kajaphoto 23.09.10, 16:18 Sobecka także zasługuje na pomnik.... będzie symbolem ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dezyderia1 Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 10:03 Trzeba jeszcze czytać z ROZUMIENIEM. Na afisz trzeba mieć twarz Pani synator./Pewnie nie zrozumie przenośni/ mrówki też mają swoje życie intymne. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 21:26 A może pomysł z afiszem nie jest taki zły? Były akcje przeciwko przemocy w rodzinie z hasłem -Bo zupa była za .... A tu mógłby być plakat Sobeckiej z hasłem -Bo Miłosz.... Albo plakat z prezesem i napis- zapaliłem znicze na Krakowskim za 20 tragicznie zmarłych w katastrofie. A co pozostałymi 76 ofiarami? Albo były min. sprawiedliwości i słowa -nie podpisałem protokołów,bo jestem zajęty. Odpowiedz Link Zgłoś
best.dezynwoltura Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 10:42 Aż wierzyć się nie chce, że to właśnie Posłanka Sobecka tak wnikliwie przeczytała Miłosza. Ale dobrze, że w końcu ten rok Miłosza uchwalono. Doprawdy nie wiem jak Pani Poseł będzie z tym żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
elgregorius Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 10:55 Poetę rozlicza się z tego co napisał, a nikt tak trafnie jak Miłosz nie przedstawił machiny komunizmu. Ja nie uważam, że Miłosz nie był patriotą ale nawet jeśliby zbłądził to taką miarą trzeba by odrzucić wszystkich sławnych polskich poetów i pisarzy: Mickiewicz - dziwkarz i mason, Słowacki - dziwkarz i spekulant giełdowy, Lem - Żyd i za młodu piewca komuny, Fredro - baśń o trzech braciach i królewnie P...... Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian5791 Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 12:16 Lepiej niech zajmuje się medycyną i pilnuje bożego grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
georgev Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 12:31 A jakim to autorytetem jest p. Sobecka ? Co sobą reprezentuje ? Dodajcie komentarz jeszcze drugiej naszej "gwiazdy" - p. Fotygi i będziecie mieli pełne spektrum naszych intelektualistów. Gazeto - opamiętaj się, bo przestanę Cię czytać !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aap.sa Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 13:35 Szanowna Pani, proszę się pomodlić o lekką śmierć, ponieważ o rozum już za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
vikot4 Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 14:00 Mój Boże, jak Sobecka jest pani toz pewnie i ta z krzywą gębaą (Fotyga) tyż Pani. A do dupy z takimi paniami, to kocmołuchy a nie panie. Odpowiedz Link Zgłoś
alisha.79 Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 14:56 Pani Sobecka nie jest bohaterką mojego romansu, ale nie rozumiem dlaczego światli czytelnicy GW pisza o niej per "gruba k...''. Kazdy ma prawo do własnego zdania, a to ze sie nie lubi pisarzy krytycznych wobec własnego narodu nie jest czym niezwykłym. zobaczcie jak w austrii traktuje się Jelinek czy Thomasa Bernharda. Więcej luzu i kultury:) Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 15:24 Sobecka jest dowodem na to, że nie każdego warto uczyć alfabetu i składania literek w wyrazy, bo i tak nie zrozumie tego, co przeczyta. Jej edukacja to był zmarnowany wysiłek, czas i pieniądze. Wyraz twarzy garkotłuka zakochanego w latynoskich operach mydlanych i takież poglądy, oraz horyzonty "myślowe"... Odpowiedz Link Zgłoś
twketman Re: Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 15:45 Po II wojnie Miłosz światowej aktywnie wspierał system stalinowski w Polsce. Podjął m.in. pracę w dyplomacji komunistycznego rządu Polski w Stanach Zjednoczonych oraz Paryżu, jako attaché kulturalny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.wielonickowiec Re: Po wojnie Miłosz wspierał system 24.09.10, 20:01 Wszystkie swoje ewentualne grzechy odkupił z nawiązką samym tylko "Zniewolonym umysłem"... A Nobel w 1980 był dla wszystkich (no, przynajmniej tych normalnych) Polaków wielkim świętem i historycznym momentem. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcheria.wantauch Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 15:48 Tylko w kraju zapóźnionym intelektualnie rozsądza się poetów jak polityków, a moralną czystość polityków wywyższa się ponad dobro społeczne- wszystkie te personalne ustawienia robią tylko chamski zamęt. Zresztą ci literaci sami są sobie winni, że za bardzo się w politykę mieszali. Trudno czytać poematów Miłosza czy Herberta bez podskórnych idej solidarnościowych, a to robi się już nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 17:29 Najtrafniej powiedział o Sobeckiej Stefan Niesiołowski (cytuję w miarę dokładnie) : "Ta pani marnuje miejsce, jedzenie i powietrze". Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 18:24 "Krucyfiks chwalisz, bo tak ci bezpiecznie. Drewno masz w ręku, a w tym drewnie próchno. Pacierze mruczysz, ale strachem cuchną". Może aljuzju poniała i stąd ta wściekłość... Odpowiedz Link Zgłoś
mariab109 Cztery modlitwy do Matki Bozej 24.09.10, 21:08 na stronie poslanki niejakiej Sobeckiej O "Krucyfksie trzymanym w reku w ktorym to jest prochno", dalej w tym samym wierszu. "Ja pod majestat kryje sie niewiesci Maryi Matki warga moja wzywa, Niech mnie gwiazdami swoimi okrywa". Uprzejmie prosze o nie wpisywanie swojego nazwiska (Sobecka) na jednej stronie do druku wraz z nazwiskami wybitnych przedstawicieli religii, filozofii i kultury, to nie jest promocja a jedynie klopot, bowiem zakloca klarownosc odbioru przekazu. Ponadto ponizej (29 z 1230 punktow), ktore warto przeczytac zanim sie "wytrze gebe" lauratem m.in. Nagrody Nobla, licznymi honorowymi doktoratami swiatowych uczelni. A takze mojego ulubionego poety Czeslawa Milosza. Hasła osobowe (literatura polska) Miłosz Czesław książki twórcy (alfabet tytułów) 1. książka twórcy: Miłosz Czesław: Abecadło Miłosza. 1997 szczegóły - recenzja: Biedrzycki Krzysztof: Budujące, lektury. Znak 1997 nr 12 s. 114-119 szczegóły - recenzja: Faron Bolesław: Ruch Literacki 1997 z. 6 s. 934-935 szczegóły - recenzja: Górnicka-Boratyńska Aneta: Wyspy Miłosza. Res Publica Nowa 1997 nr 9 s. 71-72 szczegóły - recenzja: Kazimierczyk Barbara: Abecadło Miłosza. Wiadomości Kulturalne 1997 nr 28 s. 20 szczegóły - recenzja: Sawicka Elżbieta: Kaprysy według alfabetu. Przegląd Polski = Polish Review 1997 nr z 10 VII s. 4 szczegóły - recenzja: Zawada Andrzej: "Przywiązanie do proporcji i miary". Nowe Książki 1997 nr 8 s. 10-11 szczegóły - recenzja: Zeszyty Literackie 1997 nr 60 s. 166 szczegóły 2. książka twórcy: Miłosz Czesław: Caffe Greco. [Wiersz]. 1987 Tygodnik Powszechny 1988 1 8 szczegóły - recenzja: Szyma Tadeusz: Tygodnik Powszechny 1988 nr 1 s. 8 szczegóły 3. książka twórcy: Miłosz Czesław: Czas wyniesiony. [Wiersze]. 1991 szczegóły 4. książka twórcy: Miłosz Czesław: Czesława Miłosza fragmenty twórczości. Wybór 6 prac studentów Wydziału Grafiki Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. 1982 szczegóły 5. książka twórcy: Miłosz Czesław: Dalsze okolice. [Wiersze]. 1991 szczegóły - recenzja: Barańczak Stanisław: Tylko pościg. Zeszyty Literackie 1993 nr 41 s. 158-167 szczegóły - recenzja: Bernacki Marek: Przezwyciężając sprzeczności. NaGłos 1992 nr 7 s. 180-186 szczegóły - recenzja: Biała Alina: Jesienny tomik. Nowe Książki 1992 nr 10 s. 43 szczegóły - recenzja: Czabanowska-Wróbel Anna: Okolice znane i nieznane. Dekada Literacka 1992 nr 6 s. 8 szczegóły - recenzja: Dłuski Stanisław: Miłosz na koniec stulecia. Odra 1992 nr 10 s. 98-99 szczegóły - recenzja: Dzień Mirosław: "Czas pożegnań" (Miłosz, Herbert i Ten Trzeci). Kwartalnik Artystyczny 1996 nr 1 s. 129-135 szczegóły - recenzja: Gomori George: World Literature Today 1993 nr 1 s. 210 szczegóły - recenzja: Kalandyk Mariusz: "W inny znak wchodzi moja planeta". Fraza 1993 nr 3/4 s. 118-119 szczegóły - recenzja: Kijowski Andrzej Tadeusz: Dalsze okolice. Nowy Świat 1992 nr 30 s. 13 szczegóły - recenzja: Legeżyńska Anna: Mało dostojna starość. Kresy 1993 nr 13 s. 153-155 szczegóły - recenzja: Łukasiewicz Jacek: "Dalsze okolice". Tygodnik Powszechny 1992 nr 9 s. 7 szczegóły - recenzja: Mazur Aneta: Zwiedzanie starości. Opole 1992 nr 7/8/9 s. 42-44 szczegóły - recenzja: Pieńkosz Konstanty: Wezwany do pochwalania rzeczy. Literatura 1992 nr 8/9 s. 57 szczegóły - recenzja: Putzlacher Renata: Klasycy i buntownicy. Czesław Miłosz: w inny znak wchodzi moja planeta. Zwrot 1993 nr 9 s. 51-54 szczegóły - recenzja: Stala Marian: Oślepły ogród. NaGłos 1992 nr 6 s. 172-177 szczegóły - recenzja: Stankowska Agata: Noty o przemijaniu. Twórczość 1993 nr 1 s. 109-111 szczegóły - recenzja: Stankowska Agata: Przemijanie i ocalenie. Arkusz 1992 nr 10 s. 2 szczegóły - recenzja: Śmieja Florian: Z Miłoszem w dalszych okolicach. Głos Polski 1992 nr 12 s. 7, 13 szczegóły - recenzja: Werner Mateusz: Czesława Miłosza portret trumienny. Arka 1993 nr 47 s. 61-70 szczegóły 6. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Dolina Issy] Az Issa volgye. 1994 szczegóły 7. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Dolina Issy] Az Issa volgye. 1995 szczegóły 8. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Dolina Issy] Dolinata na Isa. 1994 szczegóły 9. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Dolina Issy] Dolinata na Isa. 1995 szczegóły 10. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Dolina Issy] El valle del Issa. 1989 szczegóły 11. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Dolina Issy] El valle del Issa. 1993 szczegóły 12. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Dolina Issy] Isos slenis. 1991 szczegóły 13. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Dolina Issy] Tal der Issa. Roman. 1988 szczegóły 14. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Dolina Issy] Udoli Issy. 1993 szczegóły 15. książka twórcy: Miłosz Czesław: Dolina Issy. 1989 szczegóły 16. książka twórcy: Miłosz Czesław: Dolina Issy. 1993 szczegóły 17. książka twórcy: Miłosz Czesław: Dolina Issy. 1995 szczegóły 18. książka twórcy: Miłosz Czesław: Dolina Issy. 1998 szczegóły 19. książka twórcy: Miłosz Czesław: Dolina Issy. 1998 szczegóły 20. książka twórcy: Miłosz Czesław: Gabe = Dar. 1998 szczegóły 21. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Gwiazda Piołun] Kobab ha-La'ana(h). 1989 szczegóły 22. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Hymn o perle] Hymnus o perle. 1992 szczegóły 23. książka twórcy: Miłosz Czesław: Hymn o Perle. 1989 szczegóły - recenzja: Kowalski Marek Arpad: Przegląd Tygodniowy 1989 50 13 szczegóły 24. książka twórcy: Miłosz Czesław: Kołysanka. [Wiersze]. 1990 szczegóły 25. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Kroniki] Chroniques. 1990 szczegóły 26. książka twórcy: Miłosz Czesław: [Kroniki] Hronike. 1989 szczegóły - recenzja: Mandić Zoran M.: Bagdala 1989 nr 366 s. 24 szczegóły - recenzja: Mandijc Zoran M.: Oko 1989 nr 450 szczegóły - recenzja: Tomashevijc Boshko: Oko 1989 nr 456 szczegóły - recenzja: Zhivanović Milan: Dnevnik 1989 nr 15269 szczegóły 27. książka twórcy: Miłosz Czesław: Kroniki. 1988 szczegóły - recenzja: Baer Joachim T.: The Polish Review 1989 t. 34 nr 1 s. 75-77 szczegóły - recenzja: Dolecki Zbigniew: Kierunki 1989 nr 31 s. 12 szczegóły - recenzja: Gondowicz Jan: Przegląd Katolicki 1989 nr 21 s. 7 szczegóły - recenzja: Klecel Marek: Świat Książki 1989 nr 10 s. 13 szczegóły - recenzja: Korkozowicz Jerzy: Głos Nauczycielski 1989 12 12 szczegóły - recenzja: Mazur Aneta: Twórczość 1989 nr 9 s. 110-113 szczegóły - recenzja: Neuberg Jan: Ulotne i wieczne. Opole 1990 nr 5/6 s. 20 szczegóły - recenzja: Pieńkosz Konstanty: Literatura 1989 nr 7 s. 67-68 szczegóły - recenzja: Pysiak Krzysztof: Życie Warszawy 1989 nr 48 s. 7 szczegóły - recenzja: Zawada Andrzej: Odra 1989 6 97-9 szczegóły 28. książka twórcy: Miłosz Czesław: [La mia Europa] Rodzinna Europa. 1986 szczegóły - recenzja: Faggi V.: Ridotto 1986 1/2 91-92 szczegóły - recenzja: Vicini A.: L'Altra Europa 1986 206 158-60 szczegóły 29. książka twórcy: Miłosz Czesław: Legendy nowoczesności. [Szkice, listy i korespondencja]. 1996 szczegóły - recenzja: Baran Józef: Poeta w czepku urodzony (Kraków fetował 85. rocznicę urodzin Czesława Miłosza). Sycyna 1996 nr 15 s. 2 szczegóły - recenzja: Bylica Grzegorz: Żyć w nowoczesności. Fa-Art 1996 nr 3 s. 90-93 szczegóły - recenzja: Dekada Literacka 1996 nr 5 s. 15 szczegóły - recenzja: Fiut Aleksander: Wędrówki po piekle. Plus Minus 1996 nr 20 s. 2 szczegóły - recenzja: Gawin Dariusz: Samotność czy solidarność - przypadki XX-wiecznego intelektualisty. Res Publica Nowa 1996 nr 10 s. 63-67 szczegóły - recenzja: Kłoczowski Paweł: Grzeczny chłopiec i buntownik. Zeszyty Literackie 1997 nr 57 s. 169-173 szczegóły - recenzja: Krassowski Maciej: Okupacyjny Miłosz. Wiadomości Kulturalne 1996 nr 24 s. 21 szczegóły - recenzja: Książka z ruin. Nowe Książki 1996 nr 8 s. 31-33 szczegóły - recenzja: Sadecki Jerzy: Legendy zamiast wycia. Rzeczpospolita 1996 nr 145 s. 28 szczegóły - recenzja: Synoradzka Anna Odpowiedz Link Zgłoś
szczypopasku Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 20:12 Wyobrażam sobie wygrane wybory PIS-szczucie społeczeństwa poprzez nienawiść ,wprowadzanie ciemnoty,na każdej ulicy krzyż niezgody,walka ,niszczenie ludzi inaczej myślących itd......Skąd pis wziął tych ludzi????Dlaczego my podatnicy płacimy podatki na tych polityków??Pieniądze przeznaczyć na powodzian,domy opieki społecznej,szkoły ...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cynglisciplujajademnienawisci Miłosz to antyPolak i zydokomunista 24.09.10, 20:29 www.rodaknet.com/rp_szumanski_0.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 21:09 W Grudziądzu jest hotel-restoracja Czarci Młyn i tam znajdował się wizerunek diabła[nie wiem czy jeszcze jest] jedna pani [bez]radna zarządała jego usunięcie-dlaczego ? bo jak miała go w sobie to na ten wizerunek nie mogła patrzeć.A Z SOBECKĄ TO COŚ PODOBNEGO -cóż jak jej rozum nie w pełni pracuje.Tacy oszołomi doprowadzają Polskę dośmieszności za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
siupak1 Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 24.09.10, 22:57 Popatrzcie na tą twarz od której bije aura inteligencji niezmiernej. Twarz matki polki ,o słowiańsko-buraczanych rysach...Faktycznie psuje powietrze, jedzenie i dobre samopoczucie. Ech - szkoda prądu i bitów. Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 25.09.10, 05:26 Tobie sobako to trzeba rozumu lopata klasc do glowy....lepiej wez sie za gary a polityke zostaw innym... Odpowiedz Link Zgłoś
oscar38 Polak musi być świnią, ponieważ się Polakiem urodz 25.09.10, 07:17 Polak musi być świnią, ponieważ się Polakiem urodził („Prywatne obowiązki”) O polskiej literaturze: Bo ty jesteś mową upodlonych, mową nierozumnych i nienawidzących siebie bardziej, niż innych narodów, mową konfidentów, mową pomieszanych, chorych na własną niewinność (wiersz „Moja wierna mowo”). O polskim katolicyzmie: Przyrzekłem sobie, że nie zawrę nigdy przymierza z polskim katolicyzmem (…), czyli że nie poddam się małpom (książka „Rodzinna Europa”; prawda, że od Miłosza aż zionie kulturą i tolerancją?). W „Traktacie teologicznym” o Matce Bożej Częstochowskiej jako „pogańskiej bogini”: Pochodzę z kraju, gdzie Twoje sanktuaria służą umacnianiu narodowej ułudy i uciekaniu się pod Twoją obronę, pogańskiej bogini, przed najazdem nieprzyjaciela… … Dla Polski nie ma miejsca na ziemi („Rok myśliwego”) . O Polsce: … Gdyby mi dano sposób, wysadziłbym ten kraj w powietrze („Rodzinna Europa”). … Patriotyzm i ojczyzna, czyli wartości zbiorowe. Jest mi to najzupełniej obce („Tygodnik Powszechny”, 1996 rok). Odpowiedz Link Zgłoś
oscar38 a do łbów wam nie przyszlo ze ona moze miec racje? 25.09.10, 07:20 przeciez faktycznie tak bylo: milosz byl litwinem i nienawidzil Polski, nigdy sie z tym nie kryl. Oto garsc cytatow: Polak musi być świnią, ponieważ się Polakiem urodził („Prywatne obowiązki”). O polskiej literaturze: Bo ty jesteś mową upodlonych, mową nierozumnych i nienawidzących siebie bardziej, niż innych narodów, mową konfidentów, mową pomieszanych, chorych na własną niewinność (wiersz „Moja wierna mowo”). O polskim katolicyzmie: Przyrzekłem sobie, że nie zawrę nigdy przymierza z polskim katolicyzmem (…), czyli że nie poddam się małpom (książka „Rodzinna Europa”; prawda, że od Miłosza aż zionie kulturą i tolerancją?). W „Traktacie teologicznym” o Matce Bożej Częstochowskiej jako „pogańskiej bogini”: Pochodzę z kraju, gdzie Twoje sanktuaria służą umacnianiu narodowej ułudy i uciekaniu się pod Twoją obronę, pogańskiej bogini, przed najazdem nieprzyjaciela… … Dla Polski nie ma miejsca na ziemi („Rok myśliwego”) . O Polsce: … Gdyby mi dano sposób, wysadziłbym ten kraj w powietrze („Rodzinna Europa”). … Patriotyzm i ojczyzna, czyli wartości zbiorowe. Jest mi to najzupełniej obce („Tygodnik Powszechny”, 1996 rok). Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda sobacka... i wszystko jasne! Ta sromotnikowa kundl 25.09.10, 08:47 ca ciagle obszczekuje swiatlych Polakow?! Milosz mial racje - polactwo, to jest plaga, ktora nalezy wytepic! To, ze sromotnik i kundlica naleza do polskiej ciemnoty nie da sie ukryc! Razem z ich guru, kaczym jednojajowcem, ktory walczy o splendory dla drugiego jednojajowca cala swolocz powinna byc wyslana do kamieniolomow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re:trudno negować wielkość Miłosza - poety 25.09.10, 11:42 ...ale trzeba też pamiętać, że gorzkie i ostre słowa na temat Polski, Polaków i polskości zdarzały mu sie dość często. Jest przy tym obojętne czy wynikały z troski, złośliwości czy potrzeby zaistnienia. Ważne że były. Skoro Antoni Słonimski, sam pochodzenia żydowskiego, popełnił kilka jadowitych tekstów na temat Żydów, które później wykorzystano w 1968 r. to łatwo sobie można wyobrazić jak w zachodnioeuropejskiej prasie pojawią się przedruki z Miłosza na dowód polskiej ciemnoty i zaściankowości. Dlatego warto się zastanowić czy Rok Miłosza z oficjalnym sejmowym placetem nie zaszkodzi wizerunkowi Polski. Ciekawe też, że choć każdy zarzuca Sobeckiej wyjmowanie słów z kontekstu nikt nie potrafi owego kontekstu wskazać. Odpowiedz Link Zgłoś
khnc55 Re:trudno negować wielkość Miłosza - poety 25.09.10, 12:57 > wyobrazić jak w zachodnioeuropejskiej prasie pojawią się przedruki z Miłosza > na dowód polskiej ciemnoty i zaściankowości. By wskazać polską ciemnotę i zaściankowość nie potrzebne są nawet przedruki z Miłosza, wystarczy działalność/wypowiedzi Pani Sobeckiej i niektórych polityków PiSu związanych z Radiem M. Odpowiedz Link Zgłoś
godeliva Re: sobacka... i wszystko jasne! Ta sromotnikowa 25.09.10, 14:01 cyndyndanda napisał: > ca ciagle obszczekuje swiatlych Polakow?! Milosz mial racje - polactwo, to jest > plaga, ktora nalezy wytepic! To, ze sromotnik i kundlica naleza do polskiej ci > emnoty nie da sie ukryc! Razem z ich guru, kaczym jednojajowcem, ktory walczy o > splendory dla drugiego jednojajowca > cala swolocz powinna byc wyslana do kamieniolomow. Zeby nie bylo watpliwosci ; jak wpadlas na to kto jest swiatly , a kto nie? Przeciez twoja wypowiedz wyraznie wskazuje na to, ze twoj rozum jest oddalony miliony lat swietlnych od swiatlosci! Odpowiedz Link Zgłoś
zro_26 Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 25.09.10, 13:21 Ona to tak z katolickiej miłosci bliżniego.Okropna kobieta!Pasuje do PiSu jak ulał,podsłuchać podglądnąć, a może coś się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
godeliva Sobecka: Bo Miłosz obrażał Polaków 25.09.10, 13:24 Jak wielu znawcow poezji i prozy Milosza!!!!!!!!!!!!! Co za wrazliwosc na jezyk poezji! Ta szczegolna wrazliwosc!. Ile wdzieku i lekkosci w obrzucaniu pani Sobeckiej wyrafinowanymi epitetami! Nic dziwnego , ze jak sie na nich pluje , to mowia , ze deszcz pada! Odpowiedz Link Zgłoś