Dodaj do ulubionych

W imię Róży

18.10.10, 22:08
z nawiązywaniem do erudycyjnej literatury, choćby tylko tytułem enuncjacji, to ja bym...; zresztą - skoro brakuje pokory, to - czemu nie; może zatem, napomykając o łączności z rzymską, kulturową spuścizną, wzmocnić wyrazowo, i przychamić - w y m i ę r ó ż y;
Obserwuj wątek
    • minstrel515 Byłbym ostrożny, co do tego Michnika. 18.10.10, 22:25
      "...jeden z gospodarzy w Tyńcu pod Krakowem mówił w 1897 r.: "Dawniej to nie były u nos takie mokre lata, jak teroz. Mokre lata rozpoczęły się dopiero od czasu, jak Mićkiewicza z Francyje do nos sprowadzili... bo Mićkiewicz był płanetnikiem". (S.Udziela, etnograf)
      • szama3 Re: Byłbym ostrożny, co do tego Michnika. 19.10.10, 01:26
        ja wiem, czemu JMR pokochał mistyczną miłością JK otóż, dlatego, że jako znawca najlepszy wszystkiego, co dotyczy Adama Mickiewicza wie od początku, że JK jest wcieleniem Konrada z Dziadów Adama.... to nie żart, to prawda to znaczy nie wiem co to prawda, ale tak jest - JK istotnie zachowuje się tak jak zrobiony przez Mickiewicza Konrad, na dodatek powiedzieć trzeba, że Konrad z /dziadów zrobiony przez Mickiewicza się myli!! ale aby to zrozumieć nie należy kochać Adama Mickiewicz ale należy go rozumieć najlepszy znawca Mickiewicza JMR nie rozumie swojego ukochanego autora, Mickiewicza, nie rozumie też JK... JMR jest na starość nartchionym głupcem który się wściekł... jest jeszcze inna możliwość interpretacyjna, ta mianowicie, że najlepszy znawca Mickiewicza pokochał także proroka i wieszcza Andrzeja Towiańskiego, w którego Mickiewicz jego ukochany uwierzył ale nie do końca, bo portem zwymyślał ówczesnego papieża (sic!!) poprowadził osobistą krucjatę przeciw carowi północy czy bogu ojcu co jest carem - skończyła się w Turcji na skutek cholery (choroba) więc może znawca Mickiewicza JMR kocha tego Mickiewicza który przejściowo uwierzył Towiańskiemu a wie on ten JMR że Towiański jest PIERWOWZOREM PROROKA JK!!!
    • jamci44 No nie wszystko w tej Róży takie złe 19.10.10, 01:45
      bo przecież pośmiertnie zajmuje się wynaradawianiem Niemców (nie mówiąc o Rosji) i poniekąd w ten sposób rozwala kondominium niemiecko-rosyjskie. A można śmiało stwierdzić, że w wynaradawianiu Niemców ma Róża większe sukcesy niż z nami, bo tam w Niemczech prawie w każdym większym mieście, łącznie z Berlinem, jest Rosa Luxemburg Strasse albo Platz. Hurra!
    • wojtekd38 W imię Róży 19.10.10, 06:17
      Pan Rymkiewicz opisuje heroizm bohaterow Powstania Wawszkiego w lunach pozarow widzianych w Milanowku i nie przyszlo mu do glowy dolaczyc do Powstancow jak zrobili to INNI . Dlaczego. Bo lepiej zyc niz zginac w walce lub z glodu .
    • 0721x W imię Róży 19.10.10, 07:38
      to zadziwiające co może stać się z człowiekiem np. Rymkiewicz i jemu podobni jak pisfiurerek i jego zgraja zamienili się z ludzi w generatory delikatnie mówiąc guana które to guano niestety publicznie wydalają takie nieszczelne szamba z nich się porobiły
      • sener1986 Re: W imię Róży 19.10.10, 08:34
        ....dobrze towarzyszu "dwie nogi zle cztery dobre!" beeee...
      • apodemik Re: W imię Róży 19.10.10, 11:41
        to zadziwiające co może stać się z człowiekiem np. Michnik i jego zgraja, zamienili się z ludzi lewicy socjalistycznej w eurolewaków, a na potrzeby krajowe w generatory niedelikatnie mówiąc guana, które to guano niestety publicznie wydala z ogromną łatwością i regularnością Gazeta Wyborcza. Mózgi wyznawców przypominają nieszczelne szamba ...
        i tak można pluć bez końca, jak widać - w każdą stronę.
        Ale gdzie po 20 latach w Polsce leży demokracja niesocjalistyczna? w guanie?
    • jezn W imię Róży 19.10.10, 11:23
      Dlaczego ludzie myślący na stare lata durnieją?Niektórzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka