Dodaj do ulubionych

Komorowski wprowadził stan wojenny

13.12.10, 09:06
czy warto z k-----i dyskutowac
Obserwuj wątek
    • kociewiak2 Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 09:19
      .......glupota J.Kaczynskiego i jego PIS siega zenitu,sam nigdy nie byl internowany,a moze nawet to on wspolpracowal z PRL-em ateraz opluwa innych,chory z zazdrosci czlowieczek
      • 37.gora.01.02 Re: Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 09:41
        Wy sobie mowcie co chcecie.Pare ostatnich rzadow /bez PIS/ a szczegolnie rzad p.Tuska winny jest szczegolnych zaniedban.Za to powinien isc siedziec.Za to,ze przez ostatnie lata jego rzadow nie budowal w szybkim tempie szpaitali psychiatrycznych i szczegolnym nadzorze.To co widac co wyrabia ten nie internowany bohater/co we dwoch chcieli cos ukrasc/ to przechodzi ludzkie pojecie.Walesa dobrze zrobil,ze rozstal sie z tymi ludzmi.Polska to czasem nieszczesliwy kraj.Pracujmy abysmy zyli w kraju w ktorym do zwyklych ludzi nikt nie przchodzi o 6 rano i nie prosi o wyciagniecie rak do przodu.Dolek murowany.
      • zdroworozsadkowiec Re: Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 10:28
        Najgorzej tylko, że tak wielu ludzi tego człowieczka wielbi. Oszołomów jest zatrważająco dużo niestety :-(
    • an6dr6ew6 Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 09:23
      pisuary już się od móżdżyli....TAKIE TEKSTY???????
    • henryk-sikora Nie tylko Komorowski:)) 13.12.10, 09:30
      Ja też się wobec tego przyznaje, że byłem w spisku z gen. Jaruzelskim we wprowadzeniu stanu wojennego:). Umówiliśmy się potajemnie z generałem, że jak on wprowadzi stan wojenny to ja zorganizuje strajk na kopalni "Wieczorek" wbrew decyzji Komisji Zakładowej NSZZ "S", a później aby mnie generał uwiarygodnił to wysłał oddziały ZOMO do spacyfikowania nas:)). Ja oczywiście działając wspólnie i w porozumieniu z gen Jaruzelskim uniknąłem aresztowania podczas pacyfikacji i aby markować sprzeciw wobec stanu wojennego prowadziłem przez kilka miesięcy działalność podziemną. Jak już mnie aresztowali, oczywiście i sądzili w dwóch procesach i dali 3 lata do odsiadtki przed sądem wojskowym to tylko dlatego, aby zakonspirować moj spisek z Generałem jeszcze głębiej:)). W tym czasie wielki "bochater" narodowy Jarosław Kaczyński snuł w marzeniach wizje walki Polski solidarnej:). Ale tacy zdrajce jak Komorowski, Frasynkiuk, Lis, Bujak, prowadzili dalej działalność maskującą stan wojenny. Jak dobrze, że prawda wyszła na jaw:)). Ale ja mam w dupie tą prawde:)). Waże, że mamy konduminium, tak trzymać:))).
      • ju-li1 Re: Nie tylko Komorowski:)) 13.12.10, 11:30
        Brawo, Henryku!
      • demetria11 Re: Nie tylko Komorowski:)) 13.12.10, 18:43
        Henryku, musiałabym podziękować Tobie za walkę o wolność, ale ponieważ wtedy, kiedy Ty spiskowałeś z gen. Jaruzelskim i rozrabiałeś, Nasz Najukochańszy Prezes konspirował z maminą pierzyną, więc sam rozumiesz, że nie wypada chwalić takich wichrzycielskich zachowań! :)
      • wiesj23 Re: Nie tylko Komorowski:)) 13.12.10, 23:24
        henryk nie daruję Ci tego spisku.Podaj swój adres.Pochodnie sam sobie załatwię.
        • henryk-sikora odpowiedź dla "wiesj23" 14.12.10, 09:25
          No coś Ty, nie podam adresu, ponieważ co roku bojownicy wywodzący się z tych prawdziwych Polaków, demonstrowali by co roku pod moimi oknami:)). Jak tak dalej pójdzie to te bojówki obalą komune w Polsce:))), oni są tacy waleczni, a odważni, ho, ho, ho:) to prawdziwi "bochaterowie", tacy sami jak ich idol Jarosław:))).
      • swiat_jest_plaski Re: Nie tylko Komorowski:)) 14.12.10, 10:36
        Henryk jest wielki!
        Dzięki!
    • leniuch102 Kat Gdańska i górników, pogromca Czechów i Żydów 13.12.10, 09:33
      Generał Jaruzelski starannie dobierał sobie przeciwników. Komorowski wybrał szczególnego doradcę. Czego chce się nauczyć od Jaruzelskiego?
      • zimny-lech ty się burku ucz od kłamcy Jarka K. 13.12.10, 09:42

• leniuch102 Re: ty się burku ucz od kłamcy Jarka K. 13.12.10, 10:03
          zimny-lech napisał:

>

Posty "zimnego-lecha" to doskonały przykład tego, że: "Doskonała argumentacja nigdy nie przekona zaślepiającej emocji... ".
          Dlatego w ogóle nie zawierają argumentacji.
          • antropoid Re: ty się burku ucz od kłamcy Jarka K. 13.12.10, 11:25
            Jesteś kolejnym, otumanionym słuchaniem rojeń Kaczyńskiego człowieczkiem, który nawet nie chce dopuścić do siebie myśli, że zaproszeni na posiedzenie RBN byli WSZYSCY poprzedni prezydenci i premierzy. Ale dla was fakty są nieważne, klapki na oczy - liczy się tylko to, że był tam Jaruzelski i nikt więcej. I to nazywasz "doskonałą argumentacją"? Ciekawe...

Bądź pewien, ze nawet gdyby go tam nie było i gdyby nie było katastrofy, to pisowska zawistna miernota, obrażona i wściekła na cały świat za kolejne przegrane (na szczęście!) wybory i tak wymyśliłaby sobie jakiś wygodny pretekst, żeby zaproszenia nie przyjąć. Obojętnie co: że wystrój sali mu się nie podoba, albo krzesła dla niego za wysokie, potem dorobiłby sobie do tego jakąś propagandową legendę, a wy jak tresowane małpki powtarzalibyście to za nim do znudzenia...
      • jasiekltd Re: Kat Gdańska i górników, pogromca Czechów i Ży 13.12.10, 12:56
        Dobrych manier...
    • antobojar Światło w tunelu! Żądam przedłużenia tunelu! Taka 13.12.10, 09:37
      jest linia ideologiczna tego sprytnego, aczkolwiek nieinteligentnego małego pieniacza...
      Wściekła, konsekwentna strategia destrukcji państwa i taktyka , nawet kłócąca się ze zdrowym rozsądkiem, musi, wg. Kaczyńkiego przynieść kiedyś skutek...
      Myli się...
      Skutki jego polityki budzą optymizm... Tylko 200-tu kretynów protestujących przeciwko prez.Komorowskiemu pod domem gen.Jaruzelskiego... W 38 milionowym narodzie...
      To powód do dumy, a nawet radości...

'Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz żywo szuka sposobu, jak wyleczyć odniesione rany' (Shakespeare)
      • antobojar Destrukcyjna polityka Kaczyńskiego i PiSu w wolnej 13.12.10, 09:50

Polsce jest równie odrażającą zbrodnią jak stan wojenny...
        Tym bardziej że, prowadzona przez dooopka, chowającego się za spódnicą mamusi, gdy inni narażeni byli nawet na utratę życia...
        Dać tym gnidom łopaty, kufajki i bereciki z antenką i na budowę... i trzymać tam dopóki nie wybudują 3 milionów mieszkań... A potem niech jadą na wakacje, nawet do Egiptu, byleby nie wracali...
    • ryszard34-dwa Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 09:44
      Czy w takiej rzekomo demokratycznej i wolnej Polsce można
      bezkarnie wyczyniać takie harce i znieważać głowę Pastwa
      Polskiego Prezydenta Komorowskiego.
      To pytanie kieruję do tych rzekomo prawdziwych Polaków bo
      ja jestem tym zachowaniem wielce zasmucony i zniesmaczony.
      Myślę że znajdą się prawnicy którzy przerwa w końcu te wre-
      dne Polakom postawy.
    • jwasz1952 Re: Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 09:46
      Dyskutować nie warto.To tylko świadczy o bezsilności pissdzielców.
    • lehoo Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 09:51
      Odwaga staniała.
    • drmuras Jaruzelski jest jak psie g-wno 13.12.10, 09:54
      Normalny człowiek jak wdepnie to umyje buty , popaprańcy poczekaja az obeschnie i myślą że buty czyste.
      Polecam dokumnet towarzysz Generał.
    • oldnick5 Dwa w jednym 13.12.10, 10:03
      To ja przypomnę swoje pismo złożone w Kancelarii Prezydenta za pokwitowaniem trzy tygodnie temu i przedstawione na forum "Gazety Wyborczej" kilka dni temu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,119710174,119710174,Abolicja.html

Stanisław Remuszko
      Dunikowskiego 8
      02-784 Warszawa

Pan
      Bronisław Komorowski
      Prezydent
      Rzeczpospolitej Polskiej

Wielce Szanowny Panie Prezydencie,
      Jako obywatel uważający się za patriotę oraz po prostu jako człowiek, uprzejmie proszę Pana o abolicję dla Wojciecha Jaruzelskiego, Czesława Kiszczaka i pozostałych osób oskarżonych przez IPN w związku z wprowadzeniem stanu wojennego.
      Uważam, że za takim rozwiązaniem przemawia szereg względów historycznych, politycznych, prawnych, społecznych i humanitarnych.
      Po pierwsze, nie da się udowodnić, że stan wojenny nie został wprowadzony również w celu ochrony Polski przed interwencją ZSRR.
      Po drugie, nie da się udowodnić, że stan wojenny nie został wprowadzony również w celu ochrony Polski przed wojną domową.
      Po trzecie, stawiając zarzuty prawne o kierowanie "zorganizowanym związkiem przestępczym o charakterze zbrojnym", młodzi prokuratorzy IPN zdają się w ogóle nie rozumieć, czym była historyczna PRL - państwo, wedle dzisiejszych kryteriów, od początku do końca nielegalne. Rozumieć to powinni jednak ludzie, którzy dziś sprawują władzę, a urodzili się w latach czterdziestych i pięćdziesiątych.
      Po czwarte, zawierając i konsekwentnie wypełniając porozumienia Okrągłego Stołu, Wojciech Jaruzelski i Czesław Kiszczak walnie przyczynili się do powstania demokratycznej niepodległej Polski.
      Po piąte, karne ściganie autorów stanu wojennego po upływie trzydziestu lat od jego wprowadzenia i dwudziestu lat od odzyskania wolności wygląda bardziej na zemstę niż na sprawiedliwość - szczególnie gdy ściga się schorowanych osiemdziesięciolatków, za którymi nie stoi już żadna siła.
      Po szóste, zdecydowana większość społeczeństwa nadal uważa, iż wprowadzenie stanu wojennego było słuszne. Od lat wyraziście dowodzą tego sondaże różnych ośrodków socjometrycznych. Pomijać ten fakt, to poniekąd lekceważyć własny naród.
      Po siódme, żaden sądowy proces, zwłaszcza prowadzony kilkadziesiąt lat po fakcie, nie ustali jednej absolutnej prawdy o stanie wojennym. W pamięci milionów rodaków, którzy przeżyli to tragiczne wydarzenie, na zawsze pozostaną miliony prawd osobistych - w dużej mierze wspólnych, lecz przecież także istotnie różnych. Różne poglądy na sprawę mają także profesjonaliści. Historia wskazuje, że tego typu różnic usunąć się nie da.
      Po ósme, polityka różni się od wojny między innymi tym, że dziejowy zwycięzca nie musi zabijać pokonanego. Uważam, że ogłoszona przez Prezydenta Rzeczpospolitej w 2010 roku abolicja wobec Wojciecha Jaruzelskiego i pozostałych przy życiu twórców stanu wojennego z 1981 roku byłaby w pełni zgodna z etosem "Solidarności", z której wywodzą się ludzie rządzący dziś Polską.
      Jestem gotów szerzej uzasadnić te tezy w publicznej dyskusji. Wymagałaby ona konkretnego miejsca, udziału przedstawicieli głównych stron sporu oraz przestrzegania formalnych i merytorycznych reguł rozmowy. W wolnej Ojczyźnie takiej debaty dotychczas nie było - a szkoda, gdyż naszym dzieciom mogłaby ona przynieść jedynie pożytek. Tak jak abolicja, o którą Pana Prezydenta solennie proszę.
      Z głębokim respektem i dobrymi życzeniami
      Warszawa, 25 listopada 2010

Stanisław Remuszko

* * *
      Przedkładając załączony apel, uprzejmie informuję, że trzy i pół roku temu - 25 kwietnia 2007 - w Kancelarii Prezydenta RP złożyłem (za pokwitowaniem) identyczny co do kropki list adresowany do Lecha Kaczyńskiego. O ile wiem, trafił on od razu ad acta; w każdym razie nie dostałem nań żadnej odpowiedzi.
      Cała historia jest opisana na mojej stronie internetowej, a także w książce "Wariacje obywatelskie" na stronach 213-218.
      Wiem, że demokratyczny prezydent nie jest monarchą absolutnym i - formalnie rzecz biorąc - nie może zwolnić obywateli od odpowiedzialności karnej bez wcześniejszego przeprowadzenia odpowiednich procedur. Ja jednak nie sugeruję Panu Prezydentowi żadnych konkretnych rozwiązań prawnych, a słowa "abolicja" używam w charakterze symbolu, który oddaje tenor mej patriotycznej intencji. Przypuszczam, że gdyby wystąpił Pan w tej sprawie ze swoją własną polityczną inicjatywą - z cichym westchnieniem ulgi poparła by taki pomysł zdecydowana większość społeczeństwa i dałoby się dla jego urzeczywistnienia znaleźć stosowne parlamentarne rozwiązania legislacyjne.
      Rzecz jasna, zdaję sobie sprawę z wrzawy, jaka musiałaby się wtedy również podnieść. Jako żywy obserwator naszego życia publicznego odnoszę jednak wrażenie, że - w statystycznym bilansie ostatniego dwudziestolecia - z roku na rok szczęśliwie spada zarówno liczba, jak i odsetek moich rodaków zainteresowanych bezwzględnością dziejowych personalnych rozliczeń. Wierzę, że odważny i wytrwały prezydent Rzeczpospolitej Polskiej Bronisław Komorowski, który doskonale rozumie potrzebę narodowej zgody ponad podziałami, znajdzie niejeden sposób, by wesprzeć ten dobry proces przemian obywatelskiej mentalności.

Stanisław Remuszko
      www.remuszko.pl/abolicja/
      • 1zorro-bis PISdzielce gonia juz "w pietke"..... 13.12.10, 10:05
        co ta banda oszolomow jeszcze wymysli?
      • grisza14 Do red. Remuszko 13.12.10, 10:38
        To panski epizod wspolpracy z mlodym Jastrunem ma swoje uzasadnienie ideologiczne?
        • oldnick5 Nie znałem i nie znam pana Jastruna 13.12.10, 11:12
          młodego ani starego, kimkolwiek on jest/był. Chyba z kimś mnie Pan(i) myli :-)
          Stanisław Remuszko
          • grisza14 Re: Nie znałem i nie znam pana Jastruna 13.12.10, 11:27
            A audycje polskie w szwedzkim radio nie byly zwiazane z dzialalnoscia Instytutu Kultury Polskiej w Sztokholmie kierowanym wowczas przez pana Jastruna Jr ?
            • oldnick5 BTW 13.12.10, 11:46
              Owszem, przez bodaj 11 lat byłem warszawskim korespondentem redakcji polskiej szwedzkiego radia, lecz nie wiem nic o żadnych powiązaniach "audycji polskich w szwedzkim radio".
              BTW: a ten pan Jastrun jr to jakiś szczególnie zły/dobry człowiek?
              S.R.
              • grisza14 Re: BTW 13.12.10, 12:03
                Boze bron, bardzo podobala sie obu Panom Unia Wolnosci. Przynajmniej tak wynikalo z panskich korespondencji. A kto dowodzil redakcja polska radia szwedzkiego w tym czasie ?
                A pan Jastrun ? , prosze poczytac, chyba w Polityce i najlepiej zbiorczo felietony z ostatnich 8-u miesiecy to sam Pan sie zorientuje, czy to czlowiek dobry, czy nie.
                • oldnick5 Sugeruję priva :-) 13.12.10, 17:05
                  Szanowny Panie,
                  Powtórnie spytam: może jednak myli mnie Pan z kimś innym? Przypuszczam tak, bo (wbrew temu co Pan pisze) z moich korespondencji nigdy nie wynikało upodobanie do Unii Wolności - nie tylko bardziejsze, jak Pan to ujmuje, ale absolutnie żadne.
                  Jeśli chce Pan ze mną porozmawiać o redakcji polskiej szwedzkiego radia w latach dziewięćdziesiątych - uprzejmie proszę o telefon: +22 641-7190 lub mejl na priva:
                  remuszko@neostrada.pl
                  Tutaj natomiast jest wątek o stanie wojenym.
                  Z poważaniem
                  S.R.
      • zejar47 Re: Dwa w jednym 13.12.10, 13:14
        Popieram w całości treśc tego listu
      • yamata Re: Dwa w jednym 13.12.10, 19:27
        Do Pana Stanisława Remuszko:

Abstrahując całkowicie od treści pańskiego listu, z którą (o zgrozo!) zaczynam się zgadzać, mimo że kiedyś Jaruzelskiego, Kiszczaka i Urbana (za uszy) ;) osobiście powiesiłbym na najwyższej sośnie w tym kraju, a przynajmniej liczyłem że skończą jak Ceausescu... ;)

Tak więc abstrahując... Chciałem wyrazić mój najgłębszy podziw dla kultury wypowiedzi, jakości języka polskiego i szczególnej odwagi osobistej, jaką Pan wykazuje podpisując się imieniem i nazwiskiem (oraz podając dane kontaktowe) na tym, nie czarujmy się - dość plugawym forum...
        Szacun i respect ;)

Pozdrawiam i życzę najlepszego, Panie Remuszko ;)
        • oldnick5 @ yamata 14.12.10, 09:05
          Dzięki za dobre słowo. Sprawił(a) mi Pan(i) dużą frajdę. Pozwolę sobie Pana(i) wypowiedź zacytować w nowej książczynie. Także zapraszam na priva :-)
          Z respektem
          S.R.
          P.S. Przypuszczam, że Pan(i) jest ze Śląska, Małopolski lub Wielkopolski...
          • yamata Re: @ yamata 15.12.10, 00:02
            He, he... Zgody na cytat udzielam ;) Dzięki za zaproszenie...
            Akurat co do post scriptum, to nie bardzo. Szukałbym w Łódzkiem ;)
            Albo gdzieś w świecie, sometimes... ;)
            • oldnick5 Re: @ yamata 15.12.10, 21:15
              Z przekory odpowiem, że Pana(i) zgoda jest dla mnie miła, lecz zbędna - z uwagi na zapisy prawa autorskiego (prawo cytatu).
              Pozdrawiam serdecznie :-)
              S.R.
    • grisza14 Komorowski wprowadził stan wojenny-nie, to stan 13.12.10, 10:09
      wojenny stworzyl Komorowskiego. A potem juz poszlo gladko poprzez obrone WSI i kulminacyjne zaproszenie Jaruzelskiego do RBN. Bo jest drodzy koledzy tak, ze nadal karty rozdaje komunistyczno-sowiecka razwiedka, a jak to sie komus panie Henryku Sikora nie podoba, to powiedzial stary "polski general" ze moga pospadac aureole.Wyjatkowo obmierzly typ i w normalnym kraju zmuszono by go razem z jego wiedza do wyjazdu w Andy wraz z druchem Honeckerem.
      • henryk-sikora odpowiedź dla "grisza14" 13.12.10, 10:28
        "grisza14" piszesz po pierwsze nie na temat, a po drugie napisz coś sensownego, bo nie mozna nic zrozumieć z tego co napisałeś:). Próbujesz bardzo nieudolnie odkryć, że stan wojenny był złem, o tym wie dziecko w przedszkolu. A słowa, że stan wojenny stworzył Komorowskiego są podłe!!!!!!! Ciekaw jestem co Ty robiłeś 13 grudnia 1981 roku? Byłeś już na świecie wówczas czy też wrzeszcałeś i tupałes rodzicom, że chcesz teleranek oglądać:)).
        • grisza14 Nie korzystalem z uslug dentysty na Bialolece 13.12.10, 10:36
          Panie Heniu, tylko spokoj moze nas uratowac i byc moze, tak jak Dorocie Kani udalo sie poskladac watki biograficzne Pierwszej Damy, tak moze uda sie poskladac watki biograficzne jej malzonka.
          Jesli zas chodzi o sprawy podle, to tutaj nie pomoze panom Komorowskiemu, Tuskowi, Arabskiemu, Sikorskiemu i Klichowi nawet dziesiec wykrzyknikow.
          • henryk-sikora odpowiedź dla "grisza14" 13.12.10, 11:01
            No tak, Pani Dorota Kania poradzi sobie jakoś, w końcu brała łapówki (tzw.pożyczki) od rodziny przekrętacza Marka Dochnala, za powoływanie się na wpływy (na co jest art. w kodeksie karnym). To są wasze prawicowe autorytety, co jeden to lepszy złodziej i przestępca. Wasz dekalog prawd jest taki jak trzecia prawda śp. księdza prof. Tischnera:).
            Niech Pan odpowie chociaż raz na temat!
            • grisza14 Re: odpowiedź dla "grisza14" 13.12.10, 11:37
              Ja mysle, ze pani Dorota Kania padla ofiara prowokacji WSI, ktore posluzyly sie tesciowa pana Dochnala i panem Dochnalem, ktory jak slysze pod swiatlymi rzadami PO miewa sie znacznie lepiej niz w okresie rzadow PiS. W mojej ocenie nie da sie tego powiedziec o ludziach porzadnych, ale jest jeszcze za wczesnie, zeby osoby mniej zasobne umyslowo mogly sie w tym polapac.
              Poza tym panie Henryku przytocze panu historie zamrozonych szpiegow ZSRR umieszczonych w Wielkiej Brytanii i USA, ktorym dorobiono zyciorysy, przeszlosc, rodzicow i dziadkow, wyksztalcenie i inne detale i ktorych odmrazano w zaleznosci od potrzeb. Czy nie sadzi pan, ze takie sztuczki obce byly sluzbom specjalnym dowodzonym przez Jaruzelskiego i Kiszczaka? No i sam nie wiem, co jeszcze moglbym Panu napisac bardziej na temat.
              • pis_busters Re: Znów masz dyżur? No cóż taka praca... 13.12.10, 11:40
                Znów masz dyżur? No cóż taka praca...
                • grisza14 Re: Znów masz dyżur? No cóż taka praca... 13.12.10, 11:46
                  Zasuwaj na parking odsniezac, bo szef na kontrole sie wybiera i nie pal tyle, bo to psuje zeby i oddech. Jedzie potem taki tramwajem i chucha.
                  • pis_busters Re: Znów masz dyżur? No cóż taka praca... 13.12.10, 11:58
                    Już lecę odśnieżać. Ty w tym czasie w ciepłym pokoiku liczysz napisane posty i cieszysz się na kasę na koniec miesiąca... To już wolę odsnieżać. Przynajmniej to uczciwa praca !
                    • grisza14 Re: Znów masz dyżur? No cóż taka praca... 13.12.10, 12:13
                      Tylko blagam Cie nie pal tyle papierosow - bo wiesz, swieze poietrze przede wszystkim i piekny usmiech.
              • grisza14 Pan Henryk udal sie na lunch 13.12.10, 12:08
                zawinal zarekawki i sie wylogowal.
              • erte2 Re: odpowiedź dla "grisza14" 13.12.10, 12:16
                grisza14
                ......Poza tym panie Henryku przytocze panu historie zamrozonych szpiegow ZSRR umiesz
                > czonych w Wielkiej Brytanii i USA, ktorym dorobiono zyciorysy, przeszlosc, rodz
                > icow i dziadkow, wyksztalcenie i inne detale i ktorych odmrazano w zaleznosci o
                > d potrzeb. Czy nie sadzi pan, ze takie sztuczki obce byly sluzbom specjalnym do
                > wodzonym przez Jaruzelskiego i Kiszczaka?.......

Masz na myśli braci Kaczyńskich? Ciekawa hipoteza, ale, przyznam, bardzo prawdopodobna...
                • grisza14 Re: odpowiedź dla "grisza14" 13.12.10, 12:23
                  Nie, myslalem o takim gostku, ktory wygral wybory przez przypadek.
                  • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "grisza14" 13.12.10, 12:56
                    No tak, pani Dorota Kania wg. Pana to chodząca uczciwość wobec której WSI dokonały prowokacji, natomiast b. posłanka Sawicka, czy pani Marczuk lub dr G. to szubrawcy. Prezentuje Pan taką klasyczną podwójną moralność, moralność Kalego. jak Kali ukraść krowe to dobrze, jak Kalemu skradziono krowe to źle. Nie zrozumiem jak mozna żyć w takiej obłudzie.
                    • grisza14 Ja o zupie grzybowej a Pan Henryk o herbacie 13.12.10, 13:09
                      prosze odniesc sie do meritum sprawy a nie mieszac tu ani Sawickiej ( niegodna miana posla ), ani G, ani Misiaka, ani Marczuk, ani Drzewieckiego, ani Chlebowskiego, ani Rosola i prosze w ogole pozostawic w spokoju Platforme Obywatelska.
                      Jesli zas chodzi o Dorote Kanie, to sadzi Pan ze kto dokonal prowokacji ? Krasnoludki ?
                      • henryk-sikora odpowiedź dla "grisza14" 13.12.10, 13:34
                        "grisza14" jakiej prowokacji? Dorota kania to wyachowana baba, która chciała zarobić na mieszkanie oferując swoje posrednictwo w załatwieniu zwolnienia z aresztu Dochnala. Napisałem już, że wy prawicowcy stosujecie podwójną moralność Kalego. Jeżeli ktoś z was popełni przestępstwo to wołacie, że WSI, ktore już nota bene nie istniały dokonały prowokacji wobec Kani. Ale jak Kamiński, szef służby specjalnej dokonuje prowokacji wobec premiera rządu, co sam przyznał mówiąc, że zrobił wobec premiera "test na przywództwo", to wtedy wrzeszczycie, że afera i powatarzacie jak małpy w ZOO nazwiska Drzewickiego, Chlebowskiego i Rosoła. A jakieg przestępstwa dokonali Ci ludzie? ŻADNEGO!!!!!!!!! Pierdolcie sobie dalej te dyrdymały, mam to w dupie i większość społeczeństwa ma to w dupie!!!!!!!!!!!
                        • grisza14 Re. dla Henryk-Sikora 13.12.10, 13:44
                          ale chodzi o to, aby wlasnie wiekszosc spoleczenstwa przestala miec to w d... i zaczela myslec.
                          Panie Heniu, prywatne pytanko praktyczne? Ja tez sobie lubie poprzeklinac i mam w tym spory talent, wiec chcialbym sobie wyrobic u Admina licencje na przeklinanie tylko nie wim, jak do tego podejsc?
                          • henryk-sikora odpowiedź dla "grisza14" 13.12.10, 14:13
                            Tak się składa, że większość społeczeństwa myśli zdroworozsądkowo. Społeczeństwo całe w swojej masie wyraża swoje prywiązanie do demokracji i państwa prawa. Komuniści też narzekali, że oni chcą tak dobrze, ale są niezrozumiani prze społeczeństwo, na co odpowiadlismy, aby zmienili sobie społeczeństwo. Więc zmieńcie sobie społeczeństwo i będziecie mogli mianować Jarsława I królem:))).
                            A co do przekleństw:), nie krępuj się "grisza14":), jak masz talent to dawaj:)).
                            • grisza14 Re: odpowiedź dla henryk-sikora 13.12.10, 14:27
                              Mam ogromny talent, ale boje sie Administratora a pan ma widocznie niezle chody w Giewu.
          • pis_busters Re: Jarkowi i sto wykrzykników nie pomoże. 13.12.10, 11:31
            Jarkowi i sto wykrzykników nie pomoże. W końcu wyjdzie na jaw to, o czym wszyscy już wiedzą, że przyłożył swoją krótką łapkę do katastrofy. Już wyobrażam sobie jego biografię w Wikipedii za parę lat...
          • pis_busters Re: Yaro-nie korzystalem z uslug dentysty na Biało 13.12.10, 11:34
            Konus do dziś nie może wybaczyć Jaruzelskiemu, że go nie internował. Przynajmniej by mu te pieńki wyleczyli...
      • erte2 Re: Komorowski wprowadził stan wojenny-nie, to st 13.12.10, 10:36
        grisza14
        ...Bo jest drodzy koledzy tak...
        Kolegów to ty sobie szukaj gdzie indziej, np. na Salonie 24 czy w Rodzinach Radia Maryja. Tu natomiast na ogół pisują ludzie rozsądni.
    • bd-75 Naprawdę nie macie o czym pisać? 13.12.10, 10:12
      Proponuję wizytę u specjalisty, bo zdrowemu facetowi wszystko się z d... kojarzy, a nie z PIS-em.
      To była kiedyś naprawdę dobra gazeta.
    • stivi47 Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 10:16
      Te wariaty PISIOJOBCY to sa psychopaty Polski , ta GNOJOWA plynanca w GLOWACH tych WARIATOW byla juz najbardziej widoczna tam pod Smolenskiem kiedy ten WARIAT swoja decyzja LANDUJ DZIADU zabil swoja Zone i 96 pozostalych ta GNOJOWICA w glowach tych PISIOJOBCOW bendzie tak dlugo az tych wariatow powykancza jak tam pod Smolenskiemten tego wariata wykonczyla..
    • prorok77 Od ognia, wojny i rządów PIS zachowaj nas Panie. 13.12.10, 10:24
      Polska dzisiaj pod rządami PIS:
      - stan wojny z Niemcami i Rosją.
      - Stan przed rewolucją w kraju (wojna polsko – polska).
      - Granica szczelnie zamknięta, bo młodzież ucieka.
      - Pomnik zimnego Lecha na każdym placu.
      - Nowe Ministerstwo Propagandy z Kurskim na czele. (do robienia poparcia społecznego i ogłupiania narodu).
      - Szkoła podstawowa nieobowiązkowa. Im naród głupszy tym lepiej.
      - Zakaz pracy w niedziele, obowiązkowe chodzenie do kościoła , wysłuchanie przemówienia małego Jarka z ambony, marsz z pochodniami pod pomnik zimnego Lecha, przemówienie małego Jarka, wieńce i modlitwa.
      - Obowiązkowa modlitwa przed i po zakończeniu pracy czy nauki.
      - Dla zwolenników PIS obowiązkowe moherowe berety – darmowe.
      - Dziwisz kandydatem na Papieża. Przygotuje miejsce dla małego Jarka z kotem.
      - Rydzyk na przewodniczącego radiokomitetu, Lepper i Giertych ministrami. Wsparcie finansowe dla Rydzyka.
      - Kara śmierci za in-vitro. Skończyć z wyjazdami lekarzy i innych fachowców za granicę – zabrać paszporty.
      - Powszechna cenzura, mama zimnego Lecha i małego Jarka na głównego cenzora,( była już w PRL-u).
      - Dostępne media to radio maryja , TV trwam i prasa PIS-owska. Internet tylko dla wiernych członków PIS.
      - Podatki obniżyć o90%, zlikwidować podatek VAT, a wszystkie zarobki oraz emerytury i renty podniesione o 100%, - dla posłów co najmniej 300%.
      - Drukarnie przestawione na drukowanie pieniędzy.
      - Nieposłusznych pismaków i polityków w kajdanki, internować, a strajkujących „w kamasze”.
      - Komórka CBA w każdej firmie i urzędzie. Podsłuchy we wszystkich telefonach. (pielęgniarkom zagłuszać)
      - Mały Jarek koronowany na króla Polski.(„ja tu jestem najważniejszy”).
      - Zmiana słów Hymnu: teraz będzie „z ziemi polskiej do polski”.
      - W kokpicie samolotu wysoko postawiony członek PIS do „podejmowania decyzji”, bo „plot strachliwy”.
      - Pałac Królewski dla rodziny małego Jarka. Willa od PZPR za mała.
      - Regulamin dla każdego członka PIS. „Jak ogłupiać naród”. Na niewygodne pytania odpowiadać „spieprzaj dziadu”.
      - Zakaz używania słów: kartofel, kurdupel, pedał, psychiczny, -„oczywista oczywistość”.
      - Wszystkie wybory zawsze wygrywa PIS – 99.9% obowiązkowo.
      - Wszyscy chorzy psychicznie na wolności – potrzebni przy głosowaniu.
      - „OD RZĄDOW PIS ZACHOWAJ NAS PANIE”.
      • zuq1 Re: Od ognia, wojny i rządów PIS zachowaj nas Pan 14.12.10, 13:54
        Brawo! Obyś był jednak tylko fałszywym prorokiem. I mała errata:
        - Zmiana słów Hymnu: teraz będzie „z ziemi polskiej do Wolski”. - tak to szło:
        www.youtube.com/watch?v=pxvx0g5gmAA
    • minstrel515 Do piaskownicy! Panie i panowie z PiS. 13.12.10, 10:27
      Kompletny regres umysłowy. Zdziecinnienie zaczęło się od prezesa i jest zaraźliwe. Zaremba, Karnowski, Czabański i to pewnie nie koniec "wybitnych" publicystów, których to dopadło. Czekamy na dalsze nazwiska.
    • ustka46 Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 10:35
      Oszołomstwo to bardzo delikatne określenie, choroba psychiczna to choroba. Kiedy choruje jeden,można zaradzic, kiedy jest epidemia,mamy kłopot.
      • lew-35 Re: Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 10:47
        ustka46 napisał:

> Oszołomstwo to bardzo delikatne określenie, choroba psychiczna to choroba. Kied
        > y choruje jeden,można zaradzic, kiedy jest epidemia,mamy kłopot.
        -----------------
        Zgadza się ale dochodzi do tego jeszcze pranie mózgów i nawiedzenia a to też groźne i niebezpieczne ,oczywiście dla niektórych.
    • 6.smiech kaczynski to agent UB 13.12.10, 11:02
      Czas juz dla dobra Polski ta bande pis szamba odizolowac od narodu i Polski. Podstaw
      prawnych aby ich skazac dali juz dosc sami.
    • prawdziwy-moher ...Jeki Wyborczej......... 13.12.10, 11:06
      Te jeki to skowyt w obronie zbrodniarza.Nawet Trybuna Ludu byla bardziej reformowalna.
    • 25000zl demonstrowało grubo ponad tysiąc osób, Leski też 13.12.10, 11:07
      zakłamana rządowa gazeta. Waadza nawet armatkę wodną przysłała, tak kocha swojego pupilka.
      • pis_busters Re: demonstranci rozmnożyli się pięciokrotnie? 13.12.10, 11:38
        Od 24.00 do 11.36 następnego dnia demonstranci rozmnożyli się pięciokrotnie? Może liczysz też tych, co byli duchem a nie ciałem...
    • wels5 Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 11:13
      To oczywiste, że Komorowski wspólnie z Jaruzelskim wprowadzili stan wojenny. Tylko nikt jeszcze nie napisał, że plutonem ZOMO przed kopalnia Wujek dowodził niejaki Tusk.
    • josif47 Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 11:15
      To ze Komorowski jest wspolnikiem gen. Jaruzelskieg, moze powiedziec tylko czlowiek niespelna rozumu. Widocznie Kaczynski miesci sie w tej kategorii ludzi. I nie tylko on, ale i reszta tej pisowskiej zbiorowosci...
      • gnom_opluwacz Re: Komorowski wprowadził stan wojenny 13.12.10, 11:28
        Sęk w tym, że nikt tego nie powiedział. No, może z wyjątkiem Wrońskiego - który nie jest jednak człowiekiem niespełna rozumu, a cynicznym manipulantem.
    • gnom_opluwacz U Wrońskiego niby nic dziwić nie powinno... 13.12.10, 11:27
      ...no, ale zawsze się znajdzie coś nowego. Kto niby - z PiS, spoza PiS, z manifestantów pod domem Jaruzelskiego twierdzi, że Komorowski wprowadził stan wojenny?

Ale redaktorowi Wrońskiemu to nie przeszkadza. Ważne, że jest dobry tytuł. A że nieprawdziwy? Cóż, prawda w Prawdzie Wybiórczej to towar deficytowy.
    • antropoid A może podemonstrować pod domem Czabańskiego? 13.12.10, 11:36
      Agenta sabotującej rozwój państwa i siejącej zamęt, oraz podziały społeczne sekty Kaczyńskich, który na zlecenie swojego chorego psychicznie mocodawcy, na 5 lat zamienił utrzymywane z podatków obywateli Polskie Radio w ohydną partyjną szczekaczkę pis.
      • gnom_opluwacz Re: A może podemonstrować pod domem Czabańskiego? 13.12.10, 12:17
        Podemonstruj, zamiast się napinać na forum. Nie wymaga to umiejętności, pracy, nakładów finansowych - ot, idziesz i demonstrujesz. Śmiało!
        • antropoid Re: A może podemonstrować pod domem Czabańskiego? 13.12.10, 12:57
          gnom_opluwacz napisał:

> Podemonstruj, zamiast się napinać na forum.

A ty zapewne uprawiasz tu publicystkę...
          ------------------------------------------------

> Nie wymaga to umiejętności, pracy...

Z tym się akurat zgodzę, bo to dobrze pokazuje kto był prezesem PR z nominacji Kaczyńskich. Pieniacz i internetowy zapiewajło Czabański, nawołujący podobnych sobie matołów do latania od spod domu Jaruzela pod dom Komorowskiego.

"Czas zakończyć wojnę polsko-polską" - J. Kaczyński podczas kampanii prezydenckiej...
    • ju-li1 Panie Redaktorze Wroński! 13.12.10, 11:46
      Jak można dać taki tytuł?!?!
      Jest wielu ludzi, którzy artykułu nie przeczytają, ale taki tytuł wpadnie każdemu w oko i.... dezinformacja zostanie przekazana.
      Trochę wiecej odpowiedzialności by się Panu, jako dziennikarzowi i myślącemu (mam nadzieję) człowiekowi przydało!
      • grisza14 Jest dobre rozwiazanie, 13.12.10, 12:06
        taki tytul nalezy opatrzyc jakims znaczkiem, ze to jest ironia i wowczas nawet srednio glupi komuch bedzie wiedzial, ze stan wojenny sam sie wprowadzil. Bo przeciez nijak nie mogli go wprowadzic ludzie honoru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka