ubiquitousghost88 08.12.10, 19:48 To nie jest wojna w obronie Wikileaks. To jest po prostu wojna. Absurdem byłoby oczekiwać, że w starciu Dobra za Złem internet zostanie zaoszczędzony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malford Cyberwojna w obronie Wikileaks 08.12.10, 20:52 Amerykańscy "rządowi' hakerzy kontra ochotnicy z całego świata. Ciekawa konfrontacja. Assange osiągnął niemożliwe - zmobilizował myślących i jeszcze nie pozbawionych honoru ludzi w różnych krajach do aktywności. Godne podziwu! Coś mi sie wydaje, że wśród bohaterów nie ma moich rodaków. Siedzieć cicho i lizać amerykański zadek. To jest credo "prawdziwego" Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Cyberwojna w obronie Wikileaks 08.12.10, 21:32 Polacy siedzą cicho, bo pamiętają jeszcze, że władza może dać potężnego kopniaka, jak się jej nadepnie na odcisk. W Australii, Szwecji ludzie nie mieli do czynienia z systemem totalitarnym, więc nie wiedzą na co się porywają. Nie pamiętam, aby kiedykolwiek z taką zaciętością "demokracje" Zachodu zwalczały jednego człowieka. Strach się bać - lepiej siedzieć cicho i patrzeć co się dzieje... Widać, że to sprawa bardzo poważna. Zmiany są nieuniknione, kwestia czasu aż pojawi się nowa Wikileaks, tym razem lepiej przygotowana do wojny z obecnym systemem politycznym. Pytanie co będzie dalej? A, to sam jestem ciekawy... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Prowokacja 09.12.10, 07:32 Hakowanie stron Mastercard i Visa nie jest rzeczą, którą chętnie poprą obywatele. Obawiam się, że to prowokacja obliczona na skompromitowanie WikiLeaks: Niech kojarzą się z bandytami hakującymi konta bankowe. Przy okazji hakerzy kręcą stryczek na własną (i naszą!) szyję. Bo gdy przegną, to władzom państw będzie o wiele łatwiej wprowadzić cenzurę internetu pod pozorem walki z hakerstwem. Ciemny lud poprze władze, bo się będzie bał o swoje konta. Odpowiedz Link Zgłoś
jszania doucz sie, anuszka 09.12.10, 11:14 czym sie rozni atak DDOS od hakowania kont bankowych. spiewac kazdy moze, ale nie kazdy powinien, poczciwino anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Hakowanie stron Mastercard i Visa nie jest rzeczą, którą chętnie poprą obywatel > e. Obawiam się, że to prowokacja obliczona na skompromitowanie WikiLeaks: Niech > kojarzą się z bandytami hakującymi konta bankowe. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: doucz sie, anuszka 09.12.10, 16:00 Najpierw ty doucz się z czytania ze zrozumieniem, poczciwino. Napisałam wyraźnie: niech kojarzą się z bandytami hakującymi konta bankowe. Prostym klientom banków wystarczy takie skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jszania moj blad 09.12.10, 18:55 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Najpierw ty doucz się z czytania ze zrozumieniem, poczciwino. > > Napisałam wyraźnie: niech kojarzą się z bandytami hakującymi konta banko > we. > > Prostym klientom banków wystarczy takie skojarzenie. no faktycznie. nie zauwazylem, bo mi wszystko kojarzy sie z d... Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Cyberwojna w obronie Wikileaks 08.12.10, 21:48 A jestes pewien, ze ten atak to nie jest akcja zorganizowana przez jakies panstwo niechetne USA, ktoremy wycieki z Wikileaks sa na reke? Nie rozumiem ludzi z taka zaciekloscia nienawidzacych USA. Do idealu to US jest b. daleko, ale co lepiej - jak US padna, to chcecie miec fundamentalny islam czy komunizm rodem z Korei Polnocnej? Kto jest w stanie obronic mnie i moja rodzine przed fanatykami? Nie lubie USA i ich zarozumialosci i arogancji, ale ... jaki mamy wybor? Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Cyberwojna w obronie Wikileaks 09.12.10, 16:01 Unia Europejska ma potencjał ludnościowy i gospodarczy nie mniejszy niż Stany Zjednoczone i może z powodzeniem konkurować z Amerykanami, a także obronić się sama. Jest tylko kwestia odpowiedniego stopnia integracji państw europejskich oraz determinacji do określonych wspólnych przedsięwzięć. Jak na razie oba te elementy są niewystarczająco rozwinięte, ale wcześniej czy później wśród narodów europejskich wykształci się świadomość konieczności współdziałania dla obrony przed imperialnymi zakusami nowych potęg czy wojującego islamu. Oby tylko nie było za późno, bo infiltracja Europy przez "plemiona barbarzyńskie" już trwa, a w przypadku W.Brytanii, Francji i Niemiec jest nawet dość zaawansowana. Odpowiedz Link Zgłoś
muciasgracias Urzędnik jest sędzią i decyduje co jest legalne? 08.12.10, 21:43 Sytuacja byłaby komiczna, gdyby nie fakt, że w USA wystarczy, że urzędnik zasugeruje, mrugnie, i biznes już wykonuje jego wolę. Plateu, Amazon EveryDNS, Visa, MasterCard... W Rosji trzeba ludziom dać po mordach, wsadzić ich do ciężkiego więzienia, żeby ich zastraszyć. W USA wystarczy drobna sugestia i już jest spokój. To naprawdę wolny kraj. Wzorowy trójpodział władzy daje amerykańskim urzędnikom wolność występowania w roli władzy sądowniczej. Skutecznie. Polska naprawdę jest dużo w tyle. Od kiedy to w państwie prawa o legalności decyduje urzędnik? Administracja może sobie uważać to czy tamto, ale od stwierdzania legalności/nielegalności są sądy i ta tradycja w cywilizowanym świecie już trochę trwa, drodzy państwo. Wypadało by schować ambicje, posprzątać bałagan i skupić energię na ściganiu ludzi, których "zasługi" są dużo bardziej wyraziste: Bush, Cheney, chłopaki z Blackwater. Czym jest trochę poruty wśród notabli wobec mordowania paru setek tysięcy cywili? Ktoś chyba zapomniał, nie tylko o proporcjach, ale o rzeczywistości i poczuciu jakiejkolwiek moralności. Tak, drodzy państwo. Bez moralności cała wasza praca, wasze misje i patriotyzm są odruchami zwierzęcymi. Ale po co komu moralność, skoro wystarczy, żeby było zgodnie z prawem, a może nawet jedynie dobrze uzasadnione (nawet jeśli przesłanki do uzasadnienia są fałszywe)... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Assange przeciwstawił się współczesnemu... 08.12.10, 21:51 ...totalitaryzmowi politycznej szmiry, uprawianemu pod płaszczykiem "zachodniej demokracji". Pierwszymi jego ofiarami są patałachy i zera intelektualne, tj. ofiary-dyplomaci. Ale główne uderzenie skierowane jest na SYSTEM ZAKŁAMANIA "Zachodniej Cywilizacji". Bo tylko w takim systemie oni mogą funkcjonować, a ich głupawe małżonki dobrze prosperować. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Cyberwojna w obronie Wikileaks rozpoczęta. 08.12.10, 21:53 którą Jankesi nie wygrają, jak żadnej wojny nigdy w pełni nie wygrali, bo im brakuje szacunku do wolnych narodów świata. Obraza narodów i rządów jest znakiem Jankeskiego zakłamania. Kto ich wciąga do swego kraju, jest zdrajcą narodu i powinien się podać do dymisji. Trafia na dwie największe partie Polski. Czasy Sikorskiego to przeszłość. Polska żegna chorego Polskiego wasala Jankesów Sikorskiego. Polska nie chce wojny. Niech jedzie do Jankesów gdzie jest jego miejsce i zaczyna wojnę z Nord Koreą, albo Iranem czy Wenezuelą. "Polska potrzebuje nowych demokraticznych wyborów" "Złom ze stoczni" już przerdzewiał, należy go usunąć nim zawali ojczyznę i rozpłynie się jako brunatna maź przez Polskę, która zniszczy na zawsze naród Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
oldnick5 Wyłapywać i zamykać :-) 08.12.10, 22:13 Mam nadzieję, że "hakerzy całego świata" będą sukcesywnie wyłapywani i zamykani w odosobnieniu, podobnie jak inni niepoczytalni: forum.gazeta.pl/forum/w,904,119561901,119574141,Lapac_i_zamykac.html Stanisław Remuszko www.remuszko.pl [zapraszam niezwyciężonych chakeruf do ambicjonalnego schakowania mojej www :-)] Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Nie chciałoby mi sie puścić fałatka w celu skrytyk 09.12.10, 00:12 owania ciebie remuszko/ vel oldnick5 Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Anglokumaci - oglądnijcie koniecznie !!! 09.12.10, 00:13 www.newser.com/story/107094/glenn-becks-guide-to-julian-assanges-sex-life.html Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Anglokumaci - oglądnijcie koniecznie !!! Co? nic nie funkcjonuje 09.12.10, 10:53 antobojar napisał: > www.newser.com/story/107094/glenn-becks-guide-to-julian-assanges-sex-life.html Ciekawość żre mi w oczy, może GW zablokowała bo stoi sex-life Odpowiedz Link Zgłoś
oldnick5 Chwytać i puszkować 09.12.10, 02:59 Mam nadzieję, że "hakerzy całego świata" będą sukcesywnie wychwytywani i zamykani do puszki, podobnie jak inni niepoczytalni: forum.gazeta.pl/forum/w,32,119409282,119409282,Nagla_niepoczytalnosc_.html Stanisław Remuszko www.remuszko.pl [zapraszam niezwyciężonych chakeruf śfiata do schakowania mojej www :-)] Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Chwytać puszkować i kastrować takich jak oldnick5 09.12.10, 10:59 oldnick5 napisał: > Mam nadzieję, że "hakerzy całego świata" będą sukcesywnie wychwytywani i zamyka > ni do puszki, podobnie jak inni niepoczytalni: > forum.gazeta.pl/forum/w,32,119409282,119409282,Nagla_niepoczytalnosc_.html > Stanisław Remuszko > www.remuszko.pl > [zapraszam niezwyciężonych chakeruf śfiata do schakowania mojej www :-)] Ty wiesz Stasiu gdzie cię boli, (w kaczym łbie) a twój wielki wódz nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 hakerstwo przydatne !!!! 09.12.10, 08:52 To jest pierwszy przypadek chyba , kiedy hakerzy zrobili coś pożytecznego i w interesie Świata. Wszyscy musimy bronić Wikileaksa ! To dzięki niemu dowiedziałem się jak 'niedaleko od powołania do wojska ' byłem z powodu bezmózgowia Sikorskiego! Człowiek ,który dążył do wojny powinien dzisiaj podać się do dymisji ! Polityka wspierania awanturnika Sakaszwilego , dostarczania mu broni , akcja dyplomatyczna wspierająca awanturnika ...to wszystko dowodzi ,że Sikorski i jego mocodawca nie nadają się do spraw poważnych i odpowiedzialnych ! Niech żyje Wikileaks i jego twórca Assange...brońmy ich! Odpowiedz Link Zgłoś
moojcik czemu aktywistka na zdjęciu ma gumowe rękawiczki ? 09.12.10, 12:47 Czyżby bała się zarażenia HIV przez samca, który nawet w trakcie jest zdolny do sabotażu ? Pozdrowienia z feministycznej Szwecji dla wszystkich radykalnych lewicowców. Odpowiedz Link Zgłoś
b.ojciec Petycja do władz USA 09.12.10, 13:19 Jeśli ktoś chce się podpisać pod petycją w sprawie WikiLeaks: secure.avaaz.org/en/wikileaks_petition/?r=act Tu jest artykuł z prasy australijskiej, co sądzi o sprawie minister spraw zagranicznych Australii: www.smh.com.au/technology/technology-news/rudd-fires-back-at-us-over-wikileaks-its-your-fault-20101208-18pij.html Odpowiedz Link Zgłoś
ognis1 Re: Cyberwojna w obronie Wikileaks 09.12.10, 14:35 Zgadza się, to jest wojna, choć jakby wyjęta z literatury s-f. Straty mogą być niewymierne, choć pierwszą jest z pewnoscią Assange, który wypełnił swe zadanie i teraz się go pozbyto. Załatwili go, jak Romka;) Jak się chce uderzyć psa, to kij się zawsze znajdzie;) nowaatlantyda.com/2010/12/09/wikileaks-przeciek-kontrolowany/ ubiquitousghost88 napisał: > To nie jest wojna w obronie Wikileaks. > To jest po prostu wojna. > Absurdem byłoby oczekiwać, że w starciu Dobra za Złem internet zostanie zaoszcz > ędzony. Odpowiedz Link Zgłoś