Dodaj do ulubionych

dermokosmetyki

IP: 41.196.112.* 11.05.09, 03:25
ostatnio wiele się słyszy o delikatnych a zarazem dogłębnie działających
dermokosmetykach. Czy może używacie? Ja sama mam skórę bardzo alergiczną i po
ich spróbowaniu pozostałam im wierna. Jakie sa wasze opinie dziewczęta?smile
Obserwuj wątek
    • Gość: kropa Re: dermokosmetyki IP: *.stacje.agora.pl 11.05.09, 10:20
      a co to są dermokosmetyki? chyba o takich nie słyszałam ^^
      • kafufka Re: dermokosmetyki 11.05.09, 15:09
        ja też nie słyszałam o dermokosmetykach. możesz Marianno powiedzieć coś więcej?
      • Gość: marianna Re: dermokosmetyki IP: 41.196.112.* 12.05.09, 02:03
        dermokosmetyki to nowy rodzaj kosmetyków, który jest stworzony do
        najdelikatniejszej skóry, więc jest 100% pewność, że nie podrażnia., dlatego
        nadaje się do skóry niemowląt, uczuleniowej i takiej najwrażliwszej. mają
        działanie lecznicze, a zarazem bardzo delikatne. Ja z serii dermokosmetyków mam
        kremik Nanobase, do skóry odwodnionej i jestem w nim zakochana. Działa etapami
        dlatego efekt jest bardzo długi i praktycznie natychmiastowy. jest jak dla mnie
        kosmetykiem z najwyższej półki (szerokie działanie) a naprawdę po przystępnej cenie
    • conchit Re: dermokosmetyki 17.05.09, 14:03
      ja też używałam nanobazy (jest jeszcze lipobaza - ale twarz się po niej
      strasznie błyszczy) i tez jestem zachwycona (btw musze do niej wrocic, bo znów
      moja skóra usychasmile Mam mieszaną skórę, więc przez długie lata usilnie ją
      odtłuszczałam, bo mnie nikt nie uświadomił, że efekt jest odwrotny. Dopiero
      dermatolog wskazała mi odpowiednie kosmetyki, które natłuszczają (tak! tak!)
      skóre i dzieki temu wilgoć z niej nie ucieka.
      Ja polecam jeszcze apteczne płyny do mycia twarzy (i ciała), są naprawdę ekstra
      i wcale nie takie drogie np. cetafil.
      Ostatnio kupiłam sobie krem SVR z mocznikiem (hehe, wiem, brzmi nieciekawie),
      miał jeszzce bardziej nawilżyć mi skórę, ale trochę jestem rozczarowana, bo mi
      ją podrażnia...

Możecie polecić inne kremy dla bardzo wrażliwej, mieszanej skóry?
      • Gość: Hetan Re: dermokosmetyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 15:34
        Mocznik - używany w wielu kosmetykach (i kremach aptecznych) ma silne działanie
        nawilżające. Brzmi to może dziwnie, ale sam w sobie nie ma zapachu, barwy... i działa
        dobrze.
        Co do podrażnienia - może być wywołane różnymi składnikami...
        A w temacie: dermokosmetyki są super (nie ma porównania ze zwykłymi kremami), ale z
        cenami bywa róznie.
        Ja osobiście uzywam La Roche, albo Avene. Ostatnio zaczęłam
        przeciwzmarszczkowych. Cóż, latka lecą wink
    • Gość: ewa35 Re: dermokosmetyki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 19.05.09, 19:38
      Ja używam dermokosmetyków na bardzo suchą skórę bo ważne w nawilzaniu jest te,z to,
      zeby krem nie był ciężki i nie zatykał porów, bo przez to mogą pojawić się inne skórne
      problemy. W aptece mozesz dostać odżwykę nanobase do nawilzania twarzy. JAk dla
      mnie jest super. skóra jest gładka, nie piecze i jest mniej zaczerwieniona.
      • Gość: paulappp Re: dermokosmetyki IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 20:26
        No! W końcu znalazłam kogoś, kto używa tej serii kosmetyków (mowa o nonbase itp).
        Chciałam zapytać czy używałyście może kremu do ciała Keranorm z tej linii, bo poleciła
        mi moja dermatolog i zastanawiam się czy naprawdę sama go lubi. Łuszczy mi się skóra
        i mam przebarwienia. Keranorm podobno regeneruje naskórek i głęboko nawilża. Czy
        faktycznie to prawda? Pomocy!
        • Gość: mimoza Re: dermokosmetyki IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 20:14
          Ja stosowałam Keranorm po kuracji dermatologicznej ze sterydami, po której skóra
          odchodziła mi wręcz płatami. Po 4 tygodniach stosowania kremu miałam gładki,
          odnowiony naskórek. Jestem zadowolona, bo naprawdę ma właściwości lecznicze.
          • Gość: onion11 Re: dermokosmetyki IP: *.popl.cable.ntl.com 10.06.09, 16:45
            Stosowalam dermokosmetyki-z reguly siegalam po te drozsze, ostatnio bardzo fajna
            kosmetyczka polecila mi dermokosmetyki firmy Flos Lek - cena jest bardzo przystepna -
            a efekty fantastyczne. Polecam szczegolnie serie nawilzajaca i dla rozszerzonych i
            pekajacych naczynek.
      • mina55 Re: dermokosmetyki 13.06.09, 09:38
        Najlepszy dermokosmetyk to taki, który jest idealnie dostosowany do naszych potrzeb,
        tak jak lek.Wśród dermokosmetyków można znaleźć preparaty przeciwtrądzikowe,
        przeciwłojotokowe, przeciwłupieżowe, a także uszczelniające naczynia i zmniejszające
        ich reaktywność Są także linie produktów przeznaczonych dla skóry suchej i
        odwodnionej, jak również normalnej.ja używam nanobase dio cery suchej i jestem
        zadowolona
        • Gość: Dodziara Re: dermokosmetyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 00:16
          To prawda, ale muszę przyznać, że mają swoją przewagę nad zwykłymi kosmetykami-
          mam strasznie wrażliwą skóre i jestem potwornie podatna na wszelkie alergie,
          oczyszczenie całej półki w sklepie z kremami nawilżającymi w większości kończyło się
          zaczerwieniem, często też swędzeniem itd...Dopiero nanobase okazał się tym w 100%
          hipoalergicznym złotym środkiem
    • Gość: Klusia Re: dermokosmetyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 21:21
      Mam wrażliwą skórę i wiele kremów mnie podrażnia. Dermatolog poleciła mi właśnie
      dermokosmetyki i faktycznie muszę przyznać, że można ich używać bezpiecznie. Mam
      problem z bardzo suchą, więc używam keranormu. Naprawdę polecam dermokosmetyki.
      na dodatek nie są za drogie.
    • norin Re: dermokosmetyki 02.12.09, 16:12
      Ja uwielbiam dermokosmetyki a zwłaszcza produkty Bio. Stosuję kosmetyki firmy
      Plante System Bio. Nie uczulają są 100% naturalne mają duże stężenia wyciągów
      roślinnych i są po prostu skuteczne. Stosuję żel pod prysznic, balsam do ust z
      propolisem a mój ukochany kosmetyk to emulsja roświetlająco-przeciwzmarszczkowa
      z hibiskusem. Wreszcie dobre i prawdziwe naturalne kosmetyki!big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • Gość: anna Re: dermokosmetyki IP: *.t-mont.net.pl 11.12.09, 23:22
      używam dermokosmetyków z COVERDERMU. REWELACJA.
    • latinka90 Re: dermokosmetyki 25.01.19, 11:15
      Skóra po dermokosmetykach jest zupełnie inna. W końcu nie muszę nosić podkładu bo moja cera jest zdrowa smile wczesniej problemy z tradzikiem. Moja ulubiona marka to svr. Ja kupuje w dobrych cenach tutaj: www.prettify.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka