wiecejrealizmu 23.06.10, 16:57 jak zwykle - mądrze i na temat,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
timoszyk Bez zupy 23.06.10, 19:41 Bylem tylko ciekaw, czy bedzie atak na Kosciol i nie zawiodlem sie. Dlaczego ta pani jest taka monotematyczna? Waclaw Timoszyk Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Bez zupy 23.06.10, 22:10 Dla ciebie każde stwierdzenie jest atakiem na kościół ?. Pani Środa stwierdza fakty. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Choroba ''na koscioł''p.Środy świadectwem że 23.06.10, 20:36 służba zdrowia leży na łopatach.O jakim zwyciezcy chora kobieta mowi nie wiem.Wiem że komunizm przez lata panowania poczynil w umysłach narodu nieodwracalkne zmiany,czrgo przykladem p.etyk .Pani ktora zapomniala że narod juz w pare lat po solidarnosciowej fiescie przyzwolil na wladzę czerwonych.Wybrali ich ci ktorzy podobnie jak ona sprawili że Lenin z Bierutem mogli sie w piekle cieszyc że ich nauka nie poszla w las.Dużo mówi się o lekcjach etyki w szkole,a ja mowię że chocby to że słowo etyk jest pisane przed nazwiskiem tej pani jest powodem by swych dzieci na te lekcje nie posylac. Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: O jakim zwyciezcy chora kobieta mowi 24.06.10, 20:33 Oj, zaszumiało w główce pani profesor, zaszumiało... Odpowiedz Link Zgłoś
helguera wykształcenie Środy na poziomie zerówki 23.06.10, 20:41 jest to taka sama prawde jak to co zionaca nienawiscia do koscioła pani pisze na temat wyksztalcenia ksieży. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: wykształcenie Środy na poziomie zerówki 23.06.10, 22:08 Ja akurat nie orientuję się co do pochodzenia i wykształcenia księży, ale myślę, że socjolog powinien. Nie widzę więc powodów, aby nie wierzyć chyba, że ktoś przedstawi wiarygodne dane, sprzeczne z tym co podaje pani Środa. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: wykształcenie Środy na poziomie zerówki 25.06.10, 18:31 maura4 napisała: > Ja akurat nie orientuję się co do pochodzenia i wykształcenia > księży, ale myślę, że socjolog powinien. Nie widzę więc powodów, aby > nie wierzyć chyba, że ktoś przedstawi wiarygodne dane, sprzeczne z > tym co podaje pani Środa. Hmmm, sęk w tym, że wszyscy księża niejako z definicji mają wyższe wykształcenie, gdyż kilkuletnie seminaria duchowne, które trzeba ukończyć by zostać księdzem, mają status szkół wyższych. Można oczywiście nie uznawać tego za "prawdziwe" wykształcenie (choć przy jednoczesnym przekonywaniu o wadze i powadze rozmaitych "studiów genderowych" byłoby to nieco niekonsekwentne); jednak warto pamiętać, że dostać się do seminarium mozna tylko po maturze, a poza tym więc stwierdzenie iż gros księży w Polsce (...) ma wykształcenie na poziomie zawodowym jest zwyczajnie nieprawdą. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Bez zupy 23.06.10, 22:15 Napieralski zebrałby znacznie więcej głosów gdyby miał jakiekolwiek szanse. Tak przynajmniej słyszałam od wielu swoich znajomych (20-27 lat), którzy rezygnowali z głosowania na niego, ze strachu że wygra Kaczyński. Jeżeli nie zmarnuje tego co osiągnął, to w wyborach parlamentarnych wynik może być znacznie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: 100 procent księży ma wyższe wykształcenie 24.06.10, 19:47 ...ponieważ wszyscy skończyli wyższe seminaria duchowne. Wielu z nich ma tytuły magisttra - teologii, filozofii czy prawa kanonicznego. Nawet jeśli M. Środa nie uznaje wykształcenia seminaryjnego (co świadczy o jej fanatyżmie antyklerykalnym no ale trudno) to musi wziąć pod uwagę, że warunkiem podjęcia nauki w seminarium jest matura a więc teza jakoby byli księża mający wykształcenie "na poziomie zawodowym" (Warto podkreślić - nie "zawodowe" a "na poziomie zawodowym") jest z gruntu fałszywa. Tak więc Środa świadomie i z premedytacją pdoaje nieprawdę a "wybiórcza" również z premedytacją tę nieprawdę wytłuszcza. Ponieważ już w listopadzie na tym samym forum dementowałem podobne stwierdzenie M. Środy śmiem twierdzić, że wykazuje ona uporczyiwe złą wolę co kompromituje ją jako naukowca i publicystę. Co się tyczy pochodzenia to nie mam danych, ale właściwie wszyscy, w którymś tam pokoleniu pochodzimy ze wsi i nie ma w tym nic zdrożnego. Oczywiście salon gardzi osobami z prowincji czy niewykształconymi, ale może się na tej pogardzie przejechać. Poza tym badania wykazały, że najwięcej osób z wykształceniem zasadniczym zawodowym poparło Komorowskiego. No ale Środa wie swoje. Gdyby do Środy stosować miarę jaką GW i jej pelnomocnik stosują do opnentów Michnika poszłaby kobiecina z torbami. Na razie ma do wykonania jeden wyrok, o którym przez własną głupotę nawet nie wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta Bez d..py 25.06.10, 11:41 N powinien pokazywać się na wiecach i spotkaniach w towarzystwie wykluczanych ze społeczeństwa pedałów i lesb, w końcu to jego wyborcy i lewacka chołota Odpowiedz Link Zgłoś
alexaonly Bez zupy 25.06.10, 14:34 wg.mnie bardzo trafna ocena jak zwykle-pozdrawiam serdecznie panią profesor Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Bez zupy 25.06.10, 17:52 > wg.mnie bardzo trafna ocena jak zwykle-pozdrawiam serdecznie > panią profesor A nie zwróciłeś uwagi, że twoja ulubienica kłamie nt. wykształcenia ksieży (nie pierwszy raz zresztą dość oszczędnie istota to gospodaruje prawdą) o czym bardzo szczegółowo napisałem wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Bez zupy 02.07.10, 02:11 piotr7777 napisał: > > wg.mnie bardzo trafna ocena jak zwykle-pozdrawiam serdecznie > > panią profesor > > A nie zwróciłeś uwagi, że twoja ulubienica kłamie nt. wykształcenia > ksieży (nie pierwszy raz zresztą dość oszczędnie istota to > gospodaruje prawdą) o czym bardzo szczegółowo napisałem wczoraj. Po pierwsze nie kłamie tylko mowi, że poparcie księzy ma głos zawodowy na wsi czyli, chodzi o ludzi , którzy w wiekszości chodzą do kościoła, sa to ludzie mniej wykształceni co się z tym wiąze mniej swaitli. I do tych ludzi mowi kośció, a oni idą i głosują na PIS. Poza tym zgadzam sie z pania profesor w 100%, ma raję. Skoro kogos ulubienicą może byc Sztaniskis czy jak jej tam, to moja może być Środa. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Bez zupy 02.07.10, 16:57 coelka napisała: > piotr7777 napisał: > > > > wg.mnie bardzo trafna ocena jak zwykle-pozdrawiam serdecznie > > > panią profesor > > > > A nie zwróciłeś uwagi, że twoja ulubienica kłamie nt. wykształcenia > > ksieży (nie pierwszy raz zresztą dość oszczędnie istota to > > gospodaruje prawdą) o czym bardzo szczegółowo napisałem wczoraj. > Po pierwsze nie kłamie tylko mowi, że poparcie księzy ma głos zawodowy na wsi > czyli, chodzi o ludzi , którzy w wiekszości chodzą do kościoła, sa to ludzie > mniej wykształceni co się z tym wiąze mniej swaitli. I do tych ludzi mowi > kośció, a oni idą i głosują na PIS. Poza tym zgadzam sie z pania profesor w > 100%, ma raję. Skoro kogos ulubienicą może byc Sztaniskis czy jak jej tam, to > moja może być Środa. Nie napisała "głos" tylko "gros" a to oznacza albo 144 (Czyli tuzin tuzinów) albo (współcześnie) "zdecydowaną większość". Czyli zdecydowana większość księży jest, w opini Środy, po zawodówce. Odpowiedz Link Zgłoś