Dodaj do ulubionych

Smoleńsk zapala świeczki

04.08.10, 22:28
Wyborcza pisze : "Krajobraz 5 miesięcy po katastrofie: skoszono trawę, wycięto kilka drzew. Przez całą dobę milicyjny gazik czuwa, by nikt się tu nie kręcił i nie grzebał w ziemi."

Skad wiedza jak bedzie wygladal krajobraz 5 miesięcy po katastrofie, skoro nie uplynely jeszcze 4 miesiace?

Obserwuj wątek
    • azsxdcf Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 22:30
      co to szantaż emocjonalny? a kto cytował na całą P grupkę idiotów tylko po to
      aby ich ekstrapolować na wszystkich "ich"?
      • azsxdcf Re: Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 22:33
        nas.ć komuś pod drzwi zapukać i poprosić o papier, ciągle to samo...
        • na100procent katyń też nie oni 04.08.10, 22:44
          katyń to ci okłopni faszyści
          • piotrek2810 Re: a w Oświencimiu to też działali ruskie ! 04.08.10, 23:06
            faszyści to fajni chłopcy w mundureczkach, kochani chłopcy
            • renifer_lopez Tusk to miał szczęście 05.08.10, 01:01
              Autor tekstu pisze: "Moi rozmówcy potwierdzają to, co "Gazeta" pisała wcześniej
              - że radar na lotnisku smoleńskim jest stary i w miarę precyzyjne pokazuje
              jedynie kurs samolotu, czyli kierunek w którym leci. Jeśli zaś chodzi o
              wysokość, to pokazuje ją z dokładnością 200-300 m".
              .
              Redaktor (zapewne "ekspert od lotnictwa") sformułował tym samym bardzo poważne
              oskarżenie pod adresem rządu RP, stawiając go przy tym w dwuznacznej sytuacji.
              Nie wiem, czy w pełni zdaje sobie z tego sprawę? Zarzuca im pośrednio, że źle
              przygotowały lotniczą podróż oficjalnej delegacji polskiej do Katynia w dniu
              10.04.2010, narażając 96 osób na pewną śmierć. Skoro rosyjski radar myli się
              podczas podejścia samolotu do pasa o 200-300 metrów to wysłanie tam rządowej
              maszyny Tu154M z setką osób na pokładzie jest równoznaczne z zamachem na ich
              życie. Z drugiej strony pokazuje jak niebywałe i może DWUZNACZNE szczęście
              miał premier D. Tusk, lecący na spotkanie z Putinem trzy dni wcześniej (7.04).
              Szczęśliwie lądował i startował tym samym samolotem Tu154M, z tą samą załogą,
              na tym samym lotnisku uzbrojonym w ten sam radar mylący się o 200-300 metrów.
              Chyba że redaktorowi "Wyborczej" wydaje się, że za wierszówkę może nam spoko
              robić wodę z mózgu, po tym jak jego cwani rosyjscy rozmówcy spowodowali, że
              już mu samemu zaczęło w Smoleńsku chlupotać. Wstydź się "Gazeto Wyborczo",
              nie dość że insynuujesz Tuskowi, że jakoś mu się udało przeżyć (przy TAKICH
              radarach?!), to jeszcze poniekąd rozgrzeszasz rosyjską awiację. No, chyba że
              7.04. 2010, kiedy Tusk lądował w Smoleńsku, radary były tam inne,
              dokładniejsze? Jeśli tak to DLACZEGO?
              • dr.cool ano mial 05.08.10, 01:16
                rzeczywiscie mial szczescie ze pogoda byla :)
              • maaac Re: Tusk to miał szczęście 05.08.10, 06:23
                Bzdury piszesz. Radary były cały czas takie jakie były. Ich stan nie
                był dla nikogo zaskoczeniem. Tyle, że oznaczało to, że można tam
                lądować tylko przy dobrej pogodzie.

Wina rząd oczywiście jest. Tyle, że to wina traktowania Kancelari
                Prezydenta i samego Prezydenta jak ludzi dorosłych. To był błąd, bo
                już wcześniej przed wypadkiem dał parę razy dowody, że nie potrafi
                (on i jego ludzie) prawidłowo odpowiadać za swoje bezpieczeństwo.

Rząd WYRAŹNIE powinien przypomnien Prezydentowi, że albo poleci tam
                na tyle wcześniej, by ewentualne skorzystanie z alternatywnego
                lotniska (na co była spora szansa) nie spowoduje opóźnień w
                uroczystości, albo pogodzi się z opóźnieniami.

Pilotowi zaś powinien przekazać, że życie ludzi na pokładzie jest
                najważniejsze. Żadnych numerów typu "a może się uda", a jak Lech
                Kaczyński lub ktoś z jego otoczenia (ewentualnie inna osoba z
                pokładu samolotu) będzie cokolwiek mu sugerował, to stanie przed
                sądem za próbę narażania życie Prezydenta RP. Nawet jak tą osobą
                będzie sam Lech Kaczyński (powinna być taka próba już po incydencie
                gruzińskim, może by coś dotarło, jak nie do niego do do jego ludzi).
                • pn-ski trzeba bylo traktowac jak nieodpowiedzialne dzieci 05.08.10, 13:20
                  Przyznaje maac 100% racji w tym co napisal:
                  "Powinna być taka próba już po incydencie gruzińskim, może by coś
                  dotarło, jak nie do niego do do jego ludzi."

Oczywiscie, ze tak. Próba wywarcia nacisku na pilota powinna byc ostro
                  postawiona przez Ministerstwo Obrony. Nie tylko nagrodzenie pilota, ale
                  takze postawienie Prezydenta przed Trybynal Stanu i ukaranie dyscyplinarne
                  poslów Gosiewskiego i Karskiego za opieranie warcholstwa. Takich ludzi
                  trzeba traktowac jak nieodpowiedzialne dzieci, to pewnie by jeszcze zyli.
                  Tylko czy mozna winic rzad, ze traktowal ich jak doroslych?

Jaroslawa trzeba traktowac tak samo. Albo przywoluje swoich ludzi do
                  porzadku i nie próbuje obalic systemu demokratycznego w panstwie, albo
                  trybunal. Polityka to nie miejsce dla rozkapryszonych bachorów.
                  • maaac Re: trzeba bylo traktowac jak nieodpowiedzialne d 06.08.10, 06:33
                    PO nie postawi Jarosława przed Trybunałem.

Do tego trzeba mieć czyste ręce i sumienie (no i jaja). PO ich nie
                    ma - sprawa Cimoszewicza im ciąży. Dodatkowow nakłada się jakaś
                    cudaczna wiara, że "mohery" będą ich popierać. Wybór Komorowskiego
                    zamiast Sikorskiego był objawem tej wiary, tak samo liczne ukłony
                    względem Kościoła.

Co do "traktowania jak nieposłuszne dzieci". To poważny problem. Jak
                    zaczniesz tak ludzi traktować, szybko możesz stać się dyktatorem. Z
                    drugiej strony Kaczyński Lech zachowywał się w Gruzji jak dzieciak,
                    którego nigdy krzywda nie spotkała (braki w wychowaniu na podwórku)
                    więc nie wyobraża sobie, że to może się tym razem stać. Do tego
                    potrzeba prawdziwego męża stanu by potrafił skarcić tych co NAPRAWDĘ
                    trzeba i... zatrzymać się. W PO takich ludzi nie ma. To asekuranci -
                    nie odważą się nawet reform zrobić. To już opluwany przez wielu
                    Buzek był odważniejszy.
                    • kzet69 Re: trzeba bylo traktowac jak nieodpowiedzialne d 06.08.10, 09:19
                      Na dodatek PO potrzebuje Kaczyńskiego jako straszaka, i ja i wielu
                      znajomych, z którymi rozmawiałem od 2005 roku głosujemy nie na PO
                      tylko przeciw Jarosławowi. Zniknięcie Kaczyńskiego z polityki
                      spowodowałoby paradoksalnie zmniejszenie elektoratu PO, skorzystalby
                      na tym najpewniej SLD.
                      pzdr
                      • maaac Re: trzeba bylo traktowac jak nieodpowiedzialne d 06.08.10, 10:01
                        kzet69 napisał:

> Na dodatek PO potrzebuje Kaczyńskiego jako straszaka, i ja i wielu
                        > znajomych, z którymi rozmawiałem od 2005 roku głosujemy nie na PO
                        > tylko przeciw Jarosławowi. Zniknięcie Kaczyńskiego z polityki
                        > spowodowałoby paradoksalnie zmniejszenie elektoratu PO,
                        > skorzystalby na tym najpewniej SLD.
                        > pzdr

O dokładnie tak samo myślę.
                        Z jedną uwagą. Ostatnimi czasy miałem głupie wrażenie, że PO z SLD
                        licytowały się co zrobić by NIE głosowała na nich ta grupa osób.
                        Na zmianę, a to wyskoki Gowina i podlizywanie się moherowemu
                        elektoratowi (który i tak ma gdzieś PO), a to SLD z koalicja
                        medialną z PiSem.
                        • kzet69 Re: trzeba bylo traktowac jak nieodpowiedzialne d 07.08.10, 00:17
                          > Z jedną uwagą. Ostatnimi czasy miałem głupie wrażenie, że PO z SLD
                          > licytowały się co zrobić by NIE głosowała na nich ta grupa osób.
                          > Na zmianę, a to wyskoki Gowina i podlizywanie się moherowemu
                          > elektoratowi (który i tak ma gdzieś PO), a to SLD z koalicja
                          > medialną z PiSem.

Czyli otwiera się przestrzeń dla ewentualnego ugrupowania Palikota, może być ciekawie. Zresztą ja naprawdę mam dość 5-letniego nawalania
                          się bejsbolami przez dwie postsolidarnościowe partie, Polska z tego
                          korzyści żadnej nie odnosi...
              • edek47 Dla pisiorow to jest oczywiste... 05.08.10, 06:27
                ze to byl zamach na krasnala Lecha - pisiora.
              • pn-ski Ktos sie zagalopowal, wrócmy do poczatku. 05.08.10, 13:05
                Ktos sie zagalopowal, wrócmy do poczatku.
                Jest 10.IV.2010. Samolot z prezydentem na pokladzie zbliza sie do lotniska
                w Smolensku. Piloci maja danepogodowe: jest mgla. Podstawa chmur 50m
                (minimum to 200), widocznosc 400m (minimum to 1000-2000). Przepisy
                zabraniaja ladowania. W dodatku wiemy, ze wyposazenie lotniska -
                prymitywne. Co robimy? Pytamy prezydenta?

Jakie znaczenie ma to, czy Tusk wyladowal na tym samym lotnisku trzy dni
                wczesniej? Wtedy nie bylo mgly.
              • proch32 Re: Tusk to miał szczęście 06.08.10, 02:35
                Do renifera (ten z rogami jest madrzejszy)!
                Przy czytaniu trzeba myslec,zeby zrozumiec co sie czyta a potem
                pisze.
                "Wizyta" 10.04. nie byla wizyta oficjalna tylko wycieczka
                zorganizowana przez Kaczynskiego (jego kancelarie).Nie mowie juz o
                liscie pasazerow,ktora Kancelaria z trudem wyslala do MSZ 9.04.
                Podziekowac trzeba rosyjskiemu MSZ,ze zalatwili pozwolenie na lado-
                wanie bez odprawy paszportowej i kontroli wiz uczestnikow.
                36 specpulk stoi do dyspozycji Sejmu,Senatu oraz obu Kancelarii.
                (to tak jak zamawiac taksowke).Dysponent lotu odpowiada za
                dostarczenie dokumentacji i koniecznej specyfikacji zamawianego lotu
                jak tez jest dysponentem wykonywanego lotu.To nie Kancelaria Tuska
                ustalila godzine odlotu na 7.00 tylko dysponent(Kaczynski).Za stan
                techniczny lotniska tez nie odpowiada ani Tusk ani Klich.
                Specyfikacja lotniska powinna byla byc znana zalodze a jesli nie to
                odpowiedzialnosc za to ponosi dowodca 36 specpulku.
                Tu-154 ktorym lecial 7.04. Tusk mial na pokladzie 20-30 pasazerow i
                nie bylo problemow z pogoda. Kaczynski "zaladowal" 96 osob (Tu-154
                zabiera max.110 osob.Zakladajac ze dorosla osoba wazy ok.70kg
                to "nadwaga" byla 70kgx60 osob daje 4,2 tony. To nie Kancelaria
                Tuska ustalala liste pasazerow.
                Tak wiec przestan byc Maciora (Macierowiczem),nie przekrecaj znanych
                faktow ktore niedwuznacznie pokazuja niechlujswo u glupote twojego
                idola.
          • czaromir Re: katyń też nie oni 05.08.10, 01:18
            Bo jak ktoś pije, to pewnie i kradnie. Oto logika ludowa.
      • abalys Masmedia codziennie robią z Polski kraj idiotów 04.08.10, 22:50
        cytując zdebilałych PiSowców na czele z sektą rydzola i jego maciorą
        • krzych.korab Dla chleba panie, dla chleba !! 05.08.10, 06:11
          • edek47 Tylko jeden kartofel nam zostal ! 05.08.10, 07:01
            JAK TU PRZEZIMOWAC?
    • dama_z_bagien Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 22:32
      Po co te pytania? Wystarczy spojrzeć na wczorajsze "wystąpienie" fanatyków na
      Krakowskim Przedmieściu...Smoleńsk...nie pytaj nas jak można....Maciarewicz ,
      jego świta oraz oszołomy spod krzyża dadzą nam odpowiedź...ONI wiedzą lepiej....
      • zabitoprezydenta Re: Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 22:39
        kto pyta nie bladzi, a ten co wierzy we wszystko co mu sie POda na talerzu to
        sie nazywa fanatyk stworzony przez media (ktore i tak juz teraz sa przejete w
        100% przez PO i SLD)

Zreszta nie zdziwilbym sie jakbys byl-a kims komu placa zeby glupoty wypisywac
        na forach - widac to szczegolnie na gazecie i nawet systemu punktowania
        komentarzy + i -.

PO spapralo i sprzedalo kraj. Amen.
        • trippinonahole Re: Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 23:05
          Rofl
        • dybko2 Re: Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 23:23
          Jest mi normalnie wstyd za takich właśnie kretynów. Co się tyczy
          punktacji,miał byś czerwoną jak sztandar Z.S.S.R. zabitoprezydenta
          głupku jeden ,pycha go zabiła ,trzeba było zawracać do Warszawy nie
          rżnąć głupa.Czytasz pieprzony sieroto że Jak siadł w połowie pasa,a
          IŁ po dwóch podejsciah odleciał.Co ci jeszcze trzeba barani łbie
          więcej wiedzieć by ni pie...ć głupot.Wszystkich normalnych
          przepraszam za ten ton ,on tylko dotyczy kretynów.Ten jest wyjatkowy
          • mario-radyja mi jest wstyd za owieczki GW 04.08.10, 23:45
            > Jest mi normalnie wstyd za takich właśnie kretynów.
            > pycha go zabiła ,trzeba było zawracać do Warszawy nie
            > rżnąć głupa.

Muszę się z was tłumaczyć w Europie.

GW wam do głów włożyła wersję o presji prezydenta i tak na stałe zostało. Już
            żaden fakt przez ten pancerzyk myślowy nie potrafi przejść. Wy po prostu CHCECIE
            WIERZYĆ, bo tak bardzo go nienawidziliście. To wam po prostu pasuje do przekonań
            politycznych.
            • kicior99 Re: mi jest wstyd za owieczki GW 05.08.10, 02:01
              Nic nie musisz, nie dodawaj sobie. Poza tym nikt nam niczego nie wsadzał, źródła
              są z prawej i lewej, człowiek ma również własne szare komórki i wyciąga wnioski.
              Moim zdaniem słuszne, z że Ciebie boli...
              • edek47 A co z barankami?... 05.08.10, 07:26
                Oni sie nie licza?
            • pn-ski Re: mi jest wstyd za owieczki GW 05.08.10, 13:34
              Muszę się z was tłumaczyć w Europie.
              GW wam do głów włożyła wersję o presji prezydenta i tak na stałe zostało.
              Już żaden fakt przez ten pancerzyk myślowy nie potrafi przejść. Wy po
              prostu CHCECIE WIERZYĆ, bo tak bardzo go nienawidziliście. To wam po
              prostu pasuje do przekonań politycznych.

no wiec jeszcze raz:
              Jest 10.IV.2010. Samolot z prezydentem na pokladzie zbliza sie do lotniska
              w Smolensku. Piloci maja danepogodowe: jest mgla. Podstawa chmur 50m
              (minimum to 200), widocznosc 400m (minimum to 1000-2000). Przepisy
              zabraniaja ladowania. W dodatku wiemy, ze wyposazenie lotniska -
              prymitywne. Co robimy?
              Wyobraz sobie teraz, ze jestes na pokladzie tego samolotu. I spróbuj sobie
              odpowiedziec na to pytanie.
              • mario-radyja Re: mi jest wstyd za owieczki GW 05.08.10, 20:21
                > Co robimy?

Robimy to co zrobił pilot, czyli przelatujemy na wysokości 100 m. Stwierdzamy
                mgłę, przechodzimy na drugi okrąg i lecimy na inne lotnisko. Paliwa mamy dużo,
                więc nie ma presji.

Cała zagadka polega na tym co się stało od 100 metrów w dół. Ja tego nie wiem,
                ty tego nie wiesz, nikt tego nie wie.

Ja stawiam na usterkę techniczną. To jest mój domysł oparty na kilku
                przesłankach i jest równie, a może nawet bardziej prawdopodobny od tzw. presji.

Najważniejszą przesłanką jest fakt, że pilot zgodnie z kartą podejścia powinien
                przejść nad bliższą prowadzącą (1,1 km) na wysokości 70 m. Zrobił to na
                wysokości 20 m, czyli był całkowicie poza ścieżką. To tak szalone szaleństwo, że
                nie mogę uwierzyć, że dwóch profesjonalistów za sterami popełnia taki błąd.

p.s. nie wierzę w sztuczną mgłę i takie tam.
                • proch32 Re: mi jest wstyd za owieczki GW 06.08.10, 02:55
                  nawidzonej o.rydzyka:
                  masz racje,ze zadnej presji nie bylo.Urzednik MSZ mowi do pilotow,
                  ze prezydent jeszcze nie podjal decyzji. No wiec czekali na
                  decyzje... i nie doczekali sie.Ale zadnej presji... Pan prezydent po
                  prostu nie mogl sie zdecydowac. A moze czekal na decyzje od brata?

mario-radyja napisała:

> > Co robimy?
                  >
                  > Robimy to co zrobił pilot, czyli przelatujemy na wysokości 100 m.
                  Stwierdzamy
                  > mgłę, przechodzimy na drugi okrąg i lecimy na inne lotnisko.
                  Paliwa mamy dużo,
                  > więc nie ma presji.
                  >
                  > Cała zagadka polega na tym co się stało od 100 metrów w dół. Ja
                  tego nie wiem,
                  > ty tego nie wiesz, nikt tego nie wie.
                  >
                  > Ja stawiam na usterkę techniczną. To jest mój domysł oparty na
                  kilku
                  > przesłankach i jest równie, a może nawet bardziej prawdopodobny od
                  tzw. presji.
                  >
                  >
                  > Najważniejszą przesłanką jest fakt, że pilot zgodnie z kartą
                  podejścia powinien
                  > przejść nad bliższą prowadzącą (1,1 km) na wysokości 70 m. Zrobił
                  to na
                  > wysokości 20 m, czyli był całkowicie poza ścieżką. To tak szalone
                  szaleństwo, ż
                  > e
                  > nie mogę uwierzyć, że dwóch profesjonalistów za sterami popełnia
                  taki błąd.
                  >
                  > p.s. nie wierzę w sztuczną mgłę i takie tam.
                • maaac Re: mi jest wstyd za owieczki GW 06.08.10, 06:26
                  > Robimy to co zrobił pilot, czyli przelatujemy na wysokości 100 m.
                  > Stwierdzamy mgłę, przechodzimy na drugi okrąg i lecimy na inne
                  > lotnisko.
                  Ale po co? Mgła miała nagle zniknąć? Koledzy, prognoza pogody,
                  załoga wieży go okłamywali?

> Paliwa mamy dużo, więc nie ma presji.
                  Paliwa tak, ale czasu już nie. I wiesz dokładnie dzięki komu zarówno
                  zmieniono czas wylotu na późniejszy, a potem nawet tego terminu nie
                  dotrzymano.

> Cała zagadka polega na tym co się stało od 100 metrów w dół. Ja
                  > tego nie wiem, ty tego nie wiesz, nikt tego nie wie.
                  Tylko jak już wyżej stwierdziłęm nie wiemy PO CO znalazł się na tej
                  wysokości i po co dalej się zniżał. Mamy za to stenogram nagrań z
                  czarnej skrzynki.

> Ja stawiam na usterkę techniczną. To jest mój domysł oparty na
                  > kilku przesłankach i jest równie, a może nawet bardziej
                  > prawdopodobny od tzw. presji.
                  Tyle, że musiała by być to awaria nie zauważona przez załogę
                  samolotu. Do uderzenia w drzewo brak zapisów reakcji załogi
                  świadczących o jej zauważeniu.

> Najważniejszą przesłanką jest fakt, że pilot zgodnie z kartą
                  > podejścia powinien przejść nad bliższą prowadzącą (1,1 km) na
                  > wysokości 70 m. Zrobił to na wysokości 20 m, czyli był całkowicie
                  > poza ścieżką. To tak szalone szaleństwo, że nie mogę uwierzyć, że
                  > dwóch profesjonalistów za sterami popełnia taki błąd.
                  Ale wierzysz, że nie ma nic dziwnego z tym, że próbowali lądować -
                  zeszli do wysokości decyzyjnej w sytuacji pogodowej i nad lotniskiem
                  w warunkach o których wszyscy wiedzieli, że lądować nie powinni.
                • cmoscmos Re: mi jest wstyd za owieczki GW 06.08.10, 08:05
                  "Ja stawiam na usterkę techniczną. To jest mój domysł oparty na kilku przesłankach i jest równie, a może nawet bardziej prawdopodobny od tzw. presji."

I co, krytyczna usterka a mechanik nie krzyczy "straciliśmy silnik numer 3!" albo pilot "k****, nie reaguje na gaz!"? Tylko tak sobie na spokojnie lecą ku ziemi? I to ma być prawdopodobniejsze od nacisku?

"nie mogę uwierzyć, że dwóch profesjonalistów za sterami popełnia taki błąd."

A robiłeś kiedykolwiek coś pod naciskiem? Jakiś goniący termin + wkurzony kluczowy klient? Tak, że świadomie odszedłeś od procedur? Nie wierzę, bo byś wtedy wiedział jak to jest.

PS: Wpisałeś się na ten temat u mnie na BLOGU, przeczytaj odpowiedź to wrócimy do dyskusji.
        • banzai123 Re: Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 23:41
          Wiara, że Donald Tusk i inne osoby u władzy uczestniczyły w
          zamordowaniu kilkudziesięciu osób dla mało przekonujących celów
          politycznych - to jest dopiero naiwność i oderwanie od
          rzeczywistości.

Przy okazji zwracam uwagę, że zapomniałeś wyróżnić "PO" w
          wyrazie "głupoty", zakładam, że dla przeciwników tej partii owo
          wyróżnianie jest esencją prezentowania poglądów i świadczy o ich
          znakomitej błyskotliwości oraz dostrzeganiu obecności PO w każdym
          detalu otaczającej rzeczywistości (i z tego powodu zapewne owocuje
          unikaniem w codziennej diecie POmidorów, POmarańczy i komPOtu).
          • dazpo Re: Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 23:54
            proszę was od tragedii do wyborów dzieliło tylko 3 miesiace wiec nie kłóćcie się
            że to był zamach. Ten niby zamach tylko dzieli nas.
            tak czy siak wątpię czy Lech czy Jarek przekroczyli by 30 %
          • the_world_is_mine Re: Smoleńsk zapala świeczki 05.08.10, 01:06
            Stary, 100% racji, tylko powiedz mi, jeżeli myślę jak Ty i uważam, że
            Smoleńsk to zwykły, normalny, niemęczeński wypadek lotniczy na
            świecie, porównywalny do głośnych katastrof lotniczych jak np. parę
            lat temu wypadek prezydenta Macedonii ;-)

A z drugiej strony uważam, że w Tusku zostało tyle z liberalnego
            konserwatysty co mi z bycia 5 latkiem ;)

Na kogo głosować? Podpowiem, że jak śpiewa Muniek - komuchów nie
            lubię ;-)

Pozdr
      • edek47 Maciorek wie wszystko... 05.08.10, 07:20
        NAWET TO, CO NIE JEST WSZYSTKIM.
    • poborowy102 Znowu ta wybiórczo-ubecka 04.08.10, 22:33
      propaganda proradziecka. GDZIE SĄ WYNIKI ŚLEDZTWA? Gdzie są
      przesłuchania kontrolerów z wieży??? W ruskim sejfie jedynie.
      I nie mówię tu wcale o sztucznej mgle, innych tego typu bredniach,
      którymi chcecie zamydlić durniom oczy, ale przecież wina Rosjan jest
      niewykluczona, bo nie ma wyników śledztwa. Bo współpraca
      polsko-rosyjska w tej kwestii ograniczyła się niemal do poklepania
      Tuska przez Putina. Więc mordy parszywe w kubeł.
      • wuzuwela Re: Znowu ta wybiórczo-ubecka 04.08.10, 22:51
        poborowy102 napisał:

> propaganda proradziecka. GDZIE SĄ WYNIKI ŚLEDZTWA?

czy ja coś przeoczyłem?co,już śledztwo zakończono?raczej nikt przed końcem
        śledztwa szczegółów tego nie podaje
        • zabitoprezydenta Re: Znowu ta wybiórczo-ubecka 04.08.10, 22:54
          Zdrajca!
          • trippinonahole Re: Znowu ta wybiórczo-ubecka 04.08.10, 23:06
            rofl x lol
          • tylko1wpis Re: mowię ci, idź do lekarza, sam 04.08.10, 23:30
            geriavit ci nie pomoże, demencie starczy.
        • edek47 Co ty tam wiesz o faszyzmie? 05.08.10, 07:43
          Zapytaj WLOCHA albo HISZPANA... to ci powie.
      • freeskawiniak Re: Znowu ta wybiórczo-ubecka 05.08.10, 06:39
        Co wypisujesz za brednie GW ubecka ? widać że jesteś na bakier z historią,trzeba
        cierpliwie poczekać na wyniki śledztwa i zmuś mózg do
        myślenia zapoznaj się ile trwa przeciętnie śledztwo w sprawie innych katastrof
        lotniczych na świecie a nie wypisuj bzdur.
        • edek47 Ubecy byli wybiorczy, ale co to ma do rzeczy?... 05.08.10, 07:49
          Przecieznie byli w stanie zabrac sie za wszystkich.
    • yulek_cezar Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 22:33
      Trzeźwy, logicznie napisany artykuł. Tylko pytanie, czy autor będzie drążył?
    • megafonsprawiedliwy Wystarczyło sfajczyć domek Kiszczaka 04.08.10, 22:34
      i już GW przywołane do porządku!
      PARADNE!!!
    • adam_l27 To chyba pytanie do rządu ?? 04.08.10, 22:35
      Bo zdaje się rząd zadał takie pytanie w liście do USA ?

(O sztuczną mgłę.)
      • creepylook Re: To chyba pytanie do rządu ?? 04.08.10, 22:58
        nie do rządu, proszę pana, tylko do prokuratury. różnica to spora.
        • bartek797 Re: To chyba pytanie do rządu ?? 05.08.10, 07:57
          I nie trzeba się o to wściekać - prokuratura ma za zadanie stwierdzić dokładnie,
          co się stało. A hipotezy śledcze w przypadku śmierci VIPów powinny obejmować
          także próbę zamachu - choćby po to, żeby je wyeliminować.

Dlatego też sprawdzano (i wykluczono) też możliwość podłożenia ładunków wybuchowych.

A swoją drogą, kto przy zdrowych zmysłach próbowałby zabić człowieka, o którym
          było wiadomo, że przegra wybory za 3 miesiące? Nawet, jeśli Putin nie cierpiał
          go jak psa (a pewnie nie robił tego, bo Polska to tylko jeden z drugoplanowych
          graczy na świecie), to za zorganizowanie takiego zamachu powinien trafić do
          "psychuszki".

Czy wszyscy zwolennicy teorii spiskowych uważają, że autorzy spisków słabują na
          umyśle?
    • bandierarossa Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 22:37
      Oj Rosjanie, nawet sobie nie zdajecie sprawy co tu sie u nas dzieje.
    • billymclasky Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 22:38
      Rosjanie są jak widać normalniejsi od dużej części polaków.Aż wstyd za to co
      się wyrabia w Polsce. Polska przez kościół i pis staje się pośmiewiskiem
      całego świat.
      • poborowy102 Re: Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 22:51
        no i trzymaj się tej wersji, jeśli ci dobrze. I nie wychylaj nosa
        poza ten POrtal, bo możesz doznać szoku, że gdzieś indziej świat nie
        przestawiany w formie odpowiednio zmodyfikowanej papki dla
        łykających wszystko przygłupów, takich jak ty. Pzdr.
        • kicior99 Re: Smoleńsk zapala świeczki 05.08.10, 02:03
          Gdzie indziej też jest papka tylko spreparowana przez innych ekszpertów.
    • wuzuwela Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 22:45
      Koronczik zwraca też uwagę na fakt, że dowódca załogi miał niewielki nalot -
      3531 godzin - i że od niedawna latał jako pierwszy pilot. - To tak jakby
      kierowca przesiadł się z fotela pasażera za kierownicę - obrazowo tłumaczy
      Koronczik.

drobna nieścisłość co do nalotu,te 3500 tys godzin to ogólny nalot,włączając
      pewnie szybowce,śmigłowce i paralotnie,a konkretnie na Tu 154 miał zaledwie
      ponad 500 godzin,to właśnie tak jakby zza kierownicy osobowego samochodu
      przesiadł się na kilkudziesięciotonową ciężarówkę.

co do reszty twierdzeń zgadzam się z tymi ze Smoleńska,a strona Polska stara
      się za wszelką cenę znaleźć zaczepienie się na niedokładności,nic nieznaczącym
      drobiazgu i wałkować ten temat do oporu,a sprawa jest banalnie prosta,chłopaki
      nie dali sobie rady w trudnych,ekstremalnych warunkach no i w warunkach presji
      psychologicznej a może i najzwyklejszemu naciskowi wysoko postawionych person.

Więcej...
      wyborcza.pl/1,75478,8210968,Smolensk_zapala_swieczki.html#ixzz0vfhGUcoE
    • arius5 No co wy, nie wiecie z kim macie do czynienia ? 04.08.10, 22:46
      Coscie tazy zaszokowani, Ruskie ?
      Przeciez sprawa dotyczy Polakow, to narod ktory potrafi tylko sie modlic i
      wierzy jasnowidzom i wrozkom.

• 0skar Re: No co wy, nie wiecie z kim macie do czynienia 04.08.10, 22:49
        Arius, naprawdę wierzysz tylko jasnowidzom i wróżkom?
    • 79er Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 22:47
      potrzebne natychmiastowe oredzie do mieszkancow Smolenska, bo to duzy klopot i nie mozna obrazac niewinnych mieszkancow, ale prezydent jeszcze nie zaprzysiezony i na urlopie wiec moze P.O. Prezydenta GrzegorzS cos szybko wyglosi,
    • mieetek Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 22:50
      Prezydent zabił 95 osób. Poprzez zwolnienie pilota któy by go uratował. I
      który raz to zrobił.
    • jola.online Rosjanka 04.08.10, 22:56
      Bardzo mi przykro, ale ja też uważam, że zrobili to Rosjanie – FSB .
      A jeszcze Ci, co piszą do mnie na odnoklassniki tak uważają (widzą , że
      przebywam w Polsce)
      • mieetek Re: Rosjanka 04.08.10, 23:23
        A piszą jak to zmusili pilota do popełnienia samobójstwa?
        Może twoi odnoklassniki z tych co uważają że Rosjanie sami wysadzili bloki?
        Grają w szachy z Kasparowem?
        • jola.online Re: Rosjanka 04.08.10, 23:26
          Ty mnie żydostwo nie wciskaj,wiesz?
          • dazpo Re: Rosjanka 04.08.10, 23:50
            Oczywiście rasistowsko trzeba zagrać jak nie ma innych argumentów zrozum ze tak
            czy siak wybory by były tylko 3 miechy później i wcale ani jeden ani drugi
            kaczynski nie miał by choćby 30 % w tych wyborach
            gdyby nie ta tragedia. Tragedia pomogła mu zdobyć te 10%. I jeszcze raz napisze
            to Jarek był by gorszym prezydentem od Lecha. Tyle i pozdro
            bo nie mam już sił
            • jola.online Re: Rosjanka 05.08.10, 00:04
              Jaka jest stopa zwrotu katastrofy smoleńskiej?
              lubczasopismo.salon24.pl/lazacylazarz/post/214787,jaka-jest-stopa-zwrotu-katastrofy-smolenskiej
              PS Nic nie pisałam złego o żydach:)Vam pomerescziloś,Sudar' !
              • dazpo Re: Rosjanka 05.08.10, 00:19
                co to ma wspólnego z moja wypowiedzią bo nie rozumiem. Czytałem to i niby co to
                Kaczyński zatrzymał wojska rosyjskie w Gruzji swoim (bezmyślnym) bohaterskim
                zachowaniem narażając swoje życie dla kilku rur z gazem a nie umiał rządzić z
                braciszkiem prze ok 2 lata tak by teraz bylo widać tego efekty.
                • jola.online Re: Rosjanka 05.08.10, 00:42
                  A co wspólnego mam ja i moje wypowiedzi z Kaczyńskim ?
                  Jak w temacie:Smoleńsk wciąż w szoku: "Naprawdę uważacie, że winni
                  są Rosjanie?"
              • pn-ski Re: Rosjanka 05.08.10, 13:55
                "...dość nieoczekiwane przystąpienie NATO do rewitalizacji strategii
                antyrosyjskiej zapewne ma związek z faktem, że NATO wie kto jest
                odpowiedzialny za katastrofę smoleńską."
                Artykul, do którego odsylasz, ciekawy. Analiza zmiany sytuacji po 10.IV
                prawdziwa.
                Ale wniosek o odpowiedzialnosci (NATO wie kto jest odpowiedzialny) za
                katastrofe grubo naciagany. To, ze Rosja jest pragmatyczna i skorzysta z
                kazdej okazji dla swoich zysków nie oznacza, ze spowodowala katastrofe
                samolotu. Za trzy miesiace zalatwiliby to bez rozglosu, spokojnie mogli
                poczekac. Lech spapral sprawe sam, nawet nie musieli mu w tym pomagac.
          • big_zyd Re: Rosjanka 05.08.10, 09:13
            Ja Ci wcisnę. Zgadnij gdzie, "Rosjanko".
    • trippinonahole No cóż. 04.08.10, 22:58
      Mogę jedynie przeprosić za opętaną wizją spisku tłuszczę, a na
      usprawiedliwienie dorzucę, że Polska ma największe zagęszczenie idiotów
      w przeliczeniu na metr kwadratowy.
    • zpkw Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 23:00
      Nieprawda, nie wszyscy i wstyd mi za te wszystkie wypowiadane u nas
      bzdury.
    • arche556 Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 23:09
      Dziękujemy Wam Rosjanie, za okazane serce i pomoc. Nikt normalny w
      Polsce nie wymyśla takich głupot. To garstka rozhisteryzowanych
      awanturników, miesza w głowach biednym słuchaczom Radia Maryja. Tylko
      psują poprawiające się już stosunki z Rosją. Jest nam wstyd za te
      wymyślane głupoty. Jest nam wstyd za ortodoksów zpod znaku krzyża pod
      Pałacem Prezydenckim.
      Jest nam wstyd i przepraszamy Was za to.
    • kingstonny Mozna uwierzyc? Oczywiscie ze tak. 04.08.10, 23:14
      Oczywiscie, ze sztuczna mgla. Oczywiscie, ze to ONI spowodowali.
      Zlapac sie nawet brzytwy nalezy, aby zamydlic, albo chociaz
      odciagnac smutna prawde. Strach pomyslec co by bylo, gdyby sie
      okazalo ze to postawa samego swietego byla przyczyna brawury/glupoty
      zalogi. Takiej konkluzji nawet PO rzad sie boi.
      • nnike Re: Mozna uwierzyc? Oczywiscie ze tak. 04.08.10, 23:25
        kingstonny napisał:

> Oczywiscie, ze sztuczna mgla.

Teraz czekajmy na sztuczne deszcze nad Moskwą, bo są im bardziej potrzebne...
        • kingstonny Re: Mozna uwierzyc? Oczywiscie ze tak. 05.08.10, 02:31
          Tak jest. Jak mogli zrobic sztuczna mgle, to tylko patrzec a zrobia
          sztuczny deszcz. Ale, moze te ciemne sily tylko wtedy pracuja jak
          trzeba kogos zniszczyc? Moze sam czarny ksiaze za tym stoi?
    • loban1980 Ja tak nie uważam. 04.08.10, 23:15
      Rosjanie są narodem tak samo doświadczonym przez los jak Polacy. Są
      narodem mentalnie bliskim Polakom, a już na pewno bliższym niż
      Niemcy, Anglicy czy Francuzi, nie wspominając o Amerykanach. W
      tragedii Smoleńskiej jest wiele niewiadomych. Jednak nie można tylko
      Rosjanom wytykać błędów jeśli sami Polacy popełnili ich kilka:
      1. Samolot (już dawno powinien być wymieniony na nowoczesny)
      2. Lądowanie w Smoleńsku (wiadomo było, że lotnisko jest słabo
      wyposażone)
      3. Czemu pilot lądował w takich warunkach
      4. Nawet jeśli mgła była sztuczna to pilot nie powinien był tam
      lądować.
      5. Pilot znał lotnisko , a mimo to zlekceważył wąwóz

Nawet jeśli Rosjanie zastosowali super tajną broń aby spowodować
      katastrofę to Polacy są tej katastrofie co najmniej współwinni

• anders76 Re: Ja tak nie uważam. 05.08.10, 00:24
        Hej loban1980 !
        W 99% masz racje, nie zgadzam sie z 1. Na dzisiaj nie ma samolotu, ktory moglby
        bezpiecznie podjac probe ladowania w owczesnych warunkach i na tak slabo
        zabezpieczonym lotnisku, takiej maszyny jeszcze nie stworzono.
        Przyczynkiem do katastrofy byla niewatpliwie chora atmosfera w polskim
        lotnictwie, tolerowanie zachowan ryzykownych, nie wyciaganie wnioskow z
        katastrof poprzednich i ochrona winnych tych katastrof. Jakies takie
        przeswiadczenie, ze niebezpieczenstwo zawsze dotyczy innych, nie akurat nas i
        nie w tym momencie. Zabity w tej katastrofie Dowodca Lotnictwa mial poniesc
        odpowiedzialnosc za katastrofe Casy ale zostal uratowany i awansowane w
        ekspresowym tempie przez Najwyzszego Zwierzchnika Sil Zbrojnych co walnie
        przyczynilo sie do smierci tegoz "zwierzchnika". Tragiczny ale klasyczny
        przyklad jakie skutki przynosi niewyciagniecie wnioskow i konsekwencji z
        katastrof poprzednich, promowanie niewlasciwych osob wdg. sobie tylko znanego
        klucza.
        Osobne zagadnienie, to dlaczego w 36-tym pulku istnieja powazne niedobory
        kadrowe, pilot z minimalnym nalotem i jeszcze mniej doswiadczony nawigator
        pilotuje samolot z tak powazna obsada pasazerska. Zaden cywilny przewoznik by
        takiej zalogi nie wyslal na najzwyklejszy pasazerski lot.
        Rozumiem zdumienie mieszkancow Smolenska, ktorzy reaguja po ludzku na tragedie
        ktorej byli swiadkami, zdecydowanej wiekszosci Polakow tez w glowie sie nie
        miesci jak mozna takie bzdury wygadywac jak to robi czesc "nawiedzonych" z pod
        znaku PiS-u.
        Rosyjska zaloga lotniska popelnila tylko jeden blad, zalozyli ze maja do
        czynienia z profesjonalistami w tym samolocie gdy w rzeczywistosci kierowali
        lotem "wesoli amatorzy". Profesjonalistom nie trzeba tlumaczyc co oznacza brak
        widocznosci, zakazywac czy nakazywac.
        Za tak ryzykowne zachowanie to nawet kierowca samochodu zostalby ukarany mandatem.
        • dazpo Re: Ja tak nie uważam. 05.08.10, 00:32
          No właśnie tego pis-patrioci nie chcą zrozumieć bo to by obalało teorie jaka
          cały ten czas rozgłaszali. To jest tylko dobra reklama dal Kaczora i NIC WIĘCEJ
          • kzet69 Re: Ja tak nie uważam. 06.08.10, 09:43
            A ja czekam na zarzuty Prokuratora dla porucznika Wosztyla, który narażając zdrowie i życie 40 osób lądował Jakiem-40, bez zgody wieży, w
            połowie pasa i "ledwo nie zjechał poza pas startowy". Za coś takiego
            facet powinien mieć wstrzymaną licencję.
    • sehhorstmajorkontrwywiadu Ja tak patrzę na to zdjęcie przy artykule i 04.08.10, 23:27
      i widzę, że nie ma lasu krzyży!
      Co to jest???

Świtoń i spółka jazda do Smoleńska, stawiać krzyże!

A że ewentualnie dojdzie do szarpaniny z OMONem...
      • bombencja50 Re: Ja tak patrzę na to zdjęcie przy artykule i 05.08.10, 00:15
        sehhorstmajorkontrwywiadu napisała:

> i widzę, że nie ma lasu krzyży!
        > Co to jest???
        >
        > Świtoń i spółka jazda do Smoleńska, stawiać krzyże!
        >
        > A że ewentualnie dojdzie do szarpaniny z OMONem...

Popieram. Do delegacji dołączyłabym jeszcze p. Szczypińską z
        Jarosławem i kotem oraz panią, która próbowała przywiązac się do
        krzyża przed Pałacem Prezydenckim. Tak przy okazji, krzyż został
        podobno wczoraj "po cichu" poświęcony.Cóż za odwaga księży! Nie
        potrafili zapewnic mu godnego miejsca w kościele, ale potrafili go
        uświęcic.Nie zdziwiłabym się, słysząc, że dokonał tego ksiądz, który
        wygłosił wczoraj kazanie w kościele św. Anny.
    • grzegorz.kasprzyk Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 23:36
      Nikt z Polaków zdrowy na umyśle nie oskarża Rosjan o zamach. Jeśli ktoś się
      kształcił (zamiast stać jak analfabeci pod krzyżem) i jest na tyle
      zorientowany w historii oraz rozwinięty światopoglądowo nigdy nie uwierzy w
      brednie o zamachu. Brak motywów do zamachu. Ponadto bywały dużo lepsze okazje
      do zamachów bez kierowania na siebie podejrzeń (no tak Rosjanie robią zamach u
      siebie w kraju, wykorzystując rosyjska maszynę, która przeszła wcześniej
      rosyjski przegląd - no nic bardziej oczywistego do oskarżania Rosjan). Któż by
      się idiotami przejmował i ich "szczekaniem". Powinno się uzdrowić ten kraj -
      porobić "kurorty" pod hasłem "Arbeit macht frei" dla wszystkich
      niewyedukowanych nieudaczników i kretynów.
      • jola.online Re: Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 23:44
        Teraz prezydent może już skorzystać z samolotu Tu-154M, ale nie - z
        nowoczesnego systemu łączności satelitarnej. Specjalistyczny sprzęt
        zamontowano w samolocie ponad dwa tygodnie temu w Moskwie. Miał
        umożliwiać najważniejszym osobom w państwie bezpieczny kontakt z
        krajem w czasie podróży. System musiał zostać zamontowany przez
        producenta samolotu - czyli Rosjan. Gdy Tu-154M, z nowymi
        urządzeniami wrócił do Polski, okazało się, że rosyjscy specjaliści
        źle podłączyli końcówki modułu łączności i cała operacja zakłóciła
        nawigację tupolewa. W związku z tym moduł został ...odłączony, i -
        po locie weryfikacyjnym - maszynę dopuszczono do lotów z VIPami.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5074312.html

Koszt:NATO po raz pierwszy od 1992 roku przystąpiło do
        opracowywania planów strategicznych na wypadek wojny Sojuszu z Rosją
        (źródło). Tego się chyba Rosja nie spodziewała, bowiem od kilku
        dobrych lat prowadziła szeroko zakrojoną ofensywę propagandową
        odnośnie zacieśniania współpracy z NATO, rozpuszczała też przy
        pomocy agentów wpływu i pożytecznych idiotów informacje o swoim
        możliwym członkostwie w Sojuszu (to wprawdzie dość kuriozalne, ale
        symptomatyczne). Reakcją Rosji na ogłoszone plany NATO będzie
        zwiększenie wydatków na armię, co może spowodować trudności
        gospodarcze, zwłaszcza przy utrzymujących się niskich kosztach paliw
        kopalnych. Być może sposobem na zwiększenie cen a więc i dochodów
        Rosji będzie nowa wojna na Kaukazie. Uwaga: dość nieoczekiwane
        przystąpienie NATO do rewitalizacji strategii antyrosyjskiej zapewne
        ma związek z faktem, że NATO wie kto jest odpowiedzialny za
        katastrofę smoleńską.
        lubczasopismo.salon24.pl/lazacylazarz/post/214787,jaka-jest-stopa-zwrotu-katastrofy-smolenskiej
      • user_deleted Re: Smoleńsk zapala świeczki 05.08.10, 02:11
        Śmoieciu zaparchlony, za śmierć Prezydenta Kaczyskiego odpowiadają -
        Putin i jego Ryży Podnóżek. Słychać ??

grzegorz.kasprzyk napisał:

> Nikt z Polaków zdrowy na umyśle nie oskarża Rosjan o zamach. Jeśli
        ktoś się
        > kształcił (zamiast stać jak analfabeci pod krzyżem) i jest na tyle
        > zorientowany w historii oraz rozwinięty światopoglądowo nigdy nie
        uwierzy w
        > brednie o zamachu. Brak motywów do zamachu. Ponadto bywały dużo
        lepsze okazje
        > do zamachów bez kierowania na siebie podejrzeń (no tak Rosjanie
        robią zamach u
        > siebie w kraju, wykorzystując rosyjska maszynę, która przeszła
        wcześniej
        > rosyjski przegląd - no nic bardziej oczywistego do oskarżania
        Rosjan). Któż by
        > się idiotami przejmował i ich "szczekaniem". Powinno się uzdrowić
        ten kraj -
        > porobić "kurorty" pod hasłem "Arbeit macht frei" dla wszystkich
        > niewyedukowanych nieudaczników i kretynów.
        • stereoclub Re: Smoleńsk zapala świeczki 05.08.10, 02:55
          Czytaj analfabeto do skutku co napisal ktos madrzejszy od
          ciebie
          :

grzegorz.kasprzyk napisal : Nikt z Polaków zdrowy na umyśle
          nie oskarża Rosjan o zamach.

No i dalej tez, jezeli cos z tego rozumiesz. Zajarzyles?

• 1stanczyk Jaka by nie byla przyczyna tej katastrofy to i tak 04.08.10, 23:39
      obnazyla ona skrajne kalectwo umyslowe tych co nami rzadza od 2O lat od
      ustalen przy okraglym stole.

Przez dwadziescia lat swojego wyszczekanego pajacowania w kraju nie zdolali
      nie tylko stworzyc podstaw do dynamicznego rozwoju kraju ale nie potrafili
      nawet skutecznie zabezpieczyc waznych panstwowych interesow jakim jest
      bezpieczenstwo najwyzszych urzednikow panstwowych.

A dumnie, wycierajac sobie przy kazdej okazji swoje falszywe mordy nazwa
      naszego kraju, i "patriotyzmem" pretendowali do urzedow na ktorych ciazy
      odpowiedzialnosc za nasze krajowe i narodowe bezpieczentwo.

Osmieszyli sie nie tylko w kraju ale rowniez osmieszyli nas na calym swiecie
      czego swiadectwem byla zreszta nieobecnosc wiekszosci zapowiadanych wczesniej
      honorowych gosci na pogrzebie sp Prezydenta Lecha Kaczynskiego

Soleńsk zapala świeczki
    • omniasol Smoleńsk zapala świeczki 04.08.10, 23:39
      przepraszam czy ja spalem przez miesiac??
      czy juz jest wrzesien??
      a moze autor odkryl jakis sposob na podroze w czasie??
    • icc217 Polska histeria nr 99 04.08.10, 23:40
      w ktorej sami sobie winni.
      'Smolensk' i tak za bardzo "elegancki" w obliczu glupkowatych
      zarzutow.
      Narod wiecznie cierpiacy ...
    • jakez55 A Krzyża tam ... 04.08.10, 23:42
      nie ma ?
      To zanieść w pieszej pielgrzymce ten z Warszawy !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka