oszolom.z.radia.maryja 19.04.10, 13:44 to nie są żadne teorie spiskowe tylkop próba dojsacia do prawdy którzy chcą co niektórzy za wszelką cenę ukryć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szlag_mnie_trafi Pospieszalski, to sam jest jeden wielki spisek 19.04.10, 13:45 przeciwko zdrowemu rozsądkowi Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Przecież to KGB 19.04.10, 13:58 Przecież to KGB odpaliło wulkan! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Re: Przecież to KGB 19.04.10, 14:27 jeśli nawet nie KGB, to ktoś pewnie za tym stoi - olbrzymie straty dla przewoźników, ktoś na tym zarobił ... ciekawe czy można obstawiać, który wulkan będzie następny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio następny odpali wulkan intelektu Pospieszalski 19.04.10, 14:56 ohayoo napisał: > jeśli nawet nie KGB, to ktoś pewnie za tym stoi - olbrzymie straty dla > przewoźników, ktoś na tym zarobił ... ciekawe czy można obstawiać, który wulkan > będzie następny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Spisek podchorążych (1830) a teoria spiskowa 19.04.10, 15:47 :) Według teorii spiskowej, rozpowszechnianej przez poważną brytyjską prasę, rosyjski dysydent Litwinienko został w Londynie w 2006 roku otruty radioaktywnym Polonem przez znanego z nazwiska agenta rosyjskiego KGB. Teoria teorią, ale Litwinienko istotnie od 4 lat nie żyje, a w jego organizmie znaleziono ślady radioaktywnej substancji. Według innej teorii spiskowej prezydent Ukrainy Juszczenko miał być otruty dioksynami i cudem przeżył, choć z widocznymi śladami na twarzy. Ale generalnie to spisków nie ma, świat jest taki jak w kreskówkach lub bajkach, które się dobrze kończą. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: Spisek podchorążych (1830) a teoria spiskowa 19.04.10, 16:06 Kogo jak kogo, ale Rosji pod wodzą agenta KGB o spisek podejrzewać w ogóle nie sposób... Skoro premier Rosji skazał, że śmierć prezydenta Polski w niewyjaśnionych okolicznosciach była wypadkiem, to nie ma nawet powodów, żeby polscy prokuratorzy przeprowadzili rzetelne śledztwo. Toczka. Jak tu nie wierzyć chłopu, który jeszcze pare dni temu w pismie do ETSu zaprzeczał zbrodni katyńskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir stara rzymska zasada 19.04.10, 17:41 Stara rzymska zasada - winien jest ten, kto najbardziej skorzystał. Rosjanie jakoś za bardzo na tym nie skorzystali. Bardziej już skorzystała PO przepychając pod radarami ustawy które Komorowski skrzętnie podpisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Rosjanie na tym korzystają... 19.04.10, 18:16 Po pierwsze, p. Tusk przyjazny "partnerstwu strategicznemu" Niemiec i Rosji i PO będą mieć teraz większą swobodę działania. Po drugie, Rosjanie rozpoczęli według wzoru niemieckiego "pojednanie" z Polakami pod hasłem: "Cierpieliśmy my i cierpieliście wy - za sprawą Stalina". To przypomina niemieckie wspomnienia o złych: Hitlerze i hitlerowcach oraz ich żydowskich i niemieckich ofiarach... Oczywiście, Rosjanom był potrzebny p. Tusk jako przedstawiciel "współcierpiących". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Rosjanie na tym korzystają... 19.04.10, 21:28 Nie Rosjanie korzystają na tragedii, a PiS!!!!!!!!!!!!! Naród, z lekka ogłupiały, wziął współczucie dla ludzkiej tragedii wielu polityków (i dziennikarzy) wcześniej bardzo krytycznych wobec prezydentury kaczyńskiego, za jakby, odwołanie dawnej krytyki, ergo , za jej pochwałę. Teraz droga dla prezydentury Jareczka jest szeroko otwarta. Bez wypadku, jak pamietamy sondaże, Lechu szans żadnych nie miał!!! Wygląda na to, że dla dobra "sprawy" t.j. PiSu, brata i swojej legendy Lech popełnił sepuku! Bo cała ta wyprawa tak była przeprowadzona, że aż prosiła się o katastrofę! Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecrydzyk1 Re: Rosjanie na tym korzystają... 20.04.10, 00:14 Dokładnie, na fali współczucia akcje kandydata PiS poszły do góry i ma jakie takie szansę w wyborach w przeciwieństwie do normalnego terminu na jesieni gdzie kandydat PiSu przegrał by z kretesem i o tym dobrze Rosjanie wiedzieli . Nie ma powodów usuwać kogoś kto dawno sam siebie usunął a ten wypadek zrobił z prezydenta Kaczyńskiego męczennika. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: stara rzymska zasada 20.04.10, 00:29 kosmiczny_swir napisał: > Stara rzymska zasada - winien jest ten, kto najbardziej skorzystał. Rosjanie jakoś za bardzo na tym nie skorzystali. Bardziej już skorzystała PO przepychając > pod radarami ustawy które Komorowski skrzętnie podpisuje. ...................... najbardziej na tym skorzystał Jarosław Kaczyński, który przez PiS jest uważany za naturalnego kandydata na przeydenta,a PiSowi już w sondażach wzrosło, bierze ludzi na litość Odpowiedz Link Zgłoś
szmul.bender Re: stara rzymska zasada 20.04.10, 01:37 kosmiczny_swir napisał: > Stara rzymska zasada - winien jest ten, kto najbardziej skorzystał. Rosjanie > jakoś za bardzo na tym nie skorzystali. Bardziej już skorzystała PO przepychają > c > pod radarami ustawy które Komorowski skrzętnie podpisuje. No wlasnie - kto skorzystal ? - Czy nie pewna organizacja, posiadajaca duzo strzelistych budynkow, personelou naziemnego ubranego w dlugie suknie pojawiajacego sie na kazdej uroczystosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: stara rzymska zasada 20.04.10, 03:07 Najbardziej skorzystał Jarosław Kaczyński i Rydzyk. kosmiczny_swir napisał: > Stara rzymska zasada - winien jest ten, kto najbardziej skorzystał. Rosjanie > jakoś za bardzo na tym nie skorzystali. Bardziej już skorzystała PO przepychają > c > pod radarami ustawy które Komorowski skrzętnie podpisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Ależ oczywiście - wystarczy odwrócić głowę ... 20.04.10, 01:56 Ależ oczywiście - wystarczy odwrócić głowę od faktów i fakty znikają, prawda? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Wy się śmiejcie, ale... 19.04.10, 15:17 ...ale wyobraźmy sobie lata pięćdziesiąte lub sześćdziesiąte. Przewaga "układu warszawskiego" w wojskach lądowych. Dowodzą starzy marszałkowie Koniew i Malinowski, którym jest wszystko jedno już. Potężny wybuch wulkanu uziemia lotnictwo NATO. Czy w Moskwie nie byłoby wtedy pokusy, aby uderzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
da-do Re: Pospieszalski, to sam jest jeden wielki spise 19.04.10, 23:58 szlag_mnie_trafi napisał: > przeciwko zdrowemu rozsądkowi > właśnie.Pospieszalski niech pracuje u o.Rydzyka a nie w TV państwowej.Ciekawe,kto go oddelegował w tak ważnych dniach do prowadzenia wywiadów i pokazywać to.Też mnie szlag trafiał. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 13:46 Masz dziwne pojęcie na temat prawdy. Wypisz wymaluj jak Pospieszalski, który chyba w czasie żałoby zapomniał że ma leki brać. Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 13:47 Pospieszalski to kawał drania. Tylko tvp (poza rydzem) może zatrudnić taką żmije. Odpowiedz Link Zgłoś
drniehabil Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:02 Ile lat minelo od wypadku z Sikorskim w Gibraltarze? I wciz nie znamy prawdy... Brytyjczycy wciaz sie nie przyznaja i wciaz zamkaja dostep do swych akt. Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:13 drniehabil napisała: > Ile lat minelo od wypadku z Sikorskim w Gibraltarze? I wciz nie znamy prawdy... > Brytyjczycy wciaz sie nie przyznaja Do czego powinni się przyznać? Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:30 Mracek, jak Ty niec nie rozumiesz. Skoro nie ma dowodow swiadczacych o winie Brytyjczykow, tzn. ze zostaly zniszczone! Przeciez to pisowska szkola prawnicza tak mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:34 Polski naród w 1/3 - to dziki naród. Pan Bóg przeszkodził w tym cyrkowym pogrzebie...ja w Niego wierzę,że jest sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 15:18 Skoro mieszasz Boga do polskiej polityki, to widocznie był On wielce niezadowolony z nikczemnego przebiegu poprzedniej kampanii prezydenckiej, np. numeru "na dziadka z Wehrmachtu". Odpowiedz Link Zgłoś
cromio Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że jest .. 19.04.10, 13:53 ... niezrozumiały w swoich uprzedzeniach itd. Ale spróbuj nie mówić, że jest draniem i żmiją. Takie myślenie brudzi nas samych, tzn. myślących w ten sposób. PS. Mnie on oczywiście też nie podoba się :) Odpowiedz Link Zgłoś
invalid.cursor Re: Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że je 19.04.10, 13:57 cromio napisał: Jest niezrozumiały w swoich uprzedzeniach jednak mnie to nie dziwi. Może być tak? Mnie on też się podoba i to bardzo. > ... niezrozumiały w swoich uprzedzeniach itd. Ale spróbuj nie mówić, że jest > draniem i żmiją. Takie myślenie brudzi nas samych, tzn. myślących w ten sposób. > PS. > Mnie on oczywiście też nie podoba się :) Odpowiedz Link Zgłoś
malarysa Re: Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że je 19.04.10, 14:25 czy dlatego, że jest szczególny czas musimy wszystko zamiatać pod dywan ? Już dawno nie widziałem tak ostrej propagandy jak podczas ostatniego tygodnia. Dlaczego boimy się powiedzieć, że przez politykę zginęło CAŁE dowództwo wojska polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że je 19.04.10, 14:33 malarysa napisał: > czy dlatego, że jest szczególny czas musimy wszystko zamiatać pod dywan > ? Już dawno nie widziałem tak ostrej propagandy jak podczas ostatniego > tygodnia. Dlaczego boimy się powiedzieć, że przez politykę zginęło CAŁE > dowództwo wojska polskiego. Zginelo cale dowodztwo, bo komus zamarzylo sie miec efektowna swite. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że je 19.04.10, 14:36 malarysa napisał: > czy dlatego, że jest szczególny czas musimy wszystko zamiatać pod dywan > ? Już dawno nie widziałem tak ostrej propagandy jak podczas ostatniego > tygodnia. Dlaczego boimy się powiedzieć, że przez politykę zginęło CAŁE > dowództwo wojska polskiego. A nie jest czasem rolą BBN, by normować takie sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: Powiedz, że zachowuje się podejrzliwie, że je 19.04.10, 15:06 BBN zajmowal sie wszystkim, tylko nie tym co powinien. Sniadek po katastrofie mowil, ze byl z szefem BBN umowiony na spotkanie w sprawie sluzby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 20.04.10, 06:52 pandzik napisał: > Pospieszalski to kawał drania. Tylko tvp (poza rydzem) może zatrudnić taką żmi > je. To normalne,TVP jest w rękach PIS-u,zwłaszcza program pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.beautiful Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 21.04.10, 14:36 Nie tyle kawal drania co swira. Zgadzam sie z przedmowca ze odstawienie leków nie wyszlo mu na dobre. A wracajac do kwestii prezydenury: Jesli szef PISu mialby zostac prezydentem, wojne z Rosja (a w efekcie pewnie III wojne swiatowa mamy gwarantowana...) Ale mam nadzieje ze ten przyplyw poparcia dla PISu jest przejsciowy, i minie rownie szybko jak sie pojawil. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo13 Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 13:51 Pośpieszlski typowy slugus pisowski przeszedł sam Siebie, ten zły muzyk /saxofon/ próbuje szczęscia teraz na innych instrumentach,tyle że żle nastrojone grają z tworząc dysonans! Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:36 piszesz brzydko i mylisz fakty akurat muzykiem jest dobrym - w dodatku jest basistą (był) pomyliło ci sie z mateuszem Odpowiedz Link Zgłoś
olias Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 13:52 niech mi kto napisze bo ja już tracę rozeznanie. Niemcy to nasz przyjaciel? Sojusznik? Jesteśmy razem w NATO i UE? Te szukanie u nas sensacji, te drwiny w katastrofy i z nas w tv niemieckiej to nic nie znaczą, to tylko taka próba rozbawienia nas? Żebyśmy tacy smętni nie byli? Merkel to rządzi w Rosji i daleko miała, zresztą czemu Rosja miałaby kogoś ważnego wysyłać do Polski? Ani sojusznik, ani wspólnota gospodarcza. Co innego Miedwiediew, szef Niemiec. Przeżegnał się wsiadł w samolot i niech się dzieje wola nieba - przyleciał do Polski. całkiem się pogubiłem - gdzie wróg, gdzie przyjaciel. Albo zapisaliśmy się nie do tego paktu co trzeba, bo jakby co ... zachód za Gdańsk umierał nie będzie. Na zachodzie bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:01 > niech mi kto napisze bo ja już tracę rozeznanie. Niemcy to nasz przyjaciel? Przyjaciel czy nie, obecnie większość infrastruktury w Polsce budowana jest za pieniądze niemieckich podatników Odpowiedz Link Zgłoś
m4dm3n Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:06 Mysle, ze piszac wrog-przyjaciel itp. idziesz troche za daleko - w koncu kazdy w perwszej kolejnosci dba o siebie i swoje interesy, niemniej jednak daje do myslenia kto na uroczystosci dotarl, a kto nie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:18 olias napisał: > niech mi kto napisze bo ja już tracę rozeznanie. Niemcy to nasz przyjaciel? Nie wiem kogo masz na myśli? Rząd niemiecki? Społeczeństwo niemieckie? Media niemieckie? Jednym uogólnieniem się tutaj nic nie wskóra. > Sojusznik? Jesteśmy razem w NATO i UE? No jesteśmy, nie da się ukryć. > Te szukanie u nas sensacji, te drwiny w katastrofy i z nas w tv niemieckiej to nic nie znaczą, to tylko taka próba rozbawienia nas? W której TV? Pytam poważnie, po prostu nie wiem. Wiem, że drwiła jakaś południowoamerykańska gazeta, ale o niemieckiej TV nie słyszałem. >Merkel to rządzi w Rosji i daleko miała, zresztą czemu Rosja miałaby kogoś ważnego wysyłać do Polski? Ani sojusznik, ani wspólnota gospodarcza. Co innego Miedwiediew, szef Niemiec. Ech? Albo coś Ci się niemożebnie poplątało albo nie łapię co masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 13:53 Czy może Kaczyński stał komuś na drodze do jakiegoś celu? Wszystkim Polakom stal na drodze do normalizacji stosunkow z Rosja! Odpowiedz Link Zgłoś
drniehabil Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:03 Nie tylko Polakom, ale takze USA i UE, a wiec i UK. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:15 I nie mogli poczekać do wyborów, podczas których nikt zdrowy na umyśle nie zagłosuje na Lecha ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
drniehabil Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 15:04 Widac miarka sie przelala juz teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
paseo Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:52 Nie tylko ! Byl glownym hamulcowym ,caly jego wysilek szedl w przeszkadzanie PO ,blokowanie wszelkich reform w nadziei ze to obnoizy notowania Platformy,w popieranie swojego brata i jego partii,w rozdymanie kancelarii do niewiarygodnych rozmiarow.W zabawe za nasze,wspolne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 13:57 Chciałabym,aby te zbiorowo przeżywane emocje smutku,straty czy żalu wyrobiły też w nas,ale przede wszystkim u dziennikarzy czy komentatorów,ekspertów od mediów,opinii itd wiecej odpowiedzialności za słowo pisane czy wypowiadane, bo wywoluje ono w odbiorcach bardzo rózne emocje. Dla mnie ta żaloba narodowa była pewną lekcją postaw,lekcją tolerancji i poszanowania czyiś poglądów,uczuć, narodowości,ale tez lekcja wstrzmięźliwości(powstrzymywania się od wypowiadania własnych przemyśleń)i milczenia.Ale była tez lekcją identyfikacji narodowościowej.Ja poczułam się przez ten tydzień gorzej niż poprzednio,bo jeszcze bardziej pomyślałam,że nie pasuję i że między prawdziwymi Polakami nie ma dla mnie miejsca.Nie chodzi o orientację polityczną,seksualną czy wyznaniową.Raczej poczułam się obca pod względem emocjonalnym,bo jakby poczucie obowiązku zawodowego(konieczność pracy)i rodzinnego wymusiła na mnie wygaszenie emocji. Ale jednego przestraszyłam się na serio:nienawiści do myślących inaczej i tego jak bardzo trudno nam pogodzić się z tym,że ktoś się znami nie zgadza choć ma do tego zupełne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:15 Spokojnie. Społeczeństwo potrafi się porozumieć natomiast jego wrogiem są tendencyjne media. Słyszymy o narodzie, który odebrał lekcję, tymczasem to właśnie media powinny wyciągnąć wnioski i zastanowić się nad swoim poziomem, rzetelnością informacji i wyważeniem opinii. Większość mediów ma odbiorcę za idiotę, nie zauważając, że samemu już prezentuje imponujący poziom zidiocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:24 Może i masz rację,ale ja nie napisałam tego odnosząc się tylko do dzinnikarzy i mediów, bo ja w czasie tych 9 dni załoby doświadczyłam w pracy(szpital)i na ulicy niejednomyślności Polaków i chęci elminacji tych,którzy mają inne niż konserwatywne,tradycjonalistyczne poglądy lub otwarcie przyznali,że odczuwają coś innego niz zal i smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 14:34 Demokraja skupia różne grupy społeczne. Także te, które nie potrafią zaakceptować odmiennych zdań. Dlaczego mimo żałoby decydują się wykrzyczeć swoje racje? Bo są w mniejszości i to dla nich jedyna szansa na bycie usłyszanym. Poza tym zwróć uwagę, że są ludzie, którzy dużo krzyczą i nic nie osiągają. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 15:38 Zwróć uwagę, że dosyć poważnym problemem demokracji - przynajmniej w polskim wydaniu - jest fakt, że wyważenie jest cechą 'cichą' i ma niewielkie przebicie wśród krzykaczy i najróżniejszych radykalnych aktywistów. Zostało to zniwelowane w ostatnich wyborach parlamentarnych ponadprzeciętnym wysiłkiem społeczeństwa (ponadprzeciętnym, bo głównie za sprawą ludzi, którzy zwykle się nie angażują), ale taki 'bunt racjonalnych' nie będzie miał miejsca stale. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 15:42 tzn przywołuję aspekt polityczny, bo w 'normalnym' życiu trudno o tak sugestywne przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 16:40 Miejmy nadzieję, że grupa, która zaniosła swój rozsądek do urn wyborczych zdała sobie sprawę ze swojej skuteczności. Najgorsze co można to zignorować własne zdanie. Jesteśmy młodą demokracją i uczą się jej wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słyc 19.04.10, 13:59 oszolom.z.radia.maryja napisał: > to nie są żadne teorie spiskowe tylkop próba dojsacia do prawdy > którzy chcą co niektórzy za wszelką cenę ukryć ------------------- A jaka jest ta "prawda", co i którzy "niektórzy" chcą ukryć? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskowej?? 19.04.10, 14:00 coraz więcej cudów wokół tej katastrofy..))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:07 Kiedy teoria ma podstawy w faktach to nie jest już teorią. Pytam zatem o podstawy tej teorii, że ktoś - nie wiadomo kto, ukrywa coś - nie wiadomo co. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:22 plorg dzieli teorie spiskowe na dwie kategorie, związane z USA są prawdziwe, związane z Rosją nieprawdziwe, proste ? "Dokładnie - jawnie forsuje się absurdalne w świetle dowodów wersje wskazane "na oko" przez Rosjan w chwilę po katastrofie. Podsumujmy te ich "pewne przyczyny wypadku": - Kaczyński naciskał na lądowanie - według oficjalnych już wypowiedzi czarne skrzynki wskazują na brak kontaktu pilotów z osobami trzecimi i takich nacisków nie było - Brak znajomości przez załogę rosyjskiego - Pilot Protasiuk biegle w mowie i piśmie operował tym językiem - Brak znajomości przez pilota Tupolewa i stąd katastrofa - Pilot Protasiuk wylatał na Tupolewie imponujące 2937 godzin, znał Tupolewa doskonale, lepiej od większości rosyjskich pilotów - Brak znajomości przez pilota terenu - Pilot Protasiuk kilkadziesiąt razy lądował właśnie na tym lotnisku, ostatnio dwa dni wcześniej Przyczyną katastrofy był zbyt niski lot, a powód tego to faktyczny powód śmierci tych osób. Natrafiłem w mediach na kolejne interesujące informacje: - JAK z dziennikarzami wylądował na godzinę przed katastrofą Tupolewa. Podobno, miał po przyziemieniu według wskaźników jeszcze 60 metrów powietrza pod kołami... Zabawne, że właśnie tyle zabrakło Tupolewowi do bezpiecznego lądowania? - Zaraz po katastrofie młodzi rosyjscy żołnierze mówili polskim dziennikarzom, że przeżyły trzy osoby, że trzech Polaków wyciągnięto z Tupolewa ale są w bardzo złym stanie i lekarze się nimi zajmują. Żołnierze Ci mieli ich dopiero co widzieć. Wyglądali śmiertelnie poważnie i z pełnym szacunkiem i zaaferowaniem informowali o tym fakcie. Po co mieliby tak kłamać? A według wersji oficjalnej nikt nie przeżył. - Rosjanie od pierwszej chwili wiedzieli, że nikt nie przeżył. Szybko też podali prawidłową liczbę zabitych, choć przez następny tydzień dopiero szukali zwłok i ostatnich paru długo nie mogli znaleźć, a podana przez nich (zgodna z prawdziwą) liczba ofiar nie zgadzała się ani z maksymalną ładownością Tupolewa ani z planowaną liczbą pasażerów (do odprawy nie podeszła sekretarka prezydenta i Jarosław Kaczyński, więc gdyby tylko szacowali liczbę zabitych powinna być o 2 większa). " dodam do tego "nagłą mgłę" po wylądowaniu Jaka-40 z dziennikarzami i wyłączone światła, naprowadzające na pas lądowania www.youtube.com/watch?v=lpBBoEBPJ0E Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:35 > Przyczyną katastrofy był zbyt niski lot, a powód tego to faktyczny powód śmierci Przyczyną katastrofy była samobójcza decyzja pilota, żeby lądować w ekstremalnie trudnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:48 coś na temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:51 Pilot był pod hipnozą Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:54 plorg napisał: > Pilot był pod hipnozą Rosjan. a ty hipnoty-zerem Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:59 Wybacz moc mojej hipnozy nie sięga tak daleko, a zerowe to są twoje teksty jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:03 abhaod napisał: > a ty hipnoty-zerem poza obrażaniem potrafisz coś jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:54 > coś na temat ? Kwestionujesz fakt, że warunki były ekstremalnie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:55 nie, zrobiono je ekstremalnymi Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:05 abhaod napisał: > nie, zrobiono je ekstremalnymi No i wracamy do pytania dlaczego pilot zdecydował się lądować w ekstremalnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:08 Co to jest Trolling, trollowanie, trolowanie, trolling, troling? - pojęcie trollowania wywodzi się od angielskiego określenia trolling, stosowanego w rybołóstwie. Pewien rodzaj ludzi (tzw. troll) lubi krążyć po grupach dyskusyjnych czy forach trollując, czyli wywołując kłótnie i bezsensowne dyskusje. Postują tylko po to, by wkurzyć innych. Wdawanie się w dyskusje z trollem pozbawione jest sensu z dwóch powodów: - prowokuje go do dalszego trollowania - trollowi zależy tylko na wywołaniu zamieszania; nie interesuje go temat dyskusji, a więc i wnioski z tejże. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:13 Jestem pod wrażeniem, cóż za samokrytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:19 Tak kończy się każda dyskusja z abhaodem. W kolejnym etapie jest wklejanie grafiki. Swoją drogo aż dziwne, że w tym wątku jeszcze Putina nie było. Rozumiem wszystko przez tę żałobę. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:27 pochrząkajcie chłopaki jeszcze funny.coven.vmh.net/jokes/erewan.html Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:41 A coś na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:44 forum.gazeta.pl/forum/w,902,110260302,110265713,Re_plorgu_niemozliwe_TY_przeciw_teorii_spiskow.html Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 03:35 abhaod napisał: > nie, zrobiono je ekstremalnymi Abhaod - podzielam twoje spostrzezenia i watpliwosci co do okolicznosci katastrofy. Tez uwazam,ze mgla byla sztucznie wytworzona.Modyfikowanie pogody do celow militarnych,w tym oslony lotnisk przed szpiegostwem satelitarnym stosuje sie od lat 80-tych XX wieku. Lotnisko Siewiernyj bylo (oficjalnie) obiektem militarnym i byc moze nadal nim jest(nieoficjalnie). Stad obecnosc wojskowych transportowco na plycie lotniska ,ktorych juz tam ponoc od roku nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
lulinka Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 22:07 dokładnie! Warunki fatalne- pilot miał prawie 100 osób i to jak ważnych! I na oślep lądował! Jego EGO mu podpowiedziało? Totalny brak odpowiedziaslności za Tych ludzi...to nie zabawa ani gra playstation! Za młody był......gdyby wzięli pilota z pasażerskich linii lotniczych a nie wojskowego- w życiu nie doszłoby do takiej katastrofy.....i jeszcze jedno, gdy prawie szurał po ziemi to po co dodał mocy?! To dlatego zginęli tak tragicznie -bo podryw ich brak skrzydła spowodował obrócenie samolotu......to niestety PILOT zawalił a nie jakieś tam teorie spiskowe......czarne skrzynki - to dowody! Rosjanie czekali na otwarcie skrzynek - aż pojawią się polscy prokuratorzy.......swoją drogą ....mamy taki zdolny naród! zacznijcie pisdać scenariusze filmowe- dobrze wam idzie , a w tym względzie mamy deficyt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 10:56 poderwał samolot bo zorientował się, że do pasa jeszcze daleko, zapis czarnych skrzynki można manipulować bez ich otwierania, reszta to jakiś gimnazjalny bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:35 abhaod napisał: > plorg dzieli teorie spiskowe na dwie kategorie, ------------------ Nie. Są teorie spiskowe i są fakty. Bez względu na położenie geograficzne. > - JAK z dziennikarzami wylądował na godzinę przed katastrofą ------------------ No i co z tego? > - Zaraz po katastrofie młodzi rosyjscy żołnierze mówili polskim > dziennikarzom, ------------------ Gdzie ci dziennikareze? Biorą udział w spisku? > dodam do tego "nagłą mgłę" po wylądowaniu Jaka-40 z dziennikarzami ------------------ Tak, zapewne wyprodukowali ją Rosjanie, na zlecenie Putina. Tylko po co sugerowaliby Polakom lądowanie na innym lotnisku? Dobrze znali polską butę i przekorę? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:42 plorg napisał: > Tak, zapewne wyprodukowali ją Rosjanie, na zlecenie Putina. Tylko po > co sugerowaliby Polakom lądowanie na innym lotnisku? Dobrze znali > polską butę i przekorę? tylko tyle? cieniutko plorek, skąd wiesz, że proponowali ? "Te incydenty spowodowały, że do Gdyni sprowadzono włoski batalion zadymiania "Nebiogino Bataglione" (2 Italienischer Nebel-Batallion) - dowództwo oraz 1 kompania stacjonowały w Gdyni Grabówku, natomiast pozostałe dwie kompanie skierowano do Kłajpedy i Piławy (obecnie Bałtijsk)29. Był on w stanie w ciągu 15 minut od ogłoszenia alarmu przeciwlotniczego, przy pomocy specjalnych agregatów rozmieszczonych w różnych punktach miasta, postawić sztuczną mgłę, uniemożliwiającą identyfikację celu oraz celne bombardowanie30. Właśnie skuteczną akcję tej jednostki można uznać za jedną z przyczyn niskiej efektywności amerykańskiego nalotu z października 1943 roku." Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:48 Cienko odhodziku. Powinieneś płakać a nie marnować czas na pisanie bzdur na forum. Ruskie zadymiają, a polscy doświadczeni piloci walą "jak w dym", licząc że MatkaBoskaCzęstochowska ich poprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:50 poza obrażaniem potrafisz coś jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:54 Obraża cię zejście do twego poziomu. Zaprawdę zadziwiające. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:58 a gdzie ja cię obraziłem ? twoje odpowiedzi wymagają odpowiedniego poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:17 Wiesz, bardzo trudno zejść do aż tak niskiego poziomu, który by cię usatysfakcjonował. Operowanie zdrobnieniami nie jest chyba obrażające, więc jeżeli sam ich używasz, to możesz się spodziewać odwzajemnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:29 plorg napisał: Operowanie zdrobnieniami nie jest chyba obrażające, więc jeżeli sam > ich używasz, to możesz się spodziewać odwzajemnienia. rozumiem, że zdrobnienie od abhaoda to nie abhaodek ? jesteś cham i troll na dodatek Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:44 Cóż, ze zdrobnieniami każdy ma własną "licenctię poeticę". A coś na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:46 plorg napisał: > Cóż, ze zdrobnieniami każdy ma własną "licenctię poeticę". Nie dyskutuje się z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:55 abhaod napisał: > Nie dyskutuje się z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do > swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ---------------- Dzięki za radę. Skorzystam i dalej z idiotą nie będę dyskutować. Swoją drogą dziwna jest ta rzekoma wyższość doświadczenia idioty nad mądrością mędrca. Cóż, chyba każdy sposób jest dobry aby poczuć się lepszym. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:04 plorg napisał: > Cienko odhodziku. Powinieneś płakać a nie marnować czas na pisanie > bzdur na forum. > Ruskie zadymiają, a polscy doświadczeni piloci walą "jak w dym", > licząc że MatkaBoskaCzęstochowska ich poprowadzi. hipoteza kontrola lotow: jest mgla ale was sprowadzimy a potem podmienili czarne skrzynki fakt ze to rosjanie serwisuja ten samolot tylko im to ulatwia Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:13 Hipotez można wysnuć bez liku. Tylko co z tego wynika? NIC. Bez konkretnych namacalnych dowodów, to całkowicie bez znaczenia. > fakt ze to rosjanie serwisuja ten samolot tylko im to ulatwia --------------------- Hipoteza: Podczas serwisu mogli zainstalować w samolocie całkowicie dowolne urządzenie zdalnie sterowane. No ci co z tego, w dalszym ciądu NIC. To, że ktoś mógł coś zrobić nie dowodzi, że zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:23 > Hipotez można wysnuć bez liku. Tylko co z tego wynika? NIC. > Bez konkretnych namacalnych dowodów, to całkowicie bez znaczenia. rozumiem ze masz jakies dowody do teorii spiskowej 9/11 bo zawsze powtarzasz ze to robota cia Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:33 Dowodów są tony, ale to nie temat na to forum. Nie posiadam ich osobiście, a są ogólnie dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypragmatyk Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 00:00 Czy nikomu z tych zwolenników spiskowej teorii dziejów nie przyszło do głowy, że to tragiczne zdarzenie może być także rozpatrywane w kategorii nieprawdopodobnego zbiegu niesprzyjających okoliczności? <pikorababcd> Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 00:32 prawdziwypragmatyku! Analizujmy zatem różne alternatywne scenariusze prawdziwych przyczyn katastrofy, jako ewentualny "n i e p r a w d o p o d o b n y zbieg niesprzyjających okoliczności" ale r ó w n o c z e ś n i e pod kątem ewentualnego, wcale nie wykluczonego zamachu. Dlaczego wykluczać zamach i z góry zakładać "nieprawdopodobny zbieg niesprzyjających okoliczności", szczególnie, że zamachy w Rosji to nie rzadkość... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 10:58 nie może, fakty przeczą Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:50 A polski pilot w rzeczywistości był rosyjskim szpiegiem-kamikadze. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 14:52 grundol1 napisał: > A polski pilot w rzeczywistości był rosyjskim szpiegiem-kamikadze. poza tym leciał na drzwiach od stodoły Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:02 > poza tym leciał na drzwiach od stodoły coś na temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 22:14 abhaod napisał: > tylko tyle? cieniutko plorek, skąd wiesz, że proponowali ? Czytałem, że nasz kontrwywiad cały czas kontrolował lot samolotu i ma nagrane (niezależnie od "czarnych skrzynek", czy nagrań rosyjskich) wszystkie rozmowy samolotu z Ziemią. W takiej sytuacji ryzykowanie kłamstwa (twierdząc, że się ostrzegało, a nie robiło tego) byłoby idiotyzmem! Amerykanie z kosmosu mają też nagrane tego typu rozmowy! Wreszcie, korzyści z katastrofy odnosi PiS. Droga Jarosława stoi otworem na fali współczucia okazanego przez wielu (także przeciwników politycznych Lecha), co dla słabo zorientowanego w niuansach "ciemnegoludu" jest równoznaczne z przyznaniem racji polityce Lecha i odwołaniem własnych zastrzeżeń! Według odniesionych korzyści, to należy obwiniać PiS. Mam teorię, że Kaczyński wszedł do kabiny i zastrzelił obu pilotów. Był to jedyny sposób unikniecia kompromitacji wyborczej, przejścia do historii (Wawel) i danie bratu szansy na świetlaną przyszłość :) To równie sensowna "teoria spiskowa" jak ta z Rosjanami w roli głównej ( a może nawet sensowniejsza!) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 11:03 tu nie chodzi o ostrzeganie, zamknęli by lotnisko i cześć, a rozmowy ? pilot Protasiuk biegle w mowie i piśmie operował tym językiem Oto ta wypowiedź w wersji oryginalnej: -, W jaki sposób wyglądała wasza wczorajsza rozmowa z załogą? - Zaproponowano im udanie się na zapasowe lotnisko. Odmówili. - Wy im zaproponowaliście? - Tak. - Z jakiego powodu? -, Ponieważ widziałem, że pogoda zaczynała się pogarszać. - Jaka była odpowiedź? - Odpowiedź: “U mnie paliwo pozwala, zrobię jedno podejście i pójdę na zapasowe lotnisko, jeśli nie siądę”. - Mamy informację, że proponowano im lądowanie w innych miastach. - Ja jemu też to proponowałem. - A dlaczego on zrezygnował? - Trzeba było jego zapytać. - Dlaczego oni podjęli taką decyzję? Zaczęli się kłócić albo może upierali się przy swoim, że nie mogliście go przekonać? - Taka była decyzja dowódcy załogi. - Oni przestali słuchać waszych rozkazów? - Powinni dawać potwierdzenia, a nie dawali. - Jakie potwierdzenia? - Dane o wysokości przy podejściu do lądowania. - Oni nawet nie dawali wam informacji o wysokości samolotu? - Tak. - No, a dlaczego oni nie dawali tych potwierdzeń? - No, a skąd mam wiedzieć? Ponieważ oni rosyjski źle znają. - A co, nikt wśród załogi nie było rosyjskojęzyczny? - Byli rosyjskojęzyczni, ale cyfry dla nich są trudne. - Znaczy, nie posiadaliście żadnej informacji o ich wysokości? - Nie posiadałem. - Znaczy, że on zrobił jeszcze jeden krąg, zaczął lądować, nie wylądował, a potem poszedł na zapasowe lotnisko? Czy inaczej? - Nie, nie, inaczej. Zrobił jedno podejście i to wszystko. Potem zaczął lądowanie. - Zaczął lądowanie, którgo (pisowania oryginalna) mu zabranialiście? - Nie mogłem zabraniać, zalecałem mu, żeby nie lądować! Drodzy czytelnicy, nie trzeba być biegłym z Komisji Wypadków Lotniczych, że ten wywiad, relacja jest albo spreparowana, albo kontrolerem loty był jakiś przypadkowy piechur z „sybirskiej obłasti”, któremu kazano wdrapać się na drabinę z lornetką, którą później nazwano „wieżą kontrolną”. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Dwie uwagi: 19.04.10, 15:21 Uwaga nr 1: Lansowana teza o "czterech próbach lądowania", która jakoś znikła. Uwaga nr 2: Na miejsce katastrofy wyjechały samochody straży pożarnej ale ani jedna karetka. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 15:33 dodam zdemontowanie systemu elektronicznego naprowadzania samolotu, który zamontowano na czas przylotu Kaputina, zrobiono wszystko, aby do tej "katastrofy " doprowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 15:48 A można zdemontować coś czego nie ma? Czy może dla ciebie żarówki, które gdzieś tam wciskałeś to "elektroniczny system naprowadzania samolotu"? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 15:52 z tobą jak zwykle, lepiej nie ruszać gówna to by nie śmierdziało "Przed przylotem samolotów Putina i Tuska, kilka dni wcześniej na lotnisku w Smoleńsku zamontowano urządzenia umożliwiające naprowadzanie samolotu z wieży. Ich lądowanie było w pełni bezpieczne! Po wizycie dwóch Premierów aparaturę wywieziono!" Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:01 Wiem, ty tam byłeś, nawet śrubokręt do odkręcania "elektroniki" widziałeś. Nie bedę jednak, zgodnie z twoją radą, dłużej z tobą dyskutował, żebyś nie "pokonał" mnie swoim "doświadczeniem". Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:04 to żadna dyskusja, wymiana zdań z trollem to erystyka Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:10 abhaod napisał: > z tobą jak zwykle, lepiej nie ruszać gówna to by nie śmierdziało > "Przed przylotem samolotów Putina i Tuska, kilka dni wcześniej na lotnisku w > Smoleńsku zamontowano urządzenia umożliwiające naprowadzanie samolotu z wieży. > Ich lądowanie było w pełni bezpieczne! mozesz podac linka do tych rewelacji? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:13 sam sobie poszukaj, Rosjanie nigdy czegoś takiego nie potwierdzą Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:25 abhaod napisał: > sam sobie poszukaj, Rosjanie nigdy czegoś takiego nie potwierdzą aha czyli nikt o tym nie wie tylko ty. no poaptrz milo mi poznac oficera wywiadu tylko czemu tkaie super hiper tajne informacje publikujesz na forum? jak wyskakujesz z jakims pseudofaktem to nalezy to udowodnic Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:34 o tym pisze się na setkach forów, czyżbyś uważał, że rosyjskie służby potwierdzą niekorzystne dla nich fakty ? jeden już próbował, nazywał się Litwinienko Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 18:46 abhaod napisał: > o tym pisze się na setkach forów aha ty cala wiedze czerpiesz z forow? na jednym forum kiedys czytalem o dziewcyznie co zarzekala sie ze widziala jak czarna wolga porwala jej brata co z tego wynika? ze czarne wolgi istnieja? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 11:11 na setkach tysięcy forów pisze się, że zamach na WTC to sprawa Al Kaidy i co z tego ? o tym o czym piszę to fakty, na razie nikt im nie zaprzecza (oprócz plorga i ciebie) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 11:39 abhaod napisał: > o tym o czym piszę to fakty, na razie nikt im nie zaprzecza --------------- W twojej głowie rodzi się wiele "faktów". Niesposób aby ludziom chciało się zaprzeczać tym wszystkim bzdurom. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 13:27 debilowi w zasadzie nie ma co odpowiadać, ale takich jak ty jest więcej www.rp.pl/artykul/464364_Prokuratura_pyta__czy_ktos_wymienial_zarowki.html "Rosyjscy eksperci mnożą pytania i dziwią się, że nikt na nie jeszcze nie odpowiedział: kto wchodził w skład naziemnej grupy przyjmującej samolot Tu-154, czy byli to pracownicy ze Smoleńska czy oddelegowani tam z innego miejsca. – Kto odpowiadał osobiście za lądowanie samolotu? Jak brzmi nazwisko tego człowieka? – wyliczają. – Jaki certyfikat ma lotnisko i jakie urządzenia nawigacyjne były na nim w czasie katastrofy." Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 14:54 abhaod napisał: > debilowi w zasadzie nie ma co odpowiadać, ---------------- Wiem, ale mimo wszystko odpowiem. > Jaki certyfikat ma lotnisko i jakie urządzenia nawigacyjne były na > nim w czasie katastrofy." ---------------- A jaka to różnica? Pilot walił prosto we mgłę (wyprodukowaną na zamówienie Putina) nie widząc nawet jednego światła (bo zamieniono wszystkie żarówki na czarne)? Na co on liczył? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 14:59 durny jesteś, aż cię szkoda, w samolocie można zamalować okna na czarno i też wylądować www.polskieradio.pl/nauka/strumiendanych/artykul155788_bezpieczenstwo_w_lotnictwie.html?utm_source=sluchajonline&utm_medium=link&utm_campaign= Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 19:09 abhaod napisał: > durny jesteś, aż cię szkoda, w samolocie można zamalować okna na > czarno i też wylądować ----------------------------- Nono, ekspert od lotnictwa się odezwał. Samolot prezydencki nie miał (chyba?) okien zamalowanych i jakoś nie wylądował. A co wynika z twoich linków? W spisku brał udział amerykański system satelit GPS? Czy może to, że polscy piloci zamiast na GPS polegali na komunikatach podawanych "na gębę" przez ruskich? Czy epitety mają przydawać powagi twoim wypowiedziom? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 22:05 forum.gazeta.pl/forum/w,902,110260302,110266560,Re_plorgu_niemozliwe_TY_przeciw_teorii_spiskow.html Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 22:20 To już przerabialiśmy, twoje doświadczenie idioty jakoś mnie nie pokonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dwie uwagi: 21.04.10, 13:07 zrób, raz w życiu, coś dobrego www.jacektrznadel.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=73&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja przyczyna katastrofy 21.04.10, 14:00 ok www.elblag24.pl/index.php?m=376&id=384 www.youtube.com/watch?v=frgKTW3jm_Y www.youtube.com/watch?v=11LpvGjd9RU www.youtube.com/watch?v=SHEHSfTd ... r_embedded www.dailymotion.pl/video/xcxpvt_ ... of- Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 16:15 Jedyne co abhaod może podać, to linka do spreparowanej fotografii Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypragmatyk Re: Dwie uwagi: 19.04.10, 21:42 Mnie również zastanowiło, dlaczego ten TU-154M nadlatywał tak nisko, zaniedbania w oświetleniu pasa lądowania oraz demontaż wyposażenia radiolokacyjnego po odlotach Putina i Tuska ! Wzrusza mnie serdeczność okazywana przez Rosjan ! Cytuję Conan Doyle'a " WHEN YOU HAVE ELIMINATED THE IMPOSSIBLE, WHATEVER REMAINS, HOWEVER IMPROBABLE, MUST BE THE TRUTH" <pikorababcd> Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 04:06 abhaod napisał: > z tobą jak zwykle, lepiej nie ruszać gówna to by nie śmierdziało > "Przed przylotem samolotów Putina i Tuska, kilka dni wcześniej na lotnisku w > Smoleńsku zamontowano urządzenia umożliwiające naprowadzanie samolotu z wieży. > Ich lądowanie było w pełni bezpieczne! > Po wizycie dwóch Premierów aparaturę wywieziono!" Mam coraz wiecej podejrzen ,ze w tej katastrofie Tusk maczal palce. Dwaj premierzy ubili jakis interes i ten polski mogl sie pozalic ,ze prezydent moze im przeszkodzic. A ten rosyjski postanowil mu dopomoc w kompromitacji przeciwnika politycznego.Niestety skutki przerosly oczekiwania. Z jednej strony Rosja stracila ,bo juz nigdy nie ukryje prawdy o Katyniu i zwykli Rosjanie doznali szoku ,ktory otworzyl im oczy na wielka manipulacje jakiej sa przedmiotem. Z drugiej strony Rosja odniosla spora korzysc,PiS uwazany za wrogie Rosji ugrupowanie jest praktycznie rozbity i raczej juz sie nie liczy w politycznych rozgrywkach w Polsce.Politycy PO wraz z Tuskiem na czele sa wzgledem Rosji i Putina ulegli i latwo ich nagnie do wlasnej woli.Zwlaszcza ,ze sam polski premier brzydzi sie polskoscia jak to ujawnil w ktoryms ze wczesniejszych wywiadow i raczej wraz z kolesiami Polske przehandluje. Tak sobie spekuluje ,ze byc moze celem zablokowania dostepu do lotniska w Smolensku samolotowi z prezydentem byla jedynie niedopuszczenie do jego udzialu w uroczystosci w Katyniu. Planowano spowodowac znaczne spoznienie delegacji bo tak by sie stalo gdyby np. wyladowali w Minsku. Oczywiscie bylaby to kolejna okazja do atakow na prezydenta Kaczynskiego i w konsekwencji pozbawienia go jakiejkolwiek szansy na zwyciestwo w wyborach na urzad prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 11:08 też tak myślę, z tym, że przeszkadzanie zamieniło się w katastrofę, co przyniosło korzyści polityczne i finansowe przede wszystkim Rosjanom... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Dwie uwagi: 20.04.10, 14:56 abhaod napisał: > ...co przyniosło korzyści polityczne i finansowe przede wszystkim > Rosjanom ----------------- A co? Trumny zamawiano w Rosji, a Rosjan za mało umiera? Odpowiedz Link Zgłoś
willx Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:32 >- Zaraz po katastrofie młodzi rosyjscy żołnierze mówili polskim >dziennikarzom, że przeżyły trzy osoby, że trzech Polaków >wyciągnięto z Tupolewa ale są w bardzo złym stanie i lekarze się >nimi zajmują. Żołnierze Ci mieli ich dopiero co widzieć. Wyglądali >śmiertelnie poważnie i z pełnym szacunkiem i zaaferowaniem >informowali o tym fakcie. Po co mieliby tak kłamać? A według wersji >oficjalnej nikt nie przeżył I gdzie są teraz ci polscy dziennikarze? Ta informacja była tylko i wyłącznie informacją agencyjną Reutera, podaną na samiutkim początku, jakieś 30 minut po wypadku, sam Paszkowski - rzecznik msz o niej mówił, że nie wie skąd się wzięła, bo już wcześniej jako pierwszy powiedział w tv publicznie, że przekonamy się czy ktokolwiek ocalał. Każdy dziennikarz wie, że w takiej sytuacji panuje kompletny chaos informacyjny, na gorąco podaje się dosłownie każdą infomacje, nawet zasłyszaną przypadkiem od kolegi stojącego obok. W dniu 11.09.2001 i paru kolejnych liczbę ofiar podawano na podstawie zupełnie wyssanych z palca szacunków ilości osób odwiedzających wtc, bo nie było innej dostępnej, a tutaj prawdopodobnie dziennikarz po prostu porównał dwie zasłyszane liczby pasażerów i wyszło mu ze 3 osoby żyja. Zresztą śledziłem bardzo dokładnie depesze i wyraźnie stwierdzono w niej, że co najmniej ileś tam osób nie żyje, co już było przekłamaniem, bo nikt jeszcze wtedy nie doliczał załogi, tych co nie pojechali oraz liczonej aż do popołudnia podwójnie agentki BOR w roli stewardessy. Wniosek o 3 osobach uratowanych był czystym dopowiedzeniem, wnikoskowaniem bez podstaw i wiarygodnych danych, gdy było oczywiste, że liczba ofiar będzie tylko rosnąć, nie wynikał też wprost z depeszy. Wysnuwanie więc jakiegkolwiek sensownego wniosku na podstawie tego nieporozumienia jest kompletną bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 15:40 zastanawiające jest, że nie wysłano żadnych karetek, do każdej katastrofy wysyła się straż pożarną i karetki, nie było możliwe potwierdzenie o rannych z ust wyspecjalizowanych służb Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:13 abhaod napisał: > zastanawiające jest, że nie wysłano żadnych karetek, do każdej katastrofy wysył > a > się straż pożarną i karetki, nie było możliwe potwierdzenie o rannych z ust > wyspecjalizowanych służb skad to wiesz? polska delegacja ktora czekala na lotnisku tak powiedziala? bo jesli tak to nic dziwnego ze nie widzieli karetek karetki wyjechaly ze szpitala a straz pozarna z lotniska zawsze na lotnisku stacjonuja wozy strazy pozarnej karetki juz nie musza Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 16:36 ta sama sytuacja, zaraz po katastrofie podawały to wszystkie rozgłośnie forum.gazeta.pl/forum/w,902,110260302,110268681,Re_Dwie_uwagi_.html Odpowiedz Link Zgłoś
squadack Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 19.04.10, 19:43 Na tupolewie wylatał dwa razy tyle godzin ile w ogóle wylatał? Jakaś kompresja czasu? Czy godziny na tupolewie liczą się podwójnie? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: plorgu, niemozliwe, TY przeciw teorii spiskow 20.04.10, 11:17 a ty gdzieś to wyczytał ? Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re: dlaczego pisowcy mają taki żal do zachodu 19.04.10, 14:25 że nie przyjechali na pogrzeb ICH prezydenta ? poprawność dyplomatyczna oczywiście ale ta też ma granice, islandzkie popioły wybawiły ich z bardzo niezręcznej sytuacji, Kaczyński nie był prezydentem Polaków, nie był lubianym dyplomatą w UE, ba niebył wogóle żadnym dyplomatą poza stanowiskiem jaki przypadkowo przydzieliło mu 8,2 miliona Polaków w 2005 roku, to była pomyłka o czym dziś wyborcy wiedzą, jechał na populiźmie Katynia i falszywego patriotyzmu, prawdopodobnie zginął "na własne życzenie" nie dojechawszy do miejsca, które chciał wykorzystać i zbeszcześcić dla wyborczej propagandy, nie dojechał, Panie święć nad jego duszą ale po pierwszych, spontanicznych wyraz współczucia, świat się ocknął i skrzętnie wykorzystał "wulkaniczną sytuację" aby się jednak nie pojawić i słucznie, często zimny prysznic dobrze robi, hura propangadziści PiS i medialni kaznodzieje może się obudzą z letargu, bywa się na pogrzebach przyjaciół lub ludzi obojętnych, ten nie był ich przyjacielem ani obojętnym, był przez nich niezauważalny ale mimo to PiS-owcy powinni się cieszyć, byli Prezydenci Rosji i Niemiec, dwuch naszych odwiecznych wrogów, którzy mogą stać się przyjaciółmi, czy PiS-owcy i ich zwolennicy to wykorzystają i nie bądą wiecej mącić ? Odpowiedz Link Zgłoś
grzesio0911 Pospieszalski.. 19.04.10, 14:00 czy tylko ja mam wrażenie że pan Pospieszalski zaprasza do studia tylko takich ludzi, którzy w "pseudo dyskusji" pomagają mu w udowadnianiu jego własnych "chrych" przemyśleń? Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Pospieszalski..raczej jest przekaźnikiem 19.04.10, 14:05 bardzo emocjonalnego myślenia,jego argumenty w dyskusjach spłaszczają lub bardzo zawężają problem,kwestię do udowodnienia postawionej tezy,która może być błędna albo źle postawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: Pospieszalski.. 19.04.10, 14:06 to nie wrażenie, tylko oczywista oczywistość. :) "obiektywizm" to termin panu red. Pospieszalskiemu zdaje się zupełnie nieznany. Ja nawet nie wiem, czy on ma świadomość, że takie słowo w ogóle istnieje. Stawiam na to, że już dawno wyparł je ze swojej świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Re: Pospieszalski.. 19.04.10, 14:24 "brak przemyśleń", pseudo dyskusja, brak obiektywizmu - a co to za archaiczne wyznaczniki programu publicystycznego. pospieszalkiego program znajduje się na odpowiednim do innych poziomie, garściami pewnie czerpał pomysły z programów publicystycznych stacji komercyjnych, które są na tym polu bardzo twórcze. Odpowiedz Link Zgłoś
drniehabil Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:00 Kto stal za tragiczna smiercia gen. Sikorskiego, tez w wypadku lotniczym, jak nie brytyjska MI. A dzis? Pewnie ta sama organizacja... Odpowiedz Link Zgłoś
blue1977 Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:05 Ja nie wiem jak w telewizji mającej ambicję nazywać się "telewizją wszystkic Polaków" można tolerować takie niewidomo co jak Jan P. Koleś przede wszystkim jest żenującym ignorantem. Wiele razy pokazał swój brak elementarnej wiedzy i przygotowania w programie "Warto rozmawiać". Wysnuwa daleko idące wnioski niewiadomo skąd, wysysa je z palca. Zwyczajnie się tym samym osmiesza, widać to nawet po minach gości, którzy uczestniczą w tym żenującym show:nieraz wyrażają dezaprobatę, czasem litość dla mądrości inaczej pana prowadzącego. Wreszcie to co pokazał w ostatnie dni przed pałacem prezydenckim zasługuje już na wręczenie rozwiązania umowy o pracę. Niestety nie w propisiorskiej telewizorni polskiej. I oni bezczelnie chcieliby jeszcze aby ludzie płacili im za takie pomyje telewizyjne abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
mortisnostre Kodeks karny: art. 255 i 256. 19.04.10, 14:06 Dość szerzenia żółci z wątroby i ropy z brudnej pięty! Albo Pospieszalski da jakiś dowód i przedstawi jakieś przesłanki na istnienie spisku, albo będzie odpowiadał z art. 255 i 256. Odpowiedz Link Zgłoś
topix Pospieszalski to hiena i gnida 19.04.10, 14:14 brzydzę się takich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:16 Pospieszalski to nie temat dla prasy codziennej, a raczej dla specjalistycznych czasopism psychiatrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Teorie spiskowe 19.04.10, 14:17 eee tam zaraz teorie spiskowe - słowa na wyrost. określenie adekwatne do tego co wymyślają w USA. u nas to po prostu emocje. czy to wypowiedzi Pospieszalkiego, czy "brawura Prezydenta" ten sam poziom - sugestie i emocje. na rozsądnych to nie powinno działać ... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Wyłączcie forum, szybko :) 19.04.10, 14:19 Tak jak wszystkie poprzednie :) Ciekawe czy jak w Wąchocku napiszą o Michniku to Wyborowa też się będzie podniecać? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Rumunska agencja: to mógł być ZAMACH 19.04.10, 14:20 Putin nie mógł zmarnować szansy zlikwidowania "takiej liczby wrogów". Rozbicie się samolotu Lecha Kaczyńskiego z "wieloma przedstawicieli antyrosyjskiego przywództwa Polski" na pokładzie mogło być operacją likwidacyjną przygotowaną przez rosyjskie służby specjalne - podała agencja informacyjna Romanian Global News. "Katastrofa lotnicza pod Smoleńskiem, w której zginęło 96 pasażerów, w tym prezydent Polski Lech Kaczyński, ze względu na najwyższy poziom przygotowania pilotów i współczesne wyposażenie, jest absolutnie niewytłumaczalna" - pisze Romanian Global News. Agencja, powołując się na informację otrzymaną ze źródeł w Ministerstwie Obrony Polski, stwierdza, że w rosyjskiej bazie wojskowej były prowadzone ćwiczenia z bronią elektromagnetyczną, która może mieć wpływ na pracę silników i wyposażenia elektronicznego poszczególnych urządzeń. Jeszcze nigdy nad terytorium Rosji, koło bazy wojskowej z bronią elektromagnetyczną, nie znajdowało się tak dużo wrogów na pokładzie jednego samolotu. To był przypadek, którego wysoki rangą KGB-ista Władymir Putin nie mógł nie wykorzystać. To podstawa filozofii rosyjskich specsłużb od czasów carskiej "Ochrany" do dnia dzisiejszego. Dla FSB, GRU i wywiadu zagranicznego to była wręcz rutynowa operacja, która w terminologii fachowej nazywa się "likwidacją wojskowo-politycznych przywódców wrogiego państwa" - mówi się w komentarzu rumuńskiej agencji informacyjnej. Zdaniem agencji, Moskwa liczyła, że w samolocie będą obydwaj bracia Kaczyńscy - Lech i Jarosław - jednakże ze względu na zły stan zdrowia matki drugi nie wsiadł na pokład. To był błąd, za który Moskwa będzie płacić jeszcze bardzo długo - pisze agencja informacyjna. "To porażka dla Rosji i szansa dla Polski. Z pewnością Jarosław Kaczyński zostanie kolejnym prezydentem Polski. On będzie wiedział, co się właściwie stało, a nie to, co chciałaby przedstawić Moskwa" - kończy Romanian Global News. (źródło: Romanian Global News, yto.ru, tłumaczenie: Jadwiga Chmielowska, Abcnet) Odpowiedz Link Zgłoś
doktor3 oszolom.z.radia.maryja 19.04.10, 14:20 Idź się pomodlić bo na leczenie idiotów szkoda czasu i jest już zbyt późno. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:21 pospieszalski jest zaprzeczeniem etyki dziennikarskiej Odpowiedz Link Zgłoś
vortigern Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:23 Zwróćcie uwagę, że na pokładzie samolotu nie było ani jednego Żyda?! czy to nie dziwne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malarysa Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:28 Jak to sam widziałem Kaczyńskiego w jarmułce. Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:29 no jak się zastanowić to nawet bardzo, z tego wątku teorię spiskową można utkać :) Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:31 może i miał być,ale jeśli przestrzegał Tory,to w szabat nie mógł podróżować.Problem w tym,że nieprzestrzegajacy nie był zaproszony przez Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
whitedanta Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:45 Jak to nie ? a Prezydent ? przeczytaj sobie na goglu rodzina Kaczynskich ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 14:54 co tam Zyda. Nie bylo tez zadnego Araba, Murzyna, Eskimosa, Indianina itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wątek Mosadu... 19.04.10, 15:23 vortigern napisał: > Zwróćcie uwagę, że na pokładzie samolotu nie było ani jednego Żyda?! czy to > nie dziwne ;) Bo była sobota. Naczelny Rabin miał lecieć ale z powodów stricte religijnych zrezygnował. Wiara się opłaca czasami... Odpowiedz Link Zgłoś
tadek56 Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:25 Pospieszalski powinien pospiesznie być usunięty ze wszystkich mediów.robi tylko zamęt i ferment.Nie potrafi zaistnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman w wolnym i demokratycznym świecie każdy ma prawo 19.04.10, 14:37 mówić co uważa /byle nie obrażał i nie nawoływał do nienawiści lub nie wywoływał zgorszenia/, ale nie każdy głos powinien być nagłaśniany i propagowany jako coś ważnego czy istotnego lub jako zagrożenie, jeden Pospieszalski, nawet kilku Pospieszalskich zagrożeniem nie są, zagrożeniem są Ci którzy usilnie chcą kierować i wyznaczać ramy dyskusji, ramy dopuszczalnych poglądów, nieuprawnione jest wyciąganie wniosku o zagrożeniu Pospieszalskimi, zresztą każdy kraj ma swoich Pospieszalskich i nikt nie wzywa do zamknięcia im dostępu do mediów niebezpieczni są Ci dla których wolne społeczeństwo i wolni ludzie, myślący samodzielnie są zagrożeniem, Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: w wolnym i demokratycznym świecie każdy ma pr 19.04.10, 14:50 Rozumiem, że ty i tobie podobni jesteście upoważnieni do tego, aby apriorycznie wyznaczać ramy dopuszczalnej dyskusji. Toż to prowadziłoby do cenzury w najczystszej formie. Polemizuj z argumentami a nie z "ramami"! Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: w wolnym i demokratycznym świecie każdy ma pr 19.04.10, 15:53 Skoro tak, to dlaczego TVN24 dotychczas nie przeanalizował rzetelnie jednej z możliwych wersji katastrofy, tzn. zamachu? Co więcej, takiej możliwości mainstreamowe media nawet nie brały pod uwagę...Dziwne! Odpowiedz Link Zgłoś
qbin2001 Re: w wolnym i demokratycznym świecie każdy ma pr 19.04.10, 18:20 OK. ma prawo. Tylko dlaczego robi to za publiczne pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
vortigern Wątek rodzinnego puczu 19.04.10, 14:25 J. Kaczynski miał już dość bycia w cieniu brata i bycia tzw. zlym bliźniakiem nie lubianym przez społeczeństwo. Zaaranżował więc ten "wypadek" by wykorzystując pamięć brata wspiąć się na urząd prezydenta Polski. Normalnie nie miałby przecież najmniejszych szans ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jawim Niemiecka prasa: W Polsce coraz głośniej słycha... 19.04.10, 14:26 mózg zlasowany Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier ZAMACH? 19.04.10, 14:27 Coraz więcej może na to wskazywać. Na razie śledztwo polskiej prokuratury to FIKCJA! Natomiast Rosjanie jeszcze nie przekazali nam żadnych materiałów a już ogłosili światu "wyniki" śledztwa...No, ale premier Tusk i jego towarzysze ogłoszą oszołomem każdego, kto ośmieli się kwestionować "ustalenia" komisji pod kierownictwem pułkownika KGB w randze premiera Rosji... Tym bardziej, że tak ładnie obściskiwał się z Putinem. Jako obywatel RP i podatnik żądam, aby SKW przekazała wszelkie materiały tyczące karastrofy prokuratorom. SKW to nie państwo w państwie. Mimo, że MON żądzi psychiatra, błędne jest przekonanie niektórych, że wszyscy Polacy "dali się zwariować"! Pierwszy będę optował za pojednaniem z Rosją, ale ...po rzetelnym śledztwie, które ujawni prawdziwe przyczyny śmiercu części polskiej elity! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ZAMACH? 19.04.10, 14:32 ta "komisja" to kpina, normalnie takie katastrofy badają międzynarodowe komisje, złożone z niezależnych ekspertów forum.gazeta.pl/forum/w,902,110260302,110262202,Re_plorgu_niemozliwe_TY_przeciw_teorii_spiskow.html Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: ZAMACH? 19.04.10, 15:41 O jakiej komisji piszesz? Jeden polski prokurator w Moskwie to "kwiatek do korzucha". Dostaje tylko te materiały, które Rosjanie łaskawie mu przekażą...Konieczna jest komisja m i ę d z y n a r o d o w a! Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: ZAMACH? 19.04.10, 16:00 Międzypaństwowa Komisja wydawawała komunikat w sprawie katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Po cos tu przyszedl z Gazety Polskiej i wklejasz? 19.04.10, 15:02 Nie wystarczy Ci komentowania na tamtym forum?:) A ja przypomne, ze polskie sledztwo prowadzi Prokurator Generalny wybrany i powolany przez sp.prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Po cos tu przyszedl z Gazety Polskiej i wklej 19.04.10, 15:30 lamerka napisała: > A ja przypomne, ze polskie sledztwo prowadzi Prokurator Generalny > wybrany i powolany przez sp.prezydenta. ------------------ On też jest w spisku z Rosjanami! Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: ZAMACH? 19.04.10, 15:29 fajnybanqier napisał: > Pierwszy będę optował za pojednaniem z > Rosją, ale ...po rzetelnym śledztwie, które ujawni prawdziwe > przyczyny śmiercu części polskiej elity! ----------------------- A kiedy to uznasz, że podane przyczyny są prawdziwe? Dopiero kiedy będą zgodne z twoim założeniem a priori - samolot zestrzelili Rosjanie i przekażą "dowody" winy do twojej osobistej dyspozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: ZAMACH? 19.04.10, 15:39 Przyczyny katastrofy można uznać za prawdziwe, kiedy są efektem rzetelenego śledztwa, nie zaś wzajemnie sprzecznych informacji pochodzących od rosyjskich prokuratorów i mediów. Wszak polscy prokuratorzy ogłosili, że śledztwo dopiero na dobre się rozpoczyna! Dlaczego zatem Rosjanie już dawno temu ogłaszali swoje wersje zdarzeń, indoktrynując międzynarodową opinię publiczną? My siedzimy cicho, a Rosjanie promują na świecie swoje kolejne wersję zdarzeń...Moim zdaniem, to typowa walka na "froncie ideologicznym", w której jedna strona nie przestrzega elementarnych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: ZAMACH? 19.04.10, 15:52 > Dlaczego zatem Rosjanie już dawno temu ogłaszali swoje wersje > zdarzeń, indoktrynując międzynarodową opinię publiczną? Kłamiesz, nikt jeszcze nic poza plotkami i faktami ogólnie dostępnymi każdemu kto był wtedy w Smoleńsku nie ogłosił. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: ZAMACH? 19.04.10, 16:00 Przeczytaj prasę polską, rosyjską i zachodnią, w której cytowano wypowiedzi prokuratorów rosyjskich, kontrolerów ruchu, etc. Rosjanie z nieznanych mi względów podjęli dzialania dezinformacyjne od razu po katastrofie! Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: ZAMACH? 19.04.10, 16:05 Tak jest! Mowili o prubie ladowania we mgle, zamiast ze skrucha przyznac, ze to oni ta mgle wytworzyli, zeby strategicznie ustawionych katiuszy nie bylo widac. Nie mowiac juz o tym, ze celowo nie zamantowano (lub wrecz zdemontowano, jak podaje ojciec dyrektor) nowoczesnego systemu nawigacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: ZAMACH? 19.04.10, 16:09 Próba pisze się "Ó". Naucz sie ortografii a dopiero potem zabieraj głos! Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Napisał z premedytacją lecz mało wiarygodnie 19.04.10, 19:59 Nieudolnie próbuje ośmieszyć naturalnie nasuwające sie pytania. Kaczmarski slowa piosenki Nie lubię Nie lubię gdy mi mówią po imieniu Gdy w zdaniu jest co drugie słowo - brat Nie lubię gdy mnie klepią po ramieniu Z uśmiechem wykrzykując - kopę lat! Nie lubię gdy czytają moje listy Przez ramię odczytując treść ich kart Nie lubię tych co myślą, że na wszystko Najlepszy jest cios w pochylony kark Nie znoszę gdy do czegoś ktoś mnie zmusza Nie znoszę gdy na litość brać mnie chce Nie znoszę gdy z butami lezą w duszę Tym bardziej gdy mi napluć w nią starają się Nie znoszę much co żywią się krwią świeżą Nie znoszę psów co szarpią mięsa strzęp Nie znoszę tych co tępo w siebie wierzą Gdy nawet już ich dławi własny pęd! Odpowiedz Link Zgłoś