Dodaj do ulubionych

"Kozanów można było uratować"

26.05.10, 16:56
najpierw Zdrojewski, a teraz Dudkiewicz - medialne gwiazdki. Podpisują się
jedynie pod sukcesy miasta, które się rozwija dzięki przedsiębiorcą. Tam gdzie
rzeczywiście muszą działać jako politycy ponoszą klęski.
Obserwuj wątek
    • axenrolle Re: "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 17:08
      a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to ze Dutkiwicz przez
      niektórych uważany jest za najlepszego prezydenta w Polsce
      www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/newsweek_polska/wroclaw--rafal-dutkiewicz,58552,1
      • oljo Re: "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 17:23
        bo tak się składa, że Dutkiewicz dużo robi dla Wrocławia. Sam widziałem, jak
        sporo jeździł promując miasto. w ten sposób ściąga się tutaj różne firmy,
        których obecność nie jest bez znaczenia dla ogólnego rozwoju. ale chyba nie
        każdy musi być ekspertem od powodzi. wystarczy, że robi to, na czym się zna.

a ciekawe jakie zasługi w swojej karierze odniósł pułkownik Panas...? krytykować
        w takich sytuacjach jest bardzo łatwo.
        • axenrolle Re: "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 18:07
          Nie wiem jakie zasługi ma płk Panas ale raczej nie promował , nie
          inaugurawał , nie otwierał, nie przeciwnął wstęg itp bo to raczej
          nie wchodzi w zakres jego KZO lub KOS .W swoje wypowiedzi opisał syf
          jaki zastał na miejscu , syf który zaistniał min dzięki
          niekompetencji prezydenta Dutkiewicza którą to tylko powódź
          odsłoniła. Ktoś tu zapomniał że rządzenie wielkim miastem to nie
          tylko celebry i PR ale także katastrofy i to w ich czasie cała
          prawda o człowieku wchodzi na wierzch
          • oljo Re: "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 19:20
            a skąd wiesz, że pułkownik Panas "nie promował", "nie inaugurował" itp. a czym
            się zajmuje przeciętny pułkownik w naszym wojsku (poza tymi, którzy byli na
            misjach). pierdzi w stołek za niemałe pieniądze. więc może i teraz uprawia sobie
            PR, bo nadarzyła się okazja. a może po "bohaterskiej obronie kozanowa", własną
            piersią (a nawet czym innym) zrobią go generałem...

widziałem Dutkiewicza w kilku sytuacjach zupełnie nie medialnych. uczestniczył,
            albo udawał się na rozmowy z przedstawicielami dużych firm, które potem
            stworzyły we Wrocławiu wiele miejsc pracy. w jednej z takich firm pracowałem,
            więc widziałem jego troskę o to, żeby zachęcić inwestorów z pierwszej ręki. o
            tym się mało mówi, bo rozmowy są mało medialne. można powiedzieć, że to nic
            nadzwyczajnego. ale można też zapytać, dlaczego tak dużo znanych firm lokuje się
            właśnie we Wrocławiu. a to pociąga za sobą rozwój i w innych dziedzinach.

a co z drugiej strony tak nadzwyczajnie PRowego widziałeś w jego postępowaniu?
            bo ja za często w mediach go nie widuję. i zazwyczaj jak już występuje, to mówi
            raczej o zwyczajnych, codziennych sprawach miasta.
            • alejajaniemaco Hej Polacy !!! Jak samopoczucie !?! 26.05.10, 19:31
              Znow sie z was smieje Europa ? Wiecie - gdyby to rzeczywiscie byla
              jakas katastrofa ktorej nie mozna bylo zapobiec i w ogole to tylko
              wam wspolczuc - no ale poki co to zarty o niegospodarnych i
              niechlujnych Polakach sa na czasie !!! Dlatego nie dziwcie sie ze
              nikt nie slucha co macie do powiedzenia - kto by sluchal jakiego
              oszoloma / krzykacza / cwaniaka co nie potrafi zarzadzac swoim
              podworkiem ? A tak na marginesie w dzien katastrofy pod smolenskiem
              amerykanski komentator pozwolil sobie na maly zarcik dodajac na
              koncu swojej wypowiedzi ze "Bialy Dom z ulga przyjal wiadomosc ze
              Polska nie jest w posiadaniu broni nuklearnej" - wzbudzil to ogolny
              smiech w studio co doprowardzilo do lekkiej konsternacji po chwili -
              ale prowadzacy na szczesie nie rzucil kolejnego kawalu o Polakach
              tylko przeszedl zrecznie do problemow w Somalii. To taki
              prztyczek w nos i w sumie gleboka prawda...
              • nemo123 Re: Hej Polacy !!! Jak samopoczucie !?! 26.05.10, 20:17
                od kiedy wyjechałeś samopoczucie mamy całkiem dobre
                • koluk1 Wiecie do ilu mieszkań wdarła się woda? Do trzech! 26.05.10, 21:26
                  Więc stwierdzenie, że "Kozanów można było uratować" jest ewidentnym nadużyciem.
                  Widać, że pan "pół"kownik działa na zlecenie wrocławskiej PO...
                  • profesor_wbydlo no to o co chodzi ? Swietowac ze tylko do trzech i 26.05.10, 21:43
                    medal dla Dutkiewicza.
                    Albo i pomnik ... no dobra chociaz nazwa ulicy ... na Kozanowie.
                    Zalosne zlamasy

