Dodaj do ulubionych

Fejs Fryderyka

29.10.10, 19:14
Stop różowej śmierci
Obserwuj wątek
    • bosman_wroclaw Fejs Fryderyka 29.10.10, 19:24
      Dla porównania pierwsza transmisja internetowa z festiwalu Szanty we Wrocławiu odbyła się chyba w 2002r. Krótko mówiąc co najmniej 8 lat spóźnienia względem pionierów :-D

Mimo wszystko to bardzo dobrze, że sygnał idzie w świat... Szczególnie dla tych z drugiego końca świata.
    • maj16 Dziś koncert Awdiejewej z orkiestrą nowojorską!!! 29.10.10, 19:43
      Dlaczego TVP Kultura nie transmituje koncertu orkiestry New York Philharmonic z udziałem Awdiejewej??? Jak publiczna telewizja mogła pominąć to prestiżowe wydarzenie? I to w roku chopinowskim!!!
      Dobrze, że radiowa dwójka nie przegapiła tego koncertu.
    • xanaxy Fejs Fryderyka 29.10.10, 20:23
      Czy można prosić o poprawne PISANIE NAZWISKA ? Chodzi o P. Yuliannę Avdeevą, nie zaś Awdejewą. Bo wowczas i Alosza Awdejew i Min Kultury Rosji...Awdejew.
      Tworzycie glebe pd teorie spiskową ? I Pan W.Radziwinowicz wczotaj w malej notatce na 4 str "Gazet". Oj, oj...
      Dobrze, ze NAJLEPSZY Trifonov bedzie grać 4.11.
      • hajota Re: Fejs Fryderyka 29.10.10, 20:55
        xanaxy napisała:

> Czy można prosić o poprawne PISANIE NAZWISKA ? Chodzi o P. Yuliannę Avdeevą, ni
        > e zaś Awdejewą.

Chyba żartujesz? Angielska transkrypcja nazwisk rosyjskich jeszcze w Polsce nie obowiązuje.
        so.pwn.pl/zasady.php?id=629697
    • trombozuh Chłam w TV publicznej 29.10.10, 20:52
      Także byłem zdumiony liczbą osób i wątków związanych z konkursem. Oznacza to tylko jedno - Polska nie jest kulturalną pustynią, jak nam to wmawiają od lat szefowie publicznych mediów, którzy "misję" kulturalną wypełniają durnowatymi teleturniejami i bezczelnie mówią, że inne programy nie miałyby oglądalności. Jak widać, miałyby, jest w Polsce duże zapotrzebowanie na wysoką kulturę. Ale prymitywy w mediach publicznych wolą nadawać durnowate telenowele i teleturnieje, bo tak im wygodnie.
      Nie muszę dodawać, że dopóki to się nie zmieni, nie zobaczą ani grosza z mojego abonamentu.
    • zamek Re: Fejs Fryderyka 29.10.10, 21:47
      Mnie za to już pomału przestaje zdumiewać ignorancja dziennikarzy GW. Zauważają Facebooka, potrafią zerknąć ciut poza koniec swego nosa nas oficjalne forum muzyczne, ale oczywiście jedno z najstarszych forów tematycznych - Muzyka klasyczna - już dla nich nie istnieje. Jako admin tegoż forum gromko protestuję przeciwko pominięciu w artykule arcyciekawych relacji i dyskusji na naszym forum. Tak jakby nasza społeczność, działająca pod waszą egidą, była absolutnie do zignorowania i pominięcia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka