Dodaj do ulubionych

Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza

28.08.10, 14:44
Doskonala akcja,ktora powinna byc objeta cala Polska i w mlodszych
klasach,bo tolerancji trzeba uczyc od przedszkola!!
Obserwuj wątek
    • werter54 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 14:53
      chn506, owszem, akcja swietna, ale sprobuj przekonac pisowych i rydzykowych. Predzej wode z kamienia wycisniesz
      • r1111111 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 17:59
        werter54 napisał:
        > chn506, owszem, akcja swietna, ale sprobuj przekonac pisowych i rydzykowych. Pr
        > edzej wode z kamienia wycisniesz

Sz.P. niech czyta ze zrozumieniem:
        "W klasztorze Księży Pallotynów w Kielcach wolontariusze pakują właśnie
        "Pamiętnik" do paczek, które rozwiezione zostaną do świętokrzyskich gimnazjów."
        • tom.gorecki po co się wygłupiasz!? 30.08.10, 08:38
          dobrze wiesz, że w waszym sukienkowym klubie każdy sobie rzepkę skrobie: palotyni mogą sobie wysyłać książkę o biednym żydzie

w tym czasie inna grupka zrzeszona w KrK tego samego żyda oskarży, że "zabił Pana Jezusa"

że też wy się nawzajem tolerujecie... no ale bez tego przecież nie byłoby was "96%"
          • tom.gorecki Re: po co się wygłupiasz!? 30.08.10, 08:39
            pallotyni
    • arabinowicz Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 15:05
      Wspaniala inicjatywa
      To jeszcze jeden z setek tysiecy swiadectw o strasznyzh losach 6 milljonow bezbronnych zydowskich dzieci,kobiet i meszczyzn, bezkarnie mordowanych przez niemcow z ochotnicza dobrowolna pomoca dziesiatkow innych narodowosci co niemcom pomagaly, do tego
      wynajdujac setki strasznych,nieludzkich sposobow morderstw.Byloby bardzo wskazane, aby mlodziezy przy okazii tlumaczono, ze Dawida i inne z 6 miljonow ofiar byli takimi samymi ludzmi co uczniowie, ich rodzice i dziadkowie. Ludzmi o takich samych usposobieniach, zamilowaniach, milosciach do dzieci i rodziny i checi
      do zycia jak wszystcy obecnie zyjacy.
      Obecnie slyszy sie straszne opinie ze narod zydowski mordowano, bo widocznie bylo za co, byli zupelnie inni niz my i chyba nie POTRZEBOWALI zachowac zycia. Ten zoologiczny antysemityzm szerzony przez nowych zdeprawowanych gangsterow, nalezy zwalczac, bo moze doprowadzic do nowego Holokaustu.
      Tyma razem nie na Zydach ktorych praktycznie u nas nie ma, ale na slabzsych wsrod nas,co beda "pod reka" i dla osiagniecia wladzy.
      Rekomenduje inny, obszerniejszy,dokument zbrodni stworzony przez dziecko- "Pamietnik Dawidka Serokowiaka" z Lodzkiego getta.

• tatiana99 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 16:28
        Ja się wychowałam w przekonaniu, że Zyd to jest jakiś wymarły, egzotyczny,
        śmieszny stwór w chałacie z pejsami. Aż sobie kiedyś tam uświadomiłam, że wśród
        moich znajomych są Zydzi, i że to takich właśnie ludzi, jak moi znajomi Łukasz,
        Maciek i Anka wieziono w bydlęcych wagonach do zagazowania.
        • arabinowicz Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 19:22
          Droga Tatiano
          Zydzi to nie tylko religja. To jeden z najstarszych narodow swiata.
          Istnieja jako narod ok.4 000 lat.Swoja stolice Jeruzalem, zbudowali ponad 3000lat temu. Wiekszosc wspolczesnych im narodow znikla-rzymianie,babilonczycy,egipcjanie (prawdziwi-obecni to
          arabowie),starozytni grecy (prawdziwi-obecni to turcy),i.t.d.Religja zydowska zostala skopiowana i stala sie podstawa do religii chzrzescianskiej (ze zmianami)i mahometanskiej (z duzymi zmianami), w ten sposob stanowi moralny kodeks duchowy dla miljardow ludzi.
          Zydzi to pojecie etniczne, to narod. Zydzi europejscy, to najstarsi
          europejczycy, zamieszkuja Europe jako uksztaltowany narod od 2
          000lat.Obecnie istniejace narody europejskie, skonstytuowaly samoswiadomosc narodowa (najstarsze),najwyzej 1000 lat temu.
          Zydzi byli straszliwie przezladowani i dyskryminowani w Europie za wiernosc swojej religii, czyli odmiennosc.Wiekszosc zydow we
          wschodniej Europie byla z tego powodu bardzo biedna i jedyna obrona byla religia.Chrzescianie ich zupelnie odtracali,praktycznie nie mogli wsrod nich egzystowac,przekarmic swoje zony i dzieci. Dlatego,czesc poswiecila cale zycie calkowicie religii,i uczeniu
          sie, a takze interpretacii swietych ksieg Ci gleboko religijni,
          ubierali sie w chałaty i mieli pejsy.Dzieci uczyly sie od 4 roku zycia hebrajskiego ,procz jezyku kraju gdzie mieszkali i swietych ksiag-napamiec, kollosalne ilosci tekstow i ich logicznych interpretacii.
          I w Polsce i w reszcie Europy, np.dlugo zabroniano zydowskiej mlodziezy gimnazjalnych i wyzszych studiow,przy pomocy haniebnego "numerus clausus".Gdy po wielu latach mogli zdawac na wyzsze uczelnie, to dzieki treningowi logiki,uczenia sie i rozwinietej pamieci, osiagali nalepsze wyniki a nastepnie czesto najwyzsze osiagiw swoich zawodach. To powodowalo wzmagajacy sie
          zoologiczny antysemityzm i oskarzania ze maja naliepsze pozycie.O te
          INTELLEKTUALNE zdolnosci przezycia oskarzal Hitler narod zydowski,i niemcy w swojej zwierzecej zazdrosci i nienawisci wymordowali 6 millionow bezbronnych ludzi.
          To takze jest powodem ze posrod laureatow nagrody Nobla olbrzymia ilosc-32% ma zydowskie pochodzenie,, podowczas gdy ilosc zydow na swiecie jest ok. 0.12%.
          Apropos "zydow w w chałacie z pejsami"- sprawdz na Googlu, ile najwybitniejszych na SWIECIE aktorow, myzykow, pisarzy, naukowcow, ma zydowskie pochodzenie-bedziesz zaskoczona.
          • tatiana99 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 21:31
            Mój post to było szczere wyznanie. Ubolewam nad tym, że środowisko, w którym
            wzrastałam, przekazało mi takie wyobrażenie o Zydach (dawno się go zresztą
            pozbyłam). To, o czym piszesz, jest mi od dawna wiadome. Bardzo lubię i cenię Zydów.
            • asmad75 Ze współczesnych Zydów 28.08.10, 22:47
              to lubie jedynie Woody Allena...
              • bobasz Re: Ze współczesnych Zydów 28.08.10, 23:25
                asmad75 napisał:

> to lubie jedynie Woody Allena...

a Larry David?
    • szczypopasku Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 15:19
      szkoły powinny ten temat wprowadzić na lekcje wychowawcze.Nasze
      społeczeństwo{część marginesu]ma wiele do życzenia w tym zakresie nie
      pomijając radia Maryja,tv trwam itp.
    • sadowski.l Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 15:34
      Ja uważam że wszyscy powinni się uczyć w związku z tym tematem historii tych co walczyli w czasie wojny z niemcami a po wojnie gineli w ubeckich piwnicach... często z rąk ocalonych z holocaustu.
      • hammurabina Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 15:51
        uderz w temat a antysemita dyżurny zaraz - bąknie
        jasne że o wszystkim trzeba mówić a o szmalcownikach i ludziach co jak hieny
        rozszabrowali mienie po żydach też?!Jeżeli mówić prawdę - to do końca "panie"
        sadowski.
        • wieza_babel1 piszesz prawdę = jesteś antysemitą 28.08.10, 16:10
          >uderz w temat a antysemita dyżurny zaraz - bąknie
          > jasne że o wszystkim trzeba mówić a o szmalcownikach i ludziach co
          >jak hieny rozszabrowali mienie po żydach też?!Jeżeli mówić prawdę -
          >to do końca "panie" sadowski
          Oczywiście, bandyci tacy jak Różański albo Morel czy Stefcio Michnik
          nic z żydami nie mieli wspólnego. :-P

chodzą słuchy, że syn jednego szmalcownika to ma takie poparcie
          sPOłeczne, że nawet o założeniu własnej partii myśli. Nic nie
          słyszałaś na ten temat?
          • hammurabina Re: piszesz prawdę = jesteś antysemitą 28.08.10, 16:27
            milcz lepiej bo tacy jak ty oplują wszystko - le[piej potruchtaj pod krzyż w
            Warszawie i se swoimi duchowymi braćmi poklep paciorki wyzywając innych - od
            Żydów i co tam jeszcze.
            A antysemityzmu mi nie przypisuj, do lustra spójrz.Wstyd mi przyznawać się że
            jestem Polką przez takie coś jak ty.
            • asmad75 Re: piszesz prawdę = jesteś antysemitą 28.08.10, 16:38
              to bylo do mnie?
              • hammurabina Re: piszesz prawdę = jesteś antysemitą 29.08.10, 14:40
                do "sadowskiego" aż radiomaryjnym jadem ocieka, miłosierdzie katolickie aż tryska.
              • hammurabina Re: piszesz prawdę = jesteś antysemitą 29.08.10, 14:42
                asmad75 napisał:

> to bylo do mnie?
                i do wieży bąbel - bulgocącej erupcji katolickiego miłosierdzia,
                a ciekawe czy ten "katolik" wie że Jezus jak i Maria byli Żydami? a nie taką
                jarmarczna wersji,ą blond z niebieskimi oczętami?
                • tom.gorecki nie wie nie wie 30.08.10, 09:03
                  myśli, że oni Polacy-katolicy spod Zakopanego...

nie wie pewnie też, że Jasnogórska nie lubi się z Ostrobramską ;-)
      • samiczka54 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 16:02
        I jakże może być inaczej. Zawsze znajdzie się ktoś taki jak ty. Tu jest mowa o
        Dawidzie Rubinowiczu, o zagładzie , nietolerancji i antysemityźmie , o małym
        chłopcu ,mieszkańcu polskiej wsi który nie przeżył wojny. I to jest temat o
        którym mowa.Czasy stalinowskie i rozliczenie tamtych zbrodni - to inny temat , a
        promil zbrodniarzy pochodzenia żydowskiego w stosunku do tych pochodzenia
        katolickiego to ciekawy temat dla socjologów.
        • asmad75 Do Samiczka 28.08.10, 16:25
          a jest ktos nietoleranycjny? Tylko mierzi mnie zachowanie Zydow, zauwaz jaki
          obraz Polski i Polakow jest pokazywany w ,,amerykanskich,, filmach - jeden
          skrajny.Zastanow sie nad tym obronczyni tolerancji:))
          • samiczka54 Re: Do Samiczka 28.08.10, 17:03
            Ja po prostu nie jestem w stanie zrozumieć jak można ludzi oceniać, akceptować
            lub nienawidzić na podstawie podejrzenia o pochodzenie. Ja też zetknęłam sie z
            panią która była świnią a nosiła nazwisko nie pozosrawiające wątpliwości co do
            jej pochodzenia. Ale znałam rónież bardzo wiele innych kobiet o wielu wadach,
            które są " rdzennie polskie". I co to znaczy, tylko tyle że ludzie są różni. To
            nie tolerancja to rozsądek.
    • thorn5 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 16:13
      Zgadzam się. Dla mnie Judaizm jest jakąś popapraną religią. Nie wyobrażam sobie
      w dzisiejszej Polsce milionów rodaków Michnika, Kuronia, Geremka, Blumsztajna,
      Passenta. Życie w naszym kraju stałoby się nie do zniesienia. Nie może być
      tolerancji dla wrogów tolerancji.
      • pan-sulek-jedyny Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 16:50
        Niestety są miliony takich głąbów jak ty.
      • rasklaat Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 19:54
        > Zgadzam się. Dla mnie Judaizm jest jakąś popapraną religią. Nie wyobrażam sobie
        > w dzisiejszej Polsce milionów rodaków Michnika, Kuronia, Geremka, Blumsztajna,
        > Passenta. Życie w naszym kraju stałoby się nie do zniesienia. Nie może być
        > tolerancji dla wrogów tolerancji.

Przyjedź do UK, tu są miliony muzułmanów. Też mieszkają w swoich dzielnicach, noszą swoje stroje i w domach mówią "po ichniemu". Coś podobnego do Żydów w Polsce przed wojną. Jakoś nikt ich nie chce mordować za to że sa inni ani problemu z nimi nie ma.
    • samiczka54 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 16:15
      Myślę że jesteś na najlepszej drodze do tego by by przed snem laską wyganiać
      żydów z pod łóżka. Teraz jeszcze lekarz może ci pomorz?
      • thorn5 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 16:20
        A ja myślę, że trzeba brać przykład z prezydenta Francji. Zebrać wszystkich
        Żydów na Okęciu, dać im po 300 euro na drogę i wysłać do Izraela. Od razu
        odkryjemy ze zdumieniem, że Polacy wcale nie są podzielonym narodem:))) I
        będziemy żyli długo i szczęśliwie:))
        • asmad75 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 16:26
          Thorn dobry pomysl:)))Maja w koncu swoja ojczyzne...a tutaj judza i dziela..a
          ciemnota Pewoska to łyka.
        • muledet.3 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 16:30
          thorn5 napisał:

> A ja myślę, że trzeba brać przykład z prezydenta Francji. Zebrać
          wszystkich
          > Żydów na Okęciu, dać im po 300 euro na drogę i wysłać do Izraela. Od
          razu
          > odkryjemy ze zdumieniem, że Polacy wcale nie są podzielonym
          narodem:))) I
          > będziemy żyli długo i szczęśliwie:))

A co zrobic z Polakami w Izraelu?.
          • samiczka54 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 16:48
            Jeśli już tak daleko odchodzimy od tematu historii Dawida Rubinowicza to ustalmy
            może kto jest teraz w Polsce żydem? Oszatnio czytałam że odkryto całkiem bez
            wątpliwości że Hitler miał żydowskie korzenie. A więc korzenie żydowskie mogą
            być u wielu osób które o tym wcale nie wiedzą. Znam osobiście taki przypadek.
            Czy oni też podpadają pod żydostwo? Mimo że od kilku pokoleń są katolikami. A
            swoją drogą zastanów się jak uboga byłaby polska kultura bez wkładu Polaków
            wyznania mojrzeszowego.
            • thorn5 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 17:09
              To, to właśnie. Na przykładzie tego Żyda Hitlera, można się przekonać do czego
              Żydzi są zdolni i jak bardzo nienawidzą Polaków. Kompletni degeneraci:))
              • muledet.3 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 17:14
                thorn5.
                jezeli okaze sie ,ze masz przodka Zyda to co zrobisz?
                staniesz sie degeneratem?,a moze przestaniesz nim byc?.
            • thorn5 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 17:20
              samiczka54 napisała:

> Jeśli już tak daleko odchodzimy od tematu historii Dawida Rubinowicza to ustalm
              > y
              > może kto jest teraz w Polsce żydem? Oszatnio czytałam że odkryto całkiem bez
              > wątpliwości że Hitler miał żydowskie korzenie. A więc korzenie żydowskie mogą
              > być u wielu osób które o tym wcale nie wiedzą. Znam osobiście taki przypadek.
              > Czy oni też podpadają pod żydostwo? Mimo że od kilku pokoleń są katolikami. A
              > swoją drogą zastanów się jak uboga byłaby polska kultura bez wkładu Polaków
              > wyznania mojrzeszowego.
              Co to znaczy
              Polacy wyznania mojżeszowego?? Żydzi są bardzo dumni z tego, że sa Żydami, bez
              względu na to gdzie mieszkają. Dlaczego nazywasz ich Polakami?? Michnik, Passent
              czy Blumsztajn nie wstydzą się swojej narodowości i pewnie byliby zbulwersowani,
              że decydujesz za nich kim są.
              • samiczka54 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 18:04
                Miałam na myśli Mickiewicza, Tuwima , Szpilmana czy Sandałera. Ale to chyba nie
                o to chodzi. Dla ciebie ten kto myśli inaczej niż ty, kogo nie lubisz , kogo się
                boisz, kto robi karierę bo jest lepszy - najlepiej żeby był żydem. I nie ważne
                czy to prawda ,czy nie. Wtedy już mniej boli i można poczuć się lepiej.
                • muledet.3 Sandauer 28.08.10, 18:18
                  Wieniawski,Rubinstein i wielu innych.
                  Leczenie kompleksow"terapia zydowska", teoriami spiskowymi,masoneria
                  itp. niestety ma ciag dalszy w Polsce pomimo,ze nie ma juz tam Zydow.
            • r1111111 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 18:04
              samiczka54 napisała:
              > Jeśli już tak daleko odchodzimy od tematu historii Dawida Rubinowicza to ustalm
              > y
              > może kto jest teraz w Polsce żydem?

Sz.P. jest ten, co ma matkę żydówkę. O ojcu matka może nie wiedzieć. Kto urodził
              - wiadomo, z ojcem różnie może być.
              Poza tym nie rozumiem tego szczucia: to przeciw żydom, to przeciw niemcom, to
              przeciw "sukienkowym", to przeciw "karzorom" - co POniektórzy bez wroga żyć nie
              mogą :)
              • samiczka54 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 18:19
                Jeszcze raz, a co to znaczy że matka jest żydówką.Wyznaje wiarę mojrzeszową?
                Więc czemu za małym Łukaszkiem na naszym podwórku wołają "żyd" chociaż wraz z
                matką w każdą niedzielę bierze udział w mszy świętej.
                • r1111111 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 29.08.10, 21:05
                  samiczka54 napisała:
                  > Jeszcze raz, a co to znaczy że matka jest żydówką.Wyznaje wiarę mojrzeszową?
                  > Więc czemu za małym Łukaszkiem na naszym podwórku wołają "żyd" chociaż wraz z
                  > matką w każdą niedzielę bierze udział w mszy świętej.

Jak już to "mojżeszową" :)
                  Co do definicji, to nie ja ją wymyśliłem, to Izrael :)
                  Odnośnie Łukasza, to źle robią, że wołają. To tak niestety jest, że jak kogoś
                  ktoś chce obrazić (przynajmniej w mniemaniu obrażającego), to mówią o nim
                  żyd/cygan. I źle robią, ale jak to wytłumaczyć?
        • arabinowicz Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 19:41
          Prezydent Franci -Sarkozy jest etnicznym ZYDEM.Nigdy nie przyjdzie mu do glowy
          aby choc jednego Zyda wyslac z Francii- Zydzi francuscy to intellektualna i
          duchowa elita Francii.
          Natomiast moge wyobrazic ze ktos o neonazistowskim niku Thorn zostalby
          natychmiast wydalony z Francii, albowiem Francuska Zandarmeria dobrze pamieta II
          wojne i nienawidzi neonazistow.
        • rs_gazeta_forum Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 29.08.10, 09:07
          thorn5 napisał:
          > Od razu odkryjemy ze zdumieniem, że Polacy wcale nie są podzielonym
          > narodem:)))

thorn, kretynie, jakby się nie ślinił, nigdy nie upodobnisz do siebie większości
          Polaków. Jeśli nie wiesz, dlaczego, przeczytaj i spróbuj zrozumieć drugie słowo
          poprzedniego zdania.
    • ju-li1 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 16:29
      Wstydź się, Pedersdorfer!
    • pan-sulek-jedyny Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 16:49
      Naucz się najpierw pisać po polsku.
      • pani.eliza Panie Sułku, jedyny... 28.08.10, 17:59
        ...kocham Pana!
    • buttercuo Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 17:20
      Witam Panie Pedersdorfer

Na początek w kwestii formalnej - umówmy się że na forach obowiązują zasady polskiej gramatyki. Literówka każdemu zdarzyć się może - przypominam - "donosili na Polaków" - nie "polaków" - podobnie nadużywanie dużych liter.

Co do meritum - nie będą w ogóle miłośnikiem działań IDF wobec Palestyńczków - trudno nie zwrócić uwagi na całkowity odjazd w porównaniu ich losów do Zydów w GG. Gdy Izraelczycy rzeczywiście stosowali metody niemieckie - Palestyńczycy istnieliby dziś wyłącznie na uchodźctwie - ale w porządku - może czegoś nie wiem - proszę uprzejmie o podanie nazwy Zydowskiego Obozu Śmierci dla Palestyńczyków - gazują ludzi,palą zwłoki - jaka jest jej wydajność ?

Co do historii najnowszej Polski - to tematy wspomniane są opracowane i dostępne. I w szkołach się o nich mówi - bo historia ze stawianiem bramy powitalnej i procesji z popiersiem Lenina jest wymieniana jako znacząca w wyjaśnianiu kontekstu Jedwabnego.

Podobnie z terminem "Zydokomuna" - trzeba tylko chciec wyciagnac reke - wchodze do pierwszej lepszej ksiegarni naukowej w Krakowie - i voila.

Nie moge się powstrzymać jednak od pytania - czy za zdrade Panśtwa Polskiego ( a pamietajmy ze nie wszyscy Zydzi zdradzali) odpowiednia kara bylo wydawanie ich Niemcom ? Akta donosów na Zydów sa nieslychanie obszerne - juz czesciowo opracowane - prosze poszukac, przeczytac i przemyslec.

Na koniec w słowach panskich jest tak wiele agresji ("... ale najpierw swoja komusza rodzinę") i słabo skrywanego antysemityzmu (zydowskie media, zydowska NKVD - az sie nie moge powstrzymac - ojcem jej byl przeciez Polak) ze nie spodziewam sie w sumie niczego poza inwektywami z Panskiej strony jedakze gutta cavat lapidem...

Pozdrawiam
      • pedersdorfer Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 17:53
        Szanowny Panie buttercuo zgadzam się z panem po części kanalie są w każdym
        narodzie.mam też szacunek do Żydów jako narodu,tylko finansjera i politycy
        szkodzą wizerunkowi Izraela.Dialog Polsko -Żydowski powinien być prowadzony na
        równych warunkach.Pozdrawiam i dziękuje za uwagi.Zaskoczyłem Pana jednak.Szalom
        • olewus.1 pedersdorfer, ty jesteś kanalią bez narodowościową 28.08.10, 18:57
          genetyczna kanalia...
    • aorta1 Tylko jeden Holokaust!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.10, 19:00
      Moj dziadek uratowal szesciu Zydow. Jestem bardzo z Niego dumna,
      opowiadal mnie o ich strasznych cierpieniach. Moja mama jako 6
      letnia dziewczynka nosila chleb do Getta Warszawskiego.
      Mieszkam w USA od 25 lat. W ostatnich latach jestem pytana o polskie
      obozy koncentracyjne i kiedy Polacy oddadza majatki Zydom. To
      wszystko co mozna uslyszec w USA o nas. Personalnie dla mnie jest
      bardzo smutne. Moja babka, ktora bardzo kochalam byla Ormianka
      mieszkajaca w Lwowie. Kiedykolwiek wspomne o Holokascie Ormian, moj
      syn i moi amerykanscy przyjaciele twierdza, ze tylko byl jeden
      Holokast zydowski.Dlaczego swiat slyszy tylko o jednym Holokauscie,
      szczegolnie w USA? Cierpienie Zydow i innych narodowosci jest takie
      godne potepienia. Zydzi gineli w obozach, Ormianie zwyle zywcem
      zakopywani przez Turkow, bo nie bylo wtedy gazu aby ich zagazowac.
      Polacy i Zydzi gineli w obozach. Wszyscy ktorzy zgineli z rak
      oprawcow zasluguja na te sama pamiec i rozglos swiatowy.
      • witekjs Re: Tylko jeden Holokaust!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.10, 20:49
        Czarna księga komunizmu
        /.../" Czarna księga komunizmu" jest jednak pierwszą poważną pracą na temat zbrodni komunizmu, opartą również na archiwach sowieckich, które otwarto dla badaczy dopiero kilka lat temu. Bazujące na odnalezionej tam bardzo bogatej dokumentacji studium francuskiego historyka Nicolasa Wertha na zbrodni, popełnionych przez system leninowski i stalinowski w ZSRR, zajmuje przeszło jedną czwartą liczącej prawie 900 stron książki. Przynosi ono dowody tam, gdzie poprzednio miano jedynie do czynienia ze świadectwami. Pozwala to m. in. postawić zasadnie pytanie: czy fakt eksterminacji przez Lenina i Stalina całych narodowości nie stawia ich na równi z Hitlerem i innymi zbrodniarzami nazistowskimi? Czy podobnie jak w przypadku nazizmu nie chodzi tu po prostu o zbrodnie przeciwko ludzkości.

W wstępie do książki Stephan Courtois pisze, że w celu umocnienia swej w ładzy reżimy komunistyczne nie wahały się uciekać się do zbrodni masowej. Stała się ona prawdziwym systemem rządzenia. Od samego początku bolszewicy realizowali bezlitosną walkę klasową, w której przeciwnik polityczny czy ideologiczny musi zostać zniszczony fizycznie: komunistyczna zbrodnia "klasowa" dołącza do nazistowskiej zbrodni "rasowej". Śmierć z głodu dziecka ukraińskiego chłopa, świadomie skazanego na śmierć przez reżim stalinowski poprzez wywołanie klęski głodowej, "równa" jest śmierci z głodu dziecka żydowskiego w Getcie Warszawskim.

Zdaniem Courtoisa, oba systemy totalitarne miały wiele istotnych cech wspólnych. Oba były oparte na jedynej partii, na jedynej ideologii, na całkowitym podporządkowaniu partii aparatu państwowego, na masowym terrorze. Co więcej, fakty wykazują, że liczbę ofiar komunizmu na całym świecie oblicza się na dzień dzisiejszy na 85 do 100 milionów, podczas gdy liczbę ofiar nazizmu ocenia się na 25 milionów. "Ta prosta konstatacja powinna skłonić przynajmniej do refleksji nad podobieństwem między systemem nazistowskim, który poczynając od 1945 r. uważany był za najbardziej kryminalny reżim naszego wieku, a systemem komunistycznym, który do 1991 r. zachowywał całą swoją międzynarodową legitymizację i który do dzisiaj znajduje się jeszcze u władzy w niektórych krajach"
    • y_o_s_t A może dość już tej martyrologii, 28.08.10, 19:43
      grzebania się w historii, czynienia z narodu wiecznie zbolałego męczennika? Co
      to na naród co celbruje klęski i tragedie?
    • princealbert ciekawe ile wpisow na tym forum 28.08.10, 20:45
      bedzie na temat Zydow UB-kow, ciemiezeniu palestynczykow w Gazie, i innym
      problemom zupelnie off-topic?
      ---
      Chlopak zginal tylko dlatego, ze urodzil sie w zlej rodzinie, w zlej kulturze,
      w zlym miejscu i czasie. A mogl zmienic swiat. Smutne.
    • drabinahaha1 Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 21:15
      Albowiem jedyna historia jaką mają znać mieszkańcy prywiślanskiego kraju
      to historia bohaterskiego mądzrejszegi i lepszego narodu
      żydowskiego,polska historia to wstecznictwo i zbędny balast.
    • wislaniec2 Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 23:02
      Zaczyna się w Polsce Żydowska propaganda. Dobrze wiedzieć o Anny
      Frank i o Dawida - to było okropne ale nic w mediach nie słychać o
      etniczne czyszczenie Palestynczyków teraz - zeszłym roku Żydzi
      wymordowali 400 dzieci w Gazie. Poza tym jak Polacy przeżywali Żydo-
      komunę i ile Polskich dzieci wymordowali Żydowskie komuniści? W
      prawdzie musi być balans.
      • fedorczyk4 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 28.08.10, 23:15
        wislaniec2 napisał:

> Zaczyna się w Polsce Żydowska propaganda. Dobrze wiedzieć o Anny
        > Frank i o Dawida - to było okropne ale nic w mediach nie słychać o
        > etniczne czyszczenie Palestynczyków teraz - zeszłym roku Żydzi
        > wymordowali 400 dzieci w Gazie. Poza tym jak Polacy przeżywali
        Żydo-
        > komunę i ile Polskich dzieci wymordowali Żydowskie komuniści? W
        > prawdzie musi być balans.

A we wpisach minimum gramatyki. O "etniczne czyszczenie
        Palestynczykow" w mediach polskich mowi sie dokladnie tyle samo co i
        w innych swiatowych mediach. To nie ma nic zreszta wspolnego z
        artykulem. A "Zydowskie komunisci" i polscy komunisci, byli akurat
        tak samo liczni i nie dziecmi sie generalnie zajmowali, a
        inteligencja.
        • arabinowicz Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 29.08.10, 00:13
          Racja, wisielec2 nie zna ojczystego jezyka, mimo iz "patryjota"
          i styl ma chyba på lekturze Sienkiewicza-"Kali ukrasc krowa"
          Gdyby IDF rzeczywiscie chcial przeprowadzic etniczna czystke egipskich arabow w
          Gazie,zmyslonych t.zw. "falastynczykow", -istnieli by dzisiaj juz tylko na papierze.
          400? niepotwierdzonych- "dzieci z zarostem" miedzy 17 a 29 lat zginelo gdy
          Hamasowcy wystawiali ich jako zywe tarcze przed szkolami i.t.d i ostrzeliwali
          spoza ich plecow izraelskich zolnierzy z dzialek i haubic.
          W bezpiece rzeczywiscie bylo ok. 6% osobnikow zydowskiego pochodzenia i 94%
          polakow.Te 6% zawsze oswiadczali-nie jestem zydem tylko kommunista i nie mieli
          zadnych kontaktow ani nic wspolnego z zydowska kultura czy narodem. Teraz za
          oskarzani o wszystkie zwyrodnienia kommunizmu w Polsce.
          94% polakow w Bezpiece(kilka miljonow) nigdy ni byli oskarzani o NIC,ich dzieci
          i wnuki komfortowo rzadza i w obecnej Polsce.
          Wylacznie czystej krwi polacy wykonywali wyroki smierci na czlonkach band
          kollaborantow-mordercach NSZ i UPN oraz prawicy z AK- nikt tych polskich katow
          nigdy nie prezsladowal, dozyli smierci z duzymi honorami i rentami, w komforcie.
          Inteligencja polska byla wydawana przez setki tysiecy POLSKICH kollaborantow i
          agentow bezpieki z wlasnego srodowiska, najwyzszych wladz kosciola i czesci
          obecnej elity poitycznej- w 99,99% czystej krwi polacy donosli jeden na
          drugiego- jak wykazaly toczace sie dochodzenia w ostatnich 20 latach.
          Prosze zauwazyc ze Stalinowi blyskawicznie udalo sie przeprowadzic kommunizacje
          Poski przy pomocy miljonow polskich kollaborantow i kommunistow. Dziesiatki
          miljonow polakow akceptowali i przeprowadzali kommunizm
          Zupelnie sie nie udala kommunizacja Izraela z ktorym Stalin we wscieklosci
          zerwal stosunki juz w 1953 roku, oskarzajac WSZYSTKICH zydow rosyjskich o
          ANYKOMMUNIZM,
          Jak zwykle Polscy antysemici proboja zwalic zbrodnie wlasnych krewnych, dziadkow
          i pociotkow na nieobecnych zydow.
          • fedorczyk4 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 29.08.10, 00:22
            Zebys nie wiem jak krzyczal, nie wiem jakimi statystykami nie
            szafowal, to przez pojecie zydokomuny nie przebijesz sie:-( W koncu
            to my Polacy jestesmy mesjaszem narodow, tylko MY cierpielismy,
            tylko MY walczylismy. Niestey tez wlasnie przez to zaslepienie i
            oglupienie przegrywalismy i przegrywamy.
            Pozdrowienia od fedorczyk4
          • daaas Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 29.08.10, 15:37
            Panie arabinowicz, nie wisielec2 tylko wislaniec2, czytac nalezy z
            uwaga. Pan rowniez robi bledy ortograficzne, wiec prosze zadbac
            najpierw o wlasny styl ojczystego jezyka. A po drugie, przynaleznosc
            do nowojorskiej diaspory nie oznacza, ze ma sie racje, wiec nalezy sie
            zastanowic co sie pisze. A pan propagandowe bzdury piszesz, popierajac
            je wyimaginowanymi danymi statystycznymi. Osoby takie jak pan i panu
            podobni sprawiaja, ze coraz niechetniej odwiedzam internetowe fora.
            Szalom.
    • aorta1 Dzieki Witekjs 28.08.10, 23:36
      Bardzo dobry komentarz. Masz trzezwy poglad na historie i polityke.
      Dodam, ze wsrod Zydzow sa dobrzy i zli ludzie oni jak kazdy inny
      narod, zabijali i byli zabijani. Historia Rosjan jest wstrzasajaca.
      Na temat innych komunistycznych dyktatur nic nie wiem.

Czy to prawda czy to antysemityzm?
      www.revisionisthistory.org/communist.html
      • fedorczyk4 Re: Dzieki Witekjs 29.08.10, 00:03
        Niestety moj koslawy angielski pozwala mi jedynie na domyslanie sie
        tresci zawartych w Twoim linku, wiec tematu nie podejme. Niemniej z
        cala reszta wpisu, oraz odniesieniem do wpisu Witjkisa, zgadzam sie
        w pelni:-)
      • witekjs Re: Dzieki Witekjs 29.08.10, 02:04
        aorta1 napisała:

> Bardzo dobry komentarz. Masz trzezwy poglad na historie i polityke.
        > Dodam, ze wsrod Zydzow sa dobrzy i zli ludzie oni jak kazdy inny
        > narod, zabijali i byli zabijani. Historia Rosjan jest wstrzasajaca.
        > Na temat innych komunistycznych dyktatur nic nie wiem.
        >
        > Czy to prawda czy to antysemityzm?
        > www.revisionisthistory.org/communist.html

Nie potrafię ocenić, czy coś jest antysemityzmem, nawet jeśli jest prawdą.
        Mnie chodzi jedynie o to, że już możemy mówić, nie tylko Polacy, ale Litwini, Ukraińcy, Białorusini, Gruzini, wiele innych Narodów i przede wszystkim Rosjanie, o strasznych zbrodniach komunizmu na naszych dziadkach, rodzicach, rodzinach.
        Przez dziesiątki lat, było to niemożliwe...

www.hawaii.edu/powerkills/NOTE1.HTM
        • 1zorro-bis Czytam, czytam i nadziwic sie nie moge.... 29.08.10, 08:03
          ilu w tej Polsce jeszcze Wolakow mieszka....A moze by tak zrobic jak jeden z
          nich tutaj zaproponowal, dac im po 300 Euro i...kopa w dupe z Polski?
        • drojb Re: Aorta deała link do rewizjonistów historycznyc 30.08.10, 00:40
          co nie najlepiej świadczy o jej (jego) inteligencji. Owszem, sporo Żydów
          przystąpiło do rewolucji bolszewickiej - też byś przystąpił, jakbyś nie miał
          równych praw (dlatego najwięcej kobiet w dzisiejszej Polsce działa na lewicy) -
          ale z tego nie wynika, że komunizm był "żydowski". Przytłaczająca większość
          komunistów - w Rosji i Polsce, to byli rdzenni, pszenni Słowianie.
          • aorta1 Re: Aorta deała link do rewizjonistów historyczny 30.08.10, 02:38
            drojb. Pod dyktatura Lenina i Trockiego(Leon Bronstein) wszyscy
            musieli wykonywac rozkazy tych oprawcow. Leon to krol oprawcow. Nie
            ten winny kto wykonal rozkaz, ale ten kto go wydal.
            www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3342999,00.html
            Twoje obelgi brzmia jak pochwaly, a Twoje pochwaly brzmia jak
            obelgi.
    • barbaan Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 29.08.10, 08:32
      Halo!

A o co wam chodzi.

Wstyd!

Dajcie wreszcie spokoj tej osobie, czy tej!

Czy rzeczywiscie nie widzicie, ze wszyscy jestesmy Polakami,
      niezaleznie od wiary, przynaleznosci do partii itp?

Nie bardzo rozumiem, co za tym sie kryje?

Czy nie macie innych problemow?
      I tam proponuje energie przeznaczyc!

Czy to niepowodzenia kieruja was na te "ponizej pasa debate“.

Niestety, obrazanie innych ma te wade, ze trafia tego, kto to czyni
      czyli obrazacie sie sami!

Wstyd i po co to wam!

• nocozabrednie Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 29.08.10, 12:12
      Co komu po tym pamiętniku. Małmo to jest historii o Żydach i nawet
      tych bardzo drastycznych? Samo Auschwitz i getta nie wystarczą do
      tego, aby wiedzieć co się z nimi działo? Wielkie mi znaczenie
      pamiętnika. Niby młodzież ma się wczuć w jego los?
    • barbaan Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 29.08.10, 12:24
      Halo!

Gdzie dwoch sie kloci trzeci korzysta!

Kto jest ten trzeci?
      Jak myslicie?

• aorta1 Wiersz Palestynskiego Dziecka. 29.08.10, 18:28
      Niestety tylko po angielsku.Jest bardzo duzo pamietnikow napisanych
      przez palestynskie dzieci o wstrzasajacych ich doswiadczeniach pod
      okupacja izraelska.Ani Dawid ani palestynskie dzieci nie zasluzyly
      na taki los.
      www.nathanielturner.com/poemsaboutpalestine.htm
      • muledet.3 Re: nienawisc palestynskiego dziecka. 29.08.10, 19:19
        Palestynskie dzieci uczone sa zwierzecej nienawisci do Zydow i nie
        porownuj ich do malego Dawida bo kalasz pamiec milionow niewinnych
        dzieci ktore zostaly zamordowane przez hitlerowcow.To hamas odmawia
        prawo do zycia dzieci zydowskich w Izraelu dokladnie jak hitlerowcy
        odmawiali prawa do zycia zydowskich dzieci w Europie.

• muledet.3 Re: nienawisc palestynskiego dziecka. 29.08.10, 19:34

www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8

Napisz wzruszajacy wierszyk na czesc tych dzieci moze zostaniesz poetka
          hamasu.

• aorta1 Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 29.08.10, 20:37
      Zabicie zydowskiego i palestynskigo dziecka to tak samo niewybaczlne
      morderstwo.Prosze nie dorabiaj ideologii do zbrodni ani niemieckich
      ani isrealskich. Zbrodnie okupantow nie dziela sie na zasluzone i
      nie zasluzone. Mam nadzieje ze Izreal znajdzie bardziej
      skuteczniejsze i humanitarne metody walki o swoje prawa niz hamas i
      hitlerowcy. Tragedia Zydow byla straszna i niezaprzeczlna, prawdziwy
      bol jest w sercu, nie robi sie z niego jarmarcznych pyskowek.
      Zrozum druga strone tez
      www.youtube.com/watch?v=-SbjAanvUqs
      • muledet.3 Re: Świat ma Annę Frank, my Dawida Rubinowicza 30.08.10, 19:36
        aorta1 napisała:

Mam nadzieje ze Izreal znajdzie bardziej
        > skuteczniejsze i humanitarne metody walki o swoje prawa niz hamas i
        > hitlerowcy.

Jakie metody humanitarne proponujesz? z kims kto nie uznaje Twojego
        prawa do zycia,i wykorzystuje kazda okazje zeby zabic Zyda izraelskiego.

Tragedia Zydow byla straszna i niezaprzeczlna, prawdziwy
        > bol jest w sercu, nie robi sie z niego jarmarcznych pyskowek.
        > Zrozum druga strone tez
        > www.youtube.com/watch?v=-SbjAanvUqs

Wlasnie to Ty zrobilas makabryczny jarmark porownujac smierc
        Palestynczykow do milionow ofiar zydowskich w czasie II W.S
        a jesli lubisz takie makabreski to jak sie ma wojna w Afganistanie z
        polskimi zolnierzami [bo tam tez ginie ludnosc cywilna] z milionami
        polskich ofiar wojny ,z powstaniem warszawskim,tu i tam gineli niewinni
        ludzie.To cos w Twoim stylu.
        Odpowiedz jest prosta jezeli hamas zaprzestanie przemocy to nigdy nie
        zginie juz palestynskie dziecko.Gwarantuje.
        Takiej szansy zydowskie dzieci nigdy w Europie nie mialy.
    • aorta1 muledet 3 poniewaz lubisz you tube 29.08.10, 21:03
      www.youtube.com/watch?v=7mO8CWSam2o
      www.youtube.com/watch?v=YR0fuX8w4XY
      Z punktu widzenia psychologii to wyglada tak z tymi poszkodowanymi:
      “The victim stance is a powerful one. The victim is always morally
      right, neither responsible nor accountable, and forever entailed to
      sympathy.” By Ofer Zur, Ph.D.
      • maaac Re: muledet 3 poniewaz lubisz you tube 30.08.10, 09:48
        Różnica jest taka, że to co w Izraelu FAKTYCZNIE występuje jako
        patologia, z którą spora część mieszkańców tego kraju chce walczyć i
        walczy na terenie Palestyny jest NORMĄ.
    • tornson I pomyśleć że w Polsce cały czas nie brakuje 30.08.10, 09:08
      apologetów III Rzeszy i ich polskojęzycznych sługusów (NSZ).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka