krrk Ale trzęsie gaciami 06.05.10, 14:44 Wyluzuj p.Schetyna.Ja pamietam co Wy obiecaliście Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita To co wy nieudacznicy zrobiliscie dla Polski nie 06.05.10, 14:49 trzeba przypominać. Obserwujemy to od kilku lat. Na POhybel! u. Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Mega ściema to jest przypomnienie 06.05.10, 14:50 Media mydlą oczy strasznym Pisem i super Platformą, postanowiłem sobie to policzyć bez emocji bez wyzywania sie od moherów i platfusów. Po kolei : Europejski Bank Centralny bierze stronę nieżyjącego Prezesa NBP Skrzypka w sprawie rezerw (w sporze z ministerstwem finansów), to kto tu jest liberałem? PO ? Żart. Od trzech lat płacę 18 % podatków , dzięki temu zarabiam więcej i ty też zarabiasz. To rząd Jarosława Kaczyńskiego obniżał podatki. Platforma zapowiadała zmniejszenie podatku , podatek liniowy i co ? NIC - ma plan ....super , dalej Każda partia szczerzy sobie do kamer zęby i opowiada jaka ważna w Polsce jest rodzina. W wszystkich europejskich krajach rodziny już od dawna odliczały sobie mnóstwo wydatków na dzieci od podatku tylko nie w Polsce. Dopiero za rządów Pisu wprowadzono ulgę i dzięki temu mam rocznie ponad 2 tysiące w kieszeni z tytułu ulgi na dzieci. A ty masz dzieci? Więc wiesz o czym piszę. To Kluzik-Rostkowska rozpoczęła sensowny program polityki wspomagania ubogich rodzin. Obecnie za rządów PO wśród osób żyjących w Polsce w skrajnej biedzie, aż jedną trzecią stanowią dzieci i młodzież do lat 18 ( i że stanowi to aż 17% tej kategorii wiekowej), wniosek polityka społeczna i prorodzinna Platformy okazała się nieskuteczna. A teraz osiągnięcia PO- likwidacja powszechnego poboru do wojska - ok młodzi się cieszą rozumiem, Budowa boisk - ok dobra rzecz, ale tu kończą się osiągnięcia polityki miłości... Juz wiemy że nie będzie autostrad na Euro - wstyd na maksa, Nie ma tzw. jednego okienka dla firm, urzędnicy dalej mają sprzeczne przepisy. Zus ( czyli państwo) gnębi matki na urlopie macierzyńskim które miały swoja działalność gospodarczą- tzw. przyjazne państwo. Stadion narodowy w Warszawie będzie bez zaplecza bo to się nie podobało Mirowi ( który potem wyzywa Polskę od dzikich krajów ) i Zbychowi, który na spotkania umawia sie na cmentarzu.... Nie podoba mi sie język PIS u nie podoba mi sie język PO , ale wiem dzięki komu mam więcej kasy i łatwiej mi się żyje . Przemyjcie twarz i zastanówcie sie jeszcze raz kto was ściemnia. 1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy 2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty 3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic 4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ 5. Uprościmy podatki - wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych 6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012 7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku 8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce 9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet 10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją Odpowiedz Link Zgłoś
gk010101 Wybory 2010. Schetyna: Przypomnimy, co PiS Pols... 06.05.10, 14:54 Schetyna zapomina co PO obiecywala przez wyborami. Z podatku liniowego nici, z wazniejszych postulatow tylko jeden doczekal realizacji. A ja glupi sie dalem na to nabrac. Niby PO jest mile i kulturalne (nie to co pisowcy) ale ich odzewy sa takie same, jak nie gorsze. Owszem wypowiedzi sa bardziej dyplomatycznie, ale chec wladzy jeszcze wieksza. -------------------------------- Tylko krowa nie zmienia pogladow Odpowiedz Link Zgłoś
wladekryba Wybory 2010. Schetyna: Przypomnimy, co PiS Pols... 06.05.10, 14:55 przypominać,przypominać,bo ukryli się za maską,a pokażą prawdziwe oblicze po wyborach.przywłaszczą sobie nawet głosy tych co nie pójdą glosować w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach Ha, ha, ha...zdesperowani POpapracy! 06.05.10, 15:06 Spuście Palikota i Niesiołą to Kaczyński wygra w I turze! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Ha, ha, ha...zdesperowani POpapracy! 06.05.10, 18:05 wątpię. jarosław to nie lech. JK jest w stanie zmobilizować maksymalnie 25% głosujących. Około trzech czwartych polaków nie chce PiSu i jego autorytarnego państwa haków, prokuratorów, kontroli obyczajowości i ciągłego pouczania obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 To PiS przyjęło do rządzów samoobronę z Lepperem ! 06.05.10, 15:19 jest dla mnie partią niewiarygodną, wprawdzie popełniłam ten błąd i głosowałam za Kaczyńskim (wybór mniejszego zła, bo nie było na kogo głosować))ale w najgorszych snach nie myślałam że połączą sie z takim tworem jak Samoobrona i jej "działaczami" ! Do tej pory czuję niesmak i nigdy na nich nie zagłosuję! Czuję się oszukana! Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 PO nie musi przyPOminac swoich Mirów,Zbychów,Misia 06.05.10, 15:19 ków,Sawickich, i innych cieciów, zatrudnionych w willach Niemców tudzież Palikotów piorących kasę w rajach POdatkowych. Koń, zwany inaczej P_aradą O_szustów, jaki jest każdy widzi. Wyborcy zmiotą was na długie lata.Przedsmak tego co was czeka w wyborach parlamenetarnych będziecie mieć za 1,5m-ca! Odpowiedz Link Zgłoś
buuuka86 Przebrala sie miarka, glosuje na Jarka. 06.05.10, 15:34 Ale ta wyborcza jest okropna. To ma byc obiektywizm? Odpowiedz Link Zgłoś
stajniowy Poprzyj ilist otwarty do Prezesa RM 06.05.10, 15:43 Do Prezesa Rady Ministrów RP Donalda Tuska Ze względu na wyjątkową wagę dla Polski katastrofy samolotu prezydenckiego pod Smoleńskiem, w dniu 10 kwietnia 2010 roku, w której zginął Prezydent Rzeczypospolitej, Lech Kaczyński, i osoby kierujące najważniejszymi Instytucjami Państwa Polskiego, i ponieważ miało to miejsce nie w Polsce, lecz na terenie innego państwa - zwracam się do Pana, Panie Premierze, o powołanie niezależnej, Międzynarodowej Komisji Technicznej dla zbadania przyczyn katastrofy. Wnioski takiej Komisji, z udziałem najlepszych światowych ekspertów, miałyby podstawowe znaczenie dla opinii publicznej i dla historii. prof. dr hab. Jacek Trznadel Przewodniczący Rady Polskiej Fundacji Katyńskiej Warszawa, 19 kwietnia 2010 Popierających wniosek o powołanie Międzynarodowej Komisji proszę o składanie podpisów poniżej www.jacektrznadel.pl/index.php? option=com_content&task=view&id=73&Itemid=29 Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman odpwiedź dla Trznadla - że premier nie powołuje 06.05.10, 16:15 komisji międzynarodowych, a w ogóle jaką międzynarodową pod czyim kierownictwem - ONZ, może organizacja jedności afrykańskiej, a może lekarze bez granic, Panie Trznadel - pisz pan, udostępniaj swoje dzieła szerokiemu kręgowi, ot choćby dygitalizując i umieszczając na ogólnie dostępnym portalu /możliwie bezpłatnie/, ale na prawdę nie wypowiadaj się w sprawach poza twoimi kompetencjami, nie ośmieszaj Polski i konserwatywnych polaków Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: List Trznadla 06.05.10, 18:18 Napisałem do Pana Profesora aby zwrócił się do IPN celem poprowadzenia dochodzenia ws.zbrodni komunistycznej. Prokurator Koj winna odpowiedzieć na pytanie kto faktycznie jest pochowany w wawelskiej krypcie? Ojciec Rydzyk prawi, ze był to zamach, a ciała zostały zamienione!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk07 Ukraina za gaz dała rurę a co Polacy muszą im dać. 06.05.10, 15:53 umowa nie podpisana a DLACZEGO ?. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Ukraina za gaz dała rurę a co Polacy muszą im 06.05.10, 18:21 O tym powie o.Rydzyk. Wiadomo Rosjanie są winni. Chcieli za gaz ukręcić śledztwo ws.smoleńskiej katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
ajatuse chcą z nas zrobić czarno-białych 06.05.10, 15:55 co o życiu wie facet bez prawa jazdy, konta , dziewczyny. Już babcia mi mówiła że chłop bez baby głupieje - i miała rację. !! Odpowiedz Link Zgłoś
teacher PIS - oszołomy; PO - cwaniacy = wybieraj! 06.05.10, 15:59 Nie jest to fajny wybór, ale tylko na taki nas stać. Boli, bo z jednej strony stoi spiskujący fanatyk, a z drugiej kombinator i malwersant. O SLD nie wspomnę, bo takich hipokrytów to nie ma nigdzie w Europie. Taką mamy Polskę na dziś dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman kto próbował wcisnąć rejestr usług niedozwolonych 06.05.10, 16:10 jedno pytanie do kandydatów - stosunek do tajnych porozumień pakietu ACTA, stosunek do manipulowania przy prawach autorskich i pokrewnych w celu ich zaostrzenia, stosunek do wydłużenia ochrony na dziełami do 90 lat - czy wyrażą zgodę na zmiany ustawowe, czy ratyfikują umowy międzynarodowe ograniczające, utrudniające i podrażające dostęp zwykłych obywateli do dzieł i utworów, Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: kto próbował wcisnąć rejestr usług niedozwolo 06.05.10, 18:24 Wątpię aby ktokolwiek z kandydujących z urząd prazydenta chciał udzielić Ci odpowiedzi. Chyba, ze bezpośrednio spotkasz się z posłanką Kluzik. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr110660 Wybory 2010. Schetyna: Przypomnimy, co PiS Pols... 06.05.10, 16:26 Jedziemy do Smoleńska na długi weekend, żeby oddać hołd tym, którzy tam zginęli i pomodlić się za ich dusze. To ma być jak pielgrzymka – w skupieniu, zadumie i refleksji. Na miejscu przeżywamy jednak wstrząs, z którego trudno nam się będzie otrząsnąć. Docieramy do Smoleńska 2 maja, po prawie 12 godzinach oczekiwania na rosyjsko- łotewskiej granicy – pogranicznicy w Rosji zrobili sobie samozwańczo pierwszomajowe święto. Jest już ranek. Jak tylko nas puszczają, ruszamy w okolice lotniska, by na własne oczy zobaczyć miejsce rozbicia prezydenckiego tupolewa. Jest wśród nas ksiądz, ojciec Bruno. Chce na miejscu odprawić mszę za zmarłych. My mamy znicze i kwiaty. Przewodnikiem jest miejscowa Polka, pani Wiesława. Zbliżamy się do miejsca katastrofy. Już z daleka widać zaparkowane przy drodze samochody – polskie tiry, autokar i parę samochodów na rosyjskich numerach. Leżą wiązanki, palą się światła. – Tu porozrzucane są części spadającego samolotu – objaśnia nam nasza przewodniczka i wskazuje na drzewa po przeciwnej stronie szosy. Są ścięte na wysokości czterech, może pięciu metrów. Grube olchy i świerki, a dalej jeszcze zerwana linia wysokiego napięcia. – To stamtąd nadleciał samolot. Był już bardzo nisko, ale piloci próbowali poderwać maszynę. Niestety, nadaremnie... – kończy pani Wiesława. Idziemy dalej, błotnista ścieżka prowadzi wśród zarośli na miejsce upadku samolotu. Teraz to otwarte pole, które ciągnie się ze 200 metrów. Nie ma już żadnych drzew, krzaków, ani nawet trawy. Tylko gliniasta, lepka ziemia. I tylko w powietrzu unosi się dziwny, duszący zapach... To paliwo lotnicze. Jest wszędzie. Oleiste kałuże wypełniają dosłownie każde zagłębienie, a stopy w trakcie marszu zapadają się w opalizujące błoto. Idziemy swobodnie. Teren nie jest ogrodzony, nie ma żadnych taśm, ani nawet przechadzającej się raz na jakiś czas straży. – Zabrali te największe części samolotu i już nie pilnują tu niczego – mówi pani Wiesława. Nagle słyszę krzyk. – Zobaczcie, tu coś jest! – koleżanka z grupy trzyma zabłocony skrawek materiału z jakimś napisem. Otrzepuje z ziemi, obmywa w kałuży. I wtedy naszym oczom ukazuje się emblemat 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego – samolot na tle kuli ziemskiej i wyszywany napis. Łzy same napływają nam do oczu, a gardła ściska wielkie wzruszenie. Dziennikarz, który jest z nami, a wcześniej latał rządowymi samolotami, wyjaśnia, że takie emblematy ozdabiały zagłówki foteli lotniczych. Dalej spod warstwy błota prześwituje coś metalowego – okazuje się, że natrafiliśmy na fragment samolotu – zwinięta aluminiowa taśma, na jej odwrocie odczytujemy szeregi liczb zapisanych flamastrem. A obok półmetrowy fragment opancerzonego przewodu, zakończony trzema nakrętkami, z których każda jest zaplombowana. Po chwili podchodzi do nas kierowca polskiego tira, pokazuje fragmenty poszycia kadłuba pokryte biało-czerwoną farbą – blacha jest porwana, pogięta, ale wyraźnie widać ściegi nitów i wewnętrzną konstrukcję przypominającą plaster miodu. – Takich rzeczy jest tu dużo, szczególnie w środkowej części rumowiska – zapewnia nas. – Przed godziną harcerze znaleźli fragment ludzkiej czaszki – mówi kierowca, ma zduszony z wrażenia głos. – O, tam – pokazuje nam – teraz jest tam krzyż z gałęzi i pali się lampka – mówi. I zaraz dodaje, że zabrali te szczątki do Polski, żeby przekazać prokuraturze, może da się zidentyfikować, czyje to były kości. Na drzewach kłębią się pozwijane taśmy filmowe – rozpoznajemy poszczególne klatki – „Dom zły”, „Katyń”. Filmy miały trafić w połowie kwietnia na festiwal do Moskwy, ale zostaną w smoleńskim błocie na zawsze. Podobnie jak zostałyby w nim zdjęcia jednej z tragicznie zmarłych stewardess – pani Barbary Maciejczyk. W smoleńskim błocie zatopiona była koperta z fotografiami. Jest ich kilka, w formacie paszportowym, są dobrze zachowane. Ci, którzy je znaleźli, obiecują, że przekażą je rodzinie zmarłej zaraz po powrocie do Polski. Kolejny krzyk! Nasza koleżanka podnosi z ziemi polski paszport! Przecieramy z błota kartki i odczytujemy nazwisko – Gabriela Zych. Potem dowiemy się, że to przewodnicząca stowarzyszenia Rodzina Katyńska z Kalisza. Paszport, choć ubłocony, jest w idealnym stanie, leżał tuż pod wierzchnią warstwą błota. W końcu widzimy najgorsze – spod ziemi wydobywa się ciemnoczerwona smuga. Krew? Tak! I bezkształtny fragment ciała, nieco większy od dłoni, cały w błocie. Potworny, charakterystyczny fetor rozwiewa wszelkie wątpliwości... To fragment ciała. Może ministra, może posłanki, albo senatora. Przenosimy to w suche miejsce i zakopujemy. Nie dalibyśmy rady bez księdza. To on zaczyna modlitwę... Gdy jesteśmy już przy naszym samochodzie, zaczepia nas Rosjanin i proponuje, że sprzeda nam duże fragmenty poszycia kadłuba, który podobno wyrwał z pnia drzewa rosnącego na linii upadku samolotu. Chce 100 euro. Płacimy bez dyskusji. I nie tylko my – obok nas kierowcy tirów także zabierają torby z fragmentami prezydenckiej maszyny. Dlaczego polscy śledczy nie przeszukali miejsca katastrofy centymetr po centymetrze, skoro z pewnością nie zrobili tego Rosjanie? Jakie mamy gwarancje rzetelnego ustalenia stanu technicznego samolotu, skoro jego części walają się tam do dzisiaj? Jak Polska dba o rzeczy osobiste ofiar i dokumenty oficjalne, skoro znaleźliśmy tam paszport? I rzecz najtragiczniejsza- jak zadbano o godny pochówek szczątków ludzkich, skoro do dzisiaj są odnajdywane na tym straszliwym polu. To co zobaczyliśmy, przeraża i nakazuje stawiać takie pytania naszym władzom, które muszą na to odpowiedzieć. Wszystkie prywatne rzeczy, jakie zabraliśmy z miejsca katastrofy, zwrócimy rodzinom ofiar. Fragmenty tupolewa przekażemy państwowym urzędnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
dumpty Między normalnością a paranoją... 06.05.10, 17:13 Wybór jest prosty - między normalnym a paranoikiem. Kaczyński nie ma pomysłu na Polskę oprócz siebie u władzy. Użyje wszystkiego żeby podzielić i rządzić ciemnym ludem który we wszystko uwierzy. Od nienawistnych stereotypów odwiecznych wrogów - Rosjan i Niemców, poprzez najbardziej reakcyjną retorykę fundamentalistycznego katolicyzmu i flirty z jego przedstawicielami, przez dzielenie społeczeństwa na genetycznych patriotów i polskojęzyczną resztę i szczucie jednych na drugich. . Nie cofnie się przed niczym - od parlamentarnego sojuszu z ugrupowaniem kryminalistów do wykorzystania niedawnej tragedii w kampanii wyborczej. Co potrafi on i jego kamaryla przekonaliśmy się podczas jego premierowania. Nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Między normalnością a paranoją... 06.05.10, 18:20 Wielki Brat K. na razie mało mówi. Jednak nie wierzę, ze po śmierci brata zamienił się w aniołka i będzie ścigał kaczystowskie zbrodnie ministra Ziobry! Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia4 Wybory 2010. Schetyna: Przypomnimy, co PiS Pols... 06.05.10, 17:39 Straszenie PiS-em to jedyna strategia PO dla państwa. Reszta to rosnące bezrobocie, padająca służba zdrowia, wyrzucanie ludzi na bruk z kamienic przejętych przez złodziei polskich i zagranicznych, zaniechanie budownictwa komunalnego i wpędzanie Polaków w łapy krwiożerczych banków i deweloperów, dług publiczny rosnący w tempie ponad 2000 zł na sekundę.. itp. itd. i Tusk bełkotający o miłości, chodzący na pasku międzynarodowej finansjery. Jeszcze by tylko brakowało, żeby Komor został prezydentem i mamy gotową dyktaturę jednej partii - powtórka z PZPR. Wtedy już Polska nie będzie dla Polaków, co najwyżej polskich niewolników pracujących za suchą kromkę chleba na fortuny aferałów i złodziei. Musi być jakaś kontra dla oligarchów z Partii Oszustów. Taka kontrą może być tylko Kaczyński, bo inni nie mają żadnych szans w wyborach. Na straszenie w wyborach prezydenckich PiS-em mogą się nabrać tylko nie myślący samodzielnie, bo prezydent ma niewielką władzę w stosunku do rządu, a co najwyżej może czasem coś zakontrować/zawetować i taki hamulec bezpieczeństwa przed neoliberalnym rozpasaniem jest narodowi bardzo potrzebny. Na pewno prezydent nie ma takiej władzy, żeby nas wsadzać do więzienia, wręcz przeciwnie - ma prawo łaski. Dlatego forumowice zastanówcie, co jest w waszym interesie /a nie PO/, zanim postawicie krzyżyk - by się nie okazało, ze postawicie krzyżyk na Polsce - i sobie. www.youtube.com/watch?v=qjXKzkPBAB0 Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Wybory 2010. Schetyna: Przypomnimy, co PiS Po 06.05.10, 18:18 @cyntia4, a ja właśnie miałam pisać.. czy to tylko mnie się wydaje, że PO nie ma nam już nic do zaoferowania poza podtrzymywaniem wykreowanego przez nich samych nieprawdziwego wizerunku Kaczyńskich?..i może jeszcze - przelaniem na nas ich strachu przed PiSem?.. jak słucham taki wypowiedzi p. Schetyny, to czuję się zażenowana, że kiedyś popierałam i broniłam PO.. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Wybory 2010. Schetyna: Przypomnimy, co PiS Po 06.05.10, 18:20 ps. dzięki za super filmik o Niesiołowskim - ot i cała prawda o tym panu... tylko skąd w nim ta zmiana? tego zrozumieć nie mogę (?) Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Wybory 2010. Schetyna: Przypomnimy, co PiS Po 06.05.10, 18:27 Szukam filmików z narad Wielkiego Brata K. z Ziobro i Kaczmarkiem. Mam obecane filmiki z narad premiera Kaczyńskiego z Lepperem. Filmik z Niesiołowskim nie zawierał nic nowego. Wiadomo człowiek dostał od braci Kaczyńskich porządne słowne lanie i teraz chce oddać jednemu z braci. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Wybory 2010. Schetyna: Przypomnimy, co PiS Po 06.05.10, 18:20 Ja bardzo dobrze przypominam sobie dwa lata rządów PiS: Zawłaszczanie państwa, mediów, szukanie haków na przeciwników politycznych, tworzenie politycznej policji, nocne narady komu założyć kajdanki, a komu nie, zepchnięcie Polski na arenie międzynarodowej do roli pośmiewiska i czarnej owcy, uprawianie propagandy partyjnej za pieniądze podatników, pouczanie obywateli w sferach obyczajowych, światopoglądowych, granty i dotacje tylko dla "prawomyślnych", kłótnie w wszystkimi sąsiadami, dzielenie społeczeństwa na "prawych" i ZOMO, składanie wieńców na grobach zbrodniarzy, zmuszanie ludzi do podpisywania lojalek, lustrowanie, szczucie, etc.etc. NO, thanks. To już wolę tych spryciarzy z PO. To podobna rasa, ale przynajmniej pojęcie wolności osobistej nie jest tu zakazanym owocem i nikt z butami nie ryje mi się do domu, poucza mnie i moje dzieci i piętnuje wszystko, co nie jest zgodne z jego światopoglądem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Wybory 2010. Schetyna: Przypomnimy, co PiS Po 06.05.10, 18:32 Ciekawi mnie kiedy naród dojrzeje i zrozumie, ze jest oszukiwany przez J.Kaczyńskiego. Skoro jego brat izolował Polskę,chciał wojny o Gruzję, to co dopiero zrobi Jarosław. Stać go na poprowadznie wojsk na Wilno i Lwów! Odpowiedz Link Zgłoś