simgall Wyklęte in vitro 20.10.10, 01:03 W sondażu obok przeciwnicy in vitro odnoszą zdecydowane zwycięstwo. Wbrew jazgotowi Wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
velogustlik Boykotka pierdu, pierdu :) 20.10.10, 09:23 boykotka napisała: > Kościół posuwa się za daleko. Pierdu, pierdu... Każdy Polak ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie w każdym temacie i nie powinien się przejmować tym, że ktoś będziu uważał, że naruszona jest jego święta głupota. Co do ekskomuniki. Może Ci się to podobać, albo nie, ale ona tak działa. Może być oczywiście nałożona przez "chory psychicznie kler" na "biednych uciśnionych swoją bezdzietnością ludziach czy posłach", ale nie musi. Po prostu to prawo działa bez wyroku sądu :). Sam wiesz kiedy kogoś zabijasz, a kiedy nie i wiesz, jaki jest tego efekt. > Nie wiem z jakich źródeł czerpią swoją wiedzę o in vitro. W piśmie świętym o ty > m chyba nie było... A ty skąd czerpiesz? W GW (rzeczowo) o tym było? Ja stąd: tnij.org/in-vitro I dlatego uważam, że jeżeli jakaś kobieta ma potrzebę ryzykowania zdrowia swojego i dziecka, przy jednoczesnym zabijaniu kilku innych dzieci to niech to robi za swoje pieniądze. Ja nie zamierzam im tego fundować. Zwłaszcza, że Ci sami ludzie prowadzą gabinety In-Vitro i aborcyjne. Na jednym krześle zapładniamy, przyjdzie Pani za tydzień to z chęcią usuniemy :). A Tusk i jego całe PEŁO z ich słomą z "europejskich" butów niech się zajmą sprawami ważnymi, bo jak na razie to jedyne co im wychodzi to psucie obyczajowości. Ile będzie kosztować ta ustawa? "Prorodzinna" zezwalająca na zabieranie dzieci rodzicom, już po jednym niesprawdzonym donosie 7 mld przy jednoczesnych podwyżkach Vat o 5,2mld. Takich sobie wybraliście to takich mamy. POdobno uratowaliście Polskę :P. Pierdu, pierdu. Thats right. P.S. In-vitro nie jest metodą leczenia w ujęciu medycznym. Bo to tak jakby zbić gorączkę u osoby, która ma ranę postrzałową. ___________________________________________________________________ „Ludziom szczególnie trudno przychodzi zrozumienie "oczywistej oczywistości", gdy ich posada zależy od jej niezrozumienia” - Upton Sinclair Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Boykotka pierdu, pierdu :) 21.10.10, 13:48 > Pierdu, pierdu... Każdy Polak ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie w każdym temac > ie i nie powinien się przejmować tym, że ktoś będziu uważał, że naruszona jest > jego święta głupota. Nie każdy Polak ma możliwość nakładania fatwy na posłów. > Po prostu to prawo działa bez wyroku sądu :). Sam wiesz kiedy kogoś zabijasz, a > kiedy nie i wiesz, jaki jest tego efekt. Chodzi Ci o prawo kościelne? Zgadzam się, ono działa tak, że biskup ma prawo nałożyc na swojego wyznawcę fatwę. Nie mam tylko pojecia, o jakim zabijaniu piszesz? Spokojnie, ekskomunika to nie wyrok śmierci. :) > I dlatego uważam, że jeżeli jakaś kobieta ma potrzebę ryzykowania zdrowia swoje > go i dziecka, przy jednoczesnym zabijaniu kilku innych dzieci to niech to robi > za swoje pieniądze. Ale bredzisz, in-vitro nie powoduje prawie żadnego ryzyka ani dla kobiety, ani dziecka, do tego leczy objawowo chorobę, jaką jest bezpłodność. Zabijania nie ma, bo zarodek nie jest czowiekiem. > A Tusk i jego całe PEŁO z ich słomą z "europejskich" butów niech się zajmą spra > wami ważnymi, Ta sprawa się do ważnych zalicza. > P.S. In-vitro nie jest metodą leczenia w ujęciu medycznym. Bo to tak jakby zbić > gorączkę u osoby, która ma ranę postrzałową. Słyszałeś kiedyś o leczeniu objawowym? następny specjalista od medycyny sie znalazł. Na zarządzaniu ruchem lotniczym też się tak dobrze znasz, bo zauważyłem, że te dwie specjalności w Polsce są często łączone (pewnie takie multidyscyplinarne studia powstały)? Odpowiedz Link Zgłoś
takisobienik Re: 22.10.10, 11:44 > Ale bredzisz, in-vitro nie powoduje prawie żadnego ryzyka ani dla kobiety, ani > dziecka, do tego leczy objawowo chorobę, jaką jest bezpłodność. BEZpłodności nie leczy, leczy NIEpłodność. Odpowiedz Link Zgłoś
takisobienik Re: 22.10.10, 11:48 > I dlatego uważam, że jeżeli jakaś kobieta ma potrzebę ryzykowania zdrowia swoje > go i dziecka, przy jednoczesnym zabijaniu kilku innych dzieci to niech to robi > za swoje pieniądze. Ja nie zamierzam im tego fundować. A ja nie chcę wypasać brzuchów biskupów, ale państwo im to funduje - za moje pieniądze. Nie chciałabym też, żeby moje podatki szły na leczenie narkomanów. Wolałabym, żeby poszły na IV. Poza tym widać, że niewielkie masz pojęcie o leczeniu niepłodności. > Na jednym krześle zapładniamy, przyjdzie Pani za tydzień to z chęcią usuniemy Co za brednie. Uważasz, że para, która chce mieć dziecko i korzysta z IV, przyjdzie po tygodniu, żeby usunąć ciążę? > P.S. In-vitro nie jest metodą leczenia w ujęciu medycznym. Bo to tak jakby zbić > gorączkę u osoby, która ma ranę postrzałową. Otóż w ujęciu medycznym - jest, jak najbardziej. A porównanie z gorączką nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jimwolf Wyklęte in vitro 20.10.10, 17:34 Biskupi krytykują in vitro, od kiedy rząd Donalda Tuska zasugerował możliwość refundacji tej metody przez państwo. Więcej... wyborcza.pl/1,75478,8526553,Wyklete_in_vitro.html#ixzz12ueF03qY ...z tego co się orientuję Biskupi ZAWSZE krytykowali in vitro, stosujecie tutaj Państwo półprawdę sugerującą , że tylko po... Poza tym LUDZIE zdecydujmy się wreszcie , jesteśmy Chrześcijanami, czy nie?. Jeśli tak, to postępujmy zgodnie z nauką Kościoła, jeśli nam to nie odpowiada , to powiedzmy sobie jasno:mam z Kościołem niewiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_bezrobotny Re: Wyklęte in vitro 21.10.10, 09:40 do Velogustlika pierdu-pierdu >In-vitro nie jest metodą leczenia w ujęciu medycznym. Bo to tak jakby zbić gorączkę u osoby, która ma ranę postrzałową. Kom. Wydaje mi się, że twoje porównanie nie jest szczególnie udane. Lepsze chyba będzie porównanie „in vitro” do środków wspomagających. Przecież żadne dziecko nie wychodzi z próbówki czy innego szkiełka! A tak właśnie mawiają przeciwnicy wspomagania płodności. Bardziej sztuczne wydaje mi się powściąganie naturalnej potrzeby poczynania, rodzenia i wychowywania dzieci, niż wspomaganie - choćby za pomocą protezy. A tak ogólnie: plombowanie zębów czy ich koronowanie też nie jest leczeniem, lecz wypełnianiem ubytku lub osłanianiem. Mówi się jednak potocznie o leczeniu, bo stosuje się przy tym procedury lecznicze i zachowawcze. Poza tym od pewnego czasu większą mimo wszystko ulgę i pomoc przy cierpieniach zębowych zapewniają nam lekarze stomatolodzy, niż kapłani. A pamiętam, jak to było w czasach mojego dzieciństwa. Na ból zębów zalecano różaniec, a w skrajnym przypadku gromnicę. Kurzajek z palców pozbywaliśmy się wyłącznie metodą pocierania o posadzkę w kościele podczas podniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gigantomachia23 Wyklęte in vitro 21.10.10, 17:25 DO REDAKCJI GAZETY WYBORCZEJ Nie rozumiem ramki z tekstem na początku artykułu informującej, że sondaż ten jest zdominowany przez przeciwników in vitro. Oznacza to, że Gazeta Wyborcza ma z góry narzuconą koncepcję odpowiedzi i poglądów czytelników. Skoro nawet przeciwnicy zachęcają do zaglądania na Waszą stronę, dlaczego nie mogą tego zrobić zwolennicy metody, w których nota bene interesie leży głosowanie "za" i również branie udziału w Waszej sądzie? Czy jeśli zwolennik takiej metody zachęciłby do zaglądania na Waszą stronę internautów i głosowania "za" ,na początku artykułu również ukazałby się stosowny komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
pola_negri Re: Wyklęte in vitro 22.10.10, 07:26 Tekst pojawił się dlatego, że za sondę zabrała się maszyna, która sztucznie nabijała głosy. Już wszędzie o tym piszą, a ty zdziwiony. Odpowiedz Link Zgłoś
adamsodowy GW jak w ciągu kilku godzin zdobyłaś 14tys. głosów 22.10.10, 20:59 Kto tutaj mówi o automatach. Podaję fakty: od początku głosowania tj. od 18-10 do wczoraj 21-10 godz. 23 razem było ok 17 tys. głosów - wynik 74% przeciwko invitro, 15% za invitro. W dniu dzisiejszym o godz. 7:00 (czyli po 8 godzinach nocnych) przybyło 14 tys. głosów za invitro, co dało wynik 46% za, 45% przeciw. Faktycznie zwolennicy invitro lubią nocne głosowania. Polo-negri zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
trupyirobaki Cieszę się że nasz naród in wiadro nie popiera 22.10.10, 13:10 Bo tych paru ciemnych oszołomów i fanatyków z GW to wstyd w całej Europie i śmieszne co oni paplajają żeby im dac in wiadro. lemingi Odpowiedz Link Zgłoś
ladysybilramkin Wyklęte in vitro 22.10.10, 18:47 jestem przeciwko in vitro 1. podczas tej metody ginie kilkoro lub więcej dzieci, żeby jedno mogło się urodzić, 2. jest to ingerowanie w życie, nad którym żaden człowiek nie powinien mieć władzy, 3. są to eksperymenty na ludziach, a kościół ma sam nad sobą władzę, każdy może tam wejść, przyjąć komunię itp. ale nie każdy może nazywać się przez to katolikiem metoda in vitro łamie przykazanie "nie zabijaj" Odpowiedz Link Zgłoś
aviranad.1 Wyklęte in vitro 23.10.10, 11:44 osoby popierające in vitro są anty Polskie i anty Katolickie ,ciekawe co by było gdyby żony popierających to męszczyzn zastosowały in vitro Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna_marysia Wyklęte in vitro 25.10.10, 09:38 "Szanowni Czytelnicy, sondaż w którym pytaliśmy o wasz pogląd na in vitro (na dole po lewej) stał się celem dla masowo głosujących przeciwników tej metody. Szanowni Goście spod prawej ściany, miło" nam, że do nas zaglądacie. Zapraszamy częściej! [redakcja wyborcza.pl, 21.10.2010]" Żałosne! Ale jakże prawdziwe. To najkrótsza i najcelniejsza autocharakterystyka mediów liberalnych. Ludzie, obudźcie się! Sumienie powinno kształtować Prawo Boże, a nie prawo Gazety Wyborczej i TVN razem z ich żałosnymi gwiazdkami. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.rojewski zabranianie in vitro to antykoncepcja 25.10.10, 21:35 WSZĘDZIE TAM GDZIE JEST POCZĘCIE JEST BÓG I BŁOGOSŁAWI Jedyna dopuszczalna forma to gdy WSZYSTKIM poczetym dzieciom zapewni się warunki rozwoju , czyli WSZYSTKIE dzieci poczete zostana ZOSTANA wprowadzone do macicy kobiety - matki. ZBRODNIĄ jest zabijanie dzieci poczętych bez wzgledu na wiek. Przestępstwem jest pochwalanie, popieranie, propagowanie, umożliwianie ułatwianie zabijania dzieci - ludzi. Zabijanie dzieci nienarodzonych czy narodzonych to ludobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
charakterystyczny Re: Wyklęte in vitro 02.11.10, 09:26 Kościół ma przemyślane stanowisko, dziwię się ludzią którzy uważają się za wiernych i tak się od niego odwracają z tego powodu. Każda nienaturalna forma rozmnażania ludzi jest zła czy to in vitro czy klonowanie czy jeszcze inne. To jest wręcz niebezpieczne manipulowanie ludźmi, niedługo okaże się że będziemy wybierali sobie najlepsze zarodki z jednego banku najlepsze z drugiego i je łączyli, bo taki jest kaprys - przecież każdy chce mieć najlepsze dzieci. In vitro to tak naprawde zachęta do nieposiadania dzieci - kobiety które pozwalają sobie na odkładanie zajścia w ciążę do czasu aż stają się bezpłodne (kobieta nagle zachciewa mieć dziecko w wieku 40 lat ale wcześniej nie była zainteresowana) robią to właśnie z tego powodu. Wiedzą że w każdej chwili mogą je sobie _kupić_! Jest niesłychanie wiele dzieci w domach dziecka czekających na rodziny, są noworodki w szpitalach które zostawiły te matki które musiały tak zrobić - poza tymi które są nieświadome tego że mogą je zostawić, są takie kobiety, które z tej nieświadomości zabijąją swoje noworodki. Ostatnio sejm debatował nad karą więzienia za stosowanie tej metody, zabranianie jej faktycznie nie miałoby sensu gdyż czarna strefa i tak by powstała, natomiast dziś mamy problemer jeden pod tytułem emerytury - bardzo wielu ludzi jest przerażonych że przez to że nie wszyscy dziś płacą sprawiedliwe składki tych pieniędzy po prostu nie będzie już skąd pożyczać. I na to dopłaty z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal1717 Wyklęte in vitro 04.11.10, 20:50 Czy Goście spod lewej ściany mają zakaz zaglądania do Was i absolutnie nie mogą głosować masowo? Odpowiedz Link Zgłoś