Dodaj do ulubionych

Polityk blokuje neonazistów

09.11.10, 13:12
Brawo! Szkoda, że u nas łatwiej być faszystą niż anarchistą
Obserwuj wątek
    • zwijger Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:24
      Mogli wspomnieć, że w Berlinie jest od groma sklepów anarchistycznych i lewicowych bojówek z czerwonymi gwiazdami i sierpami i młotami na wystawach.
      Cudowne czasy, gdy chcesz powiedzieć głośno, że kochasz Ojczyznę i pragniesz jej wielkości, rozpędzą cię pod pretekstem nawoływania do metod nazistowskich.Gdy pragniesz wolności dla gejów, prawa do aborcji itp. jestes ,,postępowcem''.Koszulki z komunistycznymi symbolami są do kupienia w sklepach, nazistowskie (słusznie!)zakazane.
      Jestem zdecydowanym przeciwnikiem skrajnych ugrupowań.Należy tępić czerwone, brunatne i anarchistyczne ścierwo.To zagrożenie dla demokracji i republiki.Jak walczyć , to z wszystkimi po równo.
      • strikemaster Re: Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:32
        > Jestem zdecydowanym przeciwnikiem skrajnych ugrupowań.Należy tępić czerwone, br
        > unatne i anarchistyczne ścierwo.To zagrożenie dla demokracji i republiki.Jak wa
        > lczyć , to z wszystkimi po równo.

Niby tak, ale co to ma wspólnego z aborcją i gejami?
        • stereoclub Re: Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 14:02
          Jak to co? Oni sa wszystkiemu winni. Trzesienia ziemi, powodzie, susze, jak myslisz, kto tym steruje. ONI tak ONI.
          • z-zgrzyt faszyści kontra komuniści, a niech się tłuką, nie 09.11.10, 14:46
            faszyści kontra komuniści, a niech się tłuką, nie moja sprawa

wyborcza to organ komunistów jak widać
    • mycard NPD i Neonazi "traktuja"dzieci.2010-Foto. 09.11.10, 13:24
      Bravo Thierse.Niestety popierajacy neonazi sa w sadach,prokuraturze,policji,w urzedach jak
      pokazuje moj Blog.Kocham Berlin i popieram akcje przeciw pseudo faszystom ale jest wzburzony
      ze Lewica i media w Niemczech maja strach i nie walcza z patalogia STASI o kolorze brunatnym.
      Demo i Akcje?Tak aby wirus tej choroby nie dotarl do Polski.
      rettetmartha.blogspot.com/2010/10/help-marthaworld-help-marthahelp.html
    • sebolargo Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:27
      Widać po ryjach na tym zdjęciu że to sama komuna i lewacki motłoch Pewnie za tydzień zorganizują poststalinowską demonstracje ze zdjęciami Honeckera i Stalina na czele
      • strikemaster Po co ci Bóg? 09.11.10, 13:33
        W końcu sam jesteś wszechwiedzący, to się nazywa boska samowystarczalność.
    • jebik Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:28
      Czy redakcja tego serwisu chce się już do końca ośmieszyć? Drugi dzień z rzędu porównujecie polskie marsze NARODOWCÓW do niemieckich marszów w prostej linii odwołujących się do hitleryzmu. Opanujcie się, cały Internet się śmieje.
      • strikemaster Re: Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:34
        Jasne, a do czego się w prostej linii odwołują słuchający nazistowskiej muzyki, nawołujący do nienawiści i heilujący pod Górą Św. Anny polscy "narodowcy"?
        • jebik Re: Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:50
          no nie wiem, podpowiedz proszę.

do Hitlera? serio? możesz coś więcej?
          • strikemaster Re: Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:57
            A po co mam ich ulubione kapele o pięknych nazwach: Konkwista, Iperyt, Infernal SS reklamować? O szerzeniu nienawiści na różnym tle (etnicznym i orientacyjnym na przykład wspominać chyba już nie trzeba, bo się w politykę hitlerowców idealnie wpisuje).
            • last_demigod Re: Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 14:29
              Taa a Żydów z Polski to naziole wykopali w 68
      • maith Re: Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:43
        Polscy patrioci nigdy nie hailują i nigdy nie odwołaliby się do wartości hitlerowskich, bo pamiętają, że na nasz kraj (nasz kraj to przypomnę Polska, nie Niemcy) ci hitlerowcy w swoim czasie napadli. Dlatego ja nie wiem, kim są ci ludzie...
        • strikemaster Re: Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:45
          Zacznijmy od tego, że narodowiec nie jest patriotą. Patriota z definicji chce, by Ojczyzna się rozwijała, była przyjazna, silna gospodarczo itp., narodowiec cchce złapać społeczeństwo za pysk.
    • mtcwa a moim zdaniem 09.11.10, 13:33
      c.wrzuta.pl/wi12784/d87a95090009ddf64cd1caf3/0/wyborcza_klamie2
      prawda jest taka
      • strikemaster Re: a moim zdaniem 09.11.10, 13:39
        Swastyki tylko na zdjęciu brakuje.
        • mtcwa Re: a moim zdaniem 09.11.10, 13:45
          czemu tak uważasz ? wyjaśnij logicznie uzasadniając merytorycznie argumentami, bo ja w tym momencie mam cię za kompletnego idiotę
          • strikemaster Re: a moim zdaniem 09.11.10, 13:54
            No to od początku:
            1. Podaj gazetę, która nie kłamie? Najprawdopodobniej takiej nie ma, bo każda jakieś interesy reprezentuje, czyli to truizm. Truizm nie jest wart wypisywania na murach.
            2. O co ta "Polska" walczy, że użyto symbolu Polski Walczącej? I z kim walczy? Czy przypadkiem nie z obywatelami?
            Podsumowując: użyto (zbezczeszczono dokładniej) ważnego dla polskich patriotów i pamięci o nich symbolu, do tego użyłeś tego zdjęcia w celu usprawiedliwienia, czy wręcz uzasadnienia zbliżających się w Polsce marszów nazistów spod znaku nazistowskiego black metalu i innej konkwisty, stad moje stwierdzenie, że brak tam swastyki, i tak bardziej zbezcześcić PW się nie da, a ładnie by się maszerujacym komponowało.
            • mtcwa Re: a moim zdaniem 09.11.10, 14:04
              błąd twego myślenia polega na tym iż nie jesteś w stanie myśleć samodzielnie, jesteś zindoktrynowany przez media które narzucają ci sposoby myślenia, gw to najprawdopodobniej najmniej obiektywna gazeta w Polsce, każda nosi znamiona nieobiektywnej ale nie aż tak jak ta. Śląskie wydanie GW jawnie popiera autonomie śląska to znaczy jego oderwanie od Polski, i choćby z tym symbol Polski walczącej walczy przeciwko czerwonej zarazie. Jak masz mózg to mnie zrozumiesz, nawróć się na drogę samodzielnego myślenia.
              • bartgda Re: a moim zdaniem 09.11.10, 14:14
                Czy Ty rozumiesz co piszesz? Bo mam wrażenie, że nie bardzo. Autonomia nie polega na oddzieleniu Górnego Śląska tylko usamodzielnieniu wewnętrznemu. I to bardzo niegłupi pomysł. Zresztą za II RP Górny Śląsk miał swoją autonomię i dobrze na tym wychodzili wszyscy. A tę bandę ONRowców i innych kretynów należałoby nauczyć historii i zawieźć do Auschwitz, żeby im pokazać do czego prowadzi ich ideologia.
                • last_demigod Re: a moim zdaniem 09.11.10, 14:34
                  Wszystkie ideologie socjalistyczne prowadzą w końcu do katastrofy.
                  • strikemaster Re: a moim zdaniem 12.11.10, 12:01
                    > Wszystkie ideologie socjalistyczne prowadzą w końcu do katastrofy.

W Szwecji jak dotąd żadna katastrofa się nie wydarzyła. Za to nazizm nie był ideologią socjalistyczną, bo opierał się na związku pracodawców, a nie związkach zawodowych.
                • familok303 Re: a moim zdaniem 09.11.10, 14:36
                  bartgda napisał:

> Czy Ty rozumiesz co piszesz? Bo mam wrażenie, że nie bardzo. Autonomia nie pole
                  > ga na oddzieleniu Górnego Śląska tylko usamodzielnieniu wewnętrznemu. I to bard
                  > zo niegłupi pomysł. Zresztą za II RP Górny Śląsk miał swoją autonomię i dobrze
                  > na tym wychodzili wszyscy. A tę bandę ONRowców i innych kretynów należałoby nau
                  > czyć historii i zawieźć do Auschwitz, żeby im pokazać do czego prowadzi ich ide
                  > ologia.

Po co w historii różne narody wprowadzały autonomię? Po to, żeby odróżnić się od reszty kraju. By powiedzieć, że tu nie jest kraj X, w którym robili ałtonomię. Ałtonomię robili bo akurat tylko na to było ich w danym momencie stać ale nie po to by tak było na zawsze. Nie. Przy pierwszej nadarzającej się okazji chcieli uzyskać secesję. Powiedzcie mi szczerze ilu z was ślązakowców chce tylko ałtonomii? Kto mi zagwarantuje, że skończy się tylko na ałtonomii? Czy ślązakowcom wydaje się, że my Polacy jesteśmy aż tak głupi, żeby na to pozwalać? Ałtonomia to depolonizacja Śląska. To przyczynek do regionalnego egoizmu i zapominaniu o Polsce. To co ślązakowcy podają jako definicję autonomii mamy już dzisiaj nie widzę więc sensu wprowadzania tej formy administracji. Mamy w Polsce samorząd. Polska jest krajem unitarnym zdecentralizowanym. Można nawet dyskutować nad formą samorządu ale wprowadzanie ałtonomii to pójście za daleko w niebezpieczną stronę. Rozbicie dzielnicowe bis? Po to się łączyliśmy? Po to powstańcy umierali za powrót do Polski by teraz wyrzucać ich starania do kosza?

Nie macie żadnych związków ze Śląskim Ruchem Separatystycznym?

Autonomia może prowadzić do stworzenia nowego narodu. Może, bo odseparowywuje region śląsko-dąbrowski od reszty Polski. Może bo oddziela ten region od innych regionów Polski. Stwarza wrażenie, iż "tu jest inna Polska". Od tego bardzo blisko do "tu nie jest Polska". Ponadto taka autonomia stwarza wrażenie, iż to nie Polacy są tu najważniejszymi obywatelami. Ponadto przywrócenie autonomii zabranej przez Hitlera było bez sensu bo nie istniało już województwo śląskie w takiej formie terytorialnej jak przed wojną. Śląsk zrósł się z Polską i nie ma potrzeby obecnie podkreślać tej inności. Zresztą wielu Ślązaków nie chciało i nie chce żadnej autonomii bo widzą w tym zagrożenie dla Polski. Nie mówię tu tylko o Ruchu Obywatelskim Polski Śląsk ale o wielu zwykłych Ślązakach, którzy nawet o tym stowarzyszeniu nie słyszeli.

Jeszcze raz powtórzę, że śląskość jest częścią polskości. Ślązak to Polak. Wiele osób mi to potwierdza oburzając się mocno na te czasem prezentowane wśród mieszkańców Śląska patrzenie na śląskość w oderwaniu od polskości. Przeszkadza mi postawa ślązakowca, nie Ślązaka. Nigdy nie pozwolę by śląskość była wiązana z antypolskością, tak jak chcecie to przedstawiać. Nie wiem też czemu młody Polak ma nie czuć się Polakiem tylko dlatego, że kiedyś na tym terenie gdzie mieszka żyło paru Niemców czy Czechów (obok wielu Polaków). Co to zmienia? Ok, taka była przeszłość a raczej jej część ale ja jestem Polakiem i mam prawo nim być.

Koncepcja Europy regionów to utopia. Nie po to jednoczyły się Niemcy, Włochy czy Polska, żeby wracać do dawnego partykularyzmu. To jest wspólnota narodów, a nie regionów. Kto się podzieli - ten tylko się osłabi, za statystę będzie robić. To się nie kłóci z decentralizacją - ale na pewno polska specyfika nie jest specyfiką niemiecką - nie mamy federacyjnych tradycji, ani takich potrzeb. Jakieś szczególne podejście dla Górnego Śląska w ramach struktury administracyjnej Polski dziś jest już mało uzasadnione.

PS Narodowcy i patrioci ze Śląska, apeluję do was o głosowanie w najbliższych wyborach. Nie dajmy wygrać raś.
                  • familok303 Re: a moim zdaniem 09.11.10, 14:40
                    PPS ałtonomia w pewnym sensie jest oddzieleniem Górnego Śląska od Polski i żaden Polak ni może na to pozwolić.

PPPS Polecam tym co uważają, że tylko... no kawałeczek... ->

forum.gazeta.pl/forum/w,10650,118366964,118366964,Niepodleglosc_.html
                • strikemaster Re: a moim zdaniem 12.11.10, 12:00
                  > A tę bandę ONRowców i innych kretynów należałoby nau
                  > czyć historii i zawieźć do Auschwitz, żeby im pokazać do czego prowadzi ich ide
                  > ologia.

Raczej nauczyliby się konstruować komory gazowe.
              • strikemaster Re: a moim zdaniem 12.11.10, 11:59
                > błąd twego myślenia polega na tym iż nie jesteś w stanie myśleć samodzielnie, j
                > esteś zindoktrynowany przez media które narzucają ci sposoby myślenia,

A ty?

> Śląskie wydanie GW jawnie popiera autonomie śl
                > ąska to znaczy jego oderwanie od Polski,

Nie, to wpłacanie do centralnego budżety jedynie 10% wpływów z podatku (tak to przynajmniej przed wojną wyglądało). To jest rozwiązanie na dłuższą metę niesprawiedliwe, ale byśmy przynajmniej odzyskali część z funduszy, które w Warszawę zainwestowaliśmy. :) BTW dlaczego śląski NFZ ma zwykle niższe stawki niż pozostałe? Czyżby Warszawa nadal Śląsk doiła?
        • last_demigod Re: a moim zdaniem 09.11.10, 13:59
          upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a7/2PSP.jpg/800px-2PSP.jpg
          tak durniu
          • strikemaster Re: a moim zdaniem 09.11.10, 14:04
            No tak, bo swastyka to symbol Słońca... To był symbol słońca zanim nie zmienił znaczenia z okazji dojścia hitlerowców do władzy.
            • last_demigod Re: a moim zdaniem 09.11.10, 14:08
              Zmienił znaczenie u niemców i słusznie, natomiast czas powrócić do normalności, symbol swastyki ma mieć znaczenie pierwotne a nie określone przez jakieś ścierwa z niemiec.
              • maith Re: a moim zdaniem 10.11.10, 17:46
                Chwilka. Jak ktoś mi powtarza hasła niemieckich nazistów, ze swastyką w tle i jeszcze sobie hailuje, to ja wierzę, że jest narodowcem. Tylko mu się narody pomyliły.

Bo swastyka jako symbol solarny istniała wcześniej ale niekoniecznie w faszystowskiej wersji.
                Zresztą do wyboru są też inne symbole solarne, skoro bóstwa solarne są komuś aż tak bliskie.

A żeby było patriotycznie, można wrócić do pogaństwa i odkrywać pierwotne wierzenia Słowian. Może był tam nawet i kult solarny, nie wnikam.

W tym by był jakiś patriotyzm. A w naśladowaniu niemieckich faszystów (którzy przypomnę napadli na Polskę) go nie ma. W ogóle ciężko mi wyobrazić sobie coś bardziej antypolskiego.
              • strikemaster Re: a moim zdaniem 12.11.10, 12:02
                Więc rozpocznij wielką akcję edukacyjną i wytłumacz łysolom, że to, do czego się modlą to zwykłe Słońce jest.
    • teclaw Re: Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:35

"Precz z żydowską okupacją" i "Czołem wielkiej Polsce!"

Co w tym złego? A Każda okupacja jest zła (obojętnie czy kraju czy czegoś innego)
    • i_sra_elita gayzeta dostała sraczki 09.11.10, 13:37
      cóż za piękne rozwolnienie...

buahahahahahahahaha
    • maith Re: Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:38
      Wygląda, że Niemcy naprawdę odrobili lekcję po wojnie, skoro zawsze potrafi się zebrać znacznie więcej antyfaszystów i "biednych nazistów" musi eskortować policja.
      Szkoda tylko że w ogóle im na demonstracje pozwalają.

Na marginesie jestem pod wrażeniem, że Niemcy w obronie przed faszyzmem potrafią nawet złamać prawo i pójść na nielegalną demonstrację. I to tłumnie. Najwyraźniej lekcję z Kanta również mają odrobioną. Jestem pod wrażeniem :)
    • garym Monachium 09.11.10, 13:39
      Widziałem kiedyś taką akcję w Monachium. Tam też grupa narodowców miała zgodę na legalną manifestację w centrum miasta. Dziesiątki tysięcy ludzi (nie tylko anarchistów, ale także zwykłych obywateli) uniemożliwiło im to, pomimo tego że policja wspierała nazistów. Wyglądało to jak prawdziwe manewry, co policja zablokowała jakąś ulicę dla protestujących, to ci dzięki komunikacji telefonicznej wyszukiwali kolejną, gdzie można było zablokować manifestację. Narodowcy przeszli kilkaset metrów i wrócili.
      Widać Niemcom bardzo zależy na powstrzymaniu nazizmu. Nauka sprzed lat dużo ich kosztowała.
      • strikemaster Re: Monachium 09.11.10, 13:42
        Na sta nauka kosztowała o wiele więcej niż Niemców, a u nas nadal młodzież radośnie słucha kawałaków kapieli Infernal SS.
    • oelefante GW zachęca do akcji przeciwko lewactwu? Brawo 09.11.10, 13:45
      Precz z lewakami - brunatnymi i czerwonymi.
      • tequila57 "Gdy niemieccy brunatnych ruszyli" 09.11.10, 13:55
        ocb?
      • stereoclub Re: GW zachęca do akcji przeciwko lewactwu? Brawo 09.11.10, 14:00
        Precz z preczami!
    • bialamysz Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 13:48
      Jak to miło czyta się takie wypociny gdzie autor klepie oklepane hasła, w kółko i w kółko. Ludzie kiedy wreszcie zrozumiecie że świat nie jest czarno-biały? Autor - dla przykładu - nie widzi nawet różnicy między nazizmem a faszyzmem. Bo w masowej pop-świadomości i to i to było złe, i komunizm był zły ale Che już jest dobry i nosi się go na koszulkach. Przez takie papkowate artykuły ludziom zacierają się istotne niuanse i takim jednostkom można potem opowiadać kompletne głupoty przekształcając przeszłość i teraźniejszość na własną modłę. Dramat!!! A Gazeta publikuje w swym internetowym wydaniu coraz więcej takich bzdurnych artykułów gdzie gdzie wszystko jest poprzekręcane.
    • jerzy30 w Warszawie na czele pochodu neonazistów Kaczynski 09.11.10, 13:57
      bedzie kroczyl
      • last_demigod Re: w Warszawie na czele pochodu neonazistów Kacz 09.11.10, 14:03
        a neokomuchy będą pedałować obok
        • strikemaster Re: w Warszawie na czele pochodu neonazistów Kacz 09.11.10, 14:05
          Kto to są neokomuchy?
    • primum_non Re:robiąc tandetę pracuje się na niezadowolenie 09.11.10, 14:03
      z kolei Polacy zawsze wciągali do kotła tych, którym się najlepiej powodzi.Ogólnie nie jest źle, jeżeli polaryzacja nie jest totalitarna.Co innego na wsiach Podkarpacia, gdzie mówiło się bądź mówi się np. "bo się okalisz" "bo cię okalicę" ;-).Zarzuty narodowców mają swój "koloryt" np. mogą zarzucać, że ktoś nie gra w tempie 68 uderzeń na minutę.Nie wiadomo nigdy, czy to dobrze, czy to źle.
    • sajminia Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 14:04
      Super Niemcy uczą jak blokować demonstrację Polskich Narodowców.
      Kilkadziesiąt lat temu sporo ich rozstrzelali, sporo ich powsadzali do obozów koncentracyjnych, a teraz szykują sie na dalszy ciąg...
    • ilpadrino666 Dla GW faszyści to to samo co narodowościowcy... 09.11.10, 14:05
      To tak jakby Żyda pomylić z Amiszem.
    • o_retyy Czy ktoś zatrzyma Gazetę? 09.11.10, 14:14
      To się po prostu w pale nie mieści, w jaki sposób oni wymuszają swoją, ich zdaniem, jedynie słuszną rację. To już po prostu gazetowy faszyzm, niech ktoś to zatrzyma!
    • bbszbbsz Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 14:28
      PUNX NOT DEAD

11 bedziemy w Wawie.

www.forum.scenaonline.org/index.php?sid=bf922c33267ba8d5b4f758e90824d3e2
      • komentator18 Re: Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 14:38
        punki to takie samo ścierwo jak narodowcy. Tylko miej grozne bo bezideologiczne.
    • a_weasley Przysyłajmy im do redakcji carbo medicinalis 09.11.10, 14:29
      bo już totalnej s**czki dostają na samą myśl o 11 Listopada.
    • a_weasley Na szczęście w Polsce jest policja 09.11.10, 14:31
      a nie jakieś takie niewiadomoco, które "nie wiedziało co z tym fantem zrobić".
    • komentator18 Brawo 09.11.10, 14:31
      To są prawdziwi bohaterzy! Pokazmy, że miejsce brunatnego gówna jest w kiblu!
      • last_demigod Re: Brawo 09.11.10, 14:35
        Jak również czerwonego!
        • komentator18 Re: Brawo 12.11.10, 11:51
          jęśli masz krew w stolcu to proponuje udać się do lekarza. Przy okazji zachacz o psychiatre.
    • piotr.tomasik 11.11 w Warszawie zróbmy powtórkę ! :D 09.11.10, 14:34
      Pokażmy nazistom, ze nie zgadzamy się na skandowanie ksenofobicznych haseł! Bądźmy tam wszyscy razem. Pewnie Olejniczak i Kalisz, ktorzy zapowiadaja ze moga sie tez pojawic nie beda mieli tyle odwagi co Thierse. Ale niech nas bedzie jak najwiecej. Niech widza ze sa w marginalnej mniejszosci i nie maja zadnego poparcia. Nie zawiedźcie!
      • last_demigod Re: 11.11 w Warszawie zróbmy powtórkę ! :D 09.11.10, 14:36
        olejniczak i kalisz pewnie będą w tym czasie w mauzoleum lenina
    • bojownik_wolnosci Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 14:42
      To już z głową uniesioną do góry 11 listopada się przejść nie można??
    • gdsta Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 14:50
      każdy widzi co chce
      dla mnie to spokojny protest w waznej sprawie;
      i dobrze by było gdyby w Polsce do mlodych dolaczyła elita inteligencji w dowolnym wieku;
      ja widziałam zacieranie sie róznicy między skinami, narodowcami i hitlerowskim pomysłami - byleby krzyknac precz z ....
      widziałm to na ulicy widziałm w ogólniaku co przerazajace

kiedy młody człowiek w ogólniaku mówi że jego idolem jest Hitler bo on to by zrobił tu porządek z brudasami, ... i tu leci dyzurna lista - kiedy tak uwaza on i jego ojciec
      a otoczenie mówi trudno - takich jest wielu i strach im zwrócic uwagę
      to nie jest dobrze
      a kiedy kilkudzieisęciu takich gotowych do robienia porzadku wychodzi na ulicę to najwyzsza pora przeciwstawic sie
      a nie czekac na biały marsz kiedy porządki juz sie wciela w zycie

Nie może byc tak, ze strój i wyglad moze powodowac strach ludzi w tramwaju czy na ulicy - a tak u nas już jest

I do tego sa garnitury i kołnierzyki które dobrze tym zarzadzają .

To nie jest przypadkowy jeden zadymiarz stadionowy - to sa duże grupy ludzi i powazny problem społeczny - jesli nie chcemy, zeby nas ktoś posprzątał to obudźmy sie i nie zgadzajmy sie na manifestowanie siły i na okrzyki precz z... i Polska dla Polaków tych jedynych słusznych prawdziwych.

• ryfke Polityk blokuje neonazistów 09.11.10, 15:23
      "Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna uznająca naród za najwyższe dobro w sferze polityki. Nacjonalizm uznaje sprawy własnego narodu za najważniejsze. Głosi solidarność wszystkich grup społecznych danego narodu.Nacjonalizm uważa interes własnego narodu za nadrzędny wobec interesu jednostki, grup społecznych, czy społeczności regionalnych. Uznaje naród za najwyższego suwerena państwa, a państwo narodowe za najwłaściwszą formę organizacji społeczności, złączonej wspólnotą pochodzenia, języka, historii i kultury. Nacjonalizm przedkłada interesy własnego narodu nad interesami innych narodów, zarówno wewnątrz kraju (mniejszości narodowe lub etniczne) jak i na zewnątrz (narody sąsiednie)"
      Czy kogoś wyznającego takie poglądy można nazywać nazistą czy faszystą. Nacjonalizm jest jedną z postaw podzielanych przez obywateli i nie widzę podstaw aby ktokolwiek powinien blokować wyznawców takich poglądów. W końcu mamy wolność wygłaszania własnych poglądów o ile nie naruszają one konstytucji. Postawa nacjonalistyczna nie jest sprzeczna z konstytucją, natomiast namawiania do blokady legalnego marszu nosi jak dla mnie znamiona przestępstwa.
      • mr.man Re: Polityk blokuje neonazistów 10.11.10, 18:08
        Nazizm postawa społeczno-polityczna uznająca Wielki Naród Niemiecki za najwyższe dobro w sferze polityki. Nazizm uznaje sprawy Narodu Niemieckiego za najważniejsze. Głosi solidarność wszystkich grup społecznych narodu Niemieckiego. Nazizm uważa interes Narodu Niemieckiego za nadrzędny wobec interesu jednostki, grup społecznych, czy społeczności regionalnych. Uznaje Naród Niemicki za najwyższego suwerena państwa, a Niemieckie Państwo Narodowe za najwłaściwszą formę organizacji społeczności, złączonej wspólnotą pochodzenia, języka, historii i kultury. Nazizm przedkłada interesy Narodu Niemieckiego nad interesami innych narodów, zarówno wewnątrz kraju (mniejszości narodowe lub etniczne) jak i na zewnątrz (narody sąsiednie)"

> Czy kogoś wyznającego takie poglądy można nazywać nazistą czy faszystą.

Sam sobie odpowiesz?

> nie widzę podstaw aby ktokolwiek powinien blokować wyznawców takich poglądów.

Atomow tez pewnie nie widzisz, ale to nie znaczy ze one nie istnieja. Zapewniam cie ze i jedne i drugie istnieja:

www.arslege.pl/propagowanie-faszyzmu-lub-totalitaryzmu/k1/a292/
        www.nanotech-now.com/images/Art_Gallery/EV-53-large.jpg
      • mr.man Re: Polityk blokuje neonazistów 10.11.10, 18:24
        > tokolwiek powinien blokować wyznawców takich poglądów. W końcu mamy wolność wyg
        > łaszania własnych poglądów o ile nie naruszają one konstytucji.

Wolnosc slowa stawia interes jednostki nad interesami panstwa, wiec sie zdecyduj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka