cirano 03.02.11, 07:54 O, coś mi się zdaje, że Sikorski "sparzył pysk" i mężem stanu nie będzie. On przegra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.ba A Radosław samolot dla siebie i kolegów ma już 03.02.11, 08:15 A Radosław samolot dla siebie i kolegów ma już podstawiony na Okęciu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego przygłup Sikorski jest MSZ mojego kraju, wstyd 03.02.11, 08:18 jego koledzy w rządzie premiera Tuska nie lepsi, Pitera, Gras, Kwiatkowski, Seremet, Hall, Kołacz ..... Nie ma co sie dziwic ze wszystko w Polsce Geniusze Narodu Polskiego robia od tylu strony. Potrafią nawet lądować do góry kołami Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_szpinak Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 08:19 Bo my, Polacy, jesteśmy tak z#jebiści, że wszystkim innym nie tylko możemy, a wręcz musimy służyć za wzór... Podobnie Polska. A serio: pan Sikorski chyba żyje w innej rzeczywistości albo nasłuchał się oszołomów z białoruskiej opozycji, bo przeciętny Białorusin, który ma pracę, dostaje za nią wypłatę, ma do dyspozycji lepsze jakościowo drogi niż w Polsce, ma lepsze i większe mieszkanie (trudno w to uwierzyć, ale na Białorusi w ubiegłym roku oddano do użytku około 106 000 mieszkań o średniej powierzchni około 90 metrów kwadratowych, w Polsce - trochę ponad 160 000 o średniej powierzchni 60 metrów kwadratowych), nie podniesie ręki na ojca narodu. Batiuszka Aleksandr ma, wbrew opiniom głoszonym przez polskie media, całkiem spore poparcie i ludzie na Białorusi boją się co będzie, kiedy go zabraknie. Do tego jest całkiem zręcznym politykiem, wie że ani ruscy ani ue nie będą go niepokoić sankcjami, bo to ue i Rosja mają więcej do stracenia w przypadku ich wprowadzenia (tania żywność, nawozy sztuczne, produkty ropopochodne i w końcu tranzyt rosja - ue), a Łukaszenka zbliża się to do zachodu, to do Rosji i jakoś to wszystko się kręci, on kręci wałki, ludzie nie protestują, bo im w sumie wygodnie... Tylko po co my się tam mieszamy? Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 08:33 tjaaa, mleliem i miodem po prostu ta Białoruś płynie a drogi? takie jak ta od przejścia w Czeremsze i w okolicach Baranowicz? powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_szpinak Re: Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 09:14 Nie pisałem, że mlekiem i miodem, ale głodu nie cierpią, wyjeżdżać mogą, dlatego marnie widzę to nasze potrząsanie szabelką i straszenie Łukaszenki słabą w gruncie rzeczy opozycją, w dodatku opozycją, której program to "obalić baćkę", a później się zobaczy. Piszesz o drodze m1? Można się czepiać, ale zobacz obwodnice, zobacz jak zrobione są drogi lokalne (bywają bite grysem, ale zobacz jak są utrzymane i jak szerokie). I popatrz jak wyglądają drogi w Polsce, a będzie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
dezyderymarchewka Re: Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 10:11 przestań wypisywać głupoty! na Białorusi nie ma ani jednej normalnej autostrady w europejskim tego słowa znaczeniu, a M1-tzw.Minka z Brześcia do Orszy to tylko średniej klasy droga i nie ma się czym podniecać. Pojedź na lokalne drogi to pogadamy. Porównaj Minkę do naszej A4 Zgorzelec-Kraków, A2 Nowy Tomyśl-Stryków albo nawet do otwartego parę dni temu warszawskiego odcinka S8 na którym wszyscy psy wieszają, a który i tak jest bez porównania lepszy od jakiejkolwiek białoruskiej drogi. Zobacz ile zarabia przeciętny Białorusin, jaki jest jego poziom życia, jak mieszkają i czym jeżdżą to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.l.l Re: Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 20:30 Tak, drogi może i nie są takie bardzo cacy, ale... Wczoraj jechałem przez przejście Połowce do Brześcia i niestety na przekór podgryzaczom łukaszenki droga posypana, aż miło jechać. W Polsce droga 66 może i lepsza ale śliska. Około godź. 21-wszej za Kleszczelami w stronę Zambrowa samochód na drzewie, parę jednostek straży i karetka. Następny przykład Pobity samochód Białoruski ciągnięty na holu na Białoruś. Tam życie toczy się tak jak się toczyło rok, dwa, trzy temu. Każdy żyje swoim życiem i ma gdzieś pokrzykiwanie unii, a zwłaszcza polaczków. Czym jeżdzą Białorusini? Napiszę tak, wstyd stawać na krzyżówkach Audi A6 z roku 1997, wśród ich bryk. Owszem zdarzają się i łady, koło granic passaty b3, b4, ale ogólnie cło mają wyższe, ale jeżdżą dobrymi furami. Sikorski wziął by się za handel z nimi, a tak milicja ich jeździ, Oplami, wczoraj Astrę classis widziałem, Skodami Octawia i itd. Inni handlują z nimi, my plujemy. W moim mieście słychać głosy, ze to Polacy wyjdą na ulicę i pogonią to towarzystwo warszawskie, więc niech nie straszy kogoś i każe uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
jacggg Re: Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 11:10 "Bywają ubite grysem, ale zobacz jak są utrzymane i jak szerokie!" Ale jaja!...:))) Dobrze, że już po kawie jestem - bo tu już bym się ani chybi zadławił, cały ekran miałbym zapluty!...:))) Batiuszka za słabo podlewa te swoje szpinaki, stanowczo za słabo...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Re: Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 13:34 Jeśli kraj ma być bogaty i bezpieczny to musi być budowany przez ludzi wolnych. Nieporozumienie wynika z faktu że kraj ludzi zniewolonych lub na wpół zniewolonych jest w stanie gospodarczo osiągnąć jakiś tam przeciętny poziom, (tj., dach nad głową i miska kartofli)... Ale nie należy tego mylić z realnym rozwojem i budowaniem nowoczesnej gospodarki która długofalowo mogłaby konkurować z najlepszymi. Powtarzam: tylko ludzie wolni są zdolni do kreatywnego myślenia i zdrowej konkurencji, ludzie zniewoleni będą tylko konserwować myślenie kołchoźnicze. Kolejne nieporozumienie wynika z tego że sama wolność polityczna i gospodarcza nie wystarczy do sukcesu. Musi być jeszcze powszechna praworządność i skuteczna, szybka, sprawna egzekucja prawa. Ludzie muszą ufać że system prawny ich skutecznie chroni i nie bać się dochodzić swoich praw. Kapitalizm bez praworządności nie ma żadnego sensu, istotnie zamienia się w ustrój feudalny. W normalnym kraju jest kapitalizm i wysokie poczucie praworządności. Model działa. W Polsce mamy etatystyczny kapitalizm i znacznie niższe niż na zachodzie standardy praworządności. Model jakoś tam działa ale przez braki w kulturze prawnej - kuleje. Na Białorusi mają dziwaczną hybrydę sowieckiego socjalizmu z kapitalizmem i bardzo niską praworządność i kulturę prawną. Model też jakoś tam działa ale nie miejcie wątpliwości - kuleje znacznie bardziej niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kagan.blox Re: Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 13:45 Jak moze byc gdziekolwiek w Europie bardziej kulawy model, niz polski model kapitalizmu kompradorskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: Łukaszenka, ty się bój Polski ! 25.02.11, 19:34 >Jak moze byc gdziekolwiek w Europie bardziej kulawy model, niz polski model kapitalizmu >kompradorskiego *****************************************Re: Polska jest krajem na pograniczu bankructwa finansowego, niesprawnego prawa,totalną nędzę znaczącej częsci społeczeństwa i wiele innych mankamentow(nieudolność rządzenia) Proszę mi powiedzieć jak można na siłę uszczęśliwiać,pouczać inny narod dużo większy od Polski,ktory ma lepszy PKB od Polski. Pozostawiam ,to bez komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
maro2009 appelbaum show 03.02.11, 08:34 nie lubię polańskiego, ale film autor widmo daje do myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: appelbaum show 03.02.11, 09:04 Kiedy pierwszy raz przedstawiłem taką opinię o filmie POlańskiego, to nikt nie chciał mi wierzyć! Prawda jest BOLESNA- to Appelbaum jest ministrem spraw zagranicznych. Potwierdza to Wyszkowski.. niezalezna.pl/artykul/minister_applebaum/44362/1 Odpowiedz Link Zgłoś
