frodobaggins1 20.05.10, 11:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marinellla Re: Już nakleiłem zdjęcie psiej kupy zamiast turb 20.05.10, 14:06 Nawet już nie ma tego profilu na Buce. Zamknęli chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
hezor Dziś Międzynarodowy Dzień Rysowania Mahometa: P... 20.05.10, 14:57 Haha, ciekawa inicjatywa. i.imagehost.org/0694/mahomet.png - zupełnie nie potrafię rysować, ale to chyba chęci się liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
profesorfilutek Redla hezora 22.05.10, 12:55 naprawde nie potafisz rysowac tu masz podobizne rysoj wedlug niej www.obrazky.pl/obrazky/tlusta-swinia-589-OBRAZKY.PL.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Co za debile! Jakim trzeba być pustogłowym 20.05.10, 16:18 oszołomem by brać udział w takich akcjach dla skretyniałych bezmózgich lemingów! Czy komuś się od tego polepszy? Czy w Arabii Saudyjskiej albo Afganistanie przestaną prześladować kobiety i kamieniować ludzi za byle pierdołę jeśli grupa oszołomów narysuje te idiotyczne obrazki? Na pewno nie! A wręcz przeciwnie, takie prostackie akcje przyczyniają się tylko i wyłącznie do radykalizacji zachować po stronie muzułmanów. Poza tym konkretne rzeczy, jak właśnie prawa kobiet i wyższość prawa świeckiego nad religijnymi gusłami, schodzą na dalszy plan kiedy wszyscy skupiają się na jakiś idiotycznych pierdołach. Dlatego palanty od podobizn Mahometa, wy przypominacie raczej fanatyków którzy lubią się pastwić nad wyznawcami i innych religii, drażnić się z nimi i robić im na złość, a ludziom walczących z religijnym fundamentalizmem wręcz szkodzicie! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Już nakleiłem zdjęcie psiej kupy zamiast turb 20.05.10, 16:21 prawdziwy_dobrze_poinformowany napisał: > na zdjęciu jakiegoś araba - dla mnie przedstawia on > mahomecika !!! > To samo zrobiłem z b16 i zrobię to samo z każdym okupantem > naszego kraju i z kolaborantami !!! > To ma być początek mojej kolekcji !!! No na pewno się polepszy w świecie Arabskim od karykatur jakiegoś gostka który od setek lat nie żyje. I co ty z tą muzułmańską okupacją? Katolstwo owszem okupuje Polskę, ale dla muzułmanów to raczej nasz durny kraj jest okupantem nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
brudno Gostki... 21.05.10, 08:17 Poprawi się na świecie od rysowania "jakiegoś gostka", który od kilkuset lat nie żyje? Jestem przeciwko robienia karykatur Mahometa, Jezusa, Buddy, Matki Boskiej itd. Nie dlatego, że boję się terrorystów, lecz w imię kultury i szacunku dla poglądów, wiary innych osób. Nie jestem Żydem - ale wchodząc zwiedzić synagogę pożyczam jakąś czapeczkę, nie jestem muzułmaninem - ale przed meczetem zdejmuję buty, od dawna nie jestem katolikiem - ale do katedry nie wchodzę w krótkich gatkach i bez koszuli. Nawet jeśli niektóre objawy religijności mnie śmieszą - staram się wierzącym tego nie okazywać. Ciekawe, jaki będzie następny "dzień" - "bożej rodziny"? Jakie fajne rysunki i drastyczne dowcipy można robić na temat z kim naprawdę Matka Boska to zrobiła, o zrobieniu św. Józefa rogaczem itd. Fajne ? Swoją drogą w Polsce w minionych latach było trochę procesów o "obrazę przedmiotu kultu". Do tych "przedmiotów" zaliczono też Jana Pawła II. Regularne protesty bo ma być jakiś spektakl, np. leciwy już musical "Jesus Christ Superstar" - od dziesiątków lat wystawiany na całym świecie. "Akcja bezpośrednia" w galerii sztuki - bo nie spodobała się rzeźba pokazująca przewróconego papieża itd. Wolność słowa nie polega na tym, że wolno kupę zrobić w cudzej świątyni. Pokazujemy "wyższość cywilizacyjną" celowo obrażając muzułmanów, których religia uznaje, iż Boga i Mahometa należy mieć w sercu, nie zaś w karykaturze ? Odpowiedz Link Zgłoś
elaichi re: 22.05.10, 10:15 Mieszkam w Pakistanie, nie jestem muzulmanka, i akurat ta decyzja (o zablokowaniu fejsbuka i youtube, z obu serwisow korzystam - tzn. teraz nie moge ;) ) jest dla mnie zrozumiala. Nie rozumiem raczej, po co prowokowac i po co obrazac, jaki to ma miec cel? Pokazanie, ze mamy was w doopie, i wasze swietosci? Tak samo jak profanowanie wszelkich innych czyichs swietosci. Dla kogos to jest gostek i nikt, ale dla kogos najwyzszy autorytet. Nie wiem, dlaczego mamy nie miec do siebie szacunku. To tak, jakbym u mnie w domu jadla wieprzowine i kaszanke, bo mnie przeciez zakaz jedzenia wieprzowiny i krwi nie obowiazuje, nosila europejskie ubranie, bo co mnie obchodza tutejsze normy, i robila sobie z proroka zarty, a moja rodzina znowuz by robila sobie zarty ze zmartwychwstania Chrystusa, bo przeciez to niedorzeczne i smieszne, no i oni w to nie wierza. Jaki mialby byc cel i rezultat takiego postepowania? Odpowiedz Link Zgłoś