brytnej 04.05.10, 13:37 Brawo Doda! Walcz o wolnosc slowa i za nic nie przepraszaj! Polska prokuratura jest smieszna. Ciekawe kto zostal obrazony. Autorzy Biblii? Przeciez oni na tyle dawno nie zyja, ze ich prawa osobiste nie podlegaja ochronie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lambeth kpina 04.05.10, 13:43 nie trawie dody ale bede jej kibicowal w tej sprawie. w jakich my czasach zyjemy ludzie??? powiedziec nie mozna co sie mysli?? jak mozna karac za mowienie o czyms abstrakcyjnym?? Odpowiedz Link Zgłoś
1gregorius Tak? A jeżeli ja o tej babie 04.05.10, 14:24 powiem że jest naćpana i pali zioła, to też będziesz mnie bronił? Pytam konkretnie bo tak publicznie planuje o niej powiedzieć. Czekam na odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Tak? A jeżeli ja o tej babie 04.05.10, 14:35 To ona tez pisala Biblie? Odpowiedz Link Zgłoś
tukafon to IQ to jakiś parametr blachy jest ? 04.05.10, 16:37 czy to może grubość w mikrometrach? tak tylko pytam, bo się nie znam na blacharce Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 "Biegły duchowny" orzekł? A biegły ateista? 04.05.10, 17:01 W prawie rzymskim obowiązywała bodaj zasada, że nikt nie może być sędzią we własnej sprawie, ale tu katolik i to duchowny ma orzekać o obrażaniu katolickiej księgi (nawet nikogo z żyjących czy zmarłych świętych). To jakieś zdziczenie religijne... to rzucanie się na innych z byle powodu pod hasłem odczuwanej urazy. Oni mogą obrażać niewierzących do woli, o ich księdze nie wolno wysunąć domysłu co do okoliczności powstania tego dzieła. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
salwa_z_dupy Nie masz racji, bo był i świecki biblista!I on orz 04.05.10, 17:15 ekł: Jest winna obrazy Boga! Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: Nie masz racji, bo był i świecki biblista!I o 04.05.10, 17:18 Ciemnota cie nie boli, a powinna. Ku...wa co za glupi i ciemny narod w tym biednym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Nie widziałem aby ktoś modlił się do książki. Nie 04.05.10, 17:26 będziesz miał innych bogów przede mną. Kościelne państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Nie widziałem aby ktoś modlił się do książki. 04.05.10, 17:32 Katolicy mają całą masę innych bogów i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
fucking_login Mity greckie są o wiele bardziej pojebane,mówię wa 05.05.10, 08:43 m! Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Nie masz racji, bo był i świecki biblista!I o 04.05.10, 17:24 > ekł: Jest winna obrazy Boga! A jeżeli Bóg nie istnieje, albo przynajmniej nie jest autorem Biblii? Jak wtedy zakwalifikować jej czyn? Odpowiedz Link Zgłoś
peternadolski Re: Nie masz racji, bo był i świecki biblista!I o 05.05.10, 15:07 spalic cipe Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: "Biegły duchowny" orzekł? A biegły ateista? 04.05.10, 17:23 To ma być przede wszystkim przykład, jak to lewacy atakują biedny Kościół. Teraz w kręgach katolickich publicystów nastała taka moda. Prawdopodonie jako odpowiedź na wychodzące na jaw kościelne przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
peternadolski Re: "Biegły duchowny" orzekł? A biegły ateista? 05.05.10, 15:10 strikemaster napisał: > To ma być przede wszystkim przykład, jak to lewacy atakują biedny Kościół. Tera > z w kręgach katolickich publicystów nastała taka moda. Prawdopodonie jako odpow > iedź na wychodzące na jaw kościelne przestępstwa. najlepsza obrona jest atak niewazne ile dzieci bzykneli ile ludzi spalili na stosie wazne nie obrazac uczuc religijnych R.Nowaka Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.tadus Re: "Biegły duchowny" orzekł? A biegły ateista? 04.05.10, 17:43 Dokładnie! Jeżeli polskie prawo będzie się nadal wzorować na ultraislamistycznych postawach, to coraz fajniej będzie. Moje uczucia ateistyczne każdej niedzieli obrażane są przez dzwony kościelne, ale nawet gdyby prawo zakazywało dzwonienia nie poleciałbym z donosem do prokuratury. robertw18 napisał: > W prawie rzymskim obowiązywała bodaj zasada, że nikt nie może być > sędzią we własnej sprawie, > To jakieś zdziczenie religijne... to rzucanie się na innych z byle > powodu pod hasłem odczuwanej urazy. Oni mogą obrażać niewierzących do > woli, o ich księdze nie wolno wysunąć domysłu co do okoliczności > powstania tego dzieła. > Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Powinna powiedziec inaczej: 04.05.10, 16:18 Nie "napruci winem i palący jakieś zioła" ale "ówcześni inżynierowie dusz chcący sprawować władzę nad maluczkimi, względnie ludzie tak żarliwi w swojej wierze że z wyłączonym rozumem" Reszta sie zgadza. Jak pisał Rysiu Dawkins, w te wszystkie niesamowite historie opisane w księgach świętych wierzyć mogą tylko ludzie którzy nie mają w zwyczaju zadawać pytań w rodzaju: Kto to napisał i dlaczego? Czy był naocznym świadkiem, albo bezstronnym obserwatorem, czy też miał jakieś konkretne intencje w przedstawieniu czegoś w taki a nie inny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
lex_novum Prokuratura się kompromituje.Już raz oddaliła skar 04.05.10, 14:37 gę a tu pewnie fundamentaliści się odwołąli i dla świętego spokoju i straty czasu odbiła piłkę do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Tak? A jeżeli ja o tej babie 04.05.10, 15:11 1gregorius, ty mozesz publiczenie jedynie puscic baka, bo to co powiesz nie bedzie zauwazone, rozumiesz? Aby osiagnac status Dody, musialbys miec inny IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
mineteman Mniej niz zeroooo juz nie mozna chyba miec! 04.05.10, 15:19 Mam nadzieje ze sad potraktuje ja jak kolesi z Grupy Operacyjnej i nakaze jej przepraszac przez miesiac we wszystkich sr. masowego przekazu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Podobno sądy są przeciążone 04.05.10, 15:39 Sprawy ciągną się bardzo długo. A tu będą rozstrzygać taką sprawę, która jest chyba nie do rozstrzygnięcia. Szkoda 'mocy przerobowych'sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
peternadolski Re: Mniej niz zeroooo juz nie mozna chyba miec! 05.05.10, 15:14 mineteman napisał: > Mam nadzieje ze sad potraktuje ja jak kolesi z Grupy Operacyjnej i > nakaze jej przepraszac przez miesiac we wszystkich sr. masowego > przekazu :))) no i wyladowal Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster MAsz odpowiedź - jest różnica 04.05.10, 17:21 ta baba żyje i ma pełne prawa bronić swej godności i dobrego imienia. Autorzy Biblii nie żyją juz od 2000 lat, i nawet nie dokońca wiadomo, kim byli. Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa no ja na przyklad zostalem obrazony... 04.05.10, 13:43 tyle, ze ja po chrzescijansku wybaczam tej niemadrej kobiecie i nie uwazam, zeby trzeba bylo az wytaczac jej sprawe przed sadem. Jak troche dojrzeje, to sama zmadrzeje i zrobi jej sie wstyd za bzdury jakie wygadywala... A jesli pojdzie siedziec, to sam chetnie posle jej paczke z czekolada... i z egzemplarzem Biblii. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: no ja na przyklad zostalem obrazony... 04.05.10, 13:49 Rozumiem, że bardziej wierzysz w Biblię niż w dinozaury. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: no ja na przyklad zostalem obrazony... 04.05.10, 13:56 Rozumiem, że potraficie udowodnić, że piszący biblię, jako jedyni szamani, nie byli pod wpływem chemii? Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: no ja na przyklad zostalem obrazony... 04.05.10, 14:10 Jak chemia? W tamtych czasach wszelkie używki były naturalne i nawet wino bez siarki. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: no ja na przyklad zostalem obrazony... 04.05.10, 14:26 Chemia to chemia, po marchewce się takich rzeczy nie opowiada Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: no ja na przyklad zostalem obrazony... 04.05.10, 14:37 Po marchewce nie, ale równie naturalne jak marchewka są różnego rodzaju grzybki. Natura ma ogromny potencjał i wcale nie trzeba wspomagać się chemią ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: no ja na przyklad zostalem obrazony... 04.05.10, 15:27 rraaddeekk napisał: > Jak chemia? > W tamtych czasach wszelkie używki były naturalne i nawet wino bez > siarki. Masz racje, SO2 stosuje sie dopiero od IV wieku do konserwacji wina. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Cóż za żenująca wolta retoryczna 04.05.10, 14:27 Coś Ci się pomieszało. To Doda powinna udowodnić, że byli napruci/upaleni, bo ona to sugerowała. To działa w ten sposób, że nawet jeśli 98 czarnych to mordercy, to 99emu trzeba to też udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Cóż za żenująca wolta retoryczna 04.05.10, 15:53 Woltę to Ty chyba żenującą wykonałeś. Sąd to nie urząd skarbowy. Dla fiskusa wszyscy są przestępcami i każdy musi udowodmić, że jest niewinny. Jeżeli więc skarbówka miałaby osądzać Dodę, to Doda od razu poszłaby siedzieć. Natomiast w sądzie sytuacja jest odwrotna. Podsądnemu przysługuje domniemanie niewinności i to sąd musi udowodnić winę. A trudno sobie wyobrazić, aby oskarżyciel był w stanie udowodnić, że w momencie pisania biblii jej autorzy nie byli akurat po jakiejś używce. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Dziecko neo, skup się i pisz na temat 04.05.10, 16:48 Mój komentarz nie był do działań prokuratury czy sądu, ale do komentarza ~33qq, który żądał (!) udowodnienia, że Biblii NIE pisali upaleni i nachlani szamani. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Dziecko neo, skup się i pisz na temat 04.05.10, 17:29 Dobrze wiemy, że to niemożliwe do udowodnienia ani w jedną, ani w drugą stronę. Ekshumacja nic po tak długim okresie bynie dała. Nie da się stwierdzić, czy byli pod wpływem środków psychoaktywnych, po praniu mózgu, czy pałąła w nich żądza władzy i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
onamysz Re: Cóż za żenująca wolta retoryczna 04.05.10, 18:07 Doda wypowiedziała swoją opinię.Każdemu wolno myśleć.Takie bzdury i brednie ,niedorzeczności to musiał pisać ktoś naćpany i mieć wizje, normalnie myślący by tego nie wymyślił, tam nic nie trzyma się kupy,czy w końcu wiemy kto napisał biblię?To stek bzdur, brawo Doda masz możliwość mówić to mów ile wlezie, bo czarni zawładną naszym krajem a szary człowiek zmuszony jest wierzyć w to co czyjaś chora wyobrażnia podpowiedziała.Normalni są prześladowani przez nawiedzonych katoli. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Cóż za żenująca wolta retoryczna 04.05.10, 17:27 > To Doda powinna udowodnić, że byli napruci/upaleni, bo ona to sugerowała. To > działa w ten sposób, że nawet jeśli 98 czarnych to mordercy, to 99emu trzeba to > też udowodnić. Zgadzam się. Żadnej odpowiedzialności zbiorowej!!!@ Każdy ksiądz powinien być sądzony oddzielnie, za konkretne przestępstwa, których się dopuścił. :) Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: no ja na przyklad zostalem obrazony... 04.05.10, 14:27 Nie wiedzialem ze polskich wiezieniach nie ma papieru toaletowego. Odpowiedz Link Zgłoś
toshiro32 Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Groż... 04.05.10, 13:43 I bardzo dobrze. Ważne jednak żeby zapadł maksymalny wyrok. Jak pójdzie siedzieć to będzie dobra nauczka nie tylko dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
profesorbeton Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. 04.05.10, 14:03 Za takie cos, to siedziec powinni prokuratorzy! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Siedzieć za działanie wymagane przez prawo? 04.05.10, 14:29 Kolega się uczył prawa na WUMLu? Odpowiedz Link Zgłoś
profesorbeton Re: Siedzieć za działanie wymagane przez prawo? 04.05.10, 14:37 Wymagane przez prawo, ktore jest sprzeczne z prawem unijnym i miedzynarodowymi konwencjami podpisanymi i ratyfikowanymi przez Polske. Takie prawo jest z definicji ab inito semper nullum. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Uuuu, kolega zna mądre słowa 04.05.10, 16:49 To niech kolega przytoczy te umowy międzynarodowe i prawo unijne, z którym zakaz obrazy uczuć religijnych jest niby sprzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: Siedzieć za działanie wymagane przez prawo? 04.05.10, 17:29 A gdzie wolnosc slowa, ASSHOLE??? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Siedzieć za działanie wymagane przez prawo? 04.05.10, 17:32 Szukasz kolegów z roku? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. 04.05.10, 17:31 Sami się przecież nie zamkną, Kościół też ich o nic nie oskarży. Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 16:20 toshiro32 napisał: > I bardzo dobrze. Ważne jednak żeby zapadł maksymalny wyrok. Jak pójdzie > siedzieć to będzie dobra nauczka nie tylko dla niej. Jeżeli zapadnie wyrok skazujący to będzie śmiech na całą Europę. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 17:33 Nie pierwszy i nie ostatni, ale któryś z przedostatnich na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 17:28 Katolscy funamentalisci probula tym sposobem odwrocic uwage od pedofilii w kk. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 17:30 A jaki męczennik w walce z kościelnymi terrorystami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kufa-62 Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Groż... 04.05.10, 13:43 PROKURATURA.WIDAĆ SIĘ NUDZI,ŻE. ZA TAKIE SPRAWY SIĘ BIERZE.A,DODA ZNOWU ,NA FALI! Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Pochlastam się z rozpaczy !!! Precz z komunom !!! 04.05.10, 13:46 Obrażają Naszego Pasterza avp. Juliusza Peatza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo to w abramowicach macie internet??? 04.05.10, 13:55 lech.niedzielski napisał: > Obrażają Naszego Pasterza avp. Juliusza Peatza !!! dużo ci koleś jeszcze leczenia zostało???? Głowa chyba jeszcze mocno schorowana :/ Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: to w abramowicach macie internet??? 04.05.10, 16:23 tepicpo napisał: > lech.niedzielski napisał: > > > Obrażają Naszego Pasterza avp. Juliusza Peatza !!! > > dużo ci koleś jeszcze leczenia zostało???? Głowa chyba jeszcze mocno > schorowana :/ Chorą głowę to ma chyba Pasterz i jego nie da sie wyleczyć. Co najwyżej wykastrować. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 13:45 > Ciekawe kto zostal obrazony. > Autorzy Biblii? Przeciez oni na tyle dawno nie zyja, No przecież Autorem Biblii jest BÓG. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 17:05 > No przecież Autorem Biblii jest BÓG. No co ty. Przecież wiadomo że biblie napisali kosmici. Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Groż... 04.05.10, 13:46 Ma prawo wygłaszać takie sądy, w końcu jest wolność słowa. Tak samo jak Grupa Operacyjna też może o Pani Dodzie rapować co im się podoba. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo nieprawda tępaku :P Lider GO został skazany 04.05.10, 13:53 piehemoth napisał: > Ma prawo wygłaszać takie sądy, w końcu jest wolność słowa. Tak samo jak Grupa > Operacyjna też może o Pani Dodzie rapować co im się podoba. Prawda? Wolność słowa ma swoje granice. Np gdyby ktoś powiedział, ze twoja mać to pospolita k... tez byś bronił wolności słowa ???? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel A ty gimnazjalista czy zwolennik PO? 04.05.10, 14:34 Bo chyba nie załapałeś ironii... Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 W USA wolnosc slowa nie ma granic. 04.05.10, 17:00 Ale Polska ma jeszcze daleko do cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 16:25 piehemoth napisał: > Ma prawo wygłaszać takie sądy, w końcu jest wolność słowa. Tak samo jak Grupa > Operacyjna też może o Pani Dodzie rapować co im się podoba. Prawda? Nie prwda. Nie można obrażać personalnie. A co robili bibliści to sprawa wiary a nie faktów. I nikt nie jest w stanie udowodnić co robili twórcy pisma dla niektórych świętego. Odpowiedz Link Zgłoś
lux-ex-silesia Odpuście! Pan Bóg już Dodę pokarał. 04.05.10, 13:48 Trudno się dziwić, że Pani Doda tak się zachowuje, skoro związała się z człowiekiem propagującym satanizm. Widać jednak, że Pan Bóg ją kocha i dlatego zesłał jej cierpienie na opamiętanie. Ten kręgosłup to wielka szansa dla Pani Dody! Oby nie była to szansa ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Odpuście! Pan Bóg już Dodę pokarał. 04.05.10, 15:26 lux-ex-silesia napisała: > [b]Trudno się dziwić, że Pani Doda tak się zachowuje, skoro związała się z czło > wiekiem propagującym satanizm. > > Widać jednak, że Pan Bóg ją kocha i dlatego zesłał jej cierpienie na opamiętani > e. > > Ten kręgosłup to wielka szansa dla Pani Dody! Oby nie była to szansa ostatnia.[ > /b] Ktoś ty, kaznodzieją jesteś? Przyznam ci rację jak udowodnisz, że nie jesteś pedofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel A ja przyznam Ci rację, jak udowodnisz, 04.05.10, 17:00 że nie zgwałciłeś dziś trzykrotnie swojej matki. Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Odpuście! Pan Bóg już Dodę pokarał. 04.05.10, 16:30 lux-ex-silesia napisała: > [b]Trudno się dziwić, że Pani Doda tak się zachowuje, skoro związała się z czło > wiekiem propagującym satanizm. > > Widać jednak, że Pan Bóg ją kocha i dlatego zesłał jej cierpienie na opamiętani > e. > > Ten kręgosłup to wielka szansa dla Pani Dody! Oby nie była to szansa ostatnia.[ > /b] Przeważnie jak kogoś ukocha to zsyła na niego cierpienie -niech wie swołocz jak go kocha.Nawet własnego syna nie oszczędził.Działa jak sadysta.Ja bardzo dziękuje za takiego Boga.Wolę takigo co się cieszy zyciem a nie każe biczować i umartwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Ten, który nakazuje cieszyć się życiem 04.05.10, 17:00 i żyć na luzie, to nie Bóg... może kiedyś to odkryjesz, może nie... Odpowiedz Link Zgłoś
akodz Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 13:48 > brytnej napisał: > Brawo Doda! Walcz o wolnosc slowa i za nic nie przepraszaj! > > Polska prokuratura jest smieszna. Ciekawe kto zostal obrazony. > Autorzy Biblii? Przeciez oni na tyle dawno nie zyja, ze ich prawa > osobiste nie podlegaja ochronie. Mahomet też od dość dawna nie żyje, a spróbuj coś o nim publicznie powiedzieć, najlepiej w prasie lub w TV :-). Przecież jego prawa osobiste też nie podlegają ochronie... Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:54 akodz napisał: > > Mahomet też od dość dawna nie żyje, a spróbuj coś o nim publicznie > powiedzieć, najlepiej w prasie lub w TV :-). Przecież jego prawa > osobiste też nie podlegają ochronie... Zauwaz, ze w cywilizowanych panstwach prokuratura za krytyke Mahometa nie sciga, co wiecej, sciga tych, ktorzy sieja pogrozki, bo im sie ta krytyka nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
akodz Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 15:23 brytnej napisał: > akodz napisał: > > > > > Mahomet też od dość dawna nie żyje, a spróbuj coś o nim publicznie > > powiedzieć, najlepiej w prasie lub w TV :-). Przecież jego prawa > > osobiste też nie podlegają ochronie... > > Zauwaz, ze w cywilizowanych panstwach prokuratura za krytyke > Mahometa nie sciga, co wiecej, sciga tych, ktorzy sieja pogrozki, bo > im sie ta krytyka nie podoba. Nie umiem powiedzieć, co mówi np. brytyjskie czy niemieckie prawo w takich sytuacjach jak obraza uczyć wyznawcy tej czy innej religii. Być może jakieś środki ochrony prawnej jednak przewiduje, jeśli nie karne, to chociaż cywilne? Rzecz jasna, nie zmnienia to faktu, że kpić z chrześcijan łatwo, bo ci - w odróżnieniu od wyznawców Allaha - nie mają w zwyczaju kamieniować takich żartownisiów. Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 17:38 Katolicy juz swoje zrobili, palili na stosach i wyzynali cale narody w pien np. Prusow czy Katarow w Europie, Inkow i Aztekow w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo9 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 18:22 Rzeczywiście stos był atrakcyjniejszy i można było ogrzac się przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 16:33 akodz napisał: > > > brytnej napisał: > > > Brawo Doda! Walcz o wolnosc slowa i za nic nie przepraszaj! > > > > Polska prokuratura jest smieszna. Ciekawe kto zostal obrazony. > > Autorzy Biblii? Przeciez oni na tyle dawno nie zyja, ze ich prawa > > osobiste nie podlegaja ochronie. > > Mahomet też od dość dawna nie żyje, a spróbuj coś o nim publicznie > powiedzieć, najlepiej w prasie lub w TV :-). Przecież jego prawa > osobiste też nie podlegają ochronie... Porównujesz średniowieczny fundamentalizm (religię pokoju) z europejskim pojmowaniem świata. Odpowiedz Link Zgłoś
musial04 Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Groż... 04.05.10, 13:49 Nawet ani jednej księgi nie przeczytała pewnie a wypowiada się, "czasy ostatnie nadchodzą, kto ma rozum nie myśli, kto ma uszy niech słucha"... Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 15:26 No może niech lepiej nie czyta, bo na napranych się nie skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
thorus197 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 13:50 Dobra kolego/koleżanko, niech ktoś napisze jakieś wymyślne, zbereźne i chamskie zdanie na temat twej matki lub kogoś zmarłego z twej rodziny - jestem pewien w 100% że byłbyś niesamowicie zadowolony z całej sytuacji :) Wtedy też niech Ci powiedzą - walczmy o wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 13:57 A co za problem? Prawacy mówią na niektórych per "pedał" i uważają że to nie jest obraźliwe a jak kto ich pozwie to mówią że to walka z wolnością słowa i lewacka politpoprawność. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:26 Mhm i ostatnio zapadł wyrok w uzasadnieniu którego stało, że "pedał" obraża. Nawet na gazeta.pl strasznie się cieszono z tego werdyktu. Zatem, chcąc być konsekwentnym, należałoby obok obrony pani Rabczewskiej występować w obronie owych "prawaków" aby mogli mówić "pedał". IMO zapis o "obrazie uczuć religijnych" jest potworkiem prawnym i jawnym pogwałceniem swobody wypowiedzi. Nie zmienia to faktu, że powoływanie się na wolność słowa przy jednoczesnym poparciu dla wszelkiej politpoprawności trąci najnormalniejszą w świecie hipokryzją. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:29 To raczej kolega thorus powinien być konsekwentny i potępiać nazywanie kogoś per "pedał". I co mnie obchodzi, że na gazeta.pl cieszono się z tego werdyktu? Cierpisz na jakąś manię na punkcie gazeta.pl i tego co oni sądzą? To da się leczyć... Co do drugiego punktu to się zgadzam. Środowiska np. okołofrondowe wciąż podpierają się wolnością słowa a jak przyjdzie co do czego to zasłaniająs ię politpoprawnością. Odpowiedz Link Zgłoś
thorus197 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:36 No przepraszam, ale konsekwentny to ja jestem, nie wypowiadam się o Bogu publicznie że jest gejem.. Albo ze ci co pisali Pismo Święte to ćpuny, albo że Mahomet lubił possać za młodu -.- Potępiam obrażanie ludzi i dlatego dosyć często jak i powyżej używam ironii.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:42 Niech ci ludzie sami działają jak się poczuli obrażeni. Prokuratura nie powinna mieć tu nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
thorus197 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:50 ta, i będzie jak w kochanej Ameryce, jak któryś urzędnik pozwał Boga o to że jest on winnym wszelkich katastrof. ;P Poza tym co Ci ludzie zrobią? Pobiją ją ? To będzie jeszcze gorsza awantura.. pozdro :] Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:52 No ci ludzie mają ją pozwać. Nie umiesz czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
thorus197 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 15:03 Poprzez "Ci ludzie" - mogłeś mieć na myśli : - tego chłopa co ja pozwał - ludzi którzy ją wyzywają i uznają ją za winną popełnionej "zbrodni" - ludzi którzy napisali biblie. Więc zamiast oskarżać mnie o nieumiejętność czytania wpierw naucz się formułować pełne zdania :] Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 15:19 Dwa pierwsze punkty. Poza tym nikt jej nie pozwał, tylko zawiadomił prokuraturę na podstawie przepisu którego w kk nie powinno być, bo jest narzędziem do instytucjonalnej walki z wolnością słowa-każe państwu zajmowac stanowisko w tak delikatnych i newralgicznych dla demokracji kwestiach jak wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:53 AFAIR to obraza uczuć religijnych nie jest ścigana z urzędu, lecz na wniosek pokrzywdzonego. A zatem "ci ludzie" właśnie zadziałali - złożyli zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, a prokuratura musiała w takim wypadku wszcząć śledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 15:02 I to jest chore, że musiała. Jak ktoś się czuje obrażony to niech walczy z wolnością słowa samemu pozywając Dodę z powództwa cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
eyeofthe Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 15:15 Drogi kolego, jak do Polski przyjechał Paul Cameron i wiele osób chciało go bojkotować, to też protestowałeś, że jednak powinien głosić swoje poglądy, bo potrzebna jest wolność słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 15:20 Nie protestowałem, nie blokowałem mu w żaden sposób możliwości wypowiadania się ani nie zawiadomilem prokuratury że obrażono moje uczucia religijne. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Doda super. PiS to dno. 04.05.10, 16:00 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Nie protestowałem, nie blokowałem mu w żaden sposób możliwości > wypowiadania się ani nie zawiadomilem prokuratury że obrażono moje > uczucia religijne. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:51 O ile mi wiadomo to na żadną "manię" (chodziło Ci zapewne o obsesję) nie cierpię, ale dziękuję za wycieczkę osobistą. A skoro domagasz się prawa dla pani Rabczewskiej do łamania obowiązujących (acz durnych) przepisów, to domyślam się, że takoż tokujesz na gazeta.pl (tu podpowiedź - jesteśmy na forum tego portalu) za możliwością mówienia "pedał" przez "prawaków"? Widzisz - akurat dla mnie wolność słowa jest istotną wartością. I naprawdę jest mi obojętne, czy to chcą skazać panią Rabczewską za "obrazę uczuć religijnych", czy jakiegoś niedopieszczonego homofoba za rzucanie "pedałami". Po prostu dzielenie na "słuszną" swobodę wypowiedzi i "niesłuszną" uważam za cokolwiek obrzydliwe zajęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 15:06 Ja tez uważam dzielenie na słuszną i niesłuszną swobodę wypowiedzi przez środowiska np. okołofrondowe za obrzydliwe. Ja sobie mogę na to pozwolić bo jestem relatywistą ale przecież ci moraliści ze środowisk tradycjonalistycznych chyba takimi jak ja nie są? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 15:49 Nie wiem - nie znam ich. Nie zmienia to faktu, że taki podział to nie tyle relatywizm co najnormalniejsza w świecie obłuda i "kalizm". "Moja racja jest najmojsza i ją głosić możesz w imię wolności słowa; Racja innych najmojsza nie jest więc można ją zabronić". Nie ma znaczenia, czy zabraniasz mówić "pedał", czy "biblia została napisana przez naćpanych" - w obu wypadkach stosujesz ten sam mechanizm - "słuszności" poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej49.2 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 17:47 Nie pisz Ryszard, on ma na imię Richard Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:09 Czy autorzy Biblii są z twojej rodziny? Wiesz coś o nich? Potrafisz ich zidentyfikować? Czym innym jest naruszenie dóbr osobistych, a czym innym jakieś niesprecyzowane "uczucia religijne", których przedmiotem może być cokolwiek - jak widać nawet anonimowy człek, który wypisywał parę tysięcy lat temu coś o wyżynaniu nieprzyjaciół Izraela ... Prokuratura miała rację omawiając ścigania, sąd się kompromituje, a o Nowaku już nie wspomnę, bo musiałbym naruszyć jego dobre imię :) Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 17:45 Ja narusze... NOWAK to je...ny ciemniak i pseudo profesor!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 15:30 thorus197 napisał: > Dobra kolego/koleżanko, niech ktoś napisze jakieś wymyślne, zbereźne i chamskie > zdanie na temat twej matki lub kogoś zmarłego z twej rodziny - jestem pewien w > 100% że byłbyś niesamowicie zadowolony z całej sytuacji :) Wtedy też niech Ci > powiedzą - walczmy o wolność słowa. No tak tylko , że ona napisała prawdę , to o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 16:54 > Dobra kolego/koleżanko, niech ktoś napisze jakieś wymyślne, zbereźne i chamskie > zdanie na temat twej matki lub kogoś zmarłego z twej rodziny - jestem pewien w > 100% że byłbyś niesamowicie zadowolony z całej sytuacji :) Wtedy też niech Ci > powiedzą - walczmy o wolność słowa. Ale matka to realna osoba więc znieważanie jej godzi w coś konkretnego, a religia w swojej istocie to przecież zbiór przesądów, urojeń, myślenia życzeniowego i wytworów wyobraźni. Mówię tu o istocie wiary czyli dogmatach, cudach, wskrzeszeniach, zmartwychwstaniach, życiu po śmierci, a nie o 'technikaliach', bo np. Jezus jako facet zapewne był postacią realnie istniejącą. Odpowiedz Link Zgłoś
thorus197 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 13:51 Brytnej Dobra kolego/koleżanko, niech ktoś napisze jakieś wymyślne, zbereźne i chamskie zdanie na temat twej matki lub kogoś zmarłego z twej rodziny - jestem pewien w 100% że byłbyś niesamowicie zadowolony z całej sytuacji :) Wtedy też niech Ci powiedzą - walczmy o wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaunt Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 13:55 No brawo. Książka jest dla Ciebie jak matka albo ojciec. Idąc tym tokiem rozumowania nie można nic powiedzieć krytycznego o nikim. Zastanów się najpierw co piszesz, a potem to rób dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
thorus197 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:03 ekaunt Widzisz, jeśli ty traktujesz matkę jak książkę to twój problem :] tak to jest jak się obraża ludzi. "Zastanów się najpierw co piszesz, a potem to rób dopiero." Co mam robić? Mam wymalować komuś obraźliwe zdanie na ścianie ? bo panuje wolność słowa? Człeku - jak ktoś wcześniej napisał wolność słowa też ma swoją granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
xfish Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:09 Idac twoim tokiem myslenia: gdyby twoja babka napisala ksiazke i ktos by powiedzial "ta ksiazka musiala jakas durna zdzira napisac" to nie obrazalbym twojej babki tylko ksiazke. Odpowiedz Link Zgłoś
thorus197 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:16 Głupiś kolego ? :] "durna zdzira napisac" - to niby określenie książki tak ? Jakbyś powiedział : "ta książka jest beznadziejna , to jest kicz" - to wyrażasz swą opinie na temat książki autora, a nie samego autora. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:28 Ty też się zastanów, bo tu nie chodzi o naruszenie dóbr osobistych, lecz o obrazę uczuć religijnych - kompletnie inny paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.56b Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 18:56 Jakie uczucia religijne? Biblia przez wieki szatkowana i ustawiana wedle życzeń Kościoła dla usidlenia maluczkich.Teraz się mówi nowa redakcja z języków oryginalnych.Dlaczego tylko są cztery ewangelie? Apostołów było niby 12 a reszta sekty gdzie? Nienadają się do ujawnienia bo pokazują prawdziwy obraz sekty od roku 33 pne. do 350 ne.? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 20:01 Uczucia tych, którzy w te dzieło redaktorów i kopistów wierzą. No mamy takie prawo i już. Możesz nawet założyć sobie "Kościół Wrogów Telewizji Dni Ostatnich" (nie pamiętam ilu trzeba ludzi aby taki twór zarejestrować), po czym składać masowe pozwy przeciwko np. marketom, czy innym Media Marketom, że obrażają Twoje uczucia religijne. Odpowiedz Link Zgłoś
pistulka3 Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Groż... 04.05.10, 13:52 A gdzie wolność słowa, gdzie demokracja w jakim my syfilisie żyjemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
xagona Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 13:59 To jest jakiś żart chyba! Ten koleś powinien się leczyć...Codziennie takie teksty mówią setki osób...Myślę tak samo jak "oskarżona" i co też mam iść siedzieć? Co za debilizm. Koleś powinien iść siedzieć a nie Doda...ale on do psychiatryka. Mam nadzieję, że w razie oczywistej przegranej owego pana koszty rozprawy on z własnych pieniędzy opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
maksiu73 Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Groż... 04.05.10, 13:55 A niech sobie gada... co mnie to obchodzi... jej inteligencja i poziom prezentacji nigdy nie byly na specjalnie wysokim poziomie, to czego od niej oczekiwac? gdyby kazdego, co glupoty gada stawiac przed sadem, to podatnicy poszliby z torbami... bo w koncu ktos za te glupie procesy, ciagnace sie czasem miesiacami, musi zaplacic... Odpowiedz Link Zgłoś
mimi9930 Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:19 do maksiu73 otóż nieprawda - Doda ma iloraz inteligencji, którego ty nie bedziesz nigdy miała/miał, czyli 154. Tak więc nastepnym razem dobrze sie zastanów, co piszesz i czy jest to zgodne z prawdą. LUBIĘ DODĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Widzisz, ale Dodę słuchają miliony, a Ty jedynie 04.05.10, 14:29 możesz tu na forum napisać głupotę, świadczącą o Tobie i dalej już nikt nie będzie Cię słuchał. Ale masz prawo. I dobrze. Doda też ma prawo, i też dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Lewacka politpoprawność chce zamknąć Dodzie usta. 04.05.10, 13:55 To już koniec wolności słowa w Europie. Oto jak lewackie chrześcijaństwo robi islamowi miejsce w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Lewacka politpoprawność chce zamknąć Dodzie u 04.05.10, 14:12 Lewackie chrześcijaństwo robi islamowi miejsce w Europie wschodniej. Europa zachodnia (czyli leżąca na zachód od Wisły) zaczyna się opamiętywać. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Lewacka politpoprawność chce zamknąć Dodzie u 04.05.10, 14:21 Europa zachodnia opamiętała się już jakiś czas temu i odrzuca szkodliwe chrześcijaństwo już od dłuższego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Groż... 04.05.10, 13:59 No i powinna iść siedzieć. Wypowiedziała bardziej prawdopodobną wersję powstania biblii niż głoszona przez kościół, za to zawsze była kara! Odpowiedz Link Zgłoś
wulkanytoswinie Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Groż... 04.05.10, 13:59 Mogą Ja cmoknąć w pupalqa dziady poryte. juz widze jak zapada wyrok skazujacy.....buhahahahahaha smiesznosc na caly swiat. Zqapomnialy te lujki z prokuratury ze nie zyjemy w Afryce tylko w UE . a swoja droga temu Nowakowi to powinien ktos w koncu porzadnie przyp...c bo sie za bardzo kutafon ciska, .... Odpowiedz Link Zgłoś
xagona Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:03 A ten cały Nowak to jakiś nieszczęśliwy człowiek...najpierw w Samoobronie się udzielał a teraz w kretyńskie procesy się bawi...żal mi go...Bóg go opuścił... Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 15:45 xagona napisała: > A ten cały Nowak to jakiś nieszczęśliwy człowiek...najpierw w Samoobronie się > udzielał a teraz w kretyńskie procesy się bawi...żal mi go...Bóg go opuścił... Kim jest ten Nowak, może coś bliżej o nim? Odpowiedz Link Zgłoś
kain_brat_abla Autorzy Biblii to napruci winem i palący 04.05.10, 14:01 ... jakieś zioła. A poza tym uważam że ziemia jest płaska i nie było holocaustu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis No coz...to jest Katoland. 04.05.10, 14:02 za madra to ona nie jest, ale zeby sie o takie pierdoly jej czepiac??? Odpowiedz Link Zgłoś
jg-k Doda otwiera nowe drogi 04.05.10, 14:02 Jeżeli tak jest,że Ubeków i Sbeków nazywamy mordercami i bez dowodów wszyscy przyjmują to za pewnik dot. każdego z nich to in Doda nie powinna sie dziwić temu że w tym kraju na nic nie potrzeba dowodów tylko potrzebne jest przekonanie pewnych środowisk. Oni mogą wszystko i na wszystkich mówić, innym na temat wiary nie wolno niczego ponad datkiem na tacę. Jaki kraj takie obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Doda otwiera nowe drogi 04.05.10, 15:56 jg-k napisał: > Jeżeli tak jest,że Ubeków i Sbeków nazywamy mordercami i bez dowodów wszyscy > przyjmują to za pewnik dot. każdego z nich to in Doda nie powinna sie dziwić > temu że w tym kraju na nic nie potrzeba dowodów tylko potrzebne jest > przekonanie pewnych środowisk. Oni mogą wszystko i na wszystkich mówić, innym > na temat wiary nie wolno niczego ponad datkiem na tacę. Jaki kraj takie obyczaj > e. O to właśnie chodzi. Fanatyzm to pierwszy krok do fundamentalizmu religijnego. Odpowiedz Link Zgłoś
profesorbeton Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. 04.05.10, 14:03 A moje uczucia ANTYreligijne sa coraz to obrazane przez rozne publiczne wypowiedzi kleru. Czemu prokuratura nie sciga z urzedu ksiezy i biskupow oraz kardynalow zabierajacych publicznie glos na tematy polityczne i spoleczne? lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
xagona Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. 04.05.10, 14:05 "W lutym 2008 roku były poseł na sejm Ryszard Nowak, przewodniczący Ogólnopolskiego Komitetu Obrony przed Sektami, złożył ministrowi sprawiedliwości – prokuratorowi generalnemu zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa[29][30]. Według Nowaka Adam "Nergal" Darski miał dopuścić się przestępstwa z art. 196 kodeksu karnego, czyli obrazy uczuć religijnych innych osób"... Mi się wydaje czy z gościem jest coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. 04.05.10, 14:28 O, o. Wlasnie. Dobre pytanie, sam czekam na dzien, w ktorym kiedys ktos powie kosciolowi, zeby kaganiec swoim klechom docisnal, bo sie nie na swoje podworko pakuja. Roszcza sobie prawo do sumien wszystkich ludzi, popieraja lub potepiaja kandydatow na ministrow, premierow, prezydentow, ksztalt konstytucji... Jakbym chcial zyc w panstwie koscielnym, w ktorym in vitro to zlo, to bym sie przeniosl do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
pegaz751 Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Groż... 04.05.10, 14:05 Napruta ćpunka i blachara... Odpowiedz Link Zgłoś
xagona Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 14:09 Doda powinna pegazowi wytoczyć proces bo on ją ewidentnie obraża... "22 kwietnia 2008 roku, po umorzeniu śledztwa przez oskarżyciela publicznego, Ryszard Nowak wystąpił z prywatnym aktem oskarżenia o obrazę uczuć religijnych i zniesławienie Kościoła katolickiego, jednak to postępowanie zostało umorzone przez sąd[38][39]. Pod koniec 2008 roku Darski wytoczył proces Nowakowi, który wielokrotnie nazwał go przestępcą[40], co miałoby stanowić naruszenie dóbr osobistych muzyka. W marcu 2009 roku zapadł wyrok w sprawie nakazujący Nowakowi przeproszenie Adama Darskiego w Gazecie Wyborczej oraz wpłacenie 3 tys. zł na rzecz schroniska dla zwierząt "Ciapkowo" w Gdyni[41]. Odpowiedz Link Zgłoś
alejajaniemaco Ukrzyzowac Dode !! - ale najpierw .... 04.05.10, 14:08 zedrzec z niej szmaty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: Nie! Najpierw zmyć makijaż:-))))) 04.05.10, 14:24 Nie rozumiem Cie. Po pierwsze bez makijazu bedzie nie do ogladania. Po drugie z takich panienek makijaz sie skuwa a nie zmywa... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Nie! Najpierw zmyć makijaż:-))))) 04.05.10, 16:13 sidian napisał: > Nie rozumiem Cie. Po pierwsze bez makijazu bedzie nie do ogladania. Po drugie z > takich panienek makijaz sie skuwa a nie zmywa... ;) Wiesz,bo twoja nakłada jeszcze większą tapetę niż Doda. Odpowiedz Link Zgłoś
a.pazio Nie wiem, czy byli napruci, ale... 04.05.10, 14:09 Nie wiem, czy byli napruci, ale na pewno było coś z nimi nie tak. Coś nie tak też jest z osobami, które chcą ścigać gwiazdkę za jej wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Groż... 04.05.10, 14:13 "Zawiadomienie do prokuratury złożył przewodniczący Ogólnopolskiego Komitetu Obrony przed Sektami Ryszard Nowak." Proszę pamiętać, że Ryszard Nowak reprezentuje największą sektę i dobrze dba o interes tej sekty. Zdziwiony tylko jestem, że prokuratura (niezależna światopoglądowo - tak powinno być) pilnuje interesów sekty watykańskiej. Przypomina mi to czasy, jak polskie prokuratury i sądy pilnowały interesy obcego mocarstwa (ZSRR), a mniej interesu Polaków. Czyżby powtórka - "kolor czerwony" zamieniono na "kolor czarny"? Odnośnie wypowiedzi Dody - owszem, było to prostackie gadanie, ale nie dopatrzyłem się obrazy uczuć religijnych. Podobno religia to wiara, a czy wiarę można obrazić? Nie,czyli mamy doczynienia z niewiarą, a tylko z propagowaniem jedynej słusznej prawdy, która wywołuje (przyczyna) u niektórych osób takie chamskie stwierdzenia, jak np. u Dody (skutek), ale to jeszcze nie obraza uczuć religijnych. Jak już, Doda obraziła autorów Nowego Testamentu, a oni przecież nie mogą się poskarżyć na Dodę do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
echfranka Re: Doda oskarżona o obrazę uczuć religijnych. Gr 04.05.10, 16:55 Czy sądy mają za mało pracy,że muszą się zajmować takimi bzdurami.Wypowiedź Dody była nie na miejcu,ale Biblia to książka a nie jakiś znak wiary.Po za tym autorzy już nie żyją i nie wiemy jacy byli.Jest tyle spraw w sądach nie załatwionych ,a jakiś tam pan idzie do sądu z tak błachą sprawą.Wiara jest w człowieku a nie w symbolach. Odpowiedz Link Zgłoś