Dodaj do ulubionych

Thilo Sarrazin

30.08.10, 12:38
Thilo Sarrazin dziś zaprezentował swoją książkę w której obszernie opisuje,
podpierając się badaniami naukowymi jak również statystykami , że kultura
europejska jest zagrożona przez
wpływy takich kultur jak arabska, turecka i innych nacji niezdolnych do
przystosowania się do kultury europejskiej. Takie kultury jak kultury z europy
wschodniej , Indii, Wietnamu uważa Sarrazin za wzbogacenia niemieckiej
kultury. Natomiast takie kultury jak np. turecka uważa za zagrożenie
stabilności i kultury pracy, ponieważ według statystyk 40% Turków nie chce
pracować, co wynika z ich uzależnień kulturowych , i żyje z pomocy socjalnej.

Obserwuj wątek
    • herr7 brzmi jak Saracen 30.08.10, 15:54
      A Saraceni to ponoć Turcy. Arabów nie lubią, chyba że pieczonych.
      • ddyzma5 Re: brzmi jak Saracen 30.08.10, 17:11
        Starania , które miały nie dopuścić do wydania tej książki nie przyniosły oczekiwanego skutku .
        Pomimo protestów kół lewicowych i Żydów niemieckich książka ujrzała światło dzienne.
        Problematyka opisywana w tej książce nie jest nowa, jednak każdy kto odważył się publicznie mówić o tym, od razu był nazwany faszystą i antysemitą. Tym razem jest zbyt wiele dowodów popierających terę Sarraizn-a.
        Według sądy przeprowadzonej przez n-tv 95% biorących udział w tej sądzie popiera Sarrazin-a uważając że Sarrazin nie posunął się za daleko.
        • ws21 I o czym to swiadczy? 31.08.10, 21:46
          Bo dla mnie to kolejny dowód jak mało się zmieniło w ciągu 65 lat
          niemieckie społeczeństwo.
          Przesądy rasowe łykają jak nektar. Jak objawi się nowy wódz, ruszą
          na podbój świata ......
          • ddyzma5 Re: I o czym to swiadczy? 31.08.10, 23:10
            ws21 napisał:

> Bo dla mnie to kolejny dowód jak mało się zmieniło w ciągu 65 lat
            > niemieckie społeczeństwo.
            >
            Po prostu nie wiesz co piszesz.
            Przeczytaj tą książkę to porozmawiamy, wtedy może zrozumiesz , że Sarrazin się nie myli.

>
            > Przesądy rasowe łykają jak nektar. Jak objawi się nowy wódz, ruszą
            > na podbój świata ......
            >
            To nie są przesądy rasowe, to są fakty o których nawet prasa w USA już pisała.
            Poza tym tu nie ma nawet namiastki przesądów rasowych, tam jest mowa o socjalnym zachowaniu o kulturze pracy i wychowania potomstwa, które jest zależne od kultury.
            Kto chce żyć w społeczeństwie zachodnim niech żyje , ale nie na rachunek tego społeczeństwa.

• ws21 Słowo pisanie=wiedza objawiona? 01.09.10, 07:00
              Tak, dla Niemców (i Austiaków) to oczywiste. Szczególnie po lekturze
              Mein Kampf.
              Dla mnie po prostu redaktor to wnuk hitlerowca albo syn kapo z KL.
              • bokertov1947 [...] 01.09.10, 07:39
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • ddyzma5 Re: Słowo pisanie=wiedza objawiona? 01.09.10, 10:32
                ws21 napisał:

> Tak, dla Niemców (i Austiaków) to oczywiste. Szczególnie po lekturze
                > Mein Kampf.
                > Dla mnie po prostu redaktor to wnuk hitlerowca albo syn kapo z KL.
                >
                Właśnie środowiska żydowskie wszystko sprowadzają do Twojej płytkiej filozofii .
                Tak się dzieje z braku racjonalnych argumentów.
                W Niemczech lider niemieckich Żydów nijaki Michal Friedman , moderator w TV,
                złapany kilka razy na konsumpcji narkotyków, analogicznie myśli jak Ty.
                Groteskowo, nieracjonalnie spłycając wszystko dopasowując do swoich potrzeb.
                Czasami się człowiek niesamowicie błaźni.
                To są ludzie , którzy nie mogąc odeprzeć argumentów, na siłę robią z kogoś
                rasistę, tak jak Ty to robisz. W ten sposób chcą zrobić z człowieka obiekt z
                którym nie podejmuje się polemiki .
                Te czasy mijają kiedy taka technika jeszcze w miarę funkcjonowała.
                A więc sprowadzanie wszystkiego do twórczości Hitlera jest po prostu impotencją
                intelektualną.
                • ws21 A co z tym wszystkim mają wspólnego Zydzi? 01.09.10, 10:47
                  Umermensh, zwani też Niemcami byli łaskawi wymordować około 6
                  milionów moich rodaków.
                  Czynili to z rozmysłem, premedytacją i z okazywaną przyjemnością.
                  800 wsi spalonych z wymordowanim mieszkańców i Warszawa na deser.
                  Hitler w tym udziału nie brał.
                  Jak słyszę o rasistowskich (lub jak wolisz ksenofobicznych) wypadach
                  potomków Umermensh to zapala mi się ostrzegawcze światełko.
                  • ddyzma5 Re: A co z tym wszystkim mają wspólnego Zydzi? 01.09.10, 11:27
                    ws21 napisał:

> Umermensh, zwani też Niemcami byli łaskawi wymordować około 6
                    > milionów moich rodaków.
                    > Czynili to z rozmysłem, premedytacją i z okazywaną przyjemnością.
                    > 800 wsi spalonych z wymordowanim mieszkańców i Warszawa na deser.
                    > Hitler w tym udziału nie brał.
                    > Jak słyszę o rasistowskich (lub jak wolisz ksenofobicznych) wypadach
                    > potomków Umermensh to zapala mi się ostrzegawcze światełko.
                    >

ws21, masz schizofreniczne podejście do tematu.
                    Co mają z tym wspólnego Żydzi ?
                    A to musisz już Żydów o to spytać, oni bowiem robią największy szum wokół książki Sarrazin-a.
                    Oni robili wszystko aby ta książka nie ujrzała światła dziennego.
                    Ty jako Żyd powinieneś więcej wiedzieć na ten temat. Poza tym masz za bardzo emocjonalne podejście do tematu, odbiera to Tobie jasne spojrzenie na kwestię poruszaną w książce Sarrazin-a.
                    Sarrazin–a najwięksi towarzysze broni nie są Niemcami z pochodzenia, ale również naukowcami w dziedzinie socjologii , którzy mają pochodzenie tureckie.
                    Sarrazin ma ponad 90 % poparcia w społeczeństwie, które uważa , że Sarrazin nie posunął się za daleko.

• ws21 Roczaruję Ciebie. 01.09.10, 11:51
                      Nie mam nic wspólnego z Zydami. Moja rodzina spędziła II WS w
                      wielkopolsce. Ojciec po powrocie z Kampanii Wrześniowej.
                      Sądzisz że gdyby byli Zydami było by to możliwe?
                      Oczywiście dla mnie jest bez rożnicy, jaką ktoś ma narodowość czy
                      kolor skóry.
                      Ludzi traktuję wszyskich jako równych sobie. Ludzi, bo nadludzi
                      nadal nie trawię i nie toleruję.
                      • bercik38 Re: Roczaruję Ciebie. 01.09.10, 11:55
                        ws21 napisał:

> Nie mam nic wspólnego z Zydami. Moja rodzina spędziła II WS w
                        > wielkopolsce. Ojciec po powrocie z Kampanii Wrześniowej.
                        > Sądzisz że gdyby byli Zydami było by to możliwe?
                        > Oczywiście dla mnie jest bez rożnicy, jaką ktoś ma narodowość czy
                        > kolor skóry.
                        > Ludzi traktuję wszyskich jako równych sobie. Ludzi, bo nadludzi
                        > nadal nie trawię i nie toleruję.

I tu zaprzeczyłeś samemu sobie. Wszelkie brudasy turasy, arabowie, azjaci
                        uważają siebie za nadludzi. Swoim zachowaniem wyraźnie mówią, to wy europejczycy
                        będziecie nam podporządkowani. Allah ak bar.
                        • ws21 Brudasy? 01.09.10, 12:03
                          A masz pojęcie o czym piszesz? Znam nieco lepiej od przeciętnego
                          rodaka arabski świat i kulturę.
                          Jeśli Arabowie to brudasy, jak określić Europejczyków a Polaków w
                          szczególności?
                          U nich ludzie nie śmierdzą. U nas latem strach wejść do tramwaju czy
                          autobusu. Religia nakazuje mycie 7 razy dzienne. Nasza jeszcze nie
                          tak dawno zakazywała mycia.
                          • bercik38 Re: Brudasy? 01.09.10, 12:54
                            ws21 napisał:

> A masz pojęcie o czym piszesz? Znam nieco lepiej od przeciętnego
                            > rodaka arabski świat i kulturę.
                            > Jeśli Arabowie to brudasy, jak określić Europejczyków a Polaków w
                            > szczególności?
                            > U nich ludzie nie śmierdzą. U nas latem strach wejść do tramwaju czy
                            > autobusu. Religia nakazuje mycie 7 razy dzienne. Nasza jeszcze nie
                            > tak dawno zakazywała mycia.

Świat arabski inaczej wygląda na ichnim terenie a inaczej w europie. Nie mam nic
                            do cywilizacji arabskiej bądź azjatyckiej, wszak od nich cywilizacja w szerokim
                            znaczeniu dotarła do nas. To że u nich religia nakazuje mycie się 7 razy
                            dziennie nic nie znaczy w europie, a zresztą widziałeś jak oni się myją. Choćby
                            się myli swoim sposobem 14 razy dziennie to i tak będą śmierdzieć. Niech kolorki
                            pozostaną na swoim miejscu i bawią się w swojej piaskownicy a nikt nie będzie
                            miał do nich pretensji. Miałem kumpla jordańczyka, pił wódę jak smok ale jak
                            pojechał za mamą i tatą do Arabii saudyjskiej (bo tam się przeprowadził) to
                            nagle stał się abstynentem bo religia zabrania, dziwny ten allah skoro pilnuje
                            swe owieczki tylko na terenach arabskich a za granicą już nie. Pewnie to jest
                            przyczyną nie dostosowania się do warunków i przepisów obowiązujących w europie.
                      • ddyzma5 Re: Roczaruję Ciebie. 01.09.10, 13:00
                        To dlaczego używasz formę językową z której wynika że jesteś Żydem.
                        Poza tym gdybyś nim był nie zmienia to nic , ani nie wnosi nic do dyskusji.
                        A to że Twój ojciec brał udział w Kampanii Wrześniowej, to przecież o niczym
                        nie świadczy.
                        Wielu Żydów walczyło i zasłużyło się w wojsku.
                        • ws21 A to dopiero zagadka. 01.09.10, 13:28
                          Jaka to forma językowa sugerowała że jestm Żydem?
                          Nie mam zwyczaju podszywać się pod nikogo, jestem Polakiem. Ale nie
                          mam nic przeciwko innym nacjom, bo tego się nie wybiera.
                          A co do tematu. Nie przybysze tworzyli system opieki socjalnej w
                          Niemczech. Oni wjechali do tego kraju legalnie.
                          Enklawy etniczne w dużej mnierze wina Niemców a nie przybyszów.
                          Mieszkam w przygranicznym województwie i na temat traktowania za
                          Odrą w życiu prywatnym "obcych" wiem niejedno. I to jest przyczyna
                          wyobcowania, braku integracji. Do tej zabawy porzeba chęci obu stron.
                          Ale oczekiwania innego zachowania w posthitlerowskim społeczeństwie
                          to naiwność.
                          • magnus47 Re: A to dopiero zagadka. 01.09.10, 13:39
                            ws21 napisał:

> Jaka to forma językowa sugerowała że jestm Żydem?
                            > Nie mam zwyczaju podszywać się pod nikogo, jestem Polakiem. Ale
                            nie
                            > mam nic przeciwko innym nacjom, bo tego się nie wybiera.
                            > A co do tematu. Nie przybysze tworzyli system opieki socjalnej w
                            > Niemczech. Oni wjechali do tego kraju legalnie.
                            > Enklawy etniczne w dużej mnierze wina Niemców a nie przybyszów.
                            > Mieszkam w przygranicznym województwie i na temat traktowania za
                            > Odrą w życiu prywatnym "obcych" wiem niejedno. I to jest przyczyna
                            > wyobcowania, braku integracji. Do tej zabawy porzeba chęci obu
                            stron.
                            > Ale oczekiwania innego zachowania w posthitlerowskim
                            społeczeństwie
                            > to naiwność.

Nic innego nie mozna oczekiwac od pacholka "postkomunistycznej"
                            Polski, jezeli tak kochasz obcokrajowcow to wez sobie cygany do
                            domu, daj mu zrec, daj mu kieszonkowe a Ty pracuj az Ci garb
                            wyrosnie.
                            • ws21 Ach tak. 01.09.10, 13:48
                              Żydem nie wyszło, więc stałem się "pachołkiem postkomunistycznej
                              Polski". Jestem z pokolenie które tą "komunę" obaliło.
                              Nie pracowałem w dużym zakładzie, ale też strajkowałem i
                              organizowałem związki zawodowe. I nigdy nawet przez myśl mi nie
                              przyszło zapisywać się do partii. Więc z komuną nic mnie nie łączy.
                              Polska jest poskomunistyczna, to widać jak na dłoni. Partia PiS jest
                              tego najlepszym przykładem. Metody działania jak kacyki partyjne,
                              kult wodza no i ta niechęć do własności prywatnej w gospodarce.
                              Najlepiej wszystko państwowe.
                              • magnus47 Re: Ach tak. 01.09.10, 20:34
                                ws21 napisał:

> Żydem nie wyszło, więc stałem się "pachołkiem postkomunistycznej
                                > Polski". Jestem z pokolenie które tą "komunę" obaliło.
                                > Nie pracowałem w dużym zakładzie, ale też strajkowałem i
                                > organizowałem związki zawodowe. I nigdy nawet przez myśl mi nie
                                > przyszło zapisywać się do partii. Więc z komuną nic mnie nie łączy.
                                > Polska jest poskomunistyczna, to widać jak na dłoni. Partia PiS
                                jest
                                > tego najlepszym przykładem. Metody działania jak kacyki partyjne,
                                > kult wodza no i ta niechęć do własności prywatnej w gospodarce.
                                > Najlepiej wszystko państwowe.

Strajkowales na maminym cycku bo Ci nie smakowalo, w parti nie
                                jestes bo Cie nigt nie chce - kto juz chce miec w swoich szeregach
                                malego, glupiego kutaska, komune obaliles a jakze u dziadka na
                                gnojowisku za to Ci dzisiaj dziekuja bezrobociem, glodem i
                                niedostatkiem
                                • ws21 ? 01.09.10, 20:45
                                  Ależ musisz być małolatem....Nic nie zrozumiałeś. W roku 1980 miałem
                                  25 lat, skończone studia i od 2 lat pracowalem.
                                  Partię miałem na myśli jedną, jedyną istniejącą, dającą pewne
                                  przywileje. Zapytaj rodziców, bo coś odechciało mi się gó...arzy
                                  uczyć .....
                                  • konrad_dk Re: ? 02.09.10, 02:37
                                    Bez obrazy,ale ty chyba faktycznie edukowales sie u komunistow.
                                    Piszesz bzdury o Niemcach a twoje posty sa nacjonalistyczne,poniewaz szkaluja to
                                    spoleczenstwo.
                                    Tak sie sklada,ze rodzina mojego taty do 1945 byla niemiecka (rodowici
                                    Gdanszczanie od pokolen-nawet dziadek i babcia,urodzili sie w 1944 i 1943 jak
                                    Gdansk byl niemiecki) i mamusi podobnie (Mazury-Prusy Wschodnie). Pradziadkowie
                                    i ich rodzice nie byli nazistami,dlatego nie obrazaj ludzi.Nie kazdy Niemiec
                                    jest nazista i nie kazdy nazista Niemcem.
                                    Proponuje troche luzu i zapoznanie sie z lektura pana Sarrazina
                                    • ws21 Biednie skrzywdzone niewiniątka. 02.09.10, 06:36
                                      Największe ofiary II Wojny Światowej, razem z Japończykami.
                                      Tych już świat rozgrzeszył i ich udział w wojnie to Hiroshima i
                                      Nagasaki.
                                      Jestem pokoleniem powojennym, ale urodziłem się na tyle blisko tego
                                      okresu, że z relacji uczestników tych okropności wiem wystarczajaco
                                      wiele.
                                      Naziści to oszustwo. Wojnę wywołali Niemcy, mordowali Niemcy.
                                      popierali całość Niemcy.
                                      Dzieci rzucały kamieniami w jeńców wojennych w tymże Gdańsku i
                                      okolicach. Dzieci pluły na więźniów KL. Cywile urządzali sobie
                                      polowania na ludzi w lasach. Cywile pod Budziszynem byli łaskawi
                                      wymordować szpital polowy (lekarzy, pielęgniarki, rannych).
                                      Nie mam zamiaru wyszukiwać wśród Umermensh ludzi. Być może tacy
                                      byli, jednak we spomnieniach pojawiają się niezmiernie rzadko i
                                      niejednoznacznie. A obrazu dopełnia to co dzieje się wspólcześnie.
                                      Robienie z siebie ofiar. Wystawy wychwalające bohaterskich lotników,
                                      marynarzy z U-bothów. Negowanie zbrodnii armii. Odmowa zwrotu
                                      zarabionych dóbr kultury. Młodzi maszerujący w brunatnych koszulach
                                      ze znaczym poparciem społeczeństwa.
                                      I mi to wystarcza do zdecydowanej opinii o sąsiadach.
                                      • ddyzma5 Re: Biednie skrzywdzone niewiniątka. 04.09.10, 14:09
                                        To się zgadza , tylko co to ma wspólnego z tematem.
                                        Nic.
                                        • ws21 Wbrew pozorom wiele. 05.09.10, 16:14
                                          Ale moja wypodziedź to reakcja na głos poprzednika - Konrada ......
                                          Dostrzegłem w niej tony, po których reaguję alergicznie.
                                  • magnus47 Re: ? 05.09.10, 21:46
                                    ws21 napisał:

> Ależ musisz być małolatem....Nic nie zrozumiałeś. W roku 1980 miałem
                                    > 25 lat, skończone studia i od 2 lat pracowalem.
                                    > Partię miałem na myśli jedną, jedyną istniejącą, dającą pewne
                                    > przywileje. Zapytaj rodziców, bo coś odechciało mi się gó...arzy
                                    > uczyć .....

Z Twoich komentarzy na Forum mozna wyczytac co z Ciebie za inteligent - studia? napewno
                                    ukonczyles trzy lata szkolki drzewnej i uwazasz sie za inteligenta. Wyzywasz niemcow ale zresz ich
                                    chleb bo polska nie jest w stanie sama sie uzywic. Takim jak Ty to bylyby najlepiej podac trutke na
                                    szczury, w dupe kopa ale takiego kopa abys wyladowal daleko od europejskiej cywilizacji. Poczytaj
                                    sobie lekture wojenna ale obiektywna to zobaczysz ile zlego uczynili Polacy niemcom w latach
                                    1921 - 1939 i to wlasnie bylo przyczyna wybuchu wojny. Jaka manie wielkosci mieli w tym czasie
                                    polacy kreslili mapy terytorialne Polski obejmujace polowe Europy. Ile wymordowali polacy zydow
                                    (Lublin) i niemcow (Bromberg - Bydgoszcz). Jest zawsze dobrze wine zwalac na jednego ale swoje
                                    zbrodnie nie chce nigt widziec.
                          • ddyzma5 Re: A to dopiero zagadka. 01.09.10, 20:50
                            Zachowujesz się tak jak by bycie Żydem było by czymś wstydliwym.
                            Poza tym problemy ludności przygranicznej nie mają nic wspólnego z problemami
                            opisywanymi przez Sarrazin-a.
              • magnus47 Re: Słowo pisanie=wiedza objawiona? 05.09.10, 21:49
                ws21 napisał:

> Tak, dla Niemców (i Austiaków) to oczywiste. Szczególnie po lekturze
                > Mein Kampf.
                > Dla mnie po prostu redaktor to wnuk hitlerowca albo syn kapo z KL.

Co Ty snobku mozesz wiedziec o lekturze "Mein Kampf" Podaj swojego maila to przysle
                Tobie "Mein Kampf" w jezyku polskim, napewno Tobie o to chodzi jezeli to wspominasz
                • bokertov1947 Re: do magnusa47:Słowo pisanie=wiedza objawiona? 06.09.10, 04:46
                  Hallo magnus47,
                  odnosze wrazenie, ze tego typu jednokomorkowce jak ws21 nie zrozumieja tresci. Szkoda
                  Twojego zachodu. Dla nich podstawowa lektura (i jedyna),na ktorej buduja swoj obraz o
                  Niemcach, to 4 pancerni oraz ukochany kapitan Kloss.
                  Polacy to szczegolnie zaklamany narod - jezdzic Mercedesem, zrec Hochland-Serek i palic Westy -
                  ale "hedechouch""
                  Pozdrawiam
                  • bokertov1947 Re: do magnusa47:Słowo pisanie- Errata 06.09.10, 04:49
                    Sorry, mialo byc "hendechouch" - od: Hände hoch.
                    Pozdrawaiam
                  • magnus47 Re: do magnusa47:Słowo pisanie=wiedza objawiona? 12.09.10, 23:42
                    bokertov1947 napisał:

> Hallo magnus47,
                    > odnosze wrazenie, ze tego typu jednokomorkowce jak ws21 nie zrozumieja tresci.
                    > Szkoda
                    > Twojego zachodu. Dla nich podstawowa lektura (i jedyna),na ktorej buduja swoj o
                    > braz o
                    > Niemcach, to 4 pancerni oraz ukochany kapitan Kloss.
                    > Polacy to szczegolnie zaklamany narod - jezdzic Mercedesem, zrec Hochland-Serek
                    > i palic Westy -
                    > ale "hedechouch""
                    > Pozdrawiam

Ich grüße Dich mein Freund, wenigstens einer der die gleiche Meinung über die Polacken hat. Die sind höchst primitiv von der Sauferei ohne Deutschland währe dieses faule Pack schon längst untergegangen.
    • ddyzma5 Deutschland Schafft Sich AB 31.08.10, 16:36
      Wygląda na to , że Thilo Sarrazin – owi swoją książką „Deutschland Schafft
      Sich AB
      ”udało się przełamać lody myślenia na ślepo kategoriami poprawności
      politycznej. Coraz więcej autorytetów identyfikuje się z tym co on napisał we
      własnej książce.

Dziś również w austriackiej prasie można było przeczytać, że to o czym pisze
      Sarrazin dotyczy również Austrii.
    • przyjacielameryki Re: Thilo Sarrazin 31.08.10, 16:53
      Z przekazu jaki do nas dociera wiemy, że Sarrazin ma absolutną rację. Takie są
      fakty, taka jest prawda, takie są opinie większości Europejczyków a w
      szczególności tych żyjących w pobliżu skupisk muzułmanów we Francji czy w
      Niemczech. Ja bardzo często spotykałem się z takimi opiniami ze strony znajomych
      Niemców czy Francuzów!
      • ddyzma5 Re: Thilo Sarrazin 31.08.10, 18:20
        Sarrazin jako jeden z najważniejszych bankierów w Niemczech, mógł sobie pozwolić
        na powiedzenie prawdy w swojej książce.
        Przed chwilą centralna rada Żydów niemieckich zażądała zwolnienia Sarranzi-ego
        ze stanowiska bankiera. Nie będzie to jednak proste, Sarrazin nie złamał żadnego
        prawa.
        Sarrazin jedynie zwrócił uwagę na problemy socjologiczne, opierając się w
        swoich tezach badaniami naukowymi.
        • ferro2 Re: Thilo Sarrazin 31.08.10, 21:54

• ddyzma5 Re: Thilo Sarrazin 31.08.10, 23:27
            ferro2 napisała:

>
            • bokertov1947 Re: Thilo Sarrazin 01.09.10, 05:58
              Hallo,
              pozwole sobie wrzucic cytyt postu, ktory ukazal sie na tym forum
              pare dni temu. Moze pozwoli on na zrozumienie, co tu jest grane.

Wczorajszej nocy o godzinie 0.15 niemiecka państwowa telewizja
              ARD wyemitowała wstrząsający i bulwersujący niemiecką opinię
              publiczną dokument na temat multi-kulti w szkołach w Nadrenii i
              Północnej Westfalii. Materiał nekręcony przez dziennikarki telewizji
              ARD pokazuje tragiczną sytuację niemieckich dzieci w szkole w Essen
              (Hauptschule Karnap), gdzie większość stanowią muzułmanie, dzieci
              imigrantów, w większości z Libanu i Turcji.
              Regularne bicie niemieckich dzieci, mobbing, prześladowanie,
              zastraszanie ich i szykanowanie, to dzień powszedni w tej placówce.
              W szkole utworzyły się dwie grupy, jedna licząca 70 % dzieci,
              złożona z imigantów z Bliskiego Wschodu (Liban, Turcja) i druga 30
              %, złozżona z niemieckich dzieci. Nie trudno się domyślić, kto
              prześladuje kogo.
              Uczeń szkoły Sebastian (16 lat): "- Jestem bardzo często bity przez
              tureckich uczniów. Rozmowa z nimi nic nie daje". Jego matka Anita
              dodaje: "- Ostatnio pobili mi syna krzesłem".
              Dyrektorka szkoły Roswitha Tschüter (58 lat): "- Winni przemocy w
              szkole są libańscy uczniowie, ale także Turcy są agresywni wobec
              Niemców".
              Dziennikarki Nicola Graef (40 lat) i Günar Balci (35 lat), które
              nakręciły dla ARD materiał, mówią otwarcie: "- Niemieccy uczniowie
              oraz imigranci żyją w szkole w totalnej izolacji. To są dwie
              odmienne grupy. Ten problem jest tu bardzo rozpowszechniony, my same
              pytałyśmy się w 50 szkołach o pozwolenie nakręcenia reportażu na ten
              temat. Pozwolenie otrzymaliśmy tylko w tej w Essen. Pozostałe szkoły
              się po prostu boją, chcą zostać anonimowe".
              Nauczycielka Brigitta Holfort, która już od 27 lat pracuje w tej
              szkole, wielokrotnie probowała negocjować, aby rozwiązać problemy,
              ale jak twierdzi "Z muzulmanami nie da się rozmawiać. Oni mają
              zupełnie inną mentalność. A politycy którzy mowią o klamliwej
              propagandzie wokół integracji muzułmanów powinni na 2 tygodnie
              przyjechać do szkoły i zobaczyć co tu się dzieje".
              Bardzo mocne słowa, jak na niemieckiego urzędnika (w Niemczech
              nauczyciel ma status urzędnika).
              Mali Niemcy, którzy są tu w mniejszości starają się nie prowokować
              muzulmanskich uczniów, starają się im schodzić z drogi, przemykają
              bokiem, boją się wypowiadać głośno w klasach, czy na korytarzu.
              Także przed kamerą. A muzulmanie sa butni i bezczelni "- nie mamy
              zamiaru rozmawiac z niemieckimi szmatami (chodzi o niemieckie
              nauczycielki), a czas Ramadanu jest dla nas czasem walki."
              Muzułmanie posunęli się do tego, że w szkolnej stołówce pluli do
              posiłkow, tym którzy nie uszanowali ich postu. Jedna z nauczycielek
              w anonimowej wypowiedzi stwierdziła, że "imigranci często zarzucają
              nam Niemcom, że ich dyskryminujemy. W tej szkole jest zupelnie
              inaczej." Inny nauczyciel, arabskiego pochodzenia twierdzi otwarcie,
              że "nasze (arabskie) dzieci zupełnie nie akceptują niemieckiego
              stylu życia. Odrzucają go całkowicie. One sa dumne ze swojej
              tożsamości".
              Niestety miejscowe kuratorium zdaje się nie dostrzegać problemów w
              miejscowych szkołach, a takie sytuacje jak opisana, to nie tylko
              problem Nadrenii-Westfalii, ale także innych landów w Niemczech.
              Wypada tylko współczuć niemieckim rodzicom, którzy są zmuszeni
              wysyłać swoje dzieci do tego piekła.
              www.konservat.pl/

Historia zaczęła się 6 września 2009, w położonej niedaleko Angers
              wiosce Clefs, liczącej 900 dusz, w ramach eliminacji do Pucharu
              Atlantyku. Oto na wiejskim stadionie, na wprost USC Clefs stanęła
              Asocjacja Młodych z Roseraie, czyli klub z liczącej sobie 17 tysięcy
              mieszkańców dzielnicy Angers. W dzielnicy tej, oprócz piłki nożnej
              uprawia się sport pod nazwą "podpalanie samochodów", a do jego
              większych sukcesów można zaliczyć podpalenie w listopadzie 2005
              pięćdziesiątki samochodów i centrum handlowego.
              Ledwie mecz się zaczął, jak doszło do prawdziwego skandalu.
              Wieśniactwo z USC Clefs pozwoliło sobie prowadzić 4 : 1.
              Żadna ofiara francuskiego kolonializmu tego by nie zniosła, jakże
              więc miałby taką obrazę znosić jej potomek! Czy po to młodzi,
              grający w położonym o dwie "ligi" wyżej klubie, sławnym ze swoich
              żółtych i czerwonych kartek, zaparkowali swoje liczne BMW w jakiejś
              parszywej wiosce, żeby doznawać upokorzeń?
              Goście chwytali się zrazu sposobów umiarkowanych - jeszcze przed
              meczem próbowali nawiązać przyjacielskie kontakty z burakami przez
              okrzyki w rodzaju "Gdzie są wasze traktory", albo "Za jedno koło z
              mojej fury mógłbym sobie kupić wasz klub", a potem ograniczali się
              do niewinnych prób połamania rolnikom nóg przez ostre wchodzenie
              korkami w mięso. Kiedy łagodność zawiodła, zabrali się za
              ostrzegawcze wyzwiska i plucie. A kiedy ostatecznie i te ich wysiłki
              pokojowe spełzły na niczym, wobec wyjątkowego braku subtelności ze
              strony miejscowych dyszli (orczyków, wiśni, chamów - no nie wiem
              już, jak ich nazwać), młodzi chwycili się ostatniego środka i w
              pięciu posadzili sędziego na metalowym kołku. Chodziło o próbę
              zasłużonego pozbawienia go jąder. Jak podał nazajutrz miejscowy
              dziennik, "jajowa" skóra sędziemu puścila i jedno jajo zwisło mu do
              poziomu o 10 cm niższego od wskazanego przez atlasy anatomiczne. A
              przecież zawodnicy z Roseraie ostrzegali arbitra za każdym razem,
              kiedy pozwalał on sobie na usuwanie któregoś z nich z boiska.
              Oryginał przyjętej formuły zachował się i brzmiał albo Nique ta mère
              fils de pute ("Pier.olę twoją mamusię, sku.wysynu") albo T'es mort
              ("Już nie żyjesz").
              Po czym rozżaleni goście opuścili boisko i wzięli się za porządne
              przywracanie równowagi w jej aspekcie społecznym, politycznym i
              historycznym. Okoliczni chirurdzy zamienili się po meczu w szwaczki -

tyle mieli do szycia. Młodzi nie pozwolili sobie na jakąkolwiek
              dyskryminację płciową - walili, a potem deptali, co się nawinęło.
              Wystarczyło, żeby miało białą skórę. Nie uniknęła kary również młoda
              ciężarna - dostała kopa w podbrzusze i musiała zawracać głowę
              pogotowiu ratunkowemu.
              Biali popisali się całkowitym brakiem zrozumienia słusznej walki
              młodych o godność i wezwali żandarmów oraz ambulansy. Jasne jest, że
              gościom w tej sytuacji nie pozostawało nic innego, jak poprzekręcać
              kluczyki w limuzynach i nie dopuścić do policyjno-sądowych
              prześladowań czarnych i szarych przez białych. Ledwie trener gości
              zdążył ponownie obiecać arbitrowi śmierć i porwać na strzępy
              protokół meczu, żeby uleciał z wiatrem skład osobowy piłkarskiej
              jednostki wyzwoleńczej.
              • bokertov1947 Re: Thilo Sarrazin 01.09.10, 06:01
                Zrodlo:
                Gazeta.pl Forum Unia Europejska
                społeczeństwo wielokultUrowE
                Autor: Gość: Ksenofont IP: 216.38.53.* 26.07.10, 15:19

Nie(ch) żyje! Nie(ch) żyje! Nie(ch) żyje!
                .......
              • przyjacielameryki Re: Thilo Sarrazin 01.09.10, 13:30
                To wiemy Bokertov, znamy ten program telewizyjny ARD, a wydarzenia w tej
                niemieckie szkole były opisywane w naszej prasie. W Twoim poście brakuje mi
                jednak kolejnego oplucia Polaków co tak namiętnie robisz na forum i co lubisz
                robić. Może dzieci polskich imigrantów są podobne do tych muzułmańskich, też
                biją niemieckie dzieci, są głupie, żle wychowane, nie uczą się a Polacy maja
                problemy z integracją itp.! No, śmiało, masz kolejną okazję napisać że Polacy
                też są głupolami i są beznadziejni, nic nie potrafią ! Śmiało, bądz sobą!
                • bokertov1947 Re: Thilo Sarrazin 01.09.10, 13:59
                  przyjacielameryki napisał:

....W Twoim poście brakuje mi....
                  Zamelduj twojemu oficerowi prowadzacemu, ze operacja w toku.
                  Tylko, ze ty dla mnie jestes za cieniutki (i za ciemniutki), by mnie
                  sprowokowac! Musisz jeszcze duzo kaszki papkac, by rzeczowo - a nie
                  po polsku - dyskutowac.
                  Pozdrowko

• przyjacielameryki Re: Thilo Sarrazin 01.09.10, 15:37
                    bokertov1947 napisał:

> przyjacielameryki napisał:
                    >
                    > ....W Twoim poście brakuje mi....
                    > Zamelduj twojemu oficerowi prowadzacemu, ze operacja w toku.
                    > Tylko, ze ty dla mnie jestes za cieniutki (i za ciemniutki), by mnie
                    > sprowokowac! Musisz jeszcze duzo kaszki papkac, by rzeczowo - a nie
                    > po polsku - dyskutowac.
                    > Pozdrowko

Cha!,cha!,cha! Dobre! A na jakiej to podstawie doszedłeś do tych niezwykle
                    odkrywczych wniosków z "oficerem prowadzącym"? A już byłem bliski poważnie cię
                    potraktować. Mam jednak dziwne wrażenie, że udzielasz się aktywnie na forum
                    świat ale pod innym nickiem. Podobieństwo w nierzeczowym opluwaniu Polski i
                    Polaków!
                    >
                    >
                    • marcin1122331 Nareszcie jeden sie odwarzyl powiedziec co 01.09.10, 18:21
                      mysli wiekszosc,szkoda ze nie uwzglednil pedalow i lesbijek,ale to by byla
                      dopiero wrzawa tak duzo politykuj jest z tej subkultury w Niemczech.
                      • wredny.wielonickowiec Re: sie odwarzyl 17.09.10, 21:53
                        O, Borze...
                    • bokertov1947 Re: do amerykiprzyjaciela: Thilo Sarrazin 01.09.10, 19:22
                      przyjacielameryki napisał:
                      Mam jednak dziwne wrażenie, że udzielasz się aktywnie na forum
                      > świat ale pod innym nickiem.

Nie wierze w reinkarnacje i zdolnosc istnienia rownoleglego - ale Tobie jako
                      przedstawicielowi nacji u ktorej tego typu przemiany sa chlebem powszednim - jak
                      chodzby cudowna przemiana zlego prezydenta w bohatera narodowego i krysztalowego
                      Polaka; czy masowego przeistoczenia milionow aktywnych towarzyszy z
                      czteroliterowej partii w zarliwych katolikow (tak zwana chrystianizacja
                      samoistna)- ktora dopelnila sie w Twoim kraju przed lat dwudziestoma - jestem
                      gotzowy uwierzyc.
                      Na razie zostaje niewierny Tomasz.
                      Pozdrawiam z wieczora
                      • przyjacielameryki Re: do amerykiprzyjaciela: Thilo Sarrazin 02.09.10, 17:22
                        bokertov1947 napisał:

> przyjacielameryki napisał:
                        > Mam jednak dziwne wrażenie, że udzielasz się aktywnie na forum
                        > > świat ale pod innym nickiem.
                        >
                        > Nie wierze w reinkarnacje i zdolnosc istnienia rownoleglego - ale Tobie jako
                        > przedstawicielowi nacji u ktorej tego typu przemiany sa chlebem powszednim - ja
                        > k
                        > chodzby cudowna przemiana zlego prezydenta w bohatera narodowego i krysztaloweg
                        > o
                        > Polaka; czy masowego przeistoczenia milionow aktywnych towarzyszy z
                        > czteroliterowej partii w zarliwych katolikow (tak zwana chrystianizacja
                        > samoistna)- ktora dopelnila sie w Twoim kraju przed lat dwudziestoma - jestem
                        > gotzowy uwierzyc.
                        > Na razie zostaje niewierny Tomasz.
                        > Pozdrawiam z wieczora

Aha, to ma być ta Twoja rzeczowość, przenikliwość i inteligencja. Oj chyba mocno
                        się przeceniasz. Powinieneś popracować trochę nad sobą!
            • ferro2 Re: Thilo Sarrazin 01.09.10, 18:29
              ddyzma5 napisał:

> ferro2 napisała:
              >
              > >
        • konrad_dk Re: Thilo Sarrazin 02.09.10, 02:25
          > Sarrazin jedynie zwrócił uwagę na problemy socjologiczne, opierając się w
          > swoich tezach badaniami naukowymi.

Nie badaniami naukowymi,tylko subiektywnymi wyliczeniami.
          Ksiazki nie czytalem. Jak bedzie < 20 Euro to kupie. Wiecej nie zaplace.
          Wczoraj widzialem "Hart aber fair" (talk show dla inteligencji): Uczestnikami
          byli miedzy innymi pan Sarrazin i pan Michel Friedmann-prawnik zydowski
          polskiego pochodzenia.
          Sarrazin to populista,ale ma mnostwo racji. Tylko,ze dla sa to frazesy. Czego
          mozna oczekiwac od imigrantow z najnizszych struktur spolecznych z panstw
          arabskich? Przeciez nie manier elity i ambicji intelektualnych.
          Co do integracji w Niemczech,to moim zdaniem jest to spoleczenstwo bardzo
          tolerancyjne (bardziej niz polskie). Mieszkam w Niemczech ponad 3 lata (+ 1 rok
          Dania) i bardzo fajnie sie tutaj zintegrowalem.

Pan Sarrazin ma prawo do swoich pogladow-to filar demokracji
          • ddyzma5 Re: Thilo Sarrazin 02.09.10, 20:06
            konrad_dk napisał:

>
            > Nie badaniami naukowymi,tylko subiektywnymi wyliczeniami.
            >
            Jesteś mało zorientowany, zapoznaj się lepiej z książką.
            Książka Sarrazin-a była prezentowana przez Sarrazin-a i u jego boku naukowca z
            dziedziny socjologicznej .
            >
            > Ksiazki nie czytalem. Jak bedzie < 20 Euro to kupie. Wiecej nie zaplace.
            > Wczoraj widzialem "Hart aber fair" (talk show dla inteligencji): Uczestnikami
            > byli miedzy innymi pan Sarrazin i pan Michel Friedmann-prawnik zydowski
            > polskiego pochodzenia.
            >
            Michel Friedmann jest liderem niemieckich Żydów i moderatorem w TV, z niego taki
            prawnik jak jego pochodzenie polskie. Friedman to lewicowy populista, który już
            kilka razy był złapany na konsumpcji narkotyków. Miał być za to wyrzucony z
            telewizji.
            >
            > Sarrazin to populista,ale ma mnostwo racji. Tylko,ze dla sa to frazesy. Czego
            > mozna oczekiwac od imigrantow z najnizszych struktur spolecznych z panstw
            > arabskich? Przeciez nie manier elity i ambicji intelektualnych.
            >
            Ty w ogóle nie wiesz o co tu chodzi. Twoje zdanie jest ukształtowane przez
            Friedmana , który jest strasznie niedorzeczny .
            Tu nie chodzi o emigrantów z najniższych i ich inteligencje.
            Tu chodzi o problemy socjalne, które powstają kiedy rodzice nie troszczą się o
            własne dzieci i ich edukacje. Tu chodzi o produkcje nowych obywateli , którzy
            nigdy nie będą chcieli podjąć pracy, względnie rynek pracy nie będzie ich
            potrzebował. Ich niestety jest coraz więcej.
            Rośnie już czwarte pokolenie tych emigrantów i kupa z nich nie zna nawet
            wystarczająco języka niemieckiego.
            Friedman jak pomylony chce przekręcić na siłę intencje Sarrazin-a, i Ty to
            kupujesz.
            Sarrazin w książce nic nie pisze o dziedziczeniu inteligencji, o genach , które
            wskazują na pochodzenie etniczne. A Friedman chwyta się tego jak tonący brzytwy.
            >
            > Co do integracji w Niemczech, to moim zdaniem jest to spoleczenstwo bardzo
            > tolerancyjne (bardziej niz polskie). Mieszkam w Niemczech ponad 3 lata (+ 1 rok
            > Dania) i bardzo fajnie sie tutaj zintegrowalem.
            >
            Przez trzy lata pobytu nie możesz byś zintegrowany , jestem trzydzieści lat na
            emigracji i wiem coś o tym. Co najwyżej możesz się dobrze czuć.
            >
            > Pan Sarrazin ma prawo do swoich pogladow-to filar demokracji.
            >
            Nie bądź taki naiwny za Sarrazin-em stoi mnóstwo ludzi , którzy martwią się o
            przezłoć kraju.
            Ludzi , którzy mają dość ślepego dopasowywania wszystkiego do poprawności
            politycznej.
            Z sąd przeprowadzonych w TV wynika, że ponad 90% dających głos są za Sarrazin-em.
    • ddyzma5 Re: .... 01.09.10, 13:11
      Wczoraj w Bratysławie puściły nerwy człowiekowi mającemu za sąsiadów Cyganów.
      Wziął broń i zastrzelił siedmiu Cyganów.
      Zdarzenie to jest o podłożu rasistowsko – socjalnym, nie łatwo żyć bowiem w
      środowisku na które trzeba pracować płacąc grzecznie podatki. A te środowisko
      nie pozwoli nawet na to aby człowiek wypoczął do pracy.
      • konrad_dk Re: .... 02.09.10, 02:29
        ddyzma5 napisał:

> Wczoraj w Bratysławie puściły nerwy człowiekowi mającemu za sąsiadów Cyganów.

> Wziął broń i zastrzelił siedmiu Cyganów.
        > Zdarzenie to jest o podłożu rasistowsko – socjalnym, nie łatwo żyć bowiem
        > w
        > środowisku na które trzeba pracować płacąc grzecznie podatki. A te środowisko
        > nie pozwoli nawet na to aby człowiek wypoczął do pracy.

Bzdury piszesz i glosisz. To dowod na twoj prostacki tok rozumowania i system
        wartosci moralnych wg jaskiniowca.
        Ten koles to morderca.Samosad i morderstwo to przestepstwo,a usprawiedliwianie
        tego jest takze przestepstwem.
        • ddyzma5 Re: .... 02.09.10, 10:21

konrad_dk napisał:

>
          > Bzdury piszesz i glosisz. To dowod na twoj prostacki tok rozumowania i system
          > wartosci moralnych wg jaskiniowca.
          > Ten koles to morderca.Samosad i morderstwo to przestepstwo,a usprawiedliwianie
          > tego jest takze przestepstwem.
          >
          No to teraz zabłysnąłeś ograniczeniem przyjacielu.
          Raczej Twój sposób dedukcji jest pozbawiony realnej oceny mojego postu.
          Piszesz tak, jak bym ja był bym zdania, że to nie było przestępstwo.
          To co ja piszę, to nie jest usprawiedliwienie tego czynu , to jest bezpośrednia przyczyna tej tragedii.
          Ciężko utrzymać pokój i spokój w społeczeństwie w którym grupy etniczne nie respektują swojego otoczenia. Jeśli na tym tle dochodzi do takich napięć, których finałem jest taka tragedia jak w Bratysławie, to należy wyciągnąć z tego odpowiednie wnioski.
          Niestety cywilizowanie takich grup etnicznych ja Cyganie , to niełatwa sprawa.
          Mają oni bowiem w swojej kulturze głęboko zakorzenione takie elementy, które są w konflikcie nie tylko z zachowaniem socjalnym, ale również w konflikcie z prawem.
          • konrad_dk Re: .... 14.09.10, 01:22
            ddyzma5 napisał:
            > No to teraz zabłysnąłeś ograniczeniem przyjacielu.
            > Ciężko utrzymać pokój i spokój w społeczeństwie w którym grupy etniczne nie res
            > pektują swojego otoczenia.

Twoj nick jest adekwatny do rozumowania w stylu Dyzmy.
            Czyzbys zapomnial o tolerancji?
            Klasa jest wykazanie tolerancji wlasnie dla obcym nam kulur.
            Ja mam duzo szacunku do Romow,ktorzy podobnie jak Zydzi, byli przez nazistow szykanowani i mordowani.
            Obecnie sa szykanowani w Slowacji.
            Dlatego bardzo ucieszyla mnie postawa Francuzow demonstrujacych przeciwko deporatcji Romow z Francji.

> Niestety cywilizowanie takich grup etnicznych ja Cyganie , to niełatwa sprawa.

Jakim prawem uzurpujesz sobie prawo do cywilizowania Romow (Cygan jest okresleniem pejoratywnym)?
            Dla mnie jest obojetne i nie przeszkadza mi-niech sobie ludzie zyja w swoich kulturach,diasporach itd. Kto chce niech sie ksztalci,kto nie chce niech nie pracuje.
            A moze nalezaloby cywilizowac politykow, ktorzy w " celach pokojowych" prowadza wojny? Albo tych ktorzy zajmuja sie przemyslem wojskowym i posrednio morduja ludzi?
            Biedny niewyksztalcony Rom, analfabeta Turek,etc sa dla mnie nieszkodliwi
            • ddyzma5 Re: .... 14.09.10, 12:16
              >
              > Twoj nick jest adekwatny do rozumowania w stylu Dyzmy.
              > Czyzbys zapomnial o tolerancji?
              > Klasa jest wykazanie tolerancji wlasnie dla obcym nam kulur.
              >
              Obawiam się, że Ty nie masz pojęcia co to takiego jest TOLERANCJA.
              Tolerancja się tam kończy, gdzie się zaczynają elementy szkodzące innym kulturą.
              >
              > Ja mam duzo szacunku do Romow,ktorzy podobnie jak Zydzi, byli przez nazistow sz
              > ykanowani i mordowani.
              >
              Szacunek dla Ciebie , jak widać, jest wypadkową ucisku przez reżymy totalitarne.
              Jest to bardzo kontrowersyjne spojrzenie opowiadające o Twojej płytkiej filozofii.
              Jeden z noblistów dobrze zdefiniował kwestię szacunku, powiązując ją z przydatnością jednostki względnie grup etnicznych dla ogółu społecznego.
              Jest to definicja ogólnie znana i akceptowana w krajach cywilizacji.

>
              > Obecnie sa szykanowani w Slowacji.
              > Dlatego bardzo ucieszyla mnie postawa Francuzow demonstrujacych przeciwko depor
              > atcji Romow z Francji.
              >
              Nie znasz problemów społecznych wynikających z bardzo dużej liczby Cyganów w Bratysławie.
              Ta grupa ludzi nie chce mieć pozytywny wkład w słowackie społeczeństwo, większość jej członków chce żyć na koszt społeczeństwa Słowacji. Żebrzą , wróżą i łapią się dorywczych zajęć.
              Kiedyś tam byłem, to nawet w kantorze stoją cyganki z dzieckiem na ręku i każdego klienta napastują.
              Problem francuski z Cyganami również jest Tobie obcy.
              Przyjechało pięć tysięcy rumuńskich Cyganów z dziećmi i zakładają w około miasta obozowiska.
              Z czego oni mają żyć i na czyj rachunek ?
              Oni w końcu muszą zrozumieć , że potomstwo trzeba edukować , tylko tak dopasują się do dzisiejszych realiów.
              >
              >
              > Jakim prawem uzurpujesz sobie prawo do cywilizowania Romow (Cygan jest okreslen
              > iem pejoratywnym)?
              >
              Używanie określenia w nazewnictwie tej grupy etnicznej „Cyganie”, nie jest określeniem pejoratywny. W wielu językach mówi się dokładnie tak samo.
              " target="_blank" rel="nofollow">de.wikipedia.org/wiki/Zigeuner>
              > Dla mnie jest obojetne i nie przeszkadza mi-niech sobie ludzie zyja w swoich ku
              > lturach,diasporach itd. Kto chce niech sie ksztalci,kto nie chce niech nie prac
              > uje.
              >
              Ty zapominasz , że ma żyjemy w społeczeństwie konsumpcyjnym .
              A więc aby żyć należy pracować, a kto nie pracuje a chce żyć , robi to na rachunek innych.
              Niemożna akceptować elementów kultury Cyganów , które są w konflikcie z prawem.
              A tych elementów jest kilka. Ojcowie sprzedają swoje córki w wieku 13 lat , które z starszymi facetami zachodzą w ciążę. W kulturze europejskiej to jest pedofilia .
              Również ich stosunek do cudzej własności jest bardzo konfliktowy, wywodzący się z ich kultury.
              >
              >
              > A moze nalezaloby cywilizowac politykow, ktorzy w " celach pokojowych" prowadza
              > wojny? Albo tych ktorzy zajmuja sie przemyslem wojskowym i posrednio morduja l
              > udzi?
              > Biedny niewyksztalcony Rom, analfabeta Turek,etc sa dla mnie nieszkodliwi
              >
              Ty najwidoczniej nie rozumiesz tego , że te środowiska potrzebują pomocy aby odbić się od dna.
              A kto mam im pomóc ?
              Bieda i analfabetyzm to produkty socjalne , które nie muszą być tak powszechne w tych środowiskach. A właśnie bieda i analfabetyzm kreują wiele nieszczęść i tragedii ludzkich.
              Tak wcale nie musi być.
              Nie odpowiedzialne jest mówić jak Ty, że jest Tobie wszystko jedno i oni są nieszkodliwi.
              Oni są szkodliwi nie tylko dla samego siebie, ale również dla społeczeństwa.
            • bozena545 Re: .... 16.09.10, 15:23
              konrad_dk napisał:

Dla mnie jest obojetne i nie przeszkadza mi-niech sobie ludzie zyja w swoich ku
              > lturach,diasporach itd. Kto chce niech sie ksztalci,kto nie chce niech nie prac
              > uje.

A moze wezmiesz pod swoj dach kilku takich nierobow? Takie paplenie, jakie uprawiasz swiadczy tylko o twojej glebokiej ignorancji.
              • ddyzma5 Re: .... 17.09.10, 21:37
                Wystarczy spojrzeć na kraje, które problem integracji Cyganów najefektywniej dokonali.
                Jest taki kraj w europie w którym nawet Cyganie pracują w administracji państwowej.
                Nie oznacza to , że problem integracji Cyganów jest tam rozwiązany, ale jest powiedzmy najbardziej zaawansowany.
                Sarrazin w swojej książce opisuje na czym polegają te problemy i jak je należy rozwiązać.
                Tylko skończone tępaki nie potrafią wychwycić w tej książce istoty sprawy, to o co właściwie chodzi Sarrazin-owi. Dlatego reagują oni na książkę Sarrazin-a jak psy Pawłowa na światło wkładając Sarrazi-na do rasistowskiej szufladki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka