krasowy28 Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:04 To chyba jakieś jaja! 5 lat temu czemu nie ale teraz? to tak jakby dać nagrodę piłkarza roku Ronaldinho Gaucho za rok 2009. Kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
alternatywna.opowiesc Zgadzam się w pełni! 14.05.10, 22:38 Zgadzam się w pełni! Tzw. profesor Bartoszewski roztrwonił w ostatnich latach calutki swój autorytet. Nawet zszedł na minus... Najgorsze jest, że on chyba naprawdę sam wierzy w to, że to co robi jest godne... Żal... Odpowiedz Link Zgłoś
cyrix22 [...] 14.05.10, 21:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Żyd nagradza Żyda 14.05.10, 22:06 Władysław "Cham" Bartoszewski, przezywany przez nienawistników "profesorem", nie jest żydem. Nie trzeba być żydem żeby dostać od Michnika medal, patrz: "Człowiek Honoru", "sowiecki generał w polskim mundurze" Kiszczak Odpowiedz Link Zgłoś
ferliszja Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:12 Bua ha ha ha... To jakaś tradikomedia. Za co ta nagroda? Zostawcie tego Pana w spokoju. Niech się leczy i wstydu nie przynosi sobie i Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
w1958 Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:13 I did not, have, sexual, relations with that man. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 23:21 w1958 napisał: > I did not, have, sexual, relations with that man. Could you please elaborate on that? Odpowiedz Link Zgłoś
hazardzista123 Uwaga: Zagadka szpiegowsko-wodna 14.05.10, 21:16 Zagadka szpiegowsko-wodna. Wyobrazcie sobie studio telewizyjne, a tam starszy Pan w garniturze, duzych okularach i wybaluszonych galach opowiada cos bez sensu, sliniac sie przy tym i parskajac, ze go zrozumiec nie mozna. Smieje sie sam do siebie, z wlasnych glupkowatych wypowiedzi, parska, slini sie i warczy. Kreci sie na krzesle, jakby go cos uwieralo. Zadaja mu pytania, a on tak odpowiada i odpowiada (pytania znal wczesniej, przygotowal sie, pewnie sam sobie napisal). No co to jest? Przypominam: zagadka szpiegowsko-wodna: Odp: To jest wywiad-rzeka z Wladyslawem Bartoszewskim (tzw. prof.) Pozdrowienia dla bydla takiego jak ja (za tzw. prof.) Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:17 Dla tych co tak plują na komunę proponuję przeanalizować z życiorysu Władysława Bartoszewskiego cyt."Wspominał cztery pobyty Bartoszewskiego w więzieniu, które nasz laureat cudem przeżył: w latach 1941-42, 1946-48, 1949-54 oraz 1981-82, "w sumie pełnych siedem lat życia". Łatwo zauważyć, że od objęcia stanowiska I sekretarza przez Gomułkę represje polityczne przycichły. Lata 1981-82 to błąd polityczny gen.Jaruzelskiego. Nie wiem, czy za list otwarty w latach sześćdziesiątych Michnik siedział czy też nie. Ja tamte czasy wspominam z filmów,występów kabaretowych i odnoszę wrażenie,że komuna była w odwrocie. Może się mylę, może po występach aktorzy i kabareciarze prosto z telewizji trafiali do cel więziennych. Humor tamtych lat był mistrzowski w porównaniu z dzisiejszym. Ale były to czasy śmieszne. Dzisiaj wszystko jest OK i śmiać się nie ma z czego. Więcej... wyborcza.pl/1,75248,7885231,Bartoszewski_Czlowiekiem_Roku.html#ixzz0nvqzbYhx Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:17 Możemy być dumni z tego barona Munchausena,który został zwolniony z Oświęcimia z powodu złego stanu zdrowia i wysłany na leczenie[tak wszyscy wychodzili z obozów],póżniej działał w jednostce AK,która została uznana za zinfiltrowaną przez NKWD do cna i gdyby nie Powstanie to jej dowódca i inni staneliby przed sądem jako zdrajcy,sam Bartoszewski nigdy nie miał karabinu w ręce,nigdzie nie walczył,nikt nie wie co robił w Powstaniu,normalny dekownik ,a nie wiadomo czy nie gorzej.Żadni powstańcy go nie szanują,uważają za bajkopisarza i Papkina,gdy nieproszony pojawia się na powstańczych uroczystościach nikt nie podaje mu ręki i traktowany jest jak powietrze.Za to kochają go Niemcy z wzajemnością.Kochają go też Żydzi naiwnie wierząc ,że ratował ich w czasiewojny,niestety nie ma jednego Żyda który byłby przez niego uratowany,nie ma też żadnych dowodów,oprócz kłamstw obrzydliwego śliniącego się starucha. Odpowiedz Link Zgłoś
medrek_forumowy przecież rok 2010 dopiero się zaczął. 14.05.10, 21:18 co to jest za chwalenie dnia przed zachodem słońca, to jakaś nagroda na zachętę? Czym Bartoszewski się wyróżnił w tym roku. TO raczej element kampanii Bronka Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecrydzyk1 Re: przecież rok 2010 dopiero się zaczął. 14.05.10, 23:55 Nagroda jest za zeszły rok . Odpowiedz Link Zgłoś
jacekc1 Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:20 video.google.com/videoplay?docid=-1414612631579567915# ten link pokazuje prawdziwą rzeczywistość i wartość naszego rządu warto go zobaczyć pomimo niechęci, niektórych ludzi do pewnej stacji W przyszłości postaram się ładować więcej tak kontrowersyjnych matsriałów, które mam nadzieję, niektórym otworzą oczy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 15.05.10, 12:20 czy chodzi ci o dzieci z mieszanych rodzin polsko - niemieckich ? Sprawdz prawo niemieckie i wtenczas oskarżaj Bartoszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekc1 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 15.05.10, 13:04 he1ku napisał: > czy chodzi ci o dzieci z mieszanych rodzin polsko - niemieckich ? > Sprawdz prawo niemieckie i wtenczas oskarżaj Bartoszewskiego. O jakim Ty prawie mówisz. Wszak Niemcy są UE. To co Jugendamt wyczynia nie mieści się w głowie. Organizacja założona jeszcze za Hitlera, pozwala sobie niemalże na rasistowskie traktowanie polskich rodzin mieszkających z dziećmi w Niemczech. Bartoszewski jako Minister miał spore możliwości, gdyby tylko chciał. Wystarczy wpisać Jugendamt. Dowiesz się więcej. Najgorsze jest to, że Polacy nie potrafią walczyć o swoje, a kiedy tylko taki się znajdzie natychmiast próbują go zmieszać z błotem. O polska naiwności, dążenie do swoich racji to u nas zaraz "chamstwo i głupota" Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Ja jako bydło i wyjec stwierdzam uprzejmie że 14.05.10, 21:23 " Nie wierzcie frustratom i dewiantom psychicznym " Nie wierzcie GW To nie profesor i nie autorytet to pała Adasia do walenia opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
cynglisciplujajademnienawisci Bydłoszewski Gnidą Roku POsród WSIoków 14.05.10, 21:33 Bartoszewski to dęty autorytet , czyli pseudoautorytet sklecony przez Michnika i TVN na potrzeby tuskomatołków. Żaden z niego profesor. Tytuł załatwił sobie dyplomatycznym wysługiwaniem się u swoich pupilków z Reichu. Pupilków z uśpioną z powodu sytuacji geo -politycznej , ale wrodzoną gestapowską nienawiścią do wszystkiego co polskie i zawsze pełna gotowością bojową, aby skoczyć nam do gardła ( historia do 1945). Miliony siedziało w obozach koncentracyjnych, dziesiątki tysięcy walczyło w Powstaniu Warszawskim, tysiące pisało dobre książki itp.itd i ozorem nie klepią nachalnie o tym tak jak to robi Bartoszewski. Przeżywają to w ciszy i skupieniu. Dwóch ministrów spraw zagranicznych w jednym rządzie? A cóż to za polski dziwoląg? To chyba jakaś kpina i cos nowego. Bartoszewski wybacza gestapowcom i nkwdzistom. Banderowcom i Volksdeutschom z Selbstschutzu. Spala sie z nienawiści do Polaków z PiSu, bo maja odmienne poglądy polityczne niż on. Kieruje ich wszystkich do psychiatryka, bo do łagrów nie może. Posługuje się przy tym językiem z rynsztoka – słownictwo łaziorów po jagodziance na kościach lub tanim winie marki "ala patik" od Palikota i obszczymurków spod budki z piwem. Wspaniale pojmowana demokracja. Ten zidiociały dziadek musi mieć cos na sumieniu z przeszłości, że dostaje furii na słowa lustracja i IV RP i stał się bezwolną marionetką w rękach Tuska. Siedzi teraz w kieszeni Tuska. Dostał posadkę za ujadanie przedwyborcze jak wściekły kundel. Wielki społecznik, tylko nie chce społecznie doradzać. Ma być ministrem do specjalnych zadań polsko – żydowskich. Te specjalne zadania to nic innego jak reprezentowanie interesów Szlangbaumów, Judenbaumów i innych baumów i całego przedwojennego cebulowo – jarmułkowego sztełtu ,co by zaspokoić ich finansowe roszczenia majatkowe wobec Polski idące w dziesiątki miliardów dolarów . Ta jego starcza aktywność......Może sprawa tego zwolnienia z KL Auchswitz. W obiegu jest kilka wersja tego zwolnienia. A to PCK, a to rodzina, a to lekarz obozowy pudrujący obozowe rany.Pora sie juz zdecydowac na jedna opcję! Hmmmm. ..Jednym słowem zabili go i uciekł:) Odpowiedz Link Zgłoś
radomiro C.H.A.M. ROKU 14.05.10, 21:34 "Profesor" Bartoszewski zasłużył na ten tytuł mówiąc o nekrofilii i porównując wspaniałą książkę Artura Domosławskiego (nota bene dziennikarza Gazety) do przewodnika po burdelach. i to ma byc autorytet??? Odpowiedz Link Zgłoś
lucas Re: C.H.A.M. ROKU 14.05.10, 22:04 "Jeśli Jarosław Kaczyński - a w ostatnich dniach już to się rozpoczęło - będzie wykorzystywał wielką stratę, jakiej doznał, jako argumentu wyborczego, wówczas będę musiał powiedzieć: jestem zarówno przeciwko pedofilii, jak i nekrofilii każdego rodzaju" autorytet debili chyba...LOL Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Bartoszewski Człowiekiem Roku zydowskiego 14.05.10, 21:35 nie jestem zdziwiony, nikt tak nie pluje na Polske i Polakow jak nagrodzony.Geremek, Sortos i inni; sami Zydzi,tak sie nagradza w zydowskiej gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
bydlakzkrakowa Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:36 To coś nazwało mnie i moją Mamę bydłem. Od tej pory przyjąłem tę nazwę jako nick. I jestem z tego dumny !!!! Cała ta oszalała banda, której się wydaje, że jest mądrzejsza, bardziej światowa, bogadsza i po prostu lepsza, jak jej się lepiej przyjrzeć, okazuje się marnie wyedukowaną ( patrz staruch z małą maturą lub "magister" kwaśniewski), zdradziecką ( Tajni Współpracownicy i współpracownicy Gestapo), parszywą karamarylą( Ubecy, złodzieje, łapówkarze, agenci i pożyteczni idioci), która kisi się we własnym sosie, wspomagana agenturą ościennych państw. Jedno maja wspólne: nienawiść do Polski, nienawiść do polaków, pogardę dla pozostałych obywateli. Oni uważją, że to oni powinni rządzić bowiem to oni mają przyrodzaną wielkość. Reszta to właśnie bydło. A nie doczekanie hołoto. NIDOCZEKANIE! A poza tym twierdzę, że Płathfołma i " Gó..o Wybiórcze" winny być zdelegalizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
brrr3 Człowiek Roku w maju ? 14.05.10, 21:42 Bartoszewski to kiedyś był, teraz jest tylko duplomatołek i (wiecie kto) bartoszewski - całe te nagradzanie śmieszne i pocieszne. Co jeszcze Gw wymyśli ? Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_bydle Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:43 Rączka myje rączkę, sumienie ma rzerzączkę Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Bartoszewski Człowiekiem Roku ? 14.05.10, 21:43 Kolej na Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
milyalbonie jaka gazeta taki czlowiek roku 14.05.10, 21:47 po co oni jeszcze tego dziada promuja Odpowiedz Link Zgłoś
gabewa ja nie jestem dumna 14.05.10, 21:48 Nie jestem dumna i nie zycze sobie by pan Michnik przemawial w moim imieniu do tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
lucas ???????????ze co prosze?? 14.05.10, 21:50 jakos w lutym (wyd.27-28 luty) Michnik pisal,ze wraca do Polski "stalinowski bohater...wielki MORALNY autorytet i bohater PRL", jego brat przyrodni Stefan Michnik oto pierwsza strona GW: img295.imageshack.us/img295/2928/28101141065329924810199.jpg prosze poczytajcie sobie o nim jakim byl "bohaterem" pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik noz sie otwiera w kieszeni!! Michnik powinien na taczkach byc wywieziony z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: ???????????ze co prosze?? 14.05.10, 22:30 I po co wklejasz ten fotomontaż, myślisz, że ktoś Ci uwierzy w te bajki photoshopa?:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucas PEWNE FAKTY 14.05.10, 21:52 jakos w lutym (wyd.27-28 luty) Michnik pisal,ze wraca do Polski "stalinowski bohater...wielki MORALNY autorytet i bohater PRL", jego brat przyrodni Stefan Michnik oto pierwsza strona GW: img295.imageshack.us/img295/2928/28101141065329924810199.jpg i prosze poczytajcie sobie o nim jakim byl "bohaterem" pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik noz sie otwiera w kieszeni!! Michnik powinien na taczkach byc wywieziony z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
anaisanais96 ja się pytam za co? 14.05.10, 21:53 bardziej pasuje cham roku. Za to plucie jadem i obrażanie drugiego człowieka. Gdzie przeczytałam że jemu wolno więcej. Ja ię na to nie zgadzam. wg mnie każdy powinien być kulturalny , bez względu na przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa salon 14.05.10, 21:56 Mariusz Muszyński w styczniu 2008 roku został odwołany z funkcji prezesa Fundacji Polsko - Niemieckie Pojednanie na wniosek sekretarza stanu w Kancelarii Premiera prof. Władysława Bartoszewskiego, który utracił zaufanie do niego - poinformowało w piątek Ministerstwo Skarbu Państwa. A kim jest Mariusz Muszyński ? Mariusz Muszyński ur. 1966, prawnik, profesor UKSW, doktor habilitowany prawa, pracownik naukowy Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego - kierownik Katedry Prawa Dyplomatycznego i Dyplomacji na Wydziale Prawa i Administracji UKSW. Od 2008 r. prodziekan Wydziału Prawa i Administracji UKSW ds. nauki, współpracy i promocji. Żonaty, dwójka dzieci. Jest absolwentem prawa na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Specjalizuje się w prawie międzynarodowym i europejskim oraz stosunkach polsko-niemieckich. Członek Rady Legislacyjnej przy Prezesie Rady Ministrów RP. Regularnie publikuje w tygodniku "Wprost, nieregularnie w innych czasopismach. Nie podobało się Muszyńskiemu m.in. prawo obowiązujące w Niemczech a ustanowione jeszcze za Hitlera. Polityka Niemiec wobec mniejszości Polskiej - właściwie to niemożliwe jest utworzenie takiej mniejszości bo takie prawo ustanowił bodajże Goering. I tak jest do dziś ... A człowiek-ropucha dostał tytuł GWniany Człowiek Roku. Należy mu się. Bo GWno zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecrydzyk1 Re: salon 15.05.10, 00:04 W Niemczech nie ma polskiej mniejszości bo nie ma terenów na których by taka mniejszość etnicznie zamieszkiwała , wszyscy Polacy mieszkający w Niemczech to emigranci z XX czy XXI wieku . Co innego Niemcy w Polsce ( Opolskie) oni mieszkają na tych terenach od kilku wieków dlatego są mniejszością . I nie ma tu nic do tego ustawa z czasów Hitlera zresztą idola PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: salon 15.05.10, 08:10 Tak ? Ciekawe że przed wojną byłą. I dlatego powstał za Hitlera pewien "akt" prawny który rozwiązał tę kwestię i obowiązuje do dziś. Ale Michnikowi trzeba uczciwie pogratulować "wychowania na Gazecie" rzeszy oddanych czytelników. Zrobią wszystko żeby nasr... na własne gniazdo. Ja rozumiem młodzież ale tego starego przygłupa Bartoszewskiego ... Czego to ten śmieć nie zrobi dla poklasku salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
trak711 Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 22:02 Małe sci-fi - przypuśćmy. na chwilę, że żyją powstańcy warszawscy bardziej zdecydowanie niechętni Władkowi niż ci realnie żyjący - któryś z nich pyta... Władku - czemu tak nas reprezentujesz, nas powstańców warszawskich? ... Bo w ogóle mnie denerwujecie i te wszystkie przypominanki - pieprzycie mi wszystko. Ale o co ci tak naprawdę chodzi Władku - pyta żyjący przedstawiciel powstańców - przecież możesz się pokazać jako jeden z najważniejszych, najodważniejszych i najlepszych z nas, przyznasz, że ta teraźniejsza władza je Ci z ręki. Gówno rozumiesz - odpowiada Władek, jestem za stary a chciałbym żyć we wspomnieniach tak jak sobie to wymyśliłem sam - wnerwiają mnie historycy. Jakbyśmy rozkminili Radiokomitet parę lat wcześniej to byłbym teraz intelektualnym odpowiednikiem Wałęsy na świecie a tak jestem tylko profesorem - a hieny nawet tę profesurę podgryzają. Zobacz na Michnika 20 lat starań i nawet jakby napisali, że był agentem Moskwy, Tel Avivu i Waszyngtonu na raz, to mu nic nie zrobią. Kurczaki, że w 89 nie wymyśliłem żeby założyć gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 22:08 A co z Wajdą ??? Czemu tylko Bartoszewski ??? Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś