Dodaj do ulubionych

Slowacja i Czechy - prosba o pomoc

IP: *.telia.com 05.07.02, 23:20
Bede mial w lipcu pare dni wolnego i chcialbym wybrac sie do bratnich narodow
slowianskich, Czechow i Slowakow. Poniewaz nigdy tam bylem prosze was o pomoc;
gdzie spac, co jesc, jakie piwo pic, co ogladac, czego nie robic i jaki jest
poziom cen.
Z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • jottka Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc 05.07.02, 23:22
      ty lepiej wejdź na krakforum, gdzie cię z pewnością szczegółowo poinformują o
      cenach piwa zwłaszcza :)

albo na forum turystyczne

a na Słowacji tanio i miło, tylko z warzyw głównie kapustka tam znana, w
      postaci zaduszonej :(
      • mikolaj7 Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc 05.07.02, 23:30
        jottka napisał(a):

> ty lepiej wejdź na krakforum, gdzie cię z pewnością szczegółowo poinformują o
        > cenach piwa zwłaszcza :)
        >
        > albo na forum turystyczne
        >
        > a na Słowacji tanio i miło, tylko z warzyw głównie

glownie to na slowacji niezly syf jest !

trzeba sie naprawde dobrze upewnic o prawdziwosci ew.
        fotografii etc...

kapustka tam znana, w
        > postaci zaduszonej :(

• jottka Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc 05.07.02, 23:34
          nie czepiaj się, mi się na Słowacji bardzo podoba - nie twierdzę, że to kosta
          brawa, ale jest malowniczo :) i można się w ciepłych źródełkach wykąpać, choć
          tego akurat na Słowacji nie robiłam
          • mikolaj7 Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc 05.07.02, 23:35
            jottka napisał(a):

> nie czepiaj się, mi się na Słowacji bardzo podoba - nie twierdzę, że to kosta
            > brawa, ale jest malowniczo :) i można się w ciepłych źródełkach wykąpać, choć
            > tego akurat na Słowacji nie robiłam

fakt, zrodelka calkiem, calkiem :-)

tylko odbarwiaja perfidnie kapielowki, czy stroj...
            • jottka Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc 05.07.02, 23:39
              ja i tak musze sobie kupić nowy kostium, bo ten co mam kompletnie odbarwiony od
              zwykłego, polskiego chloru :(( to mogę go ewentualnie w termach używać :))
              • Gość: Swarozyc Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc IP: *.telia.com 05.07.02, 23:53
                Jottka -szczebitka mnie (w tej chwili) twoje majtki nie interesuja tudziesz
                wymiana pogladow z twoim krajaninem.
                Mieliscie MI pomoc a nie popyskowac miedzy soba..
                prosze o rozwijanie tego watku lecz z pewna doza zdyscyplinowania....
                • franekkk Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc 05.07.02, 23:56

nic nowego
                  niby kogo by jottkowe gacie intersily

a w temacie: na pd bylem jeszcze za komuny wiec nie pomoge

a smok pewnie sie interesuje bielizna
                  • jottka Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc 06.07.02, 00:00
                    swarożycu, zdecydowanie jesteś z bardzo małej literki, nie będę cię już
                    niepokoić
                    • mikolaj7 Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc 06.07.02, 00:03
                      ostro sie robi - Jottka w natarciu :-)

/a Jottka tez z malej??/
                      • Gość: Swarozyc Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc IP: *.telia.com 06.07.02, 00:08
                        Jottka sie obrazila i opuscila lokal czy tez juz ze mna nie chce tanczyc?

(co ja pisze cholera- mialo byc o Czechach i Slowacji!)
    • Gość: Cyn Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc IP: *.intranet.salsa.pl 06.07.02, 10:40
      No to ja Ci powiem coś o Czechach. Papu tanie lecz trochę tłuste. Narodowy
      popis kulinarny:knedlo-wieprzo-zeli. Owo zeli - to ta własnie duszona i
      zasmażana kapusta. Piwo w zależności od miejsca ,występują regionalne gatunki
      oraz wszędobylski Pilzner, Gambrinus, Budziejowickie. Ja preferuje to ostatnie
      bo po paru latach pobytu w Pilźnie dwa pierwsze mi się znudziły. Przy granicy w
      knajpach spokojnie porozumiesz się w naszym języku. Uwaga: raczej nas nie lubią
      (ksenofobia). Pieniądze wymień po naszej stronie w kantorach przy granicy.
      Generalnie jest ok. Słowacja jeszcze tańsza i lepiej nas znoszą (podobno).
      Kwatery : różne , różniste -raczej tanie. Wszystko zależy gdzie konkretnie
      jedziesz i jaki standard Cię interesuje
      • Gość: Swarozyc Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc IP: *.telia.com 06.07.02, 11:40
        Dzieki Cyn
        Poniewaz to ma byc cos spontanicznego, kilkudniowego wiec Praga odpada, noclegi
        najlepiej przy drodze(motele). Miejscowosci? Slyszalem ze Czeski Krumlow jest
        godny polecenia. Prawda?
        • rotax Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc 08.07.02, 22:26
          Swarozyc wystukal:

> Poniewaz to ma byc cos spontanicznego, kilkudniowego wiec Praga odpada, noclegi
          > najlepiej przy drodze(motele).

Hmm, a mnie wlasnie interesowalaby Praga. Czy dla wiekszej grupy jest mozliwosc
          znalezienia noclegu na miejscu, czy trzeba wczesniej rezerwowac? Bylem wprawdzie
          kiedys w Pradze, ale wtedy to nocowalismy w parkach na osiedlu, albo na lawkach
          na rynku ;) Coz...starosc, nie radosc i partyzantka juz odpada :)
          Thx
    • energ Re: Slowacja i Czechy - prosba o pomoc 06.07.02, 23:12
      Poziom cen, oto przykład (polecam to miejsce):
      www.erotika.cz/new/view/result_e.php3?
      Edn=2&Lng=2&Sch=1&Prg=11&Fdx=0&Fsr=Rnd&Ppg=10&Fsn=408072&Fnr=6&FID=72&Fli=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka