antobojar 08.01.11, 15:13 Nie dla mnie ten konkurs... Glosowalbym Na M. Sklodowska, gdyby nie... DODA !!!... dla mnie za recenzje Biblii.. (najarani ziolami i opici winem..).. jest bezapelacyjnie POLKA WSZECHCZASOW... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
welarg Re: Właśnie że Wanda Półtawska 08.01.11, 22:46 Wanda Półtawska przez wiele lat w sposób zadaniczy wpływała na decyzje Jana Pawła II (np. zwalczała prezerwatywy). Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz-pedofil Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 15:28 Ciężko ocenić rolę takiej Dobrawy. Stawiałbym na Skłodowską. Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent Skłodowska 08.01.11, 15:36 Kiedyś moją uwagę przykuła grupa Japonek, które na warszawskiej starówce ustawiały się do fotografii przed niepozorną kamienicą. Było to fascynujące z dwóch powodów. Po pierwsze: Japonki ustawiały się do zdjęcia w sposób wskazujący na odbyte przeszkolenie wojskowe. Po drugie: były wyraźnie zafascynowane miejscem, w którym się znalazły. Dwa noble, ale i heroizm życia: dwie osierocone przez matkę siostry wymyśliły i zrealizowały plan: Jedna pracuje i opłaca studia (zagraniczne, bo w Polsce kobiety nauk ścisłych studiować nie mogły) drugiej. Maria guwernerką zapracowała na studia lekarskie siostry... Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 15:39 antobojar napisał: > Nie dla mnie ten konkurs... Glosowalbym Na M. Sklodowska, gdyby nie... > DODA !!!... dla mnie za recenzje Biblii.. (najarani ziolami i opici winem..).. > jest bezapelacyjnie POLKA WSZECHCZASOW... Wyciągnij wniosek z wypowiedzi (przed sądem) partnera Dody, że darcie biblii to jedynie sceniczna kreacja. Czego to nie robi się dla kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Dlatego glosowalbym na Dode a nie na Nergala.. 08.01.11, 18:22 szeregowy_agent napisała: > Wyciągnij wniosek z wypowiedzi (przed sądem) partnera Dody, że darcie biblii to > jedynie sceniczna kreacja. Czego to nie robi się dla kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
a.pazio Konopnicka? Ta od krasnoludków? Polką wszechcasów? 08.01.11, 15:51 Wymienienie autorki wiekopomnego dzieła "O Krasnoludkach i Sierotce Marysi" w tym kontekście, to uderzenie z liścia w twarz pozostałych pretendentek. Orzeszkowa i Dąbrowska przynajmniej umiały pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
wielbiciel_wyborczej Minister Ewa Kopacz! 08.01.11, 15:52 Za zorganizowanie sekcji zwłok ofiar smoleńskich i przeczesanie każdego centymetra terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.pazio Re: Minister Ewa Kopacz! 08.01.11, 15:55 Kolega ma rację. Popieram gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 16:00 Anna Fotyga... Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowy_autor_bloga Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 16:22 Na zdjęciu jest św. Jadwiga ale Śląska, nie Andegaweńska Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 16:22 Robienie jakichkolwiek "plebiscytów wszech czasów" świadczy z jednej stronie o pysze biorących w tym udział (przypomnę katolikom, że pycha jest na pierwszym miejscu 7 grzechów głównych), a z drugiej strony to głupie, jeśli próbuje się porównywać rzeczy zupełnie nieporównywalne. Porównywanie np. księżny Dobrawy z Ireną Sendlerową, to tak jakby oceniać, czy bardziej inteligentny jest elektryk z fabryki Siemensa czy aborygen żyjący na pustyni australijskiej. Zamieńmy ich miejscami, a zginą najwyżej w ciągu kilku dni. To samo z postaciami historycznymi. Można je oceniać tylko na tle ICH CZASÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 16:31 polki z przystanku Łudstok sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs025.snc6/165571_1490058345286_1648826460_1078950_2369981_n.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt0_1 Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 16:50 Proponuję panią Julię Piterę. Takiego drugiego egzemplarza nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 17:10 Zabawa bez sensu. Przecież od razu wiadomo, że wszystkie kandydatki były żydowskiego pochodzenia, miały wnuczka w wehrmachcie, współpracowały z bezpieką lub chorobliwie nienawidziły polskości. Nie lepiej najwybitniejsza Polkę wszechczasow wybrać losowo na konwencji pisu albo pikniku radia maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
snowbird1 A Swieta Panienka??????? 08.01.11, 17:15 Od tylu ludzi juz to slyszalem. (dialog prawdziwy: "panie, ale to byla Zydowka. Tfu... jak pan takie rzeczy mozesz opowiadac?") Odpowiedz Link Zgłoś
rozenek_taki Re: A Swieta Panienka??????? 08.01.11, 17:24 Zawsze dziewica co syna porodziła ... a syn po wodzie chadzał i trędowatych leczył dotykiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
zwf Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 17:22 MaRyja albo Maria K. Za wyjątkowe zasługi dla Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
11ll Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 17:36 Jest wiele Polek godnych, ale dla mnie Maria Curie-Skłodowska. Nie muszę chyba motywować. To nasza Duma Narodowa. Pozwólcie jednak, iż odbiegnę od tematu i to znacznie. Pragnę jednak nadmienić drogiemu gremium wybierającemu kandydatki, iż każdza z tych wybitnych pań które "startują" będą miały rywalkę w postaci mojej szefowej. Otóż moja szefowa okrada firmę, jak tylko i gdzie tylko się da. Nie jest to jej prywatna firma o czym codziennie zapomina. Poszła gnida na emeryturę wcześniejszą, nabrała odpraw, po to aby doić kasę z dwóch etatów. I... na drugi dzień do pracy. Odprawa sześcio cyfrowa. I jakby nic następnego dnia do pracy. Matoł do potęgi, komputera nie właczy nawet bo za durna. A rozlicza ludzi obsługujących na codzień komputery, z ich pracy. Na synka tylko w 2007 r. wzięła jako umowę-zlecenie na 7700 tysięcy. To jej synuś wykazał w PIT 2007. .Prawda, że to Cud Wszech Czasów. Jak to dobrze, że mamy taką Polkę Wszech Czasów u siebie w malusieńkiej firmie. Bo w dużej to by z plecakiem chodzila po pieniądze. A fuch w godzinach pracy to robi tyle że już trzeba jej wspłczuć, bo oślepinie, czym zabiera prace i pieniądze z firmy. Bo to co robi na lewo, mogłoby być wydawane u nas. Taka szefowa to dopiero Cud Wszech Czasów. A jak pieniądze dzieli. Najpierw między swoje koleżanki, niezastapione!!! - w tym jedna po zawodówce gastronomicznej. Dostąpiła tytułu, na który ludzie tracą pięć lat studiów. Przeciekawe jest życie w prywatnych zakladach pracy. Zaręczam. Kiedy ktoś zrobi wreszcie ranking Najbardziej Zasrane Firmy Wszech Czasów. Ja wystartuję .... Pozdrawiam wszystkich biorącycyh udział w Plebiscycie. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 17:44 Tak z ciekawości - jak Maria Curie Sklodowska może być duma Polaków?! Wyrzutem sumienia i piekacym wstydem, to może i tak, ale dumą? Gdyby kobieta nie wyemigrowała, to co najwyżej odkryłaby skład na optymalny kapuśniak lub barszcz z uszkami, bo tutaj Prawdziwi Polacy epoki edukację kobiet uznawali za dekadencka chorobę zepsutej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
11ll Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 21:26 Już Cię lubię. Fajny jesteś gość. ... Fakt na emigracji, ale zawsze podkreślała, że jest z Polski, nie wstydziła się. Była z tego dumna. Dlatego na nią głosuję. My, polacy z niej nie zawsze. Chodziaż z tego co wiem 2011 ma być rokiem Marii. W Japonii szaleją na jej punkcie. I piszą wszędczie że była polką. Masz też dużo racji. U nas byłaby nikim. Jak wielu którzy zap... za marne pieniądze, w gó...anych spółkach, aby się z czegoś utrzymać. I wierz mi nie chodzi o to co powiesz: "Trzeba się było uczyć". Są firmy, gdzie liczy się klika, znajomości i jak daleko w dupę szefowi wejdziesz. Dlatego podziwiam Marię Skłodowską - wyjechała z tąd raz na zawsze. Nie każdy ma odwagę. Mam rodzinę tutaj i przyjaciół. Masz dużo racji. Ale każdy widzi świat inaczej. Pozdrawiam Cię bardzo. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 09.01.11, 14:35 rpq napisał: > Tak z ciekawości - jak Maria Curie Sklodowska może być duma Polaków?! Wyrzutem > sumienia i piekacym wstydem, to może i tak, ale dumą? Gdyby kobieta nie wyemigr > owała, to co najwyżej odkryłaby skład na optymalny kapuśniak lub barszcz z uszk > ami, bo tutaj Prawdziwi Polacy epoki edukację kobiet uznawali za dekadencka cho > robę zepsutej Europy. Ja też jestem ciekawa, jak M.C.-S. może być dumą POLAKÓW? Francuzów to rozumiem, ale Prawdziwych Polaków Patriotów i Katolików???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
rozenek_taki A czemu nie Hojarska? 09.01.11, 02:58 Kobieta tyle się nacierpiała, nawet przepustkę do więzienia fałszowała ... Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 17:47 Ponoć w najbliższych dniach "wiadome kręgi" mają wysunąć kandydatury Szczypińskiej i Kempy. Odpowiedz Link Zgłoś
ossi-pol Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 18:36 Powinni zgłosić "pewniaka", b. lektorkę i posłankę A. Sobecką ! Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Sobecka dobry typ, a tylko niezyjace kobiety moga 08.01.11, 18:53 .. byc brane pod uwage... mgla odpada.. Ale w PiS-ie cos wymysla... ossi-pol napisał: > Powinni zgłosić "pewniaka", b. lektorkę i posłankę A. Sobecką ! Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Sobecka dobry typ, a tylko niezyjace kobiety 08.01.11, 22:42 antobojar napisał: > Sobecka dobry typ, a tylko niezyjace kobiety mogą byc brane pod uwage... To może być Fotyga. Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Dlaczego pominięto Maryję zawsze Dziewicę 08.01.11, 18:24 Królową Polski. Z powyższych wzgłędów biskupi unieważnią plebiscyt. Dlaczego Polką wszechczasów ma być jakieś próchno ????? Ja głosuję na uroczą Cichopek. Odpowiedz Link Zgłoś
bmarq Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 20:16 A organizatorzy tego cyrku mają zaświadczenie o zdrowiu psychicznym? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Hanka Bielicka! 08.01.11, 20:29 Taka już się nie urodzi, a przed nią to... szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
balajanek Re: Hanka Bielicka! 08.01.11, 20:39 Mikołaj Kopernik podobno był kobietą,gdzieś czytałem. Potem idąc tym tropem Lech Kaczyński z muzeum techniki czy jak się to tam zwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kris1.a Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 22:18 brakuje jednej, z koroną! Odpowiedz Link Zgłoś
nie_rozenek_taki Renia Begerowa 08.01.11, 23:13 Tyle podpisów przecież zebrała ... Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 noblistka Maria Skłodowska-Curie .. tylko !!!!!! 08.01.11, 23:26 Noblistka Maria Skłodowska-Curie - bez żadnej konkurencji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
to.spacer Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 23:32 Jeśli wolno zgłosić dwie kobiety ex equo to proponuję Renatę Grochal i Magdalenę Środę. Panie te są absolutnymi mistrzyniami świata w nieuczciwym zarabianiu łatwych pieniedzy. Od wielu miesięcy wklejają w Gazecie, pod swoimi lub innymi nazwiskami, ten sam kosmetycznie tylko modyfikowany tekst. wyborcza.pl/1,75968,8916566,Kobiety_nie_powiedzialy_jeszcze_ostatniego_slowa.html wyborcza.pl/1,80322,8791711,Partia_porzuconych_zon.html - to tylko dwa ostatnie przykłady, wczesniejsze łatwo znaleźć: wszystkie są - też plus za bezczelność - w jednej rubryce. "Komentarze, opinie". Odpowiedz Link Zgłoś