antylewar 03.06.10, 11:09 > W niepewnych czasach ludzie pożądają silnych, charyzmatycznych przywódców Ale ja słyszałem, że charyzmę często mają psychopaci. Tak mówią ponoć jakieś autorytety, to ja wierzę na słowo. GW myśli za mnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drmuras Wolność dzisiaj polega na wolności kupowania.... 03.06.10, 11:50 ... wybrane rządy mają niewiele do gadania. Prawdziwa władza - myślą ludzie - mieści się gdzie indziej - na Wall Street, w rękach nieobieranej unijnej biurokracji... Zapraszam do oglądania filmu Zaróbmy jeszcze więcej pieniędzy - kanał Planete Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 O "silnych" z Izraela jakoś dziś milczycie... 03.06.10, 12:16 ...podczas gdy cały postępowy świat mówi głośno. Wracają pacyfiści do swoich krajów i opowiadają o tchórzach strzelających ze strachu, żeby nie dostali po mordzie... Nie wyszedł tym silnym ostatni zajazd na Litwie, oj nie wyszedł... A teraz dopiero zacznie się cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
higienista1 Bezsilność silnych 03.06.10, 14:20 Problemem jest odpowiedzialnośc elit politycznych i finansowych, ktora wyraza sie w tym, czy potrafia i duzo wazniejsze chca precyzyjnie odróznić to co jest populizmem a co rzeczywistym problemem,cuchnącym trupem w szafie.Szanse na trafna diagnozę sa przy rozwinietych i droznych procedurach demokratycznych na kazdym szczeblu wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Bezsilność silnych 03.06.10, 19:31 Obecny system mozna co najwyzej nazwac cwierc-demokracja. Wyborcy wybieraja swych przedstawicieli sposrod tzw elit, a ci przedstawiciele sluza elitom. kolko sie zamyka, a wyborca czuje sie i jest wykiwany. Czas zmienic system na demokracje bezposrednia. Obecny system juz sie wypalil. Tak zwana elita polityczna dba jedynie o wlasne interesy. System demokracji bezposredniej obowiazuje w Szwajcarii i jakos nie widac tam takich szopek, jak w innych krajach. Nie znamy tez nazwisk politycznych herosow stamtad. Wyborcy sami decyduja o najwazniejszych sprawach, a politycy jedynie wykonuja ich decyzje. Dolacz do nas: www.demokracjabezposrednia.org Waclaw Timoszyk Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Racjonalna polityczna debata ? 03.06.10, 20:28 prawda, sens ? - na łamach tradycyjnych gazet ... gdyby rzeczywiście nie bywały tam gościnnie, to ludzie nie skusiliby się na nonsens jakoby panujący w internecie. można oczywiście sobie twierdzić, postawić diagnozę - że ludzie poszukują nonsensu i dlatego nas nie czytają, sięgają do sieciowych bałamutnych źródeł :) Odpowiedz Link Zgłoś
marek.56b Bezsilność silnych 03.06.10, 21:04 Wybieramy partie nie elity. To partie mają swoich ludzi na stanowiska i nieważne czy zna się na robocie, ważne aby tam siedział. Rządzi ten kto ma wpływ na przepływ pieniądza ogólnoświatowego oraz urzędnicy nieusuwalni, bez których tzw. "elity" niedałyby radę rządzić. Czy Premier z Ministrami zna się na wszystkim? Wątpie. Wychodzi na to że Polską rządzą urzędnicy niskiego szczebla. Odpowiedz Link Zgłoś