yanfhowah 10.08.10, 08:09 TERRORYZM JAK KAZDA ZBRODNIA POWINIEN BEC SADZONY NA ZASDZIE,,,ZYCIE ZA ZYCIE,,,,I BEZ DYSKUSJI,, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3miastoorg król jest nagi 10.08.10, 08:12 doczekaliśmy czasów, że sądzi się więźniów wojennych. Amerykanie troszkę postawili świat na głowie. Nie wyjdzie to nikomu na dobre, szczególnie Amerykanom. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba humanitaryzm się w kombojach... 10.08.10, 08:22 ...odezwał niebywały: 'Wielu zwolnionych do swoich krajów czekałyby zapewne tortury...'. Osiem lat tortur i pozbawienia wolności bez wyroku, specsądy to mały pikuś w porównaniu z losem, jaki czeka porwanych w swoich krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: humanitaryzm się w kombojach... 10.08.10, 09:15 Zapewne nie mieści się to niektórym w głowach, ale rzeczywiście, Guantanamo to sanatorium w porównaniu z katowniami dla więźniów politycznych w Egipcie, Syrii, Arabii Saudyjskiej czy Pakistanie. Co gorsza, spośród zwolnionych dotąd - z braku dowodów - 500 więźniów Guantanamo prawie stu zaangażowało się w działalność terrorystyczną. A to jest super argument za dalszym utrzymaniem tego obozu koncentracyjnego. Tortury i pranie mózgu są tak skuteczne, że tylko 20 % nie boi się mścić. Mnie się wydaje, że sam po Guantanamo zostałbym antyamerykańskim terrorystą, ale może również to takim koszmarze jedynym moim życiowym marzeniem byłoby, żeby mnie już nie torturowali. Odpowiedz Link Zgłoś
kacper2004 piep rz yć obamę i gładkie słówka 10.08.10, 08:41 to jest wlasnie cała polityka, najpierw coś obiecują a potem kombinują jakby tu się wycofać. Obama zwyczajnie oszukał ludzi, to był jego jeden z ważniejszych postulatów (zamknięcie tego obozu koncentracyjnego) tym postulatem wygrał wybory, a następnie wycofał się jak tchórz. Co z tego że tam siedzą prawdziwi terroryści, siedzi tam też mnóstwo osób podejrzanych ale bez udowodnionej winy, nie dziwie sie ze po wyjsciu stamtąd ktoś kto terrorystą nie był to chętnie nim zostanie. Czemu sprawy nie toczą się przed sądami w USA ? to proste, bo wg amerykańskiego prawa trzeba by ich było zwolnić. Amerykanie to banda suk in synów i oprawców porównywalnych z bandytami hitlera. Kiedy rozpoczną się procesy tych co wymyślili Guantanamo?? Zaczac od Busha. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 od zmierzchu do świtu :) 10.08.10, 09:19 23-letni oskarżony jest dziś żarliwym muzułmaninem i zamierza powstrzymywać się od jedzenia kilkanaście godzin dziennie, od zmierzchu do świtu, Ciekawe, czy chłopak po tych topieniach całkiem ześwirował, czy redaktor Zawadzki naoglądał się za dużo kiepskich amerykańskich filmów ;) Bo z tego, co wiem, muzułmanie w czasie ramadanu poszczą przez cały dzień, a nie przez całą noc :) Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: od zmierzchu do świtu :) 10.08.10, 09:56 @zdzisiek66 Nie przejmuj się, to nie pierwszy tekst znanej z wysokiej jakości korekt i adiustacji firmy. Zdaje się, że od jakiegoś czasu zatrudnia głównie wolontariuszy z II gimnazjalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Oto całe USA 10.08.10, 10:06 Oto całe USA. Seksu 15-latek oprawiać tam nie może, bo to dziecko, ale spokojnie może odpowiadać za terroryzm przed sądem wojennym jak dorosły. Nie drugiego tak obłudnego kraju jak USA. Odpowiedz Link Zgłoś
rattus-rattus Za samą gębę zasługuje na co najmniej 10 lat... 10.08.10, 11:47 W przypadku tych fanatyków humanitarne podejście nie sprawdzi się. Jak to powiedział prorok "idźcie i zabijajcie niewiernych"... Odpowiedz Link Zgłoś
acucell Guantanamo to oboz koncentracyjny............ 10.08.10, 13:05 Dla przypomnienia, Guantanamo to amerykanski oboz koncentracyjny gdzie lamiac prawo przetrzymuje sie ludzi przez wiele lat bez podstaw prawnych ale z torturami.USA to najbardziej faszystwski kraj na swiecie, ktory sam wywolal zjawisko terroryzmu w pierwszej fazie przez typowa swoja chamska nature i lekcewazenie Afganczykow na poczatku lat 90-tych a potem wykorzystal terroryzm do swoich celow polityczno-ekonomicznych. Sad w Guantanamo to parodia prawa i obraza swiatowej spolecznosci. Gdyby ONZ naprawde byl niezalezny to juz dawno by ten kraj bezprawia wyizolowal przez spolecznosc swiatowa. Jednak wiadomo jakimi obludnymi metodami pracuje USA i jak oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
attykus Proces najmłodszego z Guantanamo 10.08.10, 13:24 Załóżmy że chce zostać terrorystom w Polsce obalić legalnie wybrany rząd i zająć miejsce Komorowskiego co muszę zrobić. Po pierwszy potrzebuje popleczników do mojej sprawy bo sam wszystkiego nie załatwię. Nikt normalny mnie nie poprze ale czy w kraju nie brakuje oszołomów którzy z powodów ideologicznych religijnych chęci zysku czy zwykłego obłąkania nie zechcą zrobić rewolucji. Normalnie nie mam szans z aparatem władzy czy wymiarem sprawiedliwości ale gdy wyczekać odpowiedni moment gdy państwo jest słabe moje szanse gwałtownie rosną. Chce siłą przejąć władze więc potrzebuje armii. To żaden problem bo już Krzyżacy na naszych ziemiach udowodnili że porywanie małych chłopców i ich indoktrynacja stanowi stały dopływ rekruta. Oddziały janczarów mameluków czy nieśmiertelnych w Persji stanowiły elity armii gotowe oddawać życie za swego pana. Potrzebuje pieniędzy choćby na utrzymanie tej armii darmozjadów. Na początku będą to grabieże z gwałtami i morderstwami jako dodatkową premiom dla moich żołnierzy. Gdy już kraj zubożeje do reszty no cóż najlepszym wyjściem jest jakiś cichy sponsor któremu zależy na osłabieniu Polski. Łukaszenka wydaje się odpowiedni ale najlepszym mecenasem terrorystów od lat jest CIA. Ostatecznie sam też mogę coś zorganizować. W takim Sierra Leona tysiące zginęły przy wydobywaniu krwawych diamentów w Afganistanie uprawia się opium a u nas dla 38 milionów potencjalnych niewolników też znajdzie się jakieś konstruktywne zajęcie. Taki handel żywym towarem czy handel organami to intratny biznes. I ostatnia rzecz której potrzebuje to broń. Polska jest krajem w którym produkuje się broń ale w toku walk z wojskami rządowymi cały przemysł rolnictwo i infrastruktura kraju pójdzie w diabły. Nawet jeśli przejmę kilka zakładów zbrojeniowych to ich obsługa szybko zemrze pod moim butem a z uwagi na upadek szkolnictwa nie mam co liczyć na kolejnych fachowców. Dobrowolnie to raczej pracować dla mnie nie będą gdyż o ile światowa opinia da się nabrać jaki to jestem prawy i sprawiedliwy a moje państwo ludowe i demokratyczne to Polacy na własnej skórze odczują jaki jestem naprawdę. Ta armia kretynów która będzie mnie popierać raczej też niczego poza destrukcją umieć nie będzie. Ale to nie problem gdyż obecnie ponad sto krajów aktywnie handluje bronią zapewniając dostawy nawet przy embargu ONZ broni bez numerów seryjnych pozwalających zidentyfikować dostawce. Jednak zewnętrzne dostawy broni to pięta achillesowa w moim planie. Wszystko inne nawet najazd wojsk Nato mogę przetrzymać jako partyzant. I tak właśnie działają terroryści i rewolucjoniści na całym globie siejąc zamęt i zniszczenie wszędzie gdzie się pojawią. Odpowiedz Link Zgłoś
attykus Re: Proces najmłodszego z Guantanamo 10.08.10, 13:29 A teraz kto tak naprawdę walczy ze światowym terroryzmem bo raczej nie USA. O tuż ponad milion ludzi z 170 krajów świata podpisało się pod petycją dla ONZ w sprawie ograniczenia handlu bronią. W historycznym głosowaniu mającym wygasić wszystkie wojny nie tylko w Azji Afryce czy Ameryce Płn za przyjęciem traktatu głosowało 153 kraje 24 wstrzymało się od głosu w tym Rosja i Chiny. Traktat nie przeszedł bo jeden kraj głosował przeciw - STANY ZJEDNOCZONE. Może dlatego że są największym eksporterem broni na świecie zaspokajającym 50% rynku i tylko w 2008 sprzedały broń za 38 miliardów dolarów (Oficjalnie) a od zakończenia II wojny światowej wiadomo że zarobiły przynajmniej ich koncerny zbrojeniowe na 57 konfliktach tj. w Korei (1951-53), w Iranie (1953), w Gwatemali (1954), w Wietnamie (1960-1975), na Kubie (1961-62), w Indonezji (1965), w Omanie (1970), w Chile (1973), w Angoli (1976), w Salwadorze (1981-92), w Nikaragui (1981-84), w Libanie (1982-84), w Boliwii (1986), w Panamie (1989), w Iraku (1990), w Somalii (1992-94), w Sudanie (1998), w Jugosławii (1999), w Afganistanie (2001), i w Iraku (2003). Ilu terrorystów wsparła CIA choćby tylko dla zysku koncernów zbrojeniowych za pieniądze amerykańskiego podatnika chyba nawet bóg nie wie. Weźmy taką Al-Kaidę. Co to w ogóle znaczy. Ano to nazwa bazy danych wywiadu USA która zawierała nazwiska i dane mudżahedinów opłacanych przez CIA podczas wojny rosyjsko-afgańskiej. Jednym z nich był Osama bin Laden a wyszkoliło go właśnie CIA. Po zakończeniu wojny z ruskimi zerwał się ze smyczy i zwrócił przeciw swym panom a jego nowym sponsorem jest Pakistan i szejkowie arabscy. Kto ma jeszcze złudzenie że USA walczy z światowym terroryzmem oni sami go kreują i to od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dazheng Terrorysta/Antyterrorysta 10.08.10, 13:58 Polecam wszystkim doskonala biografie Stalina Simona Sebag- Montefiore. W dwoch tomach. W pierwszym Soso terrorysta w drugim Jozef antyterrorysta. Amerykanie tez zmienia sie w przyszlosci w terrorystow broniac sie przed narko-mafia ze stolica w Huston albo Waszyngtonskim Kalifatem. Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 Proces najmłodszego z Guantanamo 10.08.10, 13:58 dlaczego w tym artykule moge dodac komentarz a w innych nie..?..czyzby gazeta byla wybiorcza...?.. a co do wieznia,jesli udowodnia ze zabil...zaplaci za to. i nie szkodzi ze malolat...a kanada ma swoje prawa dla lepszych,i tych drogich....porazony polak paralizatorem na lotnisku byl ten drogi...wiec o co chodzi ?... Odpowiedz Link Zgłoś