nuvolari4 Sikorski - poczekaj na odpowiedz Łukaszki 03.02.11, 11:32 Sikorski chce wojny ? Armia Białoruska nakryła by Polskę czapkami. To WY przegrywacie. Szykujcie już samolot PO lszewicy. A Pan Pani Sikorski nie umiesz zapewnić bezpieczeństwa generalicji i śmiesz komuś mówić , że przegrywa ? Łukaszka was ma w d... zrobił was w konia jak mu się podobało. Jesteś Sikorski mocny w gębie tylko przeciwko słabym. Odpowiedz Link Zgłoś
dezyderymarchewka Re: Sikorski - poczekaj na odpowiedz Łukaszki 03.02.11, 11:40 Łukaszenka zrobił w konia przede wszystkim swoje własne białoruskie społeczeństwo, które upodlił i pozbawił wolności. Każdemu czarka i skwarka jop twoju mat! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Sikorski - poczekaj na odpowiedz Łukaszki 03.02.11, 13:18 dezyderymarchewka napisał: > Łukaszenka zrobił w konia przede wszystkim swoje własne białoruskie społeczeńst > wo, które upodlił i pozbawił wolności. Upodlone to jest polskie społeczeństwo pod rządami solidaruszych mend. Bezrobocia, nędza, służalczość wobec klechów i globalnych korporacji, to jest Polska nie Białoruś! Odpowiedz Link Zgłoś
nuvolari4 Re: Sikorski - poczekaj na odpowiedz Łukaszki 03.02.11, 11:41 słowo po lszewicy kwalifikujecie jako spam, a zdrajcy ? zobaczmy czy słowo pisuary też tak kwalifikujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
borys_j Niestety, Sikorski to idiota, kompletny matoł, nic 03.02.11, 09:02 ...nie rozumie... Dyplomacja w jego wykonaniu to dziecinada - najpierw obłaskawia Bat'kę, przymila się, obiecuje, a jak ten gra o swoje i niezależność od Rosji Białorusi, to mu daje kopa w d... i się obraża, ech co za dyplomatołek, jak mówił inny stary pier..l Bartoszewski... A Polacy na Białorusi cierpią i jeszcze Sikorski wpędzi Mińsk w łapy Moskwy... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Chińczycy będę wspierać polską demokrację... 03.02.11, 09:08 Z Pekinu nadeszła informacja o przeznaczeniu 1 mld dolarów na wsparcie niezależnej polskiej opozycji i budowaniu polskich wolnych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
dezyderymarchewka Re: Chińczycy będę wspierać polską demokrację... 03.02.11, 10:21 w Polsce jest demokracja i są wolne, niezależne media. Jest wolność słowa i wolność zgromadzeń. Władza co jakiś czas przechodzi z rąk do rąk, jest pluralizm poglądów, przestrzegane są prawa człowieka i nikt nikogo nie wsadza do pierdla za poglądy polityczne. Może to wszystko tylko szczegół, bo nie zauważyłeś. A teraz opowiedz jak w/w tematy przedstawiają się w Chinach i na Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Chińczycy będę wspierać polską demokrację... 03.02.11, 13:25 dezyderymarchewka napisał: > w Polsce jest demokracja I dlatego ludzie wylatują z pracy za założenie związku zawodowego? > i są wolne, niezależne media. Buuuuuuuuuuuuuuuahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaa!!!!!!!!!!!!! :D Wolne co??? Wolne od kogo? Bo na pewno nie od łgarstw kleru i wielkiego biznesu! > Jest wolność słowa i wolność zgromadzeń. Dla faszystów, bo już antyfaszystów reżimowa policja rozgania. > Władza co jakiś czas przechodzi z rąk do rąk, Z łapsk liberalnych konserwatystów w łapska konserwatywnych liberałów... > jest pluralizm p > oglądów, przestrzegane są prawa człowieka i nikt nikogo nie wsadza do pierdla z > a poglądy polityczne. Powiedz to Hubertowi H., zgnojonemu za kilka cierpkich słów pod adresem Kaczki, albo tym którzy idą siedzieć z paragrafu "obrazy uczuć religijnych". > Może to wszystko tylko szczegół, bo nie zauważyłeś. > A teraz opowiedz jak w/w tematy przedstawiają się w Chinach i na Białorusi. Brak bezdomnych, powszechny dostęp do mieszkania, płaca minimalna zapewniająca utrzymanie rodzinie, bezrobocie <1%, to Białoruś, a teraz powiedz jak te tematy przedstawiają się na Kartoflisku. Odpowiedz Link Zgłoś
kagan.blox Re: Chińczycy będę wspierać polską demokrację... 03.02.11, 13:38 Jaka demokracja, jakie "wolne, niezależne media" i jaka "wolność słowa" w Polsce? Mamy tu dzis plutokracje z elementami ochlokracji, media wykupione przez zachodnie koncerny typu Springera i de facto cenuzre, chocby i na tym forum... lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
kagan.blox Re: Chińczycy będę wspierać polską demokrację... 03.02.11, 13:34 Jak zaaplikowac o te chinska pomoc? lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Sikorski niczym Fotyga i Waszczykowski 03.02.11, 09:24 taka sama miernota, nie mogę patrzeć i słuchać tego dupka, który mentalnie pasuje tylko do kaczej watachy. Wkurza mnie to,że głosując na PO , liczyłem na rządy fachowców , a nie miernot takich jak Klich, Sikorski, Grabarczyk i wielu, wielu innych. Kwaśniewski wprowadzał zmiany na Ukrainie, jak się to skończyło to wiemy. Nie jesteśmy zbawcami świata, jeżeli Białorusini nie chcą zmian, to nie ma co ich uszczęśliwiać na siłę. Żaden inny kraj UE / oczywiście oprócz Polski/ nie jest zaangażowany w konflikty z innymi państwami .W Polsce tworzy się nową historię ,że to intelektualiści na czele z JP2 obalili PRL, to zwykłe kłamstwo , bo dokonali tego ludzie pracy, a komuna sama oddała władzę. Nikt wcześniej nie spodziewał się transformacji ustrojowej, spadło to na wszystkich jak grom z jasnego nieba. Jestem pewien ,że gdyby robotnicy wiedzieli jaki los zgotuje im inteligencja to żadnej Solidarności by nie było. Co się stało z 21 postulatami, ile z nich zrealizowano ? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Sikorski niczym Fotyga i Waszczykowski 03.02.11, 13:28 zgr-edo napisał: > Kwaśniewski wprowadzał zmiany na Ukrainie, jak się to skończyło to wiemy. W tym miejscu się akurat nie zgodzę. Kwaśniewski jako jedyny spośród tych politycznych palantów z Polski, nawet tej pożal się boże pseudo-lewicy SLDdowskiej, nie dał sobie przypiąć pomarańczowego barachła do marynarki. A na Ukrainę leciał na zaproszenie Kuczmy jako rzeczywiście niezależny arbiter. W tej akurat sytuacji Kwaśniewski zachował się godnie. Co do reszty pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
filipinski-wirus Re: Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 09:08 Sikorski nie kozacz, bo białoruska armia pod względem liczebności przewyższa polską pod każdym względem ponad dwukrotnie, nie licząc głowic atomowych... Odpowiedz Link Zgłoś
krark Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 09:18 Nasze "elity" ubzdurały sobie, że Polska jest bądź będzie liderem Europy Wschodnie. Taki pogląd ma u nas dłuuuugą tradycję i jakkolwiek jest wśród megalomanów popularny to jest z gruntu fałszywy. Przykłady Litwy i Ukrainy, żeby podać jedynie ostatnie,dowodzą, że to nasze mrzonki. W tę poetykę wpisuje się niestety polityka naszego wspaniałego rządu, pełnego znakomitych osobowości. Perłą w koronie , obok takich klejnotów jak Pitera i Klich jest oczywiści p. Radosław Sikorski. Niestety on mimo osiągnięcia wieku męskiego zachowuje się bardzo niedojrzale. Panie Ministrze niech Pan wreszcie dorośnie i przestanie piep...ć jak potłuczony. Odpowiedz Link Zgłoś
swinton Polska przegrała przy Ukartowanym Stole 03.02.11, 09:23 A co do RS to opinii o nim nie mam najlepszej. Odpowiedz Link Zgłoś
rattus-rattus 87 mln EUR do wzięcia! Opozycja już czeka na kasę 03.02.11, 09:43 Cechą funduszy "na budowanie społeczeństwa obywatelskiego" jest to, że nigdy nie sa rozliczane. A z 87 mln euro można wykroić parę ładnych fortunek. Wśród opzycji walka będzie bezlitosna. Przykład: fundusze "Solidarności" z lat 80 - chyba najwieksza tejemnica "niepodległej" Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: 87 mln EUR do wzięcia! Opozycja już czeka na 03.02.11, 10:15 Tylko o tym nikt nie chce pisać. Watykańskie fundusze JPII pomogły zbudować legendę solidarności oraz podwaliny pod obecny dobrobyt nielicznych! Odpowiedz Link Zgłoś
oldnick5 Pozdrawiam Białoruś :-) 03.02.11, 09:48 Nie podoba mi się to. 1. Ja, ty, grupy ludzi, środowiska, partie polityczne, Polska, Unia Europejska i inne organizacje międzynarodowe itd. mogą i powinny występować w szlachetnej i słusznej sprawie: w obronie praw człowieka i obywatela. Jednak państwom i organizacjom międzynarodowym nie wolno starać się (cokolwiek to znaczy) o zmianę samego modelu demokracji w państwie, które praw człowieka i obywatela przestrzega. Ludzie bowiem (ja, ty, grupy, środowiska, partie) mogą robić wszystko, co nie jest zakazane, natomiast państwa i organizacje międzynarodowe (jak UE czy ONZ) mogą robić tylko to, do czego zostały upoważnione w swych konstytucjach i statusach. Nic więcej. To fundament współczesnej demokracji. 2. Żeby doniesienia o przestrzeganiu/łamaniu praw człowieka i obywatela były wiarygodne, muszą opierać się na sprawdzalnych faktach, liczbach, datach, zdjęciach, świadkach itp., a prawo do swobodnej oceny tych dowodów i do wypowiedzi na ich temat muszą mieć obie strony sporu. Oba warunki są równie ważne. 3. Główne kryteria przestrzegania praw człowieka i obywatela, to brak więźniów sumienia, wolność słowa, pluralizm zrzeszania się (partie, związki, stowarzyszenia) i swoboda podróżowania. 4. Wedle mego rozeznania, Białoruś przestrzega tych zrębów. Zarazem Białorusini nie chcą większych zmian, ufają swojemu Łukaszence i swoją wolę wyrażają w uczciwych wyborach. Ta wola Białorusinów nie podoba się niektórym możnym Niebiałorusinom, i dopóki występują oni jako „ludzie, grupy, środowiska i partie” – nic mi do ich postawy ani do ich działań. Lecz jeśli robią to w imieniu mojego państwa (a jeszcze za moje podatnicze pieniądze) – to mi się to nie podoba i przeciwko temu protestuję. 5. Niedawne wybory prezydenckie na Białorusi bez przeszkód śledziło na miejscu ponad tysiąc niezależnych obserwatorów z Unii Europejskiej (w tym z Polski). O ile mi wiadomo, nie powstał żaden, powtarzam, żaden oficjalny dokument żadnego ciała UE, który by ten monitoring podsumowywał oraz formułował jakiekolwiek wnioski. Znane mi – wyłącznie z mediów – opinie poszczególnych obserwatorów są ze sobą sprzeczne, lecz nie sposób ustalić nawet, w jakiej występują proporcji względem siebie… 6. W tym stanie rzeczy zorganizowaną przez Polskę naradę tych, którzy chcą Białorusinom ZROBIĆ DOBRZE INACZEJ, odbieram jako próbę umeblowania sąsiadowi jego mieszkania bez jego zgody. Jako międzynarodowe, postępowe i politycznie poprawne chamstwo. Gdyby ktoś próbowałby zrobić coś takiego w moim domu na warszawskim Ursynowie, dostałby w ryj i zleciał ze schodów. Co może zrobić Białoruś? 7. Pan Radosław Sikorski widzi mi się przyszłym prezydentem Polski (za 5 lub 10 lat). Obserwuję go od dawna i uważam, że wyrasta z niego prawdziwy mąż stanu. Lecz jeszcze nie wyrósł. Obecna jego akcja nazbyt przypomina mi tę z pierwszej połowy lat dziewięćdziesiątych, kiedy to proponował zmianę nazwy stołecznego Placu Konstytucji na Plac Reagana – ale nie dlatego, by to miejsce było najlepsze dla uczczenia wielkiego amerykańskiego prezydenta, tylko dlatego, żeby bardziej przypieprzyć Czerwonemu. To, że warszawiakom (skomuszałym po 45 latach PRL) taka zmiana się nie spodoba, było dla Pomysłodawcy pewnie tak samo ważne, jak dzisiejsza wola białoruskiego narodu. Wolni Bracia Białorusini, pozdrawiam Was serdecznie i z respektem :–) Stanisław Remuszko www.remuszko.pl/blog.php/?p=368 Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Re: Pozdrawiam Białoruś :-) 03.02.11, 09:55 A tak przy okazji panie Sikorski to na jesieni są chyba wybory w Polsce,a z tego co widać w sondażach to PO jakoś tak ostatnio trynd jakby zniżkowy Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Pozdrawiam Białoruś :-) 03.02.11, 10:20 Remuszko:-"Gdyby ktoś próbowałby zrobić coś takiego w moim domu na warszawskim Ursynowie, dostałby w ryj i zleciał ze schodów.> Wiele zrobili panowie z CIA i Watykanu, ale tego Remuszko nie zauważył. Miliony dolarów przekazywanych z USA i Watykanu pozwalały na dostatnie życie tz. opozycjonistów! Dlatego plucie na PRL stało się modne! Odpowiedz Link Zgłoś
conn-x-5 Pozdrawiam Białoruś olewajac sikorskiego i jego 03.02.11, 10:55 M O C O D A W C O W ..... Historia lubi sie powtarzac haniebnie dla polakow Podobnie bylo przed i po bandyckim najezdzie USA i jej kundli na byla Jugoslawie .. Gdzie mazowiecki nawolywal do rokladu tego kraju i niestety dokonal tego. Moim zdaniem tam POLSKA zgnoila sie ustami tego parcha sprzedawczyka .. Podobnie tera z Bialorusia , polska ktora od paru lat dazy za wszelka cene do zniszczenia tego kraju ustami i czynami swich politykow popelnia tym samym znowu haniebny czyn w sluzac usa i cia i vatykanowi. Podobnie jest teraz , polska odgrywajac pierwsze skrzypce w demonatrzu Bialorusi , niezaleznego europejskiego kraju dokonuje HANIEBNEGO czynu. W polsce niema politykow z prawdziwego zdarzenia , ci nagradzani stolkami w EU to nie za jakas wartosc intelektualna ale za skundlonosc , za postawe kundla oczekujacego pochwaly i poglaskania. Prawie sami debile zawladneli lawy sejmowe, jeden gorszy od drugiego , wartosciowi trzymaja dzioby pozamykane zdajac sobie sprawe ze nie wyrobia utarczke z chamstwem . Poprostu nie wytrzymujac utarczek z kundlo-chamami i byc moze w interesie dnia jutrzejszego - obawy utraty stolka na druga kadencje a tym samym calkiem niezlej wyprawki jak i emerytury, machajac reka z rezygnacja.. Coby nie zrobic rola polski zostala dawno okreslona --MA ROBIC ZADYME I MLYN w relacjach z rosja i bialorusia. To co wyprawiaja politycy jak sikorski to sie nazywa , cia-amerykansko kundlizm . Dlaczego w innych przypadkach i wobec obec innych krajow sikorski jest bardziej wywazony w slowach ? np w obecnej rozpie...e egiptu ? gdzie nawiazuje do bardziej wywazonych dzialan ? sokorski do dzis w wielu miastach i rejonach wyborczych polski , caly czas mowia o oszukanczych ostatnich wyborach , mowia o roznych oszustwach o podwojnych listach i umarlakach glosujacych itditd wyborczch podczas ostatnich glosowac. sikorski ja dalej nie wiem jakim cudem dorwales sie do tego stolka w polsce -majac inne obywatelstwo , gdzie przysiegales na flage innego kraju wiernie jemu sluzac az do usranej smierci. sikorski ja uwazam ze jestes tutaj (w polsce ) naslany aby zrobic rozpierduche , aby osmieszyc polske w oczach miedzynarodowych , nie o politykow mi chodzi a o ludzi. Mieszajac sie i nawolujac do rewolty na Bialorusi niby to broniac polakow tam zamieszkalych jednoczesnie wiekszoci polaka odmawia sie wiz wjazdowych do polski ( nie mile sa widziane przez polske) a tylko dlatego ze niechca sluzyc cia i ameryce . sikorski jak pomogla polska rodaka na Haiti p tym trzesieniu ziemi ? polska ma tam niezla kolonie polska od czasow napoleona -to potomkowie bylych polskich legionistow . mysle ze nawek kaplanow tam nie wyslala gdyz ludzie ci cienko spiewaja finansowo. usa i cia ustami polski przemawia na forum miedzynarodowym z ciagla krytyka bialorusi , prezydent Lukaszenko jest caly czas zwany dyktatorem ,zreszta nie tylko on jeden lista jest dluga : dyktator Lukaszenka, dyktator Putin , dyktartor Chavez , dyktator Castro , dyktator Mubarak , dyktator Sadam i wielu wielu innych - wszyscy ktorzy olewaja bandycka politke cia-ameryki maja wspolne imie nadane z usa D Y K T A T O R .. Zauwazcie to sami ..kto olewa jankesow jest dyktatorem !!! , kto nadstawia dupe jankesa jest ich wielkim przyjacielem. Tak w ogole sikorski myslalem ze z racji mlode wieku jak i wyksztalcenia (uwazam zes jeden z lepiej wyksztalconych politykow pomrocznej i jedyny godny reprezentacji polski za granica )bylbys lepszy od innych zasiadajacych w sejmie ale nie roznisz sie od nich wcale , jestes tak samo baznadziejny jak oni dajac sie wciagnac w cia-amerykanskie matactwa .. Odpowiedz Link Zgłoś
waldi_46 Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 10:23 cwaniaczek Radosław niech szykuje się sam do ucieczki bo naród polski ma już dość tych skorumpowanych i złodziejskich elit politycznych . Odpowiedz Link Zgłoś
seku-ndo Łukaszenka, ty się nie bój amerykańskich kundli 03.02.11, 10:30 Sikorski, ty się nie zajmuj Białorusią. Nawet jak ci każą twoi mocodawcy. Ty zajmij się Polską, bo Białorusi na razie nie da się "sprywatyzować". Ja wiem, że to boli twoich panów, ale trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Najpierw Białoruś, potem Rosja. 03.02.11, 11:03 Przestępcze reżimy zostaną obalone. Polacy nie spoczną dopóki nie osiągną tych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 11:09 mania prześladowcza polskich podwórkowych polityków. założyli już wspaniałą demokrację na ukrainie, pomagając zdobyć władzę politykom, którzy stoją pod zarzutami kryminalnymi, a rządzilio tak udolnie, ze aż do włądzy doszedł pro-kremolwski poważny polityk i trochę ogarnął burdel po bohaterach majdanu; z bronią w ręku bronili bratniej gruzji, która została zaatakowana głupotą własnego prezydenta i sytuację musiał ratować prezydent francji; teraz najeżdzają [na razie werbalnie] białoruś, bo sto czy dwieście osób z 10 milionów "chce demokracji", a polski minister nie ma nic lepszego do roboty... sukcesy są takie jw. - ilekroć polacy w czymś pomagają, to zostaje z tego kupka gruzu, a sprzątać muszą po nich inni. polskie "rozpier,dolimy, a potem jakoś to będzie" jest słynne nie tylko w regionie. polacy NIGDY NIE mają żadnego planu. umieją tylko rozwalać. kiedy taką samą metodą uprawiania polityki posługiwał się prezydent ameryki uchodził w świecie za wzorcowego matoła. oluś pijaczyna, lesio wielbiciel małpek dzielnie szli jego śladem, czym się radzio napędza ? pewnie 45 letnią łiski, bo takiemu dżentelmenowi uyebać się żołądkową gorzką po prostu nie wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
conn-x-5 grek.grek 03.02.11, 11:20 tera dziwisz sie ze jak ten nasz hermaszewski wrocil z lotu w kosmos mial rece obandazowane ? czegokolwiek nie tykal w konsoli psulo sie i grozilo ze nie wroca z kosmosu Az sie wspolpasazer rosjanin wkurzyl i zaczol go po lapach napierdzielac i tak udalo im sie wrocic calo i zdrowo. Nawiazuje do tego ze gdziekolwiek sie polska mysl polityczna nie wkreci tam zawsze jest i pozostaje burdel. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Jak takiś odważny to poleć do Mińska i 03.02.11, 11:31 powiedz mu to w twarz. Gdzie Ci żelku do odwagi ś.p. prezydenta Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
jacggg UE - największy kunktator świata 03.02.11, 11:40 Te 87 mln EURO to jest ciągle MAŁO, MAŁO, MAŁO! Łukaszenkę trzeba puścić z torbami, po kieszeni go uderzyć, finansowo wykończyć! On ma osobisty majątek liczony w miliardach euro - więc przeciwko niemu potrzebne są również MILIARDY a nie takie skromne sumy. Kiedy ta Europa się wreszcie obudzi, przecież to w skali UE są niewielkie pieniądze - Łukaszenkę Europa może zdmuchnąć, strzepnąć jak glistę z ramienia - ale trzeba w to zainwestować, do kaduka! Obalenie groteskowego satrapy w tranzytowym kraju pomiędzy UE a Rosją zwróci się nam wszystkim błyskawicznie z nawiązką. Białorusini nie są raczej w stanie przy obecnym majątku Łukaszenki (kontrolującego cały aparat państwowy jako własny, prywatny folwark) sami sobie poradzić! Europo! No, obudź się wreszcie! Białorusini nie zaleją Niemiec i całego zachodu UE po rozszerzeniu UE - to jest niecałe 10 milionów ludzi, tyle co w Czechach! To jest warunek konieczny stabilizacji sytuacji geopolitycznej UE na wschodzie - Rosja przestaje gnieść kraje bałtyckie i przestaje kombinować, jak hamować czy wręcz rozbijać wspólnotę europejską. Rosja będzie jeszcze dalej ostro grać na Ukrainie (z którą trudniej będzie, bo to jest wielki i ludny kraj - i na pewno rozszerzenie UE o taki kraj będzie większym wyzwaniem, trudniej tam zarówno o stabilizację, jak też transformacją postsowieckiej republiki w kierunku europejskiej demokracji - inna skala...) - ale północno-wschodnia UE w historycznych granicach Europy uzyska już dosyć dużą stabilność, zaś na Ukrainie perspektywa unijna zgoła inaczej zacznie się przedstawiać - gdy będzie sąsiadować ze wspólnotą europejską na całej północy, zachodzie i południu! Łatwo i niedużym nakładem można tutaj dokonać wreszcie przełomu, mało czasu straciła nie tylko Białoruś, ale i cała Europa Środkowa, odczuwająca negatywne skutki polityki putinowskiej (zdecydowanie antyunijnej - na różne sposoby Rosja stara się dzielić wspólnotę, załatwiać wszystko w relacjach bilateralnych z poszczególnymi pastwami członkowskimi - kokietując silne i szantażując słabe, manipulując polityką celną, gazrurkami, korumpując polityków europejskich, wykorzystując stare kontakty sprzed 1989 r., m.in. poprzez swoje służby specjalne, bezpośredniego kontynuatora KGB!)? Białoruś jest stosunkowo małym państwem, za to obecnie w bardzo ważnym miejscu - to jest truizm w sumie! To jest kwestia odpowiednio ukierunkowanej na jasny cel, konsekwentnej polityki UE jako całości - popartej realnymi środkami, nie jakimiś tam zrzutkami po kilkadziesiąt milionów EURO. To ma być nowe Państwo Środka?! Takie sumy na tak istotny cel?! Odpowiedz Link Zgłoś
kagan.blox Re: UE - największy kunktator świata? 03.02.11, 13:42 Zajmij sie lepiej 30-letnim poparciem UE i USA dla krwawej dyktatury Mubaraka w Egipcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 11:43 "Prezydentowi Łukaszence radził, by szykował samolot w gotowości do ucieczki" Ty się Radziu o własny tyłek martw, bo jak się pokemonom nóżka wreszcie powinie, to też będą sp***dalać byle szybciej. A jedna tutka już spadła, strach latać... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Boj sie Sikorski......... 03.02.11, 12:06 Okazuje sie ze PO wygralo wybory w podobny sposob.Pieniedzmi.Wiec ostroznie z ferowaniem wyrokow.Bo okaze sie ze Polska przezyje wczesniej rewolucje, jak w Egipcie czy Tunezji.Tam tez kupowano glosy stolkami i kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
opornik2 Szpak ty się bój 03.02.11, 12:18 www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Rados%C5%82aw_Sikorski Odpowiedz Link Zgłoś
opornik2 Re: Szpak ty się bój 03.02.11, 12:20 www.pardon.pl/artykul/6283/ministerstwo_sikorskiego_prymitywnie_ustawilo_przetarg Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Co za pajac z tego Zdradka 03.02.11, 12:32 Najpierw poklepuje sie po pleckach i jeździ do Łukaszenki a teraz pajacuje cos z samolotem... Czego Łukaszenka ma sie bać? Sikorskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony.poll74 Buhahaha ubawił mnie minister SZ na etacie CIA 03.02.11, 12:42 Myślałem, że tylko Kaczyński ma urojenia, a to jednak cecha wspólna dla całej postyropianowej prawicy. Rozumiem, że wygrywamy moralnie prawda? Tak jak w 1939 i w 1944 byliśmy moralnymi zwycięzcami. Poza tym Łukaszenka może w razie czego podstawić samolot i uciec, a nasi sam samolot bo pilotów brak, chyba, że Radek przeszedł w USA kurs pilotażu zanim wysłali go na zagraniczną misję? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Żałosny pajac, jak widać pisowcem 03.02.11, 12:46 się być nie przestaje, nawet po teoretycznej zmianie barw klubowych. Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Re: Łukaszenka, ty się bój 03.02.11, 12:56 Pan, panie Sikorski, o goro madrosci, z kim bedzie uciekal i czym kiedy nadejdzie czas rozliczen? Odpowiedz Link Zgłoś