• mara571 wszystko ci sie pomylilo 26.05.10, 21:05
              Dukiewicz ma w pewnych dziedzinach kompetencje w innych nie.
              Kazda akcja ratunkowa trzeba umiec kierowac. A przede wszystkim sie przygotowac
              do niej. Fala doszla do Wroclawia nie na poczatku powodzi, a po kilku dniach.
              Wystarczylo na jednym spotkaniu ustalic gdzie sa slabe punkty w miescie i tak
              skoncetrowac akcje ochrony walow. Przeciez wszyscy jeszcze pamietaja rok 1997.
              Ja przypominam sobie zawalenie sie Hali w Katowicach. Tam tez byl na poczatku
              chaos. Potem przyjechal Janusz Skulich, wtedy komendat wojewodzki Strazy
              Pozarnej w Katowicach. I akcja ratunkowa miala wreszcie koordynatora i
              czlowieka, ktory wiedzial co w tej sytuacji robic i jaka pomoc techniczna jest
              potrzebna.
              W kazdej nadzwyczajnej sytuacji potrzebny jest dowodzacy akcja ratunkowa. W
              Wroclawiu na Kazanowie go zabraklo.

• niestaly_czytelnik PO nie cofa się przed niczym 26.05.10, 19:25
            Smaży politykę na katastrofach - najpierw na śmierci 100 osób w
            samolocie, teraz na powodzi. Robi to przez swój organ - Gazetę
            wyPOrczą. W Warszawie jakiś mafiozo z PO wyrzucił siłą najemcę
            apteki przy akceptacji wierchuszki partyjnej. Ta partia jest
            wyjątkowo obrzydliwa - SLD, nawet po zamordowaniu Olewnika, to przy
            nich pluszowe misie.

• profesor_wbydlo Jest dokladnie jak piszesz !!! A tym razem nie PO 26.05.10, 21:46
              gratuluje ;-) bo nie ma czego ;-)))

niestaly_czytelnik napisał:

> Smaży politykę na katastrofach - najpierw na śmierci 100 osób w
              > samolocie, teraz na powodzi. Robi to przez swój organ - Gazetę
              > wyPOrczą. W Warszawie jakiś mafiozo z PO wyrzucił siłą najemcę
              > apteki przy akceptacji wierchuszki partyjnej. Ta partia jest
              > wyjątkowo obrzydliwa - SLD, nawet po zamordowaniu Olewnika, to
              przy
              > nich pluszowe misie.
              >
        • wielki_czarownik Chrzanisz 26.05.10, 19:08
          Jedyne, co dobrze wychodzi Dutkiewiczowi, to autopromocja. We Wrocławiu nie udało mu się rozwiązać żadnego realnego problemu. Ulice się sypią, komunikacja zbiorowa w zasadzie nie istnieje, mieszkania komercyjne cenowo na poziomie Berlina, mieszkań komunalnych brak, co inwestycja to albo przewał, albo opóźnienie, albo kompromitacja (kostka na remontowanym placu Grunwaldzkim zapadła się jeszcze przed oddaniem go do użytku, a kanalizację na Złotnikach robią już piąty rok i skończyć nie mogą!). Z kartą miejską też nic nie wyszło.
          Tak więc nie wciskaj kitu. Dutkiewicz, to mistrz PR, ale w praktycznym zarządzaniu to już cieniutko mu idzie. Tylko jakieś rzeźby, fontanny i inne takie by stawiał. A z mojego osiedla odjeżdża o połowę mniej autobusów, niż 8 lat temu! To jest prawdziwy Wrocław - kupa próchna pomalowana złotą farbą.
          • jadwiha Re: Chrzanisz 26.05.10, 19:13
            nic dodać nic ująć.
          • oljo Re: Chrzanisz 26.05.10, 19:39
            to porównaj Wrocław z innymi polskimi miastami. porównanie to wypada całkiem nieźle. są różne problemy z inwestycjami, ale to niestety wynika z wszechobecnego polskiego dziadostwa. podpisujesz kontrakt z firmą w dobrej wierze, a ona się potem nie wywiązuje. może jasnowidz (albo wielki czarownik) by coś na to zaradził... chociaż podejrzewam, że współpraca z konkurencją przebiegałaby podobnie (dlatego piszę o wszechobecnym dziadostwie).

wiem, że bardzo Dutkiewicza nie lubią urzędnicy, bo kazał im pracować w godzinach, kiedy zwykli ludzie mogą przyjść do urzędu (bez zwalniania się z pracy). mi tam to się całkiem podoba. nie jesteś przypadkiem urzędnikiem? ;-)

oskarżanie pojedynczych osób o wysokie ceny mieszkań to niezrozumienie ekonomii. mieszkania są takie drogie, bo ludzie jak barany dali się wpędzić w spekulacyjny balon. ale to wolny rynek (prawie). na szczęście, bo dzięki temu ceny niedługo spadną.

i może wyjaśnij, gdzie ten PR o którym kilka osób tak dużo się rozpisuje. jak (czasem) oglądam tv, to widzę wielu, którzy mówią ile to nie zrobili. Dutkiewicza raczej tam nie pokazują. czasem widzę go w programie regionalnym, gdy mówi o zwykłych sprawach miasta - raczej mało to PRowski.
            • wielki_czarownik Re: Chrzanisz 26.05.10, 20:30
              oljo napisał:

> to porównaj Wrocław z innymi polskimi miastami. porównanie to wypada całkiem ni
              > eźle.

Jakie porównanie? Porównaj jak jeżdżą tramwaje w Poznaniu i Wrocławiu. To jest porównanie a nie jakieś pieprzenie o EURO czy innym EXPO.

są różne problemy z inwestycjami, ale to niestety wynika z wszechobecnego
              > polskiego dziadostwa. podpisujesz kontrakt z firmą w dobrej wierze, a ona się
              > potem nie wywiązuje. może jasnowidz (albo wielki czarownik) by coś na to zaradz
              > ił... chociaż podejrzewam, że współpraca z konkurencją przebiegałaby podobnie (
              > dlatego piszę o wszechobecnym dziadostwie).

Bzdura. Polacy potrafią świetnie pracować, czego dowodem jest, że 3M przenosi tu produkcję z Japonii, bo Polacy... Lepiej pracują! Fabryka Opla w Gliwicach jest najlepsza w całym GM! We Wrocławiu nadzór jest do rzyci. To cała tajemnica. Nikt nie panuje nad tym burdelem. Widziałem, jak prywatna firma budowała dom za moim płotem. Zapieprzali od rana do nocy. A inwestycje miejskie? Zaczynają od piwka o 8 rano a o 16 budowa pusta!

>
              > wiem, że bardzo Dutkiewicza nie lubią urzędnicy, bo kazał im pracować w godzina
              > ch, kiedy zwykli ludzie mogą przyjść do urzędu (bez zwalniania się z pracy). mi
              > tam to się całkiem podoba. nie jesteś przypadkiem urzędnikiem? ;-)

Nie. Nie jestem urzędnikiem i nie żyję z gminnych pieniędzy.

>
              > oskarżanie pojedynczych osób o wysokie ceny mieszkań to niezrozumienie ekonomii
              > . mieszkania są takie drogie, bo ludzie jak barany dali się wpędzić w spekulacy
              > jny balon. ale to wolny rynek (prawie). na szczęście, bo dzięki temu ceny niedł
              > ugo spadną.

Kolego nie wciskaj kitu komuś, kto się zna na sprawie. Wysokie ceny mieszkań, to efekt małej ich podaży przy ogromnym popycie. Miasto nie buduje mieszkań komunalnych (woli fontanny), nie uchwala planów zagospodarowania przestrzennego i stąd takie a nie inne efekty. Zamiast przeciekającej fontanny na zadupiu (do której nie da się dojechać) można by wybudować w okolicach 100 mieszkań komunalnych! 400 osób miałoby gdzie mieszkać!

>
              > i może wyjaśnij, gdzie ten PR o którym kilka osób tak dużo się rozpisuje. jak (
              > czasem) oglądam tv, to widzę wielu, którzy mówią ile to nie zrobili. Dutkiewicz
              > a raczej tam nie pokazują. czasem widzę go w programie regionalnym, gdy mówi o
              > zwykłych sprawach miasta - raczej mało to PRowski.

To masz problemy ze wzrokiem. Popatrz na jego obiecanki. Karta miejska jaka miała być fajna? I co? I do dupy jest. Trasa WZ z podziemnymi przystankami? Gdzie jest? Parking pod fosą? EIT? EXPO? Co zostało z Tramwaju+? Dupa kolego! Dupa została! Puste obietnice, a ja musiałem sobie kupić samochód, bo nie miałem jak do pracy dojeżdżać! 8 lat temu miałem do centrum autobus co 7 minut. Teraz są okresy, gdzie mam 2 na godzinę! A na osiedlu przybyło kilkaset mieszkań! To jest rzeczywistość.
          • zuzannabr Re: Chrzanisz 26.05.10, 19:54
            taaa...reklama...powódź w połowie kraju, Dutkiewicz zapewnia, ze jest
            ok...prywatny blog informuje, gdzie potrzebna pomoc, mieszkańcy czyszczą
            piaskownice, kupują (sami) piasek i wzmacniają wały, by nie przeciekły(bo
            po powodzi nie odremontowano jeszcze dróg...i nie chca powtórki)....i to
            zminimalizowało straty...przyjeżdża profesjonalna pomoc, ale Dutkiewicz
            długo ich nie wzywa(żeby gazety nie napisały, że było zagrożenie0przeciez
            gadał, ze nie ma) i wreszcie-fala kulminacyjna, ludzie sie boją powtórki,
            chca pomóc przy ew problemach, a na stronce Wrocławia
            informacja:Dutkiewicz najlepszy, prezydentem miasta(oj to już Wrocławian
            chyba wkurzyło najbardziej)....woda zeszła...nam sie udało....cała Polska
            pomagała Wrocławiowi w 1997...teraz, wypadałoby pomóc tym, co starcili
            wszystko....ale na str www.wroclaw.pl informacja-ratusz na rynku
            urządza ''wielkie żarcie"(Wrocław na widelcu" fundowane przez miasto, a
            reklamujace kolesi-promilowych inwestorów).... i Wrocławianie juz chyba
            nie maja siły wstydzić się za tego taniego lansera....
        • gosc_76 Re: "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 19:50
          Co ty piszesz??? Jakie firmy??? To zwykłe wszelkiego rodzaju 'montownie'.
          Wrocław nie ma "How now", a po tym można poznać 'wielkość' danego rejonu.
          Wrocław jest zagłębiem taniej siły roboczej... i to są właśnie skutki działania
          Zdrojewskiego, Dudka, Schetyny i innych...
    • ciukrzy "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 17:59
      Z podziału funkcji wynika,że w sprawach między innymi
      powodzi,odpowiedzialny jest wojewoda.
      Historia taka sama,jak w Krakowie.
      I to nie da się ukryć.PełOwcy jak zwykle rżną głupa
      i udają niewinnych.
      • zbukov Re: "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 19:04
        O ile mi wiadomo do czasu ogłoszenia stanu klęski żywiołowej to nie wojewoda
        odpowiada za powódź, a samorząd lokalny. A Dutkiewicz PełOwcem nie jest.
    • pewuwu "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 18:40
      Wczoraj vice prezydent skomentowal ,ze piasek i worki byly po
      drugiej stronie ulicy ,ktos tu klamie z zywe oczy,czy ja jestem
      ciemniakiem?Ktorys z tych panow powinien miec honor i ......
    • washner Ja znam bardziej prosty sposób-patrz niżej: 26.05.10, 19:03
      należało wystawić parę cystern ze spirytusem. Jak wiadomo suchy spiryt
      absorbuje wodę. Jak by sie napili to wodę by wypili. Oczywiście to jest
      odpowiedż na mówienie PANASA. Nie każdy może być PANAS, i wypowiadac sie po
      fakcie.
    • musknascianie Re: "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 19:16
      no tylko szkoda że dzięki przedsiębiorcom nie rozwinęły się wały a jedynie
      bloki/osiedla?

nie dziwi mnie że GW robi wjazd na Dudkiewicza skoro sprzyja PO a on się oparł
      zarówno upisowieniu jak i platformizacji

czemu to GW nie napisze o prezydenta Warszawy? Stolica ma większe fundusze i
      powinna być zadbana a jest zupełnie zaniedbana

chcielibyśmy Dudkiewicza w Warszawie
    • dkolo "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 19:40
      Ameryki tu nikt nie odkrywa. Już w sobotę w radiu wrocław, które było na
      zalewanym kozanowie pułkownik wymieniał błędy urzędników. Lekko odgrzewany
      kotlet. Coś w tyle jest cała agora za pozostałymi mediami. A bloger-amator
      wrocław z wyboru, najlepiej pokazal agorowcom ich miejsce.
    • huston_mamy_problem chca wysadzic ze stolka Dudkiewicza :)" 26.05.10, 19:40
      od kilku dni trwa nagonka na niego
    • 2obserwator "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 19:42
      i cóz tu dodać
      .taki prezydent tylko rozlicza innych.a sam nie moze podołac
      obowiazkom.jka takiemu mozna powierzyć takie stanowisko.A kto go za
      to rozliczy.On sie niczego nigdzie nie spodziwał przyszło sunami.Nie
      miał biedaczek ani piasku ani worków.Ale koło swoich spraww to
      chodza nawet w godzinach pracy.Pozdrawiam.
    • dzioucha_z_lasu Re: "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 19:42
      "Kozanów można było uratować" Czy to znaczy, że Kozanów to ul. Gwarecka, Ignuta
      i Dokerska? Bo zdaje się tylko tam była woda?
    • lagosapapa Chciałbym usłyszeć tych durniów, 26.05.10, 19:43
      którzy wybudowali sie tam po 1997 roku, a teraz płaczą że ich
      zalało. NIE WIERZĘ, ZE WE WROCŁAWIU TO JEDYNE TERENY DOSTĘPNE POD
      BUDOWĘ!
      • wielki_czarownik To miasto wybudowało 26.05.10, 20:32
        Miasto wybudowało tam domy dla ludzi, którzy stracili domy w powodzi w 1997 roku.
        Śmiać się czy płakać?
    • pssz To jest prawda oczywista 26.05.10, 19:45
      Ale po fakcie. Dlaczego przed faktem jakoś nie wyszło?
      • q-ku przed faktem wszyscy byli zadowoleni że mieszkają 26.05.10, 19:55
        na polderze zalewowym;-)
    • gosc_76 Jestem ciekaw czy Adamski poleci 26.05.10, 19:47
      ze swojego stanowiska za powódź....
    • q-ku "wojsko czekało - du..a nie wojsko 26.05.10, 19:54
      wojsko nie czeka tylko załatwia spod ziemi nie czekając na durną cywilbandę
      • f_crane a co, mieli czołg w barterze za worki wymienić 26.05.10, 20:27
        lub pod bronią rekwirować? Samorząd ma znacznie większa swobodę rozporządzania zwłaszcza finansami. Wojsko stawiło się na wezwanie, gotowe do pomocy, a to że zabrakło materiałów to wina samorządowców, którzy właśnie są wzmiankowaną d..ą
        • q-ku oczywiście że winien samorzad 26.05.10, 20:37
          ale myślałem że wojsko (które było z jakimś dowódcą) jest operatywniejsze
    • wybitniemadry wybieracie glukow na waszych wlodarzy 26.05.10, 19:55
      a wystarczylo podejsc do tego waszego "prezydenta" i odebrac mu ta politrowke z ktora sie nie rozstawal
    • old-firehand Panas na generała 26.05.10, 20:05
      Dzielny wojak Panas za atak na Dutkiewicza może liczyc na szybki
      awans do Warszawy. Części generałów już nie ma, część pisowska
      składa dymisje, więc dzielny Panas za zasługi dla Wielkiego
      Grzegorza jak nic wyląduje w Sztabie Generalnym. Tak trzymać już
      wkrótce generale Panas.
    • wesolyjas haha,,,jak mozna zbiornik retencyjny uratowac..??? 26.05.10, 20:13
      hahahahahahaha... dobre.
    • radon13 A konstrukcyjnie ten wał ktoś obliczył ? 26.05.10, 20:14

Ja śłyszałem że wał był po prostu źle ułożony, pospolite ruszenie układało worki
      za bardzo w górę zamiast wzmaciac podstawe i się zawaliło pod wpływenm ncisku
      wody. Może po prostu wał był za późno układany i tyle.
    • freeman00 Bo nikt się nie spodziewał tego uderzenia dokładni 26.05.10, 20:16
      Bo nikt się nie spodziewał tego uderzenia dokładnie w tym momencie - tłumaczył
      Dutkiewicz. Ciekawe Panie Dutkiewicz na którą godzinę zaplanowaliście
      przerwanie wałów ? Od początku mówiłem że Wrocław jest przereklamowany! Ten
      niby rozwój i Pana zasługi. Jak byłem we Wrocławiu to marnie to wszystko
      wygląda. Wcale nie widać tego o czym Pan tak głośno mówi dookoła.
      • loki99 Re: Bo nikt się nie spodziewał tego uderzenia dok 26.05.10, 23:03
        Ale zaraz zaraz, nie jestes z Wroclawia wiec jak na moje oko to pakuj sie i
        szoruj do swojego Krakowka, czy tam Warszawki lapsie.
        Nie Tobie sie wypowiadac jak Wroclaw sie rozwija, a jesli uwazasz, ze marnie to
        wyglada to w takim razie nic nie widziales.
        W tej chwili Wrocek rozwija sie lepiej niz inne smieszne przereklamowane polskie
        miasteczka.
        Sio.
      • q-ku Wrocław bardzo łądnie się rozwija 26.05.10, 23:38
        bywam czasem i podziwiam - jest pięknie, a centrum takiego jak tam nie ma w
        Warszawie
    • marek.zimnak "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 20:29
      A co mu się stało, temu Kozanowu ;)))? Niech ktoś jedzie i zobaczy, bo to
      brzmi, jak by tam kamień na kamieniu został... jaja sobie robicie z tymi
      tytułami, niepoważne.
    • henyk "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 21:12
      Wszystko można było uratować, całą Polskę. Wystarczyło szczerze się modlić o
      zatrzymanie opadów. Winię tutaj Rydzyka i biskupów. Woleli bezczynnie siedzieć
      i czekać na datki z tacy zamiast zatroszczyć się o Polskę, zamiast wstawić się
      u Pana Boga i Matki Boskiej.
    • maji2 "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 21:47
      Całą winę za powódź ponosi Hitler. On ostatni zrobił we Wrocławiu
      meliorację. A tak serio: kto odpowie za wydane pozwolenia na budowę
      domów na polderach? Może prezydent oddałby swój dom powodzianom,a
      sam zamieszkał w kontenerze w jednych spodniach bez pieniędzy
      dobytku i pracy? Taka szkoła przetrwania.
    • szasza7 Dutkiewicz powinien podać się do dymisji.Jeśli ma 26.05.10, 22:10
      honor.Jeśli nie odejdzie teraz,popłynie w wyborach.A wybory tuż,tuż.
      Taki bufon.Uważał się za niezastąpionego.Roygryeba caz Wrocaw.Skci
      si y PO.Zadna sia politzcyna go nie popiera.Teray rwnie miesyka}cz
      Wrocawia.
    • anders76 "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 22:19
      Niby macie racje, wal fatalny, niedopilnowany, to wszystko sie zgadza. Ale jak
      piekna akcje mozna bylo zrobic i teraz ile do pogadania jest. A jak zbudowali
      by silny wal juz kilka lat temu to zadnych emocji by dzisiaj nie bylo tylko nuda.
    • nie-tak "Kozanów można było uratować" 26.05.10, 22:36
      "Najlepsi specjaliści" zawsze gardłują po fakcie, a jak potrzeba ich rad, ich
      rąk, ich działań to ich nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka