Dodaj do ulubionych

Plebiscyt na Polkę wszech czasów

08.01.11, 15:13
Nie dla mnie ten konkurs... Glosowalbym Na M. Sklodowska, gdyby nie...
DODA !!!... dla mnie za recenzje Biblii.. (najarani ziolami i opici winem..).. jest bezapelacyjnie POLKA WSZECHCZASOW...
Obserwuj wątek
    • volflarsen Sklodowska!!!! 08.01.11, 15:18
      • rozenek_taki Wanda Wasilewska 08.01.11, 17:17
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        • welarg Re: Właśnie że Wanda Półtawska 08.01.11, 22:46
          Wanda Półtawska przez wiele lat w sposób zadaniczy wpływała na decyzje Jana Pawła II (np. zwalczała prezerwatywy).
          • rozenek_taki A może Nelci Arnold? 08.01.11, 22:54
            To bardzo pożyteczna kobieta!

• ksiadz-pedofil Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 15:28
      Ciężko ocenić rolę takiej Dobrawy. Stawiałbym na Skłodowską.
    • szeregowy_agent Skłodowska 08.01.11, 15:36
      Kiedyś moją uwagę przykuła grupa Japonek, które na warszawskiej starówce ustawiały się do fotografii przed niepozorną kamienicą. Było to fascynujące z dwóch powodów. Po pierwsze: Japonki ustawiały się do zdjęcia w sposób wskazujący na odbyte przeszkolenie wojskowe. Po drugie: były wyraźnie zafascynowane miejscem, w którym się znalazły.

Dwa noble, ale i heroizm życia: dwie osierocone przez matkę siostry wymyśliły i zrealizowały plan: Jedna pracuje i opłaca studia (zagraniczne, bo w Polsce kobiety nauk ścisłych studiować nie mogły) drugiej. Maria guwernerką zapracowała na studia lekarskie siostry...
    • szeregowy_agent Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 15:39
      antobojar napisał:

> Nie dla mnie ten konkurs... Glosowalbym Na M. Sklodowska, gdyby nie...
      > DODA !!!... dla mnie za recenzje Biblii.. (najarani ziolami i opici winem..)..
      > jest bezapelacyjnie POLKA WSZECHCZASOW...
      Wyciągnij wniosek z wypowiedzi (przed sądem) partnera Dody, że darcie biblii to jedynie sceniczna kreacja. Czego to nie robi się dla kasy!
      • antobojar Dlatego glosowalbym na Dode a nie na Nergala.. 08.01.11, 18:22

szeregowy_agent napisała:
        > Wyciągnij wniosek z wypowiedzi (przed sądem) partnera Dody, że darcie biblii to
        > jedynie sceniczna kreacja. Czego to nie robi się dla kasy!
    • a.pazio Konopnicka? Ta od krasnoludków? Polką wszechcasów? 08.01.11, 15:51
      Wymienienie autorki wiekopomnego dzieła "O Krasnoludkach i Sierotce Marysi" w tym kontekście, to uderzenie z liścia w twarz pozostałych pretendentek. Orzeszkowa i Dąbrowska przynajmniej umiały pisać...
    • wielbiciel_wyborczej Minister Ewa Kopacz! 08.01.11, 15:52
      Za zorganizowanie sekcji zwłok ofiar smoleńskich i przeczesanie każdego centymetra terenu.
      • a.pazio Re: Minister Ewa Kopacz! 08.01.11, 15:55
        Kolega ma rację. Popieram gorąco!
        • rozenek_taki Premier Suchocka 08.01.11, 17:45
          Podziękujmy jej za konkordat :)

• nikola_piterski2 Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 16:00
      Anna Fotyga...
    • anonimowy_autor_bloga Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 16:22
      Na zdjęciu jest św. Jadwiga ale Śląska, nie Andegaweńska
    • lubat Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 16:22
      Robienie jakichkolwiek "plebiscytów wszech czasów" świadczy z jednej stronie o pysze biorących w tym udział (przypomnę katolikom, że pycha jest na pierwszym miejscu 7 grzechów głównych), a z drugiej strony to głupie, jeśli próbuje się porównywać rzeczy zupełnie nieporównywalne.

Porównywanie np. księżny Dobrawy z Ireną Sendlerową, to tak jakby oceniać, czy bardziej inteligentny jest elektryk z fabryki Siemensa czy aborygen żyjący na pustyni australijskiej. Zamieńmy ich miejscami, a zginą najwyżej w ciągu kilku dni.
      To samo z postaciami historycznymi. Można je oceniać tylko na tle ICH CZASÓW.
    • trajkotek Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 16:31

polki z przystanku Łudstok
      sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs025.snc6/165571_1490058345286_1648826460_1078950_2369981_n.jpg
    • emeryt0_1 Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 16:50
      Proponuję panią Julię Piterę. Takiego drugiego egzemplarza nie ma.
    • rpq Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 17:10
      Zabawa bez sensu. Przecież od razu wiadomo, że wszystkie kandydatki były żydowskiego pochodzenia, miały wnuczka w wehrmachcie, współpracowały z bezpieką lub chorobliwie nienawidziły polskości. Nie lepiej najwybitniejsza Polkę wszechczasow wybrać losowo na konwencji pisu albo pikniku radia maryja?
    • snowbird1 A Swieta Panienka??????? 08.01.11, 17:15
      Od tylu ludzi juz to slyszalem.
      (dialog prawdziwy: "panie, ale to byla Zydowka.
      Tfu... jak pan takie rzeczy mozesz
      opowiadac?")
      • rozenek_taki Re: A Swieta Panienka??????? 08.01.11, 17:24
        Zawsze dziewica co syna porodziła ... a syn po wodzie chadzał i trędowatych leczył dotykiem ...

• zwf Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 17:22
      MaRyja albo Maria K. Za wyjątkowe zasługi dla Polski...
    • 11ll Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 17:36
      Jest wiele Polek godnych, ale dla mnie Maria Curie-Skłodowska. Nie muszę chyba motywować. To nasza Duma Narodowa. Pozwólcie jednak, iż odbiegnę od tematu i to znacznie. Pragnę jednak nadmienić drogiemu gremium wybierającemu kandydatki, iż każdza z tych wybitnych pań które "startują" będą miały rywalkę w postaci mojej szefowej. Otóż moja szefowa okrada firmę, jak tylko i gdzie tylko się da. Nie jest to jej prywatna firma o czym codziennie zapomina. Poszła gnida na emeryturę wcześniejszą, nabrała odpraw, po to aby doić kasę z dwóch etatów. I... na drugi dzień do pracy. Odprawa sześcio cyfrowa. I jakby nic następnego dnia do pracy. Matoł do potęgi, komputera nie właczy nawet bo za durna. A rozlicza ludzi obsługujących na codzień komputery, z ich pracy. Na synka tylko w 2007 r. wzięła jako umowę-zlecenie na 7700 tysięcy. To jej synuś wykazał w PIT 2007. .Prawda, że to Cud Wszech Czasów. Jak to dobrze, że mamy taką Polkę Wszech Czasów u siebie w malusieńkiej firmie. Bo w dużej to by z plecakiem chodzila po pieniądze. A fuch w godzinach pracy to robi tyle że już trzeba jej wspłczuć, bo oślepinie, czym zabiera prace i pieniądze z firmy. Bo to co robi na lewo, mogłoby być wydawane u nas. Taka szefowa to dopiero Cud Wszech Czasów. A jak pieniądze dzieli. Najpierw między swoje koleżanki, niezastapione!!! - w tym jedna po zawodówce gastronomicznej. Dostąpiła tytułu, na który ludzie tracą pięć lat studiów. Przeciekawe jest życie w prywatnych zakladach pracy. Zaręczam.
      Kiedy ktoś zrobi wreszcie ranking Najbardziej Zasrane Firmy Wszech Czasów. Ja wystartuję .... Pozdrawiam wszystkich biorącycyh udział w Plebiscycie.
      • rpq Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 17:44
        Tak z ciekawości - jak Maria Curie Sklodowska może być duma Polaków?! Wyrzutem sumienia i piekacym wstydem, to może i tak, ale dumą? Gdyby kobieta nie wyemigrowała, to co najwyżej odkryłaby skład na optymalny kapuśniak lub barszcz z uszkami, bo tutaj Prawdziwi Polacy epoki edukację kobiet uznawali za dekadencka chorobę zepsutej Europy.
        • rozenek_taki Beata Gosiewska 08.01.11, 17:59
          Za zasługi dla ludu pracy Woli ...

• 11ll Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 21:26
          Już Cię lubię. Fajny jesteś gość. ... Fakt na emigracji, ale zawsze podkreślała, że jest z Polski, nie wstydziła się. Była z tego dumna. Dlatego na nią głosuję. My, polacy z niej nie zawsze. Chodziaż z tego co wiem 2011 ma być rokiem Marii. W Japonii szaleją na jej punkcie. I piszą wszędczie że była polką. Masz też dużo racji. U nas byłaby nikim. Jak wielu którzy zap... za marne pieniądze, w gó...anych spółkach, aby się z czegoś utrzymać. I wierz mi nie chodzi o to co powiesz: "Trzeba się było uczyć". Są firmy, gdzie liczy się klika, znajomości i jak daleko w dupę szefowi wejdziesz. Dlatego podziwiam Marię Skłodowską - wyjechała z tąd raz na zawsze. Nie każdy ma odwagę. Mam rodzinę tutaj i przyjaciół. Masz dużo racji. Ale każdy widzi świat inaczej. Pozdrawiam Cię bardzo. Hej
        • pani_bozia Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 09.01.11, 14:35
          rpq napisał:

> Tak z ciekawości - jak Maria Curie Sklodowska może być duma Polaków?! Wyrzutem
          > sumienia i piekacym wstydem, to może i tak, ale dumą? Gdyby kobieta nie wyemigr
          > owała, to co najwyżej odkryłaby skład na optymalny kapuśniak lub barszcz z uszk
          > ami, bo tutaj Prawdziwi Polacy epoki edukację kobiet uznawali za dekadencka cho
          > robę zepsutej Europy.

Ja też jestem ciekawa, jak M.C.-S. może być dumą POLAKÓW? Francuzów to rozumiem, ale Prawdziwych Polaków Patriotów i Katolików????????????
      • rozenek_taki A czemu nie Hojarska? 09.01.11, 02:58
        Kobieta tyle się nacierpiała, nawet przepustkę do więzienia fałszowała ...
    • antropoid Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 17:47
      Ponoć w najbliższych dniach "wiadome kręgi" mają wysunąć kandydatury Szczypińskiej i Kempy.
      • ossi-pol Re: Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 18:36
        Powinni zgłosić "pewniaka", b. lektorkę i posłankę A. Sobecką !
        • antobojar Sobecka dobry typ, a tylko niezyjace kobiety moga 08.01.11, 18:53
          .. byc brane pod uwage... mgla odpada..
          Ale w PiS-ie cos wymysla...

ossi-pol napisał:

> Powinni zgłosić "pewniaka", b. lektorkę i posłankę A. Sobecką !
          • antropoid Re: Sobecka dobry typ, a tylko niezyjace kobiety 08.01.11, 22:42
            antobojar napisał:

> Sobecka dobry typ, a tylko niezyjace kobiety mogą byc brane pod uwage...

To może być Fotyga.
    • cezaryk Matka Boska Świętokrzyska - oczywiście 08.01.11, 17:57
    • asraz Dlaczego pominięto Maryję zawsze Dziewicę 08.01.11, 18:24

Królową Polski. Z powyższych wzgłędów biskupi unieważnią plebiscyt.
      Dlaczego Polką wszechczasów ma być jakieś próchno ?????

Ja głosuję na uroczą Cichopek.
    • bmarq Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 20:16
      A organizatorzy tego cyrku mają zaświadczenie o zdrowiu psychicznym?
    • ubiquitousghost88 Hanka Bielicka! 08.01.11, 20:29
      Taka już się nie urodzi, a przed nią to... szkoda gadać!
      • balajanek Re: Hanka Bielicka! 08.01.11, 20:39
        Mikołaj Kopernik podobno był kobietą,gdzieś czytałem.
        Potem idąc tym tropem Lech Kaczyński z muzeum techniki czy jak się to tam zwie.
    • kris1.a Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 22:18
      brakuje jednej, z koroną!
    • wiun Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 23:05
      Marysieńka Sobieńska???
      • nie_rozenek_taki Renia Begerowa 08.01.11, 23:13
        Tyle podpisów przecież zebrała ...

• czuk1 noblistka Maria Skłodowska-Curie .. tylko !!!!!! 08.01.11, 23:26
      Noblistka Maria Skłodowska-Curie - bez żadnej konkurencji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • to.spacer Plebiscyt na Polkę wszech czasów 08.01.11, 23:32

Jeśli wolno zgłosić dwie kobiety ex equo to proponuję Renatę Grochal i Magdalenę Środę. Panie te są absolutnymi mistrzyniami świata w nieuczciwym zarabianiu łatwych pieniedzy.
      Od wielu miesięcy wklejają w Gazecie, pod swoimi lub innymi nazwiskami, ten sam kosmetycznie tylko modyfikowany tekst.
      wyborcza.pl/1,75968,8916566,Kobiety_nie_powiedzialy_jeszcze_ostatniego_slowa.html
      wyborcza.pl/1,80322,8791711,Partia_porzuconych_zon.html
      - to tylko dwa ostatnie przykłady, wczesniejsze łatwo znaleźć: wszystkie są - też plus za bezczelność - w jednej rubryce. "Komentarze, opinie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka