aussie1inc Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 00:07 Przemoglem sie i przeczytalem wszystkie wpisy. I teraz mam kilka pytan: - dlaczego wiekszosc zwolennikow Pisu to idioci, ktorzy nic nie rozumieja, malo tego, nawet nie probuja rozumiec? - dlaczego wiekszosc - zdecydowana- zwolennikow Pisu reprezentuje totalne chamstwo i pogarde dla myslacych inaczej? - dlaczego ci "prawdziwi Polacy" caly czas kombinuja jakby tu Polsce zaszkodzic? - ilu z tych wypisujacych peany na czesc Kaczynskich naprawde tak mysli, a ilu dostaje wynagrodzenie za plucie zolcia? Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafo 07.05.10, 02:35 aussie1inc napisał: > Przemoglem sie i przeczytalem wszystkie wpisy. I teraz mam kilka > pytan: > - dlaczego wiekszosc zwolennikow Pisu to idioci, ktorzy nic nie > rozumieja, malo tego, nawet nie probuja rozumiec? > - dlaczego wiekszosc - zdecydowana- zwolennikow Pisu reprezentuje > totalne chamstwo i pogarde dla myslacych inaczej? > - dlaczego ci "prawdziwi Polacy" caly czas kombinuja jakby tu Polsce > zaszkodzic? > - ilu z tych wypisujacych peany na czesc Kaczynskich naprawde tak > mysli, a ilu dostaje wynagrodzenie za plucie zolcia? Nie sadz drugiego wedle siebie samego "patrioto" z PO. Uswiadom sobie wreszcie ,ze PO to neobolszewicka partia ,ktora kolaboruje z rezimem na ktorego czele stoi byly(?) major KGB Putin ,wierny nasladowca metod i wielbiciel Stalina -tyrana i zwyrodnialca,kata narodu polskiego i narodow zniewolonych przez wcielenie Rosji zwane Zwiazkiem Sowieckim. Jesli nadal popierasz te partie zdrajcow i sprzedawczykow to nie jestes Polakiem tylko taka sama mierzwa jak oni. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlakzkrakowa Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 00:10 Czy nie powinno sie wystąpić z pozwami na tego łajdaka? A swoją drogą, to czy nie uwazają Państwo, że rzeczywiście to chyba naród wybrany? Ten osobnik z małą maturą wygląda jak mumia, a pluje jadem z żywotnościa dwuletniego grzechotnika. Zadziwiające, jak opętana nienawiść i strach dodają sił. A poza tym twierdzę, że Płathfołma winna abyć zdelegalizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
katia211 Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 00:17 Bartoszewski a kłamstwami i ukrywaniem prawdy o zamachu Smoleńskim się nie brzydzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
amstach Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 00:17 dziwię się ludziom którzy wierzą temu bajerantowi , Bartek to zwyczajny perelowski śmieć na usługach PO. współczuje wam barany czy owce !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alapulpecik panie maturzysto Bartoszewski 07.05.10, 00:18 Kim pan jestes by udawać autorytet i wypowiadac się w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
elakozdeba Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 00:19 P. Bartoszewski też robi karierę i wykorzystuje tytuł prof. jako więzien Obozu Oświęcimskiego. Nie tylko P. Bartoszewicz uratował się byli i inni ale tylko on jedzie ta winda ciagle do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 Nekrofil Bartoszewski zmartwychwstaje!!! 07.05.10, 00:23 Tzw. prof. Bartoszewski zaczyna swój jazgot. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 00:24 Istnieje problem komunikacji pomiędzy ludźmi, którzy myślą i tymi, którzy wiedzą. Myślenie zmusza do wątpienia, do rozpatrywania alternatyw i stosowania logiki. Dla tych, którzy wiedzą, narzedziem jest wiara. Aby możliwe było porozumienie, musi zaistnieć wspólna płaszczyzna, umożliwiająca wymianę informacji, jak choćby jezyk składający sie ze słów rozumianych choćby w przybliżeniu podobnie przez obydwie strony. Niestety mam wrażenie, że znalezienie takiej plaszczyzny stje się w obecnej sytuacji coraz trudniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 Ten stary idiota B. 07.05.10, 00:24 jak go ładnie określił Stanisław Michalkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Ten stary idiota B. 07.05.10, 00:31 Kto to jest Michalkiewicz? Może jakiś większy autorytet? A może jakiś większy idiota? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 Re: Ten stary idiota B. 07.05.10, 00:36 a kto to jest czaromir? Bo w encyklopedii nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Ten stary idiota B. 07.05.10, 00:50 Zapewne to ty jesteś tym słynnym Gandalfem. Oooooo!!! Szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 Re: Ten stary idiota B. 07.05.10, 00:59 Bingo!!! Ale, sorry, nie wezmę cię na ucznia. Nie płacz. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Ten stary idiota B. 07.05.10, 01:10 No, na koniec zrobiłeś sobie dobrze. Słodkich snów. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Ten stary idiota B. 07.05.10, 01:16 Trudno :(((. Ale poradzę jakoś sobie. Fajnie, że w końcu sobie polepszyłeś nastrój :). Słodkich snów. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Ten stary idiota B. 07.05.10, 01:18 A umiesz obronić swoją tezę, czy tylko potrafisz powoływać się na słowa manipulatora i cwaniaka Michalkiewicza??? Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Re: Ten stary idiota B. 07.05.10, 02:06 gandalf70 napisał: > jak go ładnie określił Stanisław Michalkiewicz. A kto to jest ten Michałkiewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafo 07.05.10, 00:25 Ja, po trupach do celu to nazywam . Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Do plebsu opluwającego Bartoszewskiego 07.05.10, 00:29 Jak będziecie mieli kiedykolwiek chociaż jedną setną tego doświadczenia co ten właśnie starzec, a nawet nie wyobrażacie sobie perypetii i meandrów jego życia zza swoich zaapierdzianych foteli, nie mówiąc już o jego wiedzy dotyczącej XX-wiecznej historii Polski, którą to świadomie obserwował, samemu również w niej uczestnicząc, od czasów kiedy was jeszcze nie było na świecie, to uświadom sobie chołoto gdzie twoje miejsce w szeregu i jaki bezmiar głupoty z was, jako przedstawicieli plebsu, się wylewa. Prawdopodobnie i tak nie zrozumiecie z tego niczego, bo nie macie już miejsca w swoich - wypełnionych zatrutym jadem przez populizm psychopatyczego Kaczyńskiego - zwojach mózgowych. I żaden populistyczny karzeł, dążacy po trupach do celu, nie będzie ustalał kto jest prawdziwym Polakiem, a kto nie, bo to nie jest demokracja, tylko zwiastun narodowego socjalizmu, który już kiedyś w Niemczech doszedł do władzy. Jarosław nie nadaje się do rządzenia w demokratycznym państwie, dlatego próbuje je zmienić, czego mieliśmy już próbkę w latach 2005-07. Odpowiedz Link Zgłoś
praskicwajnos Ziomek idź lepiej bawić się fantomasem 07.05.10, 00:33 cytat "po trupach do celu" z doszczętnie syfiastego "dziełka" autorstwa dwóch podstarzałych aktywistów liberalno-gejowskich pokazuje poziom argumentacji. To Bartoszewski, wstawiając się za aferalnym rządem Tuska, stał się małym, łysiejącym ludkiem, a jego autorytet spadł do zera. A mówienie o jakimś narodowym socjaliźmie- xuju muju dzikie węże, tyle mam na ten temat do powiedzenia. Groźny jest Tusk i jego putinowska hucpa, za którą stoją zdrajcy- Gen. Dukaczewski i gen. Czempiński. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Powiem ci więcej Ziomek 07.05.10, 00:46 Tusk jest bardzo groźny, wręcz krwiożerczy, i ma wilcze oczy. Rzeczywiście nie masz widzę zbyt wiele do powiedzenia (dzikie węże najwyżej). Historia już zapomniała o sierotach po socjaliźmie, do których trafia narodowo-socjalistyczny populizm. Zlepek liberalno- gejowski świadczy, że najchętniej wysyłał byś niektórych ludzi na Madagaskar. Tak rodził się faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
praskicwajnos Tak rodzi się nie faszyzm a donaldyzm 07.05.10, 01:00 a stary pedofil wojewódzki jest jego goebbelsem Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Oto głos ludu 07.05.10, 01:09 elektorat idealny dla Jacka Kurskiego Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Oto głos ludu 07.05.10, 02:45 czaromir napisał: > elektorat idealny dla Jacka Kurskiego Juz starozytni mawiali ,ze "glos ludu jest glosem Boga". A kto tym glosem pogardza konczy na smietniku i to jest wlasnie najblizsza przyszlosc PO i wszystkich zdrajcow i sprzedawczykow wspierajacych te partie. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 Re: Do plebsu opluwającego Bartoszewskiego 07.05.10, 00:39 Kaczyński i narodowy socjalizm? No, no. Niech się Bóg nad tobą zlituje, bo nad twoim zramolałym Bartoszewskim się nie zlitował. Ależ masz wiedzę - prawdziwą gazetowowybiórczą. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 Jazgotmensch zaczyna... 07.05.10, 00:42 i trza go było zaprosić do samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Do plebsu opluwającego Bartoszewskiego 07.05.10, 00:48 Więcej socjologii proponuję. Pomaga. To trochę więcej niż poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 Re: Do plebsu opluwającego Bartoszewskiego 07.05.10, 00:58 A no tak. To ci, którzy w TV objaśniają ciemnemu ludowi rzeczywistość, bo tylko oni ją tak świetnie rozumieją. No cóż, powodzenia. To rzeczywiście coś więcej niż poglądy. A najważniejszy jest dla was pogląd ankietowanej większości, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Do plebsu opluwającego Bartoszewskiego 07.05.10, 01:07 Cieszę się, że się zgadzasz. A co do ostatniego pytania, to, no widzisz, hmm... niezupełnie. Ale grunt, że posługujesz się stereotypami, także o socjologach. Ułatwiają one poruszanie się w łatwiej zrozumiewalnym świecie. Niestety czasem tylko nie wie się czego się nie wie, chyba, że nie chce się do tego przed samym sobą przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 Re: Do plebsu opluwającego Bartoszewskiego 07.05.10, 21:25 Och, najbardziej zachwyca mnie ten ton wyższości danej wam prosto... od Boga? Tak, moja wiedza jest wciąż niedoskonała, dlatego ciągle czuję jej niedosyt i to jest moją motywacją do dalszego poszukiwania, podczas gdy wasze środowisko przejadło się znacznie i rzyga wokół. Taki to i mamy zarzygany przez was świat. tylko dlaczego macie pretensje do innych, zamiast poszukać belki we własnym oku? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 00:29 o tych trumnach bez przerwy bredzą PO-wcy i ich kamaryla. Panie Bartoszewski, dlaczego tak bardzo chce pan zohydzić swoją osobę? Pan należy do tych którzy przez pamięć INNYCH swoich słów powinni skorzystać z okazji i milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
besturzew to trwające od 20 lat naigrawanie się z polskości, 07.05.10, 00:34 Dlaczego kazanie ks. bp. Stanisława Napierały z Kalisza, który podobnie jak ks. bp Kazimierz Ryczan nie godzi się na "chodzenie na pasku poprawności nadawanej codziennie w mediach pochodzących nie wiadomo skąd", ma być także uznane za polityczne? Ksiądz biskup trafnie zauważył, że "dokonania" niektórych mediów są tak antynarodowe i antykościelne, że warto się zastanowić, kto nimi kieruje. Przecież nie ulega wątpliwości, że te wszystkie ekscesy poniżające godność Narodu, to trwające od 20 lat naigrawanie się z polskości, patriotyzmu, następuje dzięki przyzwoleniu dysponentów, właścicieli mediów. I jak to możliwe, że dzieje się to w wolnej Polsce. Czy rzeczywiście możemy być "dumni ze współczesnego państwa polskiego", jak stwierdził na obchodach święta 3 Maja marszałek Bronisław Komorowski? W swojej homilii podczas Mszy Świętej za Ojczyznę w bazylice Świętego Krzyża w Warszawie ksiądz prałat Sławomir Żarski mówił: "Racz nam wrócić, Panie, Ojczyznę wolną od kłamstwa, hipokryzji, 'politycznej poprawności', historycznej amnezji, partyjnego egoizmu i antykościelnej neurozy". Czy to kolejny duchowny, który "straszy i agituje"? Obyśmy mieli jak najwięcej takich duchowych przewodników, którzy nie boją się mówić prawdy i nazywać niepokojących nas zjawisk zgodnie z rozumem i po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszelwood Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 00:34 W tych postach dominuje kołtunizm i parafianizm a powinna panować chłodna analityczna dyskusja. Każdy może sprawdzić w necie o czym pisał L.Kaczyński w swojej pracy mgr a potem doktr.Potem można podważać inne tytuły naukowe. Szukając grzechów ojców bardzo łatwo można stwierdzić dlaczego ojciec bliżniaków / porucznik z Pow.Warszawskiego - Rajmund Kaczyński-zmarł 2005-kto o nim słyszał? / nie leży w kwaterach powstańczych na Powązkach. Dlaczego bliżniacy chwalą sie matką łączniczką z AK a nie ojcem dowadzącym kompanią Baszty , który po wojnie kiedy inni AK-owcy byli strzelani lub więzieni dostał od komuny dom na Żoliborzu? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 Nie pluj, dziadu 07.05.10, 00:35 ty tchórzu, w prasie niemieckojęzycznej produkujesz się łachudro? W polsce dostałbyś w ryło po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 popieram tu p. prof. Bartoszewskiego 07.05.10, 00:42 on to dobrze określił. Życzę Panu Profesorowi zdrowia i przekazuję wyrazy szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
survivor2 Niegdyś autorytet 07.05.10, 00:45 Do tej pory, PIS nawet znamion kampanii nie rozpoczął. Zaś jego przedstawiciele ośmieli się jeno prosić Jarosława Kaczyńskiego o wyrażenie zgody na kandydatowanie, jako gwarancji kontynuacji linii programowej reprezentowanej przez brata tragicznie zmarłego Prezydenta. Tymczasem jazgot medialny PO i ich wschodniej agentury już po stokroć zdążył przedstawić na wszelkich forach, że taki kurs partii PIS będzie (a nawet już jest!...)czerpaniem profitu z narodowej żałoby. I żeby oskarżenie miały odpowiednią rangę, wysłano w bój wypróbowaną forpocztę –niestrudzonego PROFESORA- niegdyś, obok Jana Nowaka Jeziorańskiego, autorytet moralny Polaków, a dziś klowna i pachołka w cyrku Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 co ty gadasz chamie??? 07.05.10, 01:03 Człowieku kampania zaczęła się w chwili ukazania się programu Pospieszalskiego. Kampanię masz w szczekaczce PiS-owskiej zwanej "Wiadomościami". Kampanię to masz w parlamencie i Europarlamencie, gdzie pisowskie mendy przygotowują rezolucje, oświadczenia itp o tak absurdalnej treści, że nikt o zdrowych zmyslach nigdy tego nie przyjmie. Kampanie PiSowską masz na forach. Kampanie PiSowską masz pod kościołami. A co do autorytetu - profesor nim jest, a jego zasługi dla Polski ogromne, w przeciwieństwie do zasług Jarka, którego jedynym bohaterskim czynem jest śmierć jego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 00:47 To się gość popisał z tą nekrofilią. Polecam areszt domowy razem z Palikotem. Albo może niech spróbuje to na "chorobę filipińską" zwalić. Ps. Właśnie gość próbuje złożyć Komorowskiemu pocałunek śmierci. Jak takie zboczenie nazwać ??? Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafo 07.05.10, 00:55 > To się gość popisał z tą nekrofilią. to się popisałeś podwórkowym językiem Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Oj pisdziaki, będzieta jeszcze płakać... 07.05.10, 00:50 i to rzewnymi łzami. I nieważne, co pieprzą przypadkowi politycy na temat waszej koterii i zasmarkanego guru. Zawsze lepsza jest stara bida niż nowe nieszczęście. Co Jarkwacz potrafi, pokazał przecież w latach swojego premierostwa. Jest niezaprzeczalnym faktem, że stertyczały Bartoszewski to etosowy oszołom. Kto był chociaż biernym obserwatorem życia politycznego w Polsce pod auspicjami byłych "działaczy" opozycji(???), ten powinien pamiętać jego nacjonalistyczne wyskoki. O olbrzymim przywiązaniu do kultury żydowskiej, też nie trzeba przypominać. W czasie wyborów prezydenckich należy albo diametralnie zmienić formy i kierunki działalności głowy państwa, albo zostawić ten solidaruchowy grajdołek w spokoju. Niech się kiszą we własnym sosie. Bo ani Jarkwacz ani Komorosek nie są zainteresowani naprawą Rzeczpospolitej. Oligarchowie i kler mają tu zbyt wiele do powiedzenia i de facto, do decydowania. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Bartoszewski: Użyłem "nekrofilii" jako metafory... 07.05.10, 00:53 Jak Komorowski przegra to niech wszyscy wiedzą dlaczego. Generalnie biedak nie ma dobrego ruchu. (wywalić Bartoszewskiego bez sensu. Popierać go jeszcze gorzej Może ignorować rzeczywistość i udawać ,że Bartoszewski nie istnieje ??? Albo wysłać go do Australii ,żeby tam zbierał głosy Polaków. Albo potajemnie go "zabutelkować" ??? Qrde nie wiem na szczęście to nie ja muszę o tym myśleć Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
conrad11 Muszkieterowie PO Bartoszewski Wojewódzki Figurski 07.05.10, 00:58 Przez litość nie komentujmy tego obrzydlistwa Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 to prawda - dla kłamcy prawda jest obrzydliwa 07.05.10, 01:08 bo pokazuje co naprawdę kryje się pod płaszczykiem świętoszkowatości brata tragicznie zmarłego El presidente Santo Subito Lecha kaczyńskiego. A jest to obłuda, syf moralny i choroba psychiczna zwana pazernością na wladzę. Odpowiedz Link Zgłoś
praskicwajnos A ja jednak myślę że pseudopforesor plecie androny 07.05.10, 01:03 i powinniśmy mieć te jego wymysły głęboko w... (rosyjskiej) Dumie (państwowej). I jeszcze jedno- walić wojewódzkiego i figurskiego, to są szczyle i bobkojady, najpierw ze sobą się ryćkają a potem bekają chorymi tekstami szydzącymi z ludzi uczciwych i nie lejących cienkim sikiem na Polskę tak jak Herr Donald i W.S.I.O.K. komorowski Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek do d... 07.05.10, 01:03 czyli jak wybitny polski profesor uprawia propagandę analną* ______________________________ * dawniej mówiło się "do dupy" Odpowiedz Link Zgłoś
pazdzioch.mariann Wykształcenie z butów wychodzi "profesorze" 07.05.10, 01:04 Przeciętny gimnazjalista wie o tym że są porównania, metafory budzące pozytywne i negatywne skojarzenia. W tym przypadku podpieranie się nekrofilią nie jest nawet obraźliwe, jest po prostu obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 "Wykształciuchy" zabierają glos 07.05.10, 01:11 Zrozum jedno - tak jak pieniądze nie czynią z czlowieka arystokraty, tak dyplom nie czyni z człowieka osoby wykształconej. To że jesteś pierwszym w rodzinie "magazynierem" nie oznacza, że jesteś inteligentem. To że Twoja mama skończyła tylko technikum, nie oznacza, że jest równa Bartoszewskiemu. Adios amigos Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: "Wykształciuchy" zabierają glos 07.05.10, 03:05 nowotkomarceli4 napisał: > Zrozum jedno - tak jak pieniądze nie czynią z czlowieka arystokraty, > tak dyplom nie czyni z człowieka osoby wykształconej. To że jesteś > pierwszym w rodzinie "magazynierem" nie oznacza, że jesteś > inteligentem. To że Twoja mama skończyła tylko technikum, nie > oznacza, że jest równa Bartoszewskiemu. > > Adios amigos Zrozum jeszcze jedno ,to ze umiesz pisac wcale nie gwarantuje ze to co piszesz ma jakikolwiek sens. Natomiast z twoich wpisow wynika ,ze nalezysz do grupy ludzi wrogich Polsce i polskosci. Jestes jednym ze sprzedajnych najemnikow wyslugujkacych sie PO ,neobolszewickiej partii na ktorej czele stoi indywiduum kolaborujace z bylym (?) majorem KGB Putinem . Tusk (czyli taki polski Janukowycz) kolaboruje z wiernym nasladowca metod i wielbicielem Stalina - tyranaa,zwyrodnialca i kata narodu polskiego i innych narodow zniewolonych przez Rosje Sowiecka . Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: "Wykształciuchy" zabierają glos 07.05.10, 08:13 a świstak siedzi i zawija. Odpowiedz Link Zgłoś