Dodaj do ulubionych

PO i PiS dzieli przepaść

19.11.10, 08:31
'Brały udział w wielkiej mistyfikacji. Teraz powinny powiedzieć: "Nie chcemy już więcej brać udziału w czymś podobnym, bo polityka nie może polegać na oszukiwaniu wyborców".' W przeciwieństwie do Halickiego, który reprezentuje partię, która od wygranych wyborach nie realizuje swoich obietnic (a nierzadko realizuje inicjatywy im przeciwne), p. Kluzik-Rostowska wyszła z PiS gdy stało się jasne, że jej wizja uprawiania polityki i priorytetów nie da się pogodzić z człowiekiem firmującym PiS. Jeśli więc mowa o mistyfikacji i oszukiwaniu - to pan Halicki jest raczej przykladem niż Kluzik-Rostowska.
'To niech powie jasno i wyraźnie. Niech powie, że Kaczyński opowiada niestworzone rzeczy.' Taaaak. Czekam, aż Halicki powie, że Niesiołowski to opętany nienawiścią oszołom, Tusk to pupulistyczny pijarowiec a jedynym celem PO jest utrzymanie wladzy.
Takiego pokazu hipokryzji już dawno nie czytałem.
W ostatnich wyborach głosowałem na listę, z której startował Halicki - ale innych kandydatów. Choć ze swoich wyborów niespecjalnie się cieszę (trudno być zachwycony działaniami posła-ministra Czumy), o tyle wywiad utwierdza mnie w przekonaniu, że brak poparcia Halickiego był dobrą decyzją.
Obserwuj wątek
    • lewy_andy Re: PO i PiS dzieli przepaść 19.11.10, 14:18
      No, powiedzmy że p. Niesiołowski jest " opętanym nienawiścią oszołomem" to jak określilibyśmy p. Kaczyńskiego?

btw - Motywacje p. Migalskiego i grupy którą zebrał są dla mnie czytelne - cel - jeszcze nie do końca.Polecam ponowną analizę jego przemyśleń z przed spektaklu :

cyt z listu do .....
      - Zdaję sobie sprawę z tego, że wiele zależy od mediów i że zdecydowana ich większość sprzyja PO. Ale po pierwsze, można owe media obchodzić. A po drugie, nie można z nimi wojować. Co do pierwszej uwagi – z mediami można grać i mediami można grać. To nie wymaga nawet specjalnego geniuszu. Można odpowiednimi działaniami i środkami zmusić media do pokazywania naszego przekazu, bez względu na sympatie czy antypatie owych mediów. I w naszej partii jest wiele takich osób, które nieźle sobie z tym radzą i mają tę umiejętność grania z mediami.

- Żyjemy w czasach telekracji i czy nam się to podoba czy nie, musimy z tego wyciągać wnioski. Musimy nasz komunikat wyborczy, strategię i taktykę podporządkowywać wymogom współczesnego świata, który jest światem mediów. Inaczej pozostaniemy na wieki wieków pozycją – co prawda, mającą moralną i polityczną rację, ale jednak tylko opozycją.

- Mam wrażenie, że utrzymanie tamtego języka, tamtego stylu i sposobu komunikowania się z wyborcami gwarantowały nam zwycięstwo w najbliższej elekcji parlamentarnej. Że skazani bylibyśmy na sukces, a Pan już mógłby się przygotowywać do ponownego objęcia funkcji premiera. Że nieunikniony byłby koniec republiki kolesiów z PO.

c będzie du?
    • pablobodek PO i PiS dzieli przepaść 20.11.10, 22:27
      "Teraz mamy inicjatywę Janusza Palikota,"
      " RUCH POPARCIA" to partia od kilku już tygodni istniejąca !!!
    • cynglisciplujajademnienawisci POkażcie mi eSBeka coby na PiS nie szczekał? 21.11.10, 14:50

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka