jiddu Biedne, naiwne klechy, och, współczuję 17.10.10, 18:00 Jaja sobie robicie? Naiwne sierotki Marysie i naciągacz... co za bzdety, dobrze wiedzą jak ssać kasę, są bardziej cwani od najcwańszych agentów SB.. Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: Katedra nostra 17.10.10, 18:03 Cała ta sprawa dowodzi tylko, że pieniądze nie mają przekonań politycznych i wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Ostrożnie, bo on może być nastepcą Kaczyńskiego ! 17.10.10, 18:05 Odpęka wykok w pierdlu a potem jako męczennik powróci do Wielkiej Polityki. Podniesie PIS z kolan, rydzyka pocieszy. Jego czas jeszcze nadejdzie. Powiadam Wam jakom Maciej z Maciejów ! Łoj dana dana rok end roll w krainie patryjotów !! Odpowiedz Link Zgłoś
h666r Re: Ostrożnie, bo on może być nastepcą Kaczyńskie 17.10.10, 18:16 Lewactwo wije się w nieopisanych mękach :) A może to zwolennicy Paligłupa ? Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Taka afera,a PIS siedzi cicho,żadnych konferencji? 17.10.10, 18:20 To dziwne.... Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Ostrożnie, bo on może być nastepcą Kaczyńskie 18.10.10, 10:00 Lewactwo? Mierzysz wszystkich swoją miarką? W dzieciństwie, wujek sekretarz POP cię molestował i do tej pory pozostało skojarzenie: lewak=każdy myślący inaczej niż ty. Poza tym, nie lewacy czy zwolennicy Palikota tylko zwolennicy normalności i nie "w nieopisanych mękach", a ze śmiechu, że kościółek znów dyma swoje owieczki. I tylko nie wiadomo dlaczego również dyma owieczki, które do niego nie należą i dlaczego próbuje wydymać też owczarki. I jeszcze jedno, a ujmę to tak byś zrozumiał. Nie przekręca się (zwłaszcza w sposób obraźliwy) cudzych nazwisk, pojeb.ny katolu. Odpowiedz Link Zgłoś
cep_0 Śmiechu warte ..................... 17.10.10, 18:19 Siostry były zauroczone, gdy zamiast 1 mln dostawały 3 lub 4 mlny oczywiście po odpowiednim obrocie. PECUNIA NON OLET - nawet kościołowi. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Katedra nostra 17.10.10, 18:21 Ja nie rozumię jednej rzeczy! Dlaczego szanownin Państwo ciągle mówicie o jakichś wyimaginowanych " łajdactwach" Księży czy zakonnic, sypiecie jak z rękawa przykładami, oczywiście tylko negatywnymi. Proszę więc wziąć pod uwagę to, że pewien % qrestva, jest w każdej grupie zawodowej! Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 maxymus1...Mylisz waść pojęcia... 17.10.10, 18:33 W każdej "grupie zawodowej" ? Kler, zakony, to nie grupy zawodowe, to idea,misja {z założenia} to poświęcenie, które nie ma na celu zarobkowanie, pomnażanie majątku, itd.. Prostytutki to też "grupa zawodowa" , ale ich zawód to nie misja ! Kler stał się {20 tys. w Polsce} grupą zła.. Pedofilia,pederastia, złodziejstwo, to przeważa w tej grupie, która za założenia ma być przykładem dla maluczkich, wskazywać nam co jest dobrem, a co złem...Pokazali nam szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
h666r Re: maxymus1...Mylisz waść pojęcia... 17.10.10, 20:36 barnaba444 napisała: > Kler stał się {20 tys. w Polsce} grupą zła.. Pedofilia,pederastia, złodziejstwo > , to przeważa w tej > grupie, która za założenia ma być przykładem dla maluczkich, wskazywać nam co > jest dobrem, a co złem...Pokazali nam szambo. A skąd wiesz co przeważa w tej grupie? Może monitorujesz parafie, zdradź te pikantne szczegóły o których piszesz. Księża mają misje ale są tylko ludźmi, biorąc takie uogólnienie to można napisać że Polacy to geje i lesbijki, zapomniałem tego nie można pisać bo to niepoprawne politycznie. Zastanawia mnie jedno czy ksiądz gej to jest stwierdzenie niepoprawne politycznie czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_herpes Re: Katedra nostra 17.10.10, 19:25 maxymus1 napisał: > Ja nie rozumię jednej rzeczy! Dlaczego szanownin Państwo ciągle mówicie o jakic > hś wyimaginowanych " łajdactwach" Księży czy zakonnic, sypiecie jak z rękawa pr > zykładami, oczywiście tylko negatywnymi. Proszę więc wziąć pod uwagę to, że pew > ien % qrestva, jest w każdej grupie zawodowej! Ależ oczywiście, że kler to grupa zawodowa. dobrze, że dojrzałeś już do takiego wniosku. to dobrze rokuje na przyszłość. jednak zauważ proszę: nikt o zdrowych myślach nie ma pretensji do agentury KK o to, że pośród nich są czarne owce. Ludzie mają pretensje o to, że szefowie agentury KK doskonale wiedząc o zbrodniach i przestępstwach radośnie problemy zamiatają i zamiatali pod dywan. A wiedzieli i wiedzą dużo: pedofilia i niewolnictwo dzieci, złodziejstwo i wyłudzanie majątków. tak, tak. wiedzieli wszyscy na czarnej górze, także wasz guru, papież milionlecia Lolek Wal-z-tyła Odpowiedz Link Zgłoś
h666r Re: Katedra nostra 17.10.10, 20:54 dr_herpes napisał: L > udzie mają pretensje o to, że szefowie agentury KK doskonale wiedząc o zbrodnia > ch i przestępstwach radośnie problemy zamiatają i zamiatali pod dywan. A wiedzi > eli i wiedzą dużo: pedofilia i niewolnictwo dzieci, złodziejstwo i wyłudzanie m > ajątków. tak, tak. wiedzieli wszyscy na czarnej górze, także wasz guru, papież > milionlecia Lolek Wal-z-tyła Niewolnictwo dzieci kiedy i jak ?Wyłudzanie majątków, to chyba kościół stracił majątek za czasów PRL. Człowieku znajdź sobie dobrego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Katedra nostra 17.10.10, 21:29 "kościół stracił majątek za czasów PRL" Na Ziemiach Zachodnich i na Mazurach też? Oświeć mnie. Btw, tyle kościołów ile wybudowano za komuny to nawet teraz się nie buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
h666r Re: Katedra nostra 17.10.10, 21:49 Wybiórcza pamięć, Polska przed wojną miała inne granice, duża cześć majątku kościoła przepadła na wschodzie, a na ziemiach tzw. odzyskanych też istniał kościół katolicki ale nie polski, był też i nadal jest protestancki. To czy na ziemiach tzw. odzyskanych był kościół niemiecki czy polski nie ma znaczenia zarówno jeden jak i drugi są pod zwierzchnictwem Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Katedra nostra 18.10.10, 00:23 Może sobie raczysz przeczytać ustalenia podpisane również przez kościół i mówiące o tym, że polski krk nie jest kontynuacją niemieckiego krk na Ziemiach Zachodnich i na Mazurach. Nie pisz bzdur, bo się ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
h666r Re: Katedra nostra 18.10.10, 00:49 Masz problemy ze wzrokiem, gdzie napisałem że kościół polski jest kontynuacją niemieckiego? Tak to już jest z wybiórczym rozumieniem przekazu na piśmie. Poczytaj rzetelny artykuł o zagrabionym majątku kościoła, może coś zrozumiesz:) www.rp.pl/artykul/550009-Koscielna-ziemia-zagrabiona-i-odzyskana--.html Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Katedra nostra 18.10.10, 08:45 "czy na ziemiach tzw. odzyskanych był kościół niemiecki czy polski nie ma znaczenia " to ja napisałem, czy ty. Widzę, że jaki i kościół tacy i jego obrońcy. Nawet złapany za rękę na kradzieży wrzeszczy, że to nie jego ręka. Rzetelny artykuł w RzePie? A artykuł potępiający Hitlera gdzie znajdę ? W Völkische Beobachter? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Kosciół grabi 17.10.10, 18:22 Pomijając już rolę SB-eka, w artykule jest informacja że to Kosciół sam sobie wybierał grunty i obiekty do przejęcia i nie było od tego odwołania. W tym swietle skargi episkopatu że ktos teraz tępi Kosciół sa wprost smieszne. Wyraźnie hierarchowie przyzwyczaili się że Polska jest republiką katolickich Ayatollachów. Zabierają srodki które mogą być kierowane dla biednych, a bogatych i pysznych nagradzają honorami takimi jak pochówek na Wawelu jesli tylko ci popierają interesy Koscioła. Do tego wiernym grożą grzechem jesli nie będą głosować na tych co działają w najlepszym interesie Koscioła. Czy ktos jest w stanie ich powstrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
h666r Re: Kosciół grabi 17.10.10, 22:59 To że w artykule są informacje że kościół sam sobie wybierał grunty nie oznacza że tak było, jeszcze kilka dni tego Wybiórcza napisała o 24 mld złotych odszkodowań jakie otrzymał kościół. Są trzy rodzaje prawdy: Prawda, Półprawdy i Gów.. prawda. Te wypociny GW to raczej należy zaliczyć do tej trzeciej opcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
stanluk Katedra nostra 17.10.10, 18:24 Za przekręty ks. Nowoka zastrzelić, obciąć jaja i przerobić na cynadry!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coolmiro131 Katedra nostra 17.10.10, 18:34 Zastanawia mnie jedno....gdzie są Ci wszyscy, żarliwi i zakłamani jak ich firma, obrońcy kk?? Przy najmniejszej okazji potrafili, ociekając jadem, pokazać się na forach... Czyżby dostrzegli beznadzieję sytuacji i to , że być może ktoś dobierze się ich wyroczniom do d.... i siedzą cicho???? Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Prawdziwy z niego rycerz chrystusa... 17.10.10, 18:36 byłby dobrym biskupem... Odpowiedz Link Zgłoś
antypo-lityk Katedra nostra 17.10.10, 18:42 To jest święty co do realności obraz okrągłego stołu! Okraść uczciwych frajerów w tym katolickim a więc całkiem kościelnym kraju. I taki sam cel był w tym pierwszym w 89. Niech to szlak trafi!!! Odebrać walezie i jego pomiotom luksusowy chlew w Oliwie i w pozostałych miejscach. A jego przydupcom z każego okresu wszystko czego się dorobili i oddać żydowskie pożyczki. Bo to oni je zeżarli. Łajdakom z minionego okresu pozostawić majątki ale wysterylizować dzieci i wnuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bandama4 Katedra nostra 17.10.10, 18:42 Jak, ma sie ten artykul ,do tego ze kilka dni, temu, biskupi, uwazali, ze to jest nagonka na kosciol?I ze ,wycena, jest zawyzona?Tak atrakcykne, tereny wokol Biekska Bialej zostaly wycenione, od 2 do 10 zl, za ha?To bez wzgledu, na okres, kiedy to bylo,to sa chyba ,jakies kpiny?I zostaly, zakupione, prywatnie przez ksiedza oraz, pelnomocnika i to wszystko w swietle prawa?No, nie, to,sie w glowie nie miesci, ze takie rzeczy dzieja,sie w srodku europy?W biednym kraju?Gdzie kosciol,glosi ubostwo ?A sam ,jest zainteresowany"mamona"? Odpowiedz Link Zgłoś
tztz3 Heheh Bielsko... 17.10.10, 18:44 ...tajna meta wielu największych "mafiosów" nowej Polski i szarych SBckich eminencji PRLu. Miasto gdzie mieszka najwięcej milionerów na śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Uff, no to marek P. może spać spokojnie... 17.10.10, 18:45 Jak widać z życiorysu tak dokładnie zlustrowanego przez funkcjonariuszy Ministerstwa Prawdy nie ma na koncie nawet 1/100 tych łajdactw które zrobili Kiszczak czy Jaruzelski. marek P. nie był agentem Smiersza, nie donosił na kolegów do UB, nie pacyfikował Podziemia Antykomunistycznego po Wojnie, nie wprowadzał Stanu Wojennego gdzie wysyłał tysiące siepaczy ZOMO na bezbronnych manifestantów, wreszcie nie prowadził antysemickiej akcji "odżydzania" Ludowego Wojska Polskiego w 1969. Ma więc chłop w 100% szansę na tytuł kolejnego "Człowieka Honoru", no bo chyba Michnik nie dawał tego tytułu tym sowieckim generałom w polskich mundurach właśnie za "odżydzanie LWP" ? A tak przy okazji, widać gdy trzeba "cyngle" Michnika nabierają zaufania do tych "pozbawionych wartości i nierzetelnych" akt MO i SB . . . Odpowiedz Link Zgłoś
labadine Wiara w koscielne manipulacje i machloje... 17.10.10, 18:59 Ponoc instytucja koscielna calkowicie kontrolowana przez boga czyli pieniadz lub zloto teraz chce aby Polacy polkneli dodatkowo bylego agenta UB w swoim procederze. Jako ze,wylacznie prawda jest najwazniejsza cnota kosciola katolickiego to nalezy teraz podac wartosc za kazdy odzyskany obiekt czy grunt i cene sprzedazy a roznice poddac uczciwemu opodatkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: czy ja coś pisałem o Kościele ??? 17.10.10, 20:42 Mnie nie interesuje zdanie GW-Prawdy o Kościele, Ministerstwo Prawdy Michnika walczy od dwudziestu lat o rząd dusz w naszym narodzie, więc nie jest to podmiot obiektywny, ja jeszcze pamietam gdy Michnik przesiadywał na plebanii u ks. Jerzego i gdy Kościół był cacy bo dawał oparcie i schronienie tej żydowskiej zgrai, mnie interesuje ta jawna hipokryzja, jeszcze nie tak dawno GW-Prawda odsadzała od czci i wiary kazdego kto w materiałach pozostawionych przez SB, a nie spalonych za czasów rządów Kiszczaka-Mazowieckiego, szukał prawdy. Wtedy te wszystkie akta to były fałszywki, dziś na nich młode cyngle Michnika budują "prawdę" o Kościele. Nie interesuje mnie w tym wszystkim nawet marek P. jeśli był tym SBekiem to skandalem jest zatrudnianie go przez Kościól, o ile Kościół o tym wiedział ! tego na razie do końca nie wiem. Poza tym w samym Kościele tez jest sporo poSBeckeigo bagna, od ks.Profesora TW "Filozofa" poprzez ks Czajkowskiego, autorytet Michnika, aż po po podejrzana postac na obecnym tronie prymasowym. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin.czest Katedra nostra 17.10.10, 18:47 Nie bez powodu kościół katolicki zyskał sobie miano "czarnej mafii". Bardzo dobrze, że takie sprawy wychodzą na światło dzienne. Duża część polskiego społeczeństwa wciąż pokornie bije kościołowi pokłony, ale ta tendencja jest spadkowa. Najmłodsze pokolenia Polaków już nie będą pracować na "czcigodnych" gangsterów w sutannach. Odpowiedz Link Zgłoś
1pytanie Przeczytałem artykuł i zostałem...ateistą !!! 17.10.10, 18:49 Teraz wiem dlaczego księża pieprzą .....się pieprzą..... Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Przeczytałem artykuł i zostałem...ateistą !!! 17.10.10, 21:42 Z Ciebie "ateista" jak z mysiej...piczki.... neseser. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Katedra nostra 17.10.10, 18:52 imbecyl,MO,SB, gdyby tak jeszcze przejawiał niezdrowe zainteresowanie dziećmi to jak ulał pasowałby do kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
dr_herpes Katedra nos 17.10.10, 18:54 czy ten Pan agent był agentem tej samej agentury UB, która to ubiła 'świętego' agenta KK, jurka? dobroduszny i wybaczający jest reżim watykański Odpowiedz Link Zgłoś
baxa Katedra nostra 17.10.10, 18:57 no i wszyscy sa zadowoleni a nie ,nie wszyscy ci którzy nic nie dostali teraz sie pieklą.!!!czyli reszta sldowskich szubrawców!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Ideał PIS-u. Prawdziwy patriota i Polak ! 17.10.10, 19:00 Tak, PIS potrzebuje takich ludzi . Wspaniały patriota- katolik. Powiadam, że jeszcze zastąpi prezesa na froncie walki ze zgniłym liberalizmem i salonem. Takich ludzi PIS dziś potrzebuje. "Poland, poland uber alles....." A żydzi ...do komór ! Hail ! Do tego doszliśmy. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
jnd Katedra nostra 17.10.10, 19:01 Tylko dlaczego przez rok CBA nic nie robilo, skoro Kaminski twierdzi, ze przed jego zwolnieniem ten pan byl juz rozpracowywany przez CBA. Dlaczego gazeta nie zaklada, ze kosciol zostal w to wplatany. Ten pan dawal lapowki, a zyl pewnie z wynegocjowanej z kosciolem prowizji. Inaczej pewnie nie bylo by to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
01zefka Katedra nostra 17.10.10, 19:17 PROKURATURA ma na widelcu podane doniesienie o popełnieniu przestępstwa.Należy natychmiast zrobić przegląd wszelkiej działalności Komisji Majątkowej, a winnych łącznie ze stroną kościelną ukarać Odpowiedz Link Zgłoś
grba XX lat spapranej lustracji 17.10.10, 21:01 GW przez te wszystkie latka była zwolennikiem odpuszczenia grzechów sbecji a teraz wypisuje artkuliki posługując się papierami, które miały zostać spalone, zalane betonem na setki lat... Odpowiedz Link Zgłoś
h666r Re: XX lat spapranej lustracji 17.10.10, 22:53 To jest wybiórcze myślenie, nie ważne fakty liczy się efekt propagandowy, np. agent ksiądz jest zły ale dziennikarz agent to nie bardzo bo on jest nasz a nie tam jakiś polski, prawicowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kynos1 Re: Katedra nostra 17.10.10, 21:02 Trochę się gubię. 'Wspópracownik SB' prowadzony przez 'człowieka honoru' to określenie pejoratywne, czy wręcz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś