Dodaj do ulubionych

Edmund Klich oskarża

22.10.10, 07:45
Smutne fakty. Kto ma tutaj rację? To chyba niewłaściwe pytanie. Moja jedyna refleksja jest taka, że kiedy mówi Klich widzę w tym logikę i fachowość. Kiedy mówi Miller widzę w tym politykę...
Obserwuj wątek
    • pjpb Edmund Klich oskarża 22.10.10, 07:53
      Zapewne atak wyprzedzający. Z dotychczasowych informacji wiele wskazuje, że Rosjanie w pełni wykorzystali możliwości wydymania Polski, które dostali dzięki naiwności/ niekompetencji Polskiego rządu. Pan Klich zobaczył oczyma wyobraźni premiera przyznającego, że jakość dokumentu odbiega od jego oczekiwań i pytającego retorycznie, co robili w takiej sytuacji Polscy przedstawiciele przy MAK; wolał najpierw otwarcie przyznać, że robił głównie za listek figowy - ignorowany był tak przez Rosjan, jak Polski rząd.
    • dr54 Re: Edmund Klich to przyjaciel rodziny Kaczynskich 22.10.10, 07:55
      Edmunt Klich od poczatku nie byl zadowolony , skarzyl sie na wszystko . Uwaza sie za super experta a nawet nie zna jezykow obcych zeby sie swobodnie porozumiewac . Obecnie wlaczyl sie w nurt Kaczynskiego , nic dziwnego bo jest z Rodzina Kaczynskich spoufalony .
      Premier o tym nie wiedzial , ale teraz oskarzenia Klicha powinny dac mu do myslenia.
      Klicz to typ NARCYZA . mowi ciagle o sobie , caly czas czuje sie urazony . Wstyd i zenada !
    • drmuras Dziennikarze i czytelnicy już wydali werdykt 22.10.10, 07:59
      Nigdy nie będzie dokładnego wyjaśnienia przyczyn katastrofy. Zamrłych dożycia się nie przywróci a gotować na gazie wszyscy muszą ot co . Taki life
    • jaga.28 Re: Edmund Klich oskarża 22.10.10, 08:06
      Mam trochę inne odczucie. Jak słucham tego pana to coraz częściej widzę człowieka który robi wszystko aby najmocniej zaistnieć przed sitkiem i szkiełkiem. Panu Klichowi nie odmawiam fachowości ale ta wrzutka z poniżeniem byłą żenująca. Sprawa druga pan Klich dziwi się że Rosjanie nie przekazywali informacji z dochodzenia mimo jego próśb i stało się to po przekazaniu stenogramu Polakom z rozmów pilotów. Trzeba chyba być całkowicie zamglonym aby tego nie rozumieć. Przekazana informacja miała charakter poufny co wynika z przepisów prawa i co zrobili Polacy? natychmiast po przekazaniu ja upublicznili. Czy można się po takim fakcie dziwić że ktokolwiek traci zaufanie do drugiej strony?
    • henryk-sikora sprawa jasna, płk. Klich nie nadaje się do... 22.10.10, 08:52
      Sprawa jasna, płk. Klich nie nadaje się do pracy w administracji państwowej, może powinien zostać powołany przez Macierewicza na doradce? Niech to piss prezes rozważy i dobrze zapłaci, bo takich ludzi jak płk Klich zawsze można kupić, kilkoma pochelbestwami i troche kasy i mają doradce jak znalazł.
      • gemelar Czy nie znajdzie się tu szpila... 22.10.10, 09:52
        ...żeby przekłuć tego billa i upuścić z niego tej pychy? Pycha należy do Grzechów Głównych. Grzech napisałem z dużej litery bo facet ani chybi zaraz dołączy do kruchty zdrajców rządu, gdzie już z honorami przyjęto tego idiotę, co się teraz popisuje apelami: "Nie zabijajcie nas"
        Uważałem, że idiotom i popaprańcom cosik się należy, bo tylko oni wierzyli, że komuna i ZSRR może upaść. Ale 20 lat, to zbyt długi okres, by nadal życiu kraju nadawali to typki w rodzaju Kaczorów, Fastryg, Klemp, Waszczykowskich i różnych mał z brzytwą, piskliwych premierków z Krakowa itp. Including: Rosoły i ministrantki co chcą by je zerżnąć jak dziwki... Dziennikarze - jeśli czują się wyrazicielami opinii publicznej - powinni im zakładać kagańce na głupie ich pyski, a nie fundować czytelnikom i widzom smród ich zatrutych oddechy. Tak jak to robi - jak ich obcina wzbudzając ich nienawiść - np. Monika Olejnik. Ale np. Polska-Times funduje nam dziś (w sieci) bełkocik Ziobry przy braku dystansu - reprezentującego opinię publiczną żurnalisty - do tego, co ten PiSderman wygaduje. Sorry, ale jak mam takiego zurnalistę traktował inaczej niż medialną prostytutkę, patrzącą tylko, jak zarobić "na temacie", a nie liczącą się z godnościa swych czytelników, traktowanych jak matoły... Czy brytyjski udziałowiec "Polski", to ten sam "Times", o którym słyszałem, że był wzorem wolnej prasy?
        I co się dziwić, że Kaczyński (z PiStolecikiem, małym jak fiutek, ale zawdy) odważył się w ordynarnym makijażu próbować naciągnąć na... siebie głupich pewnie wg niego Polaczków. Może zresztą ma racjęb bo sam się zaliczałem do idiotów, którzy mu uwierzyli :)) Nie należy mi się aby jakieś odszkodowania za straty moralne? Najlepiej z Unii Europejskiej
    • dezyderia1 Edmund Klich oskarża 22.10.10, 09:22
      henryku-sikora ja Cie lubię nawet czytać, ale tym razem przynudziłeś okrutnie :)

Co do płk Klicha - on chyba jest psychiatrą to powinien dać sobie radę z Millerem i rosjanami.
      Bartoszewski go chwalił za zdolności. To nie rozumiem skąd ta fustracja u psychiatry...?
    • tola2006 Edmund Klich oskarża 22.10.10, 09:38
      Pan Klich ma całkowitą rację, bo Polski rząd jak widać ma tajną umowę z rosjanami--my wam damy stenogramy a wy je upublicznijcie to my nie będziemy współpracować z p. Klichem pod zażutem ujawniania tajemnicy śledztwa, a za to zgodzimy się na przesył gazu nawet gdy nie będzie podpisana umowa. Po takich niby walkach o gaz włączymy w to Unię która każe nam podpisać umowę na warunkach i prawach Unijnych co będzie sukcesem Polski. Za to Polska nie będzie naciskać na prawdę o katastrofie. TO JEST MOJA TEORJA WYNIKAJĄCA Z PRZEBIEGU DOTYCHCZASOWEGO ŚLEDZTWA!!
      • mim05 Tola, Twój "zażut"... 22.10.10, 11:39
        Mnie to wszystko przypomina przekrzykiwanie się przedszkolaków w piaskownicy. Niestety to chyba znak obecnego czasu: "Nie podam mu ręki" (oczywiście jako tzw. skrót myślowy, bo to oznacza: "Nie będę z nim współpracował"). Ze znanych osób, w ten sposób postępował zarówno Wałęsa jak i Lech Kaczyński, a postępują Jarosław Kaczyński i Edmund Klich. Drugi znak, to znajomość języków obcych przez naszych polityków i innych "ważnych" osób.
        Zwolennicy winy Rosjan pomijają fakty najważniejsze w tym wypadku. Nikt (z Rosjan) nie kazał Polakom lądowania na tym "lotnisku drugiej kategorii" i to przy takich warunkach. Niewątpliwie decyzję podjęto na pokładzie samolotu.
        Sprzeczne są informacje na temat tego, czy samolot wykonał oblot lotniska. Jeżeli tak, to jak przeoczono ów tragiczny wąwóz. Przecież na pokładzie były przynajmniej dwa niezależne mierniki bezwzględnej wysokości nad ziemią. (Zwolennikom jednej z teorii spiskowych powiem, że nie można zakłócić ich działania w sposób niezauważalny dla załogi samolotu). A jeżeli próbowali lądować "z trasy", to w tych warunkach był to błąd niewybaczalny.
        No i czemu w ostatnich minutach Protasiuk milczał? Czyżby to nie on siedział za sterami?
        Błędy Rosjan (niewątpliwie takowe były) były "drugiego rzędu" i jako takie miały niewielki wpływ na katastrofę tzn. jeżeli pilotujący samolot przestrzegaliby procedury (najważniejszy błąd, to zejście poniżej 100m) to do tragedii by nie doszło.
    • volim Polecam proszek Persil 22.10.10, 11:08
      Fuj, publiczne pranie brudów narusza podstawowe zasady higieny.
      Z tej relacji tylko jedno jest interesujące. Jest przedstawicielem Polski przy rosyjskiej komisji, ale słabo zna rosyjski (więc nawet gdyby nie musiał niczego zachować w tajemnicy, to i tak by nic nie wiedział). Rosjanie pewnie nie zareagowali na jego listy, bo nie mogli zrozumieć, o co mu chodzi.
      Czy nie było nikogo innego ze znajmością tego języka, kogo można było wyznaczyć do tej funkcji? Nawet jeśli nie, to nie można było Klichowi przydzielić osobistego tłumacza? Jeśli Polacy nie mieli, to może u Rosjan by się znalazł?
    • tykaczor Edmund Klich oskarża 22.10.10, 13:41
      Nie wiem po co Polska wysłała do Moskwy tekiego nieudacznika. On teraz żali się, że miał przeszkody w wykonywaniu swych obowiązków ze strony rosyjskiej. Szkoda, że o tym, znając jego idiotyczne wypowiedzi, nie poinformował za rok, za dwa lata.
    • nufatek Edmund Klich oskarża 22.10.10, 13:59
      Ogladajac i sluchajac Pana M mam dziwne przeswiadczenie ze ten facet jest nieszczery.Ten kosmyczek mowi sam za siebie.
    • drzejlowski Edmund Klich oskarża 22.10.10, 20:54
      Eeeee...! bandyto, gdzie schowałeś swój nóż po morderstwie...?
      -" Mam was w dupie... panie "władza" i nie chce mi się go pokazać"...

...tak tylko pytaliśmy....:(
    • sybirak2 Edmund Klich oskarża 23.10.10, 12:46
      Edmund Klich nie był przedstawicielem Polski, on był przedstawicielem PiSu. Gmatwał, mataczył i kłamał, żeby tylko bronić prezydencika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka