Dodaj do ulubionych

Kuba się wykoleja

20.07.10, 08:30
Prawie jak w PiS. Totalny rozkład, a prezesowi marzy się potęga !
Obserwuj wątek
    • w.i.l Kuban Polak - dwa bratanki 20.07.10, 08:36
      Wczoraj podawali, że znaleziono u nas zwłoki młodego człowieka
      śmiertelnie porażnego prądem przy kradzieży kabli elektrycznych...
      A GW się podnieca i opisuje to samo na Kubie jako katastrofę.
      Jacyż dyspozycyjni są dziennikarze GW.
    • embriao Kuba się wykoleja 20.07.10, 08:58
      U nas złomiarze to całe stacje rozkradli na dolnym śląsku. W Wałbrzychu od
      20 lat nie działa sygnalizacja kolejowa bo nonstop ktoś kradnie przewody i
      osprzęt o takich liniach kolejowych jak Marciszów - Strzegom to już nawet
      nie mówię bo cała zniknęła na złom. Wystarczy pogrzebać w archiwum gazety
      by dowiedzieć się ile razy pociągi stawały w Polsce przez kradzieże i ile
      było wykolejeń.
    • bruno_ja Kuba się wykoleja 20.07.10, 09:18
      Bratni kraj.
      • sher-rif Re: Kuba się wykoleja 20.07.10, 09:25
        Nie przeczytasz o tym w "Bez dogmatu".Tam dalej króluje lewacka
        wizja "socjalistycznej gospodarki".
        • bruno_ja Re: Kuba się wykoleja 20.07.10, 11:01
          sher-rif napisał:
          > Nie przeczytasz o tym w "Bez dogmatu".Tam dalej króluje lewacka
          > wizja "socjalistycznej gospodarki".
          Jak to? Przecież artykuł wyraźnie mówi o rozpoczętej powszechnej prywatyzacji;)

"Granma" publikuje też oświadczenie pewnego dyrektora z prowincji Cienfuegos, który potwierdza, że u niego zniknęło ostatnio sześć podkładów kolejowych, ale nie spowodowało to strat ani zagrożenia dla pociągów. Ukradziono bowiem nie sąsiednich sześć pokładów, ale co któryś z nich, co zdaniem dyrektora "nie naruszyło struktury torów".
          "Jak to możliwe, by taki dyrektor odpowiadał za mienie państwowe? - pyta komunistyczna gazeta. - Jak może decydować o przyszłości swojego zakładu? Przecież to słabość, niedbalstwo i tolerowanie bandytyzmu. Konieczne jest pozbycie się ludzi, którzy splamili honor kolejarski".

Normalnie jakbym słyszał dyrektora z dolnośląskiego PLK, tłumaczącego się z "zaginięcia" linii kolejowej, do niedawna jeszcze przejezdnej. Za "komunistyczną gazetę" można wstawić "lokalną" lub "związkową" i wszystko się zgadza;) Widać na PKP też nadal króluje socjalistyczna wizja gospodarki;)
    • mazbip Niedobory 20.07.10, 09:48
      Powszechna kradzież mienia państwowego (a na komunistycznej Kubie niemal
      wszystko należy do państwa) jest tradycyjnym sposobem na życie w ustroju
      opartym na niedoborze towarów.

Ciekawe, a u nas zaczeli krasc po wprowadzeniu kapitalizmu. Mnie tez ukradli
      metalowy plot. Czy w Polsce panuja az tak duze niedobory, widocznie.
      • archivario Re: Niedobory 20.07.10, 10:07
        90% wpisow zaczyna sie :U NAS.." A ja myslalem ,ze komentuje sie
        artykul o Kubie.PS Kochiba nie sa najlepszymi cygarami na
        swiecie,a te sprzedawane na "czarno" na Cubie,najczsciej sa
        mizernymi podrobkami
      • tymon99 Re: Niedobory 20.07.10, 10:09
        mazbip napisał:

> u nas zaczeli krasc po wprowadzeniu kapitalizmu

albo jesteś starym komuchem z mózgiem przeżartym propagandą, albo
        młody i głupi. tertium non datur, jeśli nie zdajesz sobie sprawy z
        rozmiarów złodziejstwa w polsce np. za gierka.
        • attykus Re: Niedobory 20.07.10, 11:26
          A na czym ty opierasz swój wniosek? Moi rodzice pracowali na kolei. Zapytaj
          każdego kolejarza na Śląsku jak funkcjonowała kolej w Polsce za Gierka a jak
          teraz. Owszem ludzie kradli na kolei spirytus z cystern, paliwo, czekoladę,
          owoce z krytych czasem AGD. To czego nie było w komunistycznych sklepach. Dziś
          kradnie się to samo plus węgiel, koks czy złom. Po prostu wszystko co
          przedstawia jakąkolwiek wartość. Pomysł na zatrzymanie jadącego pociągu otwarcie
          drzwi wagonów i wysypanie węgla narodził się w dostatniej kapitalistycznej
          Polsce w głowach byłych robotników z zlikwidowanych zakładów którzy "o taką
          Polskę walczyli" jak mówił jeden prezydent. Za komuny nikt nie był tak biedny
          by musiał wykuwać miedziane przewody z budynków. Dziś na Śląsku nie uświadczysz
          linek dławikowych obciążników żelaznych do napinania sieci czy SHP. A kradzieże
          szyn podkładów czy sieci trakcyjnej to prawdziwa plaga. Do katastrof nie
          dochodzi jedynie dzięki żenującym ograniczeniom prędkości na szlakach kolejowych
          wprowadzonych z uwagi na szkody górnicze. To zwykła hipokryzja wytykać błędy
          Kubie nie patrząc jak jest u nas.
          • tymon99 pojedź do zagłębia. 20.07.10, 13:03
            obejrzyj sobie domy w okolicach huty katowice. okradzionów,
            strzemieszyce, whatever. przyjrzyj się dobrze - spora część zbudowana
            w 100% z kradzionego materiału. to samo wokół każdej z tzw. "wielkich
            budowli socjalizmu".
            • attykus Re: pojedź do zagłębia. 20.07.10, 14:03
              Nie mówię że nie. Teraz jak kiedyś są tacy którzy kradną by polepszyć swój los.
              Lecz kiedyś nie było takich co kradli np. złom by przeżyć kolejny dzień. Choć
              wybiórcza często sugeruje że bezrobotnym w Polsce bez prawa do zasiłku żyje się
              wprost fenomenalnie i nie mają pracy ani dachu nad głową bo nie chcą mieć.
      • 12.12a1 Re: Niedobory 20.07.10, 12:00
        mazbip napisał:

> Powszechna kradzież mienia państwowego (a na komunistycznej Kubie niemal
        > wszystko należy do państwa) jest tradycyjnym sposobem na życie w ustroju
        > opartym na niedoborze towarów.
        > Ciekawe, a u nas zaczeli krasc po wprowadzeniu kapitalizmu. Mnie tez ukradli
        > metalowy plot. Czy w Polsce panuja az tak duze niedobory, widocznie.
        To co opisuja o jakims niedoborze towarów to jest najzwyklejsza brednia.Ludzie
        kradna takie rzeczy z biedy.
    • tymon99 wstyd! 20.07.10, 10:06
      człowiek niegłupi i wykształcony, a tu coś takiego.. nie wstyd nie
      znać trudnego słowa. wstyd nie znać, nie sprawdzić w słowniku i
      używać błędnie.
      tak, panie stasiński. pan sobie sprawdzi łaskawie w słowniku, co
      znaczy piękne słowo "trakcja".
      • attykus Re: wstyd! 20.07.10, 17:43
        W tym przypadku to akurat tobie powinno być wstyd bo na kolei sieć energetyczna
        podająca napięcie dla elektrowozów to trakcja kolejowa.
        • tymon99 Re: wstyd! 20.07.10, 23:18
          nie masz racji. użyj słownika.
          • attykus Re: wstyd! 21.07.10, 08:38
            Wiesz Ja to mogę się mylić pomyłki to ludzka rzecz ale z twojej wypowiedzi
            wynika że myli się ponad 100 tysięcy kolejarzy w Polsce i kto wie ile na świecie
            a jedynie ty i twój słownik macie racje.
            • tymon99 Re: wstyd! 21.07.10, 09:36
              a niechby nawet i milion patałachów używał słowa, którego nie rozumie.
              co to za argument?
              • attykus Re: wstyd! 21.07.10, 11:26
                Tymon widzę że nic nie jest w stanie wpłynąć na twoją opinie więc nie będę dalej
                próbował. Proszę jedynie nie nazywaj kolejarzy patałachami bo ze względu na
                rodziców mam sentyment do tej grupy zawodowej. Rozumiem twój jak i większości
                polaków negatywny stosunek do PKP. Sam bardzo rzadko ale jednak jestem skazany
                na usługi tego przedsiębiorstwa a właściwie grupy spółek. Nie mniej jednak wiem
                że za taki stan nie odpowiadają szarzy pracownicy ale dysydenci kolejowi. Ci
                panowie podobnie jak działacze PZPN żywcem przeniesieni z poprzedniej epoki są
                niereformowalni i niestety niezatapialni pomimo zmian jakie nastąpiły w naszym
                kraju. Zwykli kolejarze także uważają że na kolei w Polsce wszystko co dobre to
                już było i prędko nie wróci.
                • tymon99 Re: wstyd! 22.07.10, 14:58
                  nic nie wpłynie na moją opinię - trakcja i elektryczna sieć trakcyjna
                  to dwie różne rzeczy. tak samo jak olej napędowy i napęd (choć
                  zdarzają się, zwłaszcza na wschodzie, kierowcy nazywający 'napędem'
                  paliwo stosowane w silnikach z zapłonem samoczynnym). odpowiednie dać
                  rzeczy - słowo. i tyle. zapewniam, że i wśród kolejarzy spotyka się
                  ludzi mówiących po polsku w miarę poprawnie.
    • i33il33 Re: Kuba się wykoleja 20.07.10, 11:55
      corner11 napisał:

> Prawie jak w PiS. Totalny rozkład, a prezesowi marzy się potęga !
      corner11,ty to jestes totalnym idiota.Bo za rzadów PiS o wiele lepiej mi sie
      zylo i o wiele wiecej zarabialam niz za tych sabotazystów.To PO prowadzi nas w
      strone Kuby,nigdy na tych lachów cmentarnych juz nie bede glosowala.
    • belferxxx Zupełnie jak Polska;-) 20.07.10, 15:18
      U nas oczywiście nie kradną szyn, kabli, podkładów...;-)
    • jasio.cekin Kuba się wykoleiła! 20.07.10, 18:49
      Panie Redaktorze, co tam słychać w Zatoce Świń? Słychać swojskie chrząkanie?
      Też przetrzebiono?
    • tadeuszdwa Kuba się wykoleja 21.07.10, 00:59
      Lokomotywa za 1,5 miliona dolarow a wagon za milion?
      Cos ta lokomotywa nie tak albo ten wagon.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka