lmblmb 16.11.10, 08:05 "W Gdańsku trwa rozbudowa terminalu na lotnisku, a Gdynia rozpoczyna przetarg na konkurencyjny obiekt. Taka postawa gdynianom się podoba." Czemu od razu nie napisaliście, że Gdynią rządzą "Sami Swoi"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morongo Liga prezydentów 16.11.10, 08:32 Jak zwykle Wybiórcza przed wyborami przytacza "sondaże". Z ogromnego poparcia, jakim podobno cieszy się urzędujący prezydent Wrocławia, wynika, że wrocławianie kochają gigantyczne korki, fatalny poziom usług publicznych, np. transportu publicznego, nietrafione inwestycje, katastrofalny stan dróg itd. I Dutkiewicza, który na łamach tejże Wybiórczej wyraził ostatnio zdziwienie i zdenerowanie, że w mieście są korki. Czy to już Alzheimer? Odpowiedz Link Zgłoś
hpvntrue Zaleski oceniony - manipulacja 16.11.10, 09:17 Zaleski, przydent Torunia, na pierwszej stronie GW ma 65% dobrych ocen (suma ocen bardzo dobrych i dobrych), a na stronie toruńskiegiego dodatku 55%. Skąd taka trozbieżność: redakcja w Toruniu odjęła od ocen b. dobrych i dobrych oceny słabe i fatalne. A co z oceną średni. Czy średni to ocena bliższa dobry czy słaby? Panie Hołub: czy należałoby ją dodać czy odjąć od wyniku dobrych i bardzo dobrych ocen. Jeszcze są oceny: nie wiemy/trudno powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
grothe881950 Szczurek najlepszym prezydentem. A najgorszym... 16.11.10, 09:56 Tak czy owak,to prezydent Gdanska jest animatorem przedsiewziec,ktore podejmuje niczego mu nie umniejszajac prezydent Szczurek dla Gdyni.Gdansk lotnisko-Gdynia lotnisko,Gdansk-hala sportowa-Gdynia hala sportowa,Gdansk szybki rozwoj komunikacji miejskiej-Gdynia tez,choc juz z rozwojem infrastruktury drogowej miasta ,nieco gorzej vide Trasa Kwiatkowskiego.Przykladow mozna by mnozyc.A wiec niech piekna Gdynia dalej korzysta z niespozytych sil ,pomyslow i inicjatyw motoru przemian Gdanska prezydenta Adamowicza.Tak to widze z perspektywy kilkunastu lat rzadow Pawla Adamowicza,dystansu 1200km,i paromiesiecznych co roku kontaktow z moim miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
dramaciek Wielki sondaż ''Gazety'' - cz. 2. Oceniamy prez... 16.11.10, 12:06 czemu w sondazu sa dane na temat Rzeszowa, Bialegostoku a nie ma informacji na temat prawie 200 tys. miast Gornego Slaska jak Zabrze, Gliwice, Bytom, Sosnowiec..... to pokazuje niereprezentatywnosc waszej proby..... czy w gre wchodza wszystkie miasta powyzej 150 tys? czy tez tylko wybrane? M. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Wielki sondaż ''Gazety'' - cz. 2. Oceniamy pr 17.11.10, 00:39 Od kiedy Sosno jest na Śląsku?? ;-) Ale fakt, skoro są Gdynia, Sopot, Czewa, Radom czy Płock, to i wyżej wymienione oraz B-B czy nawet Rybnik w sondażu powinny. Odpowiedz Link Zgłoś
pyruszka Wielki sondaż -opinie tylko formalne... 16.11.10, 19:22 Formalnie, w sondażach i mediach prezydent Poznania, R. Grobelny ma pozytywne opinie..ale powtarzam, formalnie...gdybyśmy to My oceniali, jak mówi tytuł artykułu, to chyba nie było by tak różowo... Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Re: Liga prezydentów 16.11.10, 20:00 Sami Swoi + 90% Gdynian. Hmmm... Spora rodzinka. Jak to się dzieje, że pokazujesz komuś coś czarno na białym a on i tak będzie twierdzić z uporem maniaka, że to nie prawda? Że znajomi królika, pociotki albo PR? Wbijcie sobie do głowy, że Prezydent Szczurek jest dobrym prezydentem o czym niezbicie świadczą sondaże. Nie idealnym - nie ma ludzi idealnych, ale bardzo dobrym. A PR? Poza plakatami z jego osobą na okoliczność wyborów (co jest rzeczą jak najbardziej normalną), które widziałam w Gdyni - przy urzędzie miasta i na Karwinach (dokładnie dwa); jednym PR-em Prezydenta Szczurka jak odnotowałam był niebieski kubek z najlepszymi życzeniami od Prezydenta, który dostałam x lat temu na okoliczność matur. Wielki mi PR. Raczej miły gest. Przestańcie zazdrościć - zacznijcie brać przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
zabrzanin Re: Liga prezydentów 17.11.10, 06:53 od lat szlag mnie trafia, gdy czytam sondaże w Gazecie Wyborczej. Ni cholery nie rozumiem, czemu jedne miasta są w nich umieszczone, a inne nie... Rozumiem, gdyby wybierano same wojewódzkie, to ok... Ale teraz proszę, może jakiś redaktor mi wytłumaczy, czemu jest np. maleńki Sopot, który ma niecałe 39 tyś. mieszkańców, a z mojej najbliższej okolicy nigdy nie słyszałem o badaniach w: Bytomiu (183 tyś.mieszkańców) Chorzowie (113 tyś.) Dąbrowie Górniczej (127 tyś.) Gliwicach (196 tyś) Rudzie Śląskiej (143 tyś.) Rybniku (141 tyś.) Tychach (129 tyś) Zabrzu (187 tyś.) można by jeszczdodać większe od Sopotu Świetochłowice, Piekary Śląskie, Będzin, Racibórz... No tak, jakby dziennikarze GW mieli nas w nosie... Odpowiedz Link Zgłoś