?

- Tak.

- Z jakiego powodu?

-, Ponieważ widziałem, że pogoda zaczynała się pogarszać.

- Jaka była odpowiedź?

- Odpowiedź: “U mnie paliwo pozwala, zrobię jedno podejście i pójdę na zapasowe
                  lotnisko, jeśli nie siądę”.

- Mamy informację, że proponowano im lądowanie w innych miastach.

- Ja jemu też to proponowałem.

- A dlaczego on zrezygnował?

- Trzeba było jego zapytać.
                  - Dlaczego oni podjęli taką decyzję? Zaczęli się kłócić albo może upierali się
                  przy swoim, że nie mogliście go przekonać?

- Taka była decyzja dowódcy załogi.

- Oni przestali słuchać waszych rozkazów?

- Powinni dawać potwierdzenia, a nie dawali.
                  - Jakie potwierdzenia?

- Dane o wysokości przy podejściu do lądowania.

- Oni nawet nie dawali wam informacji o wysokości samolotu?

- Tak.
                  - No, a dlaczego oni nie dawali tych potwierdzeń?

- No, a skąd mam wiedzieć? Ponieważ oni rosyjski źle znają.

- A co, nikt wśród załogi nie było rosyjskojęzyczny?

- Byli rosyjskojęzyczni, ale cyfry dla nich są trudne.

- Znaczy, nie posiadaliście żadnej informacji o ich wysokości?

- Nie posiadałem.

- Znaczy, że on zrobił jeszcze jeden krąg, zaczął lądować, nie wylądował, a
                  potem poszedł na zapasowe lotnisko? Czy inaczej?

- Nie, nie, inaczej. Zrobił jedno podejście i to wszystko. Potem zaczął lądowanie.

- Zaczął lądowanie, którgo (pisowania oryginalna) mu zabranialiście?

- Nie mogłem zabraniać, zalecałem mu, żeby nie lądować!

Drodzy czytelnicy, nie trzeba być biegłym z Komisji Wypadków Lotniczych, że ten
                  wywiad, relacja jest albo spreparowana, albo kontrolerem loty był jakiś
                  przypadkowy piechur z „sybirskiej obłasti”, któremu kazano wdrapać się na
                  drabinę z lornetką, którą później nazwano „wieżą kontrolną”.
          • zigzaur Dwie uwagi: 19.04.10, 15:21
            Uwaga nr 1: Lansowana teza o "czterech próbach lądowania", która jakoś znikła.

Uwaga nr 2: Na miejsce katastrofy wyjechały samochody straży pożarnej ale ani
            jedna karetka.
            • abhaod Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 15:33
              dodam zdemontowanie systemu elektronicznego naprowadzania samolotu, który
              zamontowano na czas przylotu Kaputina, zrobiono wszystko, aby do tej "katastrofy
              " doprowadzić
              • plorg Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 15:48
                A można zdemontować coś czego nie ma? Czy może dla ciebie żarówki,
                które gdzieś tam wciskałeś to "elektroniczny system naprowadzania
                samolotu"?
                • abhaod Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 15:52
                  z tobą jak zwykle, lepiej nie ruszać gówna to by nie śmierdziało
                  "Przed przylotem samolotów Putina i Tuska, kilka dni wcześniej na lotnisku w
                  Smoleńsku zamontowano urządzenia umożliwiające naprowadzanie samolotu z wieży.
                  Ich lądowanie było w pełni bezpieczne!
                  Po wizycie dwóch Premierów aparaturę wywieziono!"
                  • plorg Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:01
                    Wiem, ty tam byłeś, nawet śrubokręt do odkręcania "elektroniki"
                    widziałeś. Nie bedę jednak, zgodnie z twoją radą, dłużej z tobą
                    dyskutował, żebyś nie "pokonał" mnie swoim "doświadczeniem".
                    • abhaod Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:04
                      to żadna dyskusja, wymiana zdań z trollem to erystyka
                  • zz26 Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:10
                    abhaod napisał:

> z tobą jak zwykle, lepiej nie ruszać gówna to by nie śmierdziało
                    > "Przed przylotem samolotów Putina i Tuska, kilka dni wcześniej na lotnisku w
                    > Smoleńsku zamontowano urządzenia umożliwiające naprowadzanie samolotu z wieży.
                    > Ich lądowanie było w pełni bezpieczne!

mozesz podac linka do tych rewelacji?
                    • abhaod Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:13
                      sam sobie poszukaj, Rosjanie nigdy czegoś takiego nie potwierdzą
                      • zz26 Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:25
                        abhaod napisał:

> sam sobie poszukaj, Rosjanie nigdy czegoś takiego nie potwierdzą

aha czyli nikt o tym nie wie tylko ty. no poaptrz milo mi poznac oficera wywiadu
                        tylko czemu tkaie super hiper tajne informacje publikujesz na forum?

jak wyskakujesz z jakims pseudofaktem to nalezy to udowodnic
                        • abhaod Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:34
                          o tym pisze się na setkach forów, czyżbyś uważał, że rosyjskie służby potwierdzą
                          niekorzystne dla nich fakty ? jeden już próbował, nazywał się Litwinienko
                          • zz26 Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 18:46
                            abhaod napisał:

> o tym pisze się na setkach forów

aha ty cala wiedze czerpiesz z forow?
                            na jednym forum kiedys czytalem o dziewcyznie co zarzekala sie ze widziala jak
                            czarna wolga porwala jej brata co z tego wynika? ze czarne wolgi istnieja?
                            • abhaod Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 11:11
                              na setkach tysięcy forów pisze się, że zamach na WTC to sprawa Al Kaidy i co z
                              tego ? o tym o czym piszę to fakty, na razie nikt im nie zaprzecza (oprócz
                              plorga i ciebie)
                              • plorg Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 11:39
                                abhaod napisał:
                                > o tym o czym piszę to fakty, na razie nikt im nie zaprzecza
                                ---------------
                                W twojej głowie rodzi się wiele "faktów". Niesposób aby ludziom
                                chciało się zaprzeczać tym wszystkim bzdurom.
                                • abhaod Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 13:27
                                  debilowi w zasadzie nie ma co odpowiadać, ale takich jak ty jest więcej
                                  www.rp.pl/artykul/464364_Prokuratura_pyta__czy_ktos_wymienial_zarowki.html
                                  "Rosyjscy eksperci mnożą pytania i dziwią się, że nikt na nie jeszcze nie
                                  odpowiedział: kto wchodził w skład naziemnej grupy przyjmującej samolot Tu-154,
                                  czy byli to pracownicy ze Smoleńska czy oddelegowani tam z innego miejsca. – Kto
                                  odpowiadał osobiście za lądowanie samolotu? Jak brzmi nazwisko tego człowieka? –
                                  wyliczają. – Jaki certyfikat ma lotnisko i jakie urządzenia nawigacyjne były na
                                  nim w czasie katastrofy."
                                  • plorg Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 14:54
                                    abhaod napisał:

> debilowi w zasadzie nie ma co odpowiadać,
                                    ----------------
                                    Wiem, ale mimo wszystko odpowiem.

> Jaki certyfikat ma lotnisko i jakie urządzenia nawigacyjne były na
                                    > nim w czasie katastrofy."
                                    ----------------
                                    A jaka to różnica? Pilot walił prosto we mgłę (wyprodukowaną na
                                    zamówienie Putina) nie widząc nawet jednego światła (bo zamieniono
                                    wszystkie żarówki na czarne)? Na co on liczył?
                                    • abhaod Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 14:59
                                      durny jesteś, aż cię szkoda, w samolocie można zamalować okna na czarno i też
                                      wylądować
                                      www.polskieradio.pl/nauka/strumiendanych/artykul155788_bezpieczenstwo_w_lotnictwie.html?utm_source=sluchajonline&utm_medium=link&utm_campaign=
                                      • plorg Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 19:09
                                        abhaod napisał:

> durny jesteś, aż cię szkoda, w samolocie można zamalować okna na
                                        > czarno i też wylądować
                                        -----------------------------
                                        Nono, ekspert od lotnictwa się odezwał. Samolot prezydencki nie miał
                                        (chyba?) okien zamalowanych i jakoś nie wylądował. A co wynika z
                                        twoich linków? W spisku brał udział amerykański system satelit GPS?
                                        Czy może to, że polscy piloci zamiast na GPS polegali na
                                        komunikatach podawanych "na gębę" przez ruskich?
                                        Czy epitety mają przydawać powagi twoim wypowiedziom?
                                        • abhaod Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 22:05
                                          forum.gazeta.pl/forum/w,902,110260302,110266560,Re_plorgu_niemozliwe_TY_przeciw_teorii_spiskow.html
                                          • plorg Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 22:20
                                            To już przerabialiśmy, twoje doświadczenie idioty jakoś mnie nie
                                            pokonuje.
                                            • abhaod Re: Dwie uwagi: 21.04.10, 13:07
                                              zrób, raz w życiu, coś dobrego
                                              www.jacektrznadel.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=73&Itemid=1
                                              • oszolom.z.radia.maryja przyczyna katastrofy 21.04.10, 14:00
                                                ok
                                                www.elblag24.pl/index.php?m=376&id=384

www.youtube.com/watch?v=frgKTW3jm_Y

www.youtube.com/watch?v=11LpvGjd9RU

www.youtube.com/watch?v=SHEHSfTd ... r_embedded

www.dailymotion.pl/video/xcxpvt_ ... of-
                    • plorg Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:15
                      Jedyne co abhaod może podać, to linka do spreparowanej fotografii
                      Putina.
                  • prawdziwypragmatyk Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 21:42
                    Mnie również zastanowiło, dlaczego ten TU-154M nadlatywał tak nisko,
                    zaniedbania w oświetleniu pasa lądowania oraz demontaż wyposażenia
                    radiolokacyjnego po odlotach Putina i Tuska ! Wzrusza mnie serdeczność okazywana
                    przez Rosjan ! Cytuję Conan Doyle'a " WHEN YOU HAVE ELIMINATED THE IMPOSSIBLE,
                    WHATEVER REMAINS, HOWEVER IMPROBABLE, MUST BE THE TRUTH"
                    <pikorababcd>
                  • czterdziestyiczwarty Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 04:06
                    abhaod napisał:

> z tobą jak zwykle, lepiej nie ruszać gówna to by nie śmierdziało
                    > "Przed przylotem samolotów Putina i Tuska, kilka dni wcześniej na
                    lotnisku w
                    > Smoleńsku zamontowano urządzenia umożliwiające naprowadzanie
                    samolotu z wieży.
                    > Ich lądowanie było w pełni bezpieczne!
                    > Po wizycie dwóch Premierów aparaturę wywieziono!"
                    Mam coraz wiecej podejrzen ,ze w tej katastrofie Tusk maczal palce.
                    Dwaj premierzy ubili jakis interes i ten polski mogl sie pozalic
                    ,ze prezydent moze im przeszkodzic. A ten rosyjski postanowil mu
                    dopomoc w kompromitacji przeciwnika politycznego.Niestety skutki
                    przerosly oczekiwania. Z jednej strony Rosja stracila ,bo juz nigdy
                    nie ukryje prawdy o Katyniu i zwykli Rosjanie doznali szoku ,ktory
                    otworzyl im oczy na wielka manipulacje jakiej sa przedmiotem. Z
                    drugiej strony Rosja odniosla spora korzysc,PiS uwazany za wrogie
                    Rosji ugrupowanie jest praktycznie rozbity i raczej juz sie nie
                    liczy w politycznych rozgrywkach w Polsce.Politycy PO wraz z Tuskiem
                    na czele sa wzgledem Rosji i Putina ulegli i latwo ich nagnie do
                    wlasnej woli.Zwlaszcza ,ze sam polski premier brzydzi sie polskoscia
                    jak to ujawnil w ktoryms ze wczesniejszych wywiadow i raczej wraz z
                    kolesiami Polske przehandluje. Tak sobie spekuluje ,ze byc moze
                    celem zablokowania dostepu do lotniska w Smolensku samolotowi z
                    prezydentem byla jedynie niedopuszczenie do jego udzialu w
                    uroczystosci w Katyniu. Planowano spowodowac znaczne spoznienie
                    delegacji bo tak by sie stalo gdyby np. wyladowali w Minsku.
                    Oczywiscie bylaby to kolejna okazja do atakow na prezydenta
                    Kaczynskiego i w konsekwencji pozbawienia go jakiejkolwiek szansy na
                    zwyciestwo w wyborach na urzad prezydenta.
                    • abhaod Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 11:08
                      też tak myślę, z tym, że przeszkadzanie zamieniło się w katastrofę, co
                      przyniosło korzyści polityczne i finansowe przede wszystkim Rosjanom...
                      • plorg Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 14:56
                        abhaod napisał:
                        > ...co przyniosło korzyści polityczne i finansowe przede wszystkim
                        > Rosjanom
                        -----------------
                        A co? Trumny zamawiano w Rosji, a Rosjan za mało umiera?
          • willx Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:32
            >- Zaraz po katastrofie młodzi rosyjscy żołnierze mówili polskim
            >dziennikarzom, że przeżyły trzy osoby, że trzech Polaków
            >wyciągnięto z Tupolewa ale są w bardzo złym stanie i lekarze się
            >nimi zajmują. Żołnierze Ci mieli ich dopiero co widzieć. Wyglądali
            >śmiertelnie poważnie i z pełnym szacunkiem i zaaferowaniem
            >informowali o tym fakcie. Po co mieliby tak kłamać? A według wersji
            >oficjalnej nikt nie przeżył

I gdzie są teraz ci polscy dziennikarze? Ta informacja była tylko i
            wyłącznie informacją agencyjną Reutera, podaną na samiutkim
            początku, jakieś 30 minut po wypadku, sam Paszkowski - rzecznik msz
            o niej mówił, że nie wie skąd się wzięła, bo już wcześniej jako
            pierwszy powiedział w tv publicznie, że przekonamy się czy
            ktokolwiek ocalał.
            Każdy dziennikarz wie, że w takiej sytuacji panuje kompletny chaos
            informacyjny, na gorąco podaje się dosłownie każdą infomacje, nawet
            zasłyszaną przypadkiem od kolegi stojącego obok. W dniu 11.09.2001 i
            paru kolejnych liczbę ofiar podawano na podstawie zupełnie wyssanych
            z palca szacunków ilości osób odwiedzających wtc, bo nie było innej
            dostępnej, a tutaj prawdopodobnie dziennikarz po prostu porównał
            dwie zasłyszane liczby pasażerów i wyszło mu ze 3 osoby żyja.
            Zresztą śledziłem bardzo dokładnie depesze i wyraźnie stwierdzono w
            niej, że co najmniej ileś tam osób nie żyje, co już było
            przekłamaniem, bo nikt jeszcze wtedy nie doliczał załogi, tych co
            nie pojechali oraz liczonej aż do popołudnia podwójnie agentki BOR w
            roli stewardessy. Wniosek o 3 osobach uratowanych był czystym
            dopowiedzeniem, wnikoskowaniem bez podstaw i wiarygodnych danych,
            gdy było oczywiste, że liczba ofiar będzie tylko rosnąć, nie wynikał
            też wprost z depeszy. Wysnuwanie więc jakiegkolwiek sensownego
            wniosku na podstawie tego nieporozumienia jest kompletną bzdurą.
            • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:40
              zastanawiające jest, że nie wysłano żadnych karetek, do każdej katastrofy wysyła
              się straż pożarną i karetki, nie było możliwe potwierdzenie o rannych z ust
              wyspecjalizowanych służb
              • zz26 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:13
                abhaod napisał:

> zastanawiające jest, że nie wysłano żadnych karetek, do każdej katastrofy wysył
                > a
                > się straż pożarną i karetki, nie było możliwe potwierdzenie o rannych z ust
                > wyspecjalizowanych służb

skad to wiesz?

polska delegacja ktora czekala na lotnisku tak powiedziala?
                bo jesli tak to nic dziwnego ze nie widzieli karetek
                karetki wyjechaly ze szpitala a straz pozarna z lotniska zawsze na lotnisku
                stacjonuja wozy strazy pozarnej karetki juz nie musza
                • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:36
                  ta sama sytuacja, zaraz po katastrofie podawały to wszystkie rozgłośnie
                  forum.gazeta.pl/forum/w,902,110260302,110268681,Re_Dwie_uwagi_.html
          • squadack Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 19:43
            Na tupolewie wylatał dwa razy tyle godzin ile w ogóle wylatał? Jakaś kompresja
            czasu? Czy godziny na tupolewie liczą się podwójnie?
            • abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 11:17
              a ty gdzieś to wyczytał ?
      • gucio60 Re: dlaczego pisowcy mają taki żal do zachodu 19.04.10, 14:25
        że nie przyjechali na pogrzeb ICH prezydenta ?
        poprawność dyplomatyczna oczywiście ale ta też ma granice, islandzkie
        popioły wybawiły ich z bardzo niezręcznej sytuacji,
        Kaczyński nie był prezydentem Polaków, nie był lubianym dyplomatą w UE,
        ba niebył wogóle żadnym dyplomatą poza stanowiskiem jaki przypadkowo
        przydzieliło mu 8,2 miliona Polaków w 2005 roku, to była pomyłka o czym
        dziś wyborcy wiedzą, jechał na populiźmie Katynia i falszywego
        patriotyzmu, prawdopodobnie zginął "na własne życzenie" nie dojechawszy
        do miejsca, które chciał wykorzystać i zbeszcześcić dla wyborczej
        propagandy, nie dojechał, Panie święć nad jego duszą ale po pierwszych,
        spontanicznych wyraz współczucia, świat się ocknął i skrzętnie
        wykorzystał "wulkaniczną sytuację" aby się jednak nie pojawić i
        słucznie, często zimny prysznic dobrze robi, hura propangadziści PiS i
        medialni kaznodzieje może się obudzą z letargu, bywa się na pogrzebach
        przyjaciół lub ludzi obojętnych, ten nie był ich przyjacielem ani
        obojętnym, był przez nich niezauważalny ale mimo to PiS-owcy powinni
        się cieszyć, byli Prezydenci Rosji i Niemiec, dwuch naszych odwiecznych
        wrogów, którzy mogą stać się przyjaciółmi, czy PiS-owcy i ich
        zwolennicy to wykorzystają i nie bądą wiecej mącić ?
    • grzesio0911 Pospieszalski.. 19.04.10, 14:00
      czy tylko ja mam wrażenie że pan Pospieszalski zaprasza do studia tylko takich
      ludzi, którzy w "pseudo dyskusji" pomagają mu w udowadnianiu jego własnych
      "chrych" przemyśleń?
      • kaaarooll Re: Pospieszalski.. 19.04.10, 14:02
        Nie.
      • szoszan Re: Pospieszalski..raczej jest przekaźnikiem 19.04.10, 14:05
        bardzo emocjonalnego myślenia,jego argumenty w dyskusjach spłaszczają lub bardzo
        zawężają problem,kwestię do udowodnienia postawionej tezy,która może być błędna
        albo źle postawiona.
      • ideefiks Re: Pospieszalski.. 19.04.10, 14:06
        to nie wrażenie, tylko oczywista oczywistość. :)
        "obiektywizm" to termin panu red. Pospieszalskiemu zdaje się
        zupełnie nieznany. Ja nawet nie wiem, czy on ma świadomość, że takie
        słowo w ogóle istnieje. Stawiam na to, że już dawno wyparł je ze
        swojej świadomości.
        • ohayoo Re: Pospieszalski.. 19.04.10, 14:24
          "brak przemyśleń", pseudo dyskusja, brak obiektywizmu - a co to za archaiczne
          wyznaczniki programu publicystycznego.

pospieszalkiego program znajduje się na odpowiednim do innych poziomie,
          garściami pewnie czerpał pomysły z programów publicystycznych stacji
          komercyjnych, które są na tym polu bardzo twórcze.
    • drniehabil Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:00
      Kto stal za tragiczna smiercia gen. Sikorskiego, tez w wypadku lotniczym, jak
      nie brytyjska MI. A dzis? Pewnie ta sama organizacja...
    • blue1977 Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:05
      Ja nie wiem jak w telewizji mającej ambicję nazywać się "telewizją
      wszystkic Polaków" można tolerować takie niewidomo co jak Jan P.
      Koleś przede wszystkim jest żenującym ignorantem. Wiele razy pokazał
      swój brak elementarnej wiedzy i przygotowania w programie "Warto
      rozmawiać". Wysnuwa daleko idące wnioski niewiadomo skąd, wysysa je
      z palca. Zwyczajnie się tym samym osmiesza, widać to nawet po minach
      gości, którzy uczestniczą w tym żenującym show:nieraz wyrażają
      dezaprobatę, czasem litość dla mądrości inaczej pana prowadzącego.
      Wreszcie to co pokazał w ostatnie dni przed pałacem prezydenckim
      zasługuje już na wręczenie rozwiązania umowy o pracę. Niestety nie w
      propisiorskiej telewizorni polskiej.
      I oni bezczelnie chcieliby jeszcze aby ludzie płacili im za takie
      pomyje telewizyjne abonament.
    • mortisnostre Kodeks karny: art. 255 i 256. 19.04.10, 14:06
      Dość szerzenia żółci z wątroby i ropy z brudnej pięty! Albo
      Pospieszalski da jakiś dowód i przedstawi jakieś przesłanki na
      istnienie spisku, albo będzie odpowiadał z art. 255 i 256.
    • topix Pospieszalski to hiena i gnida 19.04.10, 14:14
      brzydzę się takich Polaków.
    • l.george.l Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:16
      Pospieszalski to nie temat dla prasy codziennej, a raczej dla
      specjalistycznych czasopism psychiatrycznych.
    • ohayoo Teorie spiskowe 19.04.10, 14:17
      eee tam zaraz teorie spiskowe - słowa na wyrost. określenie adekwatne do tego
      co wymyślają w USA. u nas to po prostu emocje.

czy to wypowiedzi Pospieszalkiego, czy "brawura Prezydenta" ten sam poziom -
      sugestie i emocje. na rozsądnych to nie powinno działać ...
    • three-gun-max Wyłączcie forum, szybko :) 19.04.10, 14:19
      Tak jak wszystkie poprzednie :)

Ciekawe czy jak w Wąchocku napiszą o Michniku to Wyborowa też się będzie podniecać?
    • fajnybanqier Rumunska agencja: to mógł być ZAMACH 19.04.10, 14:20
      Putin nie mógł zmarnować szansy zlikwidowania "takiej liczby
      wrogów". Rozbicie się samolotu Lecha Kaczyńskiego z "wieloma
      przedstawicieli antyrosyjskiego przywództwa Polski" na pokładzie
      mogło być operacją likwidacyjną przygotowaną przez rosyjskie służby
      specjalne - podała agencja informacyjna Romanian Global News.

"Katastrofa lotnicza pod Smoleńskiem, w której zginęło 96 pasażerów,
      w tym prezydent Polski Lech Kaczyński, ze względu na najwyższy
      poziom przygotowania pilotów i współczesne wyposażenie, jest
      absolutnie niewytłumaczalna" - pisze Romanian Global News.

Agencja, powołując się na informację otrzymaną ze źródeł w
      Ministerstwie Obrony Polski, stwierdza, że w rosyjskiej bazie
      wojskowej były prowadzone ćwiczenia z bronią elektromagnetyczną,
      która może mieć wpływ na pracę silników i wyposażenia
      elektronicznego poszczególnych urządzeń.

Jeszcze nigdy nad terytorium Rosji, koło bazy wojskowej z bronią
      elektromagnetyczną, nie znajdowało się tak dużo wrogów na pokładzie
      jednego samolotu. To był przypadek, którego wysoki rangą KGB-ista
      Władymir Putin nie mógł nie wykorzystać.

To podstawa filozofii rosyjskich specsłużb od czasów
      carskiej "Ochrany" do dnia dzisiejszego. Dla FSB, GRU i wywiadu
      zagranicznego to była wręcz rutynowa operacja, która w terminologii
      fachowej nazywa się "likwidacją wojskowo-politycznych przywódców
      wrogiego państwa" - mówi się w komentarzu rumuńskiej agencji
      informacyjnej.

Zdaniem agencji, Moskwa liczyła, że w samolocie będą obydwaj bracia
      Kaczyńscy - Lech i Jarosław - jednakże ze względu na zły stan
      zdrowia matki drugi nie wsiadł na pokład. To był błąd, za który
      Moskwa będzie płacić jeszcze bardzo długo - pisze agencja
      informacyjna.

"To porażka dla Rosji i szansa dla Polski. Z pewnością Jarosław
      Kaczyński zostanie kolejnym prezydentem Polski. On będzie wiedział,
      co się właściwie stało, a nie to, co chciałaby przedstawić Moskwa" -
      kończy Romanian Global News.

(źródło: Romanian Global News, yto.ru, tłumaczenie: Jadwiga
      Chmielowska, Abcnet)
    • doktor3 oszolom.z.radia.maryja 19.04.10, 14:20
      Idź się pomodlić bo na leczenie idiotów szkoda czasu i jest już zbyt późno.
    • vomitorium1 Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:21
      pospieszalski jest zaprzeczeniem etyki dziennikarskiej
    • vortigern Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:23
      Zwróćcie uwagę, że na pokładzie samolotu nie było ani jednego Żyda?! czy to
      nie dziwne ;)
      • malarysa Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:28
        Jak to sam widziałem Kaczyńskiego w jarmułce.
      • ohayoo Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:29
        no jak się zastanowić to nawet bardzo, z tego wątku teorię spiskową można utkać :)
      • szoszan Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:31
        może i miał być,ale jeśli przestrzegał Tory,to w szabat nie mógł
        podróżować.Problem w tym,że nieprzestrzegajacy nie był zaproszony przez Prezydenta.
      • whitedanta Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:45
        Jak to nie ? a Prezydent ? przeczytaj sobie na goglu rodzina
        Kaczynskich ? pozdr.
      • motylanoga71 Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:54
        co tam Zyda. Nie bylo tez zadnego Araba, Murzyna, Eskimosa, Indianina itp itd
      • zigzaur Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 15:23
        vortigern napisał:

> Zwróćcie uwagę, że na pokładzie samolotu nie było ani jednego Żyda?! czy to
        > nie dziwne ;)

Bo była sobota. Naczelny Rabin miał lecieć ale z powodów stricte religijnych
        zrezygnował.
        Wiara się opłaca czasami...
    • tadek56 Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:25
      Pospieszalski powinien pospiesznie być usunięty ze wszystkich mediów.robi
      tylko zamęt i ferment.Nie potrafi zaistnieć.
      • jkredman w wolnym i demokratycznym świecie każdy ma prawo 19.04.10, 14:37
        mówić co uważa /byle nie obrażał i nie nawoływał do nienawiści lub nie wywoływał
        zgorszenia/, ale nie każdy głos powinien być nagłaśniany i propagowany jako coś
        ważnego czy istotnego lub jako zagrożenie,

jeden Pospieszalski, nawet kilku Pospieszalskich zagrożeniem nie są, zagrożeniem
        są Ci którzy usilnie chcą kierować i wyznaczać ramy dyskusji, ramy
        dopuszczalnych poglądów,

nieuprawnione jest wyciąganie wniosku o zagrożeniu Pospieszalskimi, zresztą
        każdy kraj ma swoich Pospieszalskich i nikt nie wzywa do zamknięcia im dostępu
        do mediów

niebezpieczni są Ci dla których wolne społeczeństwo i wolni ludzie, myślący
        samodzielnie są zagrożeniem,
        • fajnybanqier Re: w wolnym i demokratycznym świecie każdy ma pr 19.04.10, 14:50
          Rozumiem, że ty i tobie podobni jesteście upoważnieni do tego, aby
          apriorycznie wyznaczać ramy dopuszczalnej dyskusji. Toż to
          prowadziłoby do cenzury w najczystszej formie. Polemizuj z
          argumentami a nie z "ramami"!
        • fajnybanqier Re: w wolnym i demokratycznym świecie każdy ma pr 19.04.10, 15:53
          Skoro tak, to dlaczego TVN24 dotychczas nie przeanalizował rzetelnie
          jednej z możliwych wersji katastrofy, tzn. zamachu? Co więcej,
          takiej możliwości mainstreamowe media nawet nie brały pod
          uwagę...Dziwne!
        • qbin2001 Re: w wolnym i demokratycznym świecie każdy ma pr 19.04.10, 18:20
          OK. ma prawo. Tylko dlaczego robi to za publiczne pieniądze?
    • vortigern Wątek rodzinnego puczu 19.04.10, 14:25
      J. Kaczynski miał już dość bycia w cieniu brata i bycia tzw. zlym bliźniakiem
      nie lubianym przez społeczeństwo. Zaaranżował więc ten "wypadek" by
      wykorzystując pamięć brata wspiąć się na urząd prezydenta Polski. Normalnie
      nie miałby przecież najmniejszych szans ;)
    • jawim Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:26
      mózg zlasowany
    • fajnybanqier ZAMACH? 19.04.10, 14:27
      Coraz więcej może na to wskazywać. Na razie śledztwo polskiej
      prokuratury to FIKCJA! Natomiast Rosjanie jeszcze nie przekazali nam
      żadnych materiałów a już ogłosili światu "wyniki" śledztwa...No, ale
      premier Tusk i jego towarzysze ogłoszą oszołomem każdego, kto
      ośmieli się kwestionować "ustalenia" komisji pod kierownictwem
      pułkownika KGB w randze premiera Rosji... Tym bardziej, że tak
      ładnie obściskiwał się z Putinem. Jako obywatel RP i podatnik żądam,
      aby SKW przekazała wszelkie materiały tyczące karastrofy
      prokuratorom. SKW to nie państwo w państwie. Mimo, że MON żądzi
      psychiatra, błędne jest przekonanie niektórych, że wszyscy
      Polacy "dali się zwariować"! Pierwszy będę optował za pojednaniem z
      Rosją, ale ...po rzetelnym śledztwie, które ujawni prawdziwe
      przyczyny śmiercu części polskiej elity!
      • abhaod Re: ZAMACH? 19.04.10, 14:32
        ta "komisja" to kpina, normalnie takie katastrofy badają międzynarodowe komisje,
        złożone z niezależnych ekspertów
        forum.gazeta.pl/forum/w,902,110260302,110262202,Re_plorgu_niemozliwe_TY_przeciw_teorii_spiskow.html
        • plorg Re: ZAMACH? 19.04.10, 15:33
          Tak, komisja też jest w spisku.
          • fajnybanqier Re: ZAMACH? 19.04.10, 15:41
            O jakiej komisji piszesz? Jeden polski prokurator w Moskwie
            to "kwiatek do korzucha". Dostaje tylko te materiały, które Rosjanie
            łaskawie mu przekażą...Konieczna jest komisja m i ę d z y n a r o d
            o w a!
            • grundol1 Re: ZAMACH? 19.04.10, 15:50
              Kłamiesz
            • maura4 Re: ZAMACH? 19.04.10, 16:00
              Międzypaństwowa Komisja wydawawała komunikat w sprawie katastrofy.
      • lamerka Po cos tu przyszedl z Gazety Polskiej i wklejasz? 19.04.10, 15:02
        Nie wystarczy Ci komentowania na tamtym forum?:)
        A ja przypomne, ze polskie sledztwo prowadzi Prokurator Generalny
        wybrany i powolany przez sp.prezydenta.
        • plorg Re: Po cos tu przyszedl z Gazety Polskiej i wklej 19.04.10, 15:30
          lamerka napisała:
          > A ja przypomne, ze polskie sledztwo prowadzi Prokurator Generalny
          > wybrany i powolany przez sp.prezydenta.
          ------------------
          On też jest w spisku z Rosjanami!
      • plorg Re: ZAMACH? 19.04.10, 15:29
        fajnybanqier napisał:
        > Pierwszy będę optował za pojednaniem z
        > Rosją, ale ...po rzetelnym śledztwie, które ujawni prawdziwe
        > przyczyny śmiercu części polskiej elity!
        -----------------------
        A kiedy to uznasz, że podane przyczyny są prawdziwe? Dopiero kiedy
        będą zgodne z twoim założeniem a priori - samolot zestrzelili
        Rosjanie i przekażą "dowody" winy do twojej osobistej dyspozycji?
        • fajnybanqier Re: ZAMACH? 19.04.10, 15:39
          Przyczyny katastrofy można uznać za prawdziwe, kiedy są efektem
          rzetelenego śledztwa, nie zaś wzajemnie sprzecznych informacji
          pochodzących od rosyjskich prokuratorów i mediów. Wszak polscy
          prokuratorzy ogłosili, że śledztwo dopiero na dobre się rozpoczyna!
          Dlaczego zatem Rosjanie już dawno temu ogłaszali swoje wersje
          zdarzeń, indoktrynując międzynarodową opinię publiczną? My siedzimy
          cicho, a Rosjanie promują na świecie swoje kolejne wersję
          zdarzeń...Moim zdaniem, to typowa walka na "froncie ideologicznym",
          w której jedna strona nie przestrzega elementarnych zasad.
          • grundol1 Re: ZAMACH? 19.04.10, 15:52
            > Dlaczego zatem Rosjanie już dawno temu ogłaszali swoje wersje
            > zdarzeń, indoktrynując międzynarodową opinię publiczną?

Kłamiesz, nikt jeszcze nic poza plotkami i faktami ogólnie dostępnymi każdemu
            kto był wtedy w Smoleńsku nie ogłosił.
            • fajnybanqier Re: ZAMACH? 19.04.10, 16:00
              Przeczytaj prasę polską, rosyjską i zachodnią, w której cytowano
              wypowiedzi prokuratorów rosyjskich, kontrolerów ruchu, etc. Rosjanie
              z nieznanych mi względów podjęli dzialania dezinformacyjne od razu
              po katastrofie!
              • titta Re: ZAMACH? 19.04.10, 16:05
                Tak jest! Mowili o prubie ladowania we mgle, zamiast ze skrucha
                przyznac, ze to oni ta mgle wytworzyli, zeby strategicznie
                ustawionych katiuszy nie bylo widac. Nie mowiac juz o tym, ze celowo
                nie zamantowano (lub wrecz zdemontowano, jak podaje ojciec dyrektor)
                nowoczesnego systemu nawigacyjnego.
                • fajnybanqier Re: ZAMACH? 19.04.10, 16:09
                  Próba pisze się "Ó". Naucz sie ortografii a dopiero potem zabieraj
                  głos!
                  • warturek Napisał z premedytacją lecz mało wiarygodnie 19.04.10, 19:59
                    Nieudolnie próbuje ośmieszyć naturalnie nasuwające sie pytania.

Kaczmarski slowa piosenki Nie lubię

Nie lubię gdy mi mówią po imieniu
                    Gdy w zdaniu jest co drugie słowo - brat
                    Nie lubię gdy mnie klepią po ramieniu
                    Z uśmiechem wykrzykując - kopę lat!
                    Nie lubię gdy czytają moje listy
                    Przez ramię odczytując treść ich kart
                    Nie lubię tych co myślą, że na wszystko
                    Najlepszy jest cios w pochylony kark

Nie znoszę gdy do czegoś ktoś mnie zmusza
                    Nie znoszę gdy na litość brać mnie chce
                    Nie znoszę gdy z butami lezą w duszę