cynick1 10.08.10, 19:53 brzmi jak cytat komorowskiego pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziadwawelski Najpierw pękają wały, potem ludzie 10.08.10, 19:59 wały a właściwie tę tamę można nazwać imieniem byłego prezydenta, w końcu ona też się rozpieprzyła przynosząc ofiary i straty... Odpowiedz Link Zgłoś
e.i.t.h.e.l Re: Najpierw pękają wały, potem ludzie 10.08.10, 20:32 Ja nie mogę! Ludzie przeżywają tragedię, bo stracili dorobek życia, a wy tylko potraficie myśleć o tym, aby dowalić przeciwnikowi politycznemu. Odpowiedz Link Zgłoś
munch2 Re: Najpierw pękają wały, potem ludzie 10.08.10, 22:25 dokładnie. Jak ktoś chce podyskutować o krzyżu i tematach pochodnych, zapraszam pod inny adres. Odpowiedz Link Zgłoś
dw1122 Najpierw pękają wały, potem ludzie 10.08.10, 22:56 a mnie życie postawiło do pionu !! 21 maja 2010 roku ( zresztą raz drugi-1997 ) we Wrocławiu zalało mnie do wysokości ok 3 metry. W czasie kulminacji fali powodziowej udało mi się uratować dobytek i samochód, i zaparkować go w dozwolonym miejscu...Ale właśnie wtedy policja wrocławska stwierdziła nie robiąc nawet zdjęcia że tam parkować nie wolno i skierowała sprawę do Sądu. Sąd mnie skazał na 180 PLN i 1 punkt karny ! Więc cieszcie się powodzianie że was nie zalało we Wrocławiu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Najpierw pękają wały, potem ludzie 11.08.10, 00:48 dw1122 napisał: > a mnie życie postawiło do pionu !! > 21 maja 2010 roku ( zresztą raz drugi-1997 ) > we Wrocławiu zalało mnie do wysokości ok 3 metry. > W czasie kulminacji fali powodziowej udało mi się uratować dobytek i > samochód, i zaparkować go w dozwolonym miejscu...Ale właśnie wtedy > policja wrocławska stwierdziła nie robiąc nawet zdjęcia że tam > parkować nie wolno i skierowała sprawę do Sądu. Sąd mnie skazał na > 180 PLN i 1 punkt karny ! > Więc cieszcie się powodzianie że was nie zalało we Wrocławiu > Pozdrawiam jeżeli Pan prwdę piszę, to współczuję! Chociaż nie wierzę, Panie opisz Pan to szerzej Odpowiedz Link Zgłoś
jantos51 Najpierw pękają wały, potem ludzie 10.08.10, 23:21 Był na pewno ktoś odpowiedzialny za wały, teraz nie ma winnych. Wały powinny być konserwowane i umacniane na bieżąco. Woda nie powinna ich przerwać, nadmiar wody powinien przelać się nad betonową groblą. ale nie konserwowane wały były niższe od murowanej grobli i zostały wypłukane. Poszukać trzeba winnych tej tragedii i pokazać nieróbstwo ludzi odpowiedzialnych za tragedię. Odpowiedz Link Zgłoś
abalys wszyscy za to odpowiadają 10.08.10, 23:41 deszcz pada cholera jak to możliwe przecież to nie normalne żeby lał deszcz, wina rządu, ludziom palma odbiła od normy, budują bo piękne widoki a później drą się. Polska to jeden wielki zakład psychiatryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Najpierw pękają wały, potem ludzie 10.08.10, 23:22 Przecie mamy 6011 rok a ten jest ostatni! Ponieważ żyjemy w czasach ostatecznych, ostrzegam zabłąkanych ludzi przed fałszywymi nauczycielami. Kto nie boi się prawdy może skorzystać. tradycja-2007.blog.onet.pl/ Warto poświęcić trochę czasu dla wieczności. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Najpierw pękają wały, potem ludzie 11.08.10, 00:33 Ustawa incydentalna! Ja głupi chyba jestem? Bydło się zbierze żeby pomagać ludziom! Qrva, i qrva tylko!Szkoda słów! Powodzi więcej w Polsce nie będzie!!! Co była kiedyś? jak spadnie śnieg? Co się zbiera najpierw? Buraki, czy ziemniaki, nie kolektyw!!!! Bandyci! Chodzi mi o ustawę incydentalną kindybały!! Po stokroć mędy! A jaka zasługa? Posłowie wakację przerwali, no no! A gdzie tam byliśta? Na Adriatico, czy inne Seea ładne? Są tam bakterie coli? A? Odpowiedz Link Zgłoś
bronek_pierdola Re: Najpierw pękają wały, potem ludzie 11.08.10, 02:16 Rudy, ratuj ,waly PO-pekaja Odpowiedz Link Zgłoś
elinus Panie z mops pod opieką psychologów 11.08.10, 07:49 A zapomniały panie z mops jak na spółkę z panem burmistrzem traktowały powodzian zwłaszcza w pierwszych tygodniach? Ludzie przełykali dumę w rozmowie z nieczułymi babotonami i krętaczącym burmistrzem i spółką, wielu wychodziło i łzy ocierało po rozmowie z nimi... Dopiero jak się tvn za nich wzięło, to się trochę poprawiło... tak zrozumiały swoje dotychczasowe zachowanie, że psychologowie mają teraz ręce pełne roboty... To jest pełna mobilizacja kompetentnych służb w wydaniu sandomierskim. Odpowiedz Link Zgłoś
ab13 Najpierw pękają wały, potem ludzie 11.08.10, 11:45 Właśnie, a w Polsce walka o krzyż ;( Może ci "prawdziwi" obrońcy skierowaliby siłę, czas i pieniądze na tamte tereny? Tak okazaliby miłość bliźniego, którą rzekomo wyznają... Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Najpierw pękają wały, potem ludzie 11.08.10, 11:52 to piękne podsumowanie 1000 dni rządów Donalda Tuska... najpierw wały, potem ludzie ... a woda spływa do morza... Polska coraz bardziej przypomina kraj mlekiem i miodem płynący, ech, ta nasza zielona wyspa... Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 kataklizm 11.08.10, 18:11 Mojego ojca dom spalili Niemcy 1943 roku, poznej Rosjanie w 1945 od pocisku czolgowego a 2009 roku podpalili Polacy. Jak nie urok to sraczka. Ciekawe... po latach upiekszania domku zostaje kupa popiolu albo kupa czegos co b. smierdzi. Zycie jest naprawde krotkie aby sie tym martwic. Odpowiedz Link Zgłoś