Dodaj do ulubionych

Pół godziny Komorowskiego z Benedyktem XVI. Pap...

17.10.10, 10:05
Prezydent Polski klęczący przed jakimś facetem - czy może ogarniać Polaka coś innego niż uczucie wstydu w takim momencie?
Ale to nic, ja jestem dorosły i dam sobie z tym wstydem radę. Natomiast jeszcze się nie urodzić i już być namaszczonym przez głównego mafioso, to trauma na całe życie. I to w dodatku bez własnej winy. Bezsilny wstyd. Uff.
Obserwuj wątek
    • pani_bozia [...] 17.10.10, 10:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • intasie Dyskopatia 17.10.10, 16:04
        Prezydent może jeździć, gdzie uważa za słuszne.
        Tylko niech się tak nie wygina do przodu, bu mu dysk wyskoczy.
        Jeśli pjechał tak oficjalnie, to nich się zachowuje jak Głowa Państwa i grzecznie poda rękę Głowie Innego Państwa. I tyle. I niech nie robi nam wstydu. Od tego mamy PiS i Jarka.
    • andrzej.ablaze Pół godziny Komorowskiego z Benedyktem XVI. Pap... 17.10.10, 10:55
      Ojczyznę wolną od watykańskich okupantów, racz nam zwrócić Panie
      A na ta zboczona mafię złodziejsko - pedofilską ześlij wszystkie plagi egipskie.
      • imie_jaszczomp Re: Pół godziny Komorowskiego z Benedyktem XVI. P 17.10.10, 11:20
        Prezydent mojego kraju PRZYJĘTY przez Inkasentego XVI. Żenua. Wstyd. Cmok w ...pierścień też był? Wasal przyjechał zapewnić o wierności?
      • strikemaster Re: Pół godziny Komorowskiego z Benedyktem XVI. P 18.10.10, 16:05
        Księża dobrze wiedzą, ze Boga nie ma, inaczej by tak sobie (z) ludźmi nie pogrywali.
    • ubiquitousghost88 A nieodstrzelonego jeszcze jelenia też? 17.10.10, 11:52
    • misio18315 [...] 17.10.10, 12:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • krawat.ok co powie abp Michalik ? 17.10.10, 12:27
      jaki był krzyk prezesa Kaczyńskiego i dyr.Rydzyka,że
      B.Komorowski to "nie prawdziwy,nie nasz,wyklęty".

I Benedykt XVI rozmawia z Prezydentem Polski,
      Bronisławem Komorowskim,katolikiem.

i bardzo dobrze!

Kto powiedział,że katolik musi być kojarzony z
      płonącymi pochodniami i prochami ?
      • imie_jaszczomp Re: co powie abp Michalik ? 17.10.10, 17:29
        Wiesz, ja to bym w ogóle nie chciała,żeby prezydent RP był kojarzony z jakimkolwiek wyznaniem.
    • leuciscus Pół godziny Komorowskiego z Benedyktem XVI. Pap... 17.10.10, 12:50
      Żałosne. Kolejny polski prezydent walący czołem przed papieżem. Widziałem powitania innych prezydentów ale tylko polska prawica liże buty. Przy okazji - biedne dziecko; ten papież w przeciwieństwie do poprzednika nie ma ręki do błogosławieństw. Wręcz przeciwnie, więc może i dobrze, że pierwsza dama nie prosiła o "łaskę" dla wszystkich polskich dzieci, tylko dla jednego.
    • wlekawa Pół godziny Komorowskiego z Benedyktem XVI. Pap... 17.10.10, 13:41
      Michalik szybko zmienił poglądy i osobiście odprawiał egzorcyzmy w Rzymie.
    • art.usa Pół godziny?, Komorowski nie zna Niem. a Papa Polskiego 17.10.10, 15:11
      Dyskutować o polityce i pszyszlosci, niby z Chińczykiem to chyba se rękoma pomagali.

Ale cóż, lepiej kontaktować rękoma niżeli wcale.
    • czarnygrom333 Benedykt XVI starszy pedzio 17.10.10, 16:00
      Wiesz Bronek nie spodziewalem sie tego po tobie jak mogles i jeszcze dmuchnoles dziela sztuki dla pana w sukience,nie dziw sie ze w Polsce wrze naprawde jestescie z Tuskiem POmyleni.
    • rockawy Pół godziny Komorowskiego z Benedyktem XVI. Pap... 17.10.10, 16:12
      No i dobrze . Jezeli ktos nie wiedzial ,ze Komorowski to ministrant i slugus KK to teraz wie. Lizus juz pognal do Watykanu a"dama" Komorowska nie chciala byc gorsza od innej "damy" Kwasniewskiej. Ministrant Prezydent komorowski nie bedzie gorszy i zaprosil Pape do Polski. Ciekawe czy za te wizyte zaplaci z walasnej kieszeni czy jak to czynia inni za nasze spoleczne pieniadze a wiec ludzi wierzacych i niewierzacych lub innej wiary. Z przykroscia oswiadczam ,ze NIGDY juz nie zaglosuje/ ani moja rodzina/ na tego skompromitiowanego w moich oczach/jeszcze qrw... sie chwali, ze starym pudlem podpisywal zakaz aborcji/ czlowieka. Malo ,nie zaglosuje tez na jego partie bo tam sami ministranci.Palikot ! pokaz ze masz jaja.Zamieszaj w tym zlodziejskim katolickim szambie.
    • zwf Polska - kondominium watykańsko-niemieckie? 17.10.10, 16:37
      Rycerze spod Grunwaldu, żołnierze z Westerplatte, powstańcy warszawscy i wielu innych Polaków, którzy walczyli z Niemcami (Włochami zresztą też) to sie pewnie teraz w grobach przewraca! Oto kolejny polski przywódca składa hołd Niemcowi stojącemu na czele państewka-Watykanu, które bezczelnie i bezprawnie rządzi Polską od ponad dwudziestu lat. Wstyd i hańba!

Wytępiliśmy dżumę (przy pomocy cholery, ale podobno cel uświęca srodki), czas wyleczyć cholerę:)

Też na niego głosowałem, bo to było mniejsze zło i o wielu rzeczach jeszcze wtedy nie wiedziałem, niestety:(
      • art.usa Re: Polska - kondominium watykańsko-niemieckie? 17.10.10, 18:42
        zwf; jesteś ograniczony żeby nie powiedzieć zdebilały.

On się kłoni przed Papierzem świata kościoła katolickiego.
        Przed Papierzem Pawłem II też się cały świat kłaniał.

Jaka tu różnica?, rusz z swą poczwarą co się zwie mózg.
        • zwf Re: Polska - kondominium watykańsko-niemieckie? 17.10.10, 19:06
          Dziękuję za 'miłe' słowa; podobno epitety używane w wypowiedzi wiecej mówią o wypowiadającym niż o ocenianym (w tym wypadku obrażanym). Nie oddam, bo stałbym sie taki sam:)

Naprawdę wierzysz, ze cały świat się klaniał JPII? Przypuszczam, że wątpie; pół swiata (mniej więcej) nawet nie wiedziało i nie wie o jego istnieniu. I dobrze:)

BTW: papież, a nie papierz. B16 powinien poczuć sie obrażony, ale pewnie nadstawi drugi policzek:)
        • kylax1 Caly swiat? Co najwyzej bananastany i Filipiny. 19.10.10, 00:28
          Tudziez Polska katolycka...
    • caperucita A ja wiedziałam 17.10.10, 18:00
      że tak będzie, i że wiele osób głosowało na Komorowskiego tylko po to żeby Kaczyński nie został przypadkiem prezydentem.
      Dla mnie Komorowski, wielbiciel polowań, mąż niepracującej żony i gorliwy katolik jakoś nie pasował na prezydenta współczesnych Polaków. Nie lubię Zapatero za umizgi do komunistycznych systemów, ale chylę czoła przed jego stosunkiem do kk.
      Szkoda że w Polsce ktoś taki nie ma szans, a jedynym jako tako w tym kierunku zapowiadającym się politykiem jest Palikot :-(
      Bo nawet SLD siedzi od dwudziestu lat w pierwszych ławkach w kościołach...
      • czarnygrom333 Re: A ja wiedziałam 17.10.10, 19:31
        Chcielista to mata ja moge powiedziec ze nie jestem Polakiem bo mieszkam za granicami.
        • art.usa Re: A ja wiedziałam 17.10.10, 20:30
          czarnygrom333 napisał:

> Chcielista to mata ja moge powiedziec ze nie jestem Polakiem bo mieszkam za gra
          > nicami.

Tak myślałem, ale Ukraina to też Polska
    • jaka.ja.glupia.jestem Pół godziny Komorowskiego z Benedyktem XVI. Pap... 17.10.10, 20:38
      brawo panie prezydencie!
      • 1stanczyk "brawo panie prezydencie!" 17.10.10, 23:34
        Brawami zwyczajowo wyraża się zachwyt z niezwykłych osiągnięć.
        Brawa są normalnie nagrodą za nadzwyczajne dokonania.

Holdy oddawane w Watykanie przez naszych kolejnych prezydentów staja się juz bardziej ich niż nasza haniebna tradycja a nie żadnym osiągnięciem.
        W czasie naszej dwudziestoletniej postokrągłostołowej demokracji nie było takiego, z komunistycznym pzpr-owskim kacykiem Aleksandrem Kwaśniewskim włącznie, który ośmieliłby nie oddać hołdu w Watykanie nieomal chyba zawsze w pierwszych trzech miesiącach sprawowania władzy.

Chyba, ze te brawa dotyczą udanego lądowania tym razem akurat w Watykanie.
        Perspektywa kolejnej podobnej tragedii jak w Smoleńsku przy okazji każdego udanego lądowania naszego Prezydenta może wywołać ulgę i radość potwierdzoną brawami, ze tym razem się szczęśliwie udało !!
        Teraz, po tej smoleńskiej tragedii, lepiej rozumiem oklaski po lądowaniu jakie maja miejsce chyba tylko w samolotach w lądujących w naszym kraju i w których zdecydowana większością pasazerow są rodacy.

• remik.bz Rozsądny krok Komorowskiego 18.10.10, 10:01
      No cóż , pierwszy rozsądny krok Komorowskiego jako polityka.
      "Nabroił" z pomnikiem, z krzyżem , ma swój współudział w dzieleniu Polaków , w dzieleniu katolików polskich.
      W tej sytuacji spotkanie z Benedyktem , stosunek papieza do Prezydenta Polski jakos uspokaja sytuacje.
      Troche nie wypada Komorowskiego "łajać" w momencie gdy Benedykt jest dla niego "łaskawy".
      Komorowski nie z mojej bajki, ale za udaną wizytę w Watykanie - wyrazy uznania.
      • rzewuski1 Re: Rozsądny krok Komorowskiego 18.10.10, 19:28
        dlatego zignorowałem wybory prezydenckie w tym roku
        Kaczynski i Komorowski to sługi przede wszystkim koscioła i Watykanu a nie panstwa polskiego

• remik.bz Re: Rozsądny krok Komorowskiego 19.10.10, 08:47
          rzewuski1 napisał:

> dlatego zignorowałem wybory prezydenckie w tym roku
          > Kaczynski i Komorowski to sługi przede wszystkim koscioła i Watykanu a nie pans
          > twa polskiego

Nie przesadzaj. Jesli komukolwiek służa to niestety głównie sobie.
          To zawodowi politycy. Musza się liczyć z realiami , zabiegać o głosy.
          A realia są takie ,że katolicy w Polsce to olbrzymia ilość głosów.
          Zadzierając z polskim KK mozna liczyć jedynie na chwilowy poklask niewielkiej grupki wyborców, swoje 5 minut w mediach typu GW i TVN i trwałą niechęć dużego elektoratu .
    • kylax1 Loda sobie robili? 19.10.10, 00:27
      W sumie nie zdziwiloby mnie to...